Kidnapped – 1.04 – Number One with a Bullet

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 7, 22:54-kor a(z) Kidnapped témába.


Premier: 2006/10/26
Írta: David J. Burke
Rendezte: Michael Pressman

King ráveszi Knapp-et, hogy épüljön be egy magán biztonsági szolgálathoz, mivel szerinte az egyik lehetséges elkövető közülük származik, nem beszélve azokról az adatokról, amelyekről ők csak álmodnak. Ellie titokban eljár egy közösségbe, ahol az egyes szülők szívüket-lelküket kiöntik, csak hogy megnyugvást kapjanak halott gyermekük után. Az egyik riporter mindezt kiszagolja és az anyuka bizalmába férkőzik…

Megjegyzés: Hazánkban lassan a végéhez közeledik a sorozat. Ideje elővenni, másrészről még nem kezdtem bele elégbe, akarom mondani: le kéne már zárnom jó néhányat. Este van, tehát jöhet a krimi. A Váltságdíjra mindig érdekesen gondolok vissza. Egy midseason-re ítélt emberrablós sorozat. Tuti bukta lenne nálam, de kicsinyesként adagolva, nem annyira gáz a helyzete. Itt van a mostani rész, melyben csak a szövegelés ment, a tettek nem. Tipikus időhúzásos sztori. Elindultak a nyomozók egy szálon, ami a végén zsákutcához vezetett.

Teljes mértékben megértem, hogy a szülők ilyenkor szét vannak csúszva, de ez nagyon gáz. Már megbocsássanak, de amit Conrad művelt egész rész alatt az több mint kiábrándító. Szánalmas. Mint egy élő hulla. Dolgozik, mert a látszat megkívánja, de inkább ne kapott volna szerepet. Három szóban: Meglettünk volna nélküle.

Knapp alakítása lenyűgözött. Eszméletlen a csóka. Valami rémlik, hogy nem tetszett, de most meg nem mondom melyik főszereplő az. Talán róla van szó. Hadd ne kelljen visszaolvasnom, ellenben ha mindez rá igaz, akkor nálam jelentős változáson ment át. Egyet kell értenem Latimer-rel, miszerint a beépülősdi remekül ráillik, sőt ezt a mostani szerepet rászabták.

Összességében mit kaptunk? Nagy határ szart. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból! Nem haladt semmit sem előre az egész. Ha emberrablós sztori, akkor inkább nézek Nyomtalanult, amelyben maximum dupla részben kapjuk meg az egészet. Bankrablós sorozatoknál szeressük a nyújtás, de itt nem. Laposka, nagyon lapos az egész. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam most kapja meg a második cancel-jét. Hiába az a néhány remek alakítás, összességében nem-nem és nem!

(Persze azért folytatom, valamikor…)

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Kidnapped – 1.03 – Sorry Wrong Number

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 2, 0:11-kor a(z) Kidnapped témába.


Premier: 2006/10/04
Írta: David Greenwalt, Jason Smilovic
Rendezte: Michael Watkins

Harmadik nap. A várakozás egyre elviselhetetlenebb. Ehhez még hozzá társul, hogy a család évenként meg szokott rendezni egy fogadást, amit a napokban lesz aktuális. Lemondani nem lehet, mivel azzal felkeltenék több száz ember figyelmét. A fogadásra azonban egy fővel több érkezik, ami Knapp-éknek elég indokul szolgál a gyors és hatékony kiszűrésre, valamint a zökkenőmentes lebonyolítás kivitelezésére! Csak kérdés: Sikerül-e?…

Megjegyzés: Mélyen a zsigereimben tudtam, hogy fog következni egy ilyen témájú rész, azonban nem számítottam rá most valójában. Amolyan tetszett, de még sem! – gondolatok, érzések vannak bennem iránta. A témát, azaz az emberrablást, kezdem megszeretni, ha lehet ilyent mondani, viszont a kivitelezéssel hadilábon állok. A szereplők soraiban másokat képzelnék el. A feka nyomozó még beleillik a képbe, de Knapp nem! Lehet a stílusa nem jön be, sőt biztos, hiszen mindig mindent tud, okoskodik össze-vissza és övé az utolsó szó. Az agyamra megy.

Nézzük mi történt! A család évente szokott házfogadót tartani, ahova a milliomos barátok, munkatársak kerülnek meghívásra családjukkal. A helyzet nem túl rózsás a Cain családban. A két szülő teljesen ki van bukva, ami érthető! Lányuk még nem heverte ki a sérelmeket, a múlt sötét árnyékát. Nyomot hagyott benne az eset és talán az nála látszik meg legjobban a depresszió. Aztán, mint ahogy az szokott lenni, a talpára áll, mert megköveteli a ház!


Ez alatt Conrad felkeresi régi – idézőjeles – haverját, akivel anno több piszkos ügyük akadt. Ebből némi tartozást is sikerült idő múlásával összehoznia körükben. Nem szívesen látott vendég. A bandára gyanakszik emiatt fia eltűnésében. Az agya eldurran, olyant tesz, amit nem kéne. De vajon ki húzza meg legvégül a ravaszt? Ellie-nek sem könnyebb a helyzete. A fogadás nehezen tudja tartani magát. Egyszer elsírja magát. A legszörnyűbb, hogy feltűnik az egyik állítólagos elrabló. Pénzét követeli, azonban később kiderül: csak egy piti tolvajról van szó. Knapp megint közbe lép. Mint Bauer, ott van ahol kell!

Knapp közben Otto-t látogatja a sitten előszerettél. Nem tudja, honnan ennyire értesült a börtönben és ez nagyon zavarja. Tud a friss fejleményekről! Elméletileg csak ő látogatja, viszont még sem. Valakitől kapja a füleseket, de kitől? Latimer haverja kezd felépülni lőtt sérüléséből. Már a történeteket is megosztja ivópajtásával.

Hozta az átlagot. Se nem erősebb, se nem gyengébb. Bár ha jobban feszegetném a témát, akkor utóbbit nem fixálnám le. Folytatni fogom. Egyrészről kíváncsi vagyok a feltett kérdéseim válaszaira, amelyből tutira párat egyből nem kapok meg, másrészről a következő tipikus dologra. A nyomozás kezd jó irányba haladni. Már rááltak Latimer-ék a repterek vizsgálatára, eközben a gyerekrablók megismerik az igen korrupt helyi sheriffet. Anyám, na az a rész tetszett a legjobb. Ezzel a pozitív gondolattal zárnám kommentárom.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Kidnapped – 1.02 – Special Delivery

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 28, 19:18-kor a(z) Kidnapped témába.


Premier: 2006/09/27
Írta: Jason Smilovic
Rendezte: Michael Dinner

Knapp és Latimer egymásra számíthat, ha előrébb akarnak járni közös ügyükben. Előbbi kap egy fülest, amelyen elindulhatnak, azonban Latimer-éknek sem kell sok idő a forrónyomra. Leopold ügyét háttérbe szorítják, mivel Aubrey – Cain lánya – szintén nagy veszélyben van, viszont rajta hamarabb tudnak segíteni. Ez alatt Conrad felkeresi apját a „lepukkant negyedben”, akivel már régóta nem tartja a kapcsolatot…

Megjegyzés: Felkarolom. Egye-fene. Elsőként, azonban had fixáljam le, hogy nem jönnek be annyira az emberrablós sorozatok, mint a bankrablósak. Most őszintén, kinek hiányoznak a nyálas jelenetek, amiben a hozzátartozók sírnak-rínak. Másrészről, valamilyen szinten kiszámítható az egész sztori. A vége Happy End, mindenki örül, a gonoszokat vagy sittre vágják, vagy rács mögé. (A rend őrei előli megszökés, mondhatni kizárva.)

Nem kelltette még mindig fel a figyelmem. Jogos lehetne a kérdés: Akkor minek nézem? A választ meg már ezerszer leírtam, ha nem többször (…) Második esély mindenkinek jár. Szeretem az unalmas, alig akar beindulni sorozatokat, mert meglepetéseket tudnak tartogatni. Eddig nem sokat kaptunk a Kidnapped esetében. Valami pokolian nagy összeesküvés készülődik a Cain család ellen, amit egyke rossz akarónk akar kivitelezni. Ezért akarta elrabolni a családfő lányát – Aubrey-t –, aki a Brow egyetem egyik diákja.


Ez utóbbi tettje, teljesen magából érthető. Most komolyan, a fiú elrablásával nem adott a családnak akkor sokkot, mint remélte. Ellenben ha a lányuk is nála lenne, az már az összeomlást jelentené. Továbbá az sem volt kérdéses, hogy egy piti bűnözőt béreljen fel, lehetőleg keményéletűt, akinek vérében van a felső 10 ezres emberkék gyűlölete, mert minden pénzéért megszenvedett.

Knapp karaktere még mindig ludas a teamben. Tényleg rá van írva a szabadúszó specialista címe! Látszik, ért a munkájához. Nem érdeklik a külső tényezők, csak az ügyre koncentrálódik. A legjobb, hogy nem csak a Cain családról tudunk meg múltjával kapcsolatos részenként, hanem róla is. Gondolok, a börtönből jött telefonhívásra, amit kollégája előtt titokba tartott. Kíváncsi lennék Conrad és apja közötti valós eltávolodás okára. Nem hinném, hogy mindez a pénz miatt történt volna. Ki ne akarna előnyős munkahelyet. Igazából, Virgil-ben látom a sorozatjövőjét. Igaz még nem épült fel lőtt sebesüléséből, de tetteivel fel tudná dobni a folytatást.

Nem tudom elképzelni a folytatásban milyen csavarok jönnek, ezért inkább folytatom a tovább nézését. Másrészről a vége eléggé jól zárult le. Leopold valójában nem Brooklynban van, hanem a picit távolabbi Mexikóban, ahol a fehér emberkéket nem szeretik. Vajon miért? Zárásképpen csak annyit, hogy adjatok időt neki. Be kell melegednie, aztán lesznek pofára esések.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Kidnapped – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 July 27, 23:20-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Kidnapped,Pilot témába.


Premier: 2006/09/20
Írta: Jason Smilovic
Rendezte: Michael Dinner

Cain család, New York egyik legbefolyásosabb családja. Egyik nap fiúkat, Leopold-ot, emberrablók rabolják el, kicselezvén testőrét, aki majdnem életét veszti. 20 millió dollárt követelnek érte, valamint hogy ne szóljanak se a rendőrségnek, se az FBI-nak. A családfő ügyvédje tanácsára azonban felfogad egy szabadúszó specialistát, Knappet. Az ügy, viszont az FBI fülébe jut, így végül ők is bekacsolódnak az ügybe Knapp nagy bánatára…

Megjegyzés: 2006/07-es idény a high concept témák évének nézett elébe, viszont a sorozatok egyre csak buktak ki a sorból. Az NBC-s Kidnapped-nek a legnagyobb vetélytársa a FOX-os Vanished lett volna, ha a koncepciót remekül összekovácsolták volna. Nem sikerült, így előbbi sokkal nagyobb előnyt élvezhetett. (Ott a szenátor feleségét rabolták el.) Minden bizonnyal emlékezetes volt és még fogjuk emlegetni párszor ezt az idényt, hiszen nem csak emberrablás, hanem bankrablós koncepciók is helyet kaptak, de ne határolódjunk el a témától, a sorozattól.

Kezdeném először a sztorival. Emberrablás, felső 10 ezer, gondos munka. Már felkelti az érdeklődését az embereknek. Főleg, hogy mindez egy évadon keresztül történik. Itt lehet sejteni, annak szagát, hogy a korai váltságdíj kifizetés kudarcba fullad! Nem hinném, hogy miután visszakapták volna a gyereküket az első részben, az emberrablók után indult volna hajsza. Annál gondosabb az egész. Jól ki lett találva minden. Legjobban a bérgyilkos részek tetszettek. Nem kellene belevinni ennyi csöpögős, siratós jelenetet – ami persze vele járója.


Nehéz bármit mondani róla, hiszen mindössze egy felvezető rész. Nem történt semmi más, csak az átlagos procedúra. Kérik a tettesek a pénz, közben felbukkan a nem várt rend őrei, azaz jelenesettben az FBI! Beleütik az orrukat, nem tartják szem előtt a józanész diktálta érdekeket, hanem az erre készült eljárás szerint járnak el, ami teljes nagyságban öngyilkosság! A család nem nyugszik, a gyerek még mindig fogoly, az elkövetők felbőszülnek, a váltságdíj pénzbeli nagysága nő.

Szereplők között több ígéretes név felbukkan: Jeremy Sisto, azaz Knapp, aki a szabadúszó specialistát alakítja. Valahogy eléggé parasztos külleme van ennek a Jeremy-nek, nem? Most komolyan mondom. Inkább illene egy Jericho-s városvédő mellékszereplőnek. Ott van még segítője Turner, akit Carmen Ejogo alakít. Mindkettőjüknek köze volt minimum egy-egy részig a Law & Order-hez, ahogyan Linus Roache-nek is. Delroy Lindo nem annyira ismert, de a nyugodt, lassan nyugalmazott FBI-os szerepét frankón alakítja, nem beszélve a testőrt alakító Mykelti Williamson-ről. Akad itt még Született feleséges Dana Delany, valamint 5 nap az életes Timothy Hutton.

Nem sok rossz jut most az eszembe, pedig már láttam háromszor minimum a pilot részt. Kíváncsian várom, milyen fordulatok várhatóak. Mint kiderül, a sorozatot törölték. A készítők 22 epizóddal számoltak volna, azonban idő előtt megkapta a kaszát, viszont 13 résszel remekül befejezték, elvarrtak minden szálat. Gondolom a vége Happy End lesz. Már csak arra lennék kíváncsi ki követi nyomon a történését hazánkban, az RTL Klub-on?.

Trakc list:
When I’m Gone by 3 Doors Down
An de Grâce 2003 by Eko Lsa
Spread it out by Dearborn.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

free web stats