Az elmúlt hetek döntései

 
Beküldte: Kanyecc 2014 August 13, 23:14-kor a(z) Berendelés,Canceled/Ended: 2013/14 témába.

Gondolom mindenkinek feltűnt, hogy időnk már koránt se annyi, mint hajdanán, viszont szívből-lélekből próbáljuk tartani magukat napi szinten, ami egyáltalán nem megy. Ezért is születnek ilyen összetett cikkek, ahol olykor 2-3 hét történéseit gyűjtjük össze, hogy legyen valami nyoma nekünk is, és azoknak is, akik rajtunk keresztül informálódnak. Nézzük mik történtek mostanság. Mire legyünk büszkék és mit kellene pótolnunk, de tüstént.

BERENDELÉS:

 • Girl Meet World (Disney Channel – 2. évad) – Igen, ez egy olyan berendelés, ami igazából hidegen hagy minket. Jól teljesített, vagy legalábbis a Disney Channel egy olyan csatorna, ami nem egyből kaszálja el az újoncait. Ad nekik lehetőséget.
 • Rogue (DirecTV – 3-4. évad) – Talán úgy tudnám leírni a jelenséget, hogy annyira minőségi lett a Rogue, hogy a jóféle kritikai visszhang miatt érdemes vele tervezni a jövőt.
 • Suits (USA – 5. évad) – Az USA presztízs sorozatává nőtte ki magát. Az előző évadhoz képest csökkent. Az évadnyitány 14%-kal hozott rosszabbul, mint a tavalyi zárás. Ettől függetlenül a csatorna legnézettebb sorozata jelenpillanatban. Elmúltak azok az idők, amikor 5 milliót érintették a produkcióik. Most már ha 3 milliót csinálnak, akkor nagyok.
 • Switched at Birth (ABC Family – 4. évad) – Eléggé ingázó utat járt be a 3. évadja, hiszen míg az évadpremiert 1.756 millióan nézték, addig a 3×20-as epizódot mindössze 1.057 millióan. Évadátlagával persze ott a TOP3 ABC Family sorozat között, így nem is kérdéses, hogy maradnia kell.
 • Taxy Brooklyn (NBC – 2. évad) – A franciák jóvoltából már előzetesen berendelésre került, de az amerikaiak is a maradás mellett döntöttek. Talán azért, mert a The Listener kiesett a kínálatukból. Nem éppen emelkedett ki 5.1 milliós átlagával a nyári kínálatból, de azért a 0.94-es demóval odacsapott a Crossbones-nek (ami 0.55-ön állt meg átlagban.).
 • The Leftovers (HBO – 2. évad) – Meg is lepődtem volna, ha Tom Perrotta könyvét egyetlen évad után kinyírják. Igaz, premier óta csak folyamatosan csökken a nézettsége – de csak az össznézőszáma. Anna idején 1.767 millióval nyitott, illetve 0.76-os demóval; míg most az 1×07-es részt követően ez már csak 1.58 millión áll, valamint 0.8-as demón. Lassan lepörög az első szériája. Muszáj lesz időt szentelnem rá, mert jókat olvasni róla.
 • The Soul Man (TV Land – 4. évad) – 12 epizóddal érkezik. A TVLand egyik kiemelkedője.
 • Undateable (NBC – 2. évad) – 10 részt kértek belőle. A döntés teljes mértékben meglepő, hiszen a nézettség egyáltalán nem igazolja őket, ami jelenleg 2.78 millió áll, valamint 0.94-es demón.
 • Welcome to Sweden (NBC – 2. évad) – Szintén 10 részt kértek be. Az Undateable-höz hasonlóan alacsony mutatókkal futott, de annyi volt a szerencséje, hogy Európában előbb bólintottak a folytatásra, így kevesebb költséggel ússza meg az NBC a műsoron hagyását.

ELKASZÁLÁS:

 • Kirstie (TVLand – 1. évad) – Annyira rossz számokat hozott, hogy adta magát.
 • Black Box (ABC – 1. évad) – A 2013/14-es idény legrosszabbul teljesítő ABC-s újoncok között van számon tartva. A 0.88-as átlag demója förtelmesen gyenge. Nincs mis mit tovább ragozni.
 • The Listener (CTV – 5. évad) – Nincs mit írni róla. Így is tovább volt képernyőn.
 • Twisted (ABC Family – 1. évad) – Ennek így kellett lennie. Meg is mondom miért?! A Ravenswood-dal volt egy hullámhosszon a csatorna üdvöskéje. Ez annyit jelent, hogy 1.29 milliós átlagon áll jelenleg a teljes lakosságnál, valamint 0.47-es demón a 18-49 éveseknél. Ha a tendenciát nézzük, akkor a Chasing Life is veszélyben.

Kommentáld!

Almost Human kasza, The Red Road berendelés

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 9:06-kor a(z) Berendelés,Canceled/Ended: 2013/14,Hírek témába.

Kezdjük a frissebbel, a fájóbbal. A Fox az éj leple alatt elkaszálta az Almost Humant. Ezzel a döntéssel immáron 49 sorozattól búcsúzunk a 2013/14-es idényben, nekik már tuti nem lesz folytatásuk.

1545226_641970212511110_1943006146_n

Visszakanyarodva, fura, valahol meglepő döntés született, hiszen ha a nézettségi mutatókat vesszük elő, akkor házon belül a harmadik legnézettebb sorozat volt a teljes lakosság körében. (#1 Sleepy Hollow – 7.46M; #2 Bones – 6.64M; #3 Almost Human – 6.24M; #4 The Following – 5.19M.) Sőt, az ötödik helyen állt a 18-49 évesek körében 1.88-as demó átlagával. Azért se értek egyet a döntéssel, mert a nála rosszabbul teljesítő: The Mindy Project, Glee, Bob’s Burgers, Bones, Brooklyn Nine-Nine vagy The Following biztos visszatérője a következő idénynek. Hol az igazság? – nyugodtan felháborodhatunk, mert sehol a Fox-nál. Ha jön egy kedvenc, akkor kasza.

Oké, aláírom az évadfinálé mutatóival (1.5-ös demó, illetve 5.634 millió össznéző) szinte évadminimumot hozott össze – legalábbis 18-49-ben, és eléggé magasról szállt alá (3.14-es demóról, valamint 9.178 millióról). Mindegy, a búcsúztató kritika hamarosan megírásra kerül.

1526568_682050731816674_1185098414_n

Akad viszont jó hír is, ugyanis a Sundance Channel visszarendelte a The Red Road 2. évadját. 6 epizódot kapunk ismételten. Egy részt se láttam belőle, így se megerősíteni, se megvétózni nem tudom a döntést. Inkább csak csatolnám Sarah Barnett, a csatorna elnöknőjének szavait:

The Red Road’ tells the tale of a shocking conflict which plays out in a very specific place – the land that the Native Americans live on literally oozes danger. It’s a show about what happens when you try to bury the truth, and the devastating impact of that. We’re proud of this tremendously talented cast and can’t wait to see where creator Aaron Guzikowski takes this story in season two.

Kommentáld!

Ez történt az elmúlt napokban

 
Beküldte: Kanyecc 2014 March 21, 0:31-kor a(z) Berendelés,Brit régió,Canceled/Ended: 2013/14 témába.

Az elmúlt 2 hétben nagyon sok döntés született, amikről külön-külön cikkben szerettem volna megemlékezni, de ez esélytelen, ilyen feszes munkaidő mellett. Tehát most jöjjön ömlesztve mindaz, amiről lemaradhattatok.

BERENDELÉSEK:

 • Bad Education (BBC Three – 3. évad) – Idehaza az HBO (Comedy?) által ismerhette meg a közönség, bár nálam kimaradt. Jelenleg készül az amerikai változata, talán ez is közrejátszott a bekérésének. Egyébként a BBC Three egyik sikersorozata, legalábbis rekorddal nyitott annak idején. Hogy jelenleg hol áll, azt passzolom.
 • Baby Daddy (ABC Family – 4. évad) – Biztos jó sorozat, de egyetlen részt se láttam belőle.
 • Bluestone 42 (BBC Three – 3. évad) – Már amikor a csatorna berendelte annak idején a karácsonyi különkiadását a 2. évadnak tudtam, hogy hosszú távra gondolkodnak. Így is lett, megkapta a folytatás jogát. Tudjátok, ez az a brit sorozat, ami Afganisztánban szolgáló katonákról szól.
 • Chicago Fire (NBC – 3. évad) – Az NBC házon belüli tabelláján a 4. helyen foglal helyet a 18-49 évesek körében, illetve a teljes lakosságéban is. Tavalyhoz képest sikerült 15%-kal javítani a mutatóit, tehát adta magát a berendelés.
 • Chicago PD (NBC – 2. évad) – Nem teljesít rosszul a spinoff se, ezért bekérték a folytatását. Lista szerint házon belül erősen a 7. helyen. Jelenleg a 4. legnézettebb újonca a csatornának.
 • The Comedians (FX) – Alapjául az azonos című svéd mű szolgál. A történet középpontjában egy veterán komikus, aki kap maga mellé egy fiatalt, ám szakmájának egyik kiemelkedőjét. A készítők között: Larry Charles, Matt Nix, Ben Wexler és Billy Crystal.
 • Grace & Frankie (Netflix) – 13 részes szitkom készül a Netflix-nek. A történet két nőről szól, akik az első találkozásuk óta gyűlölik egymást – a csavar ott jön, amikor férjeik otthagyják őket, mert összejönnek és össze is házasodnak. A castingban: Jane Fonda és Lily Tomlin kap helyet.
 • Grimm (NBC – 4. évad) – Az NBC veterán természetfeletti sorozat. A 3. évad eddig leadott epizódjaival 5.50 millión áll, ami a tavalyihoz képest 6%-os növekedés. Ez a javulás a célközönségre nem mondható el, de közrejátszik a timeslotja is.
 • House of Fools (BBC Two – 2. évad) – Nem tudok róla nyilatkozni.
 • Melissa & Joey (ABC Family – 4. évad) – A csatorna nagyon ráállt arra, hogy meglegyen a 100 epizód belőle és mehessen az ismétlésének az eladása jó(bb) pénzért. Nézettségileg egyáltalán nem igazol a folytatás.
 • Parks & Recreation (NBC – 7. évad) – A nagy kérdőjel! 1.2-es demót idén átlagban, 3.03 millió össznéző. Presztízsből rendelték be!
 • Powers (Playstation) – Az FX-nél nem igazán érett be a sorozatberendelés. Két be nem rendelt pilot után végleg elásták a projektet, melyet a Playstation vásárolt meg. Ergo, egy újabb „cég” száll be a bizniszbe. Ez lesz az első sajátgyártású produkciójuk. Brian Michael Bendis képregénye szolgál alapjául. A történet egy olyan világban játszódik, ahol szuperképességek is jelen vannak – amúgy pedig egy nyomozós dráma lesz. Ennyiből kikövetkeztethető a többi.
 • Some Girls (BBC Three – 3. évad) – Sokat nem tudok róla nyilatkozni. Sajnos a BBC Three teljes palettájának nézettségére nem látok rá, de azt tudom, hogy a női Inbetweeners-nek is becézgették annak idején.
 • Trollied (Sky One – 4. évad) – Egy boltban játszódik a történet. Annak idején a 2-3. szériáját egybe rendelték be, ami 27 epizódot jelentett. Ez brit tekintetben elég nagy dolog, hiszen általában 6-8 rész per évadnál megállnak.

KASZÁK:

 • Arctic Air (CBC) – Kisváros, repülőgépesdi = nem érdekel.
 • Cracked (CBC) – Már azon is csodálkoztam, hogy megérte a második évadját. Tess nem sok jót mondott róla múltkor, és a nézettsége se túlzottan kimagasló. Adta magát a kasza.
 • See Dad Run (Nick at Nite) – Ha úgy nézzük, akkor igazából a befejezését rendelték el. A 3. évadja 13 részes lesz, sőt kapni fog dupla epizódos zárást, szóval a rajongók cseppet se panaszkodhatnak. Jó fej a Nick at Nite.
 • Silk (BBC One) – Brit sorozat, amit a nézettsége vitt a sírba.

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 2, 10:01-kor a(z) Canceled/Ended: 2013/14,Hírek témába.

 • Varható volt a húzás, miszerint az egyik The Vampire Diaries-es szereplő fel fog tűnni a The Originals-ban. A választás Michael Trevino-ra esett, legalábbis az EW.com értesülései szerint.
 • Peter MacNicol és Alex Neustaedter vendégszereplője lesz az Agents of SHIELD 1×08-nak.
 • Elkezdődött a kanadai Bomb Girls sorozatzáró filmnek a forgatása. A szereplők között biztos ott lesz: Meg Tilly, Jodi Balfour, Charlotte Hegele, Ali Liebert, Antonio Cupo, Anastasia Phillips, Michael Seater, és Peter Outerbridge.
 • A DirecTV vásárolta meg a Black Mirror és a Secret State vetítési jogait.
 • Carrie Fisher beugrik a Legit-be.
 • Alexa Vega vendégszereplőként tűnik fel a The Tomorrow People-ben.
 • Paulo Costanzo megy a Criminal Minds-ba, mint vendégszereplő.
 • Nocsak, a Fox felrakta a netre a Sleepy Hollow 1×06-os részének első 8 percét. Én inkább megvárom a kedd hajnalt, jobb egybe nézni az ilyent, főleg, hogy egy eléggé mérföldköves epizóddal kell számolnunk. Plusz, aki elmaradt volna vele, és ideje sincs a pótlásra, annak mutatnék egy catch-up videót.
 • A Lifetime 2 évad után elkaszálta a The Client List-et. Sokat kellett erre a döntésre is várniuk.
 • November 7-én tér vissza a truTV-re a Guinness World Record Unleashed új epizódokkal.
 • A Comedy Central számos stand-up kiadással készül novemberre. A részleteket itt lehet elolvasni. Egyébként Bill Cosby egyből kettővel is fog érkezni.
 • A CTV elkaszálta a Satisfaction című komédiáját, amiben Leah Renee, Luke Macfarlane és Ryan Belleville volt a főszereplő többek között. – Itt pedig 5 okra fognak rávilágítani vele kapcsolatban, bár ha nem néztük, akkor oly mindegy.
 • A szeptember 30 és október 6 között futott Fox-os sorozatok 30 napos, több platformot is beleértve nézettségére pillanthattok rá. A legdurvább, hogy a Sleepy Hollow kegyetlenül maga mögé utasított a The X Factor US-t.
 • Christina Aguilera énekelni fog a november 4-5-i The Voice-ba, hogy még jobban növeljék a nézőszámot. Mellesleg Flo Rida is ott lesz vele.
 • Január 7-én startolt a Pretty Little Liars és a Ravenswood folytatása, míg 13-án tér vissza a Switched at Birth és a The Fosters, február 11-én a Twisted.
 • Az FXX berendelte az Ali G: Rezurection című ötletet, ami majd 2014 februárjában kerülhet a műsorukra. Benne Ali G. Nick Grad, az FX elnöke nagyon izgatottan várja a visszatérést. Kár hogy semmit se írnak a részletekről.
 • Steven Tyler, Tara Lipiniski és Donald J. Trump ott lesz a 2013-as Miss Universe-en – előbbi kettő zsűriként.
 • Ashley Benson beugrik a Ravenswood 1×05-ös részébe. Ugye a PPL-ben szerepek ő.
 • Jesse Eisenberg, Jane Krakowski és John Benjamin Hickey vendégeskedni fog a Modern Family-ben.
 • A Lost Girl kapott 3 webizódot, amelyeket a 3. évad második fele elé jönnek jól. Elsőmásodikharmadik.
 • 3 perces jelenetsor a Nikita 4×01-es epizódjához.
 • Yael Grobglas vendégeskedni fog a Reign 1×06-os részében.

Kommentáld!

November 1-jei berendelések az ABC-nél

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 2, 9:02-kor a(z) Berendelés,Canceled/Ended: 2013/14 témába.

Oh, de egyszerű dolgom lesz, hiszen csak az ABC döntött úgy, hogy Mindenszentek napján elkezd ítélkezni meglévő újoncainak sorsáról. Ennek végeredménye a következő lett: a Trophy Wife és a The Goldbergs 22 epizódra egészült ki, a Super Fun Night 17 epizódra, míg a Back in the Game sajnos elvérzett az őszi hajtásban, azaz kaszát kapott. A komplett szitkom részlegének sorsát már kinyilatkoztatta. A Super Fun Night csak +4 részes bekérést kapott, ha jól szerepel, akkor simán kiegészülhet további 5-tel.

Nézzük a nézettségi mutatókat az ABC házon belüli ranglétrájával összevetve. A Super Fun Night teljesít a legjobban a 18-49 évesek körében, hiszen 2.33-as eddig demóátlaga még a The Middle-nél is erősebb. És pont ezért fura, hogy csak +4 részt kapott, mert a teljes lakosságban is erősebb a The Goldbergs-nél és a Trophy Wife-nél.

Mutatnám a tabellát:

08. Back in the Game – 6.66 millió (1.87, #10)
10. Super Fun Night – 6.36 millió (2.33, #6)
12. The Goldbergs – 6.07 millió (2.03, #9)
15. Trophy Wife – 4.71 millió (1.50, #13)

Mint az látható, a Back in the Game törlésére nincs értelmes magyarázat, mivel a Trophy Wife-ot minden szempontból magamögé utasítja. Mellesleg a visszakért trióból a teljes lakosságban is ő hozza eddig átlag szinten a legtöbbet. Ez annyit jelentene, hogy az ABC inkább a 18-49 évesekre támaszkodik a vígjátékainál. Érdekes, minden szempontból ez a döntés.

A listára tekintve, már csak a Betrayal és a Once Upon a Time in Wonderland sorsa nem körvonalazódott ki. A többieké már igen. (A tovább mögött a szokásos táblázat, amiből fentebb vágtam ki egy részletet.)

Tovább…

Kommentáld!

Az NBC hétvégi kaszái

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 20, 21:17-kor a(z) Canceled/Ended: 2013/14 témába.

Az NBC se játszott a kedvünkre. Náluk kaszákkal aprították a jelenlegi műsorrendjüket. Az Ironside és a Welcome to the Family duó húzta első körben a rövidebbet, s ezáltal elbúcsúzhattak a 2013/14-es idénytől, a teljes évados berendeléstől, és a következő idényre való visszarendeléstől. Egyik se futott hosszú életpályát, mégis mindkettő valamilyen szinten emlékezetessé vált az életemben. A WttF talán azért, mert vicces családi komédia lett; az Ironside pedig azért, mert már a pilotnál kikörvonalazódott nálam, hogy erre nincs szükségem.

Az ok eléggé kézenfekvő: ők hozták a legalacsonyabb demókat a célközönségnél. Ennyi elég volt ahhoz, hogy suhanjon a kaszás. Előbbi 1.13-at (5.60 milliós teljes lakosság mellett), míg utóbbi 0.93-at (2.63 milliós teljes lakosságnál). Ha ezt vesszük alapul, akkor a Sean Saves the World is közel áll hozzá, hiszen 1.17-en áll demóátlagban, ami mellé 3.68 millió átlag össznéző társul

A csatorna befutott sorozata jelenleg a The Blacklist, ami minden tekintetben veri házon belül a mezőnyt. 3.30-as demóátlagon áll, illetve 11.51 milliós átlag-össznézőszámon. Őt a Chicago Fire és a Law & Order: SVU követi jócskán lemaradva.

Mivel mindkettő lekerül a műsorról, így az Ironside helyét random sorozatok töltik fel, míg nem január 8-án megérkezik a Chicago PD. A WttF helyére Parks & Recreation kerül.

A tovább mögött az NBC jelenlegi nézettségi felállása.

Tovább…

Kommentáld!

We are Men: a második áldozat

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 10, 14:32-kor a(z) Canceled/Ended: 2013/14 témába.

Suhant a kaszás ismét. A Lucky 7 után egy újabb újonctól, a We are Men-től kell búcsút vennünk. Mindkettőnél a nézettségi mutatók adták magukat. Alacsonyak, mellyel rombolják a többi produkció életképes mivoltát. Ezt nem hagyhatja egyik adó se. Aláírom, a WaM azt kapta, ami jár neki, mert cseppet se vicces férfi szitkom.

6.61 millióval nyitott, valamint 2.0-ás demóval. Erősnek semmiképp se nevezhető, inkább közepesnek. A folytatásban azonban 18%-kal megzuhant a teljes lakosság körében, azaz 5.41 millióval zárta a hetet, valamint 1.8-as demóval, ami 10%-os csökkentést jelentene.

A mutatók alapján teljes nézettségben a CBS leggyengébb produkciója eddig. A második helyet a Hostages (6.20M), a harmadikat a Mom (7.28M), a negyediket pedig a 2 Broke Girls (7.95M) foglalja el. Célközönségben viszont volt nála gyengébb, hiszen a még műsoron lévő Hostages a sereghajtó (1.5), majd a Hawaii Five-0 (1.5), a The Mentalist (1.55), a The Good Wife (1.55) és a Blue Bloods (1.55) – viszont ők már bizonyítottak, egyet leszámítva, az újoncot.

A műsorról lekerült, a 2 Broke Girls kerül a helyére 21:30-ra, míg annak a helyére The Big Bang Theory ismétlés megy, hogy aztán november 4-én a Mike & Molly térhessen vissza. És, hogy a leadott epizódokkal mi lesz? Nos, arról egyelőre nincs szó.

Kommentáld!

Még egy kasza, a premier előtt…

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 9, 1:28-kor a(z) Canceled/Ended: 2013/14,Hírek témába.

A kicsit lazább napot holnap hírözönnel fogjuk feltölteni, viszont még lefekvés előtt úgy éreztem, hogy a Fox által törölt Murder Police-ról kell írnom egy pár sort. Mégis csak egy olyan újoncról van szó, ami csak jövőre debütált volna, de a csatorna ettől elzárkózott, inkább elkaszálta még frissiben. Fel is merült bennem a kérdés gyorsan: „Ennyire szar lehetett?”

Így persze értelmet nyer a Bob’s Burgers 5. évadjának berendelése, melyet nem igazán tudtam hova tenni. A csatorna benne jobban bíz. David A. Goodman és Jason Ruiz által készült újonc marad a polcon. Hogy hány rész készült el belőle, arról nincs információ, ahogy arról se, mik a későbbi terveik velük – mármint az elkészültekkel, mert egy pilot biztos a vezetőség elé került. Csak emlékeztetőül felsorolná azokat a színészeket, akiknek köze volt a hangjaihoz: Wilmer Valderrama-nak, Jane Lynch-nek, Will Sasso-nak, Chi McBride-nek, Peter Atencio-nak, Justina Machado-nak és Ruiz-nek.

Végezetül némi plusz infó. A tavalyi idényben a CBS a Friend Me-t, míg az NBC a Next Caller-t kaszálta úgy, hogy a premierig se jutott el.

Kommentáld!

free web stats