ABC újoncok (10): Uncle Back

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 12, 22:21-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

UncleBuckABC

Műfaj: többkamerás szitkom.

Stúdió(k): ABC Studios · Universal Television · Will Packer Productions.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Brian Bradley (MADtv), Steven Cragg (MADtv, Satuday Night Live).

Rendező: Phil Traill (The Middle, Enlisted).

Producerek: Korin Huggins, Will Packer.

Történet: Az azonos című mozifilm (itthon: Belevaló papapótló) szolgál alapjául, melynek középpontjában egy férfi áll, aki bátyja gyerekeit nevelgeti, miközben felnőtté válásának rögös útját egyengeti.

Szereplők: Aalyrah Caldwell (The Fosters), Iman Benson, James Lesure (Blue Bloods, Men at Work, Mr. Sunshine), Mike Epps (Survivor’s Remorse), Nia Long (The Divide, Shameless), Sayeed Shahidi (The First Family).

Berendelve: Fél évadra bekérve.

Premier: 2016 midseason. Se napja, se időpontja.

tess szerint: Egyre izzadtságszagúbb lesz ez a komédia szekció. Most komoly, hogy egy mérsékelten sikeres romcom feldolgozásában látja a vezetőség a kiutat? De nézhetjük a másik oldalt, hátha ebből lesz a következő Trophy Wife. Amúgy nem fér a fejembe, James Lesure miként tudott ilyen mélyre süllyedni?

Kanyecc szerint: Túlságosan beleillik az ABC profijába. Nincs mese, a napot már lehet könyvelni, hiszen mindenbizonnyal szerdára kerül, valahova a Modern Family és a The Middle társaságába. Bevallom, nekem nem jött át a mozifilm humorérzéke, ettől függetlenül sokan szerették. Nyilván van értelme benevezni rá, hiszen szitkomról beszélünk, amelynél még segít is a közönség abban, hogy mikor kell jól éreznünk magunk. Meglátjuk. Ez egy jó kísérlet lesz arra, hogy van-e értelme filmeket újragondolni szitkom formájában.

Kommentáld!

ABC újoncok (9): The Real O’Neals

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 12, 22:00-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

TheRealONeals

Előző címe: Family of the Year

Műfaj: egykamerás szitkom.

Stúdió(k): ABC Studios · Di Bonaventura Television · Hypomania Content.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Casey Johnson (Greek, Mr. Sunshine), David Windsor (Don’t Trust the B—- in Apartment 23, Greek).

Rendező: Todd Holland (Go On, Miss Guided).

Producerek: Brian Pines (House), Dan McDermott (Zero Hour, Human Target), Dan Savage, Stacy Traub (Glee, Notes from the Underbelly).

Történet: Dan Savage élete inspirálja a történetet. Egy tipikus családról szól a sztori, ahol a legkisebb fiú egyik napról a másikra bejelenti: meleg. Ennek hatására mindenki levetkőzteti álcáját és való énjükkel taglózzák le egymást és a külvilágot.

Szereplők: Bebe Wood (The New Normal, See Dad Run), Jay R. Ferguson (Mad Men, Easy Money), Martha Plimpton (Raising Hope, How to Make It in America), Mary Hollis Inboden (The Chicago Code, Boss), Matthew Shively (Jessie), Noah Galvin.

Berendelve: Fél évadra berendelve.

Premier: 2016 midseason. Keddenként, 20:30-ra érkezne a Fresh Off the Boat 2. évadjának helyére.

tess szerint: Jézus isten, ekkora brutális közhelyet és mégis egy viszonylag egész életképes stábot sikerült összetrombitálni mellé. Minden azon múlik, mennyire lesz tolakodó és hatásvadász a humora, de sok jót nem jósolok neki. Tipikusan az a sorozat, ami úgy megy el mellettem, hogy egy cold open-nyi részt sem látok belőle.

Kanyecc szerint: Az ABC az a tévécsatorna, ami a leginkább nyit a meleg karakterek felé. Ha olyasmit sikerül elénk tárni, mint a Modern Family-nél, ahol ez a fajta jelenlét teljesen fogyasztható, akkor áldásomat adom rá, viszont ha az egykori The New Normal-t hoznák netaláltán vissza, akkor inkább hagyjanak ki a szórásból.

Kommentáld!

ABC újoncok (8): The Muppets

 
Beküldte: tess 2015 May 12, 21:48-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

TheMuppetsABC

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Bill Prady (The Big Bang Theory, Dharma and Greg), Bob Kushell (Samantha Who, Anger Management)

Rendező: Randall Einhorn (The Red Road, Fargo, Wilfred)

Producerek: Bill Barretta (Muppets filmek), Bill Prady (The Big Bang Theory, Dharma and Greg), Bob Kushell (Samantha Who, Anger Management)

Szereplők: Tim Blaney, Steve Whitmire, Matt Vogel, Eric Jacobson, Dave Goelz, Peter Linz, Bill Barretta.

Történet: A klasszikus Muppets sorozat újraértelemezett reboot-ja, ráadásul dokumentarista stílusban. Végre láthatjuk a magánéletüket, bepillanthatunk a kapcsolataikba, a munkahelyükre vagy akár az otthonukba.

Premier: 2015 őszén, kedd esténként a 20 órás slot-ban.

tess szerint: Totális apátia és fantáziátlanság, de komolyan. Elképzelni sem tudom, erre miért volt szükség, ráadásul miért pont főműsoridőben.

Kanyecc szerint: Nem látom értelmét erőltetni.

Kommentáld!

ABC újoncok (7): Dr. Ken

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 12, 21:39-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

Dr.KenABC

Műfaj: többkamerás szitkom.

Stúdió(k): ABC Studios · Davis Entertainment · Sony Pictures Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Jared Stern, Ken Jeong (Community), Mike O’Connell (Funny or Die Presents…).

Rendező: Scott Ellis (2 Broke Girls, Undateable, Weeds).

Producerek: John Davis (The Blacklist), John Fox (Strike Back, Miss Fisher’s Murder Mysteries), Mike Sikowitz (The Class, Rules of Engagement, Welcome to the Family).

Történet: Félig önéletrajzi komédiáról beszélhetünk, hiszen Dr. Ken egy valós személy. A középpontjában: egy frusztrált háziorvos áll, aki próbál az orvoslásnak, a házaséletnek és a családnak megfelelni – csak hát egyik sem jön össze neki.

Szereplők: Albert Tsai (Trophy Wife), Dave Foley (The Odd Couple, Hot in Cleveland), Jonathan Slavin, Ken Jeong (Community), Krista Marie Yu, Suzy Nakamura (Whole Day Down, Go On), Tisha Campbell-Martin (The Protector).

Berendelve: Fél évados berendelést kapott.

Premier: 2015 ősze, péntekenként 20:30-tól. A Last Man Standing vezeti fel, míg a Shark Tank váltja 21 órától.

tess szerint: Kissé bizarr, hogy a készítői kollektíva jelentős része láttán egyből egy drámára asszociáltam.  Ettől függetlenül a casting nem egy bejáratott komikus vénát tartalmaz, de még így sem látom benne a potenciált. Ehhez is kéne valami vizuális mankó, mert így csak a pesszimizmusom érvényesül. Azaz 20% a túlélési esélye.

Kanyecc szerint: Hm. Én lennék a legboldogabb, ha egy kicsit is a Scrubs kerülne vissza a képernyőre. Nyilván nem az fog, viszont abból kiindulva, hogy a főhős nem amerikai arcszerkezetű, hanem ázsiai a poénok sokkal jobban fognak ütni. Másrészről ott a szereplőgárdában a Trophy Wife kis sráca, aki miatt érdemes volt annak idején belekezdeni a sorozatba. A többkamerás mód némileg riasztó, hiszen megmondják mikor kell röhögni, de ilyennel se lehet túlzottan Dunát rekeszteni, szóval had szóljon. Jah, és az, hogy péntekre került eléggé merész húzás.

Kommentáld!

ABC újoncok (6): Of Kings and Prophets

 
Beküldte: tess 2015 May 12, 20:59-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

ofkingsandprophetsabc

Előző cím: Kings and Prophets

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios

Forgatási helyszín: Cape Town

Író: Adam Cooper (Exodus), Bill Collage

Rendező: Jeffrey Nachmanoff (Hostages, Chicago Fire)

Producerek: Jason Reed, Reza Aslan (Tyrant), Mahyad Tousi

Szereplők: Ray Winstone (Ben Hur), Oliver Rix (WPC 56), Simone Kessell (Terra Nova), Haaz Sleiman, Maisie Richardson-Sellers (The Originals), James Floyd (Dream Team), Mohammad Bakri (Tyrant)

Történet: Epikus bibliai történet hitről, árulásról, reményről és hasonló közhelyekről. Mindezt három különböző nézőpont alapján. Az egyik egy a háborúzástól megfáradt király, egy mellőzött próféta és egy nevesincs pásztor.

Premier: 2015 őszén, vasárnap esténként a 22 órás slot-ban.

tess szerint: Nocsak, ez aztán a merész lépés az ABC-től. Kvázi, szállítanak ők is egy szandálas drámát, mert hát a trend az trend. A gond csak az, hogy alig lehet ebből bármire is következtetni. Tippre bosszantóan slampos soap lesz a OUaT-ra hajazó gagyi CGI betétekkel.  Aztán persze ne legyen igazam.

Kanyecc szerint: Ezt hamar rövidre zárom: nem érdekel, nulla esély!

Kommentáld!

ABC újoncok (5): The Family

 
Beküldte: tess 2015 May 12, 20:53-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

TheFamilyABC

Előző cím: Flesh and Blood, Original Sin

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios

Forgatási helyszín: Vancouver

Író: Jenna Bans (Scandal, Grey’s Anatomy)

Rendező: Paul McGuigan (Sherlock, Lucky7)

Producerek: Jenna Bans (Scandal, Grey’s Anatomy), David Hoberman (Detroit 1-8-7, Monk), Todd Lieberman (Detroit 1-8-7), Laurie Zaks (Saturday Night Live, Castle)

Szereplők: Joan Allen (The Killing, Luck), Alison Pill (The Newsroom), Zach Gilford (The Mob Doctor, Friday Night Lights), Andrew McCarthy, Liam James (The Killing, Psych), Margot Bingham (Matador, Boardwalk Empire), Floriana Lima (The Mob Doctor, Allegiance), Madeleine Arthur (The Tomorrow People), Rarmian Newton, Rupert Graves (Sherlock)

Történet: Egy politikus 10 éve halottnak hitt fia hirtelen felbukkan a semmiből. A sajtó és a politikai elit természetesen egyből rákap a hírre és mindenki a miérteket keresi. Akárcsak az egykori tettesnek hitt ártatlan, aki összefog egykori börtönbe juttatójával, hogy fényt derítsem az igazságra.

Berendelve: Fél évados bekérést kapott.

Premier: 2016 midseason.

tess szerint: Korrekt készítői gárda, korrekt casting és a synopsis is ígéretes. Viszont csak midseason sorozat, ami az ABC-nél általában erősen felemás minőséget szokott eredményezni. Várós meg minden, de azért nem élném bele magam, holott Allen tipikusan az a színésznő, akinek nagyszerűen megy az árnyalt, komoly nőalak.

Kanyecc szerint: Csak én érzem úgy, hogy most elevenedik meg előttünk a Revenge 2.0? Maga a kérdés, amit a sorozat taglaltat elgondolkodtató. És pontosan ez kell ahhoz, hogy valami 2-3-4 évadot megéljen. Ismét egy olyan ötlet, amiben látok potenciált. A legborzasztóbb az egészben, hogy ez már az ötödik az ABC-nél, ami eddig nem volt jellemző. Ennyire jól válogatott a pilotszezonban. Kár a késői premierért. Van annyi jó újonca, hogy simán felépítsen egy újabb napot, amivel befuthat. Paul McGuigan pedig hangzatos név. Köszi!

Kommentáld!

ABC újoncok (4): Quantico

 
Beküldte: tess 2015 May 12, 20:45-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

QuanticoABC

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios

Forgatási helyszín: Atlanta

Író: Josh Safran(Smash, Gossip Girl)

Rendező: Marc Munden(Utopia, The Crimson Petal and the White)

Producerek: Mark Gordon (Criminal Minds, Grey’s Anatomy), Nicholas Pepper, Josh Safran(Smash, Gossip Girl)

Szereplők: Priyanka Chopra, Aunjanue Ellis (The Mentalist, NCIS:Los Anges), Dougray Scott (Hemlock Grove, Heist), Tate Ellington (The Mindy Project), Graham Rogers (Revolution), Johanna Braddy (Video Game High School), Yasmine Al Massri (Crossbones), Jake McLaughlin (Belive)

Történet: A történet középpontjában egy csapatnyi újonc áll, akik az FBI-hoz szeretnének csatlakozni. A sorozat az ő kiképzésükre, múltjukra és a cégen belüli jövőjükre fog koncentrál. A csavart pedig az adja, hogy a csapat egyik tagja egy beépített ügynök, méghozzá egy az államokban működő terrorista sejté.

Berendelve: Fél évados bekérést kapott.

Premier: 2015 őszén, kedd esténként a 22 órás slot-ban, közvetlenül a Marvel’s Agents of SHIELD után.

tess szerint: Tipikus procedural drámának ígérkezik rengeteg ismeretlen arccal. Ellenben az átívelés egész ígéretes, ráadásul a script aktívan építkezik majd a flash-forward betétekre, amik ugye a HtGAwM esetében már bizonyítottak. Nem rossz, de a konkrétumokhoz nem ártana látni, hogy ez miként fog majd festeni a valóságban.

Kanyecc szerint: Eddig az ABC csak olyan drámaötleteket rendelt be, melyekre vevő vagyok? Mi a szösz! Ez is egy olyan. Jó, Josh Safran nevét mindennek, csak hangzatosnak nem lehet mondani, viszont megint ott állok, hogy a szinopszissal vettek meg. Kedd késő este teljes mértékben megállja a helyét az egész, a SHIELD pedig megalapozhatja a krimis, misztikus mivoltát. Ha tippelnem kéne, akkor az eddigi legesélyesebb drámai túlélő.

Kommentáld!

ABC újoncok (3): Oil

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 12, 20:41-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

oil-abc

Előző cím: Boom.

Műfaj: dráma.

Stúdió(k): ABC Studios · Flame Ventures.

Forgatási helyszín: Észak-Utah, Salt Lake City.

Író: Rodes Fishburne, Josh Pate (Legends, Surface).

Rendező: Jonas Pate (Aquarius, Believe, Deception).

Producerek: Tony Krantz (Dracula).

Történet: a legnagyobb kőolaj lelőhely felfedezéséről szól a sztori Amerika történelmében. (Nagyobb mint a texasi, és akkora, mint a szaúd-arábiai.) Ez geopolitikai változást és gazdasági fellendülést fog eredményezni, amilyet még az 1849-es Gold Rush óta nemtapasztaltak. A történet középpontjában egy fiatal, ambiciózus pár áll, akik szerencsét próbálnak a lehetőséggel teli „földrészen”..

Szereplők: Amber Valletta (Legends, Revenge), Caitlin Carver (The Fosters, Hit the Floor), Chace Crawford (Gossip Girl), Delroy Lindo (Believe, The Chicago Code, Kidnapped), Don Johnson (From Dusk Till Dawn, Just Legal), India de Beaufort (Jane by Design, Kröd Mändoon), Rebecca Rittenhouse (Red Band Society), Scott Michael Foster (Greek, Chasing Life, Once Upon a Time), Yani Gellman (Pretty Little Liars, 90210, The Young and the Restless).

Berendelve: 13 epizód.

Premier: 2015 ősze. Vasárnaponként, 21 órától lesz látható a Once Upon a Time mögött, illetve az Of Kings & Prophets előtt.

tess szerint: Tudom olcsó hasonlat, de nekem totál a Dallas ugrott be. Amivel semmi gond nem is lenne, ha mondjuk a drámai vonalat lovagolná meg és nem a soap érát. Egy velős családi drámázás, némi intrika és politikai machinációk egész sora. Ááá, annyi potenciál van benne, hogy megszámolni sem tudom, hol piszkítanak majd bele a levesbe. Ellenben a felvezetés és a slot bizakodásra enged következtetni, szóval…

Kanyecc szerint: Ahogy egy Dallas-ra is vevő volt 3 évadon keresztül a nézőközönség, úgy erre is vevő lesz ősszel. Nem csak egy minőségi kórházas sorozatra lenne igény a tévében, hanem egy jól működő, karaktercentrikus családi drámára is, valami olyanra, mint amit az egykori nagy kedvenc elénk tárt. Az Oil hasonlót szeretne letenni az asztalra. Nagyobbat szeretnének robbantani, mint az újradolgozott Dallas-szal, ami nem lesz egyszerű mutatvány, de látok benne potenciált. Csak a szappanos részt kell remekül elvegyíteniük.

Kommentáld!

ABC újoncok (2): Wicked City

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 12, 20:36-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

WickedCityABC

Előző cím: L.A. Crime.

Műfaj: antológia.

Stúdió(k): ABC Studios · Mandeville Films and Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Steven Baigelman.

Rendező: Tom Shankland (The Missing, Ripper Street, Dirk Gently).

Producerek: David Hoberman (Monk, Detroit 1-8-7), Laurie Zaks (Saturday Night Live, Castle), Todd Lieberman (Detroit 1-8-7, The Kill Point).

Történet: Műfajából eredeztethetően már tudjuk, hogy minden évadban új történettel szeretnének minket megörvendeztetni. A főtörténet tehát egy szezonnyit ölel fel, ahol a ’80-as évekbe utazunk vissza. Középpontjában egy Bonnie & Clyde-típusú sorozatgyilkos pár áll, valamint a rock ’n roll-tól és kokaintól túlpezsgő Sunset Strip.

Szereplők: Adam Rothenberg (Ripper Street, The Divide), Anne Winters (Tyrant, The Foster), Darrell Britt-Gibson (You’re the Worst, Power, Californication), David Sullivan, Ed Westwick (Gossip Girl), Erika Christensen (Parenthood), Gabriel Luna (Matador), Holley Fain (Gossip Girl), Karolina Wydra (True Blood), Taissa Farmiga (American Horror Story).

Berendelve: 13 epizód.

Premier: Várhatóan csak 2016-ban.

tess szerint: Egy újabb antológia szerű komplex dráma, ráadásul egészen friss a maga nemébe. Viszont annyira sok mindenen múlhat a siker, hogy az első előzetesig kár is beszélni róla. Egy biztos, ha be is talál, akkor sem lesz átütő siker, akárcsak idén az American Crime.

Kanyecc szerint: Nagyon úgy fest, hogy az antológia éve lesz 2015/16. Egy újabb érkezik, és látván, hogy miként teljesítettek az ideiek, már ez is ad árulkodó jeleket. Ha a két főszereplőt sikerült eltalálniuk, illetve tényleg meg tudják teremteni az a stílust, amivel felidézik bennünk a Bonnie & Clyde jelleget, akkor én rögtön kérem az első évadját.

Kommentáld!

ABC újoncok (1): The Catch

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 12, 20:33-kor a(z) Upfronts 2015: ABC témába.

TheCatchABC

Előző cím: Smoke & Mirrors.

Műfaj: dráma.

Stúdió(k): ABC Studios · Canny Lads Productions · Shondaland Productions.

Forgatási helyszín: Austin.

Író: Helen Gregory (Never Better, No Angels), Jennifer Schuur (Hannibal, Hostages, Hellcats).

Rendező: Julie Anne Robinson (Weeds, Suburgatory).

Producerek: Kate Atkinson. Betsy Beers (Grey’s Anatomy, Private Practice, How to Get Away with Murder), Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder)

Történet: egy igazságügyi könyvszakértőnő áll a történet középpontjában, aki családokat derít fel. A sztori csavarját az adja, hogy a nő vőlegényénél se magát vállalja fel, mármint nem annak adja ki magát, aki valójában; miközben a férjjelölt is át akarja őt verni. Igen ám, de amikor ez a két tény találkozik, akkor válik csak az egész játszma veszélyes „macska-egér” harccá.

Szereplők: Alimi Ballard (NCIS, Numbers), Bethany Joy Lenz (One Tree Hill), Damon Dayoub (Stitchers), Elvy Yost (Mildred Pierce), Jacky Ido (Taxi), Jay Hayden (Battleground), Mireille Enos (The Killing), Rose Rollins (Bosch, Chase).

Berendelve: 13 epizód.

Premier: Várhatóan 2016 midseason

tess szerint: Mireille Enos miatt kötelező, ez nem is lehet kérdéses, még ha a plot egy kissé kuszának és kifacsartnak is tűnik. Ellenben Shonda Rhimes és díszes kompániája pont ennek a szaktekintélyei, szóval még akár egy újabb erős női karaktertől hajtott komplex drámát kaphatunk.

Kanyecc szerint: Egy újabb Shonda Rhimes által menedzselt sorozat?! Nálam már lassan Jerry Bruckheimerként emlegetődik a neve, annyiszor köszön vissza. Szinopszis alapján jónak tűnik, a szereplőgárda se ad arra okot hogy féltsem. Robbanhat a midseasonban, már csak az a kérdés, hogy mikorra is tervezik a premierjét, mert azon sok fog múlni.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats