Stargate – 1.10 – The Torment of Tantalus

 
Beküldte: tess 2007 May 12, 17:28-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_110.jpg
Premier: 1997/10/3
Írta: Robert C. Cooper
Rendezte: Jonathan Glassner

Daniel felfedezi, hogy a CSillagkaput már 1945-ben is sikerült beindítani, mitőbb egy ember át is kelt a kapun. A csapat egy régi ismerőssel elutazik az eddig ismeretlen világba, ahol rábukkannak Dr. Ernest Littlefieldre. Daniel és a doktor egy hatalmas tudás tárat térképeznek fel, miközben a többeik a hazautat keresik…

Megjegyzés: Az utóbbi időben elég sok töltelék rész volt, de mint egy barátom is mondta ez még egy jó néhány részen keresztül tartani fog. Így ez a rész a kellemes csalódások közé tartozik, mivel sokkal rosszabbra számítottam. Nem mondom, hogy pörgős volt meg látványos, de azért tudott ütni egyes helyeken. Azonkivül rábukkantam a kezdetekre! A Stargate Univerzum-ban ugyanis amit meg lehet szerezni azt tuti hogy vagy elveszítjük, vagy megsemmisül. Szóval a kálvária valahol itt kezdődött.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Stargate – 1.09 – Thor’s Hammer

 
Beküldte: tess 2007 May 11, 21:24-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_109.jpg
Premier: 1997/9/26
Írta: Katharyn Michaelian Powers
Rendezte: Brad Turner

Jackson-nak egy új elmélete lesz a kpuról és ezt a vezetőség is támogatja, így egy felderítő expedicíóra mennek. Azonban a vikingek világában Jack és Teal’c eltűnik egy alagút rendeszerben, melyből egyetlen goa’uld nem távozott még. A baj csak tovább fokozódik, amikor kiderül, hogy nincsenek egyedül a barlangban…
Eközben Jackson és Carter mindent megtesznek, hogy bekerüljenek a barlangba és közben megdöbbentő dologgal szembesülnek…

Megjegyzés: Hát ez sem volt valami nagy rész, de szerencsére itt már egészen sok minden körvonalazódott. Gondolok itt arra, hogy vannak más lények is nem csak a goa’uldok. Mindemellett kaptunk némi történelem órát is a goa’uld fajból, de még így is csak egy közepes részre futotta. Lesz ez még jobb is idővel!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Stargate – 1.08 – Brief Candle

 
Beküldte: tess 2007 May 11, 20:28-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_108.jpg
Premier: 1997/9/19
Írta: Katharyn Michaelian Powers
Rendezte: Mario Azzopardi

Argos népe teljesen el van ragattatva a csapattól, de legfőképpen O’Neil-től. Így az ezredes gyorsan meg is házasodik és ezzel kezdetét veszi egy furcsa körforgás. Az emberek minden naplementekor elalszanak és másnap reggel már egy évvel idősebbek. Az ezredes is elkapta ezt a furcsa kórt, csakhogy ő sokkal jobban örekszik, mint a többiek…

Megjegyzés: Nem érdemes fecsérelni a szót erre az epizódra! Anno is tré volt és most is az. Nincs benne semmi extra, semmi vonzó. Egy az egyben egy töltelék rész! Sajnos.

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Stargate – 1.07 – The Nox

 
Beküldte: tess 2007 May 8, 11:35-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_107.jpg
Premier: 1997/9/12
Írta: Hart Hanson
Rendezte: Charlie Correll

A vezetőség elégedetlen a CSK-1 teljesítményével, így eredményeket várnak. A csapat mentő öve lehet Teal’c, aki tud egy olyan fajról, ami képes láthatatlanságra. A vadászat meg is kezdődik az idegen bolygón, csakhogy nincsenek egydül. Aphophis és csapata is vadászik és ahogy lenni szokott hamarosan találkoznak is…

Megjegyzés: Tipikus SG rész lenne ez is. Egy világ ami fejlettebb, mint amit mutat. Erre persze majd csak a végén döbbenünk rá. Addig is kapunk némi akciót és egy idegesítő győzzük meg a másikat, hogy segíteni akaunk szöveget. Hát lehet, hogy jó rész volt, de valahogy túl kellett élni. És az már alapból rossz, ha túl kell élni!

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Stargate – 1.06 – Cold Lazarus

 
Beküldte: tess 2007 May 8, 10:34-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_106.jpg
Premier: 1997/8/29
Írta: Jeff F. King
Rendezte: Kenneth J. Girotti

A CSK-1 egy furcsa bolygóra bukkan, ahol az egyetlen látványosság pár törött kristály. Azonban ezek a kristályok nem közönségesek és az egyik lemásolja O’Neilt. A bázison a vizsgálatok során Carter és Jackson rájön, hogy ezek a kristályok élnek és ha sürgősen nem kerülnek vissza a bolygójukra, akkor könnyedén bajt okozhatnak. Eközben az ál O’Neil már ki is jutott a bázisról és a feltételezett családját keresi fel…

Megjegyzés: Nem éppen egy tipikus Stargate rész volt. Sokkal inkább előtérbe került a dráma és O’Neil multja, ami nem is olyan nagy probléma. Akárhogy is nézzük van még 9 és fél évad és nem sok minden derül ki a karakterek magánéletéről, szóval alaposan meg kell becsülnünk azt amink van. Idővel majd csak többet tudunk. Másrészről ez egy scifi sorozat, szóval a drámát hagyjuk meg más sorozatoknak.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Stargate – 1.05 – The First Commandment

 
Beküldte: tess 2007 April 16, 1:18-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_105.jpg
Premier: 1997/8/22
Írta: Robert C. Cooper
Rendezte: Dennis Berry

A CSK-9 és vezetője Jonas Hanson kapitány egészen eldurvulnak egy idegen világban. Ez olyannyira elfajul, hogy a végén a kapitány már istennek hiszi magát és megöl mindenkit aki az utjába áll. A CSK-1 ilyen körülmények közt érkezik a bolygóra rendet tenni, de mint kiderült nem lesz könnyű dolguk. Különösen Carternek nem, hisz Jonas régen közeli barátja volt.

Megjegyzés: Ha jól emlékszem ez volt anno életem első Stargate része. A mai napig nem értem, hogy egy ilyen rész után hogy voltam képes folytatni a sorozatot. Így utólag viszont már örülök, hogy adtam neki még egy esélyt.

This entry has a rating of 0.5

Kommentáld!

Stargate – 1.04 – The Broca Divide

 
Beküldte: tess 2007 April 16, 0:24-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_104.jpg
Premier: 1997/8/15
Írta: Jonathan Glassner
Rendezte: Bill Gereghty

A CSK-1 tagjait egy különös vírus fertőzte meg, ami az ősemberek színtjére vetette vissza a fejletségüket. Teal’c és Jackson azonban fertőzés mentesek, így visszatérnek a bolygóra nyomozni. Itt viszont Jacksont elrabolják a “romlottak”, így Teal’c-en van a sor hogy megmentse a csapatot és vele együtt az emberiséget.

Megjegyzés: Tipikus töltelék rész egy újabb lepusztult civilizációval. Szerencsére O’Neil megint poénkodik egy kicsit, így azért még elviselhető.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Stargate – 1.03 – Emancipation

 
Beküldte: tess 2007 April 15, 23:33-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_103.jpg
Premier: 1997/8/8
Írta: Katharyn Michaelian Powers
Rendezte: Jeff Woolnough

A CSK-1 meglátogat egy mongolok által lakott bolygót, ahol a nőket szigorúan elnyomják. Carter is bele fut egy hasonló törzsbe, de a diplomácia a segítségükre lesz. Hamarosan viszont elrabolják a nőt és eladják egy szomszéd törzsnek. A CSK-1 Carter segítségére indul, de ez könnyedén háborúhoz vezethet a két rivális törzs közt.

Megjegyzés: Történelem óra indul, mi lett volna ha… Sajna hasonló részekben bővelkedik a széria, de valahogy majd csak kihúzzuk.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Stargate – 1.02 – The Enemy Within

 
Beküldte: tess 2007 April 15, 21:55-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_102.jpg
Premier: 1997/8/1
Írta: Brad Wright
Rendezte: Dennis Berry

A sikeres visszatérést követően a Földre a goa’uldok továbbra sem hagynak fel a támadásokkal. Szerencsére a támaszpont védve van az Írisztől. Nem úgy mint Teal’c, akihez egy fejes érkezik, hogy kihallgassa és tanulmányozza. Eközben Kawalsky testének írányítását átveszi a benne megbúvó parazita, aminek legfőbb célja elhagyni a bázist.

Megjegyzés: na ilyen eseteknben dől meg a Hármas Szabály. A rész egy az egyben a premier folytatása volt. Izgalmas volt meg minden, de a végét már az elején sejteni lehetett.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Stargate – 1.01 – Children Of The Gods

 
Beküldte: tess 2007 April 15, 20:12-kor a(z) Stargate SG-1 témába.

stargate_101.jpg
Premier: 1997/7/27
Írta: Jonathan Glassner, Brad Wright
Rendezte: Mario Azzopardi

Jack O’Neil ezredest visszahívják a hadsereghez, hogy újra át keljen a csillagkapun. Feladata Danielle Jackson visszahozzása a Földre. Mint kiderül Danielle Abydossi ottléte alatt felfedezett egy hatalmas térképet, mely csillagkapuk tucatjait rejti. Ez magyarázatot ad arra is, hogy honnan kerültek elő Ré és serege, akik elrabolják Jackson feleségét. A csapat Ré után ered és egy egészen más világba csöppenek, ahol megtudják hogy rég nem Ré-vel van már dolgok. Az idő egyre csak fogy és a szabadság egyre messzebb kerül tőlük, hacsak egy szolga meg nem könyörül rajtuk.

Megjegyzés: Dean Devlin és Roland Emmerich ’94-es filmje volt a sorozat backdoor pilotja és ezzel egy több éves utazás vette kezdetét. Mint ahogy lenni szokott a kezdés kissé döcögös és gyermek cipőben araszol, de majd pár év múlva…
Egyébként a szemfüles fanoknak gondolom feltűnt, hogy az eredeti filmből is szerepelt pár régi ismerős :D

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

free web stats