Befutott a Stranger Things 4. évadjának előzetese

 
Beküldte: Kanyecc 2022 April 13, 9:40-kor a(z) videó témába.

Sokak meglepetésére megérkezett a Netflix által a Stranger Things 4. évadjának első hosszú előzetese. A streaming csatorna nem aprózta el a terjedelmét, ugyanis bő három perces anyagot hozott el azoknak, akik már tűkön ülnek a folytatást illetően. Ez az etap más lesz, mint az előző három, ugyanis két részletben tálalják. Az elsőt május 27-én, a másodikat július 1-jén teszik elérhetővé, csak hogy hosszabb ideig tudják beszéltetni – kb. az egész nyarat vele akarják egyenlővé tenni, ahogy nézem. Az elképzelés amúgy nem esetlen, mert sokan ebben az időszakban tartják a nyári darájukat, amibe simán bele lehet akár egy szintre hozást is ütemezni.

A 2016-os premierje óta a sorozat már bezsákolt 65 díjat, illetve 175 díjra történő jelölést, köztük olyat, mint az Emmy, a Golden Globe, a SAG, a PGA, a DGA, a BAFTA és még lehetne folytatni. De a lényeg, hogy háromszoros Emmy-díjra jelölt. A 3. évadját 582 millió megtekintési órával büszkélkedik, ezáltal a streaming platform 2. legnépszerűbb angol nyelvű évadja volt. Kíváncsi leszek, hogy a folytatás, milyen házon belüli rekordokat fog döntögetni.

Kommentáld!

ELŐZETES: Raised by Wolfes

 
Beküldte: tess 2020 August 10, 13:26-kor a(z) videó témába.

A napokban a semmiből jött és konkrétan letarolta a fél internetet a tévesen Ridley Scott  nevével jegyzett Raised by Wolfes című sci-fi, ami első blikkre komoly fegyvertényezője lehet a közeljövőben az HBO MAX streaming szolgáltatásnak.

Az erősen szerializáltnak tűnő plot középpontjában két android áll, aki egy rejtélyes idegen világon nevelik az emberiség maradékának számító gyermekeket. Emellett vaskos szerepet szánnak a vallási megosztottságnak, a hitnek, no és az erőszaknak. Vagy ahogy az HBO MAX megfogalmazta:

“As the burgeoning colony of humans threatens to be torn apart by religious differences, the androids learn that controlling the beliefs of humans is a treacherous and difficult task.”

A 10 részesre tervezett sci-fi sorozatot amúgy az angol mester csak produceri titulusban felügyeli, lévén a saját produkciós cége (Scott Free Productions) áll mögötte. Ami viszont igazi kuriózum, hogy a pilotot és a folytatást rendezőként is jegyzi! A sorozat kreatív irányítója amúgy az az Aaron Guzikowski, aki a 2013-as Prisoners-t írta, amiből meg napjaink egyik emblematikus látványvilággal megálmodott rendezője Denis Villeneuve rendezett egy kritikai mesterművet.
Guzikowski lelkes rajongója az extravagáns vizuális megoldásoknak, valamint a klasszikusok újraértelmezésének (többek közt a The Wolf Man és a Friday the 13th reebotolására is felkérték már) és valljuk be, ez vastagon látszik is a látottakon.

Már csak abban kell reménykedni, hogy az előzetesben látott nyers brutalitás, az erőteljes szimbolizmus és a dekadens világábrázolás nem csak beetetés. Lévén kevesen tudják, de a projekt eredetileg a TNT-re lett bejelentve még valamikor 2018 őszén, ami meg mint ismeretes nem a legtökösebb keltetője a forradalmi megoldásoknak.

Premier szeptember 3-án, és elvileg 4-én már idehaza is nézhető lesz az HBO GO kínálatában A farkas gyermekei címen. Nincs mese, várjuk mint a Messiást!

Kommentáld!

ELŐZETES: Lovecraft Country

 
Beküldte: tess 2020 May 3, 12:27-kor a(z) videó témába.

„One… Two… One, Two, Three”

Kevés olyan hatásos figyelemfelkeltés tudok elképzelni a jelenlegi peak tv korszakban, mint egy kollaborációt a Peele – Abrams produceri párostól, melynek végtermékét Wilson Pickett klasszikusára vágták vészjóslóan körömrágósra.

Az HBO augusztusra tervezett 10 részes horror drámája (mi más!) Matt Ruff 2016-os azonoscímű regényét dolgozza fel. A plot a cseppet sem megnyerő Jim Crow érába, azaz az ’50-es évek rasszista Amerikájába repít vissza minket. A történet középpontjába egy fiú áll, aki apját kutatja a szegregáció sújtotta terror közepette, miközben a környéken a klasszikus értelemben vett Lovecraft-i horror is felütötti a fejét.

Mindezt a mostanság horror közeli berkekben roppant aktív Jordan Peele hathatós produceri felügyelete, valamint J.J. Abrams és Ben Stephenson bábáskodása mellett vezényli le Misha Green. Green egykoron a Heroes és a Sons of Anarchy íróstábjában szocializálódott, hogy aztán a WGN America rövidéletű kontent gyártása során elkövesse Joe Pokaski oldalán a két évadot megért kritikai siker Undergroundot.

Mondhatni a kreatív háttérre nem lehet panasz főleg, hogy a produktum mögött viszonylag komoly, 3 éves készítői munka áll, illetve a casting sem spórolt semmivel. A főbb szerepekben Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell és Aunjanue Ellis. Mi mást lehet még mondani ezekután, mint hogy AKAROM!

Kommentáld!

Júliusban érkezhet a Peacock

 
Beküldte: Kanyecc 2020 April 16, 11:42-kor a(z) videó témába.

Nincs szerencsés helyzetben a Peacock, ugyanis eredetileg 2020 áprilisára tervezték az NBCUniversal streaming szolgáltatásának premierjét, azonban a most következő teaserjéből bátran arra következtethetünk, hogy áthelyezték mindezt júliusra.

Talán nem is akkora probléma mindez, bár annyi szent, hogy a most kialakult otthon maradós helyzetből fakadóan felértékelődött a streaming platformok iránti kereslet. Az NBCUniversal által üzemeltettre fog érkezni a legújabb Psych-tévéfilm, valamint itt folytatódik az A.P. Bio is a 3. évaddal, ami nem kap több tévés premiert. Azt se felejtsük el, hogy a Saved by the Bell modern köntösben itt térhet vissza, illetve várható újabb Dreamworks-ös animációs sorozat. Ismétlései között tűnnek fel olyan hangzatos címek, mint a Battlestar Galactica, a Friday Night Lights, a 30 Rock vagy a Parenthood. Nem kevesebb, mint 15 ezer órányi tartalommal készülnek, szóval egy újabb felületre várhatunk, ahol az időnk hamar elfogy.

A ‘tovább mögött’ megtekinthető a hozzá készült előzetes. 

Tovább…

Kommentáld!

Az HBO áprilisi kínálatából…

 
Beküldte: Kanyecc 2020 April 1, 14:04-kor a(z) videó témába.

Átléptünk az áprilisba, az HBO pedig úgy gondolta, hogy összefoglalja a nézőinek az újdonságait. Nyilván a legnagyobb húzócíme a hónapnak a Westworld, ami hosszú szünetéről tért vissza. A pozitív kritikai visszhang azért látszik a nézettségén is, hiszen teljesítményben a Watchmen felett van. A legutóbbi epizódjával 801 ezret tett le az HBO asztalára, bár manapság már inkább a visszanézéseken a hangsúly, nem az élőben csekkoláson. Rajta kívül a hónapban folytatódik még az Insecure, valamint bemutatkozik a Run. Természetesen filmekből sem lesz hiány, a teljes kedvcsináló minden újdonságról lerántja a leplet.


Kommentáld!

A Quibi csatornaelőzetese

 
Beküldte: Kanyecc 2020 March 31, 13:21-kor a(z) videó témába.

Bocsi, van 10 perced?

Simán lehetne valami ilyesfajta reklámmal népszerűsíteni a Quibi-t, az április 6-án induló legújabb streaming szolgáltatást, ami arra hivatott, hogy rövidformátumú ötletekkel kösse le az embereket. Igaz, most nem feltétlenül a legjobb az időzítés a premierjére, mert az emberek többsége nem ingázással tölti felesleges idejét, de ettől még bejöhet a könnyed darálás jelleg azoknak, akik otthon maradtak, hogy a jelenleg zajló vírushelyzetet csitítsák. Nemrég került szóba egyik sorozata, a Dummy, viszont lehet még sok más címmel számolni, mint pl.: a Gayme Show-val, a SKRRT with Offset-tel, a When the Streetlights Go On-nal, a Dishmantled-del, a The Sauce-szel, a Chrissy’s Court-tel, a &Music-kal vagy a Survivor-rel.

Április 6-án megízlelhetik az amerikaiak, hogy mit sikerült összerakniuk afféle streaming szolgáltató evolúcióként a Quibi gárdájának, mi nagyon várjuk már. Mutatnánk is mellé egy csatornapromót, hogy még inkább kedvet csináljunk hozzá.


Kommentáld!

Délutáni előzetes: Almost Paradise

 
Beküldte: Kanyecc 2020 March 30, 14:18-kor a(z) videó témába.

Azáltal, hogy már egy bő egyévtizede a sorozatfronton jelen vagyok, kezdem kicsit másképp látni, hogy mire van szükségem. Gondolok itt arra, hogy nyitok olyan kisebb kábeles csatornák sorozatai felé, amire 15 évvel ezelőtt biztosan nemet mondtam volna. Itt a WGN America, amiről elég kevés szó esik a világban, holott náluk volt terítéken a Salem vagy a Manhattan, amik szép mutatókat generáltak házon belül. Most felfrissítik a kínálatuk és útnak eresztik az Almost Paradise-t, melynek premierje minap lesz.

A történetének középpontjában: egy ex-drogügynök, aki egy kis trópusi szigeten telepszik le, miután korábban beköszönt nála a nyugdíjkorszak. Egy jólmenő szállodában nyitja meg ajándékboltját, azonban a múlt és megszerzett szakmai rutinja olyannyira kísérti, hogy akarva-akaratlanul bevonzza a bajt a legnagyobb örömére, merthogy ha tehetné, még mindig a terepen ténykedne.

A főszerepben: Christian Kane-t vélhetjük felfedezni, valamint Arthur Acuna, Ces Quesada, Nonie Buencamino és Samantha Richelle. A forgatókönyvét: Dean Devlin rakta össze Gary Rosen-nel karöltve. További készítők között: Marc Roskin és Rachel Olschan-Wilson. 10 rész tehát berendelésre került. Mutatnám a kedvcsinálóit.


(A ‘tovább mögött’ megtekinthető tovább három kedvcsináló. Azokat se felejtsétek ki a repertoárból.)

Tovább…

Kommentáld!

Trokán Nóra @ InStyle magazin

 
Beküldte: Kanyecc 2020 March 23, 8:52-kor a(z) cukorfalat,videó témába.

Nem gondoltam volna, hogy valaha bevállalok egy InStyle magazin vásárlását az újságárusnál, már csak azért sem, mert korábban még nem is igazán hallottam a „világ vezető stílusmagazinja” szlogennel ellátott havilapról. Most azonban, hogy Trokán Nórát immáron másodjára kérték fel címlaphölgynek, nincs más választásom. Anni 2013-ban történt meg először, most tavasszal pedig másodjára, hogy a rendezőnőt a borítófotójukon láthatjuk! Nemcsak a külföldieknek lehet ismerős karakteres arca és magáért beszélő alakja, hanem a magyaroknak is. Ugye idehaza A Tanár című RTL Klub-os produkcióban formálja meg Kovács Lili karakterét, aki a 2. évadjában csatlakozott; de ne feledkezzünk el arról sem, hogy a The Witcher, avagy magyarosabb címén a Vaják című Netflix sorozatban is láthattuk. Jelenleg sincs munka nélkül, hiszen az Így vagy tökéletes című Csurgó Csaba által elképzelt ötletbe tevékenykedne, ha éppen a kialakult vírusjárvány azt nem állította volna meg.

Mutatnám a magazin főcímlapját. A képeinek különlegessége, hogy önmaga lőtte mindegyiket, ezért is látszódik a kezében a fényképező kioldó, hogy a legtökéletesebb pillanatban nyomja le az fényképezésgombot.

(A ‘tovább mögött’ pedig egy kedvcsináló videó arról, hogy miként készítette saját magáról a fotókat a rendezőnő!)

Tovább…

Kommentáld!

Reggeli előzetes: Westworld – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2020 March 5, 9:06-kor a(z) videó témába.

Kicsit se túlzok, amikor olyasmit írok, hogy az HBO-nak mindig van talonban egy nagydurranás sorozata. Leköszönt tavaly a Game of Thrones, tavasz végeztével a Chernobyl ütött akkorát, hogy még mai napig érezzük az összeszedettségét, aztán az év második felében mutatkozott be a felemásként fogadtatott Dark His Materials. 2020-ban se maradunk néznivaló nélkül, ugyanis a tavaszt az egyik leglendületesebb és futurisztikusabb sorozatával kezdi meg, amire majdnem két esztendőt kellett várni. A Westworld-ről volna szó, ami március 15-én folytatódhat az amerikaiaknál, míg idehaza egy nappal később az HBO GO kínálatában. Egyből 70 perces nyitánnyal tessék számolni, azaz nem akarják a készítők, hogy elpuhuljunk.

Mielőtt belecsapnánk a már netre került előzetesébe, megmutatnám, hogy milyen címekkel tessék számolni az évad feléig:

#301 – Parce Domine
#302 – The Winter Line
#303 – The Absence of Field
#304 – The Mother of Exiles
#305 – Genre


Kommentáld!

Reggeli előzetes: Álarcos énekes

 
Beküldte: Kanyecc 2020 February 6, 8:22-kor a(z) Magyar előzetes témába.

Az RTL Klub megvásárolta a The Masking Singer nevű énekes reality magyarországi licencét, mamiről először Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a Big Picture nevű tévés konferencián beszélt. Azóta sok minden történt, többek között az is, hogy a Tv2 ismét lecsapott egy hasonló elképzelésre (emlékeztek A Fal és A Piramis harcára?!), de majd úgy is előveszem a következő napokban… most inkább koncentráljunk az Álarcos énekes című magyar megvalósításra, ami 2020. február 9-én startol, vasárnaponként 19 órától az RTL Klub műsorán.

A műsorvezetője: Istenes Bence lett abból kifolyólag, hogy a „zsűriben” vagy inkább a „detektívek” között ott szerepel Sebestyén Balázs, Gáspár László, Csobot Adél és Dancsó Péter. Nem szaporítanám most egyelőre a szót, mert lesz ma egy másabb cikk hozzá. Helyette mutatnám a kiadott előzeteseit.


(A ‘tovább mögött’ egy másikra is ráleltek! Azt se hagyjátok ki a repertoárból.)

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats