CW újoncok (3): DC’s Legends of Tomorrow

 
Beküldte: tess 2015 May 14, 20:21-kor a(z) Upfronts 2015: The CW témába.

legends-of-tomorrow

Műfaj: Dráma

Stúdió: Warner Bros. Television

Forgatási helyszín: Vancouver

Író: Gregg Berlanti (The Mysteries of Laura, The Flash, Arrow, The Tomorrow People)

Rendező: N/a.

Producerek: Gregg Berlanti (The Mysteries of Laura, The Flash, Arrow, The Tomorrow People), Marc Guggenheim (Arrow, Eli Stone), Andrew Kreisberg (The Flash, Arrow, Eli Stone), Sarah Schechter (Flash, The Mysteries of Laura)

Szereplők: Brandon Routh (Arrow, Chosen), Caity Lotz (Arrow,Death Valley), Wentworth Miller (Prison Break, The Flash), Victor Garber (Alias, Deception), Dominic Purcell (Prison Break, John Doe), Ciara Renee, Franz Drameh, Arthur Darvill (Broadchurch, Doctor Who)

Történet: Az Arrow és a The Flash közös spin-off sorozata, melyben Rip Hunter karakterének egyesítenie kell a szuperhősöket és az ő nemeziseiket egy olyan elemi gonosztevő ellen, ami konkrétan nem csak az egész bolygót, hanem az univerzumot is veszélyezteti.

Berendelve: Fél évadra.

Premier: 2016-os midseason.

tess szerint: Itt kérem nem az kérdés, hogy sikeres lesz a produkció avagy sem, hanem mekkora lesz a siker mértéke. Én már most borítékolom a 2. évadot, sőt nem lennék meglepve, ha az már teljes évados is lenne. Plusz ne feledjük, az a készítői kollektíva áll a produkció mögött, akik már 2 DC hőst sikeresen adaptáltak. Ráadásul pont Pedowitz jelentette ki a minap, hogy a három sorozat egy univerzumot képez, ilyes folytán a közeljövőben számos crossover és special event is várható. Nincs mese, a DC televíziós franchise építésben is felvette a kesztyűt a Marvellel szemben.

Kommentáld!

CW újoncok (2): Containment

 
Beküldte: tess 2015 May 14, 19:38-kor a(z) Upfronts 2015: The CW témába.

containment

Eredeti cím: Cordon

Műfaj: Dráma

Stúdió: Warner Bros. Television

Forgatási helyszín: Atlanta

Író: Julie Plec (The Vampire Diaries, The Originals, The Tomorrow People)

Rendező: David Nutter (pilot pápa és istenség)

Producerek: Julie Plec (The Vampire Diaries, The Originals, The Tomorrow People), David Nutter, Carl Joos (In Vlaamse Velden)

Szereplők: David Gyasi (Chuggington), Christina Moses, Chris Wood (The Carrie’s Diaries, The Vampire Diaries), Kristen Gutoskie (The Originals)Claudia Black (Farscape, Stargate), Hanna Mangan Lawrence (Spartacus: Blood and Sand), George Young, Trevor St. John

Történet: Az alapot egy belga sorozat (Cordon) adja. A plot szerint Atlanta városában elszabadul egy titokzatos és roppant halálos járvány, így a város karantén alá helyezik. A karanténon kívül megkezdődik az ellenszer keresése, míg az izolált közösségen belül a túlélés. Ennek a közösségnek az élére áll egy rendőr, aki hamarosan rádöbben, hogy az egész járvány mögött egy hatalmas összeesküvés áll.

Berendelve: Fél évadra.

Premier: 2016-os midseason.

tess szerint: Nocsak, újabb (poszt)apokaliptikus környezetbe helyezett midseason dráma. Úgy fest, a CW nagyon nem akarja ereszteni ezt a gyeplőt, de mondjuk, miért is tennék. Részemről várós, van benne potenciál, plusz a műfaj az utóbbi években, mintha újból kezdeni magára találni. Ráadásul ugye a CW pont az a közeg is, ahol az írók ész nélkül bármi radikális húzással előállhatnak. Még a végén megéljük, hogy jövő ilyenkor az ongoing szekcióban láthatjuk viszont.

Kanyecc szerint: Ha a The CW ismét berendeli januárban a komplett őszi szekcióját, akkor nem lesz egyszerű élete a belgáktól átvett ötletnek. A posztapokaliptikus drámáknak jó helyen vannak náluk. Azt vettem észre, hogy az idő múlásával egyre inkább elszaporodott a számuk. Talán a szuperhősök mellé ilyen kellenek?! 20%-ot adok neki.

Kommentáld!

CW újoncok (1): Crazy Ex-Girlfriend

 
Beküldte: tess 2015 May 14, 19:20-kor a(z) Upfronts 2015: The CW témába.

crazy-ex-girlfriend

Műfaj: Dráma

Stúdió: CBS Television Studios

Író: Rachel Bloom (Robot Chicken, Allen Gregory), Aline Brosh McKenna

Rendező: Marc Webb (The Amazing Spider-Man, 500 Days of Summer)

Producerek: Rachel Bloom (Robot Chicken, Allen Gregory), Aline Brosh McKenna

Szereplők: Rachel Bloom (Robot Chicken, Allen Gregory), Santino Fontana (Shades of Blue), Michael McDonald (Web Therapy, Scrubs), Donna Lynne Champlin, Vincent Rodriguez III

Történet: A történet középpontjában egy sikeres kozmopolita ügyvédnő áll, aki egyik napról a másikra hirtelen maga hagyja sikeres praxisát, meg úgy az egész életét és egy kaliforniai kisvárosba költözik, hogy megtalálja a boldogságot.

Berendelve: Eleddig fél évadra.

Premier: 2015 őszétől, hétfő esténként a 20 órás slot-ban.

tess szerint: Az alapot egy berendelt, majd gyorsan kaszált félórás Showtime sorozat szolgáltatja, amire az utolsó pillanatban csapott le a CW. Nekem elsőre tipikus Hart of Dixie pótléknak tűnik, de mivel tényleg a semmiből jött a berendelése, amondó vagyok várjuk meg az első előzeteseket és csak utána ítélkezzünk. Anno a Hart of Dixie is kísértetiesen hasonló plot-tal támadott és lám, 4 évadig húzta.

Kanyecc szerint: Egyértelműen a Hart of Dixie-re emlékeztet az alapsztori – csak más felállásban. A The CW évente berendel egy ilyen könnyed hangvételű ötletet, mint tavaly is a Jane the Virgin-t. Hasonló sikert jósolok neki, mivel számomra a szereplőgárdából mindenki ismeretlen, így akárki okozhat meglepetést.

Kommentáld!

Upfronts 2015 – The CW

 
Beküldte: tess 2015 May 14, 18:41-kor a(z) Upfronts 2015: The CW témába.

A The CW esetében bevallom, engem leginkább az ongoing érát érintő változások érdekelnek, mintsem az újonc szekció. Érthető okokból viszont a kettőt igen nehéz szétválasztani. Az egykoron erőteljes teen drama csatorna erőteljesen kezd profilt váltani a képregény feldolgozások felé. Ezen mondjuk semmi kivetnivaló, lévén az utóbbi 7 év legnézettebb szezonját sikerült prezentálniuk idén, amiben nagy szerepe volt a The Flash-nek. Cseppet sem véletlen, hogy Mark Pedowitz duplán is nyit ez irányba. Sajnos a DC’s Legends of Tomorrow egyelőre nincs olyan fázisban, hogy ősszel startolni tudjon, de 2016 januárja már szinte biztosra vehető. Valószínűsíthető, hogy az egyik ongoing képregény sorozatukat hosszabb hiatus-ra küldik (esetleg tavaszig is) és a helyére érkezik

Biztosra vehető, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Arrow/The Flash crossover szekciót tovább folytatják, ráadásul speciel event-ként minden év végén meg szeretnék ismételni valami grandiózus összefonódással. Hmm… Dick Wolf öröksége beette magát Pedowitz fejébe is.

Ongoing fronton az egyik legégetőbb kérdés, vajon mihez kezd a csatorna Nina Dobrev távozásával a The Vampire Diaries-ből? Julie Plec korosodó vámpírsorozata már eddig is viszonylag sok negatív kritikát kapott, szóval ősszel radikális változásokra lesz szükség. Kérdés, hogy Stefan és Damon karaktere ehhez elégséges lesz avagy sem?

A másik hasonló kérdés a Supernatural-lel kapcsolatos, ami hivatalosan is a csatorna legrégebb óta futó dráma sorozata. A 11. évaddal kapcsolatban Pedowitz elárulta, hogy szó sincs utolsó évadról, igazából a sorozat sorsa a két főszereplőn múlik. Azaz Jared Padalecki és Jensen Ackles addig csinálhatja, amíg bírja szusszal és lelkesedéssel. Már csak a kreatív stábbal kéne valamit kezdeni…

Újoncok: A tavalyi 4 drámából 3 túlélte az idei szezont, szóval igazából egész jól helytállt a csatorna. Mondjuk, én valamelyest keveslem a mostani felhozatalt, de kitudja. Egy biztos, a berendelések közt nincs ott a Tales from the Dark Side antológia reboot, ami tippre simán megfelelő alternatívája lehetett volna a bosszantóan korosodó Supernatural-nak.

  • Drámák: Containment, Crazy Ex-Girlfriend, DC’s Legends of Tomorrow

Visszatérők: America’s Next Top Model, Arrow, Beauty & the Beast, iZombie, Jane The Virgin, Reign, Supernatural, The 100, The Originals, The Vampire Diaries.

Kaszálták: Hart of Dixie, The Messengers

Műsorrend: Úgy fest az idei fall season programrend sok újdonságot nem tartogat, a csatornavezetők többsége inkább csak minimalista finomhangolásokat végzett a drasztikus átalakítások helyet. És a sorból a CW sem lóg ki, elvégre csak két slot változott a tavalyihoz képest. A The Originals végre elfoglalta méltó helyét a The Vampire Diaries mögött csütörtökön, míg a Reign megnyerte a pénteki 20 órás halálsávot. Itt lesz szép bizonyítani vagy inkább csak kiégni. A The 100 ugyanúgy maradt midseason program, mint idén és gondolom, amennyiben megkapja a 4. évados berendelést a Beauty & The Beast is nyárelején maradhat.

Meglepetésre a csatorna ősszel csak egy újonc drámával jelentkezik, így a Julie Plec nevével jegyzett Containment, valamint az Arrow/The Flash szuper spin-off 2016-ban debütál majd.

HÉTFŐ
20:00-21:00 – CRAZY EX-GIRLFRIEND
21:00-22:00 – Jane The Virgin

KEDD
20:00-21:00 – The Flash
21:00-22:00 – iZombie

SZERDA
20:00-21:00 – Arrow
21:00-22:00 – Supernatural

CSÜTÖRTÖK
20:00-21:00 – Vampire Diaries
21:00-22:00 – The Originals

PÉNTEK
20:00-21:00 – Reign
21:00-22:00 – America’s Next Top Model

Kommentáld!

free web stats