Plakátba zárva: Kids Say the Darndest Things

 
Beküldte: Kanyecc 2019 October 4, 13:32-kor a(z) 2019/20 sorozatai témába.

Nem vitte túlzásba a Kids Say the Darndest Things népszerűsítését az ABC, holott lett volna rá egy bónusz hete. Míg szeptember 29-én a 20 órás blokk kivételével elrajtolt a csatorna vasárnapi műsorrendje, addig október 6-tól számolhatunk vele és Tiffany Haddish-sel, aki egy klasszikus formátumot éleszt fel. Meglátjuk mennyire lesz kelendő 2019-ben a gyermekek kitalálása – annyi biztos, hogy kajalná az itthoni közönség. Mutatnám a kiadott kreatívjait.

Kommentáld!

Ezek az országos tévés sorozat érkeznek 2019/20-ban

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 24, 13:24-kor a(z) 2019/20 sorozatai témába.

Gondoltam, elkészítem azt az országos tévékre szabott listát, amely arra helyezi a hangsúlyt, hogy milyen sorozatok premierjével lehet számolni a 2019/20-as idényben. Ez persze csak tájékoztató jellegű! Biztosra veszem, hogy év közben csapódik még új produkció a meglévők mellé – és arról se feledkezzünk el, hogy az általam összeszedett „névsor” nem tartalmazza a reality-ket, illetve tartalmazza azon elképzeléseket is, amiknek sorsáról nem szültetett döntés. Az egyszerűség kedvéért ABC-sorrendbe rendeztem, csak hogy adja magát.

Mondanom se kelljen, de több mint 100+-nyi sorozatról beszélhetünk. Nagyon sok, és még a streaming szolgáltatóké és kábeles csatornáké rajt se szerepel; illetve más országok kínálatáról se, mint pl.: az angolokéról és ausztrálokéról.

A ‘tovább mögött’ megtekinthető a komplett lista, amiről tudunk!

Tovább…

Kommentáld!

AppleTV+ tények és See-előzetes

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 10, 21:12-kor a(z) 2019/20 sorozatai,videó témába.

Nagy nap a mai azok számára, akik várták az őszi Apple Keynote-ot. Azonban ne feledkezzünk el arról, hogy mostantól a tévésorozatai miatt nekünk is nyitott szemmel kell járnunk az eventjeik kapcsán, ugyanis ott az Apple TV+ streaming szolgáltatásuk, ami olyan tartalmakkal próbál közönséget teremteni, mint anno 10-15 évvel ezelőtt az HBO, azaz minőségi, maximum prémium besorolásúakkal. Tavasszal már sok minden lelepleződött vele kapcsolatban, azonban az őszi „nagy bejelentő estre” is akadt új információ. Nah, meg ezekkel tudják igazén eladni a haldokló AppleTV ketyeréjüket.

Ott az a tény, pl.: hogy aki most vásárol új Apple készüléket (legyen az egy AppleTV, egy iPhone vagy bármi más), azok 1 évig ingyen és bérmentve kapják az előfizetést a streaming szolgáltatásukhoz. Ez azért nagyon barátságos megnyilvánulás, főleg amiatt is, hogy alapvetően a cégre nem a filléreskedés a jellemző vonás. Most ezzel szembe mennek?

Arról is lehullott a lepel, hogy havi 4.99$ fejében lehetünk az előfizetői. A Disney+ most foghatja a fejét, hiszen ők 6.99$-t kérnek el havonta azért, hogy tartalmukat bárhol fogyaszthassuk, illetve az elstartolásuk dátumáról se feledkezzünk el, ami november 12-ére esik, azaz majdnem két héttel későbbre. Merthogy az AppleTV+ november 1-jén megnyitja kapuit, hogy hetente új részekkel ültesse le felhasználói bázisát. Elvileg, legalábbis a magyar weboldal szerint Magyarország is közöttük lesz, belepréseltek minket is azon 100+ országok közé, amik élvezhetik a kínálatukat.

Vélhetően mostantól minden Keynote-on bemutatnak egy olyan jövőben érkező elképzelést, ami kiemelkedik a tömegből.

Most se történt másképp. Szó esett a három novemberi húzócímükről, név szerint: a The Morning Show-ról, a Dickinson-ról és a See-ről is – amiről eddig még nem láthattunk sok képi anyagot. A tavasz tájt érkezett előzetesben persze villantottak pár jelenetet, de az igazán ütős több mint kétpercest az eventre időzítették. Ugye ennek a története játszódik a távoli jövőben, melynek készítője: Steven Knight és Francis Lawrence lesz. Továbbiak között: Dan Shotz, Jenno Topping, Jon Steinberg, Kristen Camp és Peter Chernin. A szereplők sorában: Alfre Woodard, Archie Madekwe, Christian Camargo, Hera Hilmar, Jamon Momoa, Nesta Cooper. Sylvia Hoeks és Yadira Guevara-Prip. Elég jóra sikeredett!

A ‘tovább mögött’ megtekinthető mindez!

Tovább…

Kommentáld!

Újabb promóciós fotó a The Mandalorian-hez

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 5, 15:22-kor a(z) 2019/20 sorozatai,Promo témába.

Egyesek szerint a Disney+ lehet a méltó vetélytársa a Netflix-nek. Az biztos, hogy nagy hangsúlyban lesz műsorrendi struktúra, hiszen előbbi ugyanazzal a modellezéssel dolgozik, mint a tévécsatornák, azaz hetiben szállítja majd a friss részeket – míg a konkurencia ugye egységesen egyben tálalja, egyes esetekben pedig kettévágva az évadot.

Az viszont adott, hogy november 12-én érkezik az élőszereplő Star Wars-sorozat a The Mandalorian személyében. Felkészültetek rá?

Az Entertainment Weekly hozott el egy újabb promóciós fotót hozzá. A sorozat időben ugye A Jedi visszatér után, illetve Az ébredő erő előtt játszódik. A készítők nem titkolt szándéka, hogy olyan ismert lényeket is képernyőre hozzanak, amikkel még inkább erősíteni tudják a nosztalgiafaktort. Így fedezhetjük fel a kiadott képen két trandoshai harcost, akivel – az egyelőre karakternév nélküli – főhősünk harcol. A lényeket elsőként George Lucas első trilógiájában láthatták a rajongók. Érdemes még annyit megemlíteni, hogy a harcosok egyike sem Bossk, ami/aki a fajhoz tartozó fejvadász volna – ezt szintén megerősítették.

A sorozat két showrunnerje, Jon Favreau (The Lion King) és Davi Filoni (The Clone Wars) azt is elárulta, hogy válaszokat kapunk az Első Rend megszületésére is, ami nem feltétlenül biztos, hogy abban az időszakban történt, amikor a Birodalom legyőzésre került.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Emergence

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 5, 8:25-kor a(z) 2019/20 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Talán kicsit se túlzom azzal, ha az Emergence-t a leghypeosabb sorozatok sorában emlegetem, mert az ABC tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy befusson a 2019/20-as őszi idény high-concept műfaját erősítő újonca. Netre is rakta az első 9 percét a kezdésnek, ami tényleg csak akkor indokolt, amikor már bizonyítani akar. Nyilván muszáj valahogy a negatív sajtóképet kilöknie az éterből, hiszen a SpoilerTV szerint nem lesz ott a visszarendelt sorozatok között, de mindezt látatlanban jósolták, szóval mérget ne vegyetek rá, mert hátha visszafelé sül el a mutatvány. Kedd esténként bizonyíthat, az NCIS: New Orleans és a New Amsterdam lesz az ellenfele a 22 órás blokkban, amiknél a rutin jelen van, hiszen egyik sem elsőévados produkció. Meglátjuk, mire lesz képes, én minden esetre őt választottam a sávból, ha „csak egyet nézhetnék” elemzésemkor, szóval egy embert nyertek letöltős változatban.

Pár hete már kiadta az ABC a kreatívjait, csak az a fránya időhiány közbeszólt, így most hoznám el nektek a fura szemű kislánynak a kreatívjait. Ugyanaz mind a kettő, csak az egyik álló, a másik fekvő változatban. A végére pedig ide biggyeszteném a szlogent, csak hogy képben legyetek:

Protecting her secret is just the beginning.”

Kommentáld!

Plakátba zárva: Watchmen

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 4, 17:43-kor a(z) 2019/20 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Minap jelentette be az HBO, hogy október 20-ra ütemezik a Watchmen premierjét. Ergo, elkezdődött a végkampánya a kezdetnek. Nem tudom, miként vagytok vele, de én már nagyon várom az érkezését. Az elmúlt időben szép számmal cikkeztem róla – azóta nem sok új infó érkezett. Aki még nem olvasta a képregényt, azok figyelmet felhívnám, hogy újra kapható a Fumax kiadása. Csapjatok le rá – mivel egyes helyeken ismét hiánycikk –, mert annak egy kvázi folytatása érkezik a képernyőre. Nyilván hiánya nem torzít sokat az összképből, de ha igazán akarod érteni azt, amit a készítők kigondoltak, ahhoz azért szükséges lesz némi előzmény. Kíváncsi leszek, milyen megvalósítást alkalmaznak a jelenkorba ültetés során, hiszen 2019-es évet ír a történet, csak éppen egy olyan világban, ahol másképp alakultak a történelmi dolgok.

Kommentáld!

2019/20 – Az őszi hazai műsorrendek: DunaTV

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 3, 19:26-kor a(z) 2019/20 sorozatai,Magyar hírek témába.

Hazai körkép: RTL Klub | Tv2 | DunaTV | Viasat3

Aki követi a blog életét, az tudhatja, hogy minden félévben végigmegyek az amerikai csatornák műsorrendjén. Igaz, ott napi leosztásban szoktam cikkezni, azonban a hazai fronton nem látom értelmét, mivel nem különül el ugyanúgy a kínálat, ezért egyszerűbb, ha csatornákra bontom. Szeptember 2-ával elstartol itthon is a 2019/20-as idény, így terveim szerint mind a négy főbb, sorozatos csatornát górcső alá veszem – bár a Viasat3-ban még nem vagyok biztos, de ha időm engedi, akkor az se marad ki a sorból.

Tudom, már elstartolt a DunaTV-n a 2019/20-as idény, de jobb később, mint soha alapon most elhoznám, hogy mi a helyzet a közszolgáltató tévécsatornánál.

Elsőként a hangsúlyt a hétköznapokra helyezném. Ott megfigyelhető, hogy 20:30-as timeslotig hétfőtől péntekig ugyanaz a kínálat annyi. A Ridikül új részekkel jelentkezik, mert ha emlékeim a helyükön vannak (ha nem, akkor majd javíttatok!), akkor nyáron pihenőn volt a műsor. Előtte a Rex Rómában című német-osztrák-olasz produkcióval nyomulnak, utána pedig érkezik a 18 órás Híradó, ahogy az összes többi kereskedelmi tévénél. Nyilván ők is meglovagolják a török lovat, és próbálnak embereket megnyerni a Sorsok útvesztőjével, ami már túl van a 330. epizódján is. (Elvileg tagoltság szempontjából 401-et kapunk! Odakinn másabb vágásban adagolták!) Azt követően pedig a britektől érkezik a Brown atya.

Az estékben már van különbség. Hétfőnként érkezik: az Elvesztettek (The Missing) és az NCIS-ismétlés, keddenként: a McMafia és a Velvet Divatház-ismétlés, szerdánként pedig a Mattoni és Pietro szigete. Csütörtöknél magyar elképzeléssekkel dolgoznak a stratégiájukban, ami abban merülne ki, hogy egyik héten a Fábry-ból kapunk új epizódot, a másikon a Bagi-Nacsa Orfeumából. Utána filmeket helyeznek képernyőre. Pénteknél figyelhető meg még érdekesség, mivel se sorozat, se sajátgyártású elképzelés nem dolgoznak; csak film, de az is olyan, amit éppen kigondolnak. Nem tudtam mögé logikát rakni.

Mutatnám a leosztást timeslot felosztásban, hogy könnyebben összerakja mindenki, mit is álmodtak meg a közszolgálatnál.

Hétköznaponként:
16:05-17:05 – Rex Rómában (Il Commissario Rex) (14. évad)
17:05-18:00 – Ridikül
18:00-18:25 – Híradó
18:25-18:45 – Nemzeti Sporthíradó
18:45-19:35 – Sorsok útvesztője (O Hayat Benim) (339. résztől)
19:35-20:30 – Brown atya (Father Brown) (5. évad)

Hétfő:
20:30-21:30 – Kékfény
21:30-22:25 – Elveszettek (The Missing) (1. évad)
22:25-22:35 – Kenó
22:35-23:25 – NCIS – Tengerészeti helyszínelők (NCIS) (2. évad)
23:25-tő – Hogy volt?! (ism.)

Kedd:
20:30-21:30 – Önök kérték!
21:30-22:20 – McMafia (McMafia) (1. évad)
22:40-23:35 – Velvet Divatház (Velvet) (3. évad)
23:35-től – Magyarország, szeretlek! (ism.)

Szerda:
20:40-21:45 – Mattoni (Ja Mattoni) (1. évad)
21:45-22:25 – Pietro szigete (Lisola di Pietro) (1. évad)
22:35-től – Szabadság tér ’89

Csütörtök:
20:30-21:50 – Fábry / Bagi-Nacsa Orfeuma
21:50-től – Esti filmek

Péntek:
20:30-tól – Esti filmek

A hétvégi stragériáról:

Hétvégéknél semmi különös nem figyelhető meg. Igazából viszik tovább a Gasztroangyalt és a Szerencseszombatot szombatonként, estére pedig filmet pakolnak. Vasárnapnál a hangsúly a Híradó előtt a Bordás Marcsi szakácskönyve műsorra helyeződik, utána pedig a Családi kör és Magyarország, szeretlek! duóra, ami után megint csak mozizással próbálják felvenni a Tv2 és az RTL Klub ellen a harcot, bár ezen kínálat ellen még az ATV-n a #Bochkor és a Heti Napló Sváby Andrással is ütőképesebb.

Nézzük timeslot felosztásban ezt is:

Szombat:
17:00-18:00 – Gasztroangyal
18:00-18:45 – Híradó
18:45-19:45 – Szerencseszombat

Vasárnap:
17:25-18:00 – Bordás Marcsi szakácskönyve
18:00-18:45 – Híradó
18:45-19:40 – Családi kör
19:40-21:10 – Magyarország, szeretlek! (?. évad)
21:10-tól – Esti filmek

Szerintetek ütőképes ez a próbálkozás, vagy inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy jól variálták össze a napokon a sorozatokat? – Nyilván nincs esélye a két fő csatorna ellen, de inkább arra kéne törekedniük, hogy a Film+ és más adó ne előzze be őket.

Kommentáld!

Reggeli előzetes: Friday Night Smackdown on FOX

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 3, 8:22-kor a(z) 2019/20 sorozatai,videó témába.

„We’re all superstars”

– szlogen hangzik el a Fox legújabb pankrációs kedvcsinálójában, amit azért tartottam fontosnak kitenni, még a reggeli órákban, mert nagyon jó hangulatot csinál az emberben. A Friday Night Smackdown! visszatér az országos tévék kínálatába, péntek esténként láthatjuk, ugyanis a Fox feláldozta a napját, hogy az összes timeslotját vele lefedje. Igazából valószínűleg egy nagyon jó dealt hajtott végre, de hagyjuk a piszkos anyagiakat! Az előzetesében feltűnik: Stone Cold®, Steve Austin, John Cena®, Kofi Kingston, Becky Lynch, Ric Flair, Charlotte Flair, The Undertaker™ és The Rock®, valamint Snoop Dogg, Gordon Ramsay és néhány sportoló. Nem is szaporítanám a szót, helyette átadnám a teret a képi anyagnak! Annyira, de annyira adja…


Kommentáld!

Plakátba zárva: Batwoman

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 2, 20:16-kor a(z) 2019/20 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Messze még az október, de a The CW marketing osztálya nyughatatlanul ontja magából a jobbnál jobb kreatívokat a Batwoman-hez. Minden ezzel kezdődött, majd ezzel folytatódott, most pedig itt tart az egész, azaz csak tartana, mert egy újabb adagnyi látott napvilágot az elmúlt héten. A sorozat szintén jelen lesz az Arrowverse-ben, ami 5 részesre dagad a 2019/20-as idényben, és ami a Crisis On Infinite Earths címre hallgat. A főhősnő karakteréről is egyre több minden derül ki, mint pl.: hogy zsidó származású lesz, illetve többször láthatjuk randizni. A történet az Elseworlds előtt játszódik, gonosztevők szempontjából pedig lehet számolni Hush-sel.

Természetesen előzetesek is érkeztek, de azokról külön emlékeznék meg. Most csak a mozdulatlan kreatívokra helyezném a hangsúlyt, valamint a szlogenre!

Her time is now.

Kommentáld!

Délutáni előzetes: Starz

 
Beküldte: Kanyecc 2019 September 2, 16:07-kor a(z) 2019/20 sorozatai,videó témába.

Ez egy ilyen nap! Következzen egy újabb csatornaelőzetes, mert nem értem a sor végére. A folytatásban a Starz-ra helyezném a hangsúlyt, ami szintén belengette, hogy milyen sorozatokkal készül a 2019/20-as őszi-téli idényre, azaz, mik azok a produkciók, amiket midseasonig el akar hozni, vagy legalábbis tavasz beköszöntéig. A listán a Power és az Outlander mellett kap képsort: a Hightown, a Dublin Murders és a P-Valley is. Lényegében ötükre építi a közeljövős kínálatát, már csak az a kérdés, hogy helyt tud-e állni velük, vagy tovább csökken a nézettsége, ahogy az az elmúlt évek során lineárisan mutatkozott? Nézzük, ők milyen képi – és hangvilággal operáltak, illetve, hogy mennyire tudnak mindezzel kedvet csinálni.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats