Egy újabb ütős nap?

 
Beküldte: tess 2006 August 31, 10:06-kor a(z) Heti adag témába.

windfall_s1final.jpg
Ma este búcsúzik az NBC nyári sorozat a Windfall az 1. évaddal. A sorozat egy rakat lottó nyertes életetét mutatta be elég gyér érdeklődés és nézettség mellett, így nem valószínű a folytatás. Nagy meglepetésre az NBC kitartott a sorozat mellett a nyáron, holott még anno a premier sem volt valami egetrengető. Volt is találgatás ezerrel, de mint kiderült megérte a szenvedés. A többi kereskedelmi tv társasággal szemben az NBC végi sorozatokat adott nyáron, nem úgy mint a FOX vagy a WB. Ez a tény viszont nem mindegy, hisz képes volt a sorozat tartani magát. Másrészről a vetítés mellett szólt az az érv is, hogy állítólag a sorozatot a mid-seasonbe szánták volna, de már akkor rájöttek, hogy elég csúnya végzet lett volna ez a számára. Így is alacsonyan teljesített a sorozat, de legalább képes volt tartani az NBC nyári arculatát.
who_wants_to_s1finale.jpg
Az este másik búcsúzója a valmivel sikeresebb Sci-Fi sorozat a Who Want To Be A Superhero? A sorozat kemény 6 részt élt meg, de mint tudjuk ez nem jelent semmit, hisz próba jelleggel indult a sorozat. Megdöbbenésre a nézettsége folyamatosan növekedett, így nagy eséllyel pályázhat egy 2. évadra. Igaz a sorozat sikeressége, még múlik Stan Lee képregényén próbálkozásán is, de mint tudjuk a Mester elég ritkán téved.

És végül, de természetesen nem utolsó sorban, ma lesz az MTV éves díkiosztója a Music Vieo Awards, ami garantált szórakozást ígér és persze kegyetlen jó showt. Egyébként ajánlanám mindenki figyelmébe a Red Carpet Showt, ami az elmúlt években egyre jobb és jobb.

Kommentáld!

A Terminátor visszatér

 
Beküldte: tess 2006 August 31, 9:45-kor a(z) casting témába.

David Nutter fogja rendezni a jelek szerint a Terminator saga tv sorozat verzióját. A The Sarah Connor Chronciles a Terminátor 2. után fog játszódni és középpontjában Sarah Connor és fia elszánt harca áll majd a SkyNet-tel szemben. A rajongók nagy örömére a sorozat az ellenállás éveit öli fel, amiről eddig csak legfeljebb olvasni lehettet. Szereplők terén még most is folykg a castingolás, hisz a mostanra már kultikussá vált részből egyetlen szereplő sem vállalta a folytatást. Biztató viszont, hogy a pilotot a Supernaturalból jól ismert David Nutter fogja készíteni, Andy Vajna felügyelete mellett. A jelek szerint James Cameron, a Terminátor 2. rendezője is részt vállalt a munkából, amit hamarosan Mexikóban fognak forgatni a FOX számára. És ezzel el is jutottunk a lényeghez: FOX. A csatorna ugye elég stílusos sorozatokat képes gyártani és nem nagyon sajnálja a pénzt a reklámozásra sem. Így a Terminátor sorozatnak minden esélye megvan a sikerre, de ugyanennyi van a bikásra is. A FOX ugyanis szem szeret játszadozni és ha egy sorozat nem hozza azt a nézőszámot amit a fejesek elterveztek, akkor bizony jön a kaszás.

Kommentáld!

Az Emmy vesztesei

 
Beküldte: tess 2006 August 31, 9:30-kor a(z) Nézettség témába.

Nos itt nem azokról szeretnék szólni akik nem kapták meg a díjat, hanem azokról a tv társaságokról akik szembeszáltak az Emmyvel. Jelen esetben két nagy kereskedelmi tv-re gondolok az ABC-re és a FOX-ra. Vasárnap ugyanis ez a két csatorna próbált szembeszállni az Emmyvel a nézettségért. Az ABC a Karib-tenger kalózaival, míg a FOX a Star Wars 2. részével próbálkozott.

The 58th Annual Primetime Emmy Awards: össz, nézettség: 10.6/17, #1;   felnőtt korcs.(18-49:) 5.2, #1
2006 Emmy Red Carpet Special: össz nézettség: 5.1/9, #7;   felnőtt korcs.(18-49): 1.9, #8
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl: össz. nézettség: 6.0/10, #3;    felnőtt korcs.(18-49): 3.8, #2
Star Wars: Episode II — Attack of the Clones: össz. nézettség: 2.7/4, #9;    felnőtt korcs.(18-49): 1.7, #9

Amint látható a két kereskedelmi csatornának esélye sem volt az Emmy-vel szemben. Az este abszolút győztese ezzel az NBC, míg a legnagyobbat ismételten a FOX bukta. Gyér próbálkozás volt ez mind a 2 csatorna részéről, viszont még mindig jobban teljesítettek mint a nyári uborka szezon kezdetét leadott filmekkel.

Kommentáld!

A nagy visszatérők

 
Beküldte: tess 2006 August 31, 9:17-kor a(z) Hírek témába.

jackass_number_two.jpg
Talán az év nagy meglepetése a rajongóknak, hogy visszatér a Jackass. Jonny Knoxville csapata sajnos nem a sorozatot folytatja, hanem a mozi sorozatot, de mint tudjuk az első rész is kegyetlen volt szóval nem fogunk csalódni. Mellesleg elég megdöbbentő a hír, hisz anno a 3. évad végén Knoxville bejelentette, hogy soha többé nem lesz Jackass mivel kihoztak belőle már szinte mindent. Az emberi tűrőhatáson túl már csak a halál várna rájuk, azt meg ugye senki sem akarja. A nyilatkozattal szöges ellentétben mégis itt van a következő merénylet, ami szeptember végén kerül az amcsi mozikba. Az előzetesét elnézve ismételten kegyetlen dolgokra számíthatunk a szokásos arcok társaságában. A siker már most borítékolható és természetesen a Knoxville interjúja is: Biztosan nem lesz folytatás! Persze mi eszt nem nagyon akarjuk elhinni ugye?

Kommentáld!

Two-A-Days 1.01 – Kicking It Off

 
Beküldte: tess 2006 August 30, 19:54-kor a(z) Pilot témába.

twoadays_101.jpg
Az MTV ismét maradandót alkotott a Two-A-Days személyében. A zenecsatorna most egy Alabama-i kisváros Hoover focicsapatának a mindennapjait vitte a képernyőre egészen szép megoldásokkal. Na de ne szaladjunk ennyire előre!
A szereplők a tipikus amerikai állom megtestesítői. Egytől egyig híresek és gazdagok, no meg persze a Hoover High School foci csapatának a tagjai. A doku reality 5 játékos és az edző szemszögéből mutatja be a bajnokságot és a hozzá tartozó eseményeket. Lesznek itt partyk, no meg pomponos lányok kilóra éás persze egy rakat durvulás. A kissé nyálas bevezetőtőtl eltekintve a sorozat végig pörög. Ezt természetesen a kitűnő zenei választásnak és a pergő kameramozgásoknak köszönheti. A sorozat érdekessége, hogy elég sokszor használnak benne kézi kamerát, ami még hitelessebbé teszi a történetet. Holott a hitelesség enyhén megkérdőjelezhető. Gondolok itt a brutális felhajtásra, amiben szerintem az MTV keze is elég rendesen benne van. A másik nem elhanyagolható tény pedig a játéknap hitelessége. A Hoover vesztes állásból fordít és csak egy hajszállal nyer. Már már a Fridayy Night Lights epikus végkifejletét idézi, vagy még sem!?
Egy biztos, hogy a sorozat kegyetlen mód össze van rakva stílus terén. Akár hogy is töröm a fejem hasonló megoldással eddig egyetlen tv társaság sem próbálkozott, szóval az MTV-nek megint bejött. A jövőt illetően a sorozat tuti lemegy elejétől a végéig, de szerintem már most borítékolható a folytatás is. Ha egy The Hills megkapta a 2. évadot, akkor egy focibuzi sorozat meg pláne!

Értékelés terén viszont elég kemény problémákkal kerülünk szembe, hisz ez csak egy reality, abból is az a fajta, aminek a felét előre megírják, szóval piszok nehéz értékelni. Megérzésem szerint itt sem a történetet és a drámaiságot kell figyelembe venni, hanem a stílust és a tálalást, amiből viszont az MTV kegyetlen jó. Szóval mit nekem elfogultság!?

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Már megint a FOX

 
Beküldte: tess 2006 August 30, 17:40-kor a(z) Heti adag témába.

bones_s2promo.jpg
Ma este lesz a Bones 2. évadjának a premierje a FOX-on. A sorozat egy elég érdekes CSI koppintás, mivel itt az áldozatokat és főbb jellemzőiket a csontjaikból azonosítják. Még anno csak David Boreanaz alias Angel miatt kezdtem el nézni a sorozatot, de hamar abba is hagytam. Nem mondom, hogy nem rossz és van benne potencia is, de valahogy nem fogott meg. Hiányzik belőle valami, amit még Angel sem tud pótolni. Mellesleg Boreanaznak volt már ennél jobb színészi játéka is. A sorozat nézettsége sem volt valami egetrengető, így nagy meglepetés volt a 2. évad berendelése. Mindenesetre elég sok fog múlni az első 5 részen, hisz a FOX nem nagyon szeret cicózni lásd Tru Calling. Mindenesetre szerintem a teljesítménytől függetlenül  nem fogja megérni a 3. évadot.

justice_s1promo.jpg
Ugyancsak este indul a FOX műsorán a Justice. A sorozat a csatorna egyik új vállakozása az évadra méghozzá Jerry Brucheimer felügyelete alatt. Az Unaired Pilotot elnézve elég pergő sorozattal van dolgunk. A lehetőségek itt is adottak, de nem hinném, hogy a Bones annyira jó felvezető lenne. Mindenesetre aki nem látta annak kötelező, hisz elég extravagáns egy jogi sorozathoz képest, valamint Kerr Smith alakítása valami kegyetlen jóra sikeredett.

Persze a premierek mellett lesz finálé is az este folyamán. Búcsúzik az FX doku sorozata a 30 Days a 2. évaddal. A finálét feltétlenül kötelező megnézni, hisz a sorozat agya, alias Super Nagy Hamburger is bevállal egy húzós hónapot.

Kommentáld!

A kérdések hada

 
Beküldte: tess 2006 August 30, 17:17-kor a(z) Nézettség témába.

prisonbreak_nezettseg.jpg
Nos a Prsion Break 2. évadjának premierje elég sok kérdést vett fel a jövőben a folytatást illetően. Kezdjük talán a történetnél, ami messze nem annyira durva mint az 1. évad utolsó előtti része volt. Igazából én azt a részt tekintem a finálénak, mivel a 22. rész és most a 2. évad premierje egy részként fogható fel, ami jó szokásnak megfelelően ketté lett vágva. Na de most hagyjuk ezt! Nézzük meg inkább a sorozat pozitívumait a 2. évadban.
Meredek húzás volt a furfangos FBI ügynökség bevonása, valamint a tetoválás tartalmának kibővítése. Michael ezzel a lépéssel tényleg a legnagyobb géniusznak mondható, akárcsak a Mahone-t megszemélyesítő William Fichtner. Kettejük párharca igen érdekesnek ígérkezik, de az igazi nagy durranást akkor is a tetoválás fogja felvezetni.
Meredek lépés Veronica kiírása is a sorozatból, hisz ezzel egy újabb történeti szálat vartak el az írók. Bár ennek természetesen van jó oldala is, hisz jobban rátudnak koncentrálni a szökésre, valamint betudnak vezetni más szálakat is. Természetesen Bellick és Pope sem maradhat sokáig az üldözésben, így már egészen biztosnak mondható az új karakterek bevetése.
Szóval a történetben még elég sok lehetőség rejtőzik csak az a kérdés, hogy ezt hogyan reagálják le a nézők. Jelen esetben úgy tűnik, hogy fekszik nekik a sorozat, hisz a 2. részt 8%-kal többen nézték mint a premiert.

Prison Break 2×02
– össz. nézettség: 5.7/9, #4;
– felnőtt korcsoport (18-49): 4.0, #1

Az eredmények elég bíztatónak mondhatók, hisz az 1. részt 9,34 millióan látták, míg a 2. részt már 9,4 millióan. Az emelkedés mértéke nem egetrengető a totális eredményeket figyelembevéve, de ha a bekapcsolódó nézőszámot vesszük akkor hatalmas a fellendülés. A részt a kezdéskor, vagyis este 8-kor csupán 8,9 millióan nézték. Ez az eredmény azonban fél 9-re jelentősen módosult és már 9,8 millióan figyelték a menekülést. Ez pedig bika jó eredmény, még ha figyelembe vesszük, hogy a rész végére 400 ezren el is pártoltak a sorozattól.

Ugyanez már nem mondható el a Vanishedről, hisz a 2. részt kevesebben nézték. Igaz a sorozat még csak most kezd beindulni, így még kell adni neki pár részt.

Vanished 1×02
– össz. nézettség: 5.3/8, #6;
– felnőtt korcsoport (18-49): 3.1, #T4

Kommentáld!

Lost 1.15 – Homecoming

 
Beküldte: Kanyecc 2006 August 29, 23:17-kor a(z) Lost témába.

lost_115.jpg
Premier: 2005/2/9
Írta: Damon Lindelof
Rendezte: Kevin Hooks

Claire nem csak, hogy nem emlékszik az elmúlt pár nap eseményeire sem, de még arra sem, hogyan kerül a szigetre. Számára mindenki idegen. Charlie próbál újra közeledni felé, mivel nem akarja elveszteni őt is, mint Lucy-t, akit a Drive Shift-es hírnevével cserkészett be. Ekkoriban dillerkedett és kapott egy megbízást, hogy rabolja ki a lányt, ám lebukik. Jin közben Charlieval sétálgat, mikor egy parittya leüti. Ethan az. Megfenyegeti Charlie-t, ha nem kapja vissza Claire-t akkor megöl naponta egy embert. Jack és Locke tárgyalásokba kezdenek. Kate megemlíti az ezüst bőröndtartalmát is, ám a doki hallani sem akar róla, helyette inkább őrjáratot ír ki. és a tábort fáklyákkal világítja ki. Reggel a kaliforniai Scott Jackson holttestére bukkannak. Jack-ék már drasztikusabb módszerhez folyamodnak. Fegyverhez nyúlnak. Locke, Sayid és Saywer is kap. Kate is szeretne, és mivel Saywer-nél van a rendőrbíróé ős is csatlakozik. A terv, hogy csaliként használják Claire-t Charlie-t felidegeli. Alkonyatkor meg is jelent Ethan, akit Jack meglepett, ám út közben elejtette a fegyverét. A doki addig ütötte míg el nem vesztette az eszméletét. Ekkor érkezik meg Charlie, aki felkapja a fegyvert és lelövi. Jack mérges lesz, mert abban reménykedett, hogy kitudnak valamit szedni belőle. Claire este felkeresi Charlie-t, mivel a mogyorókrém felidéződött benen.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Lost 1.14 – Special

 
Beküldte: Kanyecc 2006 August 29, 22:47-kor a(z) Lost témába.

lost_114.jpg
Premier: 2005/1/19
Írta: David Fury
Rendezte: Greg Yaitanes

Michael napja eléggé rosszul indul. Fia nincs soha vele és mikor meglátja, hogy Locke és Boone késdobálásra tanítja, szinte majd meg örül a dühtől. Még 10 évvel ezelőtt Susan a kedvese megcsalja főnökével, akivel később összeházasodik. Az apa el akar menni a fiáért, ám pechére elüti egy kocsi. 9 évvel később, mikor Susan meghal Brain, a férj, nem tart már igény a fiúra, ezért Micheal veszi gondozásba. Sayid közben megfejti, hogy Danielle jegyzetei koordinátákat takarnak. Michael egy tutajkészítésébe fog, hogy elhagyják a szigetet. A hír hamar lábra kap. Közben Saywer megtalálja Claire naplóját, mellyel Charliet ingerli. Kate azonban visszaszerzi a fiúnak. Walt újra összeveszik apjával, mivel Locke-kal találja meg. A fiú mérgében elmegy megkeresni Vincentet. Locke szövetséget ajánl Michealnek. Egy fán lelnek a fiúra, mivel egy jegesmedve tartja fogságban. Miután hősiesen leszámol Micheal a fene vaddal Walt nagyon megörül az apjának, aki később megmutatja a leveleit, melyet soha nem mutatott meg a fiúnak Susan. Charlie-t nagyon hajtja a kíváncsisága, ezért bele olvas a naplóba. Talál egy furcsa rész, melyben Claire rémálmát írja le, amikor is egy Fekete-Szikla nevű helyen van. Mivel Danielle jegyzetein is szerepel ez a név gondolkodtatóba ejti őket. Locke-ék a szokásos kis éjszakai kalandra indulnak, mikor valami közeledik feléjük. Claire volt az.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Lost 1.13 – Hearts and Minds

 
Beküldte: Kanyecc 2006 August 29, 22:23-kor a(z) Lost témába.

lost_113.jpg
Premier:
2005/1/12
Írta: Carlton Cuse, Javier Grillo-Marxuach
Rendezte: Rod Holcomb

Kate felfedezi Sun kis gyümölcs- és fűszerkertjét a dzsungel közepén. Segít a lánynak a művelésében és rájön, hogy tud angolul. Sun nem is tagadja, de arra kéri, hogy ne mondja el senkinek sem. Locke-ék a napjuk többségét a fém csapóajtó felnyitásával töltik. Boone kezdi elveszteni a türelmét, és el akarja mondani, ám Locke ebben megfékezi. A fiút az is idegesíti, hogy mostohatestvére Sayid-hoz kezd vonzódni. Shannon kidolgozott egy sajátos gyakran megismétlődő játékot, mellyel testvérétől pénzt tud kiszedni, így kerül Boone Sydneybe. Ám Shannon barátja Brain lelécel a pénzzel, melyből közösen akartak volna új életet kezdeni. Felkeresi ezért testvérét, és mivel tudja, hogy vonzódik iránta megcsókolja. Locke nem tudta lebeszélni Boone-t, hogy ne szóljon a csapajtóról, ezért le kell ütnie. Egy fához közöve ébred fel, mi előtt Locke kenyőcs állagú folyadékot keverget, melyet a fiú sebére tesz és magára hagy. A táborban mindenkinek feltűnik, hogy csak egyedül jött vissza. Boone eközben testvére segély kiáltásait hallja. Hamar kiszabadítja magát, Locke által ott hagyott késsel és testvéréhez rohan. Miután öt is kiszabadítja egy láthatatlan szörny hangjára figyelnek fel. Elkezdenek rohanni, ám Shannont elkapja és megöli. Mikor este visszatér a fiú megtudja, hogy ez mind csak hallucinálta a kenőcs miatt.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats