Black Sails-infografika

 
Beküldte: Kanyecc 2016 February 14, 18:59-kor a(z) Infografika témába.

A Paramount Channel hozza el a Fekete vitorlák ominózus évadját a hazai közönségnek. Rengeteg hasznos anyaggal látnak el heti rendszerességgel, de sajnos idő hiányából adódóan a legtöbb nem kerül posztolásra. Most azonban olyat küldtek, aminek mindenképp helyet kellett csinalnom az időbeosztásomban: egy infografikát. Eleve imádom, mikor a lelkes rajongók ilyenek gyártásába kezdenek és rengeteg olyan tényre világítanak rá, amik alapvetően evidensek, csak elsiklunk felettük. A Paramount sajtó részlege meglepett egy ilyennel, amit megmutatnánk – ne csak a Trónok harcától és a The Walking Dead-től nyüzsgőjön a kategória. (A képre kattintva láthatjátok nagyobb méretben.)

image

Kommentáld!

Ki gyilkolt a legtöbb a The Walking Dead öt évadja alatt? Segítünk!

 
Beküldte: Kanyecc 2015 October 5, 20:15-kor a(z) Infografika témába.

Nyakunkon a The Walking Dead 6. évadjának premierje. Tegnap búcsúztattuk el a Fear the Walking Dead első évadját, hogy az anyasorozatot visszavárjuk a képernyőre. A start elé találtam egy érdekes infografikát, amelyből kiderül, hogy ki az öldöklés istene a zombik és az emberek körében. Jah, és a legkedveltebb gyilkolászós eszközökről se feledkezzünk el.

the-walking-dead-infographic-kill-stats_55351317756bf_w1500

Kommentáld!

Űrhajó sebességes infografika

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 18, 9:32-kor a(z) Infografika témába.

A Discovery Channel Facebook oldalán akadtam rá az alábbi infografikara, amin fel van tűntetve az összes valós és kitalált űrjármű sebessége. Az éllovagok között a Tardis is.

image

Kommentáld!

How A Primetime Emmy Is Won

 
Beküldte: tess 2014 August 26, 1:30-kor a(z) Infografika témába.

Szigorúan csak a fanatikusoknak végső hangolódás gyanánt., amúgy már tényleg csak percek kérdés és kezdődik.

how-an-emmy-is-won-2014

Kommentáld!

Stephen King tévés művei nézőszámokban

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 1, 12:37-kor a(z) Infografika,Nézettség témába.

A TVbytheNumbers csapata összeszedte Stephen King műveit, amelyeket a network adók adtak le 2000-től. Bár az Under the Dome 14.4 milliós nézőszámával nem teljesen értek egyet, mivel átlagban az első szériát valójában 11.21 millióan látták, de úgy, hogy hozzácsapták az ismétlések mutatóit is már adja magát. (Egyébként lenn írják is.)

under-the-dome-ratings-infograph

Kommentáld!

Game of Thrones-infografika a halottakhoz

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 15, 12:46-kor a(z) Infografika témába.

Miért pont ők haltak meg? – kérdésre kapjuk meg a válaszokat a tovább mögött. Nincs sok érdekesség benne, hiszen aki látta a részeket, azok nagyjából tudják, hogy kikről van szó, és mi a „Miért?”-es tartalom. De sose lehet tudni, hátha valakinek újat is tud mondani.

Tovább…

Kommentáld!

Arrow Kill Count

 
Beküldte: tess 2014 February 13, 22:26-kor a(z) Infografika témába.

Már itt a szerkesztőségben is kezd egyre jobb fényben tündökölni Greg Berlanti sorozata az Arrow. Nagyon úgy fest a CW jó lóra tett, amikor bekérték tavalyelőtt a DC univerzum kevésbé populárisabb szegmensét feldolgozó Arrow-t Smallville pótlék gyanánt. Részemről mind a pilot, mind pedig az 1. évad egy túlértékelt fércmunka volt, ami igen erősen kereste a saját hangnemét. Aztán a 2. évadra valamennyire megtalálta azt, igaz ehhez készítői oldalról is kellettek kompromisszumok. Végre valahára nem erőltetik annyira a nagytotálos CGI betéteket, de persze a B-vonalas minőség még így is adott. Ellenben a történetbe behoztak egy komplexnek ígérkező átívelő szálat, ami karakterszinten is képes fenntartani az érdeklődést. Ezt megfejelték még némi fanboy allűrrel, lévén sorban érkeznek az újabb DC-s karakterek, valamint a sorozat körüli guilty pleasure kisugárzás is egyre nagyobb teret kap. Még a végén igazi meglepetés lesz a 2. évad?!  Kanyecc már odáig van érte, hogy szintre hozta magát.

A mellékelt infógrafika pedig arról kíván tanúbizonyságot tenni, hogy az Arrow készítői igenis bevállalós emberek, már ami a részenként halálozási rátát illeti. Nem egy TWD mérvű index, de én azért mégis meglepődtem rajta. Azon már kevésbé, hogy mindezt jókora softcore mentalitás közepette sikerült elkövetni a képernyőn.

Kommentáld!

Super Bowl XLVIII infógrafika armada

 
Beküldte: tess 2014 February 2, 22:39-kor a(z) Infografika témába.

Ha már tényleg nincs mit nézni a Super Bowl-ig és a Trash Talk sem köt le, akkor szigorúan tessék a tovább mögé kattintani. Masszív vizuális anyagban szőtt infómorzsákat prezentálunk csak, hogy mindenki tisztában legyen vele, mi is ez a fene nagy őrület a közösségi portálokon és itt a blogon.

Tovább…

Kommentáld!

Amerika legnépszerűbb sorozatai

 
Beküldte: tess 2014 January 7, 20:36-kor a(z) Infografika témába.

Mármint államokra lebontva vagy mi. Amúgy állítólag masszív kutatómunka van mögötte, IMDb értékelések, díjkiosztók és persze az adott államban betöltött hype faktor és a kulturális hozadék. Szó se róla, pár alap tényezővel én is egyetértek, ilyen a Hawaii Five-0, a The Sopranos, a Justified, a Northern Exposure vagy a Smallville. Azonban, hogy Texas állam ne a Dallas-ról szóljon, vagy Florida valamelyik nyomozós sorozatról azt már nehezen veszi be a gyomrom és ez tényleg csak a jéghegy csúcsa. Gondolom egyes államokban nagy volt a verseny, de azért ez az összeállítás mégis csak erősen megkérdőjelezhető.

Jöhetnek a tippek, ki mit változtatna meg a felsoroláson?

1 Hozzászólás

Glee-infografika

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 13, 21:05-kor a(z) Infografika témába.

Sose voltunk nagy rajongói a Glee-nek. Tipikusan az a műfaj, amit vagy szeretünk, vagy pedig elkerülünk. A Fox megpróbálta a lehetetlent, és tulajdonképpen nem is tette rosszul: a Glee a kezdetekben siker volt. Az RTL Klub is ugyanezt akarta volna kivitelezni, de a magyar nézőknek másra van szükségük – krimire, minden mennyiségben, amit ha vegyítünk a törökökkel, akkor egyszerűen kikészülünk a végeredménytől. Ez van, érdekesség a köbön.

Valaki, a nagyvilágban, gondolom egy fanatikus rajongó úgy vélte, hogy megosztja a világ felé, mennyi minden történt a sorozat első 3 szériájában. Ki-kinek a kije, illetve ki mennyi szólót énekelt. Ez olvasható le az alábbi infografikából.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats