ABC újoncok (13): The Astronaut Wives Club

 
Beküldte: tess 2014 May 13, 23:00-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

the-astronaut-wives-club

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios

Forgatási helyszín: N/a

Író: Stephanie Savage (Hart of Dixie, Gossip Girl, The O.C.)

Rendező: N/a

Producerek: Len Goldstein (The Carrie’s Diaries, Hart of Dixie), Michael London (Betas), Josh Schwartz (Hart of Dixie, The O.C., Gossip Girl, Chuck), Janice Williams

Szereplők: Kenneth Mitchell (Switched at Birth), Odette Annable (Banshee, Breaking In, House), Erin Cummins (Made in Jersey. Detroit 1-8-7), Desmond Harrington (Dexter, Gossip Girl), Bret Harrison (V, Breaking In), Joel Johnstone (Getting On), Aaron McCusker (Shameless), Azure Parsons (Salem, Death Valley), JoAnna Garcia Swisher (Animal Practice, Reba, Better with You, Privileged)

Történet: Egy feldolgozás Lily Koppel regénye alapján, ami a ’60-as évek Mercury-programjának űrhajós feleségeiről szól. A nőkről, akik Amerika akkori hősei mellett álltak jóban-rosszban.

Berendelve: 10 részre rendelték be még februárban, de a tervezett nyári premierből végül kreatív okok miatt nem lett semmi, így 2015-re halasztották.

Várható premier: 2015-ös midseasonben

tess mondja: Savage drámai kreditje eddig majdhogynem hibátlan, ráadásul örökös írótársa Josh Schwartz is helyet kapott a producerek közt, szóval a könnyed drámázás és a jókora minőségi csajos felhang már most borítékolható. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a CW-n kamatoztatott tini vehemenciát miként ültetik át egy felnőttebb korosztály számára. Oké, a Hart of Dixie egészen jó úton jár már, de tippre az kevés lesz az ABC-n. Mondjuk szép számmal akadnak grandiózus törekvések, amire a legjobb példa, hogy a Gemini és az Apollo program is helyett kapott a történetben. Igaz, ez nagyban hozzájárult ahhoz is, hogy csússzanak a munkálatok. Mindenesetre az ABC nagyon bízhat a produkcióban, ha cirka egy évvel eltolták a premiert.

Kanyecc szerint: Kaptak még egy évnyi haladékot, hogy nyárra csináljanak egy drámát. Tippre kicsit szappanosra akarják kivitelezni, legyen benne jócskán románc és társai, hogy a nép had beszéljen róla mindenhol. A csúsztatás egyébként egy röhejesnek számító kiegészítésnek tudható be, amit feleslegesnek találok. Pontosan ezért adnék neki alacsony pontszámot, mondjuk: 30%-ot.

Kommentáld!

ABC újoncok (12): The Wishpers

 
Beküldte: tess 2014 May 13, 22:45-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

TheWhispersABC-banner

Eredeti cím: The Visitor

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios · Amblin Television · Grady Girl Productions.

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Soo Hugh (Under the Dome)

Rendező: Mark Romanek (főleg videóklippek)

Producerek: Justin Falvey (The Americans, Falling Skies, Smash), Darryl Frank (The Americans, Falling Skies, Under the Dome), Soo Hugh (Under the Dome), Dawn Parouse (Prison Break, Point Pleasant, Tru Calling), Steven Spielberg

Szereplők: Lily Rabe (American Horror Story), Barry Sloane (Revenge, Hollyoaks), Milo Ventimiglia (Chosen, Heroes, Mob City), Derek Webster (Revolutin, Harry’s Law), Brianna Brown (Devious Maids, Genera Hospital), Catalina Denis (The Assets, The Tunnel), Kylie Rogers (Mob City), Kyle Harrison Breitkopf (Being Human US)

Történet: Az alapot Ray Bradbury novellája adja, amiben az emberiségnek versenyt kell futnia az idővel egy idegen invázió ellen, ami a Föld legértékesebb nyersanyagforrására a gyerekekre pályázik.

Berendelve: Nincs adat, elvileg 13 epizód körül.

Várható premier: 2015. midseason.

tess mondja: Igen csak izzadtságszagú önismétlő hangulata van a dolognak, de persze a Spielberg vezette készítői kollektíva javíthat a helyzeten, habár túlzott elvárásaink ne legyenek. Mindazonáltal üdítő látni, hogy a csatorna szeretné a portfóliójába visszahozni a sci-fit, ami feldolgozása óta hiányzik. Kérdés, ez a mostani próbálkozás értelmesebb kikacsintás lesz-e, mint a pár évvel ezelőtti remake. Ha igen, akkor csak nyerhetünk a dologgal, de a csajos-családias hangnemtől így sem tudunk megszabadulni. Most komolyan, gyereke mint erőforrás?! Ehhez piszok erős és komplex script kell, hogy lecsússzon a torkomon. 40% a túlélési esélye.

Kanyecc szerint: WTF! Mi ez a borzadály ötlet? Nincs ellenem a sci-fi a tévében, de ez így nagyon vérszegénynek néz ki. Oké, a producerek között egy Falling Skies-es tag is helyet kap, ami valami reményre biztat a megvalósítás terén, de az, hogy Soo Hugh-tól kapjuk a pilotszkriptet valamiért mégis elrettent az egésztől. Az Under the Dome-ot az elején ki nem állhattam. Mindezt alapul véve: 25%-ot adnék neki.

Kommentáld!

ABC újoncok (11): Secrets & Lies

 
Beküldte: tess 2014 May 13, 22:30-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

secretandlies-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios · Hoodlum · Kapital Entertainment

Forgatási helyszín: Wilmington, N.C.

Író: Barbie Kligman (Doctor Addison, The Vampire Diaries, CSI:NY)

Rendező: Charles McDougall (The Mindy Project, The Good Wife, Queen as Folk)

Producerek: Aaron Kaplan (The Neighbors, Back in the Game, GCB), Nathan Mayfield (SLiDE, Secrets & Lies), Tracey Robertson (SLiDE), Andrea Shay (Family Tools), Barbie Kligman (Doctor Addison, The Vampire Diaries, CSI:NY)

Szereplők: Ryan Phillippe, Natalie Martinez (Under The Dome), Juliette Lewis, KaDee Strickland (Private Practice), Indiana Evans (Lifetime’sBlue Lagoon reboot), Charles Dutton, Steven Brand (Magic City) , Kate Ashfield (Shaun of the Dead).

Történet: Az azonos című ausztrál sorozat feldolgozása, amiben egy családfő megtalálja egy meggyilkolt kisfiú holttestét. A nyomozás azonban kisvártatva a családfőt állítja be a legfőbb gyanúsítottnak, így nincs más választása, minthogy saját maga eredjen a gyilkos nyomába. A tét ugyanis hatalmas, mégis csak a családja, a jóhíre és a józan esze múlhat a dolgok kimenetelén.

Berendelve: 10 részre

Várható premier: 2015. midseason

tess mondja: Ryan Phillippe végre a sorozatos bizniszben! Hát kellhet ennél jobb hír? Az a helyzet ennek önmagában még örülnék is, csakhogy nem tudom elképzelni, hogy ez a sötét tónusú átívelős krimi működni tudjon az ABC-n. Egyszerűen nem illik bele a portfólióba, legalábbis az én nézetemben. Alaposan kiherélve és szétlúgozva persze már más a helyzet (erre utal a készítők tábora sajnos), csakhogy oda meg kár elpazarolni Phillippe tehetségét. Az első előzetesek alapján okosabbak leszünk, de addig szkeptikusan állok a dolgok elébe. 60% a túlélési eséyle.

Kanyecc szerint: Az az igazság, hogy az ausztrál eredeti sorozatnak a pilot epizódját láttam. Jó is volt, de annyira mégsem, hogy folytassam. Megint egy olyan ötletről van szó, amit nem egy epizód alatt fognak lezárni, hanem egy teljes évad alatt, már ha az évadzáróra leakarják. A Resurrection-t látván szerintem túlélheti, hiszen azt is midseason-ben kaptuk, így adok neki 80%-ot.

Kommentáld!

ABC újoncok (10): Marvel’s Agent Carter

 
Beküldte: tess 2014 May 13, 22:15-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

AgentCarterABC-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios · Marvel Television

Forgatási helyszín: N/a

Író: Christopher Marcus (Thor 2, Captain America 1-2), Steve McFeely

Rendező: N/a

Producerek: Michele Fazekas (Dollhouse, Reaper, Law & Order:SVU), Tara Butters (Resurrection, Dollhouse, Reaper), Steve McFeely, Christopher Marcus, Jeph Loeb (Heroes + az örök Marvel-es ember)

Szereplők: Hayley Atwell (The Pillars of the Earth, Marvel filmek)

Történet: A Captain America filmekből megismert Peggy Carter eredet története lenne, ami közvetlenül az 1. mozifilm után egy évvel játszódna, valamint az Iron Man 3 dvd-jén megjelent kisfilm egyenesági folytatása lenne. Ebben a fiatal ügynöknő a háború utáni béke éveiben próbálja megtalálni a helyét, miután a férfiak hazatérésével hirtelen perifériára kerül. Mindeközben meg kell küzdenie szerelme Steve Rogers elvesztésével, de szerencsére a későbbi Vasember apja, Howard Stark egy titkos misszió keretében talán megfelelő kiutat tud biztosítani.

Berendelve: Látatlanban direkt sorozatberendelést kapott, de az epizód számról egyelőre semmit sem tudni.

Várható premier: 2015-ös midseason-ben

tess mondja: Már tavaly ősszel ment a pletykálás, hogy a Marvel Studios és az ABC egy közös Captain America spin-off kikacsintásban gondolkodnak, ami úgy fest jövőre testet is ölthet. Ráadásul ehhez az eredeti csapatból sikerült mindenkit megnyerni, így tényleg nem lehet panasz hozzáértésre és a történeti hűségre. A nagy kérdés inkább az, a csatorna milyen perspektívából kíván a produkcióhoz nyúlni? A fáma szerint az Agents of S.H.I.E.L.D. félidejében adnák le, ami erősen event jelleget kölcsönöz a dolognak, habár ehhez egy komplexebb script dukálna. Merthogy azt nem tudom elképzelni, hogy a vezetőség mindebből egy retro köntösbe öltöztetett S.H.I.E.L.D. pótlékot szeretne csak gyártani.

Kanyecc szerint: Az ABC-nek nem nagyon lesz DC Comics-os sorozata. Ezt már lefixálhatjuk. A Marvel’s Agents of SHIELD-del noha nézettséget nem döntöget, mégis összehozza a mozirajongóit a tévésorozatokéval. Megmondom őszintén semmit se tudok Amerika kapitányáról és társairól, így újoncként vágok bele a témába.

1 Hozzászólás

ABC újoncok (9): How to Get Away with Murder

 
Beküldte: tess 2014 May 13, 22:00-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

HowToGetAwayWithMurder-banner-v

Előző címe: How to Get Away

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios · Shondaland Productions

Forgatási helyszín: Philadelphia.

Író: Peter Nowalk (Scandal, Grey’s Anatomy)

Rendező: Michael Offer (Last Resort)

Producerek: Shonda Rhimes (Scandal, Grey’s Anatomy, Private Practice), Betsy Beers (Scandal, Grey’s Anatomy, Private Practice), Ann Kindberg (Private Practice, Sleeper Cell)

Szereplők: Viola Davis, Matt McGorry (Orange Is the New Black), Liza Weil (Scandal, Gilmore Girls), Aja Naomi King (The Black Box), Charlie Weber (90210), Katie Findlay (The Carrie Diaries), Billy Brown (Hostages), Tom Verica (American Dreams), Jack Falahee, Alfred Enoch, Karla Souza

Történet: Szexi és ambiciózus jogi thriller egy csoport feltörekvő joghallgatóról és az ő briliáns, ám de roppant titokzatos professorjukról, aki belekeveredik egy gyilkossági ügybe. Ráadásul, ahogy az ügy kezd egyre inkább terebélyesedni, úgy kezdi alapjaiban megrengetni az egyetem egészét.

Berendelve: 13 epizód.

Várható premier: 2014 ősze, csütörtökönként 22 órától – a Scandal felvezetésével.

tess mondja: Erre most mégis mit mondjak?! Az idei kötelező Shonda Rhimes sorozat, ami totálisan olyan lesz, mint a többi, csak ezúttal jogi környezetben fog játszódni. Szerencsénkre Rhimes a csapata keménymagját is magával hozta, így akár, ha szerencsénk van egy fiatalos és szexi Scandal pótlékot kapunk. Az eddigi híresztelések nagyon ebbe az irányba tendálnak. Ehhez viszont erős karakterek és színészi játék kell a leginkább. A mesterkélt műbalhék és a hatásvadász fordulatok ugyanis már borítékolva vannak.

Kommentáld!

ABC újoncok (8): Forever

 
Beküldte: tess 2014 May 13, 21:45-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

ForeverOnABC-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: Warner Bros. Television

Forgatási helyszín: New York

Író: Matthew Miller (666 Park Avenue, Chuck, Las Vegas)

Rendező: Brad Anderson (Almost Human, Fringe)

Producerek: Jennifer Gwartz (Veronica Mars, Big Shots), Dan Kin (Sherlock Holmes mozifilmek), Matthew Miller (666 Park Avenue, Chuck, Las Vegas)

Szereplők: Ioan Gruffudd (Ringer), Judd Hirsch (Damages, Numb3rs), Alana de la Garza (Law & Order), Joel David Moore (Bones), Barbara Eve Harris, Donnie Keshawarz

Történet: Dr. Henry Morgan elismert New York-i orvos szakértő, akiről kevesen tudják, hogy megszállottan kutatja a halál okát. Erre pedig minden oka megvan, ugyanis már 200 éve halhatatlan. Egy helyi nyomozónővel közösen próbálják megfejteni a múlt és a jelen nagy titkait, hátha egyszer az öröklét kulcsára bukkannak.

Berendelve: 13 epizód

Várható premier: 2014 ősze, keddenként 22 órától – a Marvel’s Agents of SHIELD felvezetésével

tess mondja: A koncepcióval engem első blikkre megvettek, mint ahogy az is biztos, hogy Anderson rendezése is ütni fog rendesen. A nagy kérdés inkább a szokásos aranyokon, a procedural betéteken és persze a karaktereken múlik. Anno a hasonló tematikával operáló New Amsterdam példának okáért piszok gyorsan kivérzett, és hát a jelenlegi ABC sorozatok többsége sem a minőségi drámájáról híres. Meglátjuk, de az első előzeteseken és a marketingen itt is a sorozat életben maradása múlhat.

Kanyecc szerint: Megvettek a koncepcióval. Nincs mese, erre nyitott vagyok. Nem érdekel a szereplőgárda, semmi más se. Elolvastam a szinopszist és azt mondtam, ide vele.

Kommentáld!

ABC újoncok (7): American Crime

 
Beküldte: tess 2014 May 13, 21:30-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

AmericanCrimeABC-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios

Forgatási helyszín: Kalifornia

Író: John Ridley (Third Watch, 12 Years a Slave)

Rendező: John Ridley (Third Watch, 12 Years a Slave)

Producerek: Michael MacDonald (Xena), John Ridley (Third Watch, 12 Years a Slave)

Szereplők: Felicity Huffman (Desperate Housewives), Timothy Hutton (Leverage), Benito Martinez (Sons of Anarchy), W. Earl Brown (Deadwood), Penelope Ann Miller (Mistresses), Richard Cabral

Történet: A középpontban egy a kaliforniai Central Valley-ban elkövetett rasszista gyilkosság és annak nyomozása áll. Az ügy hordereje szép lassan felkorbácsolja az ügyben érintettek kedélyét, ami aztán faji, nemi és politikai töltettel bíró feszültséget okoz sokak számára.

Berendelve: Nincs konkrét szám, valószínűleg 13 rész.

Várható premier: 2015. midseason.

tess szerint: Papíron igen csak sablonos és az ABC-től meglehetősen műfajidegen próbálkozásnak tűnik, de nem szabad leírni. A készítője egyfelől az a John Ridley, aki nem viszi túlzásba a munkát, de amit letesz az asztalra, az minőségileg teljesen rendben van. Nem is csoda, hogy idén egy Oscar-díj büszke tulajdonosa lett. Emellett a főszereplő Falicity Huffman sem az a fajta színésznő, aki sűrűn beleszaladna egy-két zakóba. Itt tényleg minden a tálaláson és persze az arányokon áll vagy bukik.

Kanyecc szerint: Szépen lassan kezdik átvenni a krimi részleget a teljes évadon átívelő nyomozós ötletek? Igaz a szinopszisából nem derül ki, hogy csak erre az egy ügyre fókuszálnak-e az ügyön dolgozók, de abban egyetérthetünk, hogy szinte minden csatornának van már legalább egy ilyen sorozata. Az ABC se kivétel. Ha azt nézzük, hogy John Ridley mit tett le az asztalra, akkor jó esélyekkel indul.

Kommentáld!

ABC újoncok (6): Galavant

 
Beküldte: Kanyecc 2014 May 13, 21:15-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

GalavantOnABC-banner

Műfaj: egykamerás szitkom

Stúdió(k): ABC Studios · Rhode Island Ave. Productions.

Forgatási helyszín: Anglia.

Író(k): Dan Fogelman (Like Family, The Neighbors).

Rendező: Nincs adat.

Producerek: Alan Menken (Aladdin) és Glenn Slater.

Szereplők: Joshua Sasse (Rogue), Karen David (Pixelface, Waterloo Road), Luke Youngblood (Community), Mallory Jansen és Vinnie Jones (Elemantary) – vendégszerepben: Timothy Omundson (Psych, Jericho, Judging Amy).

Történet: egy musicalbe ültetett tündérmese jókora komikus felhanggal, melynek középpontjában egy jóképű herceg áll, aki bosszút akar állni a királyon, aki ellopta tőle élete szerelmét.

Berendelve: Nincs adat, valószínűleg 13 rész

Várható premier: 2015. midseason

Kanyecc szerint: Az a baj, hogy egyszerűen nem tudom magam elé képzelni. Látatlanban adnék neki 20%-nyi túlélési esélyt.

tess szerint: Hát bevallom elsőre sokkoló volt, de az tény, hogy mindenképpen egyedi próbálkozás. Ráadásul mind a romkom oldalról, mind a musical oldalról egy kurrens szereplő van a készítők közt, így ha adott az összhang akár jól is elsülhet a dolog. Sajnos a trend nem ezt mutatja, anno az utolsó zenés darab a Hugh Jackman főszereplésével készült Viva Laughlin volt, ami annak rendje és módja szerint elvérzett a pilot alatt a CBS-en. Tippre itt sem lesz ez másként, 10% a túlélési esélye, noha kíváncsian várom az első előzeteseket, mert ahogy mondják, ezt tényleg látni kell legalább egyszer.

Kommentáld!

ABC újoncok (5): Fresh off the Boat

 
Beküldte: Kanyecc 2014 May 13, 21:00-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

FreshOffTheBoatABC-banner

Előző címe: Far East Orlando

Műfaj: egykamerás szitkom

Stúdió(k): 20th Century Fox Television

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író(k): Nahnatchka Khan (Don’t Trust the B—- in Apartment 23, American Dad, Unfabulous)

Rendező: Nincs adat

Producerek: Eddie Huang, Jake Kasdan (New Girl, Ban & Kate) és Melvin Mar (Bad Teacher-filmek)

Szereplők: Constance Wu (Eastsiders), Forrest Wheeler (Mortal Kombat: Legacy), Hudson Yang, Ian Chen és Randall Park (Veep, Supah Ninjas)

Történet: Eddie Huang emlékiratai adják az alapot a Fresh Off the Boat-hoz. A történet középpontjában: egy Orlandoba érkező kínai család áll. A családfő egy ismert Steakhouse lánc tulajdonosa, ami kiterjed az egész országra. Látszólag minden rendben, próbálják élni  a tipikus amerikai álmot, de közben továbbra is fenntartják az eredeti kulturális identitásukat és családi értékeiket, amik aztán nem várt problémákhoz vezetnek.

Berendelve: Nincs adat, valószínűleg 13 epizód

Várható premier: 2015. midseason.

Kanyecc szerint: Látok benne potenciált, hiszen ha azt vesszük alapul, hogy az Aliens in America is mennyire elfuserált sorozat volt, és mégis meglett a (csonka) teljes évados berendelése, akkor itt miért ne sikerülne (bár két különböző csatornáról beszélünk)? Másrészről, ezt is csak a szimpátia fogja eldöntetni. Ha jó a történet és a karakterek is viccesek, akkor nyitott az amerikai nép a „bevándorlókra” Első blikkre adnék neki 50%-ot.

tess szerint: Nem értem az ABC, miért erőlteti ennyire ezt a kulturális érdekütköztetést ennyi. Ha jól számolom ez már a 3. ilyen komédia próbálkozásuk. Az idén a családi sitcom volt a nyerő, jövőre a nemzetiségi lesz? Amúgy egyet kell értenem Kanyecc véleményével, minden az első pár részen áll vagy bukik. Ha jók a poénok és a karakterek is szerethetően defektesek, akkor nem lesz baj, ellenkező esetben roppant kínos és erőltetett komédia forrás lesz, amiben mint tudjuk az ABC hajlamos az élen járni.

Kommentáld!

ABC újoncok (4): Manhattan Love Story

 
Beküldte: Kanyecc 2014 May 13, 20:45-kor a(z) Upfronts 2014: ABC témába.

ManhattanLoveStoryABC-banner

Előző címe: My Thoughts Exactly

Műfaj: egykamerás szitkom

Stúdió(k): ABC Studios · Brillstein Entertainment Partners.

Forgatási helyszín: New York.

Író: Jeff Lowell (Two and a Half Men, Common Law, Just Shoot Me!)

Rendező: Michael Fresco (Northern Exposure, Providence, Better off Ted).

Producerek: Peter Traugott (Samantha Who?, Do No Harm), Rachel Kaplan (Do No Harm) és Robin Schwartz.

Szereplők: Analeigh Tipton (Hung), Chloe Wepper, Jade Catta-Preta (Daddy Knows Best), Jake McDorman (Shameless, Greek, Are You There, Chelsea?), Kurt Fuller (Psych, Parenthood, Better with You) és Nicolas Wright (Accidentally on Purpose).

Történet: egy romantikus komédiáról beszélhetünk, melyben egy fiatal pár kapcsolatára helyeződik a hangsúly – a csavart azt fogja adni, hogy hallhatjuk cenzúrázatlan belső monológjaikat is.

Berendelve: 13 epizód

Várható premier: 2014 ősze, keddenként 21 órától – a Selfie felvezetésével.

Kanyecc szerint: Próbáltam róla valami részletesebb szinopszist találni, de mindenhol ennyit írtak hozzá. A sztorija alapján nem győztek meg, simán ki tudom belőle nézni a gyors kaszát. Az pedig, hogy vele fogják felvezettetni a Marvel’s Agents of SHIELD-et külön vicc kategória. Az ABC vagy nagyon bízik benne, vagy nagyon hülye. Semmiképpen se jósolok neki túlélést, maximum 10%-nyi esélyt adok neki.

tess szerint: Basszus, így kell ezt csinálni, egy korrekt készítői kollektíva, pár komikus vénával remekül megáldott színész és egy végtelenül egyszerű, ám annál eredetibb alaphelyzet. Ilyenből kéne sok, sőt rengeteg! Persze mindezt első blikkre mondom, lehet a valóság cseppet sem tűnik ennyire bizalomgerjesztőnek. Mindenesetre látni benne az eredeti potenciált, de az ABC töketlenség is rendesen érződik. Ide kéne egy korrekt felvezetés nem a Black-ish elé! Tippre ez is a pozicionáláson fog elvérezni és ezen Kurt Fuller pimaszul egyedi komédiája sem fog tudni segíteni. 30% a túlélési esélye.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats