Royal Pains – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 June 29, 23:29-kor a(z) 2008/09 sorozatai,kábelsorozat,Pilot,Royal Pains témába.

Napi újonc adagunk letudva. A Royal Pains bebizonyította, hogy a Mental egy valag kaki. Noha a kettőnek sok köze nincs egymáshoz – maximum annyi, hogy orvos van itt is, ott is –, egyből megszeretette magát velem. Az se kétséges, hogy a Burn Notice-szal párosítva remekül bearanyozzák az amerikaiak csütörtök estéit. Jobbat nem is találhattak volna mellé. Sokszor kapott el a deja vu érzés, de ahogy észrevettem, nem vagyok ezzel egyedül.

A sztori egy Hank nevű belgyógyászról szól, aki a szakmája legjobbja, legalábbis a felettesei szerint. Éppen szabadságát töltené, amikor egyik haverja majdnem meghal, csak éppen egy gazdag, igen nagy befolyással bíró emberke is éppen fel akarja adni, így döntenie kell, kit ment meg. Mindkettő mellett dönt, viszont csak az egyikük éli túl és az nem az öregúr, ezért kiadják az útját, és mindenhol betesznek neki, ahol munkát tudna vállalni. Ezt tovább tetőzi, hogy kedvese felbontja az eljegyzésüket és ott hagyja.

Testvérének sikerül meggyőznie, hogy hagyják ott a „putrit” és látogassanak el más vizekre. A hecc kedvéért bejutnak egy gazdagok által csinált bulira, ahol éppen egy nő haldoklik. Megmenti az életét, a híre pedig hamar elterjed. Mindenki őt akarja, már csak magát kell meggyőznie, hogy miért válassza ezt a piszkos szakmát, no meg sok, sőt rengeteg pénzért.

Miután dióhéjban elétek tártam a sztorit, lássuk mi lapul a mélyben. Ott kezdeném, hogy a Royal Pains-nek hihetetlenül jó hangulata van. Gyönyörű a táj, nagyon jók a zenei aláfestések (bár egy helyen nagyon kirívó volt, de összességében perfekt) és a hangulat… nagyon eltalálták az egészet. Eltalálták a vágásokat. Remekül használják a partmentét nagy totálokhoz, amitől kiesik a szemünk és elkap bennünket az irigység. Így kell sorozatot csinálni. Sőt volt egy olyan rész is, amikor McG-féle lassítás köszönt vissza, mint a Fastlane-ben, de mintha a Las Vegas-ban is használták volna.

Ezt csak tovább tetőzi a sok szleng, amit használnak újgazdagéknál. Többször olyan jót röhögtem, hogy akár egy külön posztot is adhatnék a beszólásoknak, mert megérdemlik. Gondoljunk csak a „defektre”, ami nem kocsinál mutatkozott, hanem az öregasszon mellén. De még hozhattam volna más példát, mert tele van velük.

A deja vu érzést se feledjük ki. Elsőként a Magnum-ot jutatta az eszembe, mert hát ez a táj, ez az autóinvázió… hát igen, szépen néztek ki azok a tűzpiros Ferrarik. Továbbá ott van a kib*szott nagy udvar az óceán és a házak között. Elképesztő. Ide akarok költözni. Aztán meg a MacGyver idéződött fel bennem, amikor háztartási dolgok által mentette meg a páciensei életét. Leglátványosabb példa erre a kiscsóka, aki összetörte az apuci Ferrariét.

Mint az írtam twitteren, kicsit nehezen indult be. Talán ezért is másodszorra kötött le. Az első 10 perc alapján a Mental-t izgisebbnek véltem, de aztán a hullámvölgy eltűnt és átcsapott hullámhegybe. Végülis a megváltást nem Hank karaktere hozta, hanem inkább a tesó. Ha nem lett volna, akkor ez a sorozat mehetne a kukába. Hiába, Paulo Costanzo miatt érdemes leülni, mert a kikapcsolódást garantáltja. Emellett ott van az a sok-sok gyönyörű leányzó, ami miatt szintén érdemes belekósotolni.

A meleg nyári estékre tökéletes sorozat. Jelenpillanatban a kábelcsatornák diktálják a legdurvább tempót, amin cseppet se csodálkozom.

Premier: 2009/06/04
Írta: John Rogers, Andrew Lenchewski, John Rogers.
Rendezte: Jace Alexander
Nézettség: 5.6 millió
This entry has a rating of 4

Kommentáld!

free web stats