Csak röviden: Scrubs – 8.02-03-04

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 3, 19:12-kor a(z) Scrubs témába.

8.02 – My Last Words

Szomorkásan folytatódott a Scrubs nyolcadik évadja. Ennyire mélabúsra még én se számítottam, de hát ilyen ez a sorozat. Minden meg tud leni valamivel. Imádom! A mostani részben egy George nevű beteggel folytattak tartós csevegést Turk-ék, aki órákon belül eltávozik. A hangulatról Ed, az egyik gyakornok gondoskodott, aki hihetetlenül beteg egy karakter, mert mindig amit kitalál, azt mindenki átveszi hipp-hopp, így J.D. szívébe nem éppen lopja be magát.

A résszel sok gondom nincs, csak ne lenne tényleg ennyire elszomorító. Majd a folytatás. Courteney Cox-ot alig láttuk. Legalábbis egyszer beszólt egy jót Jordan-nek, de semmi több. Jah, meg a fujtogatód jelenet. Szintén favorit.

Értékelés: 1.5/5

8.03 – My Saving Grace

Fura lett a Scrubs 8. évadja. Itt a harmadik epizód, de meg se közelíti az első 5 évad hangulatát. Most is mi volt? Átmentek lelkizősbe, azaz áthozták az előző rész hangulatát. Ott van Carla, aki megpróbálta puhítani az egyik újoncát Elliotnak. Mondhatom, nagyon unalmasra sikerült. Aztán Elliot és J.D. betegéről se feledkezzünk meg, akinek a lánya szenvedett SM-be – vagy mibe –, és neki kellett a gyógyszer valójában.

Talán a legértékelhetőbb Maddox köcsögösködése volt. Na azt tényleg élveztem, ahogy sorba hajította ki az embereket. Ezen kívül jó volt látni a Mindenest és Bob-ot, akitől kértek egy szívességet. A lényeg, hogy a nyolcadik évadot gatyába kellene rázni, mert eddig nagyon nincs helyén ez a sorozat. Megsínylette volna a csatornaváltást? Másra nem tudok gondolni, csak erre, de remélhetőleg lesz ennél jobb.

Értékelés: 1.5/5

8.04 – My Happy Place

Ez a rész is úgy kell nekem, mint egy púp a hátamra. Az érzelgőség tovább vonul a sorozaton. Mégis hogy bírja ki ezt az átlagnéző? Sehogy! Szívem szerint már rég lelőttem volna, de aztán jött a halovány napsugár, ami megfogott. J.D. és Elliot kapcsolata lehet, hogy rendbe jön? Ááh, az kizárt! Mindig megpróbálkoznak vele, de ez pont olyan, mint a The Big Bang Theory-ban Penny, meg a geek csákó. Majd egyszer talán.

Jó volt látni a Mindeneset, ahogy mindenkit ugráltatott, mintha tényleg visszavették volna. Az elején még nem, de aztán megoldatta, sőt, fizetésemelést sikerült kiharcolnia. Ehh! Ezért imádom ezt a sorozat. Van benne pár jó húzás, ami a folytatására késztet.

Értékelés: 2/5

Kommentáld!

Scrubs – 8.01 – My Jerks

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 17, 22:01-kor a(z) Scrubs témába.


Premier: 2009/01/16
Írta: Angela Nissel
Rendezte:
Michael Spiller

Új főorvost kap a kórház, Dr. Taylor Maddox személyében, aki elragadóan szexi, csinos, azonban gyűlöli a pókokat. Michael egyből megkörnyékezi, viszont nem megy az olyan egyszerűen, mint hitte volna, más részről a hódítás mellett újdonsült gyakornokaival se boldogul. Elliot rádöbben milyen nagy seggnyaló…

Megjegyzés: Most vagy soha alapon belevágok a Scrubs 8. évadjának évadpremier kritikájába, amit hetek óta ígérgetek. (Sajnálom, de a hírek néha különösen sok időmet elveszik, nem beszélve az iskoláról.) Félretéve a panaszkodást, én teljesen elégedett vagyok a kezdéssel. Hozta a jól megszokott stílusát, sőt nekem hiányzott egy kicsit már. Örülök, hogy az ABC felkarolta és hagyta élni.

Első sorban Courtney Cox alakítása miatt vártam annyira, hiszen a Dirt óta eltűnt a sorozatvilágból. Néhány vendégszerepre tűnt fel, de az elenyésző szám. Itt a remek alkalom a visszatéréshez. Élt is vele és azt kell hogy mondjam, elragadóan áll rajta az orvosi köpeny. Az alapmorált Bob emelte a tető fokra, hiszen hiába van új főorvos, ő vissza-visszajár, mert ezt a helyet nehéz megunni – elmondása szerint! Milyen igaza van.

A gyakornokok kicsit az első évadot elevetítették fel benne, amikor J.D.-ék érkeztek, mint újoncok. Tipikusan ment „ő nem az én betegem” beszólás, no meg a stréberségről se feledkezzünk meg, amit egy fiatal leányzó, Katie személyében tornyosul ki a rengetegben. Volt csúcspontja is a résznek, amikor Taylor simán, beszélgetéssel, kivezeti a gondnokot, miután első szava után sem távozott, mert viccnek vélte. Nézzük a folytatást.

Track list:
“I Wanna Be Your Man” by Endeveraft
“Catch My Disease” by Ben Lee

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Scrubs – Season 2 (2.01-2.06)

 
Beküldte: tess 2008 August 28, 13:24-kor a(z) Scrubs témába.

2.01 – My Overkill

Jordan kirohanásának hála a Sacret Heart Hopital dolgozóinak élete hirtelen megváltozik. egyik napról a másikra mindenki elidegenedik egymástól és szemlátomást tapintható a feszültség. A kritikus helyzetet J.D. próbálja megmenteni, vagy legalábbis feloldani…

Premier: 2002/9/26 | Írta: Bill Lawrence | Rendezte: Adam Bernstein

Trivia: Az idióta gitáros, aki párszor énekel a részben Colin Hay, a dal címe pedig stílusosan Overkill. Neil Flynn mostantól állandó szereplő, amúgy az évad új és hosszabb főcímet is kapott.

Track list: “Elenour” by Eddie Quick, “Overkill” by Colin Hay

—————————————————————–

2.02 – My Nightingale

Valamelyest csitult a helyzet Jordan kirohanása óta, de még van hova fejlődni. Közben Dr. Cox rádöbben, hogy még mindig szereti Jordant. J.D., Eliot és Turk végre megkapják a felelősségteljes munkát, amikor egyedül maradnak az ügyeletben. Viszont lehet, hogy az oly régóta várt felelősség nem is olyan jó dolog.

Premier: 2002/10/2 | Írta: Eric Weinberg | Rendezte: Craig Zisk

Trivia: Ted és az ügyvéd haverjai két sitcomról énekelnek, az egyik a ’84-es Charles in Charge, míg a másik a ’79-es The Fact of Life. Valamint ha jól vettem kis akkor a ’74-es The Six Million Dollar Man betétdala is elhangzik.

—————————————————————–

2.03 – My Case Study

Elliott megint megpróbál jobb viszonyba kerülni Carla-val, ami nem bizonyul könnyű feladatnak. Eközben mindenki Dr. Kelso házassági évfordulójára vár, amikor is nincs lehetetlen kérés a kórházban. J.D. pedig nagy válaszút elé néz, Dr. Cox  megbecsülését válassza, vagy a karrierjét…

Premier: 2002/10/10 | Írta: Gabrielle Allan | Rendezte: Michael Spiller

Trivia: Az NBC lecserélteaz új és hosszabb főcímet a szokásos hosszúságúra.

Track list: “In The Mood” by Glenn Miller Orchestra, “What a Difference a Day Makes” by Dinah Washington, “Caught by the River” by The Doves, “Drowned” by Poor Rich Ones

—————————————————————–

2.04 – My Big Mouth

Elliott azon van, hogy kivívja Dr. Cox tiszteletét és megbecsülését, aki persze nagyívben tesz a lányra. J.D. megpróbál közelebbi kapcsolatot kialakítani Carla-val, aki igen csak nehezen akar megnyílni. Eközben Turk szembesül a nyers tényekkel, miszerint nem a tudása miatt küldik egy konferenciára Mexikóba Dr. Kelso társaságában…

Premier:  2002/10/17 | Írta: Mark Stegemann | Rendezte: Paul Quinn

—————————————————————–

2.05 – My New Coat

J.D. végre a lábára áll és egy eset kapcsán ellentmond Dr. Cox-nak. A hirtelen jött függetlenség csodás élmény, de a következmények már kevésbé. Közben Turk akarva akaratlanul is beáll az üresfejű sebészek klubjába, amivel pár embert sikerül megsértenie. Elliott annyira akar végre valaki lenni, hogy végül összejön neki, de a „lotyó” titulus tipikusan nem az, amire számított…

Premier: 2002/10/24 | Írta: Matt Tarses | Rendezte: Marc Buckland

Track list: “A Little Better” by Keren DeBerg, “Here Comes My Baby” by Cat Stevens

—————————————————————–

2.06 – My Big Brother

J.D. testvére Dan váratlanul felbukkan a kórházban. J.D. ennek persze nagyon is örül, de lassan rá kell döbbennie, hogy mennyire szégyenli a saját testvérét. Eközben Dr. Cox és Turk egy érdekes fogadásos játékba keverednek, ahol a tét a betegek élete. Persze a háttérben komoly lélektani mondanivaló húzódik meg, amit még Turk nem tud…

Premier: 2002/10/31 | Írta: Tim Hobert | Rendezte: Michael Spiller

Trivia: Dan szerepében az a Thomas Cavanagh tiszteleg, aki anno az Ed című sitcom főszereplője volt. Amúgy Dan karaktere még vissza fog térni párszor. Legközelebb a 3. évad 5. részében.

Track list: “Something’s Always Wrong” by Toad the Wet Sprocket

Kommentáld!

Scrubs – 1.05 – My Two Dads

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 20, 0:00-kor a(z) Scrubs témába.


Premier: 2001/10/23
Írta: Neil Goldman, Garrett Donovan
Rendezte: Craig Zisk

J. D.-nek választania kell: Kinek a „talpnyalója” legyen. Dr. Kelso és Dr. Cox jöhet szó, azonban a döntéshozatalra nem a kórházban, hanem a golfpályán kerül sor, ahol a csábítgatás nem utolsó a játék mellett. Elliot ez alatt azt hiszi, hogy mellei gyógyító hatásúak. Turk és Carla magánélete újabb mérföldkőhöz érkezik…

Megjegyzés: Erről van szó. Az előző lapos sztorit lehet félredobni, megérkezett a felemelkedés. Újra feltűnt vakarcs – vagy mi a neve annak a nyavalyás kutyának. Látjátok, ennyit tesz, ha visszakerül minden a régi menetrendhez. Nem kell egy szitkomba meredek drámai hatás, inkább egyedi humor, amit lehet élvezni még évad évadján.

J.D.-nek választania kell, kinek a kedvence legyen. Most mondjam azt, hogy már az elején tudtam? Nem hiába mutatták oly sokszor együtt Dr. Cox-szal. LoL. Kezdenek combosodni a szálak. Nem tudhattuk eddig, hogy Kelso és közte ekkora vetélkedés folyik. Igaz utóbbi a harcot megnyerte, de a háborút elvesztette, hiszen felfüggesztést kapott az egyik beteg megműtéséért, aki nem rendelkezett megfelelő biztosítással.

A rész legnagyobb pillanata, amikor Elliot mutogatja a mellét, többször. Áhh. Kíváncsi lennék azokra a gyógyító cickokra. Másrészt még, ott van Turk és a bűvös toll, amit anno valamelyik orvos az egyik beteg seggéből szedett ki. Oltári.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Scrubs – 1.04 – My Old Lady

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 19, 23:23-kor a(z) Scrubs témába.


Premier: 2001/10/16
Írta: Matt Tarses
Rendezte: Marc Buckland

Orvosaink nem könnyű nap elé néznek. Mindhárman kifognak olyan beteget, akiknél valami isteni csoda kellene, hogy meg tudják menteni életüket. J.D. egy 74 éves öregasszonyt veseelégtelenséggel, Turk egy 20 éves sérvtől szenvedő srácot, míg Elloit egy spanyolt férfit bőrbetegséggel. Sorsuk a kezükben, de a sors néha kiszámíthatatlan…

Megjegyzés: Az évad mélypontja eddig! Kell ilyen epizód is, de valahogy nem sikerült összehozni azt az összhatást, amit az eddigiekben sikerült. Talán a mindenes csávó hiánya váltotta ki? Talán a szerelmi szálak nem kapott elég teret? Nem tudom, de kicsit hasonló volt a helyzet a Vészhelyzethez, ahol az újonc doktoroknak meg kellett barátkozniuk első halálesetükkel és belenyugodniuk, hogy ők nem hősök, hanem olyan halandó emberek, akik a halál időpontját késleltetni tudják, de megelőzni nem. Ez a kemény drámai momentum ült rá a részre. Csődöt mond a késői esti időpont? Hát úgy tűnik!

Nem tudom, mit írjak róla. A kemény dráma nem való egy szitkomba, viszont nem egyszerű szitkomról van szó. Itt az abszurd helyzetek kapnak területet. Nem sok sorozatban láthatunk ilyen, így a meglepetés ereje teljesen adott. Én nem tudtam élvezni. Nézzük a folytatást, hátha felvidítja a rossz kedélyeket.

This entry has a rating of 0.5

Kommentáld!

Scrubs – 1.03 – My Best Friend’s Mistake

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 18, 23:17-kor a(z) Scrubs témába.


Premier: 2001/10/09
Írta: Eric Weinberg
Rendezte: Adam Bernstein

J.D. Elliot-tal kezd el randizgatni. Már a csókjelenetnél járnának, azonban valami mindig megzavarja az idilli jelenetet, ami által nagy bajba kerül kapcsolatuk. (Egy mondás alapján, ha 48 órán belül nem csattan el a csók, akkor már csak barátok lehetnek.) Viszont más gondjai is adódnak, mivel egyik műtött páciense állapota nem javul. Chris felelőtlenségére gyanakszik, azonban hamar kiderül ki volt a hunyó…

Megjegyzés: Nem vagyok beteg állat, hogy délután fárasszam le magam! Ti se legyetek azok. Tipikus esti rész, már csak a helyzet miatt. Az esti műszakokról, mindig a Vészhelyzet jut az eszembe. Teljesen rendjén van, hiszen elődje valamilyen szintén. A történet kezd kibontakozni, darálásra alkalmas, újra nézésen viszont elgondolkodnék. A sztori tetszett! Nézzük a mélyére!

Szögezzük le: Nem vagyok médium, viszont annyira kézenfekvő J.D. és Elliot kapcsolata. Bombázó, szó se róla. Nem kellett félévadokat, évadokat várnunk a közös együttlétre. A készítők két részt követően elég alapozottnak vélték a helyzetet. Becsalták a 48 órás csókjelenetes szitut, aminek kiváltó oka Perry váratlan felbukkanása volt. 20 percbe nem igazán tűnt fel a 2 napos átmenet. Sőt talán még félnap sem. John feje, azonban Chris által műtött páciens miatt is fájnia kellett, mivel állapota nem javult. Mint utólag kiderül a cukorbeteg volt és hát erre nem figyelt oda medikusunk.

A rész pillanata a fakutya újra feltűnése. Én megveszek, ha nem látjuk még elégszer! :D No meg, Erasure-től az ’A Little Respect’ számot se feledjük ki a sorból, ami megbabonázta az egész kórházat. Jah, igen a zene választásos rész, kicsit a Nip/Tuck-ra emlékeztetett, viszont ekkor még sehol sem volt!

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Scrubs – 1.02 – My Mentor

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 18, 22:30-kor a(z) Scrubs témába.


Premier: 2001/10/04
Írta: Bill Lawrence
Rendezte: Adam Bernstein

J.D. megszánja egyik betegét, aki a sok dohányzás miatt eléggé rákgyanús. Mindenáron meg akarja győzni páciensét, hogy nem késő leállni, viszont vakvágányra érkezett ebben a kommunikációban, ezért mentorátor kér segítséget. Elliot beárulja Carla-t főorvosuk előtt, amivel a nővéreket maga ellen állítja. Chris és John a békítésükön dolgozik, de egyik fél sem akar engedi…

Megjegyzés: 2001-es szitkom, ami még mindig megállja a helyét hazai viszonylatban. A TV2 hétköznaponként helyezte műsorára, így nem lehet mellette elsiklani. Ha kikapcsolódásra volna szükségetek, akkor irány a tévéképernyők elé, mert ez nem pusztán szitkom, mert itt még a viccek is másképp hangzanak. Na vegyük át, mi szólt emellett a rész mellett.

Elsőként kiemelném Perry megrögzött sorozatfüggőségét. Minden áldott nap Életünk napjait néz. Kinek rémlik a cím? Jóbarátokból Joey? Igen-igen. Ebben a sorozatban szerepet állandó jelleggel. Egyből kiszúrtam a rengetegből. J.D. megszeretné váltani a világot! Tipikusan a kezdő gyakornokokra illik rá ez a felállás. Még nem törődtek bele abba, hogy az élet múlandó, az emberek makacsok és csökönyösek. Mentorának kell erre rávezetnie, ami nem könnyű feladat. Míg meg a nagy győzködés, addig Carla és Elliot között felgyülemlik az óriási feszültség egy ballépés miatt, melynek végkifejletese: Árulás, azaz pontosabban árulkodás!

Szerelmi szálakról se feledkezzük meg! Carla és Chris eljutott a randiig. John és Elliot eddig még nem tart sehol, de majd a folytatásban. A nap pillanata az otthonülős kutyás jelenetek. Annyira kész, hogy még másodszori nézéskor se bírtam magamban tartani a röhögést. A gondnokos jelenetek sem voltak rosszak, de lesz ebből még jobb is. Én érzem.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Scrubs 1.01 – My First Day

 
Beküldte: Kanyecc 2006 August 27, 23:06-kor a(z) Pilot,Scrubs témába.

scrubs_101.jpg
Premier:
2001/10/2
Írta: Bill Lawrence
Rendezte: Adam Bernstein

Dr. John ‘J.D.’ Dorian és Dr. Christopher ‘Chris’ Duncan Turk végre túl estek a hosszú orvosi tanulmányaikon és a kórházban is kamatoztathatják tudásukat. John medikus tevékenykedik, míg Truk sebészként! Utóbbi szemmel láthatólag gyorsabban alkalmazkodik és sikeresebb is, ám ez csak a látszat. John főorvosa – Dr. Perry Cox – elégé eddzi a fiút, hogy szokja az életet, még hozzá annyira, hogy már első napján éjszakai műszakot is megkapja. Reménytelennek tűnik előtte a lét, ám ezt Dr. Elliot Reid foszlatja szét. Rögtön belezúg és a nap végén még randira is elhívja, ám az éjszakai műszakkal nem számol.

Megjegyzés: Eléggé érdekes egy sorozat. Van benne sok jó rész, ám sok uncsi is! Ahhoz képes elég kiegyensúlyozott.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

free web stats