Délutáni előzetes: Midnight, Texas

 
Beküldte: Kanyecc 2017 March 22, 17:08-kor a(z) 2016/17 sorozatai,videó témába.

Most meg vagy Midnight, Texas!

Tavaly májusban, amikor kijött a sorozathoz tartozó első ajánló olyan hamar lekerült a netről, hogy senkinek se volt ideje lementeni a jövő nemzedékének. Az NBC ki tudja miért, de valamiért eltűntette egészen múlt hétig, amikor is kiadták a nyári műsorrendjüket. (Erről a hírmorzsák között olvashattok bővebben.) Július 25-én kezdenek bele a premierjébe. Nyári sorozatnak akarják, tavasziba nem fél bele a jelek szerint. A hazai olvasók a Timeless után őt várják a legjobban a 2016/17-es dráma kínálatból, pontosan ezért is fura a fenti döntés.

Charlaine Harris regénye adja a történet alappilléreit, ami egy természetfeletti dráma valójában. Középpontjában: egy eldugott texasi kisváros, Midnight áll, ahol semmi sem az, aminek látszik. A külföldi kritikusok a True Bloods és a Twin Peaks ötvözetének állították be. Mutatnám az első előzetest hozzá.


Kommentáld!

Mennyibe került egy reklám 2016 őszén?

 
Beküldte: Kanyecc 2016 October 4, 17:33-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Hírek témába.

Archív írásaink a témához kapcsolódóan: 2012 | 2013 | 2014 | 2015

Tisztázásképpen: a lentebbi reklámköltségek alatt minden esetben 30 másodpercnyi futamidőt értünk.

Októberben is van egy visszatérő cikkünk. Ez nem más, mint, hogy mennyit kell fizetni egy félperces reklámért az őszi blokkban?! Köztudott tény, miszerint a kereskedelmi tévék a hirdetésekből élnek. Nincs ez másképp Amerikában sem, ahol a főműsoridő: sorozat, sport és olykor különkiadás centrikus. A veteránoknál könnyű bemérni: mi az, amit még be lehet szedni a reklámozó féltől, az újoncoknál már egy fokkal nehezebb a dolog, hiszen nincsen alapjuk. A nyártól számított hype és a közösségi médiában beállított indexével próbálnak reális számokat beállítani, bár olykor előfordul, hogy egy-egy színész miatt megszaladhat a ló. Igen, most Kiefer Sutherland-re gondoltam, mert biztosra veszem, hogy a Designated Survivor a legdrágább újoncok között van – mindezt írom úgy, hogy a listára még nem vetettem pillantást.

Azt már most leszögezhetjük, hogy a sport fogja a legtöbb pénzt hozni a csatornáknak. Ha különkiadással kell kezdenem a sort, akkor egyértelműen a SuperBowl-t kell kiemelnem, mert 5 milliót kérnek el 30 másodpercnyi reklámért, ami örülten sok. Ez legyen a reklámozók fejfájása. Amondó vagyok, hogy a tavaly séma szerint vegyük át a különféle szegmenseket, mielőtt megmutatnám a teljes listát a tovább mögött:

  • Legköltségesebb megjelenés: Nyilván a válasz egy bekezdéssel fentebb van. A SuperBowl-nél drágább megjelenést nehéz találni. Ha heti rendszerességet nézünk, vagy legalább eltekintünk a különkiadásoktól, akkor egyértelműen a Sunday Night Football vezeti a tabellát, aminek 2015 őszéhez képest sikerült 12%-kal növelnie a díját, ugyanis most 673 ezer dollárt kérnek el fél percért, míg tavaly csak 603 ezret.
  • Legköltségesebb megjelenés – sorozat terén: Beállt egy bizonyos stagnálás a kategóriáknál, ugyanis 2015-höz képest nincs változás. Anno az Empire-ért fizettek a legtöbbet, mint folyamatosan nézettséget termelő visszatérőként, 2016-ban is a Fox érte kéri el a legtöbb pénzt. Számszerűsítve 437 ezer dollárról beszélhetünk. Ez jelentős visszaesés, hiszen előzőekben 497 ezrével majdnem megütötte az álomhatárt, ami a félmilliót takarná. A sorozat 2. évadja sokat esett nézőszám tekintetében. Az első széria lineáris növekedését nem tudta tartani, így várható volt, hogy csökkenés áll be ilyen téren is nála.
  • Legköltségesebb megjelenés – műfajra bontva: Nincs változás 2015-höz képest, csak díjazás tekintetében. A drámáknál továbbra is az Empire foglalja el a trónt, amiért 437 ezret kérnek, míg a komédiáknál a The Big Bang Theory, amiért 289 ezret. Előbbi 12%-kal, utóbbi 17%-kal teljesít ilyen téren gyengébben tavalyhoz képest. TOP5-ben van mindkettő, így panaszunk egy száll se lehet rájuk.
  • Legköltségesebb megjelenés – kábeles szegmensben: Sajnos pontos számokról nincs információnk, viszont azt leszögezhetjük, hogy ismét egy stagnálásról beszélhetünk. A reklámozók által legkeresettebb kábeles programok között kap helyet: a The Walking Dead, a Fear the Walking Dead és a Monday Night Football. Egyiket sem kell bemutatni, mindegyik a maga műfajában kiemelkedik. Így kell ezt csinálni. Vajon lesz olyan, hogy a TWD időszaka alatt trónt fosszanak?

This Is Us - Season 1

  • Legnagyobb reklámköltség bukója: A TOP3 bukottjai között foglal helyet két The CW-s és egy NBC-s ötlet. A sors iróniája, hogy a tavalyi év legköltségesebb újonca az egyik, a Blindspot, ami 209 ezerről 134 ezerre csökkent le és kaparintja meg a kategória dobogójának alsó fokát. Ilyenkor rá kell mindig döbbennem, mennyire becsapnak a kezdeti hype-pal egy reklámozó klienst. Kártérítést nyilván nem kérhet, hiszen köti a szerződés. A második helyet a Crazy Ex-Girlfriend szerezte meg, ami 38%-ot esett premier évadjához képest, míg az elsőt a The Vampire Diaries 45%-kal. Utóbbinál már elég mindössze 25 ezer dollár ahhoz, hogy fél percre reklámot csináljon bárki bármijéhez. Nyilván a The CW-nél nincsenek nagy költségek, de akkor is ez szíven üthette őket.
  • A legstabilabb program reklámberkekben: Tavaly ilyenre nem tértem ki, de egy kósza bejegyzést megér, hiszen akad ilyen is. Szintén a The CW szállítja a győztesét: a Jane the Virgin személyében, ami 0.2%-os növekedésével mondhatni stagnált. 25 ezret kérnek érte, azaz picivel többet, mint az óriásit bukott The Vampire Diaries-ért. Simán megemlíthetem a Shark Tank-et az ABC-től, hiszen 0.01%-os csökkenést generált, számban kifejezve: 99.631-ről 99.553-ra esett.
  • Legnagyobb növekedést hozta 2015-höz képest: Végre egy részleg, ahol a stagnálást szót el lehet felejteni. Tavaly a Scandal-t hozták ki győztesnek a kategóriában, idén trónfosztás történt. Az NBC-s Law & Order: SVU-nak sikerült magára találnia a 2015/16-os idényben olyannyira, hogy 46%-ot növekedett. Számban kifejezve 85 ezerről 124 ezerre. A dobogó alsó két fokát a szombati nap kapja, ugyanis a CBS-nek a krimi -, illetve az NBC-nek Saturday Night Live ismétlései hozták a vártnál nagyobb emelkedést. Előbbi 33%-ost, utóbbi 26%-ost.
  • Legköltségesebb újonc: A Blindspot hatalmasat bukott reklámköltség tekintetében. 2016 őszén a cím marad házon belül, ugyanis a This Is Us-nek sikerült a legnagyobb licitre szert tennie. Összegben kifejezve 272 ezerről beszéltünk, amivel a TOP-lista hatodik helyét foglalja el. Cseppet se nevezhető gyenge teljesítménynek, főleg úgy, hogy a The Voice-t és a Modern Family-t is beelőzi. A sorban a Timeless követi 188 ezerrel, majd pedig a Lethal Weapon 172 ezerrel. A legköltségesebb komédia a reklámozók berkében a Kevin Can Wait lett 160 ezerrel, amit a The Great Indoors követ 144 ezerrel. Milyen fura, hogy a Designated Survivor csak a negyedik helyen van a kategóriában 162 ezres díjazásával.

MARTIN HENDERSON, CATERINA SCORSONE, KEVIN MCKIDD

Átalakult azért a lista. A legmeglepőbb pálfordulást a Grey’s Anatomy szállította, aminek 2010 óta először sikerült visszakerülnie a TOP10 legtöbbet kereső sorozat közé, hiszen 30 másodpercért 193 ezer dollárt képesek elkérni. Mondjuk ehhez kellett az a 23%-os növekedés is, amit tavaly összehoztak vele kapcsolatban. Shonda-produkciók többsége a csökkenő tendenciát követte, előbbit leszámítva. Talán most érjük meg azt, hogy nem minden Shonda, ami fénylik… vagy a franc se tudja, hogyan lehet ezt ironikusabban megfogalmazni. A lényeg, hogy az ABC elég sok pénzt ad neki, elég sok helyen szerepelteti exec. producerként, amitől nézettségnövekedést vár, ám 2016-ban eljutottunk odáig, hogy a nézők ezt kezdik lesz*rni.

Nincs a listán a Star, mivel csak az őszre koncentrál a kimutatás, azonban őt is érdemes lesz megemlíteni, mert hipp-hopp átveszi a trónt a This is Us-től azáltal, hogy 300 ezer dollárt kérnek fél percnyi reklámért. Empire spinoff-ja, ezzel könnyű volt eladni. Az anyasorozat ugye 400 ezer felett hoz a Fox-nak.

Csatorna leosztásban:

Vegyük át, hogy az egyes csatornáknál mik a befutók (sport, dráma, komédia terén) és a sereghajtók:

ABC:
Modern Family (szerda, 21:00) – 224.571 (-6%)
Grey’s Anatomy (csütörtök, 20:00) – 193.210 (+23%)

America’s Funniest Home Videos (vasárnap, 19:00) – 62.363 (+1%)

CBS:
NFL Thursday Night Football (csütörtök, 20:00) – 522,910
The Big Bang Theory (hétfő/csüt, 20:00) – 289.136
NCIS (kedd, 20:00) – 152.942

Crime Saturday (szombat, 20-21:00) – 24.546

Fox:
Empire (szerda, 21:00) – 437.100
The Simpsons (vasárnap, 20:00) – 161.633

The Excorcist (péntek, 21:00) – 52.176

NBC:
Sunday Night Football (vasárnap, 20:00) – 673.664
This is Us (kedd, 21:00) – 272.000
Timeless (hétfő, 22:00) – 188.046

Saturday Night Live – ism. (szombat, 22:00) – 31.767

The CW:
The Flash (kedd, 20:00) – 60.660

Crazy Ex-Girlfriend (péntek, 21:00) – 14.309

A listához egyetlen hozzáfűznivalóm lenne. A Fox-tól a The Excorcist a legolcsóbb, ami azért is durva, mert a pilotját az eddig látottak alapján a legjobbnak találom. Nyilván egy horror/ijesztő témájú ötletnél a reklámozók kevesebb lehetőséget kapnak, mint ha a Modern Family alá raknák be ugyanazt. Értsd: olyan rétegsorozatról beszélhetünk személyében, ami alacsonyabb korosztály-intervallum és érdeklődési kör felé nyit.

Napi ász:

Az elemzés utolsó pontjához érve nézzük át, hogy az adott napokon, melyik sorozat viszi a prímet. Az egyszerűség kedvéért a sportot és a reality-t diszkvalifikáljuk a listáról, mert úgy is tudjuk, hogy ez a két műfaj közelebb van a nagyobb gázsi bejövetelhez, mint a dráma és a komédia.

A lista pikantériáját az adja, hogy a hat napból 2-nél újonc foglal helyet. Ilyenkor mindig felidéződik a Blindspot nagy költségbukása, hiszen hiába vezette a tavalyi újonc kategóriát, most arról írhatok, hogy 36%-kal kevesebbet tud a csatorna bekérni a reklámozóktól, mert zuttyan nézettségileg. A 22 epizód nem tudott olyan egyenletes tempót szállítani, amivel növekedést sajtolhattak volna ki. Ha tippelnem kellene, akkor a Kevin Can Wait lehet 2017-ben hasonló cipőben, bár ahhoz meg kell szereznie a berendelését. Vasárnapban nincs változás, továbbra is az animációs blokk egyik veteránja szolgáltatja a legjobb gázsit. A többiekről is írtam már, így nem szaporítanám tovább a szót. Mutatnám a listákat.

Hétfő: Kevin Can Wait (CBS, 20:30/21:00) – 160.635
Kedd: This is Us (NBC, 21:00) – 272.000
Szerda: Empire (Fox, 21:00) – 437.100 (-12%)
Csütörtök: The Big Bang Theory (CBS, 20:00) – 289.136 (-17%)
Péntek: Hawaii Five-0 (CBS, 21:00) – 76.520 (-1%)
Vasárnap: The Simpsons (Fox, 20:00) – 161.633 (-13%)

20 órás timeslotban: The Big Bang Theory (CBS, csüt.) – 289.136 (-17%)
21 órás timeslotban: Empire (Fox, szer.) – 437.100 (-12%)
22 órás timeslotban: How to Get Away with Murder (ABC, csüt.) – 178.339 (-30%)

Aki még jobban belemerülne a részletekbe, azoknak ajánlom figyelmébe a tovább mögötti lebontást, ahol minden őszi sorozatot, reality-t és sporteseményt megtalál. Ha van még említésre méltó WTF, akkor írjátok meg komment formájában. Köszi, és klikk!

Tovább…

Kommentáld!

Az első fecske: teljes évados a This is Us

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 28, 18:55-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Hírek témába.

Nem kellett sokat várni, mindössze másfél hetet az első 2016/17-es berendelésre.

Folytathatnám soraimat azzal, hogy hű volt önmagához az NBC, hiszen ahogy oly sok esetben, úgy most is megelőzte vetélytársait. Gondoljunk csak az Upfronts időszakára, amikor hétfő helyett már vasárnap kihirdeti, melyek azok a sorozatok, amik nekik kellenek. Nos, most az őszi berendelésekkor rajtolt előbb a többiekhez képest.

A Metacritic.com által is szétdicsért This is Us kapta meg a teljes évados berendelését, ami +5 részt takarna. Tehát félretették a back nine szócskát és helyett rövidebb szezonnal terveznek, mert véleményük szerint úgy jobb sztorit tudnak szállítani, mint ha szétcsúsztatnánk. Nyilván később, akár tavasszal ezt megtoldhatják pár szkript ötlet bekéréssel, ha pedig tetszik a vonal, akkor még betolhatnak mellé új részeket. DE. A jelenlegi felállás alapján 18 résszel számoljunk, azaz ha az idény végéig nem is, de tavaszig mindenképpen ki fog tartani a sztorija.

Mutatnám az elmúlt részek nézettségi mutatóit:

1×01 – 10.065 millió; 18-49-ben: 2.85
1×02 – 8.846 millió (-12.11%); 18-49-ben: 2.60 (-8.77%)

Így zárult az első hét nézettségileg:

Csak érdekességképpen kigyűjtöttem, hogy szeptember 19 és 25 között az újoncok miként teljesítettek. Volt olyan, amiből kettőt is kaptunk. A sokaságból egyet emelnék ki mindössze, a MacGyver-t, ami várakozáson felül hozott, s ezzel bebizonyította, hogy klasszikus ötletek újragondolására a legjobb hely a CBS csatornája.

01. Bull (CBS – 1×01) – 15.56M; 18-49-ben: 2.2
02. Kevin Can Wait (CBS – 1×01) – 11.07M; 18-49-ben: 2.6
03. MacGyver (CBS – 1×01) – 10.89M; 18-49-ben: 1.7
04. This is Us (NBC – 1×01) – 10.065M; 18-49-ben: 2.85
05. Designated Survivor (ABC – 1×01) – 10.03M; 18-49-ben: 2.2
06. The Good Place (NBC – 1×01) – 8.03M; 18-49-ben: 2.3
07. Lethal Weapon (Fox – 1×01) – 7.93M; 18-49-ben: 2.2
08. Speechless (ABC – 1×01) – 7.38M; 18-49-ben: 2.0
09. Notorious (ABC – 1×01) – 5.39M; 18-49-ben: 1.1
10. The Good Place (NBC – 1×02) – 5.25M; 18-49-ben: 1.4
11. Pitch (Fox – 1×01) – 4.23M; 18-49-ben: 1.1
12. The Exorcist (Fox – 1×01) – 2.85M; 18-49-ben: 1.0
13. Son of Zorn (Fox – 1×02) – 2.65M; 18-49-ben: 1.1

Kommentáld!

2016-os őszi műsorrend: vasárnap

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 20, 18:24-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Hírek témába.

Bejelentett műsorrend: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Napi leosztás: hétfő | kedd | szerda | csütörtök | péntek | vasárnap

Jól érzem, hogy péntek után a vasárnap az, ahova nem szeretnek sorozatokat tenni az amerikai országos tévék? ­– Mármint úgy érzem, mint ha csak töltelékekkel vagy veteránokkal töltenék fel, elég csak a Fox-ra pillantani, ahol elég régóta csak animációs komédiák kapnak teret, mással nagyon nem is szeretnének próbálkozni. Ha a hét utolsó napjáról beszélünk, akkor kedvezzünk a matiné kedvelőknek, a hír- és vicces műsorokért rajongóknak?!

Ez az egyetlen nap, ahol 19 órától sugároznak újdonságot. Tavalyhoz képest nincs a timeslotban változás. A Fox ismétléssel és a Bob’s Burgers-szel próbál alapozni, a CBS hírekkel, az NBC sporttal, míg az ABC vicces videókkal.

20 órakor már feltűnik egy-két dráma. Mindössze két változásról tudok beszámolni a 2015-ös őszhöz képest, hiszen a Madam Secretary timeslot költözése miatt az NCIS: Los Angeles próbálhat szerencsét, valamint a Brooklyn Nine-Nine helyére egy újoncot, a Making History-t pakolnak. Az ABC a Once Upon a Time-ot továbbra se mozgatja el. Hiába romlik a nézettsége évadról évadra, mégis úgy érzik, hogy ez számára a legmegfelelőbb zóna. A CBS által biztos vetélytársa számíthat az NCIS-franchise tagja miatt.

21 órakor is belenyúltak a tavalyi műsorrendbe. Egyrészről ide költözött a Madam Secretary, ami a finálézott The Good Wife timeslotját kapta, valamint az elkaszált Blood & Oil-t pótolja majd a Secrets & Lies 2. évadja. A Fox megtartott mindent.

22 óra után a CSI: Cyber-t váltja az Elementary a CBS jóvoltából, míg az ABC a Quantico­-val annyira elégedett volt, hogy nem nyúlt hozzá.

14 sorozat premierről beszélhetünk – ha az NBC-s sportot leszámítjuk –, amiből 5-nél történt módosítást 2015 őszéhez képest. Hogy okos húzást hoztak-e a tévécsatornák, azt nehéz ennyire korán megállapítani, de számomra az Elementary timeslot túlzás. Sokkal jobb helyet is találhattak volna neki.

Őszi műsorrendje a csütörtök estéknek:
*A dőlttel jelölt sorozatok és az újoncok új napon és/vagy új timeslotban!

19:00-tól:
ismétlés (Fox)
60 Minutes – 49. évad (CBS)
America’s Funniest Home Videos – 27. évad (ABC)
Football Night in America (NBC)

19:30-tól:
Bob’s Burgers – 7. évad (Fox)

20:00-tól:
The Simpsons – 28. évad (Fox)
NCIS: Los Angeles – 8. évad (CBS)
Once Upon a Time – 6. évad (ABC)
Sunday Night Football (NBC)

20:30-tól:
MAKING HISTORY – 1. évad (Fox)

21:00-tól:
Family Guy – 15. évad (Fox)
Madam Secretary – 3. évad (CBS)
Secrets & Lies – 2. évad (ABC)

21:30-tól:
The Last Man on Earth – 3. évad (Fox)

22:00-tól:
Elementary – 5. évad (CBS)
Quantico – 2. évad (ABC)

A tavalyi évadtálagok:

Érdekesség kedvéért összegyűjtöttem, hogy miként hoztak a 2015/16-os szezonban a vasárnapra került visszatérők. Akadnak olyanok, amik másik napról jöttek át, ezt tartsátok szem előtt.

America’s Funniest Home Videos  (ABC – S26) – 5.254M; 18-49-ben: 1.03
Once Upon a Time (ABC – S5) – 4.397M; 18-49-ben: 1.37
Quantico (ABC – S1) – 4.344M; 18-49-ben: 1.24
Secrets & Lies (ABC – S1) – 5.66M; 18-49-ben: 1.50

Bob’s Burgers (Fox – S6) – 2.288M; 18-49-ben: 1.05
The Simpsons (Fox – S27) – 3.999M; 18-49-ben: 1.74
Family Guy (Fox – S14) – 3.091M; 18-49-ben: 1.47
The Last Man on Earth (Fox – S2) – 2.747M; 18-49-ben: 1.15

60 Minutes (CBS – S48) – 11.382M; 18-49-ben: 1.65
NCIS: Los Angeles (CBS – S7) – 8.686M; 18-49-ben: 1.32
Madam Secretary (CBS – S2) – 10.097M; 18-49-ben: 1.20
Elementary (CBS – S4) – 5.739M; 18-49-ben: 0.96

Kommentáld!

2016-os őszi műsorrend: péntek

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 12, 9:28-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Hírek témába.

Bejelentett műsorrend: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Napi leosztás: hétfő | kedd | szerda | csütörtök | péntek | vasárnap

Péntek ≠ halálnap. Bátran kijelenthetjük, hogy átértékelődött a nap? Szerintem igen, mert egyre inkább azt látom, hogyha jó műsorokkal közelítik meg a legkisebb reklámköltséget generáló napot, akkor simán befuthatnak az ott futók. Gondoljunk csak a Last Man Standing-re, amit vétek lenne áttenni máshova, annyira jól bejáratta a 20 órás blokkját. A CBS se túlzottan nyúl bele a műsorrendbe, mert tudja, hogy ilyenkor az idősebb korosztálynak a krimijeit kell adni. Nagyjából minden tévécsatorna ráérzett, mivel élheti túl. Tippre, azóta már az elvárásokat is csökkentette az idekerülők esetében. Kezdem úgy érezni, mint ha a vasárnap vette volna át a szerepét.

Az ABC a legviccesebb a csapatból, ugyanis ők úgy döntöttek, hogy egy az egyben másolják a 2015-ös őszi menetrendet. Nincs változás. Nincs timeslot csere. Minden marad úgy, ahogy volt, amiből simán arra lehet következtetni, hogy elégedettek a mutatókkal.

A 20 órás blokkba a CBS bepróbálkozik egy újonccal, a MacGyver-rel, ami azért illik bele az összképbe, mert a Hawaii Five-0 fogja követni, ami szintén remake és nagyobb népszerűségnek örvend. Az ABC megtartotta a két komédiáját, a veteránnal vezeti majd fel a fiatalabbat. A Fox hozza a közkedvelt főzős reality-jét, a Hell’s Kitchen-t, amiből a 2015/16-os idényben csak egyetlen évadot szállítottak. Szintén maradt a seggén. Változás viszont, hogy a kihullott NBC-s komédiablokk (Undateable és People Are Talking) helyére a Caught on Camera with Nick Cannon-t dobják. A The CW a Reign egykori helyére a The Vampire Diaries-t rakja, csakhogy a vámpírok ne legyenek egy helyen.

21 órai timeslotnál is fellelhető két módosítás. Egyrészről a The CW által elkaszált America’s Next Top Model helyére a Crazy Ex-Girlfriend érkezik, másrészt, a World’s Funniest-ére a The Exorcist. Minden más marad a helyén. Talán a legrizikósabb „ott hagyás” a Grimm-é, ami évadok óta folyamatosan csökken, de nehéz számára megfelelőbb helyet rakni. A timeslot legstabilabbja a Shark Tank.

A 22 órás blokkban nincs változás. Minden maradt tavaly őszhöz képest.

Pénteken 14 produkció kap helyet. Egyedül az ABC döntött úgy, hogy nem változtat a tavalyi felálláshoz képest. A The CW teljesen átszervezte a napot. 5 változás, ami nem tekinthető mérvadónak.

Őszi műsorrendje a csütörtök estéknek:
*A dőlttel jelölt sorozatok és az újoncok új napon és/vagy új timeslotban!

20:00-tól:
Last Man Standing – 6. évad (ABC)
Hell’s Kitchen – 16. évad (Fox)
MACGYVER – 1. évad (CBS)
Caught on Camera with Nick Cannon – 2. évad (NBC)
The Vampire Diaries – 8. évad (The CW)

20:30-tól:
Dr. Ken ­– 2. évad (ABC)

21:00-tól:
Shark Tank – 8. évad (ABC)
THE EXORCIST ­– 1. évad (Fox)
Hawaii Five-0 – 7. évad (CBS)
Grimm – 6. évad (NBC)
Crazy Ex-Girlfriend – 2. évad (The CW)

22:00-tól:
20/20 ­(ABC)
Blue Bloods – 7. évad (CBS)
Dateline NBC (NBC)

A tavalyi évadtálagok:

Érdekesség kedvéért összegyűjtöttem, hogy miként hoztak a 2015/16-os szezonban a péntekre került visszatérők. Akadnak olyanok, amik másik napról jöttek át, ezt tartsátok szem előtt.

Hell’s Kitchen (Fox – S15) – 4.121M; 18-49-ben: 1.12

The Vampire Diaries (The CW – S7) – 1.144M; 18-49-ben: 0.46
Crazy Ex-Girlfriend (The CW – S1) – 870e; 18-49-ben: 0.30

Last Man Standing (ABC ­– S5) – 6.743M; 18-49-ben: 1.21
Dr. Ken ­(ABC – S1) – 5.265M; 18-49-ben: 1.10
Shark Tank (ABC – S7) – 5.878M; 18-49-ben: 1.43
20/20 ­(ABC) – 5.037M; 18-49-ben: 1.10

Hawaii Five-0 (CBS – S6) – 8.712M; 18-49-ben: 1.14
Blue Bloods (CBS – S6) – 10.504M; 18-49-ben: 1.24

Grimm (NBC – S5) – 3.943M; 18-49-ben: 0.89
Dateline NBC
(NBC) – 4.681M; 18-49-ben: 0.99
Caught on Camera with Nick Cannon (NBC – S1) – 3.876M; 18-49-ben: 0.71

Kommentáld!

Promóképeken a Pitch

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 7, 14:13-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Promo témába.

Vajon a Pitch vissza tud hozni egy régi kedvenc – ám kevésbé népszerű – trendet?

Nincs mese, a Fox bepróbálkozik egy sport témájú ötlettel, hiszen annak idején az NBC által útnak indított Friday Night Lights úttörőként próbált helytállni. Részben sikerült neki, hiszen a kritikusok oda-vissza voltak tőle. Sőt, kaszáját követően új otthonra lelt, amit a véletlennek semmiképp sem húzhatunk be. Akkor az amerikai foci szolgált középpontjául a szinopszisnak, most a baseball-t veszik elő. Amerikában három sporteseményt közvetítenek: az NFL-t, a MBL-t és az NBA-t. Utóbbit a WB színeiben startolt, majd a CW-nél zárt One Tree Hill vitte tévés sztoris formában képernyőre. 8 évadja simán behúzta szép életpályának, ahogy a FNL 5 etapja is. Valami hasonlót jöhetne a Fox-nak is?

Van értelme sporttal foglalkozni, hiszen legutóbb a Netflix-en debütált focis dokut, a Last Chance U-t is kajálják a kinti kritikusok, de az HBO is több évadon át futatta a Hard Knocks-ot. Száz szónak is egy a vége: jó témához nyúltak, amit egy jó történettel simán befutathatnak.

Mutatnám a hozzá készült promóciós fotókat! A képekre kattintva nagyban is megtekinthetitek őket!

Pitch_cast-000

(A tovább mögött folytatódik a galéria. Kattints!)

Tovább…

Kommentáld!

2016-os őszi műsorrend: csütörtök

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 7, 12:05-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Hírek témába.

Bejelentett műsorrend: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Napi leosztás: hétfő | kedd | szerda | csütörtök | péntek | vasárnap

Ha csütörtököt emlegetik az amerikai tévézésben, akkor egyből az ABC által összerakott Shonda Rhimes-napra kezdek el asszociálni. Ritka ugyanis az, hogy egy csatorna ennyire ragaszkodjon egy készítőhöz. Mármint annyira, hogy külön egy komplett napot kapjon, amikor csak az általa irányított vagy éppen készített ötletek kapnak teret. A másik, amivel összepárosítanám az tavalyhoz kapcsolódik, hiszen a The CW egymás mögé rakta a két vámpíros sorozatát. Ne feledkezzünk el a komédiablokkról se, amivel a CBS próbál érvényesülni. Ugye a szerda az ABC-é, a másnap meg az övüké ilyen tekintetben – azaz 18-49-ben. A többi hétköznapon pedig lehet próbálkozni.

A 20 órási blokkban az ABC és a CBS biztonsági játékot folytat, ugyanis a Grey’s Anatomy-t és a The Big Bang Theory-t meghagyták a 2015/16-os timesloton. Bejárattatott időpont, hülyeség lenne mással próbálkozni. A viszonylag jól teljesítő Life in Pieces-t egy órával későbbre küldték, hogy a helyére, 20:30-ra egy újoncot hozzanak, a The Great Indoors-ot. A Bones helyére bedobták a Rosewood-ot, míg a The CW inkább a komplett napátalakítás mellett tette le a voksát. A The Vampire Diaries helyére a DC’s Legends of Tomorrow-t dobták. Az NBC előző évben drámával próbált érvényesülni, most szembe megy a CBS komédiáival, amit egy újonc és egy második évados testesít meg.

A 21 órás blokkból a Scandal távozott az ABC-nél, hogy a Notorius-szal kicsit megtörje a Shonda-nap idilljét. A CBS a Mom-ot fixen tartja, míg a már említett Life in Pieces-t dobja mögé, ha már olyan szép mutatókat hozott. Az NBC is csúsztat, hiszen tavaly a The Blacklist ebben a timeslotban futott, viszont most 22 órára „száműzi”, mivel a Chicago Med-nek egy ígéretesebb helyet szeretne biztosítani. A Supernatural jár már itt, most újra visszakerült. Sima, liba. A Fox a Pitch-csel akarna nézőt szerezni, nincs könnyű helyzetben.

A 22 órás blokk az, ami 66%-ban átformálódott. Ami fix, az a How to Get Away with Murder?, minden más változott. Pl.: a kihullott The Player helyére hozzák a The Blacklist-et, vagy az Elementary-ére a Pure Genius-t. Nehéz megjósolni, melyik lesz a befutó, hiszen háromból kettő közkedvelt, egy pedig még cápaugrást is hajthat végre.

Szintén 16 sorozat kap helyet az országos tévén, amiből mindössze 4-nek (Grey’s Anatomy, The Big Bang Theory, Mom, How to Get…) hagyták meg a 2015/16-os őszi timeslot helyét. Van variálás rendesen. Kíváncsi leszek, melyik csatorna jön ki a legjobban belőle!

Őszi műsorrendje a csütörtök estéknek:
*A dőlttel jelölt sorozatok és az újoncok új napon és/vagy új timeslotban!

20:00-tól:
Grey’s Anatomy – 13. évad (ABC)
The Big Bang Theory – 10. évad (CBS)
Rosewood – 2. évad (Fox)
Superstore – 2. évad (NBC)

DC’s Legends of Tomorrow – 2. évad (The CW)

20:30-tól:
THE GREAT INDOORS – 1. évad (CBS)
THE GOOD PLACE – 1. évad (NBC)

21:00-tól:
NOTORIUS – 1. évad (ABC)
Mom – 4. évad (CBS)
PITCH – 1. évad (Fox)
Chicago Med – 2. évad (NBC)
Supernatural – 12. évad (The CW)

21:30-tól:
Life in Pieces – 2. évad (CBS)

22:00-tól:
How to Get Away with Murder – 3. évad (ABC)
PURE GENIUS – 1. évad (CBS)
The Blacklist – 4. évad (NBC)

A tavalyi évadtálagok:

Érdekesség kedvéért összegyűjtöttem, hogy miként hoztak a 2015/16-os szezonban a csütörtökre került visszatérők. Akadnak olyanok, amik másik napról jöttek át, ezt tartsátok szem előtt.

Grey’s Anatomy (ABC – S12) – 8.041M; 18-49-ben: 2.22
How to Get Away with Murder (ABC – S2) – 6.249M; 18-49-ben: 1.87
The Big Bang Theory (CBS – S9) – 15.212M; 18-49-ben: 3.73
Life in Pieces (CBS – S1) – 8.686M; 18-49-ben: 2.21
Mom (CBS – S3) – 7.912M; 18-49-ben: 1.69

Rosewood (Fox – S1) – 4.787M; 18-49-ben: 1.34

Superstore (NBC – S1) – 5.076M; 18-49-ben: 1.47
Chicago Med (NBC – S1) – 7.955M; 18-49-ben: 1.72
The Blacklist (NBC – S3) – 6.992M; 18-49-ben: 1.83

DC’s Legends of Tomorrow (The CW – S1) – 2.167M; 18-49-ben: 0.80
Supernatural (The CW – S1) – 1.775M; 18-49-ben: 0.70

 

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Exorcist

 
Beküldte: Kanyecc 2016 July 29, 12:47-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

A kételkedőknek a Fox marketingosztálya összedobott egy sokkal hatásosabb plakátot a The Exorcist-hoz. Tényleg sokkal hatásosabb! Első pillantásra azt hittem, hogy egy jóféle horrorfilm érkezik a közeljövőben, aztán olvastam a címet és elkezdtem magamban átértékelni, hogy talán még se lesz annyira rossz a tévés Ördögűző, mint az oly sok külföldi oldal felvezette. Részemről egy fokkal várósabb lesz az ősz legkétesélyesebb ötlete.

„There is a fate worse than death.”

exo_s1_attic_ka_f42

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Exorcist

 
Beküldte: Kanyecc 2016 July 26, 16:30-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Az ősz legkétesélyesebb projektjét szállítja a Fox a The Exorcist személyében. Hiába a remek filmes és könyves háttér támogatás, mégis megosztja a közönséget. Nehéz a koncepciót tévés formátumba képzelni. Példaként az Outcast-ot hoznam fel, ami egy erős kezdést követően kipukkadt… az 5-6. részre kreatívválság ütötte fel fejét, melynek okán már csak a Preacher rúghat labdában a mezőnyben. Nos, sok fog múlni a két főhős pap jellemén, azon pedig még több, hogy a Fox mennyi szabadkezet ad az íróknak, hogy valóban azt vihessék képernyőre, amit megillet egy ilyen ötlet. Ergo, minél kevesebb korlátba ütközzenek. Az ajánlói alapján a kételkedésünk felesleges aggodalomnak tűnhet, de basszus, ilyenkor az Outcast ugrik be rögtön, ami elment óázist keresni a sivatagba.

“Every soul is battlefield.”

Kommentáld!

Plakátba zárva: Son of Zorn

 
Beküldte: Kanyecc 2016 July 20, 18:58-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Az ősz legvárósabb komédiája közé sorolom a Son of Zorn-t, ami szokatlan megvalósításával nyithat meg egy olyan piaci részt, ami eddig kiaknázatlan. Tavaly az ABC megpróbálkozott a The Muppets-szel a lehetetlenre, de nem jött össze a mutatvány. Míg ott bábfigurákkal dolgoztak, addig itt rajzoltakkal fognak, amik szerintem sokkal jobban beleilleszkednek a valós közegben. Lásd: a posztert. Ezen kívül, már az ajánlójával jól megmosolyogtattak, szóval egyáltalán nincs mitől félnie a készítőgárdának – pláne a Pokemon Go megjelenését követően, ami éppen aratja a neki szánt sikereket.

Lassan, a Comic Con előtt minden tévécsatorna marketingosztálya megvillogtatja tudását. A most következőt a Fox tette, simán behúzható nekik a piros pont. Premierje szeptember 25-én lesz esedékes.

sonofzorn

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats