Mától kapható a Sorozatmánia áprilisi száma

 
Beküldte: Kanyecc 2020 March 25, 11:29-kor a(z) Magazinok témába.

Március végéhez érve ismét fel kellene valahogy keresnünk a legközelebbi újságárusunkat, hiszen március 25-től kapható a Sorozatmánia áprilisi száma. Nyilván nem a legjobb cselekvés az általam írt, mivel a cél, hogy mindenki maradjon otthon, ha viszont valaki a bevásárlással egybeköti, akkor azért ne felejtse el a listára felírni. Bár, ha akad olyan olvasónk, aki eddig mindig megvásárolta, annak lehet célszerű lenne meggondolni az előfizetés lehetőségét, mégis csak olcsóbbra jön ki éves szinten és még mennie sem kell érte.

A mostani szám címlapjára a szerkesztők a Stranger Things szereplőgárdáját rakták, illetve szalagcímnek a „A 4. évad titkai”-t adták, hogy még kelendőbb legyen a vásárlók részére. Azt azért megjegyezném, hogy a kialakult járványhelyzet miatt leáll a sorozat forgatása és vélhetően csúszni is fognak vele. A további tartalmai között helyet kapott: a Westworld, a The Walking Dead: World Beyond, aminek premierjét elhalasztották, valamint az Ez így nem OK – csak hogy a népszerűekre hívjam fel a figyelmet.

Természetesen a négy plakát közül kettő megint csak a sorozatokkal foglalkozik, most az I’m not OK with This és a The Walking Dead: World Beyond kerülhet a falra. Mindezért 888Ft-ot kérnek, amit boldogan kifizetek, csak hozzák havi rendszerességgel. Van olyan olvasónk, akinek mindegyik száma megvan a sorozatos különszámokkal együtt?

Kommentáld!

Már kapható a januári SorozatMánia

 
Beküldte: Kanyecc 2019 December 28, 12:20-kor a(z) Magazinok témába.

Végre van a tévésorozat világnak újra havi magazinja!

Mondjuk az is kellett hozzá, hogy a MoziMánia átalakuljon, és a VOX magazin eddig kiadott tévés különszámai átdolgozódjanak előbbibe. 2019 decemberében fúzióba lépett a két részleg, és onnantól kezdve afféle fordított kötésben fele ilyen, fele olyan tartalmú. És ügyeltek is arra, hogy elkülönüljön a két tartalom egymástól. Ez pedig sikerült. Én már csak annyit rónék fel a szerkesztőség felé, hogy lehetne egyértelműbb, hogy melyiket kezdem el lapozni, hiszen, ha átlag emberként fogom a kezembe, és fingom sincs arról, hogy a borítón most sorozatfotó vagy filmes fotó kap helyet, akkor belezavarodhatok. Szóval felcserélhetnék a címet, és a sorozatos szegmensnél a SorozatMánia lehetne alul, nagyobb beükkel kiírva, fölötte pedig a MoziMánia kisebbel.

A tartalmában bepillantást nyerünk most a Rick & Morty-ba, a The Witcher-be, a You-ba vagy éppen a Castle Rock-ba. Kap a közeljövős debütök közül írást a Vikings is, csakhogy a népszerűbbeket emeljem ki. A „Kulisszás” rovatban a TOP10 whodunit kerül górcső alá; míg a „Kultsorozatban” a Kaliforniába jöttem (The Fresh Prince of Bel-Air).

Az óriásplakát kollekció sorozat részlegében: a The Witcher és a Vikings foglal helyet 2020 első hónapjában. Árban továbbra sincs változás, maradt a 888 Ft.

Kommentáld!

Sorozatmánia decembertől a Mozimánia

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 30, 15:13-kor a(z) Magazinok témába.

A Vox magazin nagyjából 2017 júliusában piacra dobta az első olyan különszámát, ami a sorozatok világára helyezte a hangsúlyt. Akkor már lehetett tudni, hogy valaminek a kezdete elé nézünk, hiszen meglátták a piaci rést azáltal, hogy nincs nyomtatott, normális tévésorozatokra fókuszáló “havilap”. A 2018-as évben már két-/háromhavonta jelentkeztek friss számmal, amelyekben főként a nívós címek szerepeltek. 2019-ben sem történt másképp, azonban az év utolsó számánál lesz némi csavar: ugyanis megszűnik a VOX magazin sorozatos különszáma, hogy másképp újjáéledjen és rendszeresebben érkezzen aktuálisabb anyagokkal.

A Vox magazin mellett fut a Mozimánia névre havilap, amelynek egyik különlegessége, hogy 4 óriás plakát kap helyet. A decemberi számtól azonban SorozatMánia néven is számon lehet tartani, ugyanis kisebb átalakuláson esik át azáltal, hogy 34 oldalnyi mozis, és 34 oldalnyi sorozatos tartalommal jelentkezik mostantól havi rendszerességgel. Lényegében beépül a részleg. Plakát mennyiségből ugyanannyit kapunk, ha valaki csak ezért vásárolta volna.

Az ehavi sorozatos tartalmai között szó esik: A mandalóriáról, a Watchmen-ről, a The Crown-ról, A ki***tt világ végéről, a Mr. Robot-ról, a Vajákról és a The Morning Show-ról. Ezen kívül olvasható interjú: Peter Bowker-rel, valamint betekintést kapunk Damon Lindelof showrunner-i munkásságába. A poszterek listáján: a The Mandalorian és a His Dark Materials duó. Árban 888ft-ot kernek mindezért.

Íme a decemberi szám sorozatos borítása!

1 Hozzászólás

Megjelent a nyár végi VOX sorozatos különszám

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 4, 14:24-kor a(z) Magazinok témába.

Körkép: 2019/1 | 2019/2 | 2019/3 | 2019/4

Már az újságárusoknál!

Eddig mindig próbáltam arra törekedni, hogy a megjelenés napjához közeli időpontban beszámoljak arról, ha érkezik a Vox magazinnak a tévésorozatos különszáma, azonban a nyarat záró/őszt köszöntő negyedik kiadásról teljesen megfeledkeztem, mivel akkor tájt mentem nyaralni. Augusztus 23-tól már elérhető a “ránk”, sorozatfüggőkre szabott számúk, amiért továbbra se vészes a 777 Ft-os árazás. Egyet azért sajnálok, hogy mindig sikerül átlagos plakátcsomagot összeállítaniuk – mármint tudom, hogy megszavaztatják az olvasóikkal, hogy mi kerüljön bele, de most nem ezekért vásárolnám meg, az is biztos!

Ha már szóba hoztam a plakátcsokort, akkor mondanám, mik kaptak 80×56 cm-s nyomtatottságot: a Fear the Walking Dead S5B, a The Boys, a The Dark S2 és az Euphoria. – Sehol egy jóféle American Horror Story vagy The Mandalorian? Pedig szívesebben nézegetnék ilyesféle coming soon-os elképzeléseket.

Mikről olvashattok, ha megveszitek? – Nos, a nosztalgia faktort a Buffy, a vámpírok rémével teremtik meg. A showrunner rovatot Chuck Lorre nyerte meg munkásságával. Nagyobb lélegzetű kiadásban megemlékeznek az évvégi Arrowverse-ról; valamint jó néhány már nézhető sorozatok kap, mint pl.: a The Dark, az Another Life vagy a Mindhunter kisebb cikkösszefoglalót. A kulisszás rovatban A TOP10 parasorozatra helyeződik a hangsúly, zárás gyanánt pedig egy sorozatpremier naptárral összegzik, hogy mik azok a hangzatos címek, amikre mindenképpen oda kell figyelnünk az őszi menetben.

Nem is szaporítanám a szót, mutatnám a borítását! A fentebbi gyűjtőlinkekre klikkelve csekkolhatók a korábbi számainak megemlékezői.

Kommentáld!

Már kapható a tévés VOX magazin nyári száma

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 19, 11:23-kor a(z) Magazinok témába.

Körkép: 2019/1 | 2019/2 | 2019/3

Jó időnk van, nem?! Ilyenkor sűrűn csinálom, hogy magam mögött hagyom a lakást és kiülök a közeli parkba olvasni egyet. A bajom mindössze csak a szúnyoginvázióval van, ami lerövidíti a chillezős időmet. Ha éppen könyvhöz nincs kedvem, akkor valamelyik járatott magazinom kapom kezembe, és fogyasztom tartalmát. Immáron 2 (?) év, hogy a Vox magazin, ami mozifilmekre szakosodott kéthavonta hoz ki egy sorozatos különszámot, mivel manapság annyi jó produkció születik, hogy a két részleg között butaság lenne falat állítani. Ezt ők is észrevették. És erre a legélőbb példa az, hogy az Oscar-díjon nyert már Netflix-es film is, azaz megfordult a világ észjárása.

Június 19-től, azaz szerdától, avagy a mai naptól kereshető az újságárusoknál az idei harmadik különkiadás számuk, melynek árazása maradt 777 ft. A szokásos módon megszavaztatták a benne lévő plakátarzenált, amik között: a Stranger Things, a Doom Patrol, a Chernobyl és a Black Mirror kapta a legtöbb voksot, ezzel egyidejűleg a 80×56 cm-es megjelenítésre a lehetőséget. Szóval ezek a húzócímek mostanság?!

A számban persze sokkal több minden kerül górcső alá. Ott az Amazon-ra érkezett Good Omens, amiről szerintük is érdemes megemlékezni; vagy a Hulu-n debütált A 22-es csapdája című minisorozat, ami nem semmi szereplőgárdával ejti rabul a műfajkedvelőket. Természetesen nem hiányozhat a megemlítés A szolgálólány meséjéről sem, ami a 3. évaddal tért vissza a hónapban. És ott van a Csernobil is.

Amondó vagyok, hogy ez az az összeg, amit havonta más felesleges dolgokra elpazarolunk, így ne sajnáljátok rá.

Kommentáld!

A második VOX különszám is a Trónok harcára épít

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 16, 20:34-kor a(z) Magazinok témába.

Körkép: 2019/1 | 2019/2

Azt híhetnetek, hogy fizetett promóciót olvastok, de szó sincs ilyesmiről. A VOX magazin sorozatos különszámait már a kezdetek óta nyomon követem abból a puszta, egyszerű tényből adódóan, hogy szeretem a nyomtatott sajtót – ha pedig még kedvez is, mármint az érdeklődési körömet lefedik, akkor miért ne olvasnám és vásárolnám. Azt a mai napig sajnálom, hogy a 2017-es indulása óta nem sikerült megcsinálniuk, hogy előfizetői lehessünk, így minden alkalommal kereshetek fel egy újságárust, akit budapesti tartózkodásom alatt könnyedén megtalálok, de a vidékinél azért akadnak problémáim.

A 2019-es évben ez lesz a második szám, amit a Maya Média Kft. kínál. Külön jó hír, hogy végre van olyan magazin, ahol sorozatos témájú plakátokat is találunk. Ugye az éppen aktuális szám előtt mindig tartanak egy közvélemény-kutatást, hogy melyik kerüljön bele 80×56 cm-es változatban a lap közepére. Most a Trónok harca nyert kétszer, illetve mellette az Into the Badlands és a Love Death & Robots kreatívját kaparinthatjuk meg, ha engedünk a 777ft-os csábításnak.

No, de miről lesz benne szó?!

Az évindító számban is kaptunk Game of Thrones-t, de nyilván a folytatásból se maradhatott ki, mégis csak pont a premierjének idejére esett a lap megjelenését. Mellette a Gomorra éppen futó 4. évadjához tálalnak kedvcsinálót; szó lesz: a remake-elt The Twilight Zone-ról, valamint a tavalyi évben oly sok dicséretet kapott Killing Eye-ról, de a The Act se marad szó nélkül, ami sokkolhatta az elmúlt hetekben a nézőit. Most a showrunner-i rovatban A Duffer testvérek kapják a górcsőt, akiknek munkásságába és kreatív mivoltába nyerhetünk bepillantást. Az interjú szegmensben Henry Winklert ostorozzák kérdéseikkel. A TOP-lista keretében fény derül a legjobb jogisorozatokra, a kult rovatban pedig a Miért éppen Alaszka? kerül leporolásra.

Nyilván még ennél több mindenről lesz szó, de ne szpoilerezzem már el. Vegyétek bátran, már nekünk is a táskánkba olvasás céljára. Végére pedig a borítását mutatnám!

Kommentáld!

Áprilisban érkezik a Trónok harca-enciklopédia

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 29, 17:11-kor a(z) Magazinok témába.

Erősödik a Trónok harca körüli „láz”. Egyre több „csecse-becsét” áruló oldalon tűnnek fel relikviák a sorozathoz kapcsolódóan, legyen az pólóminta, nyaklánc, bögre vagy más egyéb formában. Nyilván mindenki most akar meggazdagodni belőle, mert koránt sem biztos, hogy a jövőre érkező spin-off ugyanilyen népszerűségnek fog örvendeni.

Amerikában az EW.com lépre meg azt, hogy 16 különféle borítással adta ki a sorozathoz kapcsolódó különszámát, itthon pedig a Vox magazin legutóbbi sorozatokkal foglalkozó kiadványa foglalkozott vele. A sor végére azonban koránt sem értünk, ugyanis Trónok harca magazin (egyik helyen így, másik helyen úgy emlegetik!) néven április 12-től kapható lesz egy masszív tartalmú áttekintő „kötet”. (Nem nevezném magazinnak, mert szó sincs arról, hogy lesz folytatása. Nálam a magazin az időszakosan megújuló tartalmú lapot jelent – legalábbis az én szótáramban.) A Marquard Media Magyarország Kft. által kapjuk meg a kiadványt.

Árazás tekintetében cseppet sem nevezném zsebbe nyúlósnak, mivel 1.990 Ft-ba kerül, ha a debüt napján az újságárusoknál vesszük meg. Ha viszont előrendeltek rá – mondjuk itt –, akkor 25%-kal olcsóbban, 1.490 Ft-ért juthatunk hozzá a 140 oldalnyi Trónok harca anyaghoz. És még tetejében ingyen házhoz is szállítják, ami tök jó.

A végére mutatnám a borítását:

(Pár távolabbi fotót mutatnék a magazin belsejéből, amolyan kedvcsinálóként, hogy lássátok, milyen szerkesztése.)

Tovább…

Kommentáld!

Megjelent az idei első VOX sorozatos különszám

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 21, 11:49-kor a(z) Magazinok témába.

Régi módi vagyok, így szívesen adok ki pénzt a kedvenc nyomtatott sajtóimra. Hiába van tele a net minden sorozatos hírrel és kritikával, olykor aktuálisabb is, mégis más érzést nyújt az, amikor egy magazint a kezembe fogok. Francnak sincs mindig kedve a telefonját nyomkodni, és ügyelni arra, hogy nehogy lemerüljön idő előtt.

2019-be lépve a VOX magazin csapata folytatja a nagyjából másfél éve megkezdett hagyományát, azaz kéthónaponta hoz egy sorozatos különszámot, ahol górcső alá veszik azokat az ötleteket, amik vagy nagyot mentek az elmúlt időszakban, vagy csak pusztán közönségkedvencek.

A címlapot a Trónok harca kaparintotta meg, ami áprilisban érkezik a befejező etappal. Húzócím, vele könnyedén el lehet adni bármit – pláne ha még plakáttal is kedveskednek. A mostani számban lesz szó: a Sex Education-ről, a Luther-ről, a You-ról, a Fekete hétfőről, a The Punisher-ről és még sok másról. Ismételten kikaptak a sűrűből egy showrunnert, akinek meglesték munkásságát. Most Nic Pizzolatto-ra esett a választásuk, míg a Toplista rovatban a legjobb kórházas sorozatok kapják a teret. Kultsorozat részlegben a Maffiózókról emlékeznek meg, ami nemrég ünnepelte évfordulóját.

Plakát nélkül se maradunk, csupa közönségkedvencre esett a választás. Hogy mikre, azt lásd a címlapfotón.

Kommentáld!

Nyáron se maradunk sorozatos VOX-különszám nélkül

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 25, 20:31-kor a(z) Magazinok témába.

A hazai mozifilmes tematikájú VOX magazin tavaly meglátta a lehetőséget, és úgy gondolt, van értelme piacra dobni egy tévésorozatokkal foglalkozó különszámot. Gondolom, az eladott példányszám elengedő visszaigazolás volt arra nézve, hogy érdemes a két-háromhavonta előállni egy-egy különszámmal, hiszen manapság a sorozatok is tudnak olyan minőséget nyújtani, mint a filmek. Sőt, néha jobb történeteket kapunk, csak győzzük kivárni.

Az újságszerkesztői első sorban a hangzatos címekkel vonzzák be közönségüket, de azért szerencsére foglalkoznak olyan ötletekkel is, amik kevésbé ismertek (pl.: Yellowstone, Maniac) a hazai függők körében. Talán pontosan ezért történhetett meg az is, hogy a nyári számuk címlapjára a Trónok harca került, ami majdcsak egy hónap múlva tér vissza utolsó évadjával a képernyőre. Hangzatos címekről beszéltem, ide sorolnám a Westworld-öt, a kritikusok imádta android sztorit; vagy A szolgalány meséjének 2. évadját, hiszen olyan emlékezetes elsőt tudhatunk magunk mögött, hogy lebilincselésből nincs hiányunk, ahogy sokkolásból sem.

A szerkesztőség palettájába mindössze egyetlen országos tévés sorozat került be, a Young Sheldon, a The Big Bang Theory spinoff-ja, ami az HBO Go-n már csekkolható szinkronnal. (Az év újonca lett Amerikában, felnőtt egyből a feladatra, hogy az anyasorozatot váltsa a jövőben.) A többi produkció csak is kábelen és stream szolgáltatásban elérhető. Ez is azt mondatja, hogy a jó dolgok már csak tényleg ott készülnek.

Kapunk egy összefoglaló írást is, ahol Ryan Murphy-t veszik górcső alá 4 oldalon keresztül, illetve munkásságát. Ezen felül ajánlanak 10 szitkomot az elmúlt 10 évből, amik mindenképpen megérnek egy misét. Jó látni, hogy a Modern Family-t és a Parks & Recreation-t se hagyták le róla, két személyes kedvencemet.

Június 20-tól már kereshetitek az újságárusoknál. 777Ft-ot simán megér a különszám. Most óriásposzter formájában: Westworld-öt, Luke Cage-et, The Big Bang Theory-t és 13 Reasons Why-t kapunk – azaz továbbra sincs szponzorált magyar plakát a pakkban, de remélem egyszer valamelyik tévécsatorna bevállalja, mert baromijó lenne visszalátni akár egy Korhatáros szerelmet is a falon. Nem véletlenül kapott a magyar plakát részleg külön szekciót a blogon. Nincs más hátra, mint megmutatni a szám borítását, illetve idézném Szöllőskei Gábort:

„Két vb meccs között és félidőkben is remekül olvasható. :)”

VOX_2018-03

Kommentáld!

Már az újságárusoknál

 
Beküldte: Kanyecc 2018 April 26, 14:08-kor a(z) Magazinok témába.

Vénülök! – Az elmúlt 1 évben megkedveltem a nyomtatott dolgokat. Holott azelőtt mindent, amit lehetett az csak tableten vagy mobilon fogyasztottam. Azóta lett otthon könyves szekcióm, illetve nem sajnálom kiadni a pénzt olyan magazinokra sem, mint a NatGeo, a Földgömb vagy a Vox magazin. Előbbi kettőnek előfizetője vagyok, utóbbinak még nem, de már nagyon érik egy ilyesmi is – csak hát minden elgondolkozom azon, hogy mi értelme valamire előfizetni, ha a magyar posta később hozza házhoz, mint ahogy meg tudnám vásárolni az újságárusnál. Igen, ez élőpélda a két természettudományos magazinnál, és bosszantó is, hogy olykor 2-3 napot kell pluszban várnom arra, hogy feltéphessem a csomagolást, majd megcsapja az orrom a finom, friss nyomtatott magazin jellegzetes szaga.

Nah, de ne térjünk el a tárgytól. A Vox magazin áprilisban ismét megajándékozta a magyar népet egy sorozatos különszámmal. Azaz tartották a szavukat és valóban két hónappal később hoztak egy összefoglaló számot azokról a tévés/streames dolgokról, amiknek van hírértéke. Természetesen a címlap megkapta az április végén debütált Westworld egyik ütős plakátját, de a Fear the Walking Dead se hiányozhat a számból, mégis csak történetben az anyasorozat előtt (és most ne az időt értsétek ez alatt, hanem a minőséget) van.

Az év második különkiadása száma foglalkozik még az Into the Badlands-szel, a részben idehaza forgatott Géniusz 2. évadjával, a hangzatos Lost in Space újragondolással, az HBO-s Barry-vel, illetve a hamarosan folytatódó A szolgálólány meséjével. Megint kapunk négy plakátot nagyméretben, melyek kiléte lenézhető a címlapfotóról. Egyetlen szívfájdalmam, hogy megint csak külföldi sorozatos posztereket kapunk, magyart nem! Másrészről, javaslat a szerkesztők felé, hogy bocsássák szavazásra azt, hogy mi legyen a plakátnégyes. Értem, hogy a hangzatosabb címekkel könnyen eladható a lapszám, de ha ez kell a népnek, ugyanez a végeredmény is kijöhet. Csak egy ötlet, ami szerintem forradalmi lenne.

Íme a különszám borítása, ára: 777 Ft.

VOX-Sorozatos_2018_2

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats