House – Kezdett a 8. évad

 
Beküldte: tess 2011 October 24, 21:31-kor a(z) House témába.

Az évekkel ezelőtti House lázból én valahogy kimaradtam, mi több büszke is voltam rá. Elvégre akárhogy is nézzük a House egy szimpla procedural cucc, csakhogy itt az eseteket a cseppet sem normális betegségek adják. Aztán persze ott volt House narcisztikus karaktere is, aki durva bad-ass hős volt húzós poénokkal, de hosszútávon mégsem volt hiteles a szememben. Ehhez persze hozzátársult Hugh Laurie is, aki sokak véleményével ellentétben, a szememben továbbra is csak egy B-listás arc. Oké, ez a szerepkör bejött neki, de semmi több, sőt érdemi előrelépéseket sem láttam a random részek kapcsán.

Aztán eljött a 8. évad és némi unszolás dacára ugyan, de megnéztem a 2 részt belőle és hirtelen nagyot fordult a világ. Persze ebben fene nagy szerepe volt a premiernek is, ami istenesen felrúgta a már bevett formai struktúrát. House a sitten, több párhuzamos történés és egy remek, feszített tempó az, ami egyszerűen berántott. Végre a készítők vittek némi komplexebb koncepciót is a megfáradt sorok közé, így az amúgy filler-nek bizonyuló rész tökéletesen működött. A feszültség, a kilátástalan helyzetek és a megkötések hihetetlen mód csúcsra járatták House belső, súlyosan komor kálváriáját, amivel szerencsére nem tudtam azonosulni, ellenben sikerült elérniük, hogy felkeltse a figyelmem. És ez volt az első pont, ami úgy istenesen megkülönböztette a többi noir hatású drámától.

Aztán jött a folytatás, ahol egy cseppet sem elegáns mozdulattal jegelték a sittes szálat. Back to the roots alapon jött a klasszikus formátum, de szerencsére a premier során bevezetett tempó és stílus ide is át lett ültetve. Borongós hangulat mellé, roppant sötét tónusú dráma társult, ami javarészt House újbóli elfogadása köré csoportosult. Laurie karizmatikus játéka egyszerre volt pazar, elgondolkodtató dráma és kőkemény, minőségi feketehumor, ami mellesleg a karaktere egyik védjegyéül is szolgált. Az újabb nonszensz eset pedig minderre csak rákontrázott, még ha a készítők jó szokásukhoz híven megint túlpörgették a diagnózisos részt.

Ugyan csak figyelemreméltó újítás volt a 2 újonc doki, aki előbb vagy utóbb biztosan House személyi kollektíváját erősítik majd. A premier kapcsán Odette Annable (October Road, Brothers & Sisters, Breaking In) nevét kell kiemelnem, aki a klasszikus House-i idők cutie, ám de akaratos rezidenseit hozta újra vissza. Maga a karakter nagyon nem lett túlbonyolítva, ellenben megnyerő és szimpatikus volt. Nem úgy, mint a folytatásban Charlyne Yi (Love Bites), aki valamilyenfajta öncélú  groteszk fricskának bizonyult a készítők részéről. Aztán persze az ő karakterizációjában is akadt valami teljesen egyedi, valami lebilincselő, ami tökéletesen illeszkedett House torz világába.

Szó se róla a House 8. évados nyitánya nem váltotta meg a világot, sőt olyan fene nagy reformot sem követett el, ellenben ,égis tudott valami újat nyújtani. Valami olyan egyedi katyvaszát a karaktereknek, a nonszensz eseteknek és a depresszív drámának, aminek az újabb fejezetére egyszerűen kíváncsi vagyok. Egyelőre.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

House – 4.16 – Wilson’s Heart (2)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 6, 13:47-kor a(z) House témába.


