ABC “midseason-újoncok” (7): Roseanne

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 10, 10:56-kor a(z) Upfronts 2017: ABC témába.

Roseanne-banner

Műfaj: többkamerás szitkom

Stúdió: Carsey-Werner Television.

Forgatási helyszín: N/A.

Eredeti alapokról: 1988 és 1997 között futott, 9 évadot élt meg, mellyel 222 epizódot tudhatott maga mögött a projekt.

Író: Matt Williams (Saint George, Soul Man).

Producerek: Bruce Helford (Anger Management, Kevin Can Wait), Roseanne Barr (The Roseanne Show), Sara Gilbert (The Talk), Tom Werner (Survivor’s Remorse, Good Vibes), Tony Hernandez (Younger, Broad City) és Whitney Cummings (2 Broke Girls, Whitney).

Szereplők: Ames McNamara, Emma Kenney (Shameless), John Goodman (Alpha House, Community), Johnny Galecki (The Big Bang Theory), Laurie Metcalf (The Big Bang Theory), Lecy Goranson, Michael Fishman, Roseanne Barr (Roseanne), Sara Gilbert és Sarah Chalke (Scrubs, Blackstrom, How to Live with Your Parents (For the Rest of Your Life), How I Met Your Mother).

Történet: a klasszikus családi komédia felélesztésre került.

Berendelve: 9 epizód (10. évaddal folytatódik!) – dupla részes start!

Premier: 2018. március 27-én; keddenként 20 órától – A The Middle 9. évadját fogja felvezetni.

Kanyecc szerint: Egy igazi klasszikus, amit idehaza egyetlen országos tévécsatorna sem sugárzott. Bár arról sincs információm, hogy bármelyik kábeles – de aztán annyi van, hogy simán benn a pakliban az ellenkezője. Ha mégis megtörtént, akkor az se mostanság volt. A lényeg, hogy az 2017/18-ban a régi klasszikusok felélesztése egyáltalán nem ciki, erőltetettnek se nevezném, helyette egy vad, ám eléggé kétélű fegyver. Az NBC-nek a Will & Grace-szel összejött a mutatvány, az ABC hasonló babérokra szeretne törni, amiért meg is teszi a lehető legtöbbet. Kezdésképp csak 9 résszel térnek vissza, ami egy okos húzás – már csak abból kifolyólag is, hogy a castingban akad egy TBBT főszereplő, akit nem nehéz sok időre lefoglalni. Elég sok szereplőt sikerült visszacsábítani, így érdekes lesz látni, hogy 21 év elteltével miként működnek majd az akkori humorok, mert várhatóan megtartják a stílust.

Közösségi háló elérések: Weboldal | Facebook | Twitter | Instagram | Hashtag: #Roseanne

A tovább mögött még megtekinthető néhány promóciós tartalom!

Tovább…

Kommentáld!

ABC midseason újoncok (6): Splitting Up Together

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 9, 11:55-kor a(z) Upfronts 2017: ABC témába.

Splitting-Up-Together-banner_004

Műfaj: egykamerás szitkom.

Stúdió: A Very Good Production · Piece of Pie Productions · Warner Bros. Television.

Forgatási helyszín: N/A.

Eredeti sorozat írója: Mette Heeno (Lærkevej, Lillemand)

Eredeti sorozat címe: Bedre skilt end aldrig (1 évad; 8 rész)

Író: Emily Kapnek (Suburgatory, Selfie, Emily’s Reasons Why Not).

Rendező: Dean Holland (The Good Place, Brooklyn Nine-Nine, Parks & Recreation).

Producer: Ellen DeGeneres (The Ellen DeGeneres Show), Hella Joof, Jeff Kleeman (Little Big Shots, Friends with Benefits) és Mie Andreasen (Lærkevej).

Szereplők: Bobby Lee (Love), Diane Farr (Numb3rs, Rescue Me), Jenna Fischer (The Office, You Me and the Apocalypse), Lindsay Price (Eastwick, Lipstick Jungle), Oliver Hudson (Nashville, Scream Queens), Olivia Keville, Sander Thomas és Van Crosby (Criminal Minds, About a Boy).

Történet: egy házaspár elhatározza, hogy felbontja a házasságát – ám a gyermekek miatt akadnak nehézségek, de minden jel arra mutat, hogy ezzel a döntéssel léphetnek be: új, boldogabb életükbe.

Berendelve: 13 epizód

Premier: 2018. március 27-én; keddenként 21:30-tól – A black-ish 4. évadja fogja felvezetni, míg neki a For the People nézőszámát kell megalapoznia.

Kanyecc szerint: Az ABC 3 szitkommal rúg labdába a 2017/18-as idényben. Ebből egy már elhasalt a The Mayor személyében, kettő másik pedig midseasonben bizonyíthat. A családi komédiák többségére az egyhangúságot, a snasszságot ráhúzhatjuk. Hiába egy hangzatos leírás, egy jól komponált előzetes, ha az epizódok elvéreznek humor hiányától vagy éppen az ötlettelenségből adódóan. Nehéz megjósolni, hogy mire lesz képes a Splitting Up Together, amit a keddi szitkomblokkba pakol az ABC. Ergo, sokkal többet néz ki Zach Braff ötletéből.

Az, hogy dán alapokon nyugszik a mű, ad egyfajta biztonságérzetet, de ha kicsit körbejárjuk Mette Heeno elképzelését, akkor felfedezhetjük, hogy csak 8 rész készült az eredetiből. Az nem sok. Vajon egy amerikai néző sokkal többnek a fogyasztására lesz alkalmas? Minden esetre, engem valahogy semmi sem győzött meg most vele kapcsolatban.

Közösségi háló elérések: Weboldal | Facebook | Twitter | Instagram | Hashtag: #SplittingUpTogether

A tovább mögött még megtekinthető néhány promóciós tartalom!

 

Tovább…

Kommentáld!

ABC midseason-újoncok (5): Alex, Inc.

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 9, 9:08-kor a(z) Upfronts 2017: ABC témába.

Alex-inc-banner

Előző címe: StartUp

Műfaj: egykamerás szitkom

Stúdió: ABC Studios · Davis Entertainment · Gimlet Media · Sony Pictures Television.

Forgatási helyszín: New York.

Író: Matt Tarses (Worst Week, Scrubs).

Rendező: Zach Braff (Scrubs).

Producerek: Alex Blumberg (This American Life), Chris Giliberti, John Davis (Timeless, The Blacklist-franchise, Dr. Ken), John Fox (Timeless, The Blacklist-franchise, Dr. Ken) és Matt Lieber.

Szereplők: Audyssie James, Chris Sacca (Shark Tank), Elisha Henig, Hillary Anne Matthews (Drive Share, Single by 30), Michael Imperioli (Californication, Mad Dogs), Tiya Sircar (The Good Place) és Zach Braff (Scrubs).

Történet: a méltán népszerű Alex Blumberg-féle StartUp podcast szolgáltatja az alapjait, amelyben mindenről szó: jóról, rosszról és a csúfról is. Főhősünk egy családapa, aki harmincas éveiben meghoz egy döntést, miszerint otthagyja régi hivatását és valami újba fog bele. Saját céget alapít, azonban azzal nem számol, hogy sokkal nehezebb lesz mostantól az élete, mint azt korábban gondolta. Jön a minden kezdet nehéz effektus?!

Berendelve: 13 epizód

Premier: 2018. március 28-án; szerdánként 20:30-tól – A The Goldbergs 5. évadja vezeti fel, míg neki a Modern Family 9. etapját kell megalapoznia.

Kanyecc szerint: Sokaknál Zach Braff lehet a húzónév, hiszen a Scrubs-ban nagyon megszerethető karaktere volt. Alapvetően a komédia világába való színész; az pedig, hogy egy olyan készítővel (gondolok Matt Tarses-re) dolgozik együtt, akivel korábban volt közös projektje, az jót sejtet, hiszen ismerik egymást, tudják, miben erős a másik. A két gyermek színész számomra az abszolút kérdőjel, mivel egyikről se találtam sok mindent a neten, bár bízom az ABC-ben, hiszen manapság jól castingolja ezt a korosztályt.

Véleményem szerint elfér a szerdai komédiablokkban egy Zach komédia. Hazudnék, ha azt írnám, hogy egy kicsit se várom, mert kíváncsi vagyok rá hova fejlődött a színész 2010-hez képest, amikor végleg elkaszálták a Scrubs-ot. Azóta tartós sorozatos szerepe nem volt.

Közösségi háló elérések: Weboldal | Facebook | Twitter | Instagram | Hashtag: #AlexInc

A tovább mögött még megtekinthető néhány promóciós tartalom!

 

Tovább…

Kommentáld!

ABC midseason-újoncok (4): The Crossing

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 8, 21:33-kor a(z) Upfronts 2017: ABC témába.

The-Crossing-ABC-Banner

Műfaj: dráma

Stúdió: ABC Studios.

Forgatási helyszín: Vancouver.

Írók: Jay Beattie (Scream: The TV Series, Matador) és Dan Dworkin (Matador, Revenge).

Rendező: Rob Bowman (Castle, Daybreak, The X-Files).

Producer: Jason Reed (Of Kings and Prophets).

Szereplők: Bailey Skodje, Grant Harvey (Heartland), Jay Karnes (Gang Related, Last Resort), John D’Leo, Kelly Missal (One Life to Live), Luc Roderique, Marcuis Harris (Vice Principals), Natalie Martinez (APB, Kingdom), Rick Gomez (Band of Brothers, Justified), Rob Campbell, Sandrine Holt (MacGyver, The Art of More, House of Cards, Hostages), Simone Kessell (Terra Nova, Of Kings and Prophets), Steve Zahn (Treme, Mind Games, Mad Dogs) és Tommy Bastow (Harley and the Davidsons).

Történet: egy amerikai halászváros áll, ahol háborús menekültek kezdenek el felbukkanni, szám szerint 500. A sztori pikantériáját az adja, hogy a háború maga még meg sem történt. A kormány igyekszik is megtudni, hogy mi is történik valójában, mert ez a létszám jelentős.

Berendelve: 13 epizód

Premier: 2018. április 2-án; hétfőnként 22 órától – Az American Idol 16. évadja fogja felvezetni 20 órás kezdéssel.

Kanyecc szerint: Fogj egy kis várost – ha a part mentén van, az lenne a legjobb! –, majd írj hozzá egy olyan történetet, amihez fogható sose történt a történelemben. Vond bele a kormányt, említsd meg az előzetesében a Lost-ot. Kész? Kész! – Nos, a The Crossing kétségtelenül az ABC tavaszi high-concept ötlete akar lenni, és rá is játszanak az ABC marketing osztályánál, hogy ezt akarja kinézni belőle mindenki. A rejtélyek szolgáltatják majd azt, hogy heti rendszerességgel valami új teóriát szüljön a néző, mégis mi történhetett azzal az 500 túlélővel, akik egyik pillanatról a másikra feltűntek. A történetére nem szeretnék több szót fecsérelni.

Ha egy pillantást vettek a készítőgárdára, akkor alapvetően igazolódik az, hogy miért kell belemosni az előzetesébe a Lost címét. Valahogy el kell adniuk a random nevekkel megdagasztott Dan Dworkin-Jay Beattie agymenést. Ne értsetek félre, nem írom le látatlanban, se ajánló alapján, de egyelőre semmi meggyőzöt nem tettek le az asztalra arra kihegyezve, hogy valóban egy új Lost megszületése következne be áprilisban. Tippre, kemény egyévados újoncként 3 év múlva már el is felejtjük a snassz, középszerű címét.

Közösségi háló elérések: Weboldal | Facebook | Twitter | Instagram | Hashtag: #TheCrossing

A tovább mögött még megtekinthető néhány promóciós tartalom!

Tovább…

Kommentáld!

ABC midseason-újoncok (3): For the People

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 8, 19:32-kor a(z) Upfronts 2017: ABC témába.

ForThePeople_ABC-banner

Műfaj: dráma

Stúdió(k): ABC Studios · Shondaland Productions.

Forgatási helyszín: Los Angeles / New York.

Író: Paul William Davies (Scandal, Betrayal).

Rendező: Tom Verica (Harry’s Law, Scandal).

Producerek: Betsy Beers (Betsy Beers, Casanova) és Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Scandal, Private Practice, How to Get Away with Murder).

Eredeti pilotból távozott szereplők: Britne Oldford (The Path, The Divide, Ravenswood) és Lyndon Smith (Parenthood).

Szereplők: Anna Deavere Smith (black-ish, Nurse Jackie, The West Wing), Ben Rappaport (Mr. Robot, Outsourced, Younger), Ben Shenkman (Billions, Royal Pains, Lights Out), Britt Robertson (Girlboss, The Secret Circle), Hope Davis (Wayward Pines, American Crime), Jasmin Savoy Brown (Will, Stitchers), Regé-Jean Page (Waterloo Road), Susannah Flood (Chicago Fire), Vondie Curtis-Hall (Daredevil, Soul Food, Chicago Hope) és Wesam Keesh (Awkward.).

Történet: középpontjában New York déli körzetének szövetségi bírósága áll, ahol nem csak piti, hanem nagyvolumenű ügyek is teret kapnak. Főhőseinknek hol a vád, hol pedig a védelem oldalán kell helyet állnia – mindezt úgy, hogy közben magánéleti oldalról is jelentkezik a csavaros életstílus.

Berendelve: 13 epizód

Premier: 2018. március 13-án; keddenként 22 órától – A Splitting Up Together 1. évadja fogja felvezetni 21:30-as kezdéssel.

Kanyecc szerint: A másik Shonda Rhimes-projekt midseasonben, amitől az ABC sokat vár. Miután kaptunk egy hullámzó teljesítménnyel bíró HtGAwM-t, a csatorna úgy döntött, hogy elbír a képernyőjük egy másik jogi drámát. A megközelítés most másabb, kicsit azt is éreztetik, mint ha a The Good Wife által keletkezett űr betöltésére jelentkeztek. Az út közbeni színészcserék döntése is inkább az óvatos, ám megfontolt írószobát sejteti. (Sandra Black karakterét korábban Britne Oldford alakította volna, míg Allison Anderson-ét Lyndon Smith. Őket azonban kiszanálták, előbbi helyére érkezett Britt Robertson, utóbbiéra pedig Jasmin Savoy Brown.) Nyilván a nap és a timeslot lesz a legnagyobb ellenfele, de az NBC se veteránt rakott ide, hanem egy újoncot a Rise személyében, így csak az NCIS: New Orleans jelenthet számára bázisnéző veszélyt. A készítők között csupa Shondaland-producer, akik valószínűleg a már megszokott tálalásban próbálnak hozni valami újszerűt.

Közösségi háló elérések: Weboldal | Facebook | Twitter | Instagram | Hashtag: #ForThePeopleABC

A tovább mögött még megtekinthető néhány promóciós tartalom!

Tovább…

Kommentáld!

ABC midseason-újoncok (2): Deception

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 7, 19:33-kor a(z) Upfronts 2017: ABC témába.

Deception_abc_banner

Műfaj: dráma

Stúdió(k): Berlanti Productions · Quinn’s House · Warner Bros. Television.

Forgatási helyszín: New York.

Író: Chris Fedak (Chuck, Forever, Legends of Tomorrow).

Rendező: David Nutter (Game of Thrones, Entourage).

Producerek: David Kwong (Fringe), Greg Berlanti (Black Lightning, Blindspot, Supergirl), Martin Gero (Blindspot, L.A. Complex) és Sarah Schechter (The Flash, Arrow).

Szereplők: Amaury Nolasco (Prison Break, Telenovela, Gang Related), Ilfenesh Hadera (Billions, She’s Gotta Have It), Jack Cutmore-Scott (Cooper Barrett’s Guide to Surviving Life), Justin Chon (Dr. Ken), Laila Robins (Murder in the First, Homeland), Lenora Crichlow (Flaked, Suspects, Back in the Game, A to Z) és Vinnie Jones (Galavant).

Történet: középpontjában egy szupersztár bűvész áll, akinek karrierjét egy botrány tönkre teszi. Csak egy helyen folytathatja a megtévesztés, a befolyás és az illúzió művészetét – az FBI-nál. Ő lesz az első illuzionista tanácsadója a szervezetnek, aki tudásával, egyedi nézeteivel segíti a kormányszerv munkáját akkor, amikor már nekik beletört a bicskájuk. Jön egy sornyi olyan ügy majd, ahol a bűvészt is mondva-csinálva feltűnik a tettek mezején.

Berendelve: 13 epizód

Premier: 2018. március 11-én; vasárnaponként 22:00-tól – Az American Idol 16. évadja fogja felvezetni 20 órás kezdéssel.

Kanyecc szerint: Jókat mosolygok ezeken az egyedinek beállított elképzeléseken. Ha egy kicsi más szemszögből nézzük a Deception történetét, akkor felfedezhetjük azt, hogy most az ABC egy Castle-klónt meghonosítására tett fel pénzt. Míg utóbbiban író, addig itt bűvész segíti az FBI-osok melóját – vagy hozhattam volna példaként az Lie to Me-t, ahol a hazugságokkal derítettek fel különféle ügyeket. Ettől függetlenül tetszetős a felállás, valószínűleg a pilottal sok nézőt szereznek, mivel a mozifilmek körében is ez a téma hangzatos és nézőcsalogató, így valami hasonlót várok tőle!

Közösségi háló elérések: Weboldal | Facebook | Twitter | Instagram | Hashtag: #DeceptionABC

A tovább mögött még megtekinthető néhány promóciós tartalom!

Tovább…

Kommentáld!

ABC midseason-újoncok (1): Station 19

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 7, 16:54-kor a(z) Upfronts 2017: ABC témába.

Station19-banner

Előző címe: Címnélküli Grey’s Anatomy spin-off

Műfaj: dráma

Stúdió(k): ABC Studios · Shondaland Productions

Forgatási helyszín: Seattle.

Író: Stacy McKee (Grey’s Anatomy).

Rendező: Paris Barclay (Sons of Anarchy, Glee, The Bastard Executioner).

Producerek: Betsy Beers (Grey’s Anatomy, Still Star-Crossed, HtGAwM) és Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Scandal, How to Get Away with Murder, Off the Map).

Szereplők: Alberto Frezza (Dead of Summer), Barrett Doss (Iron Fist, Bull), Danielle Savre (T@gged, Too Close to Home, Heroes), Grey Damon (Aquarius, Twisted, Star-Crossed), Jaina Lee Ortiz (Shooter, Rosewood), Jason George (Mistresses), Jay Hayden (Battleground, The Catch), Miguel Sandoval (Medium, Dirk Gently’s Holistic Detective Agency) és Okieriete Onaodowan (The Get Down).

Történet: a Grey’s Anatomy mintájára marad a helyszín Seattle, ahol a 19. tűzoltóállomás életébe nyerhetünk bepillantást. (Innen a Station 19 címötlet.) Olyan férfiakat és nőket ismerhetünk meg, akik nap, mint nap veszélybe sodorják életüket, hogy a miénket mentsék. Egy tűzoltóállomás 7/24-es életstílusába/életmódjába ad (valós) betekintést.

Berendelve: 13 epizód

Premier: 2018. március 22-én; csütörtökönként 21:00-tól – A Grey’s Anatomy és a Scandal közé pakolja a csatorna.

Kanyecc szerint: Egyáltalán nem butaság az, amibe az ABC belekezd. Anno az NBC-nek is valami hasonló elképzelése volt a Chicago-franchise kapcsán, és hova ki nőtte magát. A Grey’s Anatomy-nak akadtak testvérsorozatai, de mindegyik rövidéletet élt. Számomra az Off the Map lett a múlt évtized legnagyobb kérdőjele, melynél még a Private Practice is minőségibb lett. Pár év elteltével újra megpróbálkozik a csatorna és Shonda produceratyaúristen azzal, hogy franchise-t épít egy veteránra. Ha engem kérdeztek, már korább meg kellett volna lovagolni a tűzoltó vonalat, amiből simán egy rendőröst is szülhetnek, hogy aztán egy hetes crossoverezést építsenek köréjük. Nyilván ez lesz a menetrend, csak vigyék sikerre a Station 19-et. Jó este, jó timeslot. Meglepődnék, ha májusban nem lenne ott a berendeltek sorában.

Közösségi háló elérések: Weboldal | Facebook | Twitter | Instagram | Hashtag: #Station19

A tovább mögött még megtekinthető néhány promóciós tartalom!

 

Tovább…

Kommentáld!

free web stats