Blade The Series 1.04 – The Descent

 
Beküldte: tess 2006 September 1, 7:49-kor a(z) Blade The Series témába.

blade_1031.jpg
Premier: 2006/7/12
Írta: Adam Targum
Rendezte: John Fawcett

Blade a szérum nyomára akar bukkani mindenáron, így jut el Sands-hez, aki anno részt vett Marcus kísérleteiben. Blade a földalatt meg is találja a labort és vele együtt a mutánsokat is, valamint egy nyomot a kísérleteket végző orvoshoz. Eközben Krista felgyógyul a sérüléséből és szabad utat kap Marcustól. Chase persze nem bízik Kristaban, így elviszi egy lakomára, ahol is egyértelművé válik a számára, hogy a lány még nincs felkészülve a vérszívásra. Krista megpróbálja ellopni a szérumot a laborból, de a szigorú biztonsági intézkedések miatt ez nem sikerül neki. Blade és Krista közt egyre nagyobb a feszültség, de kénytelenek együtt működni a siker érdekében.

Megjegyzés: A történet továbbra is lapos, akár csak az akció betétek. Az egyetlen üdítő folt Jill Wagner, aki lassan már teljesen levetkőzik csak hogy dobjon valamit a sorozaton. De kérdem én mi lesz az után ha már csont pucéran futkározik?

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Blade The Series 1.03 – Death Goes On

 
Beküldte: tess 2006 August 4, 1:17-kor a(z) Blade The Series témába.

blade_102.jpg
Premier: 2006/7/12
Írta: Adam Targum
Rendezte: John Fawcett

Winston a Ház egyik befolyásos embere meglátogatja Marcust és a kísérletekről érdeklődik. Látva az eredményeket Fritz-et Prágába hívatja, hogy a többi vezető is tanulmányozhassa az Auróra terv gyümölcsét. Eközben Penge is nyomoz a super vápír után és így eljut egy hamu dillerhez Cainhoz, akit igen csak nehéz megtalálni. Caint Marcusék is keresik mivel megölte Winstont, amig elég nagy veszteséget jelent a Háznak. Chase és Krista kapják a feladatot, hogy eltakarítsák a szemetet. Cain azonban sokkal furmányosabb volt és időben elmenekült, így Blade és a lányok ismét találkoznak. A harc túl egyszerű lenne, de ekkor megjelenik Fritz. Az önfejű vámpír végül alul marad és Kristanak kell elintéznie, hogy Penge ne szerezhesse meg a testet.

Megjegyzés: Pörgős volt meg minden, de hiányzik belőle a Penge. Az alkotóknak sikerült elérniül, hogy a címszereplő háttérbe kerül. A történet továbbra sem egy bnagy durranás, de legalább dinamikus és könnyen tálalható. Olyan köztes rész volt, de nemártana fejlődnie valamelyik irányba. Vagy a történeten dobnak vagy a látványon és a stíluson. Ebben a részben mindkettő elég közepesre sikeredett.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Blade 1.01-02 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 July 2, 14:16-kor a(z) Blade The Series,Pilot témába.

blade_101.jpg
Premier: 2006/6/28 | 2006/7/5
Írta: David S. Goyer, Geoff Johns | David Simkins
Rendezte: Peter O’Fallon | Michael Robison

A Gonosz ezúttal Detroit városában ütött tanyát és elég rendesen befészkelte magát a városi elitbe. Jelen eseteben Marcus Van Sciver-ről van szó, aki nem más mint amerika legnagyobb vámpír klánjának a feje. Hatalma korlátlan, de ahogy az lenni szokott még többet szeretne. Ezért vámpírok tucatjain végez kísérleteket, hogy megtalálja a tökéletességet. Blade (gondolom senkinek sem kell bemutatni) ezzel szemben mindent megtesz, hogy megakadályozza Marcust a tervében. Kettejük csatájába pottyan bele Krista, aki miután hazatér megtudja, hogy meggyilkolták a tesóját. Hamarosan nyomozni is kezd és el is jut a vámpírokig nomeg Pengéhez. Azonban egy rosszul sikerült bevetés következtében Marcus elkapja és átváltoztatja. Krista már már kezd megbarátkozni az új életformával, amikor is megjelenik a “farmon” Penge. Ez persze kitűnő alkalom a szérum tesztelésélre is, így Marcus kipróbálja a szert a testőrén, ami persze beválik. A jóöreg Penge így menekülni kényszerűl. Egyetlen esélye csupán Krista, feltéve ha rendszeresen szedi az ellenszert.

Megjegyzés: Nos nem tudom eldönteni, hogy megérte e várni erre a sorozatra. A pilot rész szokatlanul hosszúra és unalmasra sikeredett az elején. A második fele viszont valami kegyetlen pörgősre és darkosra. Hála a kábel tv-nek itt aztán van erőszak dögivel. Mellesleg a rész egy egész estés film is simán lehetne a történetet illetően. Ha már történet akkor gondolom mindenki sejti, hogy nem valami nagy szám. Főleg azért is mert Penge elég rendesen háttérbe szorult. Az egész részben Krista karaktere dominál. A szereplőket illetően Kirk Jones csapnivalóan kemény, talán a rappelés jobban megy neki. Neil Jackson alias Marcus már ránézésre is piszok gonosz és stílusos, így vele nincs sok probléma. Csak úgy mint a női ággal. Krista szerepében a szexi Jill Wagner valami kegyetlen üdítő. A csajra nem tudnak olyan szar ruhát adni, hogy ne legyen benne szexi. És hogy miért is húztam le? Hát a látvány nem rossz, de a jótól is messze van. Nincsenek a mozira jellegzetes underground zenék, a vámpírok porladása pedig csapnivaló. Egyedül a látvány terén az átvezetőket, valamint az autós-moccis betéteket tudom igazán értékelni a szexi csajok mellett. Az igazság az, hogy elég lassan lindult be a történet, ami kissé idegesítővé vált. Nem volt meg a folyamatos feszültség, izgalom, függőség. Holott kegyetlen nagy lehetőségek vannak a sorozatban. Erről tanúskodik a film végi egy-két perces promo, ami viszont kegyetlen durvára sikeredett! Szerintem a felvezető jó, csak kissé unalmas az eleje, így még nincs minden veszve. Az igazi fordulatot a 2. rész hozza majd meg, hisz talán lesz főcím és csak 40 perces lesz. Majd meglátjuk, de szerintem én már most biztosra veszem, hogy végig nézem.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

free web stats