November 17-én érkezik a The Witcher/Vaják: Sötét emlékek c. képregénygyűjtemény

 
Beküldte: Kanyecc 2021 August 24, 11:55-kor a(z) képregény témába.

A Szukits kiadó jóvoltából a The Witcher rajongók elégedettek lehetnek, ugyanis az elmúlt időben már négy képregénygyűjtemény jelent meg, melyek közül az első három kapott egy díszborítást is, csakhogy szebben nézzen ki a polcunkon. Látván, hogy a sorozat iránti népszerűség töretlen, nem állnak le, hanem a 2. évad elé elhoznak egy újabb Dark Horse által kiadott antológiát, amely a The Witcher: Fading Memories címre hallgat. Odakinn 2020 novemberében rajtolt el az első száma, viszont a magyarok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy egy gyűjtemény formájában vásárolhatják meg a kiadott négy számát, melyért 3.99 dollárt kértek darabonként.

A képregénygyűjtemény rajzaiért Amad Mir felelt, míg a színezésért Hamidreza Sheykh. A története Bartosz Sztybor nevéhez kapcsolódik. A 104 oldalból álló pakk, ha nem történik elcsúsztatás, akkor 2021. november 17-én jelenik meg. Másolnám a hivatalos sztoriját:

„Geralt, a vaják felkérést kap Badreine város elöljárójától, hogy legyen segítségére, mert a településről gyermekeket raboltak el. Geralt elfogadja a megbízást, majd beleveti magát egy gyászoló anya és eltűnt gyermeke titokzatos múltjának felderítésébe. Ám saját nyomasztó víziói közepette a szörnyvadász hamarosan rájön, csak a megérzéseire hagyatkozhat, hogyha meg akarja oldani a rejtélyt és elkerülni az egyre közeledő halálos veszélyt…”

A kötet már előrendelhető, így 4 990 Ft helyett 3 743 Ft-ért vásárolhatod meg, azaz 25%-kal olcsóbban, viszont a kiadó most extra kedvezményt ad (a hónap végéig?), ha aktíválod a WTCHR6 kupont. Javaslom, éljetek a lehetőséggel!

Végezetül pedig mutatnám a magyar borítását:

A ‘tovább mögött’ elolvasható a gyűjtemény első 15 oldala, amit a szukits oldaláról vettünk át!

Tovább…

Kommentáld!

Júniusra várható a magyar nyelvű Stranger Things-képregény

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 13, 13:22-kor a(z) képregény témába.

Januárban már megírtam, hogy a Szukits kiadó jóvoltából a közeljövőben érkezik a Stranger Things képregény(-sorozat), azonban, akkor még nem volt becsült megjelenési időpont hozzá. Minap, amikor fellátogattam hozzájuk belefutottam a várható kiadási napjába, amit kezeljünk nagyjábólinak. Azért annak, mert az Assassin’s Creed legújabb könyvét február óta várom, jelenleg viszont már min. egy hónapos csúszásban van az akkori dátumhoz képest. Ha lehet hinni kiírasnak, akkor június 12-től olvashatjuk a teljes kiadást, ami odakinn 4 szám formájában látott napvilágot, de nincs semmi kőbe vésve – ez csak egy útmutató behatárolás, miszerint előbb ne igazán akarjuk a kezünk fogni, hiába szeretnénk.

Más… érdemes most leadni rá előrendelést, ugyanis 30%-os kedvezményt adnak az eredeti vételárból, azaz 3.990 ft helyett 2.793 Ft-ért juthatunk hozzá. Ez pedig egy olyan kedvezménymérték, ami ritka számba megy – általában 20%-nál megállnak. Használjátok ki. Végül pedig arról se szeretnék elfeledkezni, hogy megszületett a magyar címe a kötetnek. Ez se volt anno ismert. Odakinn a The Other Side címen fut, itthon Túloldalon-t kapta.

96 oldal keménykötésben, ha a terjedelmet és a kötést vesszük górcső alá. Egyébként az amerikaiaknál május 7-én egy kötetben egységesítve is megjelenik a 4 száma – ezt kapjuk mi meg cirka egy hónapos csúszással. A fordításért Szolga Emese felelt. Mutatnám végezetül a magyar leírást:

“A túloldal egy halálos veszélyekkel teli, baljós és hátborzongató másik dimenzió, amely csak távolról emlékeztet a jól ismert biztonságosnak tűnő valóságra. Will Byers családja és barátai, mindent elkövetnek, hogy kimentsék innen a fiút, mielőtt túl késő lenne. De mi is történt Willel kétségbeesett bolyongása során? És hogyan kereste a kiutat, miközben folyamatosan menekült és bujkált a félelmetes demagorgon elől?

A válaszok ijesztőbbek, mint gondolnánk…”

Kommentáld!

Sleepy Hollow képregény érkezik ősszel

 
Beküldte: tess 2014 July 6, 15:02-kor a(z) képregény témába.

Az utóbbi években mondhatni, trendé vált a különböző fanfavorit sorozatok univerzumbővítése, amire ugye a képregényes platform az egyik leginkább kézenfekvőbb és persze költséghatékonyabb alternatíva. Nincs ez másként a FOX népszerű újoncával a Sleepy Hollow-val sem, amihez a Boom! Studios nemrégiben jelentett be egy 4 részes képregény kikacsintást. A tervek szerint a képregény részenként két történetet fog tartalmazni, melyek a sorozat 1. évadja alatt játszódnak majd. Az írói munkálatokat Marguerite Bennett jegyzi majd, míg társai Noelle Stevens és Jorge Coelho rajzoló lesznek. A várható megjelenés október 15-én lesz esedékes, vagyis bőven a 2. évados FOX premier után.

Természetesen siker esetén Bennett szívesen folytatná a képregényt, sőt már komoly évad tervek is megfogalmazódtak a fejében, lévén nagy rajongója a szériának, amit egy interjúban ki is hangsúlyozott:

A brilliant, quirky, scary, fun show, and we’re fighting to live up to it every minute, in every way.

Bennett hajbókolását én speciel kissé túlzónak tartom, az 1. évad ugyan korántsem váltotta meg a világot, jobbára egy erős közepesként tudnám osztályozni, ellenben ezzel még így is az idei network felhozatal egyik meghatározó alkotása tudott lenni.

sleepy-hollow-comics-1sleepy-hollow-comics-2

Kommentáld!

Újabb 24 képregény érkezik

 
Beküldte: tess 2014 April 4, 15:30-kor a(z) képregény témába.

Egyszerűen félelmetes, hogy a televíziós ipar milyen gyorsan és mekkora mértékben begyűrűzött az utóbbi években a képregények világába. Szabályosan ott tartunk, minden hétre akad egy bejelentés ráadásul, ami egykoron csak a fanfavorit sorozatok privilégiuma volt az mostanra a franchise építés egyik alappillére lett bármelyik sorozat számára. Ettől függetlenül továbbra is örülök a hasonszőrű próbálkozásoknak, főleg akkor, ha egy 24 kaliberű sorozatról van szó.

A franchise készítői megint csak korrekt mód meglovagolják a sorozat köré húzott őrületes hype hullámot, ami a május 5-ei premierig csak tovább fog tetőzni. Éppen ezért, meg persze a cirka 4 éves kihagyásnak is köszönhetően az IDW jóvoltából dobnak egy csontot a rajongóknak. A napokban 24: Underground címmel bejelentettek egy képregényes kikacsintást, ami a 8. és a kvázi 9. évadként funkcionáló Live Another Day közt történt eseményeket mutatná be. Az április 23-án debütáló képregény a 8. évad végén veszi fel a történetszálat, amikor Bauert közellenségé nyilvánították. A történeti lépték viszont egyelőre ismeretlen, mivel sem a készítők, sem a kiadó nem nyilatkozott arról, hány számban gondolkoznak. Az ugye mindenki számára tiszta, hogy pár kivételtől eltérően ezek a kikacsintások általában pár részes minisorozatok szoktak lenni.

“Ed burst onto the comics scene with the sci-fi thrillerComeback, which was heavy on plot and adventure, a style that fits nicely with an established property such as 24.” – így Denton J. Tipton szerkesztő

Ellenben nem nagyon kell félteni a projektet, mivel az az Ed Brisson jegyzi majd, aki már bizonyított a Marvel-es Secret Avengers kapcsán, míg a rajzokért Michael Gaydos felel. Természetesen jó amerikai szokáshoz híven a képregény digitális formában is megjelenik, szóval tényleg nem kell szomszédba menni a beszerzéséért.

24-underground-cover

Kommentáld!

Végre sorozat lesz a Powers-ből, avagy egy képregény adaptáció több éves kálváriája

 
Beküldte: tess 2014 March 26, 15:05-kor a(z) Hírek,képregény témába.

Szokás mondani, a jó munkához idő kell, a szarhoz meg még több, ami sajnos hatványozottan kezd igaz lenni Brian Michael Bendis kultikus képregényének a Powers-nek az adaptációja kapcsán. Konkrétan már ott tartunk, ha a tényleges produktum egyszer végre képernyőre kerül, akkor mindenidők egyik leghosszabb ideig előkészített sorozatáról beszélünk. No, de nézzük miről is van szó.

A történet 2000-ben kezdődött, amikor Brian Michael Bendis és Michael Avon Oeming megalkották anti-szuperhős képregény folyamukat a Powers­-t. A képregény egy olyan alternatív világban játszódik, ahol a mindennapi élet szerves részét képezik a szuperhősök, illetve azok őrült nemezisei a szuperbűnözök. Azonban a hangsúly mégsem rajtuk, hanem szuperhősök tevékenységét vizsgáló rendőrségi ügyosztály nyomozóin áll. A szokatlan témaválasztáson túl a körítés is igencsak egyedinek mondható, a procedural betétek mellett a crime noir vagy éppen a klasszikus superhero érára jellemző húzások békésen megférnek egymás mellett. Cseppet sem meglepő tehát, hogy a koncepció rövid időn belül sikeres lett. Ezt jól példázza a többszöri Eisner-díjjal való kitűntetés, valamint a Marvel 2004-es bekebelezése. Nem véletlen tehát, hogy a gyorsan kult státuszba kerülő képregény megfilmesítési jogait Bendis már viszonylag korán, 2004-ben eladta a Sony-nak. A kezdeti mozifilmes kikacsintásból azonban csakhamar nem lett semmi, így a projekt 2008-ig csak kallódott.

Ekkor jött a képbe a John Landgraf vezette FX, ahol komoly potenciált láttak egy tv sorozat elkészítésében. 2009-ben aztán Bendis hivatalosan is megerősítette, hogy dolgoznak az adaptáció előkészítésén. Az FX részéről a hivatalos bekérés, viszont 2011 februárjáig váratott magára, amikor is a zöld utat kapott a pilot. A scriptet maga Bendis a képregény megalkotója és a The Sheild-ből, a Dark Angel-ből és a Dexter-ből ismerős Charles H Eglee jegyezte, aki egyébiránt a showrunneri feladatokat is magára vállalta, míg a rendezést a csatorna bejáratott házi direktora Michael Dinner kapta, aki többek közt a The Shield és a Sons of Anarchy pilotját is dirigálta. A neves veterán készítői éra mellé korrekt casting dukált, ami ugyan elszalasztott pár nagyobb nevet, úgy mind Kyle Chandler vagy Katee Sackhoff, de a végeredmény így is ígéretesnek bizonyult. A főszerepet végül a Jason Patrick – Lucy Punch duó kapta, de mellettük helyet kapott még többek közt Charles S. Dutton, Bailee Madison, Alona Tal, Khary Payton, Titus Welliver és Vinnie Jones. A forgatás 2011 júliusában kezdődött Chicagoban, így sokan már biztos befutóként számoltak vele a 2012-13-as szezonban. Hát, nem lett igazuk!

“This is as difficult an adaptation as I’ve ever worked on” – így John Landgraf az FX csatornafőnöke

Az FX vezetősége egy határozott hangvételű, végtelenül komor és realista végtermékre számított, ami valahol a The Shield drámaiságát vegyítette volna a Fincher műveire jellemző sokkhatással. Gondolom, nem árulok el nagy titkot, nem ezt kapták. Ugyan Landgraf a létező összes fronton pozitívan nyilatkozott a projektről, ám 2011 novemberében mégis visszadobta a pilot-ot (az Outlaw Country sorsa is ez lett, habár ott a pilot végül tv film gyanánt adásba kerülhetett). Olyannyira nem volt elégedett a vezetőség a látottakkal, hogy a finomhangolást élből el is vetették, helyette egy totális reboot-ot nyomtak. Azaz a projekt visszakerült script fázisba, a leforgatott anyagot és a szereplőket pedig szépen kikukázták. Bendis óvatos becslései szerint a munkálatok 2012 elején folytatódhattak volna, de a csatorna vezetősége még áprilisban sem volt elégedett a script minőségével. Olyannyira, hogy menet közben még Joss Whedon-t is bevonták a projektbe, de mindhiába. 2012 nyarán ugyan még Landgraf erősködött, hogy nem mondtak le az adaptációról, de az ezt követő időszakban a projekt szép lassan elhalt. 2013 őszén aztán újfent elővették Landgraf-ot, aki továbbra is állította, sem a leforgatott pilot, sem a prezentált 3 script nem vette kedvét az adaptációtól, így ha egy életképes verzióval előáll valaki, akkor hajlik a berendelésre.

„One of the scripts was written by this guy named Charlie Huston, and he was a novelist. Both I and Brian and others thought, “Wow, there is actually something in the tone of this.” – így John Landgraf az FX csatornafőnöke

Az életképes megoldást sokan már ekkor az újonc Charlie Huston-ban látták, aki Landgraf bevallása szerint is érdekes perspektívába ültette át a történéseket. Olyannyira érdekesbe, hogy a napokban a sajtó már arról cikkezett, hogy a Sony Pictures Television megtalálta a sorozat új otthonát. Ez pedig tessék megkapaszkodni nem más, mint a sorozatos piacra eddig utolsóként becsatlakozó Playstation. A hírek szerint a Sony konzolja a 10 epizódos direkt sorozatberendelést adott a Powers-nek, melynek 1. évadát a PSN előfizetői láthatják majd. Az eddigi információk szerint a Sony bizalmat szavazott az eddigi készítők javának, így nagy valószínűséggel a rendezésért továbbra is Michael Dinner felel, míg Bendis és Oeming készítői kreditje is megmaradt. A showrunneri tituluson Bendis és a frissen érkező Huston osztozkodik, miközben a Falling Skies-ból ismerős Remi Aubuchon is besegít majd a történések alakításába. A castingot illetően semmi hír, vélhetően elölről kezdik az egészet.

Amúgy a döntés így utólag meglehetősen kézenfekvő lépésnek bizonyult. A képregény megfilmesítésének jogtulajdonosa a Sony házon belül értékesítette a produkció, amire a Playstation-nek is nagy szüksége volt, lévén a konkurens Xbox One-ra már 2013-ban bejelentették a Halo franchise világában játszódó sorozatot. Ráadásul nem kisebb név, mint Steven Spielberg kreatív bábáskodása alatt. Hmm… kezd ez a digitális streaming platform egyre jobban telítődni. Az eddigi sereghajtó Netflix, Amazon Prime, Hulu hármas még a végén komoly konkurenciát is kaphat, igaz ez nem az elkövetkező 2-3 évben lesz esedékes.

Kommentáld!

Megérkezett a Strike Back-képregény

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 29, 11:35-kor a(z) Brit régió,képregény témába.

Helyesbítek! A Strike Back: Shadow Warfare előzmény-képregényét lehet a folytatásban megtekinteni, ami kvázi a negyedik széria előtti időszakra fókuszál. A Sky One tette mindezt közzé tegnap este, amikor elstartolt a 4×01-es epizód is náluk. Az első számban – ugye lehet ezt írni rá? – Daltont és Baxtert kihelyezik Beirutba, ahol élet-halál küldetésben kell helyt állniuk. Mint mindig!

A képre vagy ide klikkelve lehet megnézni!

Comments Off on Megérkezett a Strike Back-képregény

Jön a Haven képregény is

 
Beküldte: tess 2013 September 7, 14:18-kor a(z) képregény témába.

Éreztem én, hogy kell az a képregényes kategória, ugyanis nagyon úgy fest, hogy szép lassan begyűrűzik a sorozatos világba is a képregény, mint másodlagos platform.  Olyannyira igaz ez a megállapítás, hogy már a kevésbé népszerű/ismert (értsd nem fanfavorit) sorozatok is kapnak ilyen kikacsintást. A hullám legutóbbi áldozata pedig nem más, mint a SyFy mérsékelten sikeres Stephen King adaptációja a Haven.

A 16 oldalas mini képregény Haven: After The Storm címmel 100 000 példányban kerül a nagyérdemű elé a sorozat 3. évados DVD/Blu-ray mellékleteként. A sztori közvetlenül a 3. évad fináléja után játszódik, így amolyan átkötő szerepet tölt majd be a szeptember 13-án startoló 4. évaddal. A meteoreső következményeit a sorozat egyik írója Nick Parker jegyzi, míg a rajzokat és a képi világot Steve Ellis szállítja.

A 4. évad az előzetes hírek alapján 6 hónappal a meteoreső után játszódik és várhatóan flashback betétekkel töltik majd ki a készítők a hiányzó történéseket. Itt jegyezném meg, hogy hazai viszonylatban a 3. évad is lassan véget ér, szóval viszonylag könnyedén szintre lehet kerülni a sorozattal.

No és így a végére adott a kérdés: Vajon, ha sikeres lesz a Haven próbálkozása, akkor a többi SyFy sorozat is kaphat hasonszőrű próbálkozást? A Defiance mondjuk adja magát, bár ahogy hallom a franchise igen csak haldokló félben van. A 2. évad adott ugye, de a játék fejlesztésével már leálltak.

Tovább…

Kommentáld!

Jön a Sons of Anarchy képregény!

 
Beküldte: tess 2013 July 30, 21:54-kor a(z) képregény témába.

Bizony, a jelenleg futó egyik legerősebb ongoing dráma sorozat, a Sons of Anarchy sem kerülheti el, hogy képregényes kikacsintás tegyen. Mintha az utóbbi időben a stúdióknak ez lenne az egyik tuti bevételi forrása a szokásos merchandise cuccokon túl. Utoljára pár hete írtam róla pont, hogy a Benedict Cumberbatch által felélesztett Khan is képregény formában folytatja. Oké, ez nem teljesen sorozat, de akkor ott vannak a rendkívül jön fogyó Heroes, Supernatural vagy Fringe füzetek. Meg persze még számos másik, amiről eddig nem számoltunk be.

Így aztán kissé meglepő, hogy Kurt Sutter motoros opusza eddig is kibírta. A jelenlegi kollaboráció a 20th Century FOX és az aprócska kiadó Boom! Studios közt köttetett, aminek értelmében szeptember 11-én, közvetlenül 1 nappal a 6. évad premierje után érkezik a képregény. Az egyelőre 6 részesre tervezett füzet szöveget Christopher Golden, míg a grafikáját Damian Couceiro és Garry Brown jegyzi. A történések középpontjában egy korábbi SAMCRO tag lánya Kendra áll, aki Tig segítségét kéri majd. A tervek szerint a füzet az SoA univerzum részét képezi majd, így állítólag a 2014-es számok pár eddig megválaszolatlan kérdésre is kitérnek.

Kommentáld!

Jön a Star Trek: Khan képregény

 
Beküldte: tess 2013 July 17, 21:48-kor a(z) képregény témába.

Bevallom szörnyű egy nerd vagyok, elvégre ebben a Star Trek ínséges időben sem láttam még a J.J. Abrams által feltámasztott mozis verzió 2. részét a Star Trek: Into Darkness-t. A film középpontjában Khan karaktere áll, akivel a rajongók az eredeti franchise 2. részében találkozhattak először még ’82-ben. A karakter azóta a trekkie univerzum egyik meghatározó tényezőjévé nőtte ki magát, olyannyira hogy a mostani mozis feldolgozásban nem kisebb név, mint Benedict Cumberbatch keltette életre. A hírek szerint nem is rosszul, bár tőle függetlenül a film nem muzsikált a legjobban a kinti jegypénztáraknál. Mindenesetre a karakter visszakerült a köztudatba, sőt amennyire a spoilereknek hinni lehet az írók nyitva hagyták a folytatás lehetőségét.

És ha már így újra a köztudatban él Khan karaktere, akkor nem mehetünk el az elmúlt hetek egyik nagy bejelentése mellett sem, miszerint október tájékán egy 6 részes képregény sorozat érkezik a témában Star Trek: Khan címmel, ami az IDW berkein belül lát majd napvilágot és természetesen Khan eredettörténetét meséli majd el.  A szövegezést Mike Johnson, míg a grafikai feladatokat Claudia Balboni és Paul Shipper jegyzi majd Roberto Orci hathatós felügyelete alatt.

No és persze a post apropója, hogy Cumberbatch ezután már nem csak a sorozatok és a mozifilmek képkockáiról köszön vissza, hanem a képregények hasábjairól is. Nem semmi egy pályafutás ez kérem!

Kommentáld!

A Burn Notice-képregényt nyomon követi valaki?

 
Beküldte: Kanyecc 2012 June 23, 23:06-kor a(z) Fun,képregény témába.

Mindent megragadtak az USA Network-nél, hogy a legtöbbet hozzanak ki a Burn Notice-ból. Sajnos bármennyire is erőlködnek, nálunk már leírták magukat. Nem tetszett, és hiába próbáltuk be többször, úgy se vettek le a lábunkról. Időközben egy tévéfilmes is kiegészült a palette, ami Sam Axe-re orientálódott. Ez se nyűgözött le, így rátok hagyatkozunk a folytatásban, illetve azokra, akik kitartóan nézik hetibe: Mi az az inspiráció nálatok, amivel odacsalnak a készítők?

Le a kalappal, hiszen vannak kitartóbbak náluk. Hozzájuk szólnánk, hiszen a sorozat harmadik képregény kiadása érkezik, ha jól számoltam, és a volume 3 azt jelenti ezen esetben is. Mutatnék 3 borítást, a különböző alfejezetekhez.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats