Givituja’

 
Beküldte: tess 2007 June 30, 23:25-kor a(z) Elvagyunk témába.

Nos akárhogy is nézem ez az átkozott vizsgaidőszak úgy istenesen leépítette a Guru-t. Szerencsére ennek is vége van egy jóidőre remélhetőleg. Tragikus történetem hamarosan, mivel még nem tudom pontosan a halálozási rátát, de annyi szent hogy nem épen példaértékű. Emlékszem anno kegyetlen nagyokat röhögtem az olyan embereken, akik a munkahelyüket hagyják ott a sorozatok miatt. Jelentem nekem a sulim ment rá, de a részleteket majd tényleg csak később. Annyi viszont szent, hogy istenesen le vagyunk maradva minden téren. Tetejében még Kanyecc is bemondta az unalmast, így nagy valószínűséggel vele sem fogunk találkozni a közeljövőben. Na de ez megint a jövő kérdése. Mind ahogyan a Golden Blog 207-es szavazás is. Nagy reményekel vágtunk bele a megmérettetésbe, ami keményebb dió mint amienek tűnik. Nem tudom ki hogy van vele, de Szórakozás kategóriában piszok erős a mezőny. És itt most nem feltétlenül a sorozatjunkie-ra gondolok.

Akárhogy is lesz a jövő jelentem megbírkozunk vele! A napokban elkezdem pótolni a lemaradásokat, mely leginkább a frissen debütált sorozatok Pilotját fogja tartalmazni. Közben megy a szervezkedés is, hisz úton van a 3. Guru Maraton is. Amúgy meg itt a nyár, bika meleg van és a csajok is szokatlanul vonzóak, szóval inkáb többet legyetek a szabadban, mint a gép előtt. Mi is ezt teszük!

Kommentáld!

Egy műfaj kezdete?

 
Beküldte: tess 2007 June 29, 10:14-kor a(z) Hírek témába.

Nemrég nézegettem a hazai felirat terméseket és mire bukkantam! Hát a Sanctuary-ra! A jelek szerint a sorozat már be is fejeződött, hisz kint van mind a 4 rész felirata. Szokatlan mód teljesen meg is feledkeztem a sorozatról, ami a amaga nemében több mit úttörő. Az érdemeit a Pilot-jában már elsoroltam, így most ettől eltekintenék. Helyette a furcsa üzletpolitikát jegyezném meg. A részek közt ha jól emlékszem 2 hét volt, így csak az igazán fanatikusok tudták pontosan a dátumokat. Az az alig 20 perc, meg szerintem elég sok embernek még az életkedvét is elvette a folytatástól. Számomra is darálás lesz, de nálam mi nem az!
sanctuary.jpg
A másik nevetséges dolog a netes terjesztés. Ugye a sorozat webisode, vagy mi a szösz. Inkább webmini! A lényeg hogy a részek csak online jelentek meg, amiket meg is lehetett venni holmi potom pénzért. De kérdem én ki az a barom, aki megvette! Az ilyen sorozatokat a legegyszerűbb meglovasítani, így az ismertebb torrent oldalakon alig pár percel a premier után már fent is voltak. Vicces mi?

Akárhogy is nézzük a Sanctuary-nak mindenképpen sok érdeme van és mindenképpen érdemes róla beszélni. Még akkor is ha elég rendesen megosztja a közvéleményt. A sorozat remélhetőleg példa értékű volt sokaknak, így hamarosan magával hozza  a követőket, vag esetleg egy lehetséges folytatást.

Kommentáld!

Ez a vámpír már nem az a vámpír

 
Beküldte: tess 2007 June 29, 10:00-kor a(z) casting témába.

Jason Dohring alias Logan a Veronica Mars-ból csatlakozott a CBS vámpír drámájához a Moonlight-hoz! Ez azért is érdekes egy hír, mert Dohring az eddigi főszereplőt cserélte le. Ezzel a lépéssel a CBS már teljesen megváltoztatta a sorozat casting-ját, hisz pár napja a női főszereplőt száműzték. Akkor Shannon Lucio-t váltotta Sophia Myles Így van egy olyan érzésem, hogy hamarosan újabb promo had áraszt el bennünket a CBS felől, hisz ki az a hülye aki a kirúgott szereplőkkel reklámozza az új sorozatát.
Akárhogy is van a sok szerepváltás lényegesen megfiatalította a sorozatot, ami nem is feltétlenül nagy baj, főleg ha a CBS-t nézzük. Másrészről a sorozatot David Greenwalt jegyzi, aki aztán igazán tudja mi kell a vámpíros sorozatok sikeréhez. Fiatal és szexi színészek valamint egy közepesen jó történet, ami a végére majd úgy is egy masszív egészet képez. Ez már bejött neki kétszer (Buffy, Angel), így nem hinném hogy csalódást fog okozni.

1 Hozzászólás

Még van remény

 
Beküldte: tess 2007 June 29, 9:48-kor a(z) Hírek témába.

Egyszerűen nem értem az ABC felfogását. A következő évadra asszem 11 sorozatot rendelt be, míg a többi csatorna átlagban a felét. Bár az is igaz, hogy minőségileg itt vannak a csúcstartók, de akkor is… Erre most mindenki azon csámcsog, hogy a Footballers Wives angol adaptációja még sem került a kukába. Anno a berendelések előtti Buzz alapján nála tuti befutó lett volna, de a Pilot állítólag fürtelmesen gyengén szerepelt. De kérdem én miért? A történettel nincs semmi baj, hisz az angoloknál már spin-off sorozat is van belőle. Meg amúgy is az amerikai dagadt társadalom vevő a focira. A szereplők szintén nagy nevek, bár egy jóideje nem tudtak ütőképes sorozattal előállni. Ilyen példának okáért James Van Der Beek (Dawson’s Creek), Gabrielle Union (Night Stalker), Lucy Lawless (Battlestar Galactica) and Ving Rhames (Mission: Impossible III). A készítők terén sincs okunk panaszra, hisz az író Marco Pennette (Ugly Betty), a rendező pedig nem más mint Bryan Singer (Superman Returns és House). Szóval itt inkább a mocskos anyagiakon lehet a hangsúly és nem a történeten. Mellesleg a FOX és az NBC már jelezte érdeklődését a sorozat iránt, így még koránt sincs veszve semmi sem. Amennyiben a sorozat megvalósul az csak a mid-seasonben esedékes, de addig könnyedén elvérzik.

Kommentáld!

Méghogy nincs élet!

 
Beküldte: tess 2007 June 28, 9:30-kor a(z) Hírek témába.

Mostanság nem nagyon kedvez a sors a tini drámáknak. Gondoljunk csak a Hidden Palms kegyetlen zakójára, vagy az évad elsőszámú drámájára a Friday Night Lights-ra, ami valami fergetegesen sokat szenvedett. Kettejük párharcából egyenlőre a FNL került ki győztesen, hisz, van 2. évados berendelése, de őssze tuti elvérzik pénteken. A CW meg már most halálra ítélte a sorozatát, reméljük az őszi Gossip Girl nem jut hasonló sorsra.
thebestyears_promo.jpg
Ellenben a kis kábeles csatornákon virágzik az élet. Egyik kedvenc kis adóm a The N pont a tini bolondoknak kedvez. Itt nincsenek nagy drámák meg hasonlók, de amik vannak, azok a békés középkategóriát erősbítik. Erre is szükség van! Mitöbb holnap érkezik egy új sorozat a The Best Years, aminek úgy istenesen megadták a módját. Az egész fullon van Transformers reklámmal, mivel sponzor :D, meg hát ott van még a remekbeszabott soundtrack lista is. Egy próbát megér mindenesetre! Punnyadni hasonló szinten is lehet, a SciFi Channel például gagyi B kategóriás horrort ad, ami ugyan csak élvezhető így nyáron. És még van olyan aki azt mondja nincs mit nézni?

Kommentáld!

Feltámadás… na ne má’ megint

 
Beküldte: tess 2007 June 28, 9:14-kor a(z) Hírek témába.

Soha sem voltam híve a feltámadásoknak, hisz általában durva nagy kudarcokkal zárultak. Gondoljunk csak a Kedvencek temetőjére, ahol nem elég hogy kedvenceink pusztultak meg, de még kaptak egy folytatást is. Vicces mi! Múlt évben a CW erősködött ezzel a mókával, hisz a 10. évadot követően újra életre hívta a 7th Heavent, ami persze bukott is úgy istenesen. A rajongók szerint nem, de szerintünk meg IGEN!

according_to_jim_feltamadas.jpg

Na most ezen felbátorodva vagy a teljes agyzsibadás tudatában az ABC-nél pár fejes úgy gondolta, hogy vissza kéne hozni a műsorra az idén a 6. évaddal leköszönő According to Jim-et. Idehaza Papás-mamás címen ment és szerintem fateromon kívül a kutya se nézte. James Bellushi több mint szánalmas a sorozatról meg ne is beszéljünk. Állítólag 18 részes lesz, de ahogy az a CW háza táján történt én nem lepődnék meg egy full 22 részes évadon sem. Ez bizonyítja azt a tényt is hogy nincs Isten, hisz ha volna akkor tutira jobb létre szenderítené azt a barmot, aki mindezt kiagyalta.

Kommentáld!

A TNT zakója avagy az év bukása

 
Beküldte: tess 2007 June 28, 8:54-kor a(z) Hírek témába.

heartland_zako.jpg
A Treat “Everwood” Williams nevével jegyzett Heartland valami kegyetlent zakózott az utóbbi időben. A TNT nagy nyári dráma sorozata ugyanis nem épp a várakozásoknak megfelelően teljesít. Pedig látszólag adott volt minden a sokerhez. Van pár neves tv-s arc a produkcióban és a sorozatot a TNT atyaúristene a The Closer vezeti fel. Na és pont ez itt a baj jelen esetben. A Heartland kegyetlenül elmarad a The Closer-től. Számokban ez kifejezve, olyan 30%-os esés, amit a nagy országos csatornák már rég kaszával bűntetnének. Ez persze kábel, szóval nincs mit tenni mint time slot csere. Az esélyek még így is egyenlőek a nullával, de a hírek szerint a beígért 13 rész lemegy, vagy egy picivel kevesebb.

Hála a kemény vizsgaidőszaknak a Pilot kimaradt, de ahogy nézem nem vesztettem vele sokat, hisz a hazai fórumok szinte meg sem említik a sorozatot. Így van egy olyan érzésem, hogy elveszik a sűlyesztőben. Bár kitudja aztán. Múlt évben a Saved járt hasonló cipőben, aztán kiderült róla, hogy egy kegyetlen nagy sorozat. Tényleg azt is folytatnom kéne. ÁÁÁÁ ezért utálom a vizsgákat!

UPDATE:
Némi kábeles nézettség vizslantás után bátran  kijelenthetem, hogy a Heartland  akkorát hasalt, mint még senki az évben. A 2. rész nézettsége kemény 3 millió volt. Most gondolom mindenkinek folyik a nyála, hisz kábeles viszonylatban ez több mint jó. Na de akkor jöjjön a The Closer nézettsége: 6,5 millió. Akárhogy is számolom ez több mint 50%-os csökkenés, szóval ennek a sorozatnak csak napjai vannak már. Kábeles viszonylatban még mindig durván teljesít, de ha a tendencia marad, akkor lassan a kutya se fogja nézni.

Kommentáld!

Jön a hazai Dexter…

 
Beküldte: tess 2007 June 28, 8:21-kor a(z) Hírek témába.

…könyv! Hehe gondolom most sokan felkapták a fejüket a hír hallatán. A 2006/07-es idény talán egyik legnagyobb durranása volt a Dexter. Na jó ebben van némi túlzás, de az tutira vehető, hogy kábeles viszonylatban nem volt ellensége. Én persze lemaradtam róla, de Kanyecc asszem végig tolta a történetet. Így neki és a hozzá hasonló fanoknak kedvez az Agave kiadó híre, miszerint a történet könyv formájában még ősszel debütál idehaza. Odakint ugye már van pár kötet, hisz a sorozat is ebből készült. Rajongóknak mindenképpen ajánlott, avagy inkább ezt olvassátok mint a Harry Pottert! :D

Kommentáld!

Julia viszatér..

 
Beküldte: FERCSA 2007 June 27, 18:55-kor a(z) Hírek témába.

nip-tuck.jpg

Régi kedvenc a Nip/Tuck vagyis a FX mondhatni vezető dráma sorozata melyben újra felbukkan egy régi ismerős. Julia azaz a Golden Globe díjas Joely Richardson a második epizódtól kapott szerepet méghozzá 15 részen keresztül szóval ebből már sejthető, hogy jelentős szerepe lesz a ötödik évadban. Most lehetne spekulálni mi fog történi.. talán visszajön New York-ból és újra összejön Sean-nal? ezt majd az idő eldönti, de véleményem szerint meg ahogy az írókat ismerem nem lesz ez ilyen egyszerű. Viszont az tény, hogy ezt az évadot már Los Angeles-ben forgatják, aki esetleg nem emlékszik a szezonfináléra annak elmondanám, hogy Sean és Christian egy új – Michelle mentes :] – céget alapítottak L.A.-ben.

Kommentáld!

Nőknél a stafétabot??

 
Beküldte: FERCSA 2007 June 27, 18:18-kor a(z) Hírek témába.

24_2.jpg

Azt csiripelik a madarak, hogy a hetedik évaddal visszatérő 24-ben új női elnöke lesz a sorozatnak. Na most azt gondolom mindenki tudja, hogy Dennis Haysbert játszotta eddig az USA elnökét aki mellesleg színes bőrű volt. Úgy tűnik szeretnek az írók kacérkodni.. hisz a demokrata Hillary Clinton szereplése se elhagyagolható a valós életben, valószínű ez inspirálta az írókat is. Az viszont tény, hogy a sorozatok világában nem ez az első, hogy nőnek adják a staféta botot.. gondoljunk csak a Prison Break-re vagy a Commander in Chief-re utóbbiban Gena Davis-é lehetett az ovális iroda. Addig is nincs más hátra mint várni 2008 januárig vagy berendelni az Amazonról az ötödik évadot akciósan 36 dolcsiért és nosztalgiázni..

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats