Battlestar Galactica 1.13 – Kobol’s Last Gleaming (2)

 
Beküldte: tess 2006 November 1, 16:56-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_113.jpg
Premier: 2005/1/24
Írta: Ronald D. Moore
Rendezte: Michael Rymer

Starbuck a Caprica-n megtalálja Apollo nyilát és vele együtt Number Six-et is. Kiderül, hogy Sharon gyereket vár Helo-tól, ami kissé átértékeli a pilóta eddigi felfogását.
Adama parancsnok Sharont kéri fel a Cyclon bázishajó elleni támadásra. A hajón Sharon számára teljesen világossá válik, hogy ő is csak egy klón. A történtek miatt Adama lemondatja Roslin elnököt, ami éles feszültséget vált ki közt és Lee között is.
Baltar dokinak Number Six egy érdekes helyet mutat, aminek közel van a jövőjükhöz. A visszatért Sharon egy érdekes lépésre szánja el magát, lelövi Adamát.

Megjegyzés: Összességében egy remekül megszerkesztett finálét láthattunk. Már a felvezetője is szépre sikerült, de a végkifejlet csak tovább viszi mindezt. A szálakat szinte teljesen elvarrták és egy az egyben megnehezítették a 2. évados premiert. Viszont így legalább van benne izgalom és feszültség, ami elég rendesen a képernyő elé szegez minket. Szóval csillagos ötös!

This entry has a rating of 5

1 Hozzászólás

Battlestar Galactica 1.12 – Kobol’s Last Gleaming (1)

 
Beküldte: tess 2006 November 1, 16:44-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_112.jpg
Premier: 2005/1/17
Írta: Ronald D. Moore
Rendezte: Michael Rymer

Boomerék egy ismeretlen bolygóra bukkannak, ami egy időre megoldaná az emberiség problémáit. Mint kiderül a bolygó a legendákban szereplő Kobol, ami mostanság nagyon is foglalkoztatja Roslin elnököt. Így egy felderítő csapatot küldenek a bolygóra, ami viszont egyenesen egy Cyclon flottába fut. Adama a mentőakcióval Starbuckot bízza meg, aki viszont megtagadja a parancsot. Sharon kezdi sejteni, hogy Cyclon és öngyilkosságot követ el.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Battlestar Galactica 1.11 – Colonial Day

 
Beküldte: tess 2006 October 31, 16:33-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_111.jpg
Premier: 2005/1/10
Írta: Carla Robinson
Rendezte: Jonas Pate

Roslin elnök összehívja a 12 kolónia megbízottjait egy fórumra, ahol a legalapvetőbb problémákat tárja a képviselők elé. A fórumon részt vesz Tom Zarek is, aki jelölteti magát alelnöknek. Szerencsére Roslin közbenjárásának nem őt, hanem Baltart választják meg.
A tárgyalások közben Apollo és Starbuck fognak egy merénylőt, akinek köze lehet Zaleckhez, de a férfi rejtélyes módon meghall.
Eközben a Caprica-n Helo rájön, hogy a Cyclon-ok emberi alakot képesek ölteni és Sharon is csak egy közülük.

Megjegyzés: A végére elég rendesen felpörgött a történet. Pár rész alatt rengeteg új szál keletkezett, melyek a jövőben érdekes irányt adhatnak a sorozatnak. De ez egy jó ideig titok marad, hisz most jön a finálé, ami minden bizonnyal egy más szálat vissz tovább.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Battlestar Galactica 1.10 – The Hand of God

 
Beküldte: tess 2006 October 31, 15:36-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_110.jpg
Premier: 2005/1/3
Írta: David Weddle, Bradley Thompson
Rendezte: Jeff Woolnough

A Galactica üzemanyag készlete szinte teljesen kifogy, így új forrásokat kell keresniük. Az egyetlen forrás amit találnak, viszont Cyclon fennhatóság alatt áll. Starbuck kapja meg a feladatott, hogy tervezze meg a rajtaütést. A kivitelezést viszont nem rá, hanem Apollo-ra bízzák. A jól megszervezett rajtaütés viszont mit sem ér, ha Baltar doki feltételezései hibásak.
Eközben a Caprica-n Number Six és a Cyclon-ok egyre közelebb kerülnek Helo-ékhoz.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Battlestar Galactica 1.09 – Tigh Me Up, Tigh Me Down

 
Beküldte: tess 2006 October 31, 14:24-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_109.jpg
Premier: 2004/12/13
Írta: Jeff Vlaming
Rendezte: Edward James Olmos

Baltar doki detektorja működik, de az egész flotta megvizsgálása 60 év lenne, így a legegyszerűbb megoldást választja. Roslin elnöknek egyre furcsább lesz Adama viselkedés, aki folyton eltűnik. Mint kiderül ennek oka volt, mivel megtalálta Tigh ezredes feleségét Ellent. Ellen persze nagyon furcsán viselkedik és elkezdi egymásnak fordítani a vezetőket.
Eközben a Caprica-n Sharon átveri a Cyclon-okat és kimenekíti Helo-t a városból.

Megjegyzés: Komolyan mondom, hogy egy nő csodákat tud művelni egy sorozattal. Number Six egy istennő és szinte lehetetlen kiigazodni rajta! Már csak ezért is érdemes nézni a sorozatot :D

Kommentáld!

Battlestar Galactica 1.08 – Flesh and Bone

 
Beküldte: tess 2006 October 31, 13:24-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_108.jpg
Premier: 2004/12/6
Írta: Toni Graphia
Rendezte: Brad Turner

A flottában elfognak egy Cyclon ügynököt, akit Starbuck-nak kell kihallgatnia. Az ügynök, aki magát Loeben-nek hívja egy bombát rejtett el valahol a flottában, de nem nagyon akarja elmondani hogy hova. Helyette egy furcsa játékot kezd el játszani, amivel teljesen összezavarja az embereket.
Baltar doki detektorja működik és meg is találja az első Cylon-t Sharon személyében.
Eközben a Caprica-n Doral és Number Six tovább folytatja Helo-ék üldözését egy magasabb cél érdekében.

Megjegyzés: Ez amolyan filozófiai rész volt, ami kellőképpen összezavarja a nézőket is. Most a Cyclon-ok gépek, vagy félig szerves élőlények vagy mégis mik? Nem volt a legjobb rész, de szükséges volt, hogy egy másik oldalról is megközelítsük a Cyclon témát. Ezzel szemben a capricai események már kissé idegesítőek, hisz már lement 8 rész de még mindig semmi.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Battlestar Galactica 1.07 – Six Degrees of Separation

 
Beküldte: tess 2006 October 31, 12:11-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_107.jpg
Premier: 2004/11/29
Írta: Michael Angeli
Rendezte: Robert Young

Number Six valós alakban jelenik meg a Galactica-n és bizonyítokokat mutat fel Baltar ellen hazaárulás vádjával. Adama egyből megvonja a doki kiváltságait és a felvételeket elkezdi vizsgálgatni. Persze Six-et is megfigyelés alatt tartja ez alatt. Roslin elnök egyre rosszabbul van, amit a flotta és észrevesz.
Eközben a Caprica-n Helo nem is sejti, hogy Sharron egy Cyclon és összejönnek.

MegjegyzésHát mit ne mondjak elég rendesen fel van építve a történet. Szinte biztosra lehet venni, hogy az egész egy jól megépített terv része a Cyclonok részéről. Ami viszont a legmegdöbbentőbb, hogy nem nagyon érdekel még ez a terv, mivel az egyes epizódok kegyetlenül lekötik a figyelmet. Az viszont már most borítékolható, hogy a finálé bombasztikus lesz.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Battlestar Galactica 1.06 – Litmus

 
Beküldte: tess 2006 October 31, 11:58-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_106.jpg
Premier: 2004/11/22
Írta: Jeff Vlaming
Rendezte: Rod Hardy

A Galactica fedélzetén merénylet történik, ami egy Cyclon-nak köszönhető. Adama nyomásokat rendel el, melynek az élére Hadrian-t nevezi ki. Eközben az elnök nyilvánosságra hozza a Cyclonok emberi alakját, ami hatalmas port kever. A vizsgálatok során Tylor és Sharon alibije igen ingatag, de szerencsére a legénység fedezi őket. Hadrian persze bűnösöket keres és nem riad vissza semmitől. Adam viszont még időben közbelép, így megmenti Tylort, de a Sharonna való kapcsolatot már nem.
Eközben a Caprica-n a Cyclon trió Helo-t vizsgálgatja és láthatóan egy nagyobb cél érdekében kísérleteznek a pilótán.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Battlestar Galactica 1.05 – You Can’t Go Home Again (2)

 
Beküldte: tess 2006 October 31, 2:01-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_105.jpg
Premier: 2004/11/15
Írta: Carla Robinson, Bradley Thompson
Rendezte: Sergio Mimica-Gezzan

Starbuck sikeresen túléli a landolást a bolygó felszínén, de űrhajó nélkül marad. Amada parancsnok egyből elindítja a keresést a pilóta után, de ez sok nehézséggel jár. Mindezek mellett Roslin szenátor és a flotta többi tagja sem nézi jó szemmel a keresésre pocsékolt készletett és persze a szükségtelen veszélyeztetést. Eközben a Caprica-n Helo-ékat Cyclon támadás éri és Boomer egyszerűen eltűnik. Starbuck-nak sikerül a Cyclon űrhajóval visszatérni az űrbe, de a flotta már ép ugrani készül plusz kiküldik Apollot is, hogy semlegesítse a veszély forrását. Starbuck persze megpróbálja felhívni magára a figyelmet, de félő hogy már túl késő.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Battlestar Galactica 1.04 – Act of Contrition (1)

 
Beküldte: tess 2006 October 31, 1:04-kor a(z) Battlestar Galactica témába.

battlestar_galactica_104.jpg
Premier: 2004/11/8
Írta: Bradley Thompson, David Weddle
Rendezte: Rod Hardy

Egy baleset következtében 13 pilóta hal meg a Galactican. Adama parancsára új pilótákat toborozna, akiket Starbuck-nak kell kiképeznie. Ezzel szemben a pilóta sorra megbuktat mindenkit, mivel kísérti a múlt. Zack Adama ugyanis miatta halt meg, így az érzelmei teljesen elhatalmasodnak a tettei. Szerencsére Adama még időben helyre teszi Starbuck-ot, aki mégis megtartja az oktatást, de ekkor megjelennek a Cyclonok…

This entry has a rating of 3

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats