Már kapható a januári SorozatMánia

 
Beküldte: Kanyecc 2019 December 28, 12:20-kor a(z) Magazinok témába.

Végre van a tévésorozat világnak újra havi magazinja!

Mondjuk az is kellett hozzá, hogy a MoziMánia átalakuljon, és a VOX magazin eddig kiadott tévés különszámai átdolgozódjanak előbbibe. 2019 decemberében fúzióba lépett a két részleg, és onnantól kezdve afféle fordított kötésben fele ilyen, fele olyan tartalmú. És ügyeltek is arra, hogy elkülönüljön a két tartalom egymástól. Ez pedig sikerült. Én már csak annyit rónék fel a szerkesztőség felé, hogy lehetne egyértelműbb, hogy melyiket kezdem el lapozni, hiszen, ha átlag emberként fogom a kezembe, és fingom sincs arról, hogy a borítón most sorozatfotó vagy filmes fotó kap helyet, akkor belezavarodhatok. Szóval felcserélhetnék a címet, és a sorozatos szegmensnél a SorozatMánia lehetne alul, nagyobb beükkel kiírva, fölötte pedig a MoziMánia kisebbel.

A tartalmában bepillantást nyerünk most a Rick & Morty-ba, a The Witcher-be, a You-ba vagy éppen a Castle Rock-ba. Kap a közeljövős debütök közül írást a Vikings is, csakhogy a népszerűbbeket emeljem ki. A „Kulisszás” rovatban a TOP10 whodunit kerül górcső alá; míg a „Kultsorozatban” a Kaliforniába jöttem (The Fresh Prince of Bel-Air).

Az óriásplakát kollekció sorozat részlegében: a The Witcher és a Vikings foglal helyet 2020 első hónapjában. Árban továbbra sincs változás, maradt a 888 Ft.

Kommentáld!

Sorozatmánia decembertől a Mozimánia

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 30, 15:13-kor a(z) Magazinok témába.

A Vox magazin nagyjából 2017 júliusában piacra dobta az első olyan különszámát, ami a sorozatok világára helyezte a hangsúlyt. Akkor már lehetett tudni, hogy valaminek a kezdete elé nézünk, hiszen meglátták a piaci rést azáltal, hogy nincs nyomtatott, normális tévésorozatokra fókuszáló “havilap”. A 2018-as évben már két-/háromhavonta jelentkeztek friss számmal, amelyekben főként a nívós címek szerepeltek. 2019-ben sem történt másképp, azonban az év utolsó számánál lesz némi csavar: ugyanis megszűnik a VOX magazin sorozatos különszáma, hogy másképp újjáéledjen és rendszeresebben érkezzen aktuálisabb anyagokkal.

A Vox magazin mellett fut a Mozimánia névre havilap, amelynek egyik különlegessége, hogy 4 óriás plakát kap helyet. A decemberi számtól azonban SorozatMánia néven is számon lehet tartani, ugyanis kisebb átalakuláson esik át azáltal, hogy 34 oldalnyi mozis, és 34 oldalnyi sorozatos tartalommal jelentkezik mostantól havi rendszerességgel. Lényegében beépül a részleg. Plakát mennyiségből ugyanannyit kapunk, ha valaki csak ezért vásárolta volna.

Az ehavi sorozatos tartalmai között szó esik: A mandalóriáról, a Watchmen-ről, a The Crown-ról, A ki***tt világ végéről, a Mr. Robot-ról, a Vajákról és a The Morning Show-ról. Ezen kívül olvasható interjú: Peter Bowker-rel, valamint betekintést kapunk Damon Lindelof showrunner-i munkásságába. A poszterek listáján: a The Mandalorian és a His Dark Materials duó. Árban 888ft-ot kernek mindezért.

Íme a decemberi szám sorozatos borítása!

1 Hozzászólás

Megjelent a nyár végi VOX sorozatos különszám

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 4, 14:24-kor a(z) Magazinok témába.

Körkép: 2019/1 | 2019/2 | 2019/3 | 2019/4

Már az újságárusoknál!

Eddig mindig próbáltam arra törekedni, hogy a megjelenés napjához közeli időpontban beszámoljak arról, ha érkezik a Vox magazinnak a tévésorozatos különszáma, azonban a nyarat záró/őszt köszöntő negyedik kiadásról teljesen megfeledkeztem, mivel akkor tájt mentem nyaralni. Augusztus 23-tól már elérhető a “ránk”, sorozatfüggőkre szabott számúk, amiért továbbra se vészes a 777 Ft-os árazás. Egyet azért sajnálok, hogy mindig sikerül átlagos plakátcsomagot összeállítaniuk – mármint tudom, hogy megszavaztatják az olvasóikkal, hogy mi kerüljön bele, de most nem ezekért vásárolnám meg, az is biztos!

Ha már szóba hoztam a plakátcsokort, akkor mondanám, mik kaptak 80×56 cm-s nyomtatottságot: a Fear the Walking Dead S5B, a The Boys, a The Dark S2 és az Euphoria. – Sehol egy jóféle American Horror Story vagy The Mandalorian? Pedig szívesebben nézegetnék ilyesféle coming soon-os elképzeléseket.

Mikről olvashattok, ha megveszitek? – Nos, a nosztalgia faktort a Buffy, a vámpírok rémével teremtik meg. A showrunner rovatot Chuck Lorre nyerte meg munkásságával. Nagyobb lélegzetű kiadásban megemlékeznek az évvégi Arrowverse-ról; valamint jó néhány már nézhető sorozatok kap, mint pl.: a The Dark, az Another Life vagy a Mindhunter kisebb cikkösszefoglalót. A kulisszás rovatban A TOP10 parasorozatra helyeződik a hangsúly, zárás gyanánt pedig egy sorozatpremier naptárral összegzik, hogy mik azok a hangzatos címek, amikre mindenképpen oda kell figyelnünk az őszi menetben.

Nem is szaporítanám a szót, mutatnám a borítását! A fentebbi gyűjtőlinkekre klikkelve csekkolhatók a korábbi számainak megemlékezői.

Kommentáld!

Már kapható a tévés VOX magazin nyári száma

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 19, 11:23-kor a(z) Magazinok témába.

Körkép: 2019/1 | 2019/2 | 2019/3

Jó időnk van, nem?! Ilyenkor sűrűn csinálom, hogy magam mögött hagyom a lakást és kiülök a közeli parkba olvasni egyet. A bajom mindössze csak a szúnyoginvázióval van, ami lerövidíti a chillezős időmet. Ha éppen könyvhöz nincs kedvem, akkor valamelyik járatott magazinom kapom kezembe, és fogyasztom tartalmát. Immáron 2 (?) év, hogy a Vox magazin, ami mozifilmekre szakosodott kéthavonta hoz ki egy sorozatos különszámot, mivel manapság annyi jó produkció születik, hogy a két részleg között butaság lenne falat állítani. Ezt ők is észrevették. És erre a legélőbb példa az, hogy az Oscar-díjon nyert már Netflix-es film is, azaz megfordult a világ észjárása.

Június 19-től, azaz szerdától, avagy a mai naptól kereshető az újságárusoknál az idei harmadik különkiadás számuk, melynek árazása maradt 777 ft. A szokásos módon megszavaztatták a benne lévő plakátarzenált, amik között: a Stranger Things, a Doom Patrol, a Chernobyl és a Black Mirror kapta a legtöbb voksot, ezzel egyidejűleg a 80×56 cm-es megjelenítésre a lehetőséget. Szóval ezek a húzócímek mostanság?!

A számban persze sokkal több minden kerül górcső alá. Ott az Amazon-ra érkezett Good Omens, amiről szerintük is érdemes megemlékezni; vagy a Hulu-n debütált A 22-es csapdája című minisorozat, ami nem semmi szereplőgárdával ejti rabul a műfajkedvelőket. Természetesen nem hiányozhat a megemlítés A szolgálólány meséjéről sem, ami a 3. évaddal tért vissza a hónapban. És ott van a Csernobil is.

Amondó vagyok, hogy ez az az összeg, amit havonta más felesleges dolgokra elpazarolunk, így ne sajnáljátok rá.

Kommentáld!

A második VOX különszám is a Trónok harcára épít

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 16, 20:34-kor a(z) Magazinok témába.

Körkép: 2019/1 | 2019/2

Azt híhetnetek, hogy fizetett promóciót olvastok, de szó sincs ilyesmiről. A VOX magazin sorozatos különszámait már a kezdetek óta nyomon követem abból a puszta, egyszerű tényből adódóan, hogy szeretem a nyomtatott sajtót – ha pedig még kedvez is, mármint az érdeklődési körömet lefedik, akkor miért ne olvasnám és vásárolnám. Azt a mai napig sajnálom, hogy a 2017-es indulása óta nem sikerült megcsinálniuk, hogy előfizetői lehessünk, így minden alkalommal kereshetek fel egy újságárust, akit budapesti tartózkodásom alatt könnyedén megtalálok, de a vidékinél azért akadnak problémáim.

A 2019-es évben ez lesz a második szám, amit a Maya Média Kft. kínál. Külön jó hír, hogy végre van olyan magazin, ahol sorozatos témájú plakátokat is találunk. Ugye az éppen aktuális szám előtt mindig tartanak egy közvélemény-kutatást, hogy melyik kerüljön bele 80×56 cm-es változatban a lap közepére. Most a Trónok harca nyert kétszer, illetve mellette az Into the Badlands és a Love Death & Robots kreatívját kaparinthatjuk meg, ha engedünk a 777ft-os csábításnak.

No, de miről lesz benne szó?!

Az évindító számban is kaptunk Game of Thrones-t, de nyilván a folytatásból se maradhatott ki, mégis csak pont a premierjének idejére esett a lap megjelenését. Mellette a Gomorra éppen futó 4. évadjához tálalnak kedvcsinálót; szó lesz: a remake-elt The Twilight Zone-ról, valamint a tavalyi évben oly sok dicséretet kapott Killing Eye-ról, de a The Act se marad szó nélkül, ami sokkolhatta az elmúlt hetekben a nézőit. Most a showrunner-i rovatban A Duffer testvérek kapják a górcsőt, akiknek munkásságába és kreatív mivoltába nyerhetünk bepillantást. Az interjú szegmensben Henry Winklert ostorozzák kérdéseikkel. A TOP-lista keretében fény derül a legjobb jogisorozatokra, a kult rovatban pedig a Miért éppen Alaszka? kerül leporolásra.

Nyilván még ennél több mindenről lesz szó, de ne szpoilerezzem már el. Vegyétek bátran, már nekünk is a táskánkba olvasás céljára. Végére pedig a borítását mutatnám!

Kommentáld!

Áprilisban érkezik a Trónok harca-enciklopédia

 
Beküldte: Kanyecc 2019 March 29, 17:11-kor a(z) Magazinok témába.

Erősödik a Trónok harca körüli „láz”. Egyre több „csecse-becsét” áruló oldalon tűnnek fel relikviák a sorozathoz kapcsolódóan, legyen az pólóminta, nyaklánc, bögre vagy más egyéb formában. Nyilván mindenki most akar meggazdagodni belőle, mert koránt sem biztos, hogy a jövőre érkező spin-off ugyanilyen népszerűségnek fog örvendeni.

Amerikában az EW.com lépre meg azt, hogy 16 különféle borítással adta ki a sorozathoz kapcsolódó különszámát, itthon pedig a Vox magazin legutóbbi sorozatokkal foglalkozó kiadványa foglalkozott vele. A sor végére azonban koránt sem értünk, ugyanis Trónok harca magazin (egyik helyen így, másik helyen úgy emlegetik!) néven április 12-től kapható lesz egy masszív tartalmú áttekintő „kötet”. (Nem nevezném magazinnak, mert szó sincs arról, hogy lesz folytatása. Nálam a magazin az időszakosan megújuló tartalmú lapot jelent – legalábbis az én szótáramban.) A Marquard Media Magyarország Kft. által kapjuk meg a kiadványt.

Árazás tekintetében cseppet sem nevezném zsebbe nyúlósnak, mivel 1.990 Ft-ba kerül, ha a debüt napján az újságárusoknál vesszük meg. Ha viszont előrendeltek rá – mondjuk itt –, akkor 25%-kal olcsóbban, 1.490 Ft-ért juthatunk hozzá a 140 oldalnyi Trónok harca anyaghoz. És még tetejében ingyen házhoz is szállítják, ami tök jó.

A végére mutatnám a borítását:

(Pár távolabbi fotót mutatnék a magazin belsejéből, amolyan kedvcsinálóként, hogy lássátok, milyen szerkesztése.)

Tovább…

Kommentáld!

Megjelent az idei első VOX sorozatos különszám

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 21, 11:49-kor a(z) Magazinok témába.

Régi módi vagyok, így szívesen adok ki pénzt a kedvenc nyomtatott sajtóimra. Hiába van tele a net minden sorozatos hírrel és kritikával, olykor aktuálisabb is, mégis más érzést nyújt az, amikor egy magazint a kezembe fogok. Francnak sincs mindig kedve a telefonját nyomkodni, és ügyelni arra, hogy nehogy lemerüljön idő előtt.

2019-be lépve a VOX magazin csapata folytatja a nagyjából másfél éve megkezdett hagyományát, azaz kéthónaponta hoz egy sorozatos különszámot, ahol górcső alá veszik azokat az ötleteket, amik vagy nagyot mentek az elmúlt időszakban, vagy csak pusztán közönségkedvencek.

