Welcome to the Family – 3 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 30, 21:44-kor a(z) Welcome to the Family témába.

Sajnálom, hogy az amerikaiak nem tudták értékelni a Wttf-et, mert az elmúlt 2 része se okozott csalódást. Az egyik legjobb, legaranyosabb és szerethetőbb  újoncot kaptuk meg az NBC jóvoltából, viszont az alacsony mutatói a 3. részt követően elhozta a kaszást. Ezt már tudjuk. Talonba maradt epizódok érkezéséről egyelőre semmi információ, és abban a szerencsés helyzetben sincs, mint az Ironside, hogy egy másik ország adója premierre tűzte volna a folytatását. Szóval ennyiből kell egyelőre jól lakni.

Aranyos volt a 2. epizódja. Megkaptuk a pilotot kifordítva. Nem akarom elspoilerezni, bár aki látta a kezdést, azt tudja, mire számíthat – Carolinenel kapcsolták össze. Dan Yoder helyzetében talán senki se lenne szívesen. Két oldalról kapja az áldást, melynek eredménye az agyi csőd. Jött aztán a 3. rész, ahol újra megújul a Wttf. Mindössze annyit csináltak, hogy a vendégszereplők közé elhozták Eva Longoria, aki együtt szerepelt Ricardo Antonio Chaviraval a Desperate Housewives-ba, mint egy pár. Mekkora poént vágnak már le. Az NBC kicsit oda is int ezzel az ABC-nek.

A minőségben szállítja azt, ami a heti kikapcsolódásra szükséges. A részek jól fel vannak építve. Holtpont-kezelésből jeles. Ezért se értem, miért vérzett el a csütörtöki rengetegben. Simán megérdemelte volna a back nine-t, mert az idei szitkomújonc paletta egyik kiemelkedő tagja. A legfurább dolgot se felejteném el: cseppet se zavar a családi szitkom beütése. Ezt a történetet elbírja az ember szervezete.

Összességében, csak is ajánlani tudom. Várom a „visszatérését”! Ott lesz végig mellette, kár hogy ehhez az NBC-nek is van némi beleszólása, mert mint már írtam, jelenleg nincs műsoron a gyors elkaszálása miatt. Felháborított? Igen!

This entry has a rating of 3.5

7 Hozzászólás

Welcome to the Family – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 October 12, 14:49-kor a(z) Pilot,Welcome to the Family témába.

Ahogy olvastam az eddigi review dömpinget az újonc komédiákról igen gyászos kép kezdett kirajzolódni előttem. Már a Dads is valamelyest kiverte a biztosítékot és a java ugye még bőven hátravan. Éppen ezért zéró elvárásokkal ültem neki Mike Sikowitz sorozatának, amit aztán nagy meglepetésemre végig is bírtam ülni. Sőt, élvezni is tudtam, noha közben egy gyenge mosoly sem tudtam elereszteni.

A sztori két tipikus középosztálybeli családról szól, akiknek a gyermekei pont a cold open alatt fejezik be a középiskolai tanulmányaikat. A csavar ott jön, hogy a két fiatal menetközben egymásba gabalyodott, ráadásul olyannyira, hogy még egy babát is összehoztak, amit meg is szeretnének tartani. Félidőben aztán már a közös életet tervezgetik, de ekkor kerülnek képbe a szülök, akinek azért lesz egy-két keresetlen szavuk mindehhez…

Gondolom nem nehéz kitalálni, egy klasszikus családi sitcom betétet kaptunk, csak épp a kötelezően sablonos humorbonbonok nélkül. Sőt, sokkal inkább egy családi komédiával van dolgunk, amit 20 perces formátumba tömörítettek pár kierőszakolt kínos jelenettel, némi öniróniával és kellemes helyzetkomikummal megspékelve. Talán pont emiatt is volt az egész olyan könnyed és életszagú, a szokásos konzerv mentalitás helyett. Ráadásul az írók egyszerű humorbonbonokkal dolgoztak, ezzel is megalapozva a minőségi humorforrást. Persze a hangsúly a két ellentétes háttérrel rendelkező családfőre fókuszált, aki valami fenomenálisan érezték egymás rezdülését. Plusz a témából adódó instant humorra is korrektül reflektáltak.

A másik pozitívum a szerethető karakterek és azok korrekt felvezetésében keresendő. Öröm volt nézni, hogy ha csak egy hajszálnyival is, de tovább gondolták a szereplőket. Volt idő a kibontásukra, ezáltal cseppet sem tűntek légből kapottnak és sablonosnak. Valamint könnyű volt azonosulni velük, amire a szokatlanul kellemes családias légkör még inkább rásegített. Ella Rae Peck és Joey Haro imádnivaló cutie páros, már önmagában kettejük miatt megéri nézni a sorozatot. Viszont a Mike O’Mailley – Ricardo Chavira páros maga volt az instant humor melegágya. Szabályosan parádéztak az apaszerepkörben, miközben képesek voltak a szokásos inkorrekt és rasszista humort a létminimumra csökkenteni.

Persze közhelyes fordulat még így is maradt jócskán, de a Welcome to the Family ehhez képest is egy élvezetes koncepció. Főleg, ha számításba vesszük az utolsó csavart, ami egészen eredeti húzás lehet a közeljövőben. Szemlátomást az írók nem a heti agyatlan nevettetésre utaznak, hanem sokkal komplexebben gondolkodnak, ami ha beválik, garantáltan biztosítja a minőséget a folytatásra is. Már tényleg csak pár jól irányzott egysoros és néhány nonszensz helyzetkomikum dukálna és nem lenne gond. Addig viszont marad ez a szerethető családi komédiázás, amit a poénok helyett sokkal inkább a két család bensőséges rivalizálása tart életben.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Welcome to the Family – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 27, 20:35-kor a(z) Pilot,Welcome to the Family témába.

Nincs panasz az idei szezon komédia felhozatalára, mert amit eddig láttam, az az előzőekhez képest cseppet sem kiábrándító – inkább azt érzem, hogy fejlődik a műfaj. Forradalom hatja át a családi témájú koncepciókat, melynek egyik terméke a The Goldbergs volt, míg a másik a Welcome to the Family lehet, amit pusztán azért fogok nézni, mert a karakterei szerethetők. Hamar megmarad mindegyik a fejemben. Nála éreztem a legjobb castingot eddig.

Csak egy szimpla sokadjára átrágott témát ölel fel a történet, miszerint két tinédzser végez a sulival, előttük a nagyvilág, amit egy nem kívánt terhesség akadályoztat. Ha dióhéjban kell tálalni a sztorit, akkor elég ennyit tudnotok. Ha viszont többre vágynátok…: akkor megjegyezném, hogy a fiú az iskola legjobbja volt, míg a lány nem éppen. Utóbbi szülei is meglepődtek akkor, amikor a végzettek között említették a nevét – ennyire felelőtlen (?) lányt képzeljetek magatok elé.

A történet ott érik teljessé, amikor a lány apja elmegy egy bokszterembe, mert kap egy ingyenes órára feljogosító reklámpapírt. Az ott lévő férfi hazaküldi, mert látja rajta a puhányságot, nem akarja az idejét elfecsérelni rá. Na igen, de ez a pasi lesz annak fiúnk apja, akiről fentebb beszéltem, ergo, már az elején megalapozódik egy konfliktus helyzet a két fater között, míg az anyák jóformán el-elvannak egymással. A fiatalság pedig már szövi nagy terveit.

Kétség kívül Ella Rae Peck nálam az idény felfedezettje, aki a Deception-ben annyira jellegtelen szerepet kapott, hogy nagyon meg se tudott érinteni. Feltűnt előtte még a Gossip Girl-ben, amit az első évad után örök nyugovóra küldtem, szóval ha úgy fest, akkor a drámás életpályája felejthetőre sikerült, míg a komédia… Nos, a komédiában eddig kiemelkedő. Bugyuta karaktere szerethető, humoros, mosolygerjesztő. Ez kell egy működőképes szitkomhoz. A szülőket annyira nem emelném ki, mert tipikus mivoltukból eredeztethetően nálam csak a klisés poénjaikkal mélyültek el, ez persze nem jelent se rosszat, se jót, csak átlagosságot.

Az írók könnyű helyzetben vannak. Megannyi hasonló témájú komédiával és drámával találkozhattunk az elmúlt egy évtized alatt, melyekből bátran meríthetnek. Ezzel nincs probléma. Csak jól válasszanak, mert a klisés, százszor agyonrágott humorokat azért mellőzni kell. Bár Ella még ezeknél is mosolyt csalt a számra. Elképesztő. Lényeg, hogy valamikor valószínűleg jönnek a terhes poénok, majd a születés talán az évad végén.

Részemről maradós a felállás. Megtetszett elsőre, így ragaszkodni fogok hozzá. Az idény egyik meglepetése – legalábbis nálam.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

free web stats