Comic-Con – Július 28. (3. nap)

 
Beküldte: tess 2007 July 31, 22:03-kor a(z) Hírek témába.

Szombaton tovább folytatódott a kánaán San Diegoban, de mi valahogy lemaradtunk róla. Gondolom titeket sem hívott meg az amcsi nagybácsi egy kis duhajkodásra a sorozatok világában. Pedig ez a nap aztán tényleg döfi volt.

A napot mindjárt az újoncok (Pushing Daisies, Bionic Woman, The Sarah Connor Chronicles) kezdték némi lerágott promoval. Persze a Press Tour után már igazán nem tudnak sok mindent elárulni az alkotók anélkül, hogy lelőnék a főbb poénokat. Mindenesetre legaláb élesen látszik, hogy a nagy amerikai tv társaságok mely sorozataikat szeretnék tuti befutónak. Ugyanis nem kis pénz ennyi promo, szóval igen csak nagyok az elvárások is velük szemben. Persze ezek többsége az évad során majd így vagy úgy, de elvérez.

A nagy országos tv társaságok mellett a kis kábeles adók is képviseltették magukat. Itt főleg a SciFi Channel-re gondolok, ami 2 Panelen szórta az igét. Először is ott volt a Stan Lee nevével jegyzett Who Wants To Be A Superhero, ami pár napja debütált a 2. évaddal. Gondolom nem árulok el meglepetést azzal, hogy az egész totál égés volt a sok bolond miatt. Persze a fanatikusok erről mást mondanak, de most őszintén milyen már ha egy 40 éves pali picsagatyába ugrálva az kiabálja, hogy ő a következő szuperhős. Remélem ti is értitek?!

Lényegesebben vonzóbb volt ellenben a Battlestar Galactica Panel, ami telis tele volt nőkkel. A két showrunner Moore és Eick mellett többek közt feltűnt Six, Roslin és persze Starbuck is. No meg persze egy valag spoiler a 4. évadról. Ezek közül talán a legérdekesebb, hogy visszatér pár rész elejéig Lucy Lawless karaktere. A másik nagy téma pedig a Galactica volt, mivel igen csak lehet sejteni, hogy van még egy Cyclon rajta. Azonban Eick elég jól terelte a szót, így inkább a Panel a Razortól volt hangos. Tudjátok ez az a 2 órás tv film, ami még a 4. évad előtt kerül adásba.

A nap folyamán prezentált a Heroes, a Smallville és a Supernatural Panel is, melyek egy az egyben fullon voltak. Inkább lehetett ezt közönségtalálkozónak nevezni, mint sem promonak. Bár a Heroes esetében lehetne vitatkozni, mivel ismét letoltak egy klipet a 2. évadból. Sajna a klip még mindig nincs fent sehol. Persze a szervezők nem hagyták ennyiben a dolgot és rögtön utána rá is kontráztak egyet a látottakra, ugyanis bejelentették, hogy Heroes Origins első részét az isteni Kevin Smith rendezi. Lehet örvendeni!

A nap meglepetése számomra Michael Straczynski volt. Na kinek ismerős a név emberek? Tudjátok ő volt az a hatalmas arc, aki megalkotta a mára már kultikussá vált sci-fi sorozatot a Babylon 5-öt. A jelek szerint a szériában még mindig van élet, hisz alig 10 év szünet után ismét egy egész estés dvd-vel jelentkezik. A The Lost Tales felirata már elérhető a neten, szóval valami tutira kiszivárgott ebből is. Rajongóknak gondolom kötelező!

Kommentáld!

Kényszer szünet

 
Beküldte: tess 2007 July 30, 17:17-kor a(z) Hírek témába.

Úgy tűnik, hogy kb szerdáig a szerver beadta a kulcsot. A folyamatos leterhelések miatt vagy nem elérhető az oldal, vagy túl lassú. Így a postolás szinte lehetetlen szóval nem is nagyon erőltetjük, mert csak idegbetegek leszünk. Feltehetőleg szerdán már helyre áll a rend, de ne vegyétek ezt sem biztosra. Amint minden rendben lesz jelentkezünk, addig is kitartás!

Bár ha mondjuk kevesebben látogatnátok minket, akkor nem lenne baj :D

Kommentáld!

A gépház jelenti: túlterhelés :)

 
Beküldte: tess 2007 July 29, 21:03-kor a(z) Hírek témába.

A szerverünk túl leterhelt, így lehetetlen a postolás. Remélhetőleg Fercsa valamit hegeszt, hogy holnap már zökenő mentesen menjen a Guru. Addig is kitartás!

1 Hozzászólás

Cane is megjött

 
Beküldte: tess 2007 July 28, 17:52-kor a(z) Hírek témába.

cane_promo.jpg
Volt már CW, FOX és NBC is, no meg némi ABC szivárgás. Most úgy tűnik, hogy a CBS sem maradhat ki a sorból, mivel a The Big Bang Theory után egy újabb sorozatuk Pilotja látott napvilágot. Nem sajnos nem a Moonlight jött ki, de azért azt kel mondanom, hogy a Cane se rossz. A sorozatról nem valami sokat lehetet eddig megtudni, bár az is igaz hogy nem merültünk be a CBS Press Tour ezen részébe. Anno adtam neki 45%-ot az eredeti történet miatt, meg persze a promo anyag miatt is. Persze ez most könnyedén megváltozhat, mivel a nagyobb torrent oldalakon már fent is van a Pilot. Sajna a kivesézése átcsúszik holnapra mivel beindult a duhajkodás a Művészetek Völgyében, de ígérem nem marad el :D Ha mégis akkor nem éltem túl a kiképzést.

Kommentáld!

Durham County – 1.06 – Life in the Doll House

 
Beküldte: tess 2007 July 28, 17:32-kor a(z) Durham County témába.

durhamcounty_106.jpg
Premier:
N/A
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Mike-ra kezdenek egyre több dolgot rábizonyítani, ami igen csak érzékenyen érinti a családját. Audrey a vigaszt Ray-nél keresi, aki időközben egyre jobban kezd megbolondulni. Fia Ray Jr. Is otthagyja és vallomást tesz ellene. Ray végső elkeseredésében felesége ellen fordul, de inkább nem őt választja áldozatának, hanem Mike lányát Sadie-t…

Megjegyzés: Azért így a végére elég rendesen felpörögtek az események. Mindig is tudtam, hogy van lehetőség ebben a sorozatban, de a készítők valahogy mindig máshogy gondolkodtak. Túl késő volt ugyanis ehhez a kontrához valljuk be. Egyáltalán nem hibáztatom azokat, akik menet közben abbahagyták a sorozatot. Sőt bizonyos szinten meg is értem őket. Ellenben akik kitartottak a sorozat mellet is szerencsések. Persze csak egy bizonyos fokig. Gondolom azzal nem árulok el nagy titkot, hogy a fináléban Mike és Ray egymásnak esnek. Én személy szerint durvulásra számítottam, de valahogy ez sem jött össze. Az egész arra ment ki, hogy Ray teljesen meghasalt agyilag és már szinte a szánalmas idegbeteg kategóriába süllyedt. Pedig az elején, mekkora arc volt. A végső harc viszont tartogat egy apró kis meglepetést is. Valamelyik fejes ugyanis nagyon erőltetni akarta, hogy Mike is egy potenciális gyilkos. Engem nem vettek meg vele, de az tény, hogy a záró képsorban Audrey tudja, hogy férje nem egy szentéltű. Ami viszont igen csak hiányzott az a halálozási ráta. Még a premier környékén fogadni mertem volna, hogy Traci meghall, de nem így lett. Sőt egyenesen jól is jött volna egy halál a történetbe, de hát ez is kimaradt.

Összességében a Durham County egy tipikusan elbaszott sorozat, ami sokkal jobbat érdemelt volna. Most persze lehet mondani, hogy 6 rész meg minden, de akkor is. Inkább lett volna a végén egy bika nagy cliffhanger, mintsem pár héten keresztül huzam az agyam, hátha jobb lesz a következő rész. Így a végszó nem is vitás a számomra: egyszer nézhető, de se többet!

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Hex – 1.03 – Deeper Into the Darkness

 
Beküldte: tess 2007 July 28, 16:01-kor a(z) Hex témába.

hex_103.jpg
Premier:
2002/10/31
Írta: Lucy Watkins
Rendezte: Brian Grant

Cassie megtudja, hogy valójában ő is egy McBain. Az ügynek egyből utána is jár az anyjánál, aki mellesleg Azazael-t segíti, hogy ezáltal megóvja lányát. Közben Tory és Cassie egyre jobban összemelegednek, ami feltűnik Azazael-nek is. Thelma megpróbálja felhívni barátnője figyelmét erre, de a lány mit sem törődik vele. Thelma viszont tovább folytatja a nyomozást, de lehet hogy ezúttal már késő…

Megjegyzés: Kissé unottan kezdődött a rész, ami sajnos a folytatásra is elég szépen rátette a kézjegyét. Ez mondjuk köszönhető annak is, hogy túlzottan nagy szerepet kapott Troy és Cassie kapcsolata. Ezt sugallja a kissé nyáladzó track lista is:

The Kills – “Kissy Kissy”
Joss Stone – “Super Duper Love”

Egyedül Thelma karaktere emelhető ki igazán, de a folyamatos mellőzés miatt inkább kezd idegesítő lenni, mint vonzó. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy Troy haveri köre szinte teljes mértékben mellőzve volt. Pedig mekkora lehetőségek vannak itt is, főleg a spinékre gondolok. Persze szerintem ezt a készítők is érezték, így a végére azért odatettek egy szép kis cilffhangert, de ezzel nem sokat javítottak a rész értékén. Sőt egyenesen gyűlöljük is érte őket! Ha esetleg nem lenne világos, amit mondok akkor röviden és tömören még egyszer. Adott egy számomra vonzó történet, vonzó karakterekkel és roppant hülye készítőkkel. Ki az a barom, aki rajta ül egy aranytojást tojó tyúkon 40 percig, majd az utolsó 2 percben arra kényszeríti, hogy termeljen. Ja és minőségit termeljen! Nevetségesen szánalmas próbálkozás volt!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

A Fallen is kikerült

 
Beküldte: tess 2007 July 28, 15:39-kor a(z) Hírek,videó témába.

fallen_promo.jpg
A már hetek óta tartó szivárgási hullám, úgy fest nem szakad meg egy hamar. Ma azonban nem egy újonc került a torrent oldalak élére, hanem egy augusztusi mini-sorozat. Mint már Kanyecc is említette nem egy kábeles sorozat premierje került ki még a vetítés előtt. A napokban kijött a Weeds, a Brotherhood és a Dexter következő évados premierje. Erre ma az ABC Family augusztus elején debütáló mini-sorozata a Fallen került ki. Mivel miniről van szó nem hiszem, hogy ennyivel a premier előtt megnézném, hisz ezt a műfajt egyben illik ledarálni. Azonban az előzetese igen csak megnyerő, így kitudja lehet kap egy esélyt. Bár augusztusban így is úgy is megsasoljuk!

Tovább…

1 Hozzászólás

Comic-Con – Július 27. (2. nap)

 
Beküldte: tess 2007 July 28, 15:09-kor a(z) Hírek témába.

Mint általában a nagy rendezvényeken és fesztiválokon, nem az első nap a tuti befutó. Nincs ez máshogy a Comic-Con-nál sem, mivel a 2. nap már bőven tartogatott sorozatos eseményeket. Többek közt feltűnt a panelek során a CW ősszel debütáló sorozata a Reaper, az NBC újonca a Chuck és még sokan mások. Az újoncok mint állatában promoztak és nyomatták a spoilert, persze azért csak lightosan nehogy lelőjék a poént. Bár ha nem nagyon tudom, mit tudnának még lelőni, mivel a mindkét sorozat Pilotja kikerült a netre.

A legnagyobb érdeklődés talán az újoncok mellett a Stargate Panelt érintette. Itt főleg a hamarosan a 4. évaddal debütáló Stargate Atlantis-szon volt a hangsúly. A készítők pedig elég szépen ki is tettek magukért, mivel a szereplők egy jelentős részét felvonultatták a producerek mellett. Egy igazi kánaán volt, így első nekifutásra. Azonban a rajongók többsége mégis csak a 10. évaddal leköszönt Stargate háza táján voltak a legtöbben, mivel a Panel előzeteseket nyomott le a jelenleg is készülő két tv filmből, ami feltehetőleg majd a sorozat záró akkordja lesz. Egyenlőre nem találtam semmi érdemlegeset a videó megosztó lapokon, de amint lesz valami linkeljük.

Számomra külön érdekesség volt a CBS újoncának a Moonlight-nak a Panelje. A sorozatot mint már oly sokszor említettem az isteni Greenwalt papa csinálja, aki többek közt részt vett a Buffy és az Angel munkálataiban is. Az érdekesség viszont nem ez, hanem a sorozat másik producere Joel Silver. A főmufti ugyanis szintén tiszteletét tette a Panel-en, ami azért meredek. Mármint úgy értem, hogy nem épen szokás egy debütáló sorozatot ekkora névvel reklámozni. Bár ha jobban belegondolok a reklám hadjárat nem is árt, mivel a sorozat kezdő szerplőgárdáját szinte teljesen lecserélték már.

A nap további érdekessége volt továbbá a 24 Panel is, ahol főleg az egészen új 7. évadról folyt a rizsa. Szokás szerint ígértek itt mindent a készítők, aztán majd kiderül. Emlékszem a 6. évadra is azt mondták bika nagy lesz és mégis elvérzett. Olyannyira hogy mind kritikai, mind nézetségi bukta volt egyben. Ez persze csak személyes, de hát ez van a sorok mögött és bolond aki nem látja!

Végezetül volt még valami Star Wars mizéria is, mivel 30 éves a sorozat, de hát ez nem igazán érdekel minket.

Kommentáld!

Heti sajtóközlemények

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 28, 13:07-kor a(z) sajtóközlemény témába.

  • Ugye bár elkezdődött 16-án a TV2 nagy sztármagazinja – a Favorit, mely bő negyed órával előbb kezdődik, mint a Fókusz! Az index-en olvashatunk egy cikket a héti nézettségükről! Mondhatom felérne egy posztal is, de azért ne terelődjünk el annyira a témától!
  • Szintén egy cikk a sztármagazinok harcáról!
  • Az ORTT elveszetette a tíz évvel ezelőtt beadott kérvényét az Alkotmányosbíroságnál, melynek lényeg: hivatalként lépett volna fel a törvényt megszegő rádió és tv csatornák ellen! Ami annyit tesz, hogy ha nem lesz új médiatörvény 2008 januárjában a TV2-t és az RTL-Klub-t csak hoszú pereskedés útján tudja csak megfegyelmezni a testület! Részletek itt!
  • A Népszabadságot is megihlette a Dirty Jobs, azaz Piszkos munkák, címen futó Discovery reality sorozata! Cikk itt!
  • A tudósok már megint összedugták a fejüket, és dobtak egy teóriát, melynek szerintem semmi értelme nincs! Szóval szerintök 200 év mulva kihalnak a természetes szökék! Én erre meg azt mondom, hogy nem tök mindegy, ha már mindenki szöke nem természetesen egy kicsit? (Bors)
  • Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatba kezdett a hazai kereskedelmi csatornáknál! (MNO)
  • És végezetül jöjjön még egy kis sztárpletyka Bravo módra, azaz Mischa Barton megunta Hollywood-ot! Részletek itt!

Kommentáld!

The Big Bang Theory – 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 28, 10:20-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,The Big Bang Theory témába.

A szitkom, egy érdekes műfaj számomra, ugyan is ha holt unalmas is tud lenne, akkor is nézem: lásd The Class, ellenpélda lesz erre majd a Cavemen! Hát gagyi, nem gagyi, nem lehet sokat várni! Mindenki abban reménykedik, hogy majd születik egy új, modern Jóbarátok, mely fellendíti ezt a műfajt, azonban 1-2% esély van rá, hogy egy ilyen befusson! No, arra meg végképp kevesebb, hogy valami újat is mutasson, amitől dölünk majd a röhögéstől!

bigbangtheory_100a.jpg
Az alapkoncepció két, azaz négy, geekről szól és egy (sík) bomba csajról! Megy ezerrel a kvantumfizika, amiből utóbbi természetesen semmit sem ért, de azért tetszik neki, hogy ilyen okos szomszédságban lakik!

Ami már az elején is feltűnt, hogy a készítők minden áron ránk akarják erőltetni a röhögés: azaz megy az alá festett változat! Azonban az nem baj, de amikor már túlzásba viszik az igen! Volt ilyen is benne, de én inkább a poénokra figyeltem, mint se ezekre!

Mit ne mondjak: egy Cavement simán odaver! 1) Jók a poénok benne, és nem csak mosolygunk rajta, hanem röhögünk is szolidan 2) A főszereplők szimpibbek! Tudom, ott az a lényeg, de akkor is 3) Jobban fekszik a történet, stilus! És ahhoz képest, hogy egy CBS csinálta – ne várjunk tőlük túl sokat – annyira nem lett rossz! Személy szerint én folytatni fogom mindenképpen a premiert követően!

És, ami kell mindenképpen a szitkomokba, azt Kaley Cuocu személyében meg is jelenik, azaz az eyecandység! Kattintsatok a névre és megjelenik egy kép róla! Próbáltam hétköznapiasabbat választani, mert lett volna FHM-es is, de azon túlságosan is látszodtak volna a vonásai! Szerintem, és majdnem bíztos vagyok benne, hogy TI is csak miatta, meg azért a kevés humorért fogjátok nézni!

Összességében, amint láthatjátok nem szóltam le, mert nekem tetszett, igaz láttam már jobb szitkomot is ennél, de azért ez is megteszi végső elkeseredés gyanánt! Szeptember 24-én – hétfőn – fog debütálni fél 9-kor, amit nem igazán tartok jó ötletnek, hiszen ellenfelei között ott van két bika erős konkurens: a PB és a Dancing with the Star!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats