The 4400 – 4.01 – The Wrath of Graham

 
Beküldte: thingol 2008 April 22, 8:10-kor a(z) The 4400 témába.

4400 4x01
Premier: 2007/07/17
Írta: Ira Steven Behr, Craig Sweeny
Rendezte:
Ernest Dickerson

Már 6000 ember halt bele a vakcinákba, Colliernek bujkálnia kell, Tess, aki vele van, ég a bűntudattól. Tom Alana-t keresi, de nem találja, míg végül az új felettese tanácsára Isabelle-hez fordul, ám előtte nagy boldogság éri: Kyle visszatér, aki meg megpróbállja meg menteni Shawn-t, ezért ad neki egy “löketet”. Egy középiskolában egy “senki vagyok” srácnak képessége lesz: mindenki elkezdeni isteníteni őt, először a suli, majd Seattle királya akar lenni… ám Collier ezt nem hagyhatja. Diana visszatér Seattle-be.

Megjegyzés: Olvastam már, hogy az első rész rabul ejt, és ez így is van, egyértelműen magába szív a 4400 feeling, úgy kellett magam rávenni arra, hogy a két rész között megírjon ezt a postot: annyira nézném nézné már a következő részt, hogy az csak na: Alana dolga baromi érdekes lett, kicsit sajnáltam miatta azért Tom-ot, de… azért ez 4400. Amúgy ha régen láttad a harmadik évad utolsó részét akkor kicsit nehézkesen jössz rá pár dologra, mert kopik kopik azért az emlékezet, és csak néztem.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

The 44oo 2.10 – Hidden

 
Beküldte: tess 2006 October 29, 11:46-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_210.jpg
Premier: 2005/7
Írta: Frederick Rappaport
Rendezte: Vincent Misiano

Az NTAC előrébb jut a Collier ügyben, de erről Tom mit sem sejt mivel a Kyle-t keresi. A keresés közben viszont rádöbben, hogy a fia nem más mint a Collier gyilkosa, így még az ügynökség előtt elkezdi eltűntetni a nyomokat. Ez látszólag sikerül is, de Maia jóslata könnyedén felboríthat mindent. Shawn egyre jobban elfoglalt, így nem nézi jó szemmel öccse Danny és Liv kapcsolatát, ami persze nem a vártnak megfelelően alakul.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

The 44oo 2.09 – Rebirth

 
Beküldte: tess 2006 October 29, 11:42-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_209.jpg
Premier: 2005/7/31
Írta: Lisa Melamed
Rendezte: Milan Cheylov

Kiderül, hogy az egyik visszatérő Edwin Mayuya hasonló képességekkel rendelkezik mint Shawn, de a múltja sötét titkokat takar. A férfinak ugyanis köze van a luandai tömeggyilkosságokhoz. Így elég nagy fejtörést okoz a hivatalnak, hogy mihez kezdjenek a férfival. Matthew a háttérből elég rendesen manipulál és végül megszerzi a központnak Edwint. Shawn kibékül a családjával, de Kyle-nak nem tud segíteni. A fiú ugyanis elmenekül a történtek miatt. April is elhagyja a várost, de még időben sikerül kibékülnie Diana-val. Richard találkozik a régi bajtársaival.

Megjegyzés: Elég durván leült megint a történet, szóval üresjárat forever! Ez már kezd kissé idegesítő lenni, hisz a jó részek amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan távoznak is. Akárhogy is reménykedünk szerintem kezdhetünk felkészülni a nyers tényre, hogy a szezonzáró rész előtt ne nagyon várjunk csodát. Mindenesetre kár érte.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

The 44oo 2.08 – Carrier

 
Beküldte: tess 2006 October 29, 11:34-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_208.jpg
Premier: 2005/7/24
Írta: Douglas Petrie
Rendezte: Leslie Libman

Tom és Diana egy titokzatos vírus után nyomoznak, ami egy visszatérőtől származik. Jean ha ideges mindenkit megöl maga körül, így elég nagy veszélyt jelent az emberiségre. Shawn teljesen összeomlik Collier halála és a hatalmas felelősségnek hála. Szerencsére akad egy új segítője Matthew Ross személyében, de a férfi egészen más mentor mint Collier volt. Kyle-nak eszébe jutnak az időkimaradások és rájön, hogy ő gyilkolta meg Colliert. Eközben a hivatalban is előrelépés történik az ügyben , mivel már van fantomkép.

Megjegyzés: Elég rendesen leült a történet, de a fináléból látszik, hogy ez ismételten egy felvezető rész volt. Szóval a hangsúly megint a folytatásra tevődik.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

The 44oo 2.07 – Life Interrupted

 
Beküldte: tess 2006 October 26, 13:18-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_207.jpg
Premier: 2005/7/17
Írta: Ira Steven Behr
Rendezte: Michael Watkins

Collier halála után minden fenekestül felfordul Tom életében. Olyan mintha az egész 4400-as ügy meg se történt volna. Minden nyom eltűnt a régi életéből és már-már bolondnak is nézik, amikor megjelenik egy titokzatos nő. Alana az egyetlen aki hisz Tom-nak, mivel ő is egy visszatérő. Így ketten próbálnak fényt deríteni az ügyre, de nem járnak sok sikerrel. 8 év telik így el és közben egy párrá válnak. Viszont van egy ajtó ami vissza-visszatér az idő folyamán és a kiutat biztosítja. Ez ugyanis egy más világ, ez Alana világa, amit azért hoztak létre hogy Tom kipihenhesse magát.

Megjegyzés: Durván X-akták feelingje van a résznek. Ezt a fajta koncepciót oktatni kéne az íróknak, 8 év és egy komplett kapcsolat egy rész alatt. Hát valljuk be zseniális. Csak az a kérdés miként veszi mindezt be a történet.

This entry has a rating of 4.5

2 Hozzászólás

The 44oo 2.06 – As Fate Would Have It

 
Beküldte: tess 2006 October 26, 13:13-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_206.jpg
Premier: 2005/7/10
Írta: Craig Sweeny
Rendezte: Nick Gomez

Maia-nak látomása lesz Collier haláláról, de a férfi nem akar tudomást venni róla. A veszély ellenére megtartja a közelgő ünnepséget. Tom és Diana persze végig mellette állnak, akárcsak Shawn. Collier vesztét Isabelle víziói okozzák, melyek szerint túléli az ünnepséget, de ez persze nem igaz. A halála bekövetkezik és a helyét Shawn veszi át a központban. Ezzel viszont nem zárult le az ügy mivel Collier teste egyszerűen eltűnik.

Megjegyzés: Na ez aztán tényleg pengére sikeredett! Azt hittem, hogy megint egy szimpla résszel lesz dolgom, de tévedtem szerencsére. Kegyetlen jó lett! Végre rájöttem a sorozat lényegére. A jövő végig előttünk van apró kis próféciákban, melyek ügyesen elvannak rejtve a történetben. Shawn hatalomátvétele erre a példa, hisz ezt Collier már egy ideje hajtogatta. Megaztán ott van Kyle is, aki egyszerűen a földbe döngölt a rész végén. Szóval nem érdemes a hype-ra pazarolni a szót, egyszerűen látni kell a részt.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

The 44oo 2.05 – Suffer the Children

 
Beküldte: tess 2006 October 26, 13:07-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_2053.jpg
Premier: 2005/6/26
Írta: Frederick Rappaport
Rendezte: Vincent Misiano

Shawn összebarátkozik pár hajléktalannal és segít rajtuk, de jóhiszeműsége csapdájába esik. Richardot letartóztatják, de Collier kihozza a börtönből és egy érdekes üzletet ajánl a férfinak. Tom és Diana egy tanárnő ügyében nyomoznak, aki képes kihozni a gyerekből a szunnyadó képességet. Ez persze nem tetszik a szülőknek és hamar bajhoz vezet. Kyle-nak egyre gyakoribbak az idő kihagyásai, ami komoly gondokat eredményezhet.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

The 44oo 2.04 – Weight of the World

 
Beküldte: tess 2006 October 25, 21:33-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_2051.jpg
Premier: 2005/6/19
Írta: Scott Peters
Rendezte: Oz Scott

Collier viselkedése egyre jobban kiábrándítja Shawn-t, de a fiú nem tehet semmit, hisz előbb utóbb az övé lesz az egész intézet. Maia nem nagyon titkolja a képességeit, de ezzel akár bajba is kerülhet. Lily és Richard közt a viszony egyre feszültebb a folyamatos menekülés miatt. Tom és Diana egy 4400-as képességeire keresik az ellenszert. A férfi ugyanis bárkit letud fogyasztani, de ez a halálukat is okozza egyben. Kyle egyre jobb viszonyba kerül a tanárnőjével, de még sincs minden rendben vele. Olyan mintha más is lenne a testében…

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

The 44oo 2.03 – Voices Carry

 
Beküldte: tess 2006 October 25, 21:28-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_203.jpg
Premier: 2005/6/12
Írta: Lisa Melamed
Rendezte: Vincent Misiano

Lily és Richard egyre nagyobb bajba keverednek, de szerencsére Isabelle mindig segít nekik. Ez viszont már kezd egyre  rémisztőbbé válni Richard számára. Úgy tűnik Kyle kezd visszazökkeni a régi életéhez, de ugyanez nem mondható el Shawn-ról, akinek egyre több a vitája Collierrel. Tom és Diana, hogy rájöjjenek Collier tervére egy 4400-as telepatát, Nawarrot küldik a központba, aki igen érdekes összeesküvés nyomaira bukkan.

Megjegyzés: Detto szabvány rész volt. Ismételten nem kaptunk semmit csak egy kis agyhúzást. Collier kormánypuccsa érdekes egy szál, de sajnos nem lehet sehova se kötni, csakúgy mint a többit. Ha sürgősen nem lesz valami érdemleges változás, akkor igencsak leül a történet.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

The 44oo 2.02 – Wake Up Call Part2

 
Beküldte: tess 2006 October 25, 21:12-kor a(z) The 4400 témába.

the4400_2021.jpg
Premier: 2005/6/5
Írta: Craig Sweeny, Ira Steven Behr
Rendezte: Leslie Libman

Tom a vezetőség döntése ellenére visszaviszi Tess-t a kórházba és folytatja a torony építését. Kyle és Shawn találkoznak, ami persze nem tetszik Colliernek. Lily és Richard menekülni kényszerül pár 4400 ellenes ember elől, de szerencsére a kicsi Isabelle megvédi őket. A torony működésbe lép, de nincs semmi eredmény. Ez viszont csak a látszat mivel egy igen fontos tudós éled fel a lökés erejétől. Kiderül, hogy Maia-nak a látomásai mégse szűntek meg, csak titkolja őket.

Megjegyzés: Hát valamivel jobb premierre számítottam, de hát csalódni tudni kell. Egy az egyben az agyhúzásra alapoztak a készítők mivel megint egy rakat kérdést vázoltak fel. A történet így bárhova fejlődhet, csak az a baj hogy egyszerűen nem látni az irányt. Viszont egy valami már teljesen letisztult és ez nem más mint a főbb szálak. A történet mostantól kezdve 3 szálon fut tovább, melyek egészen biztos keresztezni fogják majd egymást.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats