Vanished – 1.13 – Warm Springs

 
Beküldte: tess 2007 July 7, 21:44-kor a(z) Vanished témába.

vanished_113.jpg
Premier: Unaired
Írta: Carla Kettner
Rendezte: Steve Shill

Sara menekülésére felfigyel az FBI is és hamarosan a nő nyomára bukkannak Warm Sprigben. Azonban az üldözők is a nyomában vannak hála egy belsős téglának. Eközben Judy Nash a nagy sztorijáért küzd, mellyel bebizonyíthatja, hogy Sara-nak volt egy törvénytelen gyermeke. Marcy és Mat is nyomozni kezdenek, de ők Ben után, aki a jelek szerint Washingtonban van…

Megjegyzés: Tudtam hogy a FOX el fogja szúrni a finálét, de hogy ennyire! Már akkor tudtam, amikor a 20. perc környékénél jártam és akkor még nem volt semmit. A fő szál természetesen továbbra is nyitott, de ezt is sejtettük. Ellenben Sara menekülésének igazán véget vethettek volna. Hát jelentem ez sem így történt. Azonban a rész végi monológja valami bika nagy! Hallani kell! Persze azért pár szál el lett varrva, de ezt inkább hagyjuk Mindenki nézze meg maga a finálét, aztán utána lehet anyázni. A FOX ugyanis ezt is elcseszte!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Vanished – 1.12 – The Velocity of Sara

 
Beküldte: tess 2007 July 7, 20:22-kor a(z) Vanished témába.

vanished_112.jpg
Premier: Unaired
Írta: Carla Kettner
Rendezte: N/A

Sara biztonságban tudhatja magát és már az FBI is úton van Lucassal az élen, de még sem ők találják meg először a nőt. Az üldözök ugyanis pontosan tudják, hogy Sara mikor hova megy. Eközben egy videó felvételnek hála Lucas megtalálja a kapcsolatot Max és Quinn között. Egy ügyes cselnek hála pedig szóra is bírják a nőt, aki meghökkentő dolgokkal áll elő, melyek szerint az összesküvés már több éve el lett tervezve…

Megjegyzés: Az iram most sem volt semmi, de azért sok volt az üresjárat. Feltéve ha ezt a piszok sok flashback részt annak lehet nevezni. A középpontban egyértelműen Sara állt, így az összes többi szálat hanyagolták is a készítők. No de ezt pont nem is bánom, mivel a fináléra piszok sok minden kiderült. Először is az, hogy az egész már 11 éve el lett rendeltetve, másodszorra pedig hogy Jeffrey apja is benne volt. Mekkora már! Ezt figyelembe véve esélytelen, hogy bármi is lelepleződjön a nagy összeesküvés elmélet terén, így sajna csak Sarah ügye fog megoldódik a fináléban. Persze ha megoldódik egyáltalán.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Vanished – 1.11 – The Proffer

 
Beküldte: tess 2007 July 7, 19:23-kor a(z) Vanished témába.

vanished_111.jpg
Premier: Unaired
Írta: Dan Dworkin, Jay Beattie
Rendezte: Nelson McCormick

A Nátán-kártyás informátor felkeresi Lucast és egy egyességet ajánl a férfinak. Elárulja Sara Collins rejtekhelyét, amennyiben a kód-kereket megkapja. Marcy közben elvetélt, így egyben meghiúsult az interjúja is Judy Nash-el. Wallace Rainer-t beválasztották a Legfelsőbb Bíróságba, ám ezzel Colins szenátor még mindig nem kapta vissza a feleségét, így a szenátor nekiáll szervezkedi a hátérben Wallace ellen…

Megjegyzés:
Szó mi szó elég szépen felhozzák a sorozatot erre a részre. Volt benne minden mi szem-szájnak ingere. Akció, intrika és legfőképpen sok-sok válasz. Sara végre kiszabadult, de pont a megmentői elől menekül a semmibe. Mekora már! Collins szenátor szervezkedése is ütős lehet még, akár csak a titokzatos informátor. Lucas főnökének a nézése pedig csak tovább növelte a feszültséget. Tuti, hogy a faszi is benne van a buliban, szóval lesz még itt anyázás kilóra.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Vanished – 1.10 – The Cell

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 7, 2:10-kor a(z) Vanished témába.

vanished_110.jpg
Premier: 20072/12
Írta: J.R. Orci
Rendezte: Bobby Roth

Daniel és Lin Mei a nyomozás során új bizonyítékra bukkannak, ami nem más mint egy ősi kódfejtő kerék, ami nagy valószínűséggel a Holt-tengeri tekercsekhez lehet segítségükre. Azonban a kerékre az ellenségnek is szüksége van, így mindent meg is tesznek, hogy visszaszerezzék. Az újabb bizonyítékoknak hála kiderül, hogy a hamarosan halálra ítélt Aaron Hensleight felesége még él, így elkezdődik a harc az idővel, hogy minél többet húzzanak ki a férfiből. Eközben Marcy is nagy döntésre szánta el magát, hisz megzsarolja Wallace Rainert, amennyiben nem lép vissza a jelöléstől…

Megjegyzés: Jó rég volt már, amikor befejeztem a sorozatot, de ahogy mondani szokás sose késő pótolni. A történet egy az egyben új és zavaros, de azért sikerült összehozniuk az egészet egy fedél alá, ami azért bíztató. Szóval aki nem értené annak egy kis gyorstalpaló. Hensleight kutatásai során rábukkant valamire a tekercsekben, ami teljesen megrémítette és kivégezte a társait. Ennek hála halálra ítélték, de amennyiben megválasztják Wallace Rainer a Legfelsőbb Bíróság elnökének az ítélet könnyen semmis lehet, így a férfit tudják a feleségével zsarolni, aki egyébként Sarah-val raboskodik együtt. Nem rossz mi? Ebből következőleg Colins szenátor szerepe remélem tiszta mindenki számára. Összességében nem rossz egy koncepció csak kissé fifikátlan, de reméljük nem rendezik le ilyen könnyen a sorozatot. Mellesleg ez volt az utolsó leadott rész a cancel előtt, vagyis a folytatás már csak a nemzetközi vetítéseknek köszönhető.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Vanished 1.09 – The New World

 
Beküldte: tess 2006 December 4, 18:01-kor a(z) Vanished témába.

vanished_109.jpg
Premier: 2006/11/10
Írta: Melinda Tsu
Rendezte: Jesús Treviño

Kelton merénylőjénél találnak egy használható bizonyítékot, amit Lucas és Mei nyomban követni is kezd. A nyomok egy raktárépületbe vezetnek, ahol furcsa kutatások folynak. Ebből persze Lucas sem akar kimaradni, de sajnos lebukik. Azonban sikerül megmentenie egy kevés adatot, melyek egy kivégzés előtt álló emberhez vezetnek. Collins szenátor hivatalosan is bocsánatot kér Wallace-től, de ez csak a látszat. Ezt Marcy is látja és megzsarolja a babával Wallece-t. Eközben Sara elrablói új módszerhez folyamodnak, ami a jelek szerint igencsak hatásos.

Megjegyzés: Hát ez volt az utolsó epizód! Mondjuk nem csodálom, hogy a FOX a cancel mellett döntött, hisz nem jött be nekik a sorozat. Rettentően alacsony volt a nézettség és hát valljuk be a történet is unalmas és enyhén túlbonyolított. A részletekről majd az évad összefoglalójában.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Vanished 1.08 – Aftermath

 
Beküldte: tess 2006 December 4, 16:39-kor a(z) Vanished témába.

vanished_108.jpg
Premier: 2006/11/3
Írta: Carla Kettner
Rendezte: Bryan Spicer

Kelton ügynök a kórházba menet meghal, így az ügyet régi barátja Lucas veszi át. Lucas ügynök elég gyorsan megtalálja a Kelton merénylőjét, aki viszont végez magával. A nyomozás ellenben mégis sikeresnek mondható mivel kiderül, hogy a tettesek nem Collinst szemelték ki, hanem Sara-t. Marcy 20.000$-ért küzd, hogy kiszabadítsa Ben-t. A pénzt végül Jessica szerzi meg, de cserében el kell hagynia a várost. Collins szenátor gépét eltérítik és a feleségéhez viszik. Itt figyelmeztetik, hogy a következő késést már nem nézik el.

Megjegyzés: A szünet után első rész, ami egyben egy új napon debütált. Mit ne mondjak nem volt nagy eresztés! Meredek húzásnak tartom egyrészről Kelton kiírását, valamint a folyamatos bizonyítékok eltűntetését. Mindig találnak valamit az ügynökök, de miindig bele is buknak. Ez még nem is lenne probléma, csak ne lenne ilyen piszok unalmas és kiszámítható az egész.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Vanished 1.07 – Resurrection

 
Beküldte: tess 2006 December 4, 15:00-kor a(z) Vanished témába.

vanished_107.jpg
Premier: 2006/10/2
Írta: Carla Kettner
Rendezte: ???

Kelton megtalálja a helyet ahol Sara-t fogva tartották. A hely tele van vérnyomokkal melyek Sara-tól származnak. Az ügynök számára egyértelművé válik, hogy a nő hallott. Közben kapcsolatba lép a titkos segítőjével is, de ezzel bajba sodorja magát. Judy szintén nagy bajban van, mivel valaki a nyomában jár. J.T. nyomozni kezd Jessica után. Collins szenátor a történtek ellenére elmegy szavazni, de Wallace ellen fog voksolni. Mei kideríti, hogy Sara még él, csak felhígították a vérét. Kelton még időben megakadályozza a szavazást, de mielőtt eltudná mondani a részleteket a szenátornak lelövik.

Megjegyzés: A végére kegyetlenül felpörgött a történet, ami ugye az elmúlt részeknél elég rendesen leült. Bár ennek oka is van, hisz ez volt az utolsó vetítés a baseball szezon előtt.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Vanished 1.06 – Black Box

 
Beküldte: tess 2006 December 4, 13:23-kor a(z) Vanished témába.

vanished_106.jpg
Premier: 2006/9/25
Írta: Chris Black
Rendezte: Dwight Little

A titkos szervezet megpróbálja elhallgattatni Judy-t és nyilvánosságra hoznak egy kamu hírt. Ez persze könnyedén a nő karrierjébe kerülhet, de nem hagyja abba a nyomozást. Collins szenátor megtudja, hogy a felesége még él, így két napot ad a hatóságoknak a nyomozásra. Ezután viszont elmegy szavazni. Kelton megtudja, hogy Marcy és Wallace még mindig tartják a kapcsolatot. Peter felkeresi Sara szüleit, ahol is egy 12 éves lányt talál. Marcy megtudja, hogy az anyja azért tért vissza, hogy megzsarolja Sara-t.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Vanished 1.05 – The Feed

 
Beküldte: tess 2006 December 4, 11:15-kor a(z) Vanished témába.

vanished_105.jpg
Premier: 2006/9/18
Írta: Jay Beattie, Dan Dworkin
Rendezte: Helen Shaver

Kelton még időben megmenti Ben-t a támadójától, mire a férfi feladja Quinn-t. A lány személyazonossága egyre problémásabb csakúgy mint a vallomása. A laptopján ugyanis találnak egy video jelet, ami Sara celláját mutatja élőben. Collins szenátor kapcsolata egyre jobban megromlik a gyerekekkel a hazugsága óta. A helyzet tovább romlik, amikor ex-felesége Jessica is hazaköltözik. Judy interjút csinál Peterrel, aminek hála végül a szenátor is beszél a férfival. Quinn még időben tud üzenni a társainak és még a bemérés előtt megszüntetik a videó jelet.

Megjegyzés: Quinn és Wallace már biztosan benne vannak a buliban, de még mindig sok a megválaszolatlan kérdés. Mindezt leszámít a részt detto középkategóriásnak mondható.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Vanished 1.04 – Before the Flood

 
Beküldte: tess 2006 December 4, 9:57-kor a(z) Vanished témába.

vanished_104.jpg
Premier: 2006/9/11
Írta: J.R. Orci
Rendezte: Fred Keller

Ben vallomását nem hiszik el a rendőrök. Ezek szerint a találkozón Vallerával nem tudottsemmit sem beszélni, mivel egyből lelőtték a férfit. Marcy visszaköltözik a Collins rezidenciába, de nem egyedül. Kiderül ugyanis hogy terhes. Ezzel együtt viszont megtudjuk azt is, hogy mielőtt megismerte Ben-t kapcsolata volt Wallace-szel. Kelton és Mei furcsa nyomra akadnak, mely végül egy víz alatti polgárháborús temetőbe vezet, ahol is sikerül megfejteniük a titokzatos jelet. Kelton rájön a McNail-ékkel történtekre és szerinte ugyanez fog most történni Collinsal, így egy furcsa tervvel áll elől, amibe bevonja Judy-t is.

Megjegyzés: Kár szépítgetni bármit is a résszel kapcsolatban. Akárhogy is nézzük egy sémára készült az egész, így ne lepődjünk meg a folytatáson sem. Van benne fantázia meg minden, de kissé túlbonyolították az egészet. Ha kihagysz pár hetet és csak utána folytatod elég rendesen tudsz nézni a történteken, holott láttad az előző részeket is.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats