Promóképeken a Versailles

 
Beküldte: Kanyecc 2015 October 27, 14:24-kor a(z) Európai régió,Promo témába.

Még október elején a Netflix berendelte a Versailles 2. évadját – a premier előtt!

Nem kis önbizalom kell egy ilyen döntés meghozatalára, de azt leszögezhetjük, hogy könnyített terepen mozog a Netflix, hiszen nagyjából átlátja, mire nyitott a közönsége, és ennek értelmében bármilyen húzást is tesz, annak valószínűleg van mögöttes mondanivalója. A stream oldal a francia Canal+ nevű adóval dobott össze egy koprodukciót, ami már a promóciós képre nézve is elsőre leeshet, hogy egy kosztümös újoncról van szó. Ilyenje még nem volt, max. átvett formában utólagosan ismételhetett.

A sztori középpontjában: XIV Lajos francia király és annak udvara. A 17. századba repít vissza minket Simon Mirren és David Wolstencroft. A szereplők sorában: George Blagden, Stuart Bowman, Evan Williams és Gilly Gilchrist – illetve még sokan mások. 10 epizódot kapunk a kezdés során. November 1-jén lesz látható a pilotja. Most mutatnék némi alapozós casting képsorozatot hozzá.

Versailles-S1_001

(A tovább mögött folytatódik a galéria!)

Tovább…

Kommentáld!

Déli előzetes (2): The Quest (aka. Квест)

 
Beküldte: Kanyecc 2015 October 25, 12:19-kor a(z) Európai régió,videó témába.

A „Heti adag” írása közben kikacsintgattam a környező országok kínálatára is, így akadtam rá a holnap startoló Квест címre hallgató orosz sorozatra, ami odakinn a CTC nevű tévécsatorna ad. Ha angolosítani akarnám a címet, akkor a Quest-et adnám neki. Andrew Zagidullin és Alexander Danilov által készített újoncot április 25 és szeptember 5 között forgatták Rigában. 16 epizódot kértek belőle, melyet külföldi blogok sci-fiként tartanak számon, de én inkább csak a szimpla akció jelleget húznám rá, ami bárkivel előfordulhat.

A történet középpontjában: 7 ember áll, akik előzőleg nem ismerték egymás, azonban sorsukat egy titokzatos vírus köti össze, valamint az a kávézó, ahova betértek. Egy ismeretlen vírussal fertőzik meg őket, s ezáltal kényszerítők egy küldetés lebonyolítására, máskülönben nem kapják meg az ellenszert. A sztori kapott némi misztikusságot is. A szereplők sorában: Agata Mutsenietse, Pavel Priluchnyy, Marina Petrenko, Elijah Joseph és még páran… Az előzetes igényel orosz nyelvtudást, mi is csak azért mutatjuk meg, mert hátha feltűnik a brit BBC Four kínálatában.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Les Revenants – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 September 28, 13:16-kor a(z) Európai régió,videó témába.

A Les Revenants 2. évadja az este folyamán fog visszatérni a francia Canal+ kínálatába. (Erre már a fejemet rátenném, mert több forrásból jön az infó.) Szintén egy olyan európai piacon született produkció, amit elirigyeltek tőlünk a jenkik. Készült ugyanis egy remake változat az A&E által, ami mindössze 1 etapnyit élt. Nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így akinek bejött az anyasorozat, az folytassa a „gyökereivel”. Mutatnék hozzá két friss előzetest, mindegyik eredeti nyelvű, ezért célszerű némi francia tudás.


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): Bron – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 September 28, 13:04-kor a(z) Európai régió,videó témába.

Ha jól látom, akkor tegnap volt a Bron/Broen svéd és dán harmadik évados premierje, de nem tenném rá a fejem, mert sehol se találok róla normális információt – így csak a wikipedian talált információkra tudok alapozni. Az európai sorozat annyira sikeres és egyedi volt a maga műfajában, hogy kétszer is feldolgozták, ami ritka számba megy a mai világban. Korrekt számokat hozott mindkét évadja során, így nem volt kérdéses a bekérése, inkább az, hogy milyen úton folytatják tovább a történetet, hiszen az előző 20 részt überelni elég nehéz lesz. Mindenesetre nagy előnyük a környezet és az a makró világ, ahol játszódik. Mutatnám a friss ajánlókat hozzá.


Kommentáld!

Esti előzetes (2): The Legacy

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 25, 0:05-kor a(z) Brit régió,Európai régió,videó témába.

A britekben azt szeretem, hogy más európai ország kínálatából is meríteni. Ezt mondjuk csak a kisebb tévécsatornákra lehet ráhúzni, mint pl.: a BBC Three-re, a BBC Four-ra vagy a Sky Arts-ra. Utóbbi kettő nagy kedvelője a dánoknak. Ha csak szóbahozom a The Killing vagy a The Bron/Broen nevét, akkor már mindenki sejtheti, mennyire minőségcentrikus országról beszélünk – legalábbis akik valamit olvastak/hallottak felőle.

Azért tartottam fontosnak mindezt leírni, mert a The Legacy is hozzájuk kapcsolódik. A Sky Arts megvásárolta a jogait az Arvingerne címen futó dán drámasorozatnak, amit Maya Ilsøe készíthetett el: Pernilla August, Louise Friedberg, Jesper Christensen és Heidi Maria Faisst társaságában. A történet középpontjában: egy hagyaték felosztás áll, melyben egy híres művész anyuka elhunyt, kinek vagyonát a négy felnőtt fia kaparinthatja meg. Ez persze felszínre hoz sok sérelmet, titkot és hazugságot. A szereplők sorában: Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Marie Bach Hansen, Carsten Bjørnlund és Mikkel Boe Følsgaard. Mutatnám a hozzákapcsolódó előzetest, a premierje a héten lesz. 10 epizódos évaddal tessék számolni.


Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 17, 8:25-kor a(z) Európai régió,Hírek témába.

 • Seth Rogen visszatérő szereplője lesz a The Comeback-nek.
 • Archie Panjabi elhagyja a The Good Wife csapatát.
 • Mindy Cohn megy vendégszereplőnek a Bones-ba.
 • Alex Breckenridge csatlakozott a The Walking Dead szereplőgárdájába.
 • Harlan Coben sorozatot készít a Sky Living nevű brit tévécsatornának. A projektet a Red Production Company készíti, akihez a Happy Valley is kapcsolódik. 10 egyórás epizódot rendeltek be belőle, ott lesz még a gárdában: Danny Brocklehurst és David Morrissey. A történt: öt barátról szól, akik közül az egyik eltűnik. Bűnügyi thrillerre tessék számítani.
 • Az a hír járja, hogy a Top of the Lake második évadjának szkriptjén dolgozik a sorozat két készítője. Egyelőre nincs szó berendelésről, de a BBC Two nyitott lenne rá. (Tippre, van egy olyan érzésem, hogy ezt se hagyják meg minisorozatnak, hiszen a Sundance Channel profitált belőle, főleg ha a nyert díjait vesszük alapul.)
 • A Sky Living berendelte a Doll & Em 2. évadját. 2015-ben kerülhet újra műsorra. (Itt egy előzetes azoknak, akik nem túlságosan ismerik az alapkoncepcióját.)
 • A spanyol Antena 3 nevű tévécsatorna (amin debütált többek között a Grand Hotel, a Velvet vagy a The Refugees) egy újabb sajátgyártású thrillert rendelt be Under Suspicion címmel. A 10 részes 70 perces műsoridővel rendelkező szériát a Bambú Producciones és a német Beta Film közösen fogja legyártani. A készítők sorában: Ramon Campos, Teresa Fernandez Valdés és Gema Rodriguez Neira, A szereplők között: Yon González (Grand Hotel), Blanca Romero (Benjamin Button) és Lluís Homar (Grand Hotel). A történt egy eltűnt 7 éves kislányra fókuszál, akinek ügyét két rendőr fogja felgöngyölíteni egy kisvárosban – a rendőrök olyanok, mint ha házasok lennének, de nem.
 • 1992 címmel 10 részes sorozatot rendelt be a Sky Italia nevű olasz csatorna, ami egy politikai thriller lesz az 1990-as évekbe ágyazva, ahol egy fiatal nyomozó próbálja felszámolni a korruptságot és a szervezetbűnözést. A készítője. Stegano Sardo, Alessandro Fabbri és Ludovica Rampoldi lesz. Nils Hartmann fogja rendezni.
 • Az a hír járja 2.0, hogy a Seven Network nevű ausztrál adó által elkaszált A Place to Call Home a törlést követően 5 hónappal új otthonra lelt, ami valószínűleg a Foxtel lett – de még semmi konkrétum nincs.
 • Plusz szkripteket rendeltek be a Forever-höz, a Manhattan Love Story-hoz és a Selfie-hez. Akkor most mégis tervei vannak velük az ABC-nek?
 • Danny Boyle az FX-hez igazolt.
 • Scott Bakula és Dead Stockwell az NCIS: New Orleans-ban akarnak majd Quantum Leap reunion-t megteremteni. Kell ez nekünk?
 • Neil Patrick Harris lesz a jövő évi Oscar-gálának a műsorvezetője.
 • Innen kiderül az, hogy miért a How to Get Away with Murder jelenleg a TV piac legprogresszívabb sorozata.
 • Megkezdődött az Orphan Black 3. évadjának forgatása. 10 epizódot kapunk.
 • November 21-én startol 00:01-kor a Netflix-en a Lilyhammer 3. évadja.
 • Calvin Harris, Carlie XCX, Kiesza és Royal Blood fel fog lépni a november 9-i 2014-es MTV EMA díjátadón.
 • Elvileg január 1-jével felkerül a Netflix-re a Friends mind a 10 évadja.
 • Elkaszálta még premier előtt a Mission Control című újoncát az NBC.
 • November 3-án jön K. Michelle: My Life címmel a VH1-re egy újabb reality.
 • December 1-jén az ABC leadja az éves CMA Country Christmas-t.
 • 1.2 milliós „álomnézettséggel” folytatódott a Kendra on Top a WEtv műsorán. Ez 14%-os növekedést takar az előző részhez képest.

Kommentáld!

Németeken a világ szeme

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 13, 20:30-kor a(z) Európai régió,Nézettség témába.

Tekintsünk el attól, hogy ki-kinek drukkol a 2014-es Foci világbajnokságon. (Személy szerint a németeknek, mert mégis csak Európáé legyen az a szép aranyserleg.) Magyar idő szerint 21 órakor elstartol a döntő, benne Németország és Argentína. A kampányolást megtartanám másoknak, helyette inkább felhívnám a figyelmet arra, hogy a németeknél nagyvalószínűséggel újabb nézettségi rekord fog dőlni.

A Brazília–Németország összecsapást odakinn 87.8%-os közönségaránnyal futott (2014. július 8-án), ami szám szerint 32.57 milliónyi német nézőt jelent. Valószínűleg ilyen SHR-t mi akkor fogunk összehozni, ha valamelyik EB-n vagy VB-n a döntőig eljutunk.

A nagy kérdés, hogy meglesz-e az újabb rekord. Mutatnék némi érdekességet, hogy Németországban mik veszik az all-time tabellát:

1. 2014 FIFA World Cup (Brazília–Németország) – 32.57M (87.8% SHR)
2. 2010 FIFA World Cup (Németország–Spanyolország) – 31.10M (83.2% SHR)
3. 2006 FIFA World Cup (Németország–Olaszország) – 29.66M (84.1% SHR)
4. 2010 FIFA World Cup (Ghána–Németország) – 29.19M (79.7% SHR)
5. 1990 FIFA World Cup (Nyugat-Németország–Argentína) – 28.66M (87.9% SHR)
6. UEFA Euro 1996 (Németország–Csehország) – 28.44M (76.3% SHR)
8. 2014 FIFA World Cup (Németország–Algéria) – 28.21M (85.1% SHR)
14. 2014 FIFA World Cup (Németország–USA) – 27.25M (84.2% SHR)

Meglesz a 90%-os közönségarány? – A 2014-es meccsekkel a TOP15-öt kicsit átformálták, szóval a rekord tutira meglesz, de hogy mennyi lesz az annyi, azt majd csak holnap tudjuk meg!

Kommentáld!

Déli előzetes (2): Crossing Lines – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 7, 12:19-kor a(z) Európai régió,videó témába.

Folytassuk a nem amerikai részlegből a kínálgatást. Itt van nekünk a Crossing Lines, ami a magyar nézőknek se lehet idegen cím, hiszen az AXN jóvoltából elég hamar megkaptuk tavaly ősszel a sorozatot. Tess minimális időt töltött a társaságában, ugyanis nem jött át mindaz, amit a Criminal Minds egykori showrunner-e, Ed Bernero szeretett volna átadatni, viszont a koprodukciónak és a nézettségi mutatóinak köszönhetően a 2. évad berendelés megszületett, így nyár végén/ősz elején ismételten lehet vele számolni. Még februárban mutattunk róla egy plakátot, azóta semmi hír, se előzetes nem érkezett – vagy legalábbis lemaradtunk róla. Most viszont jött egy utóbbiból. Aki nézte, azt lesse meg.


Kommentáld!

Esti előzetes (3): Welcome to Sweden

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 13, 21:50-kor a(z) Európai régió,videó témába.

Az NBC ugyanazt csinálja, mint egykor a The CW: más országos sorozatainak vetítési jogát vásárolta meg, hogy ezáltal spóroljon és fel tudja tölteni tartalommal a nyarát. A Welcome to Sweden a svédek egyik idei sorozata, ami odakinn a TV4 műsorán futott. Április első felében kapta meg a 2. évados berendelését, szóval úgy fest, kifizetődik a megvásárlása. Ez az a produkció, ahol Amy Poehler is jelen van. Szereplőgárdában: Greg Poehler, Josephine Bornebush, Lena Olin és Claes Månsson kapott helyet. Lássuk az ajánlóját.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Sandhamni gyilkosságok

 
Beküldte: Kanyecc 2014 February 26, 16:17-kor a(z) Európai régió,magyar ajánló,videó témába.

Lesz egy esti premier az AXN műsorán. Egy svéd minisorozatot hoz el, méghozzá egy három részest, melynek alapjául Viveca Sten első regénye, az I de lugnaste vatten (Csendes vizeken) fog alapul szolgálni. A történet részletét másolnám:

A történet egy szép nyári napon kezdődik – gyerekek bújócskáznak a fák között, amikor az idillt hirtelen egy sikoly töri meg: az egyik gyerek egy emberi kart talál egy műanyag zacskóban. Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) nyomozó és kollégája, Mia Holmgren (Sandra Andreis) összefüggést fedeznek fel a testrész és egy 18 éves lány ügye között, akit egy éve keresnek hiába. Hamarosan újabb lány tűnik el Sandhamnben, később pedig más testrészeket és rémisztő nyomokat találnak. Thomas felkeresi régi barátját, Nora Linde-t (Alexandra Rapaport), hogy a segítségét kérje a rejtélyes ügy felderítésében. Thomas és Nora nem közömbösek egymás számára, de eközben Thomas exfelesége is feltűnik abban a reményben, hogy újra egymásra találnak…


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats