Kyle XY – 2.12 – Lockdown

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 30, 10:55-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_212.jpg
Premier:
2007/08/27
Írta: N/A
Rendezte: N/A

A családban óriási a feszültség. Jessi-t még mindig nem találják, ezért Nicolne a biztonság érdekében mindenkit otthon fog. Lori teljesen kivan bukva, és bosszút forral a lány ellen, melyben Hillaryre társra is talál. Josh élvezné Andyvel az életet, azonban betegségével mindig olyan helyzetbe hozza, amitől kibukik. Kyle-nak tisztába kell tennie gondolatait, melyben Adam lesz a segítségére. Stephen ez alatt rájön, hogy még is mit rejteget a Madacorp…

Megjegyzés: Tudjátok mi idegesít a legjobban? Hogy nem tudni a sorozat jövőjéről semmit sem. Itt van az utolsó előtti rész az évadból, és erre a készítők piszkosul elcseszik. Nem szeretném, ha így érne véget ez a sorozat, mert szerintem nagyon jó, még ha vannak is gyenge pontja. Ez például nagyon is az volt. Nem is értettem, hogy mit akartak közölni velünk. Csupa érzelgősség, meg düh uralkodott ebben a részben, mely annyira nyomasztja az embert, hogy abba hagyná a felénél a nézését. (Én végig néztem ennek ellenére!)

Előbbi gondolt sorra Lory-t hoznám fel példa gyanánt, mivel amit itt alakított (…) no komment, mert csak még jobban felhúzom magam! Az elmúlt pár rész alatt már annyira sikerült, megutáltatni magát, hogy az már fáj. Sajnáltatja magát, majd felvág, hogy ő a menő csaj, aki nem ijed meg semmitől. Most is bosszút forral Hillaryvel. Amennyire nem jött be utóbbi az elején, annyira bejön most. Mint ha cserélődtek volna a szerepek kettőjük között.

A folytatás, persze Josh és Andy kapcsolatára is vonatkozik. Oh… Josh miért vagy ilyen – mondhatná Andy, aki szintén az agyamra megy halálfélelmével. Nem is azzal, igazából inkább az állandó “nem látsz holnap már” stílusával. Tudom, szar ügy a rák, de azért kihozhatnának belőle emlékezetesebb pillanatokat is. Na, jó az ágyjelenet pont megfelelt volna, de őszintén: Joshból kinéztétek volna, hogy már mi is történni fog akkor? Mert én nem, annyira látszott, hogy csak jót akar barátjának, és persze hogy ez nyomasztott őt.

Stephen és Nicole kapcsolata sem éppen rózsás. Munkahelyi féltékenység megy ezerrel. Nicole pszihológus, ami annyit tesz, hogy emberismerő. Hát nem éppen ez rí le róla, hogy ha nem ismeri ki férjét, mikor mond igaza, és mikor nem. A végére csak összeszedik magukat. Kyle minden problémának az oka? Hát persze, hiszen róla szól a sztori. Most már titkát nem csak legjobb barátai, hanem szülei is tudják. Már csak az a kérdés hogyan tovább!

This entry has a rating of 1

2 Hozzászólás

Kyle XY – 2.11 – Hands on a Hybrid

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 28, 9:53-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_211.jpg
Premier:
2007/08/20
Írta: Bryan M. Holdman
Rendezte: Rachel Talalay

Jótékonysági bulit rendeznek a városban, melynek összbevételét a rákelleni harcra fordítják a készítők. A rendezvényen egy autó is kisorsolásra kerül, melyért Josh harcba száll Andy javára Kyle és Jessi mellett. Lori egyre jobban megveti az Jessi-t, ezért ráállítja Declant és Hillary-t, hogy találjanak róla valamint, hiszen alig ismerik. Kyle ez idő alatt bizalmába férkőzik a lánynak, aki engedi, hogy emlékeiben kutakodjon…

Megjegyzés: Huh… Nem is tudom, hol kezdjem! Csak úgy kavarognak bennem a mondani valók! Ahhoz képest, hogy ennyire le fogom húzni a részt jó volt! Csak ez a sok szomorúság ne lenne bent, mert teljesen kikészíti az embert! Valljuk be, az ilyen részek nem éppen darálásra valók, de hát mit tegyen az ember ha túlzottan is kíváncsi a történésekre!

Foss igen nagy pácban van, hiába nyugtatta meg Kyle, szerintem fognak még találkozni a Madacorpban. Úgy tűnik Ballantine-nek elfogyott a türelme! Felgyorsította a folyamatokat, csak éppen azt nem értem, miért nem egyből Kyle-t kapták el! Brainen keresztül már tudhatják, hogy még is kivel állnak szemben. Nem igazán értem, miért kell Foss agyában turkálni. Mondjuk az megértem, hogy ő az első teszt alanya, akin le kell tesztelniük a kutatásuk gyümölcsét, de akkor is. Emily is azt tanácsolta, hogy már elég, ellenben főnökünk hajthatatlan. Nem hinném, hogy Kyle agya egyszerűbb lenne, mint Foss-é!

Kyle megfejtette, amit Adam maga mögött hagyott. Az eredeti Jessi, úgy tűnik Adam barátnője volt. Jogos lenne most a kérdés, hogy mi történt vele, de szerintem mindenki sejtheti. Kyle egyre jobban kíváncsiskodik XX-felé, ami lehet, hogy nem túl jó dolog, ha Amandával való kapcsolatát vesszük alapul. A rendezvényen történtek alapján fény derül sok mindenre vele kapcsolatban, mind Kyle, mind Lori részéről. Nem is csoda, hogy a rész, elszökésével ért véget!

Lori igen idegesítő volt ebben a részben. Feltűnési viszketegségben szenvedett. Először ott volt, mikor Amandát berendelte, aztán meg amikor Jessi után kutakolózni kezdett Hillary-vel, valamint Declannel! Viselkedése, persze nem ok nélküli, hiszen ahogy láthattuk aggódik családja miatt, főként anyja és apja közötti viszonyon. Emily túlságosan is sok időt tölt utóbbival és ezt a nejét is már zavarja. Úgy gondolom, így próbálják Ballantine-ék megtörni őket, hogy aztán Kyle-ért mehessenek.

Josh és Andy kusza szála is kissé az agyamra ment! Mit lehet tenni, ha az ember rákos? …hát bele törődni. Látszólag, ez Andynek a nehezebb és nem Joshnak, mivel előbbi utasítja vissza mindig a segítséget. De legalább a részükre szóljon, hogy meg volt az első csók. Végre! Mennyit kellett már erre várnunk! Amanda és Kyle szétmenését nem is osztanám már, mert az értékelésem még alacsonyabb lesz…

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Kyle XY – 2.10 – House of Cards

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 27, 18:29-kor a(z) Kyle XY,Magyar jelenlét témába.

kylexy_210.jpg
Premier:
2007/08/13
Írta: James Stoteraux, Chad Fiveash
Rendezte: Patrick Williams

Úgy tűnik, hogy Nicole körül rendeződtek a dolgok, ezért vacsorát készít a családnak, azonban egy váraltan vendék is betoppan Stephennel együtt, még hozzá főnöke: Ballantine. Kyle, amint meglátja a gyűrűt már tudja mi lesz a másnapi teendője. Elmegy a Madacorp-ba, hogy megfigyelje a biztonsági rendszerét, hogy majd Declan és Foss segítségével visszaszerezzék a gyűrűt, mely a Zzyzx-ben talált Adam ládájának a kulcsa…

Megjegyzés: Az előzőhöz képest sokkal stabilabb rész volt, azonban jobb nem biztos! Végre itt is pörögnek az események, ahogy azt már megszoktuk az előzőekben! Most Kyle tényleg mindent bele ad, hogy visszaszerezze Adam gyűrűjét. Szerintem erre a merészségére nem sokan számítottunk volna.

Foss, amint láthattuk kibukott, hogy Declan is a csapat tagja lett. Nem is csoda, hiszen annyira még nem profi a kölyök, és fél, hogy majd fenn tartja őket. Kétség kívül így is lesz. Miatta fogják el Foss-t, de legalább Kyle megtudja: mit rejt a láda tartalma. Azonban addig kissé göröngyös az út, hiszen jó pofiznia kell a Madacorpban Ballantine-nel. Amint láthattuk még maga Ballantine se biztos a fiú tudásában, mert ha az lett volna, jóval biztonságosabban tette volna a dolgát, mikor szolidan körbe vezette a cégében. Nagy akciót láthattuk Kyle részéről, és dicsérni is tudom az alkotókat ezért az összedobásért! Egyedül azt nem értettem, hogy a titkárnőnek az irodájában hogyan lehet a főnöke kódjával bármihez is hozzá jutni! Ez a rész kissé sántított de kafa volt!

Amint azt láthattuk kinyílt a titkos doboz tartalma! Érdekes, hogy Brain még nem vetette rá a kezét ez előtt a tartalmára, amikor tudta, hogy hol van! Újból sok kérdés merült fel a történettel kapcsolatban, de már érződik a finálé hangulata! Egyre jobban pörögnek az események, egyre több régi szereplő tűnik fel.

Az akció mellett a szomorúság is tükröződik a sztoriban. Ott van a fiatal Andy, aki még alig élt, azonban nem is fog sokáig, mert orvosa szerint rákja nem éppen jó indulatú! Persze ez Josh-t is igen lehangolja, aki meg minket, hiszen jellegzetes stílusát a háttérbe tette! Kétségtelenül nagyon szerelmes és ahogy mondta ő is, mindenben hasonlít az ízlés világuk. Josh mellett, azonban Lori-n is az aggodalom uralkodik. A Madacorpban igen jól összehozták Emily és Stephen kapcsolatát, amire tényleg lehet irigykedni! Nem is csoda, hogy Lori mellett még Nicole-on is kijön.

Jessi egyre több mindent tud meg múltjáról, még ha Emily nem is akarja ezt! Nicole-nál is kezd összeállni a kép, ami annyit jelent, hogy igen csak fel fognak gyorsulni az események!

Amint azt már mondtam a részt inkább a buslakodás hangulata vette körül: Amanda – Kyle, Josh – Andy, Stephen – Nicole és Emily – Paige kapcsolatát ragadjuk ki. Íme a mostani rész zene arzenálja:

AM – We Will Remain
AM – What You Hide
William Tell – Maybe Tonight
Sherwood – Middle Of The Night
Unkle Bob – Swans
Thirteen Senses – The Salt Wound Routine

Jah és ami majdnem kimaradt: Hogy megint volt magyar utalás a részben! Még hozzá Adam vonalában, ugyan is dobozban talált képeslap – melynek Kyle és XX van – hátuljára az van írva: “a fény majd megmutatja az utat” Aki nem hiszi kattintson a szövegre!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Kyle XY – 2.09 – Ghost in the Machine

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 27, 13:58-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_209.jpg
Premier:
2007/08/06
Írta: Christopher Hollier, R.P. Gaborno
Rendezte: Guy Norman Bee

Lori esete óta két hét telt el. Bizonyítani akar, hogy nem érte trauma, és hogy ez bebizonyítsa: el akar menni oda, ahol anno Jessi megölte a vadászt. Kyle és Declan ellenzi az ötlet, azonban a lány hajthatatlan. Josh és Andy, majd Jessi és Amanda is csatlakozik időközben. Így a srácoknak nincs más lehetőségük: Menniük kell!

Megjegyzés: Ez már a harmadik olyan rész, melyben a múlt kerül előtérben. Mondhatni, az előző kettő ennek a felvezetése volt. Érdekes, hogy a rész elején lévő “Előző részek tartamából” mindig sejtet, hogy még is milyen szálakon fog folytatódni a történés. Ezt már többször is meg akartam volna írni, mert nem csak erre a sorozatra jellemző.

Lori bizonyítani akarja, hogy nem tört meg a történéseket követően. Ennek fő oka, talán a nyaklánc visszakapása volt. Maga alatt van még mindig, és látszik is rajta, hogy most jól esne neki egy kis törődés, persze nem olyan eltúlzott fajta. Igen, Nicole-ra gondolok itt. Ez a kis kiruccanás Declan-nel való kapcsolatának sem tett éppen jót. Persze hasonló a helyzet Andy és Josh terén is. Josh úgy gondolta, itt a nagy alkalom az első csókra, azonban olyan dolgot tudott meg szerelméről, amit álmában sem sejtett volna! (azaz rákos) Így már tényleg nehezebb lesz érzéseit valóra váltani. Andy arra kérte, hogy felejtse el, amit mondott, de nem hiszem, hogy menni fog neki. Valahogy úgy érzem: Nagy változások jönnek részükről, ami igen csak lehangoló lesz számunkra.

Jessi átprogramozása úgy tűnik tökéletesre sikeredett annyira, hogy egyből rástartoljon Kyle-ra. Amanda, persze egyből féltékeny is lett, ami érthető is. Megvolt részükről a második csók is. Nagyon is örültem neki. 19 résznyit kellett várnunk, hogy idáig eljussunk kapcsolatukban.

Kyle flashback-jéről azt hiszem órákat lehetne regélni! Ennél jobb időzítést keresve sem találhattak volna. Nagyon sok mindent megtudhattuk a múlt árnyékairól. Kern professzor, úgy tűnik csak a tökéletességre törekedett. Nem sokan gondoltuk volna ezt róla. Foss is végre tisztázta nevét. Tényleg ő küldte a képeket Declannek, azonban Jessi volt Lori esetében a tettes. Brian az áruló! Hát erre sem gondoltam volna! Drámai fordulatokat vett a történet kibontása. Már csak az a kérdés, hogy Brain és Ballantine együtt működik-e?

A zenére továbbra sem lehet panaszunk! Remekül teremtik meg a rész hangulatát. Íme a lista:

The 1990s – Risque Pictures
The Long Winters – Fire Island, AK
The Servant – How To Destroy A Relationship
Fryderyk Chopin – Nocturne No. 8 In D Flat Major
The Group – Gonna Love You
Band Of Horses – The Funeral
Grand Avenue – Ordinary

Nagyon nagy színt ugrás történt az előző részhez képest! A történésekre sem lehet panaszkodni! Remélhetőleg hasonló folytatásban lesz részünk a továbbiakban is!

This entry has a rating of 4

1 Hozzászólás

Kyle XY – 2.08 – What’s the Frequency, Kyle?

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 26, 13:07-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_2081.jpgkylexy_2081.jpg
Premier:
2007/07/30
Írta: Steven Lilien, Bryan Wynbrandt
Rendezte: Chris Grismer

Lori körül hemzsegnek a családtagok a múltkori eset óta, amikor is: a bált követően valaki leütötte. Declan nyaklánca ekkor tűnt el. A fiú szerint Foss áll a háttérben, azonban Kyle kételkedik. Nicole, Emily-t hibáztatja Jessi állapotáért. Közben Stephen hívást kap a kórházból, mivel apja agyvérzést kapott. Kyle elkíséri, ahol egy újabb képessége tudatosul benne…

Megjegyzés: Megmondom őszintén: meglettem volna e nélkül a rész nélkül. Újra az első évad hangulatát idézi fel, azonban most nem pozitívan, hanem negatívan. Lori és Declan kapcsolatát vették célpontba a készítők. Ahogy várni lehetett nem Foss állt a háttérben, viszont ha most nem ő, akkor előtte ki tett a képeket Declan kocsijába? Az eset, még Josh-t is elgondolkodtatta. Azért ezek is nagy szavak! Josh, mint aggódó testvér. Persze a tesóknak ez a dolga, de nem sokszor – sőt egyszer sem, szerintem eddig – történt ehhez fogható.

Jessi körül is történtek az események. Látszólag nem tetszik neki, hogy nagy és egyben első szerelme még mindig volt csajához vonzódik. Talán ezért is tette, amit tennie kellett. A terápia is kihozta belőle az eseményeket. Nicole nem éppen pozitív szavakkal illette, és ezen tényleg kellett változtatniuk a Madacorp-nál! Emily-nek nem teszik ez az agytörölgetés. Ő nem egy jól működő gépet (kisebb hibákkal) lát Jessiben, hanem már-már egy érző embert. És látszik, hogy aggasztja, ahogy bánnak vele Ballantine-ék.

Ahogy várható volt, a készítők megragadják a múlt szálait is. Most Stephenen volt a sor, no meg apjával való elhidegült kapcsolatán. Sokan mondják, hogy a tragédia összehozza az embereket, és ez tényleg így is van. Williams – Stephen apja – ahogy lejött nekem, egy maradi ember volt, aki nagyon is hitt a bibliában, és azt szerette volna, ha fia is hasonlóan gondolkozik, valamint cselekszik, ahogy elvárná. Itt kezdődtek a gondok!

Andy sajna kimaradt ebből a részből, de ha jobban átgondoljuk nem is kellett most. Kyle és Amandát a hitt hozta össze! Szerintem nem túlzás, ha ezt így kijelentjük. Végre megvolt az első csók. Hát csak összejött ennek a Kyle gyereknek.

A zenéért újra csak piros pontot tudnék adni! A hangulatot teljes mértékben megteremtették. Íme a lista kikről is van szó:

Whitey – Wrap It Up
New Ruins – Ships
Cary Brothers – Ride
M Craft – Dragonfly
Aidan Hawke – Fly Straight

No és mit várok a folytatástól? Már esedékes lenne, valami nagy durranás. Mondjuk, egy olyan személy felbukkanása, akire nem éppen számítanánk, és itt nem éppen Foss-ra gondolok. Adam nem bízott benne, viszont Tayler-rel mi a helyzet?

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Kyle XY – 2.07 – Free To Be You and Me

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 26, 12:19-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_207.jpg
Premier:
2007/07/23
Írta: Julie Plec
Rendezte: Guy Norman Bee

Amanda a zongorát szeretné valahogy meghálálni Kylenak, ezért elhívja a suliban megrendezésre kerülő bálra, mint táncpartnert. Az izgalom, igazán csak akkor lesz úrrá rajta – már mint Kyle-on – mikor megtudja Loriéktól: ez randi. Josh újra büntibe kerül, ugyan is “kölcsön” akarta venni a suli elé kiállított kocsiból a rádiómagnót. Lori és Hillary a bál ellen kezd tiltakozni Andy-vel az élen, mivel túlságosan is sokallják a jegyek árát. Az útjuk, persze az igazgatóhoz, ahol eltiltásban részesülnek a bált illetően…

Megjegyzés: Nem fogom lehordani a részt, mert sokat mosolyogtam. A hangulat egyszerűen fenomenális volt! Szintén csak dicsérni tudom a készítőket, még ha kissé alá is pontoztam volna. A rész embere megint csak Andy volt. Tiltakozásával, megint csak azt támasztotta alá, hogy nem retten el semmitől, és senkitől. Egyre jobban bejön a csaj stílusa, és már nem is tartom, annyira rossz ötletnek szerepét. Nem, mint ha előtte annak véltem volna, de azért voltak kételyek. Ezennel ezek megszűntek, jelentem!

Végre több részről is megtörtént a tovább lépés. Amanda túl esett Charlie-n, valamint elfelejtette a történteket Kyle-lal kapcsolatban. Tényleg jó ötlet volt a zongora. Meg is lett az eredménye, azaz az első randijuk, ami kissé szokatlanra sikeredett, már ami a bált illeti, de még is hangulat meg volt. Ahogy Josh és Andy részéről is. Nehezen, de azért Josh felfogta, hogy a lány vonzódik iránta. Remélhetőleg attól a puszitól megjön az esze, vagy éppen elmegy még jobban. Lori, Declan és Jessi trió sem volt semmi. Lori és Declan még mindig vonzódik egymáshoz hiába is titkolják, és ahogy láttuk Jessi nem lesz semmi jónak az elrontója.

Kíváncsian várom Nicole mikor kezdi el a gyanakvást Emily-ék felé, mert ennyi véletlen nem igazán van a világon. A lány túlzottan is feltűnösködik, és ez nem jót jelent a küldetése szempontjából. Lehet, majd a későbbiek során mai alakítása visszaüt. Stephen, továbbra is elvakítja az új munkahely világa.

Megtörténik a drámai igazság szolgálatás? Kyle rászánja magát, hogy elmondjon mindent Declannek, azonban az se mindegy, hogy mennyit fog mondani. Mindent én soknak tartanám, ellenben a keveset meg kevésnek. Megtörtént, amitől most már mind ketten félte Lori-val kapcsolatban. Nem tudni, hogy Foss volt-e, maximum sejthetjük. Kimondottanul jó ötletnek találom, hogy megcsavarják a férfi szálát. (Persze, ha róla van szó)

Amint azt már mondtam az elején is nagyon jó hangulatot teremtettek a készítők. Gondolok itt Josh és Kyle tánc tanulására, vagy éppen közös bemutatójukra. Zene, viszont kell tánchoz, így jöjjön a lista, mik is voltak:

The Tacticians – Respectfully Proceeding
Ampop – Two Directions
The Coast – Take A Walk Outside
Coburn – Baby Boomer
Sherwood – The Best In Me
Sherwood – For The Longest Time
ide – Come Out Of The Shade
The Perishers – Come Out Of The Shade
Stars Of Track And Field – Real Time

Nekem nagyon tetszett mind, és neki is áltam a begyűjtésének, mert már kell valami új. Ellenben ha valaki tudja a Kyle és Josh tánca alatti “Oh, reach out” c. szám előadóját (és számcímét ha nem ez az!) akkor az kommentekbe írja meg nekem! Előre is THX!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Kyle XY – 2.06 – Does Kyle Dream of Electric Fish

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 25, 21:05-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_206.jpg
Premier:
2007/07/16
Írta: R.P. Gaborno, Christopher Hollier
Rendezte: Chris Grismer

Josh készül a nagy randira, azonban Andy nem hagyhatja, hogy tapasztalatlansága miatt kárba vesszen ez és segít neki. Stephen új munkahelyén – Madacorp-ben – összeismerkedik Emily-vel. Lori, Amanda felkérésére fellép a Szabad Mikrofonok Estéjén. Dalát Declannek írta, azonban ő mielőtt még hallaná: lelép Jessi-vel. Kyle-nak egy újabb képessége kerül felszínre, még hozzá, hogy emlékeiben tud kutakodni, valamint látja a jövőt…

Megjegyzés: Nem is tudom hol kezdjem, annyi minden lenne, amiről írni akarom! Bazz, híresek lettünk. Nem hittem volna, hogy valamelyik sorozatban is feltűnik magyar szó, valamint A “magyar” szó! (Teszem hozzá rögvest, hogy nem fordítóink akarták magyarra fordítani a nem magyar szót.) Durva, de egyben nagyon is tetszik. Ugyan is Kyle-nak Adam rajtunk keresztül üzen. Először egy “Viz Alatti” szöveggel, melyből mondanom sem kell egyből leesett nekem, hogy még is mit kell ez alatt érteni, ellenben nagyon ott volt a toppon. Nos, a történések csak pörögtek. Jót is tett ez a sztorinak. “Ne bízz Fossban” Vajon miért írta Kyle-nak, ezt Adam, és hova tűnt a végén az emlegetett szamarunk? Rengeteg kérdése terjeng a fejemben!

Josh első randija. Valahogy sejtettem, hogy ez lesz belőle. Andy tényleg hozzá illő lány, és amit a végén levágott, no meg az elején, az nem semmi. Kyle-nak, hogy megmondta már. Nem tudom mennyire tűnt fel nekte, de nekem nagyon is, hogy a lánynak citromsárga körömlakkal volt lefestve a körme. Na, ez sem igazán hétköznapi. Mondjuk a lány sem. Talán ezért is jön be a karakterje ennyire.

Lori titkolja érzéseit. Próbál Declan közelébe férkőzni, azonban nem megy neki, mert feltűnik Jessi. Kétszeres hoppon maradás. De az a röhej, hogy ennek nem is így kellene történnie. Kíváncsi leszek mikor jön rá Emily, akit most a Madacorp-ban láthattunk. Kyle és Amanda kapcsolata is jó úton halad. A zongorával tényleg nagy meglepetést fog neki majd szerezni, hiszen a kedvenc eszköze.

Ha pár szóban akarjuk összefoglalni a történéseket, akkor azt mondanám: Zene, a mi életünk. Kétségtelenül a mostani résznek ez volt a témája. És hallhattunk is jó pár kafa számot.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Kyle XY – 2.05 – Come to Your Senses

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 24, 17:35-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_205.jpg
Premier:
2007/07/09
Írta: Chad Fiveash, James Stoteraux
Rendezte: Morgan Beggs

Kyle az éjszaka folyamán meghallja az Amandáéknál történő lopást. A lány karkötője tűnik el a házból, melyet még az apjától kapott. Meg is viseli az eset, ezért Kyle-nak cselekednie kell ez ügyben, melyben Lori lesz a segítségére. Nicole megkezdi az új páciens, Jessi, kezelését, akinek igen megtetszik Declan első találkozásukon. Josh lebukik, mivel megcsapolta pár jointtal apja készletét…

Megjegyzés: Visszatért a történet az első évad stílusához, amikor nem sok történik, de még is történik sok minden! Nem kétséges, hogy a készítők ezt a részt Kyle és Amanda kapcsolatára építették. Örültem is neki, hogy nem egy “nagykaland” kellős közepébe teszik bele. Így legalább átérezhettük azt a drámai hangulatot, ami valójában köztük van. Kyle mindent megtenne, hogy újra a régi legyen a lánnyal való kapcsolata, azonban még mindig neheztel rá. Mindezidáig. Úgy tűnik most sikerült rendezni a történéseket, azonban ez az Adam-től kapott gyűrűjébe került. Érdekes, hogy Ballantine tudott az esetről, ami annyit jelent, hogy lehet ő küldte a fotókat is az előző részben Declannek.

Az ellenség igen jól rejtőzködik mondanom sem kell. Míg Nicole új páciensét – XX-et, vagy inkább Jessi-t – kezeli addig Hollander a rendőrségnél tevékenykedik, ahogy az tette Foss is. Kissé nosztalgikus is a hangulat emiatt, de ezért is tetszett a rész. Stephen munkába áll, így mondhatni teljes mértékű a beépülés a család köreibe. Az erre senki sem gondolt volna, valljuk be!

Míg Kyle és Amanda között tisztázodtak a történések, addig Declan és Lori között nem. Megvolt a nagy szakítás, melynek okát még mindig nem tudjuk, maximum sejtjük. Lori szakítás utáni énje ellenben jobban tetszik, mint az előző! Mint ha felszabadultabb lenne. Kilopózik Kyle-lal az éjszaka közepén tolvajt fogni. Kíváncsi leszek, hogy Declan és Jessi között milyen érzelmi szálak fognak kialakulni, ugyan is ha túlságosan is eldurvulna a helyzet – azaz bele esne – Ballantine-éknek cselekedniük kell, hiszen nekik Kyle kell.

Összességében nem volt rossz rész. Tartalom az volt dögivel, azonban kicsit, mint ha hiányoltam volna Foss-t. Azok a kegyetlennek minősíthető edzések még is kellenek a részben, mert már nem lehet meglenni nélkülük. Vajon sejtheti, hogy mi készülődik Kyle körül kibontakozni?

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Kyle XY – 2.04 – Balancing Act

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 24, 16:50-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_204.jpg
Premier:
2007/07/02
Írta: Steven Lilien, Bryan Wynbrandt
Rendezte: Michael Robison

Kyle egyre több időt tölt Foss-sal! Nicole-ék először azt hiszik, hogy már nem akar velük lenni, ezért kérdőre vonják. Lori még mindig maga alatt van Declan-nel való szakítása óta, ezért elfoglaltságból újra gitárt ragad, míg a fiú egyre jobban érdeklődik titokban Kyle titka iránt. Josh születés napja közeleg! Stephen megígérte neki, hogy kap kocsit, ha meg lesz a jogosítványa, azonban egy váratlan esemény tesz ennek keresztbe…

Megjegyzés: Amint az várható volt alacsonyabb értéket kapott! Ez persze nem fogható fel Amanda és Charlie szakításának, inkább Lori és Declanének. Ahogy sejtettem a fiú Kyle miatt hanyagolja a lányt. Meg kellett volna jelennie 4-kor, azonban őt inkább a kíváncsiság hajtotta. Már csak az a kérdés: Ki tett a fotókat a fiú kocsijába! Ha Foss, akkor igen csak elgondolkodhatunk kinek az oldalán is áll valójában.

Elérkezett Josh nagy napja! Megkapta a jogsit, így már csak a hőn várt autóra van szüksége, ami szülei nem tudnak megadni neki, mivel eladták a fater cégét! Milyen rég volt szó a cégről. Még az első évadban. Na mindegy. Azért Kyle és Stephen ezt is orvosolta valahogy. Jah és Andy-t se feledjük ki! Autó mellé csaj is jár? Ez így nem ér! :D

Emily sikerrel járt Nicole-lal kapcsolatban. Ballantine örülhet, mi meg izgulhatunk, hogy mi várható. Igazából csak most tűnt fel, mennyire spoileres az évad promo képe a sorozatnak, ahol XX és XY rajta van! De legalább a továbbiakban őket is láthatjuk.

Nem volt akkora rész, mint az előző, azonban Foss és Kyle kapcsolata még is az egekbe tudja repíteni. Egyik pillanatban Foss a szigorú, a kemény, a másikban pedig Kyle. Ez a szerepcsere nagyon jó, és jót is tesz a történéseknek. Látszik, hogy biznak egymásban és mindig a másik érdekeit tartják szem előtt még, ha kis szigort is bele visznek!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Kyle XY – 2.03 – The List is Life

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 23, 17:52-kor a(z) Kyle XY témába.

kylexy_203.jpg
Premier:
2007/06/25
Írta: Julie Plec
Rendezte: Patrick Williams

Nagy ünnepség készülődik a városban, melynek neve: örömtánc. Ebben az időszakban a suliban mindenig “jelölések” indulnak egy-egy gúny névre. Lori még mindig maga alatt van Declan miatt, ezért Hillaryvel elhatározza, hogy a rendezvényen szüzteleníti magát. Foss próbálja Kyle képességeit a felszínre hozni, azonban ő átlagos életet szeretne. Emellett még Charlie tettei is aggasztják, melyeket legszívesebben megosztana Amandával. Ballantine, közben XX-et átprogramozza rendes emberré, hogy Kyle-t közelébe férközzön, és ezzel képességét megszerezzék…

Megjegyzés: Nem is tudom hol kezdjem! Mérföldekkel jobb részen vagyok túl! Nekem nagyon tetszett. Végre újra elkezdtek pörögni az események! Kyle-nak még mindig kell találkoznia Foss-sal, ami már nehezére is Adam halála óta. Nem akar különc lenni! Inkább csak egy átlagos ember, de az nagyon. Aggasztja Charlie tettei is. Legszívesebben kiteregetne Amandának, azonban Lori és Hillary tanácsára nem teszi meg. A karneválon, azonban igen bedurvul a helyzet. Lehet szerencsésnek és szerencsétlennek is nevezni, hiszen Amanda így is, úgy is neheztel rá.

Lori és Declan kapcsolatát nem igazán értem. A fiú miért szakított vele, úgy is tudjuk, hogy szeretik egymást? Nem hinném, hogy Kyle állna a háttérben. De ha ő akkor nagyon hülye! Josh úgy tűnik: becsajozik. Mit ne mondjak: Andy Jensen tényleg jó csaj, és még szokásaik is nagyban megegyeznek. Remélem még látjuk a továbbiakban! Amint, azt láthattuk kiderül Amanda és Charlie részéről az igazság, szóval a következő részekben (szerintem) alacsonyabb színvonalra számíthatunk részükről.

Hát az milyen durva volt, mikor XX az egyik pillanatban még egy ősemberre hasonlított, a másikban meg egy rendes lányra! Ballantine nagy terve úgy tűnik már az elején kezd beválni. Már csak az a kérdés: mikorra várható a dráma fordulat. Ugye bár már tudja Nicole, még is mi valójában Kyle. Ez persze jó, mert egy rész a sok aggódására magyarázatot talált! Más részt tuti elmondja majd férjének, amit Kyle lehet nem tartana jó ötletnek. És hogy mit gondol ezek után Declan azt a fene se tudja! Nézzük mit hoz a folytatás.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats