Ash vs Evil Dead – 6 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2015 December 9, 16:25-kor a(z) Ash vs Evil Dead,FOX témába.

Gondoltátok volna, hogy a Starz a Spartacus távozása után is tud olyat mutatni, amire kalapot lehet emelni? Mellek, vérengzések, belassítások – ezzel a trióval nyert meg több millió nézőt, illetve a történettel, ami sokaknak foszlány formájában megvolt a fejükben. A Da Vincis Demons próbálta követni a történelemmel kapcsolatos fiktív vonalat. Melléje kellett egy üdítőbb koncepció, ami a megszokott műfajtól eltért. Nos, az Ash vs Evil Dead így illik bele a csatorna összképébe. Megmerem kockáztatni, hogy az idény legvicesebb és legszórakoztatóbb komédiáját szállítják a kábeles fronton – hiszen az országosoknál akad bepótolásra váró gyöngyszem.

image

Sam Raimi által rendezett pilot zseniálisra sikerült. Sejteni lehetett, hogy a színvonal a folytatásra esni fog, hiszen egy olyan komplex részt rakott össze, ami tömör volt, bemutatott mindenkit, megmutatta a fura humorát és azt az érzetet keltette a legtöbb emberben, mint amikor egy berántós könyvre rákapunk. A kezdés után David Frazee és Michael Hurst vette át a rendezői stafétabotot, akik próbálták odatenni magukat. Érdemük között lehet talán megemlíteni azt, hogy nagyon jól bánnak a helyszínek kijátszásával.

Érződik a produkción az alacsony költségvetés, de még se nyomja rá a bélyegét. A félórás műfajt nagyon eltalálták. Minden epizódban kapunk kaszabolást, humort és több pazarul berendezett helyszínt. Gondoljunk csak az 1×06-ban látott nagybácsi otthonára. Simán elhittem, hogy egy démonűző birtokára érkeztünk. Rendezés sarának húzható be viszont a túlsok “odarántatom a tekinteted” kameraállás, amivel próbálnak kicsit hatni a lelkivilágunkra (= ezektől ijedünk meg), nálam inkább kevesebb sikerrel. Ez már egy idő után zavaró számomra.

image

A humor kellőmértékben kap helyet. Mindezt stílusosan tálalják. Olykor felkonferálják a közelgő öldöklést egy aféle belépővel, mint amikor a két társ berohan Ash-hez és “átadja” neki a láncfűrészt és a shotgunját. Ha pedig minden a helyén van, indulhat a banzáj. Az írók sokszor vetnek be rövid, tömör dialogokat. Többsége az “egyszerű, de nagyszerű” formát képviseli.

Tegye fel a kezét, akinek felidéződött a Supernatural bármelyik rész nézése közben! Nálam számtalanszor, hiszen itt is, ott is “kellően hülyék” a karakterek, amivel könnyedén feloldják a feszült szituációkat. Másrészről, hiába alacsony a költségvetés, a démonok megformálásába nehezen lehet belekötni. Fura lesz leírni, de a gagyi szó egyáltalán nincs jelen a CGI részéről. Ez már profizmus.

image

A történet halad szépen a maga útján. Nem látom a jövőjét, csak azt, hogy a végtelenségig el lehet húzni a démoni könyv elpusztítását. Hetiben kapunk egy-egy összecsapást, amibe felpörög a láncfűrész, elcsattan jó pár groteszk humor. Klisék is sajnos jelen vannak, de csak elvétve – még az elfogadható határon belül vannak.

Abszolút, teljes mellszélességgel mellette állok. Élvezem minden percét. Érdekességképpen említeném meg, hogy a horror mindössze a vérengzés részét képezi, semmi ijesztővel nem találkoztam. Ez a fajta furaság, ami rányomja az egészre a védjegyét bejön! Nincs mese, most kis szünet, aztán az évad végeztével jövők az újabb írással. Csak is darálásra született, már csak a rövidsége miatt is.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

FOX Pilot 2006/07 (2)

 
Beküldte: tess 2006 May 13, 9:55-kor a(z) FOX témába.

Vanished
VANISHED
Egy enyhén politikai beütésű sorozatról van szó, mely elég nagy csavarokat tartogathat még. A történet lényege, hogy az egyik neves szenátornak elrabolják a feleségét és ezzel el is kezdődik a nyomozás több szálon. Persze ez egy nagyobb kirakós legkissebb darabja a végén egy hatalmas csattanóval.
Kategória: Akció/Dráma
Gyártó: 20th
Az évad: 13 részesre tervezik
Szereplők: Christpher Egan (Empire), Gale Harold (Queer as Folk), Joanne Kelly II (Jeremiah), John Allen Nelson (24), Margarita Levieva (Law & Order: Special Victims Unit), Ming-Na, Rebecca Gayheart (Nip/Tuck)
Executive Producer: Josh Berman (Killer Instict), Paul Redford (The Unit)
Rendező: Mimi Leder (Related)  

 

Ezt várjuk tőle:
A Fox-nak az utóbbi időben nagyon bejött ez a részekből egészet stílusú összeesküvés elmélet lásd 24, Prison Break. Az már most biztos, hogy nézni fogom és szerintem elég sokan lesznek így vele. Már csak az a kérdés, hogy lesz e olyan szerencsés mint a Prison Break és megkapja e a megrendelést egy teljes (22 részes) évadra. A túlélési esélyei tehát elég jók, olyan 82%.

 

Kommentáld!

FOX Pilot 2006/07 (1)

 
Beküldte: tess 2006 May 13, 9:23-kor a(z) FOX témába.

Igaz az Upfronts még nincs itt, de már most lehet szinte mindent tudni a Fox készülő sorozatairól. Íme egy kis ízelítő:
Til Death
‘TIL DEATH
A történet szerint egy fiatal házaspár beköltözik egy középkorú házaspár mellé és ezzel adott is az aprítás. Természetesen a középpontban a fiatal és az öreg örök harca áll romantikus vígjáték formában. A történet nem a legeredetíbb, de valljuk be nem is ezt várjuk tőle. Mndinkább a benne rejtőző lehetőségek kihasználását.
Kategória: Vígjáték (multi-camera)
Gyártó: Sony
Az évad: 13 részesre tervezik
Szereplők: Eddie Kaye Thomas (Harold & Kumar Go to White Castle), Kat Foster (The book of daniel), Brad Garrett (Everybody Loves Raymond), Joely Fisher (Desperate Housewives)
Executive Producer: Cathy Yuspa (The King of Queens), Josh Goldsmith (The King of Queens)
Rendező: Tedd Wass (Crumbs)

Ezt várjuk tőle:
Egy kellemesen fiatalos új vígjáték sorozat, könnyedén fogyasztható humorral. A promo képek alapján erre megvan minden esély, de azért ne kiabáljuk el, hisz a FOX-on rengeteg sitecom bukott már meg. A túlélési eélyei ezért nem valami magasak, de 40%-ra biztos, SZERINTEM.
American Crime
AMERICAN CRIME
Egy újabb jogi sorozat 4 sztár ügyvéddel és jópár érdekes üggyel. A sorozat érdekessége, hogy most a nagymenők munkájába nyerhetünk bepillantást, tehát szigorúan a felső tízezer köreibe. Anno ez a vonal bejött az O.C.-nek is, reméljük itt sem lesz másként.
Kategória: Dráma
Gyártó: Warner Bros/Jerry Bruckheimer
Az évad: 13 részesre tervezik
Szereplők: Kerr Smith (Dawson és a haverok, E-Ring), Victor Garber (Alias), Rebecca Mader (Conviction), Eamonn Walker (OZ)
Executive Producer: Jerry Bruckheimer (ugye nem kell részleteznem), Jonathan Littman (CSI), Jonathan Shapiro II (Just Legal), Tyler Bensinger (Cold Case)
Rendező: David McNelly II (Kengurú Jack)

Ezt várjuk tőle:
Hát az az igazság, hogy a jogi sorozatok is elég nagy bukták szoktak lenni és nem mindenki hajlamos a befogadásukra. Azonban némi változás is történt az alapkoncepcióban, hisz nem piti ügyekről van szó valamint stílusosnak is kell lennie, hisz gazdagékat mutatja be. Másrészt a szereplők sem nonamek. Gondolok itt Kerr Smith-re, aki anno a Dawson és a haverokban láthattunk, meg egy rakat gagyi moziban (Vámpírok, Kegyetlen játékok 3.), ebben a szezonban meg az E-Ringben. Valamint itt van még Victor Garber is az Aliasból. És persze a stáb sem semmi. Mind egytől egyig nyomozós vagy jogi sorozatokban domborított. Hát remélem azért ők nyomnak valamit az arányon. A túlélési lehetőségei hála a FOX-nak alacsonyak, de ha 5 részt megér akkor nem lesz baj. Erős túlzással olyan 50% esélye van, köszönhetően a stábnak. Bár Bruckheimer is bukott már egy nagyot.

2 Hozzászólás

free web stats