A címlapot a Trónok harca kaparintotta meg, ami áprilisban érkezik a befejező etappal. Húzócím, vele könnyedén el lehet adni bármit – pláne ha még plakáttal is kedveskednek. A mostani számban lesz szó: a Sex Education-ről, a Luther-ről, a You-ról, a Fekete hétfőről, a The Punisher-ről és még sok másról. Ismételten kikaptak a sűrűből egy showrunnert, akinek meglesték munkásságát. Most Nic Pizzolatto-ra esett a választásuk, míg a Toplista rovatban a legjobb kórházas sorozatok kapják a teret. Kultsorozat részlegben a Maffiózókról emlékeznek meg, ami nemrég ünnepelte évfordulóját.

Plakát nélkül se maradunk, csupa közönségkedvencre esett a választás. Hogy mikre, azt lásd a címlapfotón.

Kommentáld!

Nyáron se maradunk sorozatos VOX-különszám nélkül

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 25, 20:31-kor a(z) Magazinok témába.

A hazai mozifilmes tematikájú VOX magazin tavaly meglátta a lehetőséget, és úgy gondolt, van értelme piacra dobni egy tévésorozatokkal foglalkozó különszámot. Gondolom, az eladott példányszám elengedő visszaigazolás volt arra nézve, hogy érdemes a két-háromhavonta előállni egy-egy különszámmal, hiszen manapság a sorozatok is tudnak olyan minőséget nyújtani, mint a filmek. Sőt, néha jobb történeteket kapunk, csak győzzük kivárni.

Az újságszerkesztői első sorban a hangzatos címekkel vonzzák be közönségüket, de azért szerencsére foglalkoznak olyan ötletekkel is, amik kevésbé ismertek (pl.: Yellowstone, Maniac) a hazai függők körében. Talán pontosan ezért történhetett meg az is, hogy a nyári számuk címlapjára a Trónok harca került, ami majdcsak egy hónap múlva tér vissza utolsó évadjával a képernyőre. Hangzatos címekről beszéltem, ide sorolnám a Westworld-öt, a kritikusok imádta android sztorit; vagy A szolgalány meséjének 2. évadját, hiszen olyan emlékezetes elsőt tudhatunk magunk mögött, hogy lebilincselésből nincs hiányunk, ahogy sokkolásból sem.

A szerkesztőség palettájába mindössze egyetlen országos tévés sorozat került be, a Young Sheldon, a The Big Bang Theory spinoff-ja, ami az HBO Go-n már csekkolható szinkronnal. (Az év újonca lett Amerikában, felnőtt egyből a feladatra, hogy az anyasorozatot váltsa a jövőben.) A többi produkció csak is kábelen és stream szolgáltatásban elérhető. Ez is azt mondatja, hogy a jó dolgok már csak tényleg ott készülnek.

Kapunk egy összefoglaló írást is, ahol Ryan Murphy-t veszik górcső alá 4 oldalon keresztül, illetve munkásságát. Ezen felül ajánlanak 10 szitkomot az elmúlt 10 évből, amik mindenképpen megérnek egy misét. Jó látni, hogy a Modern Family-t és a Parks & Recreation-t se hagyták le róla, két személyes kedvencemet.

Június 20-tól már kereshetitek az újságárusoknál. 777Ft-ot simán megér a különszám. Most óriásposzter formájában: Westworld-öt, Luke Cage-et, The Big Bang Theory-t és 13 Reasons Why-t kapunk – azaz továbbra sincs szponzorált magyar plakát a pakkban, de remélem egyszer valamelyik tévécsatorna bevállalja, mert baromijó lenne visszalátni akár egy Korhatáros szerelmet is a falon. Nem véletlenül kapott a magyar plakát részleg külön szekciót a blogon. Nincs más hátra, mint megmutatni a szám borítását, illetve idézném Szöllőskei Gábort:

„Két vb meccs között és félidőkben is remekül olvasható. :)”

VOX_2018-03

Kommentáld!

Már az újságárusoknál

 
Beküldte: Kanyecc 2018 April 26, 14:08-kor a(z) Magazinok témába.

Vénülök! – Az elmúlt 1 évben megkedveltem a nyomtatott dolgokat. Holott azelőtt mindent, amit lehetett az csak tableten vagy mobilon fogyasztottam. Azóta lett otthon könyves szekcióm, illetve nem sajnálom kiadni a pénzt olyan magazinokra sem, mint a NatGeo, a Földgömb vagy a Vox magazin. Előbbi kettőnek előfizetője vagyok, utóbbinak még nem, de már nagyon érik egy ilyesmi is – csak hát minden elgondolkozom azon, hogy mi értelme valamire előfizetni, ha a magyar posta később hozza házhoz, mint ahogy meg tudnám vásárolni az újságárusnál. Igen, ez élőpélda a két természettudományos magazinnál, és bosszantó is, hogy olykor 2-3 napot kell pluszban várnom arra, hogy feltéphessem a csomagolást, majd megcsapja az orrom a finom, friss nyomtatott magazin jellegzetes szaga.

Nah, de ne térjünk el a tárgytól. A Vox magazin áprilisban ismét megajándékozta a magyar népet egy sorozatos különszámmal. Azaz tartották a szavukat és valóban két hónappal később hoztak egy összefoglaló számot azokról a tévés/streames dolgokról, amiknek van hírértéke. Természetesen a címlap megkapta az április végén debütált Westworld egyik ütős plakátját, de a Fear the Walking Dead se hiányozhat a számból, mégis csak történetben az anyasorozat előtt (és most ne az időt értsétek ez alatt, hanem a minőséget) van.

Az év második különkiadása száma foglalkozik még az Into the Badlands-szel, a részben idehaza forgatott Géniusz 2. évadjával, a hangzatos Lost in Space újragondolással, az HBO-s Barry-vel, illetve a hamarosan folytatódó A szolgálólány meséjével. Megint kapunk négy plakátot nagyméretben, melyek kiléte lenézhető a címlapfotóról. Egyetlen szívfájdalmam, hogy megint csak külföldi sorozatos posztereket kapunk, magyart nem! Másrészről, javaslat a szerkesztők felé, hogy bocsássák szavazásra azt, hogy mi legyen a plakátnégyes. Értem, hogy a hangzatosabb címekkel könnyen eladható a lapszám, de ha ez kell a népnek, ugyanez a végeredmény is kijöhet. Csak egy ötlet, ami szerintem forradalmi lenne.

Íme a különszám borítása, ára: 777 Ft.

VOX-Sorozatos_2018_2

Kommentáld!

Megérkezett a VOX magazin sorozatos különszámának folytatása

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 15, 14:13-kor a(z) Magazinok témába.

A tavaly a filmes VOX magazin gondolt egyet, és kiadott nyár elején egy tévésorozatokkal foglalkozó különszámot. A döntésnek volt értelme, hiszen manapság akkora átjáró ház van a két részleg között a készítőknél és a színészeknél, hogy simán benn a pakliban, hogy pl.: kedvenc rendezőnk munkásságát már nem a mozivásznon, hanem az egyik stream szolgáltató kínálatában követhetjük. Másfelől, a sorozatok olyan népszerűségnek örvendnek, amit egy-egy film is simán elirigyelhetne, lásd: The Walking Dead vagy Game of Thrones.

Az év utolsó negyedében érkezett meg a 2. szám, aminél már sejthető volt, hogy nem elcsépelt a koncepció, sőt inkább pénzt kellene fektetni bele. Akkor tájt a szerkesztőség egyik tagjától meg is tudtam, hogy 2018-ban kéthavonta fognak kiadni ilyen különszámokat, azaz rendszeresítik a megjelenést. (Friss infók közül emelném ki, hogy tervbe van véve, hogy a sorozatos különszámokra külön előfizetést lehessen leadni.)

A 2018/1. szám már az újságárusoknál. Tegnap óta, azaz február 14-től kapható, ami szám szerint már a harmadik kiadása a sorozatnak. Most olyan ötletekkel foglalkoznak, mint az Altered Carbon, a The Alienist, a SMILF, a The Assassination of Gianni Versace: American, a Crime Story, a Jessica Jones, a Divorce, The Terror vagy a Billions. Nagyon jó látni, hogy a magyar részleget se hagyják a szerkesztők szó nélkül, ugyanis a Válótársak vs Korhatáros szerelem duónak is szenteltek oldalakat, és remélem a folytatásban sem lesz másképp. Már csak arra kellene Őket rávenni, hogy plakátoknál se csak a külföldi részleg érvényesüljön, na, de nem leszek telhetetlen.

Ismét érdemes lesz a magazin közepére lapozni, mert 4 darab óriásposztert találhatunk. Cím szerint most a The Walking Dead, a Family Guy, a Jessica Jones és a Rick & Morty nézői és rajongói örülhetnek, mert nekik kedveztek a 80x65cm-es plakátokkal.

Az ára 777Ft, ami abszolút egy megfizethető összeg. Íme a borítása:

wpid-img_20180215_083135392642917.jpg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats