CBS újoncok (7): Life in Pieces

 
Beküldte: tess 2015 May 13, 21:40-kor a(z) Upfronts 2015: CBS témába.

life-in-pieces

Műfaj: Egykamerás sitcom

Stúdió: 20th Century Fox Television

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Justin Adler (Samantha Who, Less Than Perfect)

Rendező: Jason Winer (Modern Family, The Crazy Ones)

Producerek: Justin Adler (Samantha Who, Less Than Perfect), Aaron Kaplan (The Mysteries of Laura, The Neighbors), Jeffrey Morton (Modern Family)

Szereplők: James Brolin (Pensacola), Colin Hanks (Dexter, Fargo), Betsy Brandt (Breaking Bad, The Michael J. Fox), Dianne Wiest (Law & Order), Zoe Lister Jones (New Girl, Whitney, Friends with Better Lives), Thomas Sadoski (The Slap, The Newsroom), Angelique Cabral (Enlisted), Dan Bakkedahl (Veep, Legit), Giselle Eisenberg, Holly Barrett, Niall Cunningham

Történet: Családi komédia egy-egy sztorit elmesélve a családtagok szemszögéből.

Berendelve: Fél évadra.

Premier: 2015 novemberétől, csütörtök esténként a 20:30-as slot-ban közvetlenül a The Big Bang Theory mögött.

tess szerint: Ennél botrányosabb plot talán még nem is volt idén az upfronts alatt. Élből mondanám, hogy D.O.A., de a casting pazar, ráadásul a készítői kollektíva sem ma kezdte a nevettetést. Valamint az sem elhanyagolandó, hogy a CBS cefetül bízik benne, elvégre a The Big Bang Theory vezeti majd fel. Viszont tényleg nem ártana valami mozgókép hozzá, mert így tényleg 50-50 csak az esélye. Sőt, nálam még igazából annyi sem.

Kommentáld!

CBS újoncok (6): Angel From Hell

 
Beküldte: tess 2015 May 13, 21:17-kor a(z) Upfronts 2015: CBS témába.

angel-from-hell

Műfaj: Egykamerás sitcom

Stúdió: CBS Television Studios

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Tad Quill (Scrubs, Spin City)

Rendező: Don Scardino (2 Broke Girls, 30 Rock)

Producerek: Tad Quill (Scrubs, Spin City)

Szereplők: Jane Lynch (Glee), Maggie Lawson (Psych, Back in the Game), Kyle Bornheimer (Family Tools, Those Who Kill), Kevin Pollak (Mom, Shark)

Történet: Komédia két csaj furcsa barátságáról, melyben az egyikükről kiderül, hogy egy cseppet sem hétköznapi értelemben vett védőangyal.

Berendelve: Fél évadra.

Premier: 2015 őszétől, csütörtök esténként a 21:30-as slot-ban közvetlenül a Mom mögött.

tess szerint: Plot alapján ez nekem édes kevés, még akkor is, ha a casting-ban akad két egész tehetséges komika. A kettejük közti kémia persze sok mindent palástolhat, lásd a 2 Broke Grils példáját ugye. Másrészről Quill-t egész tehetséges írónak tartom, szóval akár még a szezon meglepetése is lehet a produkció.

Kommentáld!

CBS újoncok (5): Code Black

 
Beküldte: tess 2015 May 13, 20:57-kor a(z) Upfronts 2015: CBS témába.

code-black

Műfaj: Dráma

Stúdió: ABC Studios, CBS Television Studios

Forgatási helyszín: Los Angeles

Író: Michael Seitzman (Intelligence)

Rendező: David Semel (Madam Secretary, Person of Interest)

Producerek: Michael Seitzman (Intelligence), David Semel (Madam Secretary, Person of Interest), Marti Noxon (Buffy, Angel), Linda Goldstein-Knowlton, Ryan McGarry

Szereplők: Marcia Gay Harden (The Newsroom, Damages, Trophy Wife), Bonnie Somerville (Golden Boy, Kitchen Confidential), Melanie Kannokada (The Brink), Luis Guzman (How to Make It in America), Raza Jaffrey (Homeland, Smash), Ben Hollingsworth (Cult, The Beautiful Life: TBL)

Történet: Kórházsorozat Los Angeles egyik legforgalmasabb sürgősségi osztályáról és annak mindenre elszánt, olykor még a szabályokat is áthágó dolgozóiról.

Berendelve: Fél évadra.

Premier: 2016 midseason.

tess szerint: Bevallom kissé meglepett, hogy a CBS-nek újra kell egy kórházsorozat. Az meg pláne meglepett, hogy mindezt kvázi házon belül akarják összehozni, ráadásul a midseason-re időzítve. Kissé olyan erőltetett ez nekem és akkor még nem beszéltünk Maggie Grace távozásáról. Oké, még így is akad bőven ismert név a stábban, de ezt akkor is inkább egy „próbáljuk be, mit veszíthetünk?” alapesetnek képzelem, mintsem egy kiforrott drámának.

Comments Off on CBS újoncok (5): Code Black

CBS újoncok (4): Limitless

 
Beküldte: tess 2015 May 13, 20:16-kor a(z) Upfronts 2015: CBS témába.

limitless

Műfaj: Dráma

Stúdió: CBS Television Studios

Forgatási helyszín: New York

Író: Craig Sweeny (Elementary, Medium, The 4400)

Rendező: Neil Burger (The Assets, Limitless), Marc Webb (The Amazing Spider-Man, Lone-Star)

Producerek: Craig Sweeny (Elementary, Medium, The 4400), Neil Burger (The Assets, Limitless), Marc Webb (The Amazing Spider-Man, Lone-Star), Alex Kurtzman,  Roberto Orc, Heather Kadin (Scorpion, Matador), Bradley Cooper (Limitless), Todd Phillips (The Hangover), Ryan Kavanaugh, Tucker Tooley, Tom Forman, Andrew Marcus, Ray Ricord.

Szereplők: Jake McDorman (Shameless, Manhattan Love Story), Jennifer Carpenter (Dexter), Hill Harper (CSI:NY), Mary Elizabeth Mastrantonio (Grimm, Hostages)

Történet: Az alapot Bradley Cooper azonos című 2011-es filmje szolgáltatja, amiben egy hétköznapi ember döbbenetes intellektuális képességekre tesz szert egy titokzatos drognak hála. Fősünk a sorozatban ezen képességeit arra használja, hogy ügyeket segítsen megoldani az FBI-nak.

Berendelve: Fél évadra.

Premier: 2015 őszétől, kedd esténként a 22 órás slot-ban közvetlenül az NCIS: New Orleans mögött.

tess szerint: Noha totális fantáziátlanságnak tartom a filmek sorozatos adaptációját, ebben mégis látom a potenciált. Noha lehet ez csak a remek készítői gárda és a szereplők miatt van így. Ettől függetlenül minden adott, hogy valami egészen újszerű proceduralis élményben legyen részünk, ellenkező esetben meg be kell érnünk egy megkésett Numb3rs pótlékkal.

Kommentáld!

CBS újoncok (3): Rush Hour

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 13, 19:47-kor a(z) Upfronts 2015: CBS témába.

Műfaj: Dráma.

Stúdió(k): Doozer Productions · Warner Bros. Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Bill Lawrence (Cougar Town, Ground Floor, Scrubs), Blake McCormick (Cougar Town).

Rendező: Jon Turteltaub (Harper’s Island, Jericho).

Producerek: Arthur Sarkissian (Vegas), Brett Ratner (Chaos, Prison Break), Jeff Ingold (Ground Floor).

Történet: egy nagyszájú fekete nyomozóról szól a történet, aki nem akar társat, ám felettesei mégis melléosztanak egy hongkongi származásút, aki mellesleg a törvénykönyv kívülről fújója, azaz szabálysértés ellenes.

Szereplők: Aimee Garcia (Vegas, Dexter), Jessika Van (Awkward., The Messengers), Jon Foo, Justin Hires, Page Kennedy (Backstrom, Blue Mountain State).

Berendelve: Fél évadra.

Premier: 2016 midseason.

tess szerint: Huhh… konkrétan ezt még emésztenem kell. Lawrence drámát készít, sőt tippre inkább valami procedural-t? Turteltaub meg procedural-t rendez? Ez már olyannyira szürreális élménynek tűnik, hogy mindenképpen kötelező bepróbálni. Viszont csak remélni tudom, hogy nem valami buddy cop agymenés lesz heti esetekkel. Ugye nem?!

Kanyecc szerint: A CBS rendeli be a tipikusnak tekinthető krimiket. Most se lesz másként. Az azonos című mozifilm némileg alapul szolgál az íróknak, de sehol sincs túlzottan kihangsúlyozva. Bill Lawrence a kedvenc komédiaíróm, így kíváncsi lesz, miként sikerül megbirkóznia a drámaszkriptjével. Tippre nem lesz gond vele, ettől még tartani lehet, hiszen a CBS-nél mondhatni újoncként tekintenek rá házon belül – ahogy nézem nem gyártott nekik semmit.

Kommentáld!

CBS újoncok (2): Criminal Minds: Beyond Borders

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 13, 19:29-kor a(z) Upfronts 2015: CBS témába.

CriminalMindsBeyondBorders

Backdoor Pilot: Criminal Minds – 10×19 – „Beyond Borders” (HH: 10.394 millió; 18-49-ben: 2.10; Viszonyítási alapként a 10. szezon: 10.31 millióval zárt, illetve 2.15-ös demóval.)

Műfaj: Dráma.

Stúdió(k): ABC Studios · CBS Television Studios.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Erica Messer (Criminal Minds, The OC).

Rendező: Glenn Kershaw (Third Watch, Criminal Minds).

Producerek: Mark Gordon (Criminal Minds, Grey’s Anatomy, Army Wives), Nick Pepper.

Történet: A Criminal Minds második spin-off próbálkozásáról beszélhetünk, melyet backdoor pilot által rendeltek be. A történetéről az alcím is árulkodik. Főhőseink elhagyják az amerikai határt, hogy a világ másik részein oldjanak meg olyan ügyeket, amik hozzájuk kapcsolódnak. Mindezt úgy, hogy becsatlakoznak a helyi hatóságok nyomozásába.

Szereplők: Anna Gunn (Gracepoint, Breaking Bad), Daniel Henney (Revolution, Three Rivers), Gary Sinise (CSI: New York), Tyler James Williams (Everybody Hates Chris, Go On, The Walking Dead).

Berendelve: Fél évadra bekérve.

Premier: Várhatóan 2016-os midseason alkalmával.

tess szerint: Csak remélni merem, hogy színvonalasabb próbálkozás lesz, mint az elődje volt. A veterán Criminal Minds készítőgárda egyfelől bizakodásra enged következtetni, mint ahogy az életkés casting is. Sinise és Gunn amúgy sem rossz színészek, habár anno Whitaker-ről is ezt állítottam, aztán mégis milyen tróger munkát végzett. Részemről szurkolok, ráférne már a franchise-ra némi vérfrissítés.

Kanyecc szerint: A CBS próbál kitörni. A CSI mondhatni haldokol. Az összes spinoffját kinyírták, így a leghosszabb krimijük leáldozóban. A Criminal Minds-nál ez a fajta próbálkozás még kiaknázatlannak tekinthető. A Suspect Behavior-rel csúnyán mellélőttek. Meg is lett a kára. Most újrapróbálkoznak, egy másfajta közeggel hátha. Ez eléggé kétélű, hiszen az NCIS kihordott egy újabb kistestvér, míg a CM még nullánál tart – legalábbis a 2. évadját egy próbálkozása se élte meg. Tippre ez megfogja, valahogy megmentik.

Kommentáld!

CBS újoncok (1): Supergirl

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 13, 19:22-kor a(z) Upfronts 2015: CBS témába.

supergirl

Műfaj: Dráma.

Stúdió(k): Berlanti Productions · DC Comics · Warner Bros. Television.

Forgatási helyszín: Los Angeles.

Író: Ali Adler (The New Normal, No Ordinary Family, Chuck), Andrew Kreisberg (Arrow, The Flash), Greg Berlanti (The Flash, Arrow, Tomorrow People).

Rendező: Glen Winter (Smallville, Arrow).

Producerek: Sarah Schechter (The Mysteries of Laura, The Flash).

Történet: Az alapot a méltán ismert DC univerzum szolgáltatja, de ezt úgy is tudjátok. A középpontjában a Krypton pusztulása elől a Földre menekülő Kara Zor-El áll. Kara akárcsak méltán híres rokona emberfeletti erővel bír, ám erejét titkolni kénytelen. Azonban a 24 születésnapján minden megváltozik, ugyanis elhatározza, hogy erejét a jó szolgálatába állítja és rokonához híven szuperhősnek áll.

Szereplők: Calista Flockhart (Full Circle), Chyler Leigh (Reunion, Grey’s Anatomy), David Harewood (Selfie, Homeland), Dean Cain, Helen Slater (The Lying Game), Jeremy Jordan (Smash), Laura Benanti (Nashville, Nurse Jackie), Malina Weissman, Mehcad Brooks (True Blood, My Generation, Necessary Roughness), Melissa Benoist (Glee), Owain Yeoman (Turn, The Mentalist).

Berendelve: 13 epizódra berendelve.

Premier: 2015 novemberétől hétfő esténként a 21 órás slotban.

tess szerint: Ígéretes koncepció, sőt már majdnem én is felszálltam a hype vonatra, de… ez mégis csak a CBS. Egyszerűen nem tudom elképzelni, miért ne lenne ez csatornaidegen lépés Tassler asszony részéről. Persze, ha elhagyják a szuperhősös miliőt és egyszeri procedural-t csinálnak belőle…, akkor viszont a karakter lesz teljesen kiherélve. Ide valami hasonló kompromisszum kell, mint a Smallville esetében, ahol Clark nem is tudom hány évadig nem repült.

Kanyecc szerint: Nem hiszem, hogy kell bármit is hozzáfűznöm, hiszen a CBS jelenlegi legfelkapottabb újoncáról beszélhetünk. Ők is – a The CW-hez és a Fox-hoz hasonlóan – a DC Comics-szal szerződtek, hogy legyen szuperhősös sorozatuk. A főhősnőt nagyon eltalálták, hiszen roppant mód eyecandy karakter. A készítőgárda hemzseg az Arrow/The Flash producerektől, ami jelenleg szép kis népszerűségnek örvend, szóval a siker mondhatni garantált. Túl fogja élni az idényt, és azon újoncok között lesz, melyeket elsőnek rendelnek be back nine-nal. Meglássátok, így fog minden történni. Nincs mese, erre vevő lesz én is!

Kommentáld!

Upfronts 2015 – CBS

 
Beküldte: tess 2015 May 13, 17:23-kor a(z) Upfronts 2015: CBS témába.

Érdekes, de Nina Tassler prezentációjával kapcsolatban valamiért nem az újoncok, hanem sokkal inkább az ongoing éra, ami foglalkoztat. A csatorna nem egy sorozatánál már egy ideje kínos közelségben lebeg a kaszás, de úgy fest, most minden a helyére került. A Person of Interest megkapta az 5. évados bekérést, habár csak egy fél évad erejéig, azaz midseason program lesz belőle. Viszont, eleddig hivatalosan nem erősítették meg, hogy ez az utolsó évad lenne. Ugyancsak pont került a CSI végére, amit hivatalosan is elkaszáltak. Szeptember a sorozat ugyan még visszatér egy 2 részes lezárással, de 15 év után ennyi volt. Ahogy számítani lehetett rá, a fináléra William Peterson és Marg Helgenberg visszatér. Nagy meglepetésre Ted Danson nem hagyja el a franchise-t, hanem a finálét követően leigazol a CSI: Cyber-hez.

Meglepetésre a vezetőség úgy ítélte meg, hogy számos ongoing sorozatot visszatartanak és a midseason-re időzítenek. Így a Person of Interest mellett a 2 Broke Girls, a Mike & Molly, a The Odd Couple és az Undercover Boss sincs ott a palettán. Azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne teljes évados bekérést kaptak volna.

Újoncok tekintetében a fanfavorit várományos Supergirl-t kell kiemelni, ami majd csak a fociszezon végén startol. Bevallom ezt nem tudom még hova tenni, de hátha kap valami velősebb felvezetést. Míg a Limitless esetében azt pletykálják, hogy a Bradley Cooper is tiszteletét teheti a produkcióban.

Újoncok: Ahogy várható volt újfent a papírforma érvényesült a „nyugger” adónál, nem mintha ezzel bármi probléma lenne. Az előző szezonban 6 dráma és 2 komédia kapott lehetőséget, melyek közül 5 sorozat túl is élte az évadot. Ez több mint dicséretes még akkor is, ha akad köztük franchise bővítés és kegyelem berendelés.

  • Drámák: Code Black, Criminal Minds: Beyond Borders, Limitless, Rush Hour, Supergirl.
  • Komédiák: Angel from Hell, Life in Pieces.

Visszatérők: 2 Broke Girls, Blue Bloods, Criminal Minds, CSI: Cyber, Elementary, Hawaii Five-0, Madam Secretary, Mike & Molly, Mom. NCIS, NCIS: Los Angeles, NCIS: New Orleans, Person of Interest, Scorpion, The Big Bang Theory, The Good Wife, The Odd Couple.

Kaszálták: Battle Creek, CSI, Stalker, The McCarthys, The Mentalist, The Millers, Two and a Half Men, Unforgettable.

Műsorrend: Gondolom nem mondok újat azzal, hogy a CBS a létező legkisebb mértékben szólt be az őszi programtervbe. Miért is tették volna, elvégre minden klappol. A CSI: Cyber bekerült vasárnapra a 22 órás slot-ba, de még előtte ott lemegy (szeptember 27) a CSI sorozatbúcsúztató tv filmje. A másik változó tényező a Mom lett, habár ebben semmi meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy két újonc komédia közül az egyiket vezeti fel. És ha már csütörtök, akkor nem szabad megfeledkezni a fociról sem. Azaz novemberig itt is meccsek lesznek, ráadásul az idei Super Bowl is a csatornán lesz.

HÉTFŐ
20:00-20:30 – The Big Bang Theory
20:30-21:00 – LIFE IN PIECES
21:00-22:00 – SUPERGIRL (premier november)
21:00-22:00 – Scorpion
22:00-23:00 – NCIS: Los Angeles

KEDD
20:00-21:00 – NCIS
21:00-22:00 – NCIS: New Orleans
22:00-23:00 – LIMITLESS

SZERDA
20:00-21:00 – Survivor
21:00-22:00 – Criminal Minds
22:00-23:00 – CODE BLACK

CSÜTÖRTÖK
20:00-23:00 – NFL Thursday Night Football (szeptember 17-től)
20:00-20:30 – The Big Bang Theory (novembertől)
20:30-21:00 – LIFE IN PIECES (novembertől)
21:00-21:30 – Mom (novembertől)
21:30-22:00 – ANGEL FROM HELL (novembertől)
22:00-23:00 – Elementary(novembertől)

PÉNTEK
20:00-21:00 – The Amazing Race
21:00-22:00 – Hawaii Five-O
22:00-23:00 – Blue Bloods

VASÁRNAP
20:00-21:00 – Madam Secretary
21:00-22:00 – The Good Wife
22:00-23:00 – CSI: CYBER

Kommentáld!

free web stats