The Real O’Neals – 2 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2016 March 17, 20:34-kor a(z) Pilot,The Real O'Neals témába.

Ez az újonc kellett ahhoz, hogy visszarázkódjak a tévésorozatok közé. A The Real O’Neals tökéletes párja a Modern Family-nek vagy a The Middle-nek (amiket köztudottan imádok!)bár ha a család helyzetére tesszük a fókuszt, akkor hamarabb tudjuk azonosítani utóbbival. Mindegy, az ABC berendelt egy újabb családi komédiát, melynek szereplői csak látszólag tűnnek tökéletesnek, a felszín alatt sokkal nagyobb a baj, amit talán még Isten se tud orvosolni, hiába a hitvallás felé való kötődés. Mellesleg látni kell az első 2 részt, hogy tanulságot, döntést vonhassunk le. A pilot inkább amolyan elénk tálalóként funkciónál, a 2. részben kapjuk meg azt, hogy nagyjából mire számítsunk heti rendszerességgel.

The.Real.ONeals.S01E01.HDTV.x264-KILLERS[eztv].mp4_20160316_145717.160

Alapsztori szempontjából Joshua Sternin és Jennifer Ventimilia nem akart elrugaszkodni a megszokottól. Egy olyan családot tár a nézők elé, akik a szemközti lakásban is élhetnének, annyira egyszerűek. Számomra ez a „bárhova oda tudom őket képzelni” érzés volt a berántó, hiszen manapság próbálják az írók annyira komplexé tenni a szereplők kapcsolatát, amivel inkább eltántorítanak a folytatástól. Mondanék egy példát. Ha megnézitek az első részt, észlelhetitek, hogy nincs rokonság, azaz ha van is, akkor is az a háttérbe van szorítva. Anya, apa és három gyerkőc éli életét vallásos életét. (Bizony, ha bűnt követsz el, akkor mész a pokolba.) A rész teljes terjedelmében rajtuk van a fókusz.

A pilot végére hullik le a lepel a szereplőkről. Sajnos ezt el kell spoilereznem, mert megköveteli a haza. (Aki nem akarja lelőni, az ugorjon egy bekezdést.) Szóval az öcsi meleg; a bratyó ételproblémákkal küszködik; a leányzó interneten vásárolt egy kocsit, amivel hatalmas kalamajkába kerül; míg az anyuka próbál a mintaanya lenni a szomszédok és a közösség szemében, ám családja megnehezíti mindebben. Az apuka pedig nem kap elég teret, mondhatjuk úgy is, hogy a nadrágot az asszony hordja otthon.

The.Real.ONeals.S01E02.HDTV.x264-KILLERS[eztv].mp4_20160316_155321.133

Mennyire poénos? Az első kérdés, amit egy szitkomnál fel lehet tenni. Van egy fura humora, viszont ha megszokjuk, akkor simán mosolygunk, majd pedig röhögünk rajta. Számomra a Modern Family-poénjaira emlékeztetett, aztán lehet, hogy annak jobb, vagy már csak a 6 évadnyi sztoriját követően jobban bevésett az emlékezetembe. Szokni kell az szent, viszont ha ráérzünk, akkor nagyon jókat lehet rajta röhögni. Az 1×02-ben teljesedett ki mindez a legjobb, ahol Jimmy Kimmel volt az egyik vendégszereplő. Tőle származik az alábbi jópofa idézet. Hatalmas. Belecsempésztek némi önkritikát is, ami tovább erősíti a valláshoz való kötödését a sztorinak. (Értsd: nem hazudik.)

„What takes like an hour a day and pays a billion dollars?”

Maga a történet egyenletes. A két rész alatt nem éreztem azt, hogy a 20 perc kevés vagy sok lett volna. Remekül osztják be az időt az írók. A másik abszolút pozitívum, amikor a négyfalat behozzák, mint pl.: a második résznél, amikor az öcsi elpróbálja a stáb és a közönség előtt azt a jelenet, amikor bevallja a csajnak, hogy meleg. És azok az abszurd húzások se verik ki a biztosítékot, amikor pl.: nincs az anyukának keze, mert éppen azt grillezik a lakásban egy tábortűzön. Az elborultság jelen van, ez pedig nagyon bejön.

The.Real.ONeals.S01E02.HDTV.x264-KILLERS[eztv].mp4_20160316_160226.585

Számomra nem kérdéses a The Real O’Neals nézése, mert az első két rész alapján egy erős közepest szállított. Nyilván fel kell nőnie mind humorban, mind alakításokban (főleg a gyerekeknél) a nagyokhoz, viszont ez két év alatt simán kivitelezhető. Az ABC helyében számolnék vele a 2016/17-es szezonban. Nézettség szempontjából nem áll rosszul, hiszen a 18-49 évesek körében hoz annyit, mint egy Nashville vagy egy Quantico, ha pedig a teljes lakosságra fókuszálunk, akkor a berendelt Fresh off the Boat előtt van. Két szóval: zöld utas.

Ami viszont negatívum, hogy belekeverték ezt a vallásos részt. Sajnos egyszer se sikerült jó poént hozzátársítani. Ezen mindenképp változtatniuk kell.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

free web stats