Jericho – 2.01 – Reconstruction

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 12, 17:36-kor a(z) Jericho témába.

jericho_201.jpg
Premier:
2008/02/12
Írta: Carol Barbee, Jonathan E. Steinberg
Rendezte: Steve Boyum

Jericho és New Burn közötti konfliktus látszólag rendeződött. Jacke és Eric, ellenben mindenáron meg akarja bosszulni apja halálát. Eric hajthatatlan, míg Jacke a józanabb gondolkodású. Nem csoda, hiszen Mr. Beck hadnagy nagyhatással van rá. Míg Mimi és Stanley nagy döntést hoz, addig Robert egy régi haverjával fut össze, aki sok hasznos információval látja el…

Megjegyzés: Visszatért a sorozat. Azaz, ma fog debütálni, így gondoltam: darálóra veszem a három kiszivárgott részt. Rég volt már az első évad fináléja! Már a nevekre sem emlékeztem, maximum dereng néhány jellegzetes személyé. Ezenfelül, ami elsőként megcsapott az a tudatlanság. Láttam minden részt, ennek ellenére apró dolgok – főként Valente-vel kapcsolatban – nem rémlenek. Most magamban keressem a hibát vagy a készítőkben, hogy nem rakták össze jól az évadpremiert? Na, nem számít, azért annyira nem kritikus, csak eddig még egy sorozatnál sem jött elő. (Még szerencse!)

Sokan elégedetlenek voltak a premierrel. Hát részemről sem kapja a dicsérést, maximum az osztás, de nagyon. Eddig nem érdemelte meg a folytatást. Snassz sztori, sőt az jött, amit vártam. Jacke és Eric mindenáron meg akarja ölni Constantino-t. Érthető, aztán az ifjabb észhez tér, beadja a derekát, de csak a látszat kedvéért. Stanley és Mimi elhatározása – mármint a házasodjanak össze – sem lepett meg, ahogyan Heather feltűnése sem.

Hogy miért fogom folytatni akkor? Hát nem miattuk, hanem inkább Robert miatt. A legrejtélyesebb karakter, aki érti a dolgát. Nincs semmi csöpögés, még családon belül sem. Mindenki tudja mi a feladat. Segítik egymást, ahol csak tudják. Ez kell ide. A fejlemények is mellettük vannak, hiszen hamarosan megérkezik Jericho-ba az elnök. Milyen véletlen! – Tuti nem érdektelenül. Nem lennék meglepve, ha Valente-nek köze lenne hozzá. Igazából ez a rész, ami igazán feltüzel. A többit, inkább hanyagoljuk.

Folytatástól több izgalmat remélek. Ez eddig nagyon kevés. Ha már megküzdöttek azért a 7 alacsony költségvetésű részért, akkor mindenképpen vigyenek bele színt.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Jericho 1.22 – Why We Fight

 
Beküldte: Kanyecc 2007 May 15, 17:45-kor a(z) Jericho témába.

jericho_1221.jpg
Premier:
2007/05/09
Írta: Carol Barbee, Jonathan E. Steinberg
Rendezte: Sanford Bookstaver

A kér város között tovább folytatódnak a harcok. A new bern-iek több száz emberrel vágnak neki Jericho elfoglalásának, azonban hála Robertnek és a műholdas-helymeghatározásának, fel tudnak készülni a várható ütközetre, melyben a tank is szerepet kap. Robertre, közben rászállnak ellenségei. Miközben Jakéket tájékoztatja, az alatt bemérik tartózkodási helyét, mely nem kis próblémákat eredményezhet…

Megjegyzés: Nem igazán értem a készítőket. Minek keverik a történetbe a hat évvel ezelőtt történt Erik és April eljegyzését! Tök felesleges-, untató szálnak találtam. Rontotta a rész idilljét, így is lett ez a végeredmény. Nos nem is idegesíteném magam ezzel, nézzük a történéseket!

New Bern lakossága meglehetősen, fel volt fegyverkezve! A készítők bele tették a megszokott háborús kezdést is, azaz egy bizonytalan, remegő kéz indítja el. Tipikus, de én azt mondom, hogy jó ötlet, hiszen nem katonák harcolnak katonák ellen, hanem csak felfegyverzett civilek, kik nyerni akarnak. Johnston halál nem lepett meg. Várható volt, hogy lövést kap valamelyik családtag, csak a kérdés az volt, hogy melyik. Én személy szerint Eric-et vettem volna célpontba, de ez is jó. A harc legnagyobb jelenete, mikor feltűnik a tank, és bamm. Hát akkor aztán elröhögtem magam. A sok gyík futott is. A lényeg, hogy végre használták, bár kilőhettek volna még valamit.

Robert ismét a részembere címre pályázhatna. Műholdjával tutkon figyelte az eseményeket, azonban ennek ára van. Bemérték őket, és el is indultak feléjük. A végén fel is tűntek a repülőgépek – azt hiszem Míg-ek – csak azt nem tudni, hogy feléje tartanak-e, avagy nem.

Jéééh, még sem halt meg Heather! Ez a rész számomra ritka érdekes volt, hiszen kb. 2-3 nap telhetett el eltűnése óta, és még mindig életben találták. Mindenesettre kellemes meglepetés, mint ahogy felébredésének helyszíne is. A történések politikai háttere sem semmi! Legjobban ez a szál tetszik!

Mit reméljük? Hát nem lennék meglepve, ha kapna egy döfést a sorozat! Nem volt akkora durranás a finálé, bár egy esetleges folytatásra 100%-ban felkészültek a készítők, de ha megbukik, akkor egy újabb selejtről van szó, hiszen se eleje, se vége!

This entry has a rating of 3

2 Hozzászólás

Jericho 1.21 – Coalition of the Willing

 
Beküldte: Kanyecc 2007 May 6, 14:19-kor a(z) Jericho témába.

jericho_121.jpg
Premier:
2007/05/02
Írta: Frank Military, Josh Schaer
Rendezte: Guy Bee

Phil Constantino hadüzenetet küld Jericho városának! Amennyiben nem kötelesek elfogadni az ajánlatukat – 7 legnagyobb farm, valamint a sóbánya fele – óránként eggyel több aknát lőnek ki a városra. Grey első próbálkozása kudarcba fullad, de Johnston nem adja fel! A harcba időközben, Jonah is csatlakozik némi gyűjtögetés révén…

Megjegyzés: Egy újabb részen vagyunk túl. Már csak egy van hátra. A folytatásra igen csekély az esélye, ezért az utolsó rész eléggé tömörre várható. Sok minden fog történni, és van egy olyan érzésem: nem varródik el rengeteg szál. Majd meglátjuk.
Viszont most foglalkozunk az aktuális résszel. Phil elkezdte az ostromot. Már várható volt! Grey hozta a szokásosat. Nagy legénykedni akart, aztán mint várható volt befuccsolt a terve. Újból Johnstonra hárul az irányítás. Megmondom őszintén, amennyire nem kedveltem az elején, annyira megszerettem. Mindig a város érdekeit tartotta elsőként szem előtt! Jonah felbukkanása számomra meglepi volt. Olyan kellemes csalódás, nem is értem, miért nem számítottam rá. Tutiara veszem, hogy visszatér a következő részben. Robert is nagy meglepetést okozott. Volt pár fegyvere! Egy egész városnyi! Jake is nézett, én is néztem! :D
Mit várok a folytatástól: Hát ez egy érdekes kérdés! Jó kis ostrom lesz az biztos, és fel fog tűnni a tank is. Valszeg kételyek között maradunk, olyan jericho-i stílusban.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Jericho 1.20 – One If by Land

 
Beküldte: Kanyecc 2007 May 2, 10:25-kor a(z) Jericho témába.

jericho_120.jpg
Premier:
2007/04/25
Írta: Joy Gregory
Rendezte: Seith Mann

Feszült a hangulat Jerichoban. Russell és Skylar, minden áron magáénak akarja tudni a város sóbányáit, azonban ezt a polgármester nem engedi. Kisebb lövöldözés támad próblémából, melyben pár ember meg is sebesül. Eközben Eric állandó vallatás alatt van! A new bern-ieket Jericho védelmére kíváncsiak, hogy felkészültek legyenek a támadáskor. Feltűnik Maggie is a rabok között, ki Jake információival a segítségükre lehet…

Megjegyzés: El sem hiszem, hogy már csak két rész van hátra (legalább is az epguides szerint)! Annyi minden történt, hogy szinte semmi! Russell újabb információkat kotyog el. Nem értem ezt az embert. Jót akar Jerichonak, de még is el akarja árulni őket. Odaköltözhetne családjával, de ő inkább marad. Tedre emlékeztet kicsit, hiszen ő is Bern ellen van, valamilyen szinten. Robert megint nagyot alakít. Mindenkinek rémlik a lövöldözős jelenet, mikor Robert megsérül?! Az még jól is van, hiszen nem acélman, de az már nem, hogy nem is cseréltek tárat kedvenceink. Tisztára, mint a Rambo-ban. Kifogyhatatlan tárat be, kibiztosítani és lőni míg rá nem eszmélünk, hogy ennyi golyónk nincs is a tárban. :D Lapos résznek nem mondhatnám, hiszen a közepe izgis volt. Olyan Fastline, Drive ötvözetre emlékeztet. Abban is van pár jó jelenet, a többi meg sík lapos!

This entry has a rating of 2.5

1 Hozzászólás

Jericho 1.19 – Casus Belli

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 24, 1:33-kor a(z) Jericho témába.

jericho_1191.jpg
Premier:
2007/04/18
Írta: Karen Hall
Rendezte: Steven DePaul

Russel-ék visszatérnek, még tavasz előtt, öt darab berendelt szélmalommal, valamint az elvitt munkásokkal, azonban Eric nincs köztük. Jake-nek nem is tetszik ez, és miután megtudja, hogy van oka az aggodalomra, Robert segítségét kérik! Ezt követően, New Burnbe mennek! Miután átjutottak a védelmen, rá kell eszmélniük, hogy titkolnak valamit előlük. Teddy szerencséjükre, most is kisegíti őket, de a baj majd csak ezután éri őket, hiszen a városnak nagy tervei vannak Jerichoval…

Megjegyzés: Apám borogass! vagy anyám?! Az értékelés mindenesetre csalóka! A rész nem éri el a 4,5-ös értékelést, de akkor fejlődés állt fenn a történetben, hogy muszáj ezt valahogy kihangsúlyozni! Jericho válik célponttá. Milyen véletlen, hogy az előző részben, pont arra hívja fel Robert a figyelmet, hogy a város távol esik a merényletektől, ezért költöztek ide. Most pedig épp célponttá válik. Nagyon elmések a készítők! Le a kalappal! Volt városi lázadás! Lesz városfoglalás, vagy inkább megye felosztás?! Mindenesetre kíváncsian várom Robert még is, hogy szabadítja ki a testvérpár, és hogy figyelmezteti a közelgő veszélyre. Heather is meghalt. Hát ezt én tudtam, mit ne mondjak, de nem akartam, semmi jónak elrontója lenni.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Jericho 1.18 – A.K.A.

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 24, 0:06-kor a(z) Jericho témába.

jericho_118.jpg
Premier:
2007/04/11
Írta: Robbie Thompson
Rendezte: Sanford Bookstaver

Jimmy aggódik Robert miatt. A hírekből pár hete csak az hangzik, hogy a merényletek mögött, hamis FBI igazolványokkal ellátott terroristák állnak, és ugyebár Robert neki is van ilyenje. Jake segítségét kéri elsőként, mielőtt még bármit is mondana Grey-nek. Jake, kérdőre is vonja az „idegent”, azonban rá kell döbbeni: ezzel nem könnyebbítette meg életét, hiszen nem várt információkra derül fény…

Megjegyzés: Olyan, mint a Lost! De komolyan! Egy pár újabb információ nagyot dob a storyline-on, főként az utolsó pár perces! …egyébként meg szimpla, átlagos részről van szó! Nagyon örülök, hogy újabb visszatekintő részt láthattunk, hiszen az előző, nem igazán árult el sok mindent, leszámítva pár homályos kiindulópontot. Végre kiderült, ki is valójában Robert. Észre vettétek, hogy milyen kapcsolatok alakultak ki?! CIA-nál dolgozik! Sarah is, közben ő elárulja, no meg lehet, hogy a főnök is beépült még a kezdetekben! Azért ez sem semmi! És még az FBI se hol sincs. Már csak az a kérdés, hogy a városlakók megtudják-e ezt valaha! Sztem igen, hiszen Jimmy nagyon óvatos, és ezzel lesz még elég gondjuk. Jaken is újabb teher. Hát nem lennék a helyében! Közben meg eljött az a pillanat is, amit már vártam: Felkérték Johnston-t polgármesternek, míg Grey fel nem épül! Hát ez röhej! Én is simán visszamondtam volna, no meg elküldtem volna őket a …-ba! Kíváncsi leszek a folytatásra, úgy hogy folytatnám a múlt heti résszel!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Jericho 1.17 – One Man’s Terrorist

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 20, 21:52-kor a(z) Jericho témába.

jericho_117.jpg
Premier:
2007/04/04
Írta: Mike Ostrowski, Stephen Chbosky
Rendezte: Christine Moore

Jericho városában lázadás tör ki, mivel a polgármester, a szökős élelmiszer és egy készletek miatt, el akarja küldeni a nem rég érkezett túlélőket. Roger és egy másik társa, azonban ezt nem hagyja szó nélkül. A szavakból tettek lesznek, melyből egy csúnya balesetek is lesznek, mindkét részről. Eközben Robert megkapja a találka helyszínét, ahova el is megy, de csak a terepet méri fel, valamint egy nyomkövetőt helyez a vevő kocsijára.

Megjegyzés: Azt hiszen elsőként TI is felfigyeltetek rá, hogy az előző részeknél jobb eredményt kapott ez a rész. Pedig aztán nem volt jobb, viszont meglepetésben gazdagabb volt. Ezt a lázadást jó ötletnek találom. Mind, ha kezdene kihűlni a polgármesterbe fektetett bizalom. Nem is csoda, hogy egy lázadás tör ki, melynek áldozata maga lesz. A rész, ezen szálát nem is ragoznám. Most Robert-é a terep, hiszen valami nagyot alakított. Sarah továbbra is él, az ő személyében. Bár mit is csinál, nála az árú, ezért még a főnökét ő irányítja. Mekkora csapda ez számukra!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Jericho 1.16 – Winter’s End

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 16, 19:39-kor a(z) Jericho témába.

jericho_116.jpg
Premier:
2007/03/28
Írta: Frank Military
Rendezte: Kevin Dowling

April a sok munka miatt kimerül, és a kórházban összeesik. Kisebb vizsgálatok után kiderül, hogy ennél súlyosabb a helyzet. Mutatkoznak rajta a korai szülés jelei. Dr. Dhuwalia-t hívják segítségül Jake-ék, ki, nehezen akarja elvállalni a műtétet a sok kockázat miatt, de ez érthető is. Feltűnik Russell – kivel Heather elment – is a városban a szélmalommal. Grey még szeretne többet rendelni, azonban, ez borsos árba kerül majd a városnak. Jimmy Sarah után kérdezősködik Robertéknál.

Megjegyzés: Hopácska! Nem várt események következnek. Nem Russellék feltűnésére gondolok itt, hanem April távozására. Remélem ezzel nem árultam el sokat. Eric-ben most elégé kételyes érzések uralkodhatnak. Kíváncsi leszek mikor térnek vissza az elvitt városlakók.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Jericho 1.15 – Semper Fidelis

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 16, 18:19-kor a(z) Jericho témába.

jericho_115.jpg
Premier:
2007/03/17
Írta: Stephen Scaia, Matthew Federman
Rendezte: James Whitmore Jr.

A városlakók többsége, el akarja hagyni a várost. Délebbre költöznének szerencsét próbálni, amiben még a polgármester sem tartoztathatja fel őket. Azonban katonák érkeznek a városba. Felcsillan a remény, a jövőt illetően. Elsőként természetesen mindenki a történtekre kíváncsi. A lelkes lakosság még vacsorára is invítája hőseiket, viszont Jake hamar rájön: puszta szélhámosokkal van dolguk. Viszont Sarah is lelepleződik Robert előtt…

Megjegyzés: Hm… Erre nem igazán számítottam. Várható volt, hogy a városlakók útnak indulnak, de a katonákkal most megleptek. Ettől függetlenül mégis egy szimpla, átlagos részt tudhatunk magunk mögött. Sarah lelepleződött. Már vártuk, hogy mikor történik meg. A tippem nem jött be, de nem baj, hiszen ez így van jól. Azt sajnálom, hogy végül Robert egyedül maradt, viszont így már nem tarthatják sakkban. Johnston most is nagyot alakított, Grey csak nézett a végén. Azt hiszem hamarosan ebből lemondás lesz, de csak a kényszer miatt.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Jericho 1.14 – Heart of Winter

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 16, 17:14-kor a(z) Jericho témába.

jericho_114.jpg
Premier:
2007/03/07
Írta: Nancy Won
Rendezte: Steve Gomer

Beköszöntött a tél. A város élelmiszer ellátmánya, már szinte elfogyott. A vadászat sem megy már úgy, mint régen. A környéken elfogyott az összes vad, ezért Jake, Richman és Mirni elmennek távolabbra, hát ha ott nagyobb szerencséjük lesz, azonban ez nem sül el jól, mivel útonállókkal találkoznak, akik kifosztják őket. Roger alig foglalkozik leendő feleségével. Csak a túlélők közt érzi magát „otthon”. Sarah és Robert, az öreg körmére jár, azonban érzi: csapdába csalták.

Megjegyzés: Ugye ezt nem gondolták komolyan a készítők. Szinte semmi sem történt ebben a részben. Előre lehetett számolni a bajjal. És be is következett, mint hogy az is: Jake nem fog meghalni. Szar egy történet volt, annyi biztos. Roger-t sem értem igazán. Visszajött feleségéhez, viszont a robbanások óta, mint ha már nem szeretné annyira. Olyan, mint ha őt okolná a történtekért. Robert felesége egyre jobban bejön. Jó karakter, elégé kiszámíthatatlan. Nem lepődnék meg, ha ő húzná meg a ravaszt, az egyik szituációban végkifejletében. Beköszöntött a tél. Pár emberen látszik, páron nem. De azért a főszereplőkre van idejük a sminkeseknek.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats