Trophy Wife – 5 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 29, 21:37-kor a(z) Trophy Wife témába.

A minap volt időm számos újoncot szintre hozni. A komédiák közül a Trophy Wife-ra esett a választásom. Arra az újoncra, amire nem sok rosszat mondtam a pilot-kritikámban. Még a premierje előtt ültem le elé, és a 20 perces kezdése beszippantott. Fel is merült a költői kérdés: Hogyan lesznek képesek tartani a folytatásban a ritmust? – Egyből meg is válaszoljam… A ritmust tartották, csak elnyújtott formában.

Kezdeném soraim a legjobb dologgal, amivel nála találkoztam. Végre van értelme a főcímnek. Mekkora jót kaptunk?! Az, aki a pilotnál elvesztette a fonalat, hogy melyik gyerek kinek a csemetéje hamar megvilágosul. Jön az első feleség, a második, majd pedig a „Trophy Wife” kicsit humorra hajazó stílussal. Egyszerű, ám frappáns, amelynek fényezése mellett nehéz elszaladni szó nélkül. Bár minél több főcím lenne ennyire címcentrikus.

A történetben sok minden nem történik. Átívelő szál zéró. Jó, az írók azt akarják, hogy Kate és a család közötti kötelék minél szorosabb legyen részről-részre, de ha kihagyjátok a kezdés utáni részeket, akkor se vagytok lemaradva. Ez kicsit kiábrándított! Mégis időpazarlásnak tűnt az a közel másfél óra.

Mit kaptunk az elmúlt 4 epizódban? Nos, Diane (Marcia Gay Harden) egyre idiótább a néző szemében; Bert fogalmam sincs 3-4 évad múlva megkomolyodna-e; Jackie (Michaela Watkins) se az agyáról lett híres; Kate pedig próbálkozik, próbálkozik, néha a bizonyítással – de a legtöbbször csak a feltételes mód jön össze nála. Pete a legjobb, mert nélküle is simán tudna futni a sztori. Ha nem volna, talán nem is hiányozna nulla beleszólási jogával.

Humor tekintetében inkább csak a kínos mosoly, és az aranyosság a jellemzőbb rá. Magam se tudom, miért néztem végig, mert simán 1×03-nál mondhattam volna, hogy köszönöm, ennyi bőven sok volt belőle, de mégis folytattam. Neves vendégszereplőkkel egyelőre spórolnak. Azért elbírna némi megtámogatást, mert ez egyre jobban kezd hasonlítani egy gyengébb kivitelű Modern Family-re. Nem feltétlenül baj ez, annak idején a The Middle-nél is ugyanezt állapítottam meg, viszont ott volt némi érték a történetben, a humorban. Itt sajnos nincs semmi. Ugyanazt a témát rágják meg részről részre.

Már csak az itt a kérdés: Én ezt akarom-e? Hetibe úgy se nézem, darálva meg oly mindegy, így, úgy vagyok vele, hogy inkább ezt nézem, mint sem a The Crazy Ones-t. Egyelőre, legalább az őszi fináléig kitartok mellette. Utána lehet elengedem.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Trophy Wife – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 October 24, 13:20-kor a(z) Pilot,Trophy Wife témába.

Az ABC nem sokat vacakolt az idei sitcom berendelésekkel és úgy kollektíve ránk szabadított egy combosabb családi komédia blokkot lesz, ami lesz alapon. Ebből a mezőnyből első blikkre az Emily Halpern – Sarah Haskins féle Trophy Wife keltette fel a figyelmem, ami nagy meglepetésemre nem is okozott csalódást. Hozta a kötelező családias légkört és a könnyed helyzetkomikumok armadáját.

Már önmagában a cold open is aranyos volt, a felütés meg egyenesen zseniálisan könnyed és szórakoztató. Adott egy nagycsaládos apuka sok gyerekkel és két ex-feleséggel, aki összebarátkozik egy nála jóval fiatalabb party girl-lel egy bulin. Egy év múlva aztán, mint újdonsült feleségként találkozhatunk az ex-parti cicával, aki hátrahagyva egykori deviáns és léha életvitelét próbál beilleszkedni a cseppet sem hétköznapi család mindennapjaiba.

A sorozatnak egyetlen nagy szerencséje van, ami megmenti a totális érdektelenségtől, hogy a casting telitalálat lett. Csupa szerethető és életképes karaktert kaptunk, akiknek egyszerűen érdekel a sorsa, noha az életük nagy általánosságba véve is rémunalmas. Reggel el kell indítani a gyereket az iskolába, este le kell fektetni, szülőire kell menni, stb… Semmi extra, mondhatni a kötelező konzerv sablonokat halmozza. Azonban a hozzá társított helyzetkomikumokat mégis habzsolja, ami ráadásul remekül tömörített poénokkal társul. Persze néha ez túl soknak, túl intenzívnek tűnhet, de ezt rójuk fel a pilot krónikus megfelelni akarásának. Mindenesetre ezt az iramot a jövőben nem lesz könnyű feladat tartani. Ahogy a kötelező sztereotípiák egy részre jutó halmozását sem.

Az erősen Home Alone szintű családi infantilizmuson és atmoszférán túl a sorozat másik nagy előnye a már kihangsúlyozott casting. A Malin Akerman – Bradley Whitford – Marcia Gay Harden trióban egyszerűen dagad a komikus éra.  Harden már bizonyítottan egy született komika, amit most a távolságtartó és kimért volt feleség szerepében kiváltképp ki is hangsúlyoz. Whitford is remekel a férj és született családapa szerepkörben, noha tőle inkább drámai szerepeket remélt volna a nagyérdemű. A legnagyobb meglepetés a szexi Akerman, aki amellett, hogy végtelenül cutie mostohaanya még egy született komika is. Ezek a racionalizált szőke nős megnyilvánulásai egyszerűen zseniálisak és akkor nem beszéltünk még a nonszensz számba menő problémamegoldó készségéről (vodkás vizes üveg epic!!!). Összességében a gyerekek is aranyosak, bár az irritáló mivoltjuk is nyomokban tetten érhető. Ellenben a mellékszereplői véna megint csak telitalálat! Natalie Morales unott sótlansága és Albert Tsai tudálékos hiperaktivitása egyenesen magával ragadó.

A végeredmény szemlátomást kissé kusza, egyelőre még keresi a saját hangját és gondolom a közönségét, de mindenképpen bizalomgerjesztő. Potenciál és báj bőven van benne, ahogy elnéztem a készítők habitusát nem lesz gond ezek kihangsúlyozásával sem. Minden adott tehát, hogy a szezon egyik nagy meglepetés sorozatát kapjuk komédia fronton.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Trophy Wife – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 11, 19:29-kor a(z) Pilot,Trophy Wife témába.

Az ABC megszivárogtatott néhány komédia pilotot múlt hét folyamán. Elmúltak már azok az időszakok, amikor a pre-air epizódokat kerestük torrenten; most vagy megkapjuk a csatornától, vagy kivárjuk a premier másnapját. A Trophy Wife-nál nem szükséges, mert a népszerű stream-elős oldalakra felkerült. Ennyivel kevesebbet kell nézni a dömping hetében. Talán egy mixelt Suburgatory és Modern Family duóhoz tudnám hasonlítani – melyekből kevés jó került át, de ez talán az egyediség egyik jele lehet.

A történet arról szól, hogy van egy kétszeresen elvált férjünk, Pete (Brandley Whitford), aki egy szórakozóhelyen belebotlik a harmadik csajába, aki van olyan örült, hogy még úgy is randizik vele és hozzá megy, hogy tisztában van a felállással, azaz az előző két exétől vannak gyerekei, és azok a nap túlnyomó részében zargatják az idiótábbnál-idiótább dolgaikkal. Az előző két ex, persze tapasztalt anyuka, míg Kate (Malin Akerman) csak most ízleli meg milyen az, ha a férj mellett van gyerkőc.

2013/14 kevés ígéretes szitkom ötletet vonultat fel, de talán a Trophy Wife kitörhet az egyhangú hétköznapi sztorik mellől. Mondom a pozitívumokat. Van két ex-feleség, három mostohagyerek, az új fiatalos feleség és az idősebb férj – eléggé változatos, szinten minden korosztályból válogattak bele, a vicces részeket több oldalról tudják megközelíteni. Abszolút ígéretes. Sőt, ahhoz képest, hogy egykamerás és még családi is (ugye eléggé le van fedve ez a réteg), simán tud olyan poénokat elsütni, amitől még én is – a klisé-hatás alatt – röhögni tudtam. A legtöbb humoros jelenetet a gyerekek oldaláról kapjuk, legalábbis ezt érzem.

Tényleg mixesnek érzem. Olyan, mint ha a jelenlévő ABC-s komédiákból kapott volna egy-egy jellemet. Bár a készítők sorában Emily Halpern foglal helyet, aki előzőleg a Private Practice-t irányította, ugye ez is náluk futott. Egy évadnyi sztorit mindenképp ki tudok belőle nézni, ez már csak jelent valamit!

A Trophy Wife-ban nem igazán pazarolták az időt mesélgetéssel. A 20 perces pilotban összeállt az alapkép, nem bonyolították a helyzeteket, a dolgunkat – ezzel egyidejűleg a szórakoztató faktort is sikerült olyan magasra helyezni, amivel egy könnyed, kikapcsolást biztosító újoncot sikerül ősszel a képernyőre rakniuk. A szereplők közül talán a fiatalság a legerősebb, valamint Brandley, aki cseppet se minta apa, ez majd hozni is fogja a poénáradatot.

Simán egy Suburgatory pótléknak írnám le. Van olyan különleges, hogy az ABC kicsit jobban ingásban lévő visszatérő komédiáját ki tudja ütni. A kezdés tetszett, lehetett volna erősebb, de hát a Modern Family és a The Middle is út közben lopta a szívembe magát. Nála viszont ott az előny.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

free web stats