Life in Pieces – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2015 October 4, 0:24-kor a(z) 2015/16 sorozatai,Life in Pieces,Pilot témába.

Fejébe vette a CBS, hogy némileg lefarag az életkorából. Régóta ráaggattuk a nyugdíjas csatorna jelzőjét, amit főként a krimisorozatokkal szedett össze. (Magyarázat azoknak, akik nincsenek otthon a nézettségi részlegen: általában a krimik magas nézőszámot generálnak a teljes lakosság szemszögéből, viszont amikor a 18-49 évesekre szűrűn, akkor ég és föld mértékű különbségek alakulhatnak ki.) A komédiák területén se túlzottan fiatalos a végkifejlet, viszont nehéz is felfuttatni a már eléggé terített piacot. Most egy olyan ötlettel rukkoltak elő, amivel már találkozhattunk az elmúlt években az ABC háza táján. Mégis miről van szó?

Life.in.Pieces.S01E01.HDTV.x264-KILLERS.mp4_20151004_002310.043

A felállás pofonegyszerű: csináltak maguknak egy Modern Family-t! A pilot szerkezete tetszett, hiszen úgy adják el a történeti szálakat, hogy akár külön sorozatot is kaphatnának. (Kb. egy spinoff készítésére már megalapoztak mindent.) Adott több kisebb szál, amit a végén összekapcsolnak egy közös jelenettel. A szálakban a nagycsalád különböző tagjai foglalnak helyet, mint pl.: az éppen gyereket váró férj és feleség; vagy az öregeivel élő fiú; és még lehetne sorolni. A családtagok különböző kapcsolati státuszban helyezkednek el, azaz az egyéjszakás kalandtól kezdve helyet foglal minden a hosszú házasságig.

Nos, ezt akarják eladni nekünk. Mindegyik családtag kap kb. egy 4-5 perces jelenetsort, ahol bemutatkozhat, megismertetheti magát a nézővel, majd ugrunk a következőre. Nyilván a második részben ezt fogják folytatni, csak kicsit összeszedettebb módon. Azaz remélem. A család hatalmas, mondhatni baromi nagy. Pontosan innen eredeztethető, hogy egy Modern Family-klónt gyártottak le, mert ott találkoztam ennyi szereplővel egy szitkomban, ahol a közös nevező a főcsalád, azaz az ősök, illetve a gyermekeik, valamint azok családjai.

Life.in.Pieces.S01E01.HDTV.x264-KILLERS.mp4_20151004_002254.763

Egy komédiánál a kikapcsolódásra esik a legnagyobb prioritás, és ha mindezt kellő mennyiségű humorral meg tudják spékelni, akkor megszületett az év komédia újonca. A Life in Pieces egyelőre nem lett az. Ahogy telnek a percek, úgy szaporodott bennem a kérdőjel, hogy mégis miért fejezzem be a részt. Szerencsére a „családi blokkok” rásegítenek némileg arra, hogy kitartsak, mert bizakodtam abban, hogy az összest csak nem rontották el. Így is történt, a végére helyére került a poén-faktor, de sajnos olyan kevés értékelhetőt kaptunk, ami miatt elmarasztalnám ezt a részét a kezdésnek.

Holott a szereplőgárda ígéretesnek tűnő. Aki abszolút megmaradt a fejemben, az Colin Hanks. Miatta érdemes volt belekezdenem. Név szerint ha ne kelljen kikeresnem, de az öreg pár se rossz casting, főleg, hogy ők hozzák össze a legmorbidabb, és legelmebetegebb jelenetet. Tudni kell azt is, hogy ezzel nem vettek meg, sőt, némileg bosszantó a tény, hogy ennyi tehetségtelen szereplővel hogyan dolgozhatnak egy nagycsaládos ötletnél.

Life.in.Pieces.S01E01.HDTV.x264-KILLERS.mp4_20151004_002321.132

Istenigazából nem a színészeken csúszott el a mutatvány. Jobban inkább az írókat kellene szidalmazni, mert a sok összeollózott ötletnek ez a semmistelen pilot lett a végeredménye. Ha az utolsó jelenetsor kimaradt volna, akkor tényleg csak egy rövidfilm összegzést tálaltak volna elénk. A legrosszabb az egészben pedig, hogy nem tudom mit reméljek a 2. részről. Annyira kesze-kusza az egész.

Nyilván a végével visszahozták egy picit a lelkesedésem, de ez abból a szempontból csekélynek tűnik, hogy már kinn van az, és megnézhettem volna a kritika megírása előtt, még se tettem. Azért nem könyvelem el a kaszáját, mégis az első hét legnézettebb újonc komédiája lett, de nyilván a mezőny se túlerős – és ha még azt is mellétársítjuk, hogy a The Big Bang Theory felvezetését élvezheti még, akkor zöld utat kaphat könnyedén a back nine berendelésére. Igazságtalan tény, viszont ne tőle várjuk azt, hogy majd a fiatalabb korosztály felé nyit, mert pontosan a ‘vén’ szereplőkkel adtak némi reményt.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

free web stats