FOX újoncok (11): Utópia

 
Beküldte: Kanyecc 2014 May 12, 23:51-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

UtopiaTVUSA-banner

Műfaj: reality

Stúdió: Talpa Media USA

Író: John de Mol (Deal Or No Deal, Fear Factor, The Voice, Big Brother)

Producerek: Conrad Green (Dancing with the Stars), Jon Kroll (The Amazing Race), David Tibballs (Dragon’s Den)

Történet: Természetesen ismét a hollandok csinálták meg a tutit. Ők már a második szériánál tartanak. Az alapkoncepció pofonegyszerű. Kiraknak egy csapatnyi játékos egy lakatlan szigeten, és ki kell alakítaniuk a miniközösségüket. Lesznek kiszavazások és érkeznek új játékosok is. A cél, hogy minél tovább benn legyen az ember.

Berendelve: 12 rész, ugyanis 6 héten keresztül 2 epizódot szállítanak.

Várható premier: 2014 ősze, kedden 20 órakor / pénteken 21 órakor (MasterChef Junior vezeti fel).

Kanyecc szerint: Két esélyes. Mióta a Fox megbuktatta a The X Factor USA-t, azóta nem tudom rámondani tisztán, hogy simán siker lesz belőle. 50%-nyi esélyt adok, mert hát fura, hogy pénteken is fogják adni.

Kommentáld!

FOX újoncok (10): Bordertown

 
Beküldte: Kanyecc 2014 May 12, 23:39-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

BORDERTOWNonFOX

Műfaj: animáció

Stúdió: 20th Century Fox Television

Író: Mark Hentemann

Producerek: Seth MacFarlane (Family Guy), Alex Carter (Family Guy), Dan Vebber (American Dad, Futurama), Lalo Alcaraz (La Cucaracha), Gustavo Arellano (¡Ask A Mexican!), Valentina L. Garza (The Simpsons).

Szereplők: Alex Borstein (Family Guy), Missi Pyle (The Exes), Judah Friedlander (30 Rock), Nicholas Gonzalez (Sleepy Hollow), Efren Ramirez (Napoleon Dynamite).

Történet: Bud Buckwald nevű csávó, aki határőrként dolgozik, illetve három gyerekét próbálja túlélni az otthoni közegben. Ezen kívül még megismerkedhetünk egy másik családfővel, Ernesto Gonzales-szel és népes családjával, akik épp Bud-ék szomszédságában élnek. A két család közti kultúra fogja adni a kapcsolatot, valamint az ellentétek.

Berendelve: 13 rész.

Várható premier: 2015. midseason.

Kanyecc szerint: Már régen berendelték. A készítők sorában csupa olyan arc, akik már a szakmájukban bizonyítottak. Alapból azt mondatná velem ez a tény, hogy akkor minden simán fog menni, de sűrűn véreznek el az újonc animációk az országos adókon, így most ezt nem mondanám. Túlélési esélyét nagyban befolyásolhatja az is, hogy hova kerül, mi fogja felvezetni. Tippre el fog bukni, bár a Bob’s Burgers-re is hasonlót mondtam és még él. Nekem ez a rajzolási forma nem tetszik egyébként.

Kommentáld!

FOX újoncok (9): Last Man on Earth

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 22:30-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

TheLastManonEarthFOX

Műfaj: Egykamerás sitcom

Stúdió: 20th Century Fox Television

Forgatási helyszín: N/a

Író: Will Forte (Saturday Night Live, Sit Down Shut Up)

Rendező: Phil Lord (Brooklyn-99, How I Met Your Mother)

Producerek: Seth Cohen (Workaholics), Phil Lord (Brooklyn-99, How I Met Your Mother), Chris Miller (Brooklyn-99, How I Met Your Mother), Will Forte (Saturday Night Live, Sit Down Shut Up)

Szereplők: Will Forte (Saturday Night Live, Sit Down Shut Up)

Történet: Phil Miller egykoron egy átlagos srác volt, aki szerette a családját és szívből gyűlölte a banki munkáját. Most viszont ő az emberiség utolsó reménysége, az utolsó férfi a bolygón. Kínzó magányában pedig csupán csak egyetlen kérdés foglalkoztatja, vajon van-e még valaki rajta kívül a Földön? És az a valaki ugye egy nő?

Berendelve: A csatorna állítólag már októberben megvette a produkciót, de a hivatalos bekérésre februáriig várni kellett, amikor is Reiley látatlanban bekérte a szériát.

Várható premier: 2015-ös midseasonben.

tess szerirnt: Reilly nagyon maga köré akarja gyűjteni az SNL mozgatható törzstőkéjét, amiért a jelek szerint mindenre képes. Még kvázi arra is, hogy egy totálisan elcsépelt és már synopsis alapján tipikus D.O.A. karakterjegyeket viselő sorozatokat is berendelje. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez a one man show életképes legyen. Sokkal inkább csak amolyan alibi berendelésnek tűnik, aztán persze ne legyen igazam. 10% a túlélési esélye.

Kommentáld!

FOX újoncok (8): Wired Loners

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 22:12-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

wired-loners

Műfaj: Egykamerás sitcom

Stúdió: 20th Century Fox Television

Forgatási helyszín: New York

Író: Michael Weithorn (King of the Queens)

Rendező: Jake Kasdan (New Girl, Ben and Kate)

Producerek: Jake Kasdan (New Girl, Ben and Kate), Michael Weithorn (King of the Queens)

Szereplők: Shari Albert, Carmine Caridi (NYPD Blue), Josh Casaubon (I Just Want My Pants Back), Meera Rohit Kumbhani, Zachary Knighton (Happy Endings, FlashForward), Nate Torrence (Super Fun Night, Hello Ladies, Mr. Sunshine), Becki Newton

Történet: A történet középpontjában 4 kapcsolati fóbiás harmincas áll, aki egy véletlen folytán belefolynak egymás életébe, lévén egy Queens-i házban élnek együtt.

Berendelve: Jelenleg 6 részes berendelést kapott.

Várható premier: 2015-ös midseasonben.

tess szerirnt: A sokadik harmatgyenge kapcsolati/haver sitcom, ami borzasztóan fantáziátlannak és olcsónak tűnik. Persze Weitham miatt ezt sem szabad leírni, noha abban cseppet sem vagyok biztos, hogy a végeredmény minősége egy fikarcnyival is jobb lesz, mint a King of the Queens volt anno. Érzésem szerint Reiley sem biztos a dolgában, jól példázza ezt a csupán csak 6 részes bekérés, ami ha másra nem is, de arra jó volt, hogy elkötelezze a csatornához Weitham-et. 40% a túlélési esélye.

Kommentáld!

FOX újoncok (7): Mulaney

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 21:52-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

MulaneyFOX

Műfaj: Multicam sitcom

Stúdió: Universal Television

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: John Mulaney (Saturday Night Live)

Rendező: Andy Ackerman (Whitney, The New Adventures of Old Christine)

Producerek: David Miner (Brooklyn-99, Parks and Recreation, 30 Rock), Andy Ackerman (Whitney, The New Adventures of Old Christine), Dave Becky (Louie, Everbody Hates Chris), Robert Carlock (Friends, Joey), Lorne Michaels (Saturday Night Live, Portlandia), John Mulaney (Saturday Night Live), Andrew Singer (Portlandia,30 Rock, Up All Night)

Szereplők: John Mulaney (Saturday Night Live), Martin Short (Damages, Saturday Night Live), Nasim Pedrad (Allan Gregory, Saturday Night Live), Elliott Gould (Ray Donovan, Friends), Seaton Smith, Zack Perlman (Dragons: Riders of Berk)

Történet: Mulaney önéletrajzi ihletésű sorozata egy 29 éves feltörekvő stand-up komikusról, aki a nagy áttörést hajszolja, mígnem egy önző komikus veterán fel nem fogadja írónak. A megváltás és a siker helyett azonban kiderül, hogy mind a munka, mind pedig az új főnök egy igazi rémálom. Sőt, még talán az is kikerekedhet az egészből, hogy ez a szakma nem is Mulaney-nek való.

Berendelve: Még október berendelte a produkciót Riley, de akkor csak 6 részre, azonban most ezt most megtoldották újabb 10 résszel.

Várható premier: Ősztől vasárnap esténként beékelve az esti animációs blokkba a fél 10-es slotban.

tess szerirnt: Alapjáraton a synopsis borzasztóan közhelyes, ellenben a mögötte lévő parádés készítői kollektíva miatt semmiképp sem szabad leírni. Főleg, hogy Mulaney jókora SNL-es múlttal rendelkezik, míg Ackerman több sikeres sitcom házirendezője volt. Egy éve az NBC mégis passzolta az amúgy agyon dicsért pilot-ot, szóval azért nem árt a helyén kezelni a dolgot. Mindenesetre Reiley nagyon magához akarja láncolni az SNL-es kollektíva egy részét, ami látszik a plusz 10 részes bekérésen is. Szóval már csak ezért is 80% a túlélési esélye. 

Kanyecc szerint: valamiért azt mondatja velem a szinopszis, hogy az országos Louie-t kapjuk meg. Talán csak azért, mert John Mulaney standup-os élete szolgál alapul a történetének, és mondhatni, önmagát fogja alakítani. 50%-ot mondanék.

Kommentáld!

FOX újoncok (6): Hieroglyph

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 21:42-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

Hieroglyph

Műfaj: Dráma

Stúdió: 20th Century Fox Television

Forgatási helyszín: Új-Mexikó, Albuquerque

Író: Travis Beacham (Clash of the Titans, Pacific Rim)

Rendező: Miguel Sapochnik (Banshee, Mind Games, House)

Producerek: Travis Beacham (Clash of the Titans, Pacific Rim), Peter Chernin (New Girl, Touch, Breakout Kings), Katherine Pope (Terra Nova, Ban and Kate, New Girl), Miguel Sapochnik(Banshee, Mind Games, House)

Szereplők: Max Brown (Beauty & the Beast, The Tudors), Reece Ritchie (White Heat), Condola Rashad (Smash), John Rhys-Davis (Revelation, Sliders), Caroline Ford, Anthony Bunshee (Hollyoaks), Kelsey Chow

Történet: A történet az ókori Egyiptom mágia és intrika hajtotta világában játszódik, ahol a birodalom szent tekercseit ellopják. A fáraó egyetlen mentsvára, hogy a legjobb tolvajt küldi az elkövetők nyomára, aki jelesül 5 éve már börtönben raboskodik. Ambrose a mestert tolvaj azonban 5 évnyi börtönben töltött idő után gyorsan rájön, hogy a külvilág és új, mindenható munkaadója veszélyesebb, mint maga a börtön. És akkor hol vannak még a hatalmi intrikák és politikai machinációk, amik útón-útféle keresztezik a nyomozását.

Berendelve: Még 2013 október 17-én Kevin Reilly dobta az egész pilot season-ös maszlagot és soron kívül bekérte a szériát látatlanban 13 részre.

Várható premier: 2015-ös midseasonben, várhatóan tavasszal.

tess szerirnt: A látványos filmes scriptjeiről híres Beacham igazán ambiciózus vállalkozásba vágott, ami az ígéretek szerint erősen épít majd az ismert high-concept karakterjegyekre. A produkció még igen csak kezdeti stádiumban van, így akár bármi lehet belőle, de elnézve a FOX hasonlóan ambicíózus próbálkozásait az utóbbi évekből én önmérsékletre biztatnék mindent. Ugye mindenkinek rémlik, mi lett a Terra Nova sorsa is? Egy biztos, az első előzetesek után okosabbak leszünk és reméljük a FOX is tanult a balul sikerült marketing lépéseiből. 75% a túlélési esélye.

Kanyecc szerint: a kor, az ötlet, a készítők, a szereplők – mindenki meggyőzött. Nem is kétséges, hogy az egyik legjobban várt 2014/15-ös újoncnak kell titulálnom. Túlélési esélye: 90%

Kommentáld!

FOX újoncok (5): Gracepoint

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 21:26-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

Gracepoint

Műfaj: Dráma

Stúdió: Kudos Film and Television

Forgatási helyszín: Brit-Columbia

Író: Chris Chibnall (Broadchurch, Camelot)

Rendező: James Strong(Doctors, Broadchurch, Doctor Who)

Producerek: Anya Epstein (Homicide: Life on the Street, In Treatment), Dan Futterman (Political Animals, Judging Amy), Chris Chibnall (Broadchurch, Camelot), Jane Featherstone (Mayday, Hunted), John Goldwyn (Dexter), Carolyn Bernstein (The Bridge US)

Szereplők: David Tennant (Doctor Who, Broadchurch, Spies of Warsaw), Anna Gunn (Breaking Bad, The Practice), Michael Pena (Chozen, Eastbound & Down, The Shild), Nick Nolte (Luck), Jacki Weaver, Josh Hamilton (American Horror Story), Kevin Rankin (Breaking Bad, Justified), Jack Irvine, Darcy Laurie (Continuum), Patrick Gilmore (Stargate Universe, The Killing), Nikolas Filipovic (Falling Skies), Virginia Kull (Boardwalk Empire), Kendrick Sampson (The Vampire Diaries)

Történet: Egy fiatal fiút holtan találnak egy idilli Californiai kisvárosban Gracepoint-ban, ahol az ügy hatására teljesen felborul az élet. A teljesen kikészült szülők vádaskodása mellett a nyomozóknak a hatalmas média felhanggal is meg kell küzdeniük, de mindez eltörpül az ügy mögött megbúvó rejtélyek mögött.

Berendelve: 10 részes event sorozatként van titulálva, azaz akárcsak az angol eredeti ez is le lesz zárva.

Várható premier: Ősszel csütörtök esténként a Bones mögött a 21 órás slotban.

tess mondja: A méltán népszerű Broadchurch amerikanizált változata, ami magával hozta az eredeti verzió velejét, azaz David Tannent. Plusz ehhez még sikerült egy kifejezetten ígéretes szereplőgárdát társítani, szóval a minőségre biztos nem lesz panasz. Már csak azért is, mivel az eredetit is jegyző kollektíva bábáskodik felette. Persze sokaknak lehet önismétlő és kissé kilúgozott lesz a remake, de én mégsem írnám le, elvégre a The Bridge US sem lett akkora csalódás, mint azt sokan várták. Annyi viszont szent, az amerikai verzió egy az egyben a brit átírata lesz. 100% a túlélési esélye.

Kanyecc szerint: nincs mit hozzáfűzni. Az angoloknál siker volt, láthattunk már feldolgozást sikerre vinni, most se lesz másképp.

Kommentáld!

FOX újoncok (4): Empire

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 20:45-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

empire-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: 20th Century Fox Television

Forgatási helyszín: Chicago

Író: Danny Strong (The Hunger Games: Mockingjay)

Rendező: Lee Daniels (The Butler)

Producerek: Francie Calfo (Scoundrels, The Playboy Club, Gang Related), Lee Daniels (The Butler), Brian Glazer (24: Live Another Day, Arrested Development, Parenthood), Danny Strong (The Hunger Games: Mockingjay)

Szereplők: Taraja P. Henson (Person of Interest), Terrence Howard (Law & Order: LA), Gabourey Sidibe (American Horror Story: Coven, The Big C), Kaitlin Doubleday (Hung, Cavemen), Tasha Smith (For Better or Worse), Jussie Smollett, Rafael de la Fuente.

Történet: A történet középpontjában egy egykori bandatag, majd sikeres zenész Lucious Lyon áll, aki az évek során egy zenei birodalmat hozott létre az Empire Entertainment személyében. A sikernek azonban ára volt, kiderül ugyanis, hogy hősünk egy betegség következtében három éven belül munkaképtelenné válik, így még időben gondoskodnia kell a trónutódlásról. Már csak az a kérdés, hogy a három teljese eltérő karakterű és habitusú fia közül kit válasszon, miközben még az ex-felesége is részt követel magának a „birodalomból”.

Berendelve: Egyelőre nincs infó, de valószínűsíthető a fél évad, azaz a 13 rész.

Várható premier: 2015-ös mindseasonben

tess szerint: Ambiciózus vállalkozásnak ígérkezik az Empire, ami mögé a FOX-nak brutális készítői kreditet sikerült felsorakoztatnia. Danny Strong ugye kétszeres Emmy díjas, míg Lee Daniels 2 Oscar jelölés büszke tulajdonosa. Ehhez vegyük hozzá Terrence Howard és a CBS-től frissen igazolt Taraja P. Henson kiegyensúlyozott színészi játékát. Danniels ráadásul már most a modern Dynasty-nek kiáltotta ki sorozatát, amihez zenei producernek még Timbaland-ot is sikerült megnyernie. Ilyen készítői kollektívával elképzelhetetlen a kudarc, így már tényleg csak a megfelelő egyensúly és tálalás miatt kell izgulnunk. 

Kanyecc szerint: talán félreértelmeztem a Red Band Society-t, mivel az Empire-re jobban ráillene a Glee utód jelző. Kicsit egyébként hajaz az ABC-s Nashville-re is. Fura, hogy pont az a csatorna ragaszkodik az zenére hangolt témához, ahol a világ egyik legelismertebb franchise-a, a The X Factor megbukott. Szerintem ő is követni fogja, bár a hip-hop megmentheti, ha olyan zenét szállítanak, ami a mai fiatalságot megfogja. Potenciált nem igazán látok benne, ezért a túlélési esélyeit 25%-ra saccolnám.

Kommentáld!

FOX újoncok (3): Red Band Society

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 20:33-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

red-band-society

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Albert Espinosa, Margaret Nagle (Boardwalk Empire, Side Order of Life)

Rendező: Alfonso Gomez-Rejon (American Horror Story: Coven, Glee)

Producerek: Sergio Aguero, Justin Falvey (The Americans, Falling Skies, Under the Dome), Darryl Frank (The Americans, Falling Skies, Under the Dome), Margaret Nagle (Boardwalk Empire, Side Order of Life), Steven Spielberg (Falling Skies, Smash, Under the Dome, Terra Nova)

Szereplők: Thomas Ian Nicholas (American Pie filmek), Ciara Bravo (Big Time Rush), Octavia Spencer (Mom, Raising the Bar), Dave Annable (666 Park Avenue), Charlie Rowe, Griffin Gluck (Back to the Game, Private Practice), Wilson Cruz, Astro (The X Factor US), Andrea Powell (The Gates, Thief), Dana Gourrier (American Horror Story: Coven, True Detective), Mike Pniewski (Drop Dead Diva).

Történet: Mi lenne, ha egy kórház lenne a középiskolád, a nyári táborod és az otthonod egyben? Mi lenne itt kapnád az első csókodat és itt találkoznál a barátaiddal? Egy csapat tinédzser mindezt megtapasztalhatja a Los Angeles-i Ocean Park Hospital-ban. Természetesen a hétköznapi dolgok mellett fontos szerepet kap az élet és a halál kérdése, valamint ennek a gyerekekre nehezedő súlya.

Berendelve: 13 részre

Várható premier: Ősztől szerda esténként közvetlenül a Hell’s Kitchen mögött a 21 órás slotban.

tess szerint: Első blikkre totál leírnám az egészet, elvégre egy szimpla kórházsorozatnak tűnik, ráadásul még egy feldolgozás is. Az alapot jelen esetben a spanyol Polseres Vermelles szállítja. Plusz az sem elhanyagolandó tényező, hogy az előző szezonban az ABC is próbálkozott az adaptációval, de ott inkább passzolták. Sebaj, Spielberg és Nagle személye a jelek szerint elégséges volt a FOX-nak, de én továbbra sem látom benne a potenciált. Persze egy jól irányzott előzetes ezen gyorsan képes változtatni is akár, elvégre az egyik főszereplő nem véletlenül kaphatott Oscar-díjat.  

Kanyecc szerint: kell ez nekem, mint napsütéskor a fejfájás. Valamiért azt érzem, hogy a Fox próbál egyfajta Glee utódot kinevelni, ha már az utolsó szériáját várjuk. Ezért alapoz fiatal színészekre, illetve egy olyan közegre, ahol egykor volt egy nagyágyúja, a House. Gőzöm sincs, mit reméljek, de a várós faktor nálam eléggé minimális részére: 30%-ot adnék neki.

Kommentáld!

FOX újoncok (2): Backstrom

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 19:28-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

BackstromFOX-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: 20th Century Fox Television

Forgatási helyszín: Vancouver

Író: Hart Hanson (Bones, The Finder)

Rendező: Mark Mylod (Shameless, Entourage)

Producerek: Josh Levy (Bones), Ed Milkovich (Mind Games, Awake, Breakout Kings), Leif G.W. Persson, Niclas Salomonsson

Szereplők: Rainn Wilson (The Office, Six Feet Under), Page Kennedy (Blue Montain State, Weeds), Tori Anderson (The LA Cmplex), Nic Bishop (Fat Tony & Co, Body of Proof), Kyle Cartieri, Brett Dier (Ravenswood, The LA Complex), Samantha Ferris (Supernatural, The 4400), Mamie Gummer (The Good Wife, Emily Owen MD), Dennis Haysbert (The Unit, 24), Tiffany Hines (Bones, Devious Maids, Nikita), Beatrice Rosen (Cuts)

Történet: Az alapot Leif G. W. Persson regénye szolgáltatja, melynek középpontjában Evert Backstrom gyilkossági nyomozó áll, aki 5 év kényszerszáműzetés után a közlekedésiektől visszatér, hogy Portland újonnan alakult egységét vezesse. Az új feladatkör mellett persze továbbra is megtesz mindent, hogy mások szemében egy ingerlékeny seggfej legyen, aki az önpusztítás melegágya.

Berendelve: Még év közben soron kívül rendelte be a csatorna 13 részre.

Várható premier: 2015-ös midseasonben.

tess szerint: Tavaly a CBS passzolta Hanson produkcióját, erre idén a FOX soron kívül berendelte. Az eddig napvilágot látott alapanyag alapján egy ígéretes House pótléknak tűnik, de persze sok múlik majd Wilson hosszú távú színészi kvalitásain és az antipatikus karakterjegyek adagolásán. Az mindenesetre tisztán látszik, hogy mi a FOX célja a sorozattal: Egyrészről magához láncolni Hanson-t, másrészről megtalálni a Bones és a House méltó utódját.  

Kanyecc szerint: Ritka az, hogy a Fox átvegyen egy más csatorna által passzolt ötletet, de most ez történt. Némileg előnnyel indul, hiszen már jól kikörvonalazódhatott Hart Hanson fejében, hogy mit is akar a nézők elé tárni. Tippre, az egészet a sorozat hangulata fogja eldönteni. A szereplőgárda jónak tűnik, csupa ismert arcokat sorakoztat fel. Túlélési esélynek: 50%-ot adnék.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats