The Mysteries of Laura – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 7, 23:55-kor a(z) The Mysteries of Laura témába.

Olyasmit ígértem a pilotnál, hogy egy epizódot követően lelépek. Nem sikerült. Mazochista vagyok, hiszen tudjátok. Szeretek olyan sorozatokat nézni, amik kivágják a biztosítékot és “értetlenség” területére sorolnak. A kezdést az NBC-n 10.1 millióan nézték, majd lecsökkent 10.01 millióra, illetve 8.98 millióra. Még így is ott van a legnézettebb 2014-es újoncok között a Mysteries of Laura, ami azzal akarja megfogni a nézőket, hogy átviszi a krimit hétköznapiba. Nem az ügyekkel, hanem a karakterekkel akarják megszerettetni a nézőkkel a műfajt, és egyben az ötletet. Noha a 18 és 49 évesek körében 25%-ot zuhant, a 3. részre sikerült egy stagnálást beállítania, amit ha megtart a 4-5. epizódra is, akkor biztos a berendelése.

The.Mysteries.of.Laura.S01E03.HDTV.x264-LOL.mp4_001368658

Teljesen átlagos ügyeket kaptunk. Átívelő történet a nyomozások között egy szál se. Olykor tartogatnak csavart, de az is olyan jellegű, amivel lehet számolni. Tipikusan, a rész végére göngyölítik fel a bűnügyet. Nem is játszanak arra, hogy ezzel a szegmenssel nyűgözzék le a nézőket. A gyilkosságokat pitiknek mondhatók, sehol egy komoly összeesküvés, sehol egy körmölt font ötlet, csak a felelőtlen holttestszaporítás. Krimit illetően 0.5/5-ön áll még mindig.

– Ever wanted a free pass to go as fast as you want in broad daylight?
– Hell, yeah!
– Helmet’s not negotiable.

Mi változott akkor 2 rész alatt. „Annyira rossz, hogy már tetszik!” kategóriába lépett át. Nem tudom, hogy most Debra Messing-et szerettem-e meg, vagy a karakterét, Laura-t, de egyre inkább azt érzem, nyitnom kéne a folytatás felé. A középpontban: az ügyek helyett inkább a magánéleti éra áll. Laura és gyerekek, valamint az új főnök feltűnése, melynek csavarját ha még nem olvastátok a casting hírek között, akkor megtartanám. Már a 2. epizód során fény derül mindenre. Eleve hármat kellene adni mindennek, szóval tegyetek így.

The.Mysteries.of.Laura.S01E03.HDTV.x264-LOL.mp4_001341715

Amiért lehet talán igazán szeretni a spanyol gyökerekkel rendelkező újoncot, az maga Laura Diamond. Mindent megtesznek az írók, de legfőképpen Jeff Rake azért, hogy a legviccesebben tűntesse fel. Ez elég sokszor sikerül. Többségében a trehányságát hozzák fel példaként. Már-már azt mondatják a lusta nézőknek, hogy ha nem szeded össze magad, ennyire igénytelen leszel. Pl.: simán leiszod/leeszed magad a munkahelyeden, ami kicsit se zavar; vagy pl.: egy olyan gatyát akarsz felvenni, amiben nem férsz bele, csakhogy feszes legyél.

A másik nyomos érv mellette a megnyilvánulások, a párbeszédek. Ha kell főhősünk lemegy hülyébe, ha pedig komolyság kell, hát azt tárja elénk. A fentebbi párbeszéd se bizonyítja jobban, amikor odaszólt a motorosnak, hogy szabad a száguldozás, de csak sisakkal a fejeden.

Néha nehezen akarom elhinni, hogy McG jelen van a rendezők sorában – pedig ott van, az első két rész az ő rendezése alatt zajlott. Hát amit megszoktunk tőle, azt lehet a háttérbe szorítani. Semmi kaszkadőrös jelenet, mármint ha van is, az eléggé piti. Tényleg, annyira a hétköznapiságra hajtanak a nyomozásnál, hogy az valami hihetetlen. Pl.: egy busz neki megy az éppen üldöző motorosnak, aki csúszik kicsit a földön és ott marad; eközben pedig főhősünk a motoron nézi, mert tudja, hogy úgy se megy sehova a lehetséges tettes. HE?

The.Mysteries.of.Laura.S01E03.HDTV.x264-LOL.mp4_000160577

Dunsztom sincs, mitévő legyek. Tetszik is, meg nagyon nem! Ha tippelnem kellene, akkor berendelik back nine-ra, mert a teljes lakosság körében a 2. legnézettebb sorozata az NBC-nek. Kérdés, mennyire számít ez most náluk. Biztosan, de tippre azért nem akarják, hogy a 18-49 évesek körében lehúzzák a mutatóikat. Ezt persze lehet mellőzni addig, míg a palettájukból ő teljesít a legkimagaslóbban. Tehát könyvelhetjük a berendelést. A kérdés, hogy mennyit kell rá várni.

Még kap két rész esélyt. Ha az alatt lesz valami pálfordulás, akkor maradok, más különben megy a levesbe. Már most azt kellene tennem, de valamiért nem vesz rá a tudat.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

The Mysteries of Laura – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 25, 14:29-kor a(z) Pilot,The Mysteries of Laura témába.

Túl kellett ezen is esnem. Két napnyi szünet után befejeztem a The Mysteries of Laura utolsó 15 percét. Ez a tény azért sejtet valamit, nem? Méghozzá azt, hogy megvan részemről az idény első kaszája, ami nem komédia lett, hanem egy krimi. Műfaját se lehet komolyan venni, nemhogy a történetét, mert az NBC berendelte a leghulladékabb szkiptet a tavaszi teljes palettából csak azért, mert bízott a spanyol eredeti sorozat (a Los misterios De Laura) alapjaiban. Hiba volt.

the.mysteries.of.laura.101.hdtv-lol.mp4_001736401

Gyorsan had lőjem le a történetét. Adott egy egyedülálló rendőr anyuka, aki két iskolás gyermekével (ők ikrek) él egy háztartásban, míg az ex-férj olykor-olykor, amikor ráér felbukkan, hogy megörvendeztesse a lurkókat, és némileg felbosszantsa a „kedvesét”, mivel semmi felelőséget nem vállal, mindent amit tud, lepasszol.

Eddig tipikusnak tekinthető! …mert az is. Az a legrosszabb az alaptörténetében, hogy mindenhonnan jönnek a klisék. Nincs egyetlen eredeti ötlete se. A karaktereknél az írók ügyeltek arra, hogy eltérjenek a hétköznapitól. Se az anyuka, se az apuka, se a gyerekek nem 100%-sak. Ezt nyugodtan vegyétek komolyan. Ezzel a ténnyel akarják megszelídíteni a nézőket. Próbálnak együttérzést generálni, hiszen képzeljük már bele magunkat Laura életébe. Cseppet se rózsás, de még se kilátástalan. Tipikusan adja magát az a tény: amilyenek a szülők, olyanok a lurkók.

the.mysteries.of.laura.101.hdtv-lol.mp4_001800840

Ezt próbálják a maguk oldalára állítani, és ezáltal humor faktort generálni. Olykor sikerül, de inkább nevezném kínos mosolynak a végeredményt, mint őrületesen jó húzásnak. Had lőjek el egy ilyet: főhősnőnk éppen eszi a joghurtféleségét a hullaházban, miközben előtte fekszik a letakart hulla. Mindezt tovább tetőzik azzal, hogy szürcsöl. Nem is akármilyen módon, ami elkezdi zavarni a boncolással foglalkozó kollégát.

Gondoltam, majd talán a krimi fele megmenti. Hát nem, ott is mindent komolytalankodnak. Szeretem ezt a műfajt, egy időben nagy kedvelője is voltam a minőségibbeknek. Ez most itt nagyon visszacsap, mert hiába tökös rendőr csajszink, olyan húzásai vannak, amiért a valóéletben tuti felfüggesztettet kapna és egyből belső vizsgálat indulna. Tudom, ne vegyem ennyire komolyan, csak annyira, amennyire az írók szeretnék. Ezzel csak az a baj, hogy annyira rossz az egész, hogy még ez a tény se javítja fel. Voltak sorozatok, amiket pontosan ezért néztem. Behúztak, muszáj volt, bár erről senkinek se beszéltem. Itt ez se húzható rá.

the.mysteries.of.laura.101.hdtv-lol.mp4_001555262

A legkiábrándítóbb viszont a nézettsége. Imádták. 10.19 millióval nyitott, 2.0-ás demóval. Paff. Ez a tény valahol megbotránkoztató, mert ilyen produkciókra egyáltalán ne is legyen kereslet. Megérteném továbbá a számokat, ha a CBS-ről lenne szó, egy nyugdíjas adóról, ahol simán megállja a sarat, de az, hogy alig vesszen felvezetőjéből 2 milliót, az már sok. Elképesztő, megbotránkoztató. Bár részemről ez se sugallja, hogy kellene folytatnom.

A The Mysteries of Laura nem akar minőségi krimi lenni, csak egy nyomozós családbarát sorozat. A főcélja, hogy a krimit egy olyan nézőpontból tálalja elénk, ami sokkal megfoghatóbb. Az ügy sincs túl bonyolítva, sőt a végén még fel is vázolják, hogyan jutottak el a gyilkoshoz, ami kicsit a Columbora emlékeztet, vagy más klasszikus műfajbelire. Részemről ennyi. Itt búcsúzom, aztán lehet majd idővel bepróbálom hátha… de biztos nem lesz 3 résznél több benne.

This entry has a rating of 0.5

Kommentáld!

free web stats