Premier: 2008/05/19
Írta: Peter Blake (IV), David Foster (II), Garrett Lerner, Russel Friend
Rendezte: Katie Jacobs

Miután House-nak eszébe jutott, hogy a keresett illető álomvilágában nem más mint Amber, mindenki a balesethez legközelebb eső kórházba siet. Innen szállítják át magukhoz, ahol sok fránya érzés mellett próbálják megmenteni az életét. Wilson szinte minden kísérlet ellen van, amivel károsíthatják belső szerveit, ezért inkább a biztosat kéri House-tól, azaz üsse ki magát, hogy megtudhassa, mit vett észre annak idején a lányon…

Megjegyzés: Bazz, ledaráltuk és szünet nélkül jöhet a folytatás. Itt a negyedik évad fináléja, amitől nem esetem hanyatt. A felvezető epizód nálam TOP-on volt, viszont a folytatás inkább az érzelmekre hatott, mint sem a cliffhanger kiépítésére. Nem volt az igazai, mert szomorú volt, és ha netán valaki érzelgősebb ül le elé, tutira a végére készítheti a papírzsebkendő készletet. Megosztotta a nézőket, mert valójában drámának tökéletes, viszont Amber-rel a folytatásban biztosan csak az álmuk világában találkozhatunk, pedig jól alakított. Mondhatni kifogástalanul.

Mi jutott elsőként az eszetekbe? Nekem House-stílusa, hiszen nem azt a kőkeményet, vaskos humorral ellátott doktort kaptuk vissza. Hiába ismerte, Wilson-nál nem volt különb. Hagyták magukat saját hitükben – nem lesz semmi gond – ringatni, mint nem szabad. Talán legjobb tizenhármas hozta önmagát, mert tényleg ki akadt. Elszakadt a kötél. A lényeg, ilyennek nem sokszor láthattuk, ahogyan Cuddy-t se.

És kinek hogyan jött be a nyomozósdi? Sokan osztották, mert most így utólag visszaolvastam a topikját. Nekem tetszett. Legjobb az, amikor keveredett a valóság és az álomvilág. Abban már kevésbé lennék biztos, hogy ilyent lehetséges csinálni, de mivel kórházas sorozat, gondolom én, a készítők csak nem nyúlnak kamera helyett ásóhoz. Fényderül minden aprócska részlet. Valójában nem House miatt halt meg a lány, sőt nem is vele randizott, mind azt tudatalattink híresztelte. Pusztán véletlen egybeesés, mivel öngyilkos lett. Miértekre lett volna kíváncsi, de csak nem kaptunk teljes értékű válaszokat, amit kicsit sajnálok.

Francba, két szék közé estem. Tudom, nem olyanra sikerült, amit a haza elvárt, de még sem tudok róla rosszat mondani. Kicsit elérzékenyültem a végére. Ember vagyok, nem kell meglepődni. Azt se felegyük ki a sorból, hogy a kusza szálakat kicsit tovább dolgozták a készítők. Eldugták a cliffhanger-t, csak meg kellett keresni, hiszen végül tizenhármas megcsinálta a tesztjét! (Igen, beteg.) Aztán Cuddy ott virrasztott House mellett, míg Wilson szívében kételyek léptek fel. Lesz marakodás? Fogalmam sincs, de nem kell hónapokat várnom a folytatásra.

A felvezetőre nem lehet panaszunk, viszont a folytatás már az érzelmekre hatott. Elvesztettük Amber-t, amit nagyon sajnálok, mert amikor láttam újra feltűnni, akkor csillogott a szemem: Mondtam ilyen nincs. Visszahozták a House-t nőben. Bizony, és azt se feledni, hogy doktorunk se álszent, szerelmes volt belé, hiába titkolta el. Kíváncsian várom az évadpremiert, ami kb. 10 perc múlva lesz esedékes.

Track List:
Teardrop (Jose Gonzalez)
Re:Stacks (Bon Iver)
Light for the Deadvine (People in Planes)
Passing Afternoon (Iron & Wine)

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

House – 4.15 – House’s Head (1)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 4, 12:05-kor a(z) House témába.


Premier: 2008/05/12
Írta: Russel Friend, Garrett Lerner, Doris Egan, David Foster (II), Peter Blake (IV)
Rendezte: Greg Yaitanes

House egy bárban eszmél fel, ahol egy sztriptíz lány táncol előtte. Nem emlékszik semmire, viszont a feje vérzik. Mikor elhagyja a bárt, akkor tudatosul benne: mi történt! A busz, amin utazott karambolozott. Mielőtt ez megtörtént volna, valakinek súlyos betegsége van és segíteni akart rajta, viszont, hogy rájöjjön ki az a személy, vissza kell mennie a kezdetekhez, ami csak gyógyszeres bedrogozással lehetséges…

Megjegyzés: Azta betyár mindenit. Sikerül! Ezek az állatok megcsinálták. Nem hittem volna! Olyan évadfinálét vezettek fel, amire nem sokan számítottunk. Sokkolt vazze. Ezt mindenkinek kell látnia! Atyaúristen, még mindig nem eszméltem fel annyira bennem van. Nemcsak hogy az évad legerősebb része volt, de az egész sorozatban a legeslegerősebb! (Igen felkiáltójelezek, mert bizony megcsinálták, ordasra megcsinálták.) … (…)… szuszázni kell basszus, mert mindenféle kósza gondolatok átfutnak a fejemen. K*rva sikerült megcsinálniuk a cliffhanger-t.

Komolyan, ezt nagyon belenyúltak a tutiba a készítők. Elvittek bennünket egy olyan környezetbe, amit nem szokhattunk meg. House dokink félig a valóságban, félig az álomvilágába kalauzolta el a nézőket. Mennyire sikerült jól, az szerintem lejött a felvezető bevezetőmből. Doktorunk részese lesz egy buszbalesetnek, ahol egy rejtélyes idegent diagnosztizált, viszont kilétét nem tudja, hol ott nagyon ismerős volt. Végülis az egész rész, ennek a személynek a felderítéséről szól.

A készítők mindenhez nyúltak. Tudták, nagyot kell alkotniuk, mert a folytatás csak egy hét múlva következik be, és a nézőket fel kell csigázni egy eszméletlen sztorival. Összehozták. Megmozgattak annyi statisztát, amit ezelőtt nem sokszor láthattunk. Vegyük csak a buszon lévőket, akik minimum húszan voltak. Ez tovább tetőzték az örült ötletekkel! Gondolok itt, amikor House elképzelte Cuddy-t, miközben egy rúdon sztriptízel, közben pedig próbálja rávezetni a megoldásra.

Elsőként, mint szerintem oly sokan, magát House-t véltük betegnek felfogni, hiszen neki sérült meg a lába, tört be a feje, de mindvégig kitartottam egy másik lehetséges barát mellett, viszont Amber-re semmiképpen se számítottam volna, hiába tűnt fel.

Eszméletlen, mit hoztak össze. Még most se fogtam fel. Jól tettem, hogy nem hagytam abba, mert bizony oltári finálé várható. A nagykérdések között ott lapul: Meghal-e Amber a fináléban, mert bizony maga a cím se – Wilson’s Heart – valami bíztató. Valójában tényleg szerelmes lett volna House a lányba? …esetleg táplált iránta valami más érzést? – sok-sok kérdés, amire nem tudom a választ, ezért nem fejtegetőznék, hanem folytatnám a fináléval.

Track List:
U A Freak (Nasty Girl) by Chingy (played at the start)
There’s No Fucking Rules
Dude
by !!! (Chk Chk Chk) (played while Cuddy dances)

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

House – 4.14 – Living the Dream

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 4, 10:44-kor a(z) House témába.


Premier: 2008/05/05
Írta: Sara Hess, Liz Friedman
Rendezte: David Straiton

House elrabolja az egyik kedvenc sorozat főszereplőjét, mivel nézése közben diagnosztizált nála egy betegséget, aminek utána akar járni. Mondanom se kelljen: Örültnek nézi, ami Cuddy-nak nem kedvez, hiszen ellépték a kórházat pár napra a felügyelők, akik ellenőrzik a dolgokat. Allison kapja doktorunk papírmunkájának pótlását, míg a többiek a színész betegségét fejtegetik. Wilsonnak a sarkára kell állnia, legalábbis az asszony megköveteli tőle…

Megjegyzés: Hm. Shit, ilyenkor vagyok nagybajban. Az utolsó két epizódot félre teszem holnapra, mert kavarognak bennem a gondoltok. Tiszta fej kell folytatnom, mert nem tudok józan döntést hozni. Miért mondom mindezt? Ennek az epizódnak tökéletesnek kellett volna lennie értékelésem alapján, viszont nem az lett. Minden benne volt, ami szem-szájnak ingere, ennek ellenére még sem volt az igazi.

House már az első pillanatban meglepett bennünket. Elrabolta kedvenc kórházas sorozatának főszereplőjét, akinek esetleges betegségét tévéképernyőn keresztül diagnosztizálta. Huuh. Azért az nem semmi. Ki lenne ennyire függő a valóéletben, hogy emlékezzen mikor kezdődhetett mindez, és úgy önmagában rá is találjon. Kemény! Cuddy persze nem értékeli a lelkesedést, mert ellenőrző brigádot küldtek a kórházba, tehát rendnek kell(ene) lenni(e) mindenhol, csak éppen dokink nem hagyja magát. Bele kell szállnia főnökének a kegyetlen játékokba, ha nem akar leminősítést.

A másik kegyetlen szál, maga Wilson és Amber kapcsolat. Azt hihetnénk, hogy a csajnál van a gyeplő, ami valójában így van, viszont nem akarja elveszteni barátja férfiasságát. Egyből kibújik a szög a zsákból, mivel rávilágít a puszta tényekre, miszerint engedékenysége vezethetett előző házasságának végéhez. Kegyetlen, mint mindig, de van benne igazság. Pont ezért tetszik neki, és amint láthatjátok: egyre jobban egymásba zúgnak.

Lássuk a finálét, amiben lesz dráma, van olyan érzésem. Hiába írtam feljebb, hogy félre kéne tennem, csak feltételes mód van ott. Inkább azt teszem félre, mert kíváncsi vagyok, miképpen folytatódik. Meg tudja-e verni a folytatás a zseniális 4×11-es epizódot, ami szerintem verhetetlen. Ti mit mondatok?

Track List:
Needles in my Eyes

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

House – 4.13 – No More Mr. Nice Guy

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 2, 23:12-kor a(z) House témába.


Premier: 2008/04/28
Írta: David Hoselton, David Shore
Rendezte: Deran Sarafian

A nővérek sztrájkoltak, a kórházban teljes a káosz, House pedig tétlenkedik és bujdosik Cuddy elől. Ekkor fedez fel egy különleges beteget, aki hihetetlenül kedves, attól függetlenül, hogy már a második étkezését tölti ott. Ki is ragadja a sorból és lelkes csapatát ráuszítja. Amberrel ezalatt egyességet köt „Wilson használatáról” – mikor, kinél legyen alapon –, melyet főnöke hagy jóvá…

Megjegyzés: Ez akkor most egy válasz volt az írók sztrájkjára? …mert akkor nagyon eltalálták. Nekem nem kellett várnom két hónapot a folytatásra, nem mint azoknak a lelkes House rajongóknak, akik napra készek. (Ha így haladok, akkor hamar beérem őket.) Tehát minden benne volt. Tökéletesnek nem mondanám, hiszen voltak benne sz*ar részek, erőltetett szövegelések, viszont Amber szerepeltetése ott van a toppon, ahogy Wilson-ért történő harc is. Mélyedjünk csak bele a spoilerek, mert akkor nekem se lesz megkötve a kezem.

Szóval Ambernél és House-nál tartottam. Nem nyugszanak a kedélyek, továbbra folytatódik a civakodás, a harc Wilson-ért. Egyik fél sem akar engedni követeléséből, melyet végül Curry hitelesít némi hátsó szándékkal. Komolyan, mindezt eljátszani. Én biztosan elröhögtem volna magam egy jelenet felvételekor minimum kétszer, hiszen olyan szöveget tolnak le, gyermeki módon, hogy azt nehéz mosolyogva végig ülni. (Picsába, megint megszóltak, mert hangos voltam, de hát mit tegyek?! „Leszarom” őket, mint ahogy azt House teszi.)

A beteges sztori tetszett is, meg nem is. Az előzőnél sokkal jobb volt, viszont a kettővel előttinél nem. (Ennyit a viszonításról.) Oké, kicsit be akartak mutatni az íróknak, mert kézenfekvő hogy erről volt szó. Sikerült? …ne engem kérdezzetek, de a kezdés, amikor doktorunk bevonult a káoszba és kiragadott egy „báránykát”, akkor kaptuk meg a rész csúcspontját, ami a későbbiekben kicsit ingadozva lejjebb stagnált. Ez van. Nem lehet mindig a csúcson. Ééés, akkor még szóba se hoztam az önértékeléseket. Zsír.

Átlagosnál jobb volt, de a színvonal kicsit lejjebb csökkent. Talán az se a legjobb, hogy állandóan marakodik Amberrel, de ha nem lenne, akkor hiányozna. Okés, bennem van a hiba, mert talán összefolynak a részek és ha lenne némi szünet közte, lehet tisztábban látnék, de ne csak a fanatistákra gondoljanak, akik mazochisták egyben. (Sorry srácok, nyugi közétek tartozom.)

Track list:
Everyday People (Sly and the Family Stone)
Baby I’m a Want You (Bread)
You Keep Me Hanging On (Diana Ross)

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

House – 4.12 – Don’t Ever Change

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 2, 21:09-kor a(z) House témába.


Premier: 2008/02/05
Írta: Doris EganLeonard Dick
Rendezte: Deran Sarafian

House újabb páciense több okból kilóg a sorból. Szakított a zeneiparral, valamint a herionfüggőségével, ezáltal vallást vált és áttér a zsidó hitre. Esküvője napján azonban rosszul lesz, ami által mindenkiben felmerül a kérdés, esetleg álszent volna. Doktorunk másik ügye Wilson-nal és új barátnőjével, Amber-rel kapcsolatos, hiszen ki ne volna kíváncsi, vajon miért vannak együtt?…

Megjegyzés: Előző kritikáimból kimaradt, hogy a mai hármas – beleértve ezt, pluszt az előző kettőt, mivel szerintem nem állok vele a fináléig – akkoriban, februárban ment le egy hét leforgása alatt. Tehát a nézőknek nem kellett hosszú heteket várni a folytatásra, csak két-három napot. A mostani rész tetszett is, meg nem is. Alapjába véve a sztori nagyon lapos volt, viszont Wilson és Amber kapcsolata hihetetlenül feldobta az egészet. Már most bocsánatot kérnék a hazai rajongóktól, hiszen a spoilerezés elkezdődött, akkor, amikor megírtam az előző kritikámat. Sorry!

Kezdeném a laposabbik felével. House doktorunk egy zeneiparból áttért ex-heroinfüggőt kell meggyógyítani, aki emellett zsidó. Huh. Nem akarok belefolyni vallási dolgokba, de megvan róluk a véleményem, persze nem pozitív értelembe. Mint oly sok esettben, most is az utolsó pillanatokba derül ki, hogy nincs semmi komoly betegséggel dolguk, csak rosszhelyen keresték.

Wilson-Amber-House trió kegyetlen volt. Ennél jobb ötletet ki sem találhattak volna az írók. Komolyan, amikor távozott meg voltam lőve, miért kellett elküldeni a tökéletes domináns félt. Most már tudom, így hozzák vissza és itt felhívnám a figyelmeteket: Lesz vele szerencsénk a negyedik évad folytatásában. Konkrétumot én se tudok, viszont a fináléban fel fog tűnni. (Azok a fránya promo képek mindig kibökik a szememet.) Nagyon úgy tűnik, hogy szerelemről van szó, de majd kiderül. Amber tényleg változott volna?

Ilyen epizód után kemény két hónapnyi kuss következett, merthogy csak áprilisban folytatódott a fennmaradt 4 résszel, amit szerintem ma ledarálok, mert rákattantam. Arról nem beszélve, hogy tizenhármas titka, miszerint biszexuális, ki fog épülni az ötödik évadba. (Szintén promo képek, a csuda vigye el őket.)

Track list:
Waiting on a Friend (The Rolling Stones)
Jerry Weintraub (Waldeck)
Nani, nani (Accentus Ensemble)
Niggun of the Alter Rebbe, Eshet Chayil

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

House – 4.11 – Frozen

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 2, 17:12-kor a(z) House témába.


Premier: 2008/02/03
Írta: Liz Friedman
Rendezte: David Straiton

Doktor House-nak és csapatának ezúttal meg kell küzdenie a távolsággal. Dr. Cate Milton, aki a Déli-sarkon végez kutatásokat, egy váratlan napon rosszul lesz, ám az időjárás miatt nem tudja elhagyni a sarkkört, ezért gyógyulását műholdas kapcsolaton keresztül reméli. Ezalatt Cuddy beszünteti a kórházban a fizetős kábelcsatornákat, melyet csapatával akar visszaszereztetni; miközben Wilson randizgatik egy titokzatos leányzóval…

Megjegyzés: Istencsászár rész volt. Végig röhögtem az egészet. House a csúcson! – kezdhettem volna így az egész kritikámat. Eszméletlen mennyire jó sztorikat tudnak kitalálni. Kicsit deja vu érzés kapott el, hiszen ha nem is a dokumentumfilm formájában érkezett a folytatás, de a tévés kapcsolat megvolt. Bizony, az Ugly című epizódra gondolok. Kettőt hasonlítani se lehetne egymáshoz, mert fényévekkel megveri a mostani. Nem beszélve arról az románcozódásról, ami áthatott. Nem cifráznám tovább, jöjjenek a részletek a spoileresen.

Hm. Hol kezdjem, annyi gondolt jár a fejemben. Doktorunktól Cuddy megvonta a fizetős kábelcsatornákat. Neki sem kell több, elküldi csapatát a harcszíntérre, hogy szerezzék vissza neki, akik elsőként Allison-t próbálják megpuhítani, mindhiába. Valójában egy próbáról van szó, mivel a régi hangnemet akarja megteremteni az újak társaságában, azaz merjenek közbe vágni, merjenek kiállni az ötletük, véleményük mellett. Ettől függetlenül csak a végére eszmélnek fel, azt is tizenhármasnak hála. Bírom a csajszit.

Ezalatt House a Déli-sarkon rekedt pszichiátert próbálja diagnosztizálni és megmenteni életét, ami nem könnyű feladat, mivel műholdas kapcsolat segítségével folytatnak kommunikációt. Szintén tele van vicces jelenetekkel. Mialatt House rányomul Cate-re, addig Wilson sem tétlenkedik. Randizgatni jár. Végig azon megy a fejtegetés, ki lehet a szerencsés-szerencsétlen, amikor az utolsó jelenetben lerántódik a lepel… Nem írom le, mert biztosan lesz olyan, aki hiába nem látta ezt a részt, csak azért is beleolvas. (Régi szereplő tűnik fel, de nagyon nagy kopp várható!)

Ilyen egy tökéletes House. Felhőtlen, tele van humorra, szép csajokkal és a titkokat se feledjük, amiből kapunk egy-kettőt. Zseniális. Komolyan az évad legjobb részét láthatják a hazai nézők jövő héten. Folytatom, mert nehéz leállni vele.

Track list:
Let’s Get It On (Marvin Gaye)
Alone (Mungal and Nitwin Sahwney)
Human (Civil Twilight)

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

House – 4.10 – It’s A Wonderful Lie

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 2, 15:02-kor a(z) House témába.


Premier: 2008/01/29
Írta: Pamela Davis
Rendezte: Matt Shakman

Karácsonyi hangulat hatja át a kórházat. Doktorunk kicsit be szeretne keményíteni, mivel gyakornokai nem veszik annyira komolyan, mint amikor versenyeztek a bennmaradásért. Cselhez folyamodik: belső viszályt szít, ami nem mindenkinek kézenfekvő. Közben egy anyukát kell ellátniuk, akik sohasem hazudott gyermekének. Legalábbis ezt mondja, vagy csak leplezni akar egy mélyen elrejtett titkot?…

Megjegyzés: Néha kimondottan örülök lustaságomnak, mivel ha rákattanok egy sorozatra, adott esetben a Dr. House-ra, akkor nem kell heteket várnom a következő epizódig, hanem akár egyszerre két-hármat részét letudhatok. Karácsonyi epizódot láthattunk, amit a kedves amerikai tévénézők idén januárban nézhettek meg a FOX műsorán, hiszen ezzel tért vissza a téli szünetről. Doktorunk hozta a formáját, szította a népet, megpróbálta feldobni a harcmentes életet, ami több-kevesebb esetben sikerült, ám célját elérte. Nézzük spoileresebben.

Nem csak House-nak tűnt fel, hogy ellustultak a segédek, hanem Allisonnak is. Megzsarolni nem tudja őket, mivel a játszma véget ért, akik bennmaradtak, azok megkapták az állást. Tehát kívülről nem lehet ösztönözni, egymásnak ugratni őket, ezért hozza be ravaszul a Mikulási ajándékozást, azaz mindenki húz egy cetlit, amin szerepel egy név. A csel abban rejlik, hogy mindegyiken saját neve van, ami később kiderül, viszont pont ezzel fogja elérni célját. (Részletekbe nem mélyednék, mert tényleg nagyon vicces.)

Eközben egy anyukát kell megmenteniük a közelgő végtől, aki lánya szerint mindig igazat mond. Egyszer se hazudott neki, és ezen a szokásához ragaszkodik. Léteznek kegyes hazugságok, aki teheti az éljen velünk, mert ebben a részben olyant kapunk, mit sohasem szeretnénk visszahallani egy kórházi ágyon. A kemény igazságot, ami elszomorítóbb, arról nem beszélve, hogy elveszi az embertől a reményt.

Tetszett ez a rész. House doktor teljesen toppon volt, Wilson pedig nem tudok egyszerűen csalódást okozni. Néha felteszem magamba a kérdést, melyik a betegebb. James se kutya, mindig fel tudja dobni az elpuserált jelenetet, bár nincs nehéz dolga, mert szerencsére ilyenből alig van.

Track List:
Hark the Heralds Angels Sing by Frank Sinatra
Trim Your Tree by Jimmy Butler
The Twelve Days of Christmas by Frederic Austin
The Little Drummer Boy by The Fab Four
God Rest You Merry Gentlemen by Roy Hargrove
Santa Claus is Coming to Town by Ramsey Lewis Trio
Who Took the Merry Out of Christmas? by Staples Singers

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

House – 4.09 – Games

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 28, 17:59-kor a(z) House témába.


Premier: 2007/11/27
Írta: Eli Attie
Rendezte: Deran Sarafian

Elérkezett a végítélet. Cuddy kiadja House-nak a végszót, miszerint péntekre két személyt akar látni a jobboldalán. Mivel nincsen páciensük, azért doktorunk egy drogosnak tűnő rock sztárt választ a sürgősségiről, amivel egyben elindítja játék utolsó felvonása. Wilson-nak sincs könnyű napja, mivel kiderül az egyik betegéről, hogy még sem rákos, ami valójában jó hír lenne, viszont perre készülnek a hibás diagnózisa miatt…

Megjegyzés: Elérkeztünk az utolsó menethez. Az évad legvártabb epizódja. Kik jutnak tovább, kik fogják elhagyni a csapatot. Kilenc rész kellett, hogy fény derüljön arra, amit már sokan tudhatnak. (Legalábbis én tudtam, hiszen aki nincs rajta az ötödik évados promo képeken, az nem jutott tovább.) Teljesen jóra sikerült a felvezetés. Imádom House stílusát, már megint megmutatta: mennyire fel tudja dobni az egész hangulatát, még ha szomorú is egyes helyzetekben. Ha zenéről van szó, akkor egy újdonsült oldalát ismerhettük meg. A rocker állat! xD

Tehát Cuddy kiadja a parancsot. Döntenie kell, viszont nem egyszerű a helyzet. Ha engem kérdeztek, akkor nem tudtam volna közülük választani, ahogyan dokink sem. Annyira megbarátkoztam mindnégyőjükkel, hogy egyiket sem küldtem volna el. Mindez jött le House szerepléséről. Szintén nem tudott dönteni közöttük, ezért kérte ki kollégái véleményét, s végül – némi csellel – választotta Cuddy verzióját, melyből a két csaj kimaradt.

A rock zene magában egy lázítást jelképezett. Nem hiába kapták betegül az alkoholista, talán drogfüggő sztárt. Mindenkinek megvolt róla a véleménye. Engem Amber távozása mellett az hökkentett meg, hogy ennyire nem tudott megbarátkozni a férfi helyzetével. Rá kellett döbbennie, nem minden fekete-fehér, a halál könnyebb az életnél. Wilson páciense is pont ezen akadt ki. Inkább választotta volna a biztos halált, mint a nehéz életet. Tudta, nem húzza sokáig, de lett volna ideje a megbékélésre, elkölthette minden pénzét, mert a túloldalon úgy sem kell neki. Ennek ellenére most újra kezdheti életét, de nincstelenül, aminél még a temetőbe lenni is jobb.

Szó se róla, ahhoz képest, hogy alig történt valami benne, leszámítva a távozásokat, nagyon ütős részt kaptunk. A végén ámultunk, bámultunk a döntéseken, de szerencsére a legvége kárpótolt mindenért. Foreman semmit sem küzdött House ellen, Wilson-nak meg megvolt a maga baja. Örülök, hogy Thirteen maradt a csapatban, bár Amber nagyon hiányozni fog. A szuka, a ribanc (…) A legjobb karakter, reméljük látni fogjuk vendégként még.

Track list:
Nicotine Caffeine by Alan Milman Sect + Man-Ka-Zam
Kicked Out by Pussy Galore
Hugh Laurie piano composition
Hugh Laurie guitar composition
Spirit in the Sky by Norman Greenbaum

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

House – 4.08 – You Don’t Want to Know

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 28, 1:18-kor a(z) House témába.


Premier: 2007/11/21
Írta: Sara Hess
Rendezte: Lesli Linka Glatter

Kutner és Cole érdekes elfoglaltságot választ. Ellátogatnak egy bűvész showra, ahol a tapasztaltnak tűnő mágus megkísérli kiszabadítani magát egy vizes tartájból, amelyben össze van bilincselve. A probléma, azonban eközben keletkezik, mivel elveszti eszméletét és emellett az orra is elkezd vérezni. House szerint kutyabaja sincs, viszont Kutner nem így látják a helyzetet. Doktorunk megint egymás ellen küldi jelöltjeit, mert túl sokan vannak még mindig…

Megjegyzés: Magára talált! Szó se róla, az előző epizódot kenterbe verte. Nem kellett sok mindent csinálniuk, csak egy remek pácienst találni, mint azt tették pl.: a 4×05-ös epizódnál. A bűvészünk frappánsul beleillett a képbe. Míg a Mirror, Mirror című részben megismerhettük a különböző szereplők jellemét, amit néha maguk sem akarnak elismerni, addig a mostaniban inkább a titkok eltitkolása került előtérbe.

Pontosítsunk! Kutner-ék egy bűvész show-on vesznek részt, ahol nem éppen az lesz, amit eltervezett bűvészünk. House pusztán a helyzetnek akarja jóváírni a történeteket, viszont újoncunk nem enged az érviből. Ekkor oszlik két részre a csapat, ami koránt sem tétnélküli. Akik Kutner igazáért és a betegéletéért küzdenek, és akik Cuddy tangájának megszerzéséért szálnak harcba. Cole megmutatta mire képes. Hiába próbálkozott nyilvánosan Taub és Amber megszerezni a fehérneműt, a végszót ő mondhatta ki.

Emellett bűvészünk sem nyugodott le. Állandó trükkökkel hívta fel magára, főként House-ra a figyelmét, amivel elindított egy lavinát. Valami belekerült a levegőbe, amit eddig nem igazán vélhettünk felfedezni. A csini 13-asról van szó, aki titkol egy valamit. Dokink megpróbál fényt deríteni minderre, viszont a leányzó nem kíváncsi a részletekre, mert azzal magát a reményt vesztené el. Szerinte nem ér annyit az egész, inkább marad a biztos tudatlanság mellett, ami egyúttal a kiszámíthatatlan jövője is.

Végszó: Részemről az évad egyik legjobb epizódja. Igaz a fenn emlegetett 4×05-öt szintjét nem lépte, de határozottan utolérte. Ha ajánlani szeretnétek ismerősötöknek az új szereplőkkel, akkor kettőjük közül tessék választani. Eszméletlen jók, a humor a tetőfokon.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats