Chuck – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: thingol 2007 September 30, 21:22-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Chuck,Pilot témába.

Ti ismertek más geek-es drámát? Mert én nem. Sőt, így hirtelen nem is jut eszembe egy sem, csak az IT Crowd, de az meg sitcom, így nem számít (most jut eszembe: a Greek – de az meg nem az igazi kocka geek). Az alapsztori szerint – egy geek kap egy vírust, mely betölti az agyába az NSA (Amerikai Hírszerzési Szolgálat – vagy valami ilyesmi) és a CIA egyesített adatbázisát, így – az adatbázis hiányában – baromi fontos személy lesz – nekem egy top befutó volt a sorozat –és az is lett.

chuck 1x01a
Mivel Chuck nagyon fontos lett, kap testőröket. Ezek persze hozzá kell, hogy csapódjanak valahogy – na, a “vírust” és ezt a két ügynököt, és az alapsztorit mutatták be az első részben – és persze azonnal jött egy kis akció, Chuck azonnal megmentett “Some NATO guy”-t egy hotelben, és persze közben végig szerencsétlenkedett, hozta a poénjait, de azért persze senki se számítson hasonfetrengős poénokra: leginkább csak azért vannak, mert kellenek.

Írtam már, hogy kap testőröket is. Egyet persze az NSA-től, egyet a CIA-től, és hát az NSA-s ügynök egy nagyon nagy eyecandy, nekem nagyon bejön (“rá-imdbzek-és-megnézem-a-többi-filmjét-is” mértékben), tényleg nagyon szép lány, még sorolhatnám, de télleg igazi cutie. A másik, a CIA-s, egy tipikus mindent a parancs teljesítéséért pasi, aki ölne is ezért.

chuck 1x01b

Vannak persze más karakterek is, mert azért ez így elég gyér felhozatal lenne. Ott van kapásból Logan, Chuck másik geek pornófüggő barátja, aki mindig mindenbe beleszól, de azért alapvetően mindig csak jót akar. Chuck amúgy a nővérével, és annak barátjával lakik, aki csak “csodálatos kapitány”-nak nevez, mert csoda “csodálatos” dolgot csinál, mint pl. ejtőernyőik. Charlie nővére kicsit sablonos karakter már, viszont én is olyan nővért szeretnék, aki szeret, és megpróbál randit szervezni nekem =).

Persze lesz itt még kavarás, pl a a cutie testőrlánnyal, aki Bryce barátja volt (Bryce lopta el az adatokat és küldte el Chucknak), így sajnos – egyenlőre – megkérdőjelezhető a lojalitása. Gondolom jönnek és mennek majd a problémák, de egyenlőre még nem tudni, hogy szeriazált lesz, vagy minden-héten-egy-eset, viszont engem megvett a sorozat kilóra, az év idei legjobb pilotja idáig.

4.5-öt kap tőlem. Még egy utolsó dolog; köszönet LeGaS-nak a feliratot – ilyet még nem csináltam, viszont LeGaS-t már régóta ismerem (najó annyira nem).

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Vasárnap sem pihenünk

 
Beküldte: tess 2007 September 30, 20:00-kor a(z) Heti adag témába.

Vasárnap csak a marhák dolgoznak meg persze mi! Naivan azt hittem, hogy vasárnap nem lesz semmi néznivaló és végre ki tudom aludni magam. Tévedtem és hát persze, hogy dömping lesz ma este is. Picsába! Már igazán vége lehetne ennek a premier időszaknak.
dexter_s2premier.jpg
Az este folyamán több fanfavorit sorozat is visszatér, de mindenképpen a Showtime sikersorozata a Dexter érdemli meg az első helyet. A sorozat az előző szezonban jött, látott és persze győzött is. Számos rangos listán az évad legjobb sorozata lett. Vajon miért? Nálunk Kanyecc nézte és ahogy olvasom még nézni is fogja egy darabig :D Bújjah!
desperatehousewives_s4premier.jpg
A populárisabb és nézettségben mindenképp ütősebb Desperate Houswives is visszatér a 4. évaddal. Az ABC nagy valószínűséggel ismét bebiztosította magának a vasárnap estét és ezzel együtt még legalább 3 évadot. Biztosan bika jó sori lehet, de minket nem igazán kötött le.
A Született feleségek után folytatódik a Brothers and Sisters 2. évadja, ami remélhetőleg hozza az elvárásokat a bika felvezető után. Részünkről ez a sorozat is a hanyagolt sorozatok népes táborában tanyázik, de majd egyszer ez is meglesz. Csak az a gond, hogy értelmes kritikát még nem igazán sikerült eddig találnom.

A nagyobb nevek mellett a kevésbé ismertebb sorozatok terén is megindult az élet. Visszatér a Showtime-ra az ultra-brutál maffia sorozata a Brotherhood a 2. évaddal, jön a FOX-on az American Dad 3. évadja valamint az ABC az Extreme Makeover : Home  Edition.

Szolid napnak szolid a mai, de azért ahhoz pont elég, hogy ne aludja ma se 4 óránál többet. ÁÁÁ!!!!

Kommentáld!

Doctor Who – 1.07 – The Long Game

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 30, 14:50-kor a(z) Doctor Who témába.

doctorwho_107.jpg
Premier:
2005/05/07
Írta: Russell T. Davies
Rendezte: Brian Grant

Rosék ismételten a távoli jövőbe veszik az útjukat, amikor is a Föld fénykorát éli. Az Ötös számú Űrállomáson landolnak, ami a Földet információkkal és hírekkel látják el. Miután a Doktor összeismerkedik pár újságíróval, és látja az akkori technikát, újra kétségek közé esik, mert nem éppen azt történik, aminek kellene az ő tudata szerint. Emellett még ott van a rejtélyes 500. szint is, ahonnan még soha senki nem tért vissza…

Megjegyzés: Na ennyit, hogy egy kis kavarással feldobják a készítők a sztorit! Adam igen csak idegesítő karakterre sikeredett. Nem is csoda, hogy ő sodorja bajba kíváncsiságával, no meg önzőségével a csapatot! Valahogy meg is értettem, hogy Rose is kiábrándult belőle. Egész részben csak a maga hasznát vette figyelembe, nem gondolván arra, hogy a sok információval megváltoztatta volna a jövőt.

Az alapsztorit lehet, hogy kicsit alá értékeltem, de tetszett. Rejtélyes űrbázis, melynek más a funkciója, mint aminek kellene. Dokink nem is csoda, hogy egyből kiszúrja a különös dolgokat. 90 évnyi lemaradás kételyek között (…) ismételten egy vad elme szülőttje, de már jöhetne valami erősebb rész is, vagy csak ilyen “gagyik” várhatóak itt az elsőben?

This entry has a rating of 2

8 Hozzászólás

Ideje lenne pótolnom

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 30, 13:16-kor a(z) Heti adag témába.

Végre elérkezett a szeptember 30-a! Gondolom, sokan bejegyeztétek emlékezetetekbe e dátumot. Nem is tették olyan rosszul, hiszen ma debütál a Dexter második évadja. Nem is tudom, miért kerítek neki akkora ügyet, hiszen még a nyár folyamán az évad első két része, hála egyik amerikai újságírónak, számunkra is elérhetővé vált. Ami annyit tesz, hogy egyeseknek igazából majdcsak három hét múlva “kezdődik meg” az évad, azaz jön a folytatás. Én “szerencsére” még nem tartozom ezek közé az emberek közé. (Szerencsésnek azért mondanám magam, mert míg a többiek nagyban várják a folytatást, addig én nagyban pólolhatok, mivel az első évad 9. résznél abba maradt, ami annyit tesz, hogy +5 rész dara áll még előttem.)

A sorozat promozása igazából csak július közepén kezdődött meg. Akkor kijött az első promo, aztán egy kicsit később: augusztus végén megjött a második, és harmadik. A következő dátum szeptember közepe lenne, amikor is belinkeltem egy Dexter – Greatest Hits-re hallgató aranyos Youtube-s videót, mely a sorozat legjobb jelenetei mellett az alapsztorit is elmeséli mókás énekkel.

Tegnap előtt folyamán bontakozott ki talán a legjobban az egész várakozás, hiszen Amerika 13 nagyvárosának szökőkútjai Dexter-féle bűnügyi helyszínné változott! Útközben, persze még jött ki plakát is. Szóval minden megvan a kezdéshez, csak már kezdődjön el! Ezzel párhuzamosan hazánkban is megkezdődött a Viasat 3 jóvoltából az első évad, ami ha emlékezetem nem csak, akkor 1×05-nél tartott most pénteken.

Aki még nem látta a sorozatot, annak merem ajánlani, aki látta, az meg ajánlgassa másoknak, mert tényleg nagyon jó sorozatról van szó.
dexter.jpg

Kommentáld!

Promo: Brothers & Sisters – Season 2.

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 30, 12:43-kor a(z) videó témába.

Ha már úgy is ma lesz a Brothers and Sisters második évadjának premierje, akkor öt is tiszteljük meg annyival, hogy bedobunk róla egy promo! Nekem maga a sorozat nem sokat mond, mivel csak az alapsztorit ismerem a 2006-os upfrontból. Majd, ha lesz időm rászánom magam, mert sokan azt mondják, hogy megéri időt pazarolni rá. Promo a tovább mögött, a linket meg köszönjük ErOK-nak!

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 09/28 – Péntek

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 30, 12:14-kor a(z) Nézettség témába.

És lőn péntek! Sokak szerint, ez a nap is a legbrutálisabbak közé tartozik. Persze nézőpont kérdése, hogy mit értük ez alatt, hiszen míg hazánkban inkább péntekre jön meg a kedvünk a tévézéshez, addig kinn pont ekkora megy el az emberek kedve. Nem is születnek akkora nézettségei számok, mint például hét elején.

Mivel még nem tért vissza minden sorozat, ezért ne is törődjünk bele a számokba. Azonban ami igazi meglepetésként érhetett minket, az az, hogy a Moonligth ennyire jól nyitott. Igaz volt egy jó felvezető a Ghost Whisperer, mely már igen jártas a pénteki menetrendekben. Hozta is, amit összeszedett a sorozat. És ami az egészben a legmegdöbbentőbb, hogy még a célközönség szemszögéből többet is, hiszen a Numb3rs adatai simán megvoltak. Persze félóra elteltével volt kisebb vesztés – össznézőből: -3.51%; célközönségből: -4.14% – de volt már láthattunk nagyobbat is másoktól.

A Ghost Whisperer, hiába nyitott “jól”, ha tavalyhoz képest “sokat” vesztett: 2×01 – 6.4/12 #5 (3.2, #T3). Ez, persze ne adjon okot senkinek a nyavalygásra, mert lesz ennél rosszabb is. No meg a Numb3rs sem ragadtatta el a nézőket, hiába sikerül baromi jóra a promo. Nála még nagyobb mértékű a csökkenés (ezért is használtam idézőjelet): 3×01 – 7.4/13 #2 (3.2, #T3).

Az NBC igen csak kitett magáért ezen a napon. A Las Vegas nem semmit alkotott a dupla premierje során. Ha a továbbiakban is ilyen erős lesz, akkor azt hiszen sima ügy lesz egy következő évad berendelése. Lehet, hogy csak a csomó jó csaj miatt választották a nézők, de a második részt követően nem csak, hogy az egész mezőnyt, de még a célközönség többségét is megnyerte magának. A tavalyi nyitást viszont, éppen hogy csak sikerült megütni: 4×01 – 6.0/10 #6 (3.1, #T2).

A többiekről nem sokat szólnék, hiszen nem róluk szól ez a nap. Igaz a CW-nek megint csak sikerült jól “bemutatnia” a FOX-nak, mert csatorna nézettség szempontjából beelőzte. Az ötödikeseknek nem éppen nyerő ez a nap, ahogy a K-ville ismétlésnek sem. De valamivel ki kell tölteni a réseket! (Részletek a tovább mögött)

Tovább…

2 Hozzászólás

Doctor Who – 1.06 – Dalek

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 29, 23:59-kor a(z) Doctor Who témába.

doctorwho_106.jpg
Premier:
2005/04/30
Írta: Robert Shearman
Rendezte: Joe Ahearne

Dokiék egy segélyjelzésre figyelnek fel 2012-ből. Útjuk, egy Utah állambeli zárt magángyűjtő múzeumába vezet, ami teles teli van, különböző idegen szerkezetekkel, és már halott idegenekkel. A fő házigazdával is hamar összefutnak, aki kis csevegést követően leviszi az egyik új „talált tárgyához”, kinek népét/faját már igen régről ismer a mi Doktor…

Megjegyzés: Azt hiszem átesett a sorozat a holtponton! Vagy csak én? Nem tudom, de ne is érdekeljen senkit. Nekem tetszett ez a rész. Talán azért, mert a Doktor múltjából újabb dolgokat tudhattunk meg. De emellett még az elképzelés, és a megvalósítás is bejött. Ez a zárt magángyűjtemény durvára sikeredett. Magát a tulajdonosát is nagyon jól formálták meg: Tipikus, megrögzött gyűjtő, aki minden pénzét csak ezekbe öli bele.

Rose is nagyon odatett, ezen rész folyamán. Végre kimert állni a Doktor ellen, még ha a Dalek sorsa ugyan az lett. Egy újabb fővel is bővült a csapat. Nem hittem volna, hogy beveszik Adam-et a csapatba! Kíváncsi leszek, hogy lesz-e kettőjük között valami kavarás! :P Igen csak feldobná ezt a túlzott sci-fi feszültséget, ami már érezhető, így hat részt követően!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Doctor Who – 1.05 – World War Three (2)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 29, 22:41-kor a(z) Doctor Who témába.

doctorwho_105.jpg
Premier:
2005/04/23
Írta: Russell T. Davies
Rendezte: Keith Boak

Az idegenek, doki kivételével, megölték az összes UFO szakértőt. Első tervük ezennel majdnem sikerült is. Nincs sok idejük, ezért cselekedniük kell. Embernek álcázván magukat a néphez szólnak. Ezzel a húzásukkal, persze csak a felsőbb köröktől akarják bezsákmányolni az atomrakétákhoz szükséges indítókódokat, mellyel egy újabb világháborút robbantanának ki javukra…

Megjegyzés: Ez már nagyon vadra sikeredett! Ezektől az UFO jelmezektől egyszerűen a falra másztam! Valami jobbat is kitalálhattak volna a díszletesek, mert ez nagyon ötlet szegényesre sikeredett! A fingásos részek, tény, ott voltak a toppon. Megint csak a fantáziadús írót illeti etéren a dicséret, azonban összességében nem kerekedett ki nagy történet, ahhoz képest, hogy egy dupla részes részről van szó!

Dokinkban is csalódtam. Megjelent arcán az aggódalom, ami igen csak nem rávall. Nem is volt annyira vicces. Megint csak az átlag emberben bizhatott. Egyre többet hagyja el a szerencséje, de legalább már a Rose családtagjai is tudják mi hány méter.

Végezetül, pedig azt ajánlanám, hogy ne nézzétek meg a részt végén lévő, következő rész tartalmábólt, mert sok mindent lelőnek benne!

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Doctor Who – 1.04 – Aliens of London (1)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 29, 21:34-kor a(z) Doctor Who témába.

doctorwho_104.jpg
Premier: 2005/04/16
Írta: Russell T. Davies
Rendezte: Keith Boak

A doki visszahozza Rose-t jelenkorába, azonban megint félre nézi az időt, amiből lesz is, kisebb hepaj otthon. Ez idő alatt, azonban a világ más eseményre figyel fel, ugyan is kényszerleszállást hajt végre egy UFO űrhajó London belvárosában. Dokink mérföldkőnek könyveli el az eseményt, melyről még ő sem tudott, de a kétségei most is megvannak, ezért körmére jár a dolgoknak…

Megjegyzés: Kezd ez erősödni. Dokink már megint szétszórt volt. 12 óra helyett, 12 hónappal később térnek vissza, amikor is Rose anyja már majdnem teljesen lemondott lányáról, akiről ez idő alatt azt hitte, hogy elrabolták. Lesz is kisebb diliház otthon eltűnése miatt. Ebben egyet is értettem dokinkkal, hogy kikészíti az idegeket. Már, mint a sok ordibálás.

Feltűnnek az UFO-k is. Érdekes, hogy eddig még nem volt egy ilyen eseménynek sem szemtanúja, noha már 900 éves. Ismétlem 900 éves. Egy titkos adat lebbent fel, amellett, hogy befolyása van a felsőbb körökben is.

A sztori folytatásos. Eddig nekem nagyon is tetszett, főleg az a disznó. Nem semmi, hogy mennyire elmés az író. Nem is húzom tovább az időm, jöjjön a folytatás, mert már nagyon érdekel, ebből mit hoznak ki!

This entry has a rating of 2.5

4 Hozzászólás

Ajánló: A kép magáért beszél szerintem :)

 
Beküldte: tess 2007 September 29, 21:22-kor a(z) Heti adag témába.

snl_premier.png

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats