NBC újoncok (14): Heroes: Reborn

 
Beküldte: tess 2015 May 11, 19:20-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

wpid-wp-1431350607937.jpg

Műfaj: Dráma

Stúdió: Universal Television

Forgatási helyszín: n/a

Író: Tim Kring (Heroes,Touch, Crossing Jordan )

Rendező: Greg Beeman (Falling Skies, Perception, Smallville, Heroes)

Producerek: Peter Elkoff (Mercy, Deception), James Middleton (Terminator: The Sarah Conor Chronicles), Tim Kring (Heroes,Touch, Crossing Jordan )

Szereplők:  Jack Coleman (Scandal, Kingdom Hospital), Zachary Levi (Chuck, Less Than Perfect), Masi Oka (Hawaii Five-0), Judith Shekoni, Robbie Kay (Once Upon a Time), Henry Zebrowski (A to Z), Kiki Sukezane, Ryan Guzman (Pretty Little Liars), Danika Yarosh (Shameless), Toru Uchikado, Eve Harlow, Gatlin Green

Történet: Sok konkrétum nem ismert, sőt leginkább semmi sem. De komolyan, még azt sem tudni, hogy az anyasorozat történéseivel egyidőben vagy azok után játszódik.

Berendelve: Fix 13 részre

Várható premier: 2015 ősze, csütörtök esténként a 20 órás slot-ban.

tess szerint: Tavaly az év híre volt kb. a reboot, ráadásul hogy a készítői kollektíva oszlopos tagja visszatért. A nyárra tervezett premier természetesen elmaradt, így kb. majdnem ott vagyunk mint egy éve. Jah bocs nem, ismerjük a casting-ot és nagy meglepetésemre egész sokan visszatértek az eredeti szereplőgárdából is. Jóslatokba nem bocsátkoznék, mivel 100% hogy végig képernyőn marad, de a 24-hoz hasonlóan ez sem fog akkorát durranni, mint azt szeretnék. És persze sokkal inkább az esetleges folytatás lesz itt is kétséges.

Kanyecc szerint: Örülök a halasztásának, hiszen ősszel sokkal több értelme van. Esélye, mint a tavalyelotti 24-nek.

Kommentáld!

NBC újoncok (13): You, Me and the End of the World

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 11, 15:22-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

wpid-wp-1431349910665.jpg

Eredeti címe: Apocalypse Slough

Műfaj: dramady

Stúdió: Bigballs Films · Sky TV · Universal Television · Working Title Television.

Forgatási helyszín: London, Málta, Dél-Afrika.

Író: Iain Hollands (Beaver Falls)

Rendező: Michael Engler (The Big C)

Producerek: Andrew Conrad (Jamie’s Return to School Dinners), Cameron Roach (Waterloo Road), Eric Fellner, JoAnn Alfano (30 Rock), Juliette Howell (Yonderland, True Love), Lizzie Gray (Waterloo Road), Lynn Horsford (Birdsong), Nick Pitt (Misfits), Polly Buckle (Merlin), Susie Liggat (House of Anubis), Tim Bevan (The Secrets).

Szereplők: Fabian McCallum, Gaia Scodellaro (Horror Vacui), Jenna Fischer (The Office), Joel Fry (Game of Thrones, Plebs, Trollied), Kyle Soller (Poldark), Matthew Baynton (Yonderland, The Wrong Mars), Megan Mullally (Childrens Hospital), Paterson Joseph (The Leftovers, Babylon), Pauline Quirke (Birds of a Feather, Broadchurch), Rob Lowe (Parks & Recreation).

Történet: egy berkshire-i kisváros életébe nyerhetünk bepillantást. A műfaját illetően egy apokaliptikus dráma lesz. Fókuszban több ember, akiknek látszólag nincs kapcsolata a másikkal, azonban a Földet egy üstökös becsapódása fenyegeti, így sorsuk hamar össze fog fonódni. Eredetileg a Sky One nevű brit tévécsatorna rendelte be, de a finanszírozásba az NBC is beszállt, így nem tekinthető teljes értékűnek a jelenléte.

Berendelve: 10 epizód – A Sky One fogja sugározni a briteknél.

Premier: 2016. Midseason-ra van beütemezve.

tess szerint: Roppant szkeptikus vagyok, habár tudom a The Last Man On Earth esetében is hasonlóan vélekedtem, aztán mégis siker lett. A brit jelenlét és ezáltal a minőségű humor sokat nyomhat a latba, de evidens, hogy rétegcucc lesz. Az NBC meg pont ebben gyenge az elmúlt évek tapasztalatai alapján.

Kanyecc szerint: Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ez egy újabb olyan produkció, amire tuti biztos, hogy 2016 nyaráig várnunk kell – az NBC részéről. Szinte biztos, hogy a Sky One előbb műsorára tűzi, így a 10 epizód biztosan leadásra kerül, már csak az a kérdés, hogy Amerikában is? Az ilyen világvége felállásnak az a buktatója, hogy bizonyos számú részt követően már átmegy unalmasba, vontatottba. Ha megtalálják a készítők a jó történetmenetet, még működhet is; ha nem, akkor egyértelműen kaszát voksolok neki.

Kommentáld!

NBC újoncok (12): Best Time Ever with Neil Patrick Harris

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 11, 14:55-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

image

Műfaj: varieté

Stúdió: ITV Studios.

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Declan Donnelly (Britain’s Got Talent), Anthony McPartlin (Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway)

Producerek: David A. Hurwitz, Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Orly Adelson (Számtalan Díjátadó készítése), Siobhan Greene (The X-Factor-franchise)

Műsorvezető: Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother).

Történet: szkeccs, kandikamera, beszélgetés, zenei kísérlet – lényegében próbálják az Ant & Dec’s Satuday Night Takeaway-t honosítani. (Magyarra lefordítva, valami olyasmit képzeljetek el, mint a Fábry a DunaTV-n.)

Berendelve: 10 epizód – valószínűleg ennyi lesz a kísérleti státusz, ugyanis helyére novembertől a Chicago Fire van jegyezve.

Premier: 2015 ősze. Kedd, 22 órára kapott időpontot. A Heartbreakers fogja felvezetni.

tess szerint:variety mint műfaj roppant tág és NPH is remek komikus/showman, szóval még akármi lehet belőle. Habár, a lelki szemeim előtt sokkal inkább egy korán kezdő late night programot vizualizáltam benne. Az biztos, nagyon kísérlet jellegű az egész és meglepődnék, ha hosszútávon sikeres lenne. Aztán persze kitudja, még ebből is lehet egy SNL szerű egyszemélyes akármi.

Kanyecc szerint: Cseppet sem ötlettelen húzás, hiszen országos tévén ilyen műfaj nincs jelen. Akár még be is jöhet, hiszen Neil Patrick Harris nevével könnyedén eladható az újonc. Másrészről, ugyanazok lesznek az írói, mint a brit eredeti változatnak, amit szintén népszerű ikonokkal adtak el az utcaemberének. Ha bejönne az élet, az tuti bekerülne a tévés történelemkönyvekbe és megindítana egyfajta lavinát. Nekem tetszene, de erre valljuk be, eléggé csekély a kilátás.

Kommentáld!

NBC újoncok (11): Crowded

 
Beküldte: tess 2015 May 10, 23:23-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

crowded

Eredeti cím: sokáig Címnélküli Suzanne Martin-projektként futott

Műfaj: Többkamerás sitcom

Stúdió: Universal Television

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Suzanne Martin (Hot in Cleveland, The Soul Man)

Rendező: James Burrows (The Millers, Mike & Molly)

Producerek: Suzanne Martin (Hot in Cleveland, The Soul Man), Sean Hayes (The Millers, Sean Savest he World), Todd Milliner (Grimm, Hot in Cleveland)

Szereplők:  Patrick Warburton (Family Guy, Rules of Engagement), Carrie Preston (Happish, True Blood), Stacy Keach (Prison Break, Lights Out), Miranda Cosgrove (iCarly), Mia Serafino, Carlease Burke(Switched at Birth)

Történet: Közel 20 évnyi gyermeknevelés után a házaspár megpihenni térne, elvégre a gyerekek végre elhagyták a családi fészket. Azonban hirtelen a gyerekek „ideiglenesen” visszaköltöznek és ha ez még nem lenne elég, akkor a férj szülei is beállítanak.

Berendelve: 13 részre

Várható premier: 2016 midseason

tess szerint: Huhh… ennek erősen deja vu szaga van a network érában. Persze Martin tehetséges komikus vénával bír, míg Burrows ügye rutinos öreg a szakmában, ráadásul kb. a The Millers hasonló családi sitcom volt. Kérdés, a CBS-es sorozat kaszáját követően megérett e a közönség egy hasonszőrű produkcióra. Itt is rengeteg múlik majd a felvezetésen, de szkeptikus lévén nem sok esélyt adok neki. Burrows hiába nagy sitcom pápa, a neve mostanra korántsem egyezik már meg a minőséggel. Óvatos 50% esélyt adok neki.

Kanyecc szerint: Már a pilotszezon alatt láttam potenciát az ötletben. Az ilyesfajta csaladi komédiára nyitott vagyok, mert valahogy a Modern Family üdeségére emlékeztet. Bízom az írókban, a jó szkriptben, bár a késői start lehangoló.

Kommentáld!

NBC újoncok (10): Truth be Told

 
Beküldte: tess 2015 May 10, 23:03-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

people-are-talking

Előzőleg: People Are Talking

Műfaj: többkamerás szitkom

Stúdió: Universal Television · Will Packer Productions

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: DJ Nash (Growing Up Fisher).

Rendező: Pamela Fryman (How I Met Your Mother, The McCarthys)

Producer: Will Packer, Korin Huggins.

Szereplő(k): Tone Bell (Bad Judge, Whitney), Bresha Webb (Grey’s Anatomy, Love That Girl!), Brooke Ishibashi, Mark-Paul Gosselaar (Franklin & Bash).

Történet: Komédia 2 különböző etnikumú párról, akik egymás szomszédságában élnek és a létező összes dolgot ki- vagy megbeszélik egymással. A faji és a szexuális töltetű diskurzusok természetesen itt sem ismernek határokat.

Berendelve: 13 epizód – még a pilotszezon alatt

Várható premier: 2015 őszétől, péntek esténként a 20:30-as slot-ban közvetlenül az Undateable mögött.

tess szerint: D.J. Nash komikus vénája mindig is szerethető, de legalábbis populáris volt, holott nem feltétlenül hosszútávon sikeres. Jól példázza ezt az NBC döntése is, elvégre fall season-ben érkezik, de a pénteki halálnapra. Ráadásul multicam formátumban… szóval erősen bepróbálós szaga van a dolognak. Szerintem a kezdeti részek bájosak lesznek, igaz sok múlik itt a szereplőkön is, kérdés meddig tart ki a készítők/nézők lelkesedése. 60% esélyt adok a teljes évadnak.

Kanyecc szerint: Pamela Frymannek a The McCarthyval nem jött be az élet, de itt a lehetőség a bizonyításra. Pár kapcsolati komédiákat rosszabbnak találom, mint a családikat, mert még annyi újdonsággal se tudnak előállni, mint utóbbinál; de azért bízom a feketehumorban, hátha…

Kommentáld!

NBC újoncok (9): Hot & Bothered

 
Beküldte: tess 2015 May 10, 22:45-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

hot-and-bothered

Műfaj: egykamerás szitkom

Stúdió: UnbeliEVAble Entertainment · Universal Television

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Chrissy Pietrosh (New Girl), Jessica Goldstein.

Rendező: Steve Pink (Wedding Band, Sirend)

Producer: Ben Spector (Wedding Band), Eva Longoria (Desperate Housewives).

Szereplők: Alex Meneses (Everybody Loves Raymond), Amaury Nolasco (Gang Related, Work It), Diana Maria Riva (The Brige, Rob, The Good Guys), Eva Longoria (Desperate Housewives), Jencarlos Canela, Jose Moreno Brooks.

Történet: Komédia egy tévés hírességről, illetve annak feltörekvő kollégáiról egy szappanopera forgatásáról. Illetve a sikerről és annak kínosan izzadtságszagú hajszolásáról, miután a dilettáns vezetőség leállítja a forgatást.

Berendelve: 13 epizód – még a pilotszezon alatt

Várható premier: 2016. Midseason-re fogják ütemezni.

tess szerint: Első blikkre nekem valami insider dramedy-nek tűnt, finomabb humorral és karcosabb drámai oldallal. A jelek szerint a készítők ezt pont fordítva gondolják sikeresnek. Mindenesetre a készítőkben látok potenciált, mint ahogy a plot-ban is. És hát Eva Longoria sem egy színésznagyság, de üzletasszonynak azért elmegy, szóval nem hinném, hogy valami gagyihoz adná a nevét. Plusz Nolasco és komikusi debütje is tartogathat meglepetéseket. Kár, hogy midseason, így csak 50%-ra tartom életképesnek.

Kanyecc szerint: Egyértelmű, hogy Eva Longoria nevével szeretnék eladni a sorozatot, ami össze is jöhet, hiszen a nők körében a Desperate Housewives-szal szerzett rajongókat. Szintén egy olyan ötlet, ami kiaknázatlan a komédia szekcióban. Pilot nélkül rendelték be, ami simán arra sugalltat, hogy a vezetőség bízik a sikerben. Ha pedig így van, miért csak midseason-ra ütemezték?

Kommentáld!

NBC újoncok (8): Superstore

 
Beküldte: tess 2015 May 10, 22:26-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

superstore

Műfaj: Egykamerás sitcom

Stúdió: Universal Television

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Justin Spitzer (The Office)

Rendező: Ruben Fleischer (Fantasy Factory)

Producerek: Justin Spitzer (The Office), David Bernad (Enlightened), Patrick Kienlen (Marry Me, Community)

Szereplők:  America Ferrera (Christine, Ugly Betty), Ben Feldman (A to Z, Mad Men), Lauren Ash (Super Fun Night), Colton Dunn (Parks and Recreation), Mark McKinney (Man Seeking Woman), Nico Santos, Nichole Bloom(Shameless)

Történet: Komédia egy hatalmas áruház dolgozóiról, akik hirtelen rájönnek, hogy egyszeri munkahelyük nem csak egy szimpla munkahely. Sokkal inkább a szerelem, a barátság és a mindennapi meglepetések melegágya.

Berendelve: 13 részre

Várható premier: 2016-os midseason-ben.

tess szerint: Totálisan életképtelen plot a The Office egyik írójától a The Office egyfajta farvizén lavírozva. Amolyan tipikus kínos munkahelyi komédiának tűnik, ahol a csavart a magánéleti és a családi elemek adhatják. Nagyon sok múlik a karaktereken, de talán még több a humor bicskanyitogató tónusán. Tippre ezt a Parks and Recreation örökébe szánná az NBC, de még maguk sem biztosan a végeredményben, ezért a midseason. Engem totálisan nem érdekel, de a tisztesség kedvéért kap egy 40%-os rátát.

Kanyecc szerint: Nem értek egyet Tess szavaival, hiszen a The Office-ra is ráhúztuk az életképtelenséget, aztán milyen szép karriert futott be pont az NBC berkeiben. Kell a munkahelyi szitkom, mert egyes részei kiaknázatlanok. Az ilyesfajta szupermarketes ötletre már volt példa a briteknél, ami ha jól dereng már a 3. évadjánál araszol. Simán túlélhet, bár a midseason-be tétellel nem értek egyet.

Kommentáld!

NBC újoncok (7): Coach

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 10, 22:11-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

coach-nbc

Műfaj: többkamerás szitkom

Stúdió: Universal Television

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Barry Kemp (Coach, A Minute with Stan Hooper)

Producer: Craig T. Nelson (Parenthood, The District)

Szereplő(k): Craig T. Nelson (Parenthood, The District)

Történet: Craig T. Nelson 1989 és 1997 között futott, 9 évadot megélt szitkomjának kvázi folytatásáról beszélhetünk, ami 18 évvel később, az eredeti szériát követően játszódik. A főhős edző azóta nyugdíjba vonult, viszont visszahívják segédedzőnek. – A csavart az adja, hogy felnőtt fiának lesz az trénere.

Berendelve: 13 epizód – még a pilotszezon alatt

Várható premier: 2016. Midseason-re fogják ütemezni.

Kanyecc szerint: Egyelőre nincs rálátásom a felélesztett sorozatokra. Az NBC a Heroes: Reborn-nél eljátszotta ezt tavaly, azonban csúsztatták a premierjét egy idénnyel. Kvázi folytatásként bármi kisülhet belőle, hiszen annak idején nem véletlenül élt meg 9 évadnyit. Ez beszédes szám, és az is, hogy a főszereplője visszatér. Ha nem most, akkor sose szedi meg magát az NBC idős nézőkkel.

tess szerint: Multicam totálisan sok kérdőjellel… Ez is tipikus D.O.A. amin még maga T. Nelson egykori renoméja sem tud sokat segíteni. Plusz ehhez hasonló koncepcióval bukott pár éve az ABC, noha ott nem volt semminemű nosztalgiafaktor a levesbe. Ismerve az NBC mostani mentalitását nem lennék meglepődve, ha még a pilot előtt kaszálva lenne.

Kommentáld!

NBC újoncok (6): Shades of Blue

 
Beküldte: tess 2015 May 10, 21:50-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

shades-of-blue

Műfaj: Dráma

Stúdió: Universal Television

Forgatási helyszín: New York

Író: Adi Hasak (3 Days to Kill)

Rendező: Barry Levinson (Borgia, Copper, You Don’t Know Jack)

Producerek: Adi Hasak (3 Days to Kill), Ryan Seacrest (Mixology), Nina Wass (Mixology, The Protector), Elaine Goldsmith Thomas (The Fosters), Benny Medina (The Fresh Price of Bel-Air), Jack Orman (Pan Am, Men of a Certain Age), Mike Daniels

Szereplők:  Jennifer Lopez, Ray Liotta (Texas Rising, Smith), Drea de Matteo (The Sopranos, Sons of Anarchy), Vincent Laresca (Graceland, 24), Warren Kole (The Following, The Chicago Code,Common Law)

Történet: A történet középpontjában egy egyedülálló anyuka és egyébként sáros rendőr áll, akit az FBI beszervez egy anti-korrupciós egységbe, hogy jelentsen a társairól. Hősnőnknek ez aztán komoly morális és munkahelyi dilemmákat okoz, amik természetesen kihatnak a családi életére is.

Berendelve: Pilot nélkül, látatlanban bekérték 13 részre

Várható premier: 2016-os midseason-ben.

tess szerint: Egész fajsúlyos koncepciónak tűnik, ráadásul az összetrombitált szereplőgárda sem egy utolsó szempont. Cseppet sem véletlen, hogy az NBC vezetősége kutyafuttában látatlanban bekérte a teljes évadot. A siker persze itt is több tényezős, de a Chicagi PD darkos rendőrdrámáját látva igenis van létjogosultsága a produkciónak. Kérdéses persze a slot  és a plot komplexitása, de én mégis bizakodnék. Hátha lesz valami fajsúlyosabb rendőrdrámánk végre, ha már a Blue Bloods nem feltétlenül lett az. 60% a túlélési esélye.

Kanyecc szerint: Ami talán nem esik le egyből a szinopszisból, az az, hogy a csatorna pilot nélkül kérte be a projektet. Látatlanban, csak szkript alapján. Az NBC mostanság ilyet is be mer vállalni, de muszáj is kockáztatnia, ha a dráma szekciójában nincs egy jónak tűnő krimisorozat. Jennifer Lopez neve adja magát, vele simán el fogják tudni adni. Tippre március előtt ne számítsunk vele. Amolyan vésztartaléknak mondanám.

Kommentáld!

NBC újoncok (5): Game of Silence

 
Beküldte: tess 2015 May 10, 21:24-kor a(z) Upfronts 2015: NBC témába.

game-of-silence

Műfaj: Dráma

Stúdió: Sony Pictures Television

Forgatási helyszín: Atlanta

Író: David Hudgins(Parenthood, Friday Night Lights)

Rendező: Niels Arden Oplev (The Girl with The Dragon Tattoo franchise, Unforgettable, Under the Dome)

Producerek: David Hudgins (Parenthood, Friday Night Lights), Carol Mendelsohn (CSI veterán), Julie Weitz, Timur Savci (Szulejmán!!!), Tariq Jali

Szereplők:  David Lyons (Revolution), Larenz Tate (Rush, Rescue Me), Michael Raymond-James (Once Upon a Time, Sons of Liberty), Bre Blair (We Are Men, Legit), Conor O’Farrell, Demetrius Grosse (Banshee, Justified), Claire van der Boom (Hawaii Five-O, Constantine), Deidrie Henry

Történet: Az alapot egy 2012-es török sorozat a Suskunlar adja, melynek középpontjában egy feltörekvő és sikeres ügyvéd áll. Azonban az élete hirtelen egész rossz irányba kezd el mozdulni, amikor hirtelen a semmiből feltűnik egy régi ismerőse és vele együtt elfelejtettnek hitt régi titkai.

Berendelve: 13 részre

Várható premier: 2016-os midseason-ben.

tess szerint: Újabb adaptáció, amit megint csak egy viszonylag hangzatos név mögött szeretnének amerikanizálni. Hmm… első blikkre és a plot alapján nekem tipikus D.O.A.-nek tűnik, de persze nem ártana látni belőle valamit. Az a baj, hogy túl sok a változó az egyenletben, elvégre még a struktúra sem ismert, szóval egy óvatos 30% az esélye.

Kanyecc szerint: Nos, ez úgy kell az amerikaiaknak, mint a magyaroknak egy Szulejmán-klón. Még az a szerencse, hogy a török sorozatot csak alapnak használják egy jónak tűnő jogi drámához, amik iránt az elmúlt években eléggé tova szállt a lelkesedésem. David Hudgins persze jól hangzó név a készítők között, így adok neki 40%-ot.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats