Heroes – 2.06 – The Line

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 31, 21:02-kor a(z) Heroes témába.

heroes_206_1.jpg
Premier:
2007/10/29
Írta: Adam Armus, Kay Foster, Tim Kring
Rendezte: Jeannot Szwarc

Mr Bennet és a Haiti Oroszországban felkeresi a Cég egyik fejesét, Ivan-t, akitől az Isaac által festett utolsó képeket követelik. Clairenek gondjai adódnak, mivel nem választják be a pompon lányok közé, így alibije veszélybe kerül. Hiroék a Fehér Szakáll legyőzésére indulnak, míg Peterék Franciaországba mennek, hogy megtudják mit jelent a rajz, melyet festett. Mohinder, Monicán folytat kísérleteket, azonban nem képes beadni a még kísérleti státuszban lévő ellenszert, mellyel elvesztheti a lány képességét…

Megjegyzés: Érdekes, hogy nem sok minden történt a részben, de akkor is, valahogy még is megfogott. Lehet hogy Kensei, lehet hogy Peter. Nem tudom. Igazából egyik szálon sem történ semmi izgalmas. Csak pár korábbi tény került tisztázásra, no meg egy későbbi, amiről inkább majd a tovább mögött regélnék. Mert azt már tényleg ott kell. Szólnék is előre, hogy csak is saját felelőségre!

Nos, elsőként Claire maca szálával kezdeném meg a kritikámat. Hát, ilyen áron bekerülni a csapatba? Persze érthető, hogy a csajszi módszerét kell átvenni, ha érvényesülni szeretne. De kérdem én: Eddig miért nem rúgták ki a piálása miatt? Mintha ez előtt mindent teljesen józanul csinált volna! Vicces. Kissé Superman feelinget éreztette az a jelenet, mikor elvitte West Claire babánkat. Poénos volt, de a rájátszást még tanulgatni kell, mert holt gyenge volt!

Aztán itt van Mohinder szála is, mely ismételten csak a nyávogásról szólt. Tudhatná már, hogy milyen játékot játszanak a Cégen belül ennyi idő után. Bob soha sem fogja engedni, hogy lelépjen Mollyval, hiszen az is egy szerencse volt részükről, hogy behozta hozzájuk. Nikivel a jobb oldalán meg pláne nem ad esélyt erre! Továbbá az is elgondolkodtat, hogy Mohinder ugyebár kapcsolatban áll Bennet-tel! Ezt még szerintem ők is tudják, de ennyire nem érdekli őket? Mert ott a szuper biztonságos terep kamerákkal, és senkinek sem tűnik fel, mikor suttogva neki áll cseverészni vele?!

Peter megint csak alkotott, de nem tudom mit. Lehet, hogy valamiképpen elrejtették a készítők ezt a részben. A vége minden esetre király lett. Azért az a világvége csak ott van a hátérben, hiába is formálgatják a múltat, jelent, jövőt! És itt jön képbe Hiro szála is, mert kezdenek kibontakozni a képek a jövőt illetően. Folytatás a tovább mögött, csak is saját felelőségre.

Tovább…

This entry has a rating of 4

2 Hozzászólás

A nap, sőt a hét híre tutira!!!

 
Beküldte: tess 2007 October 31, 18:43-kor a(z) Hírek témába.

Még az esti Halloween party előtt mentem egy bonusz kört és mibe futottam, hát persze hogy a nap hírébe. Mit nekünk The Office spin-off, amikor lesz Resident Evil sorozat. Az SG értesülései szerint a trilógia sikerét mindenképpen meg kell lovagolni, így a CapCom és a Sony Pictures összedob egy animációs sorozatot. WTF! A premier majd csak valamikor 2008-ban  és nagy valószínűséggel valamelyik kábel adón. Mekkora lenne már, ha a Degeneration címen futó project valamelyik nagy kereskedelmi tv-n debütálna. Hehe belegondolni is rossz abba a sok cenzúrába! Egyébként a játékszéria 4. része most hódít a Wii-n, az 5. rész meg már tervben van. És igen Xbox 360-on is lesz. Na mi a nap híre ha nem ez?!
residentevil_sorozatterv.jpg

Kommentáld!

Journeyman – 1.02 – Friendly Skies

 
Beküldte: tess 2007 October 31, 13:17-kor a(z) Journeyman témába.

journeyman_102.jpg
Premier:
2007/10/1
Írta: Kevin Falls
Rendezte: Alex Graves

Dan és felesége Katie nem tudják hova tenni az örökös fejfájásokat és az „időutazást” így orvoshoz fordulnak. Kisvártatva viszont Dan eltűnik egy repülőről, ami nagy galibákat okoz. Emellett viszont szembe kell nézniük a nyers tényekkel is, Dan nem hazudik, tényleg utazik az időben. Ezúttal egy fiatal nő életének fontosabb állomásainál kell jelen lennie, a születésétől egészen a szebb jövőjéig. Közben persze a családi életben is helyt kell állnia, de a két dolgot összeegyeztetni több mint nehéz feladat…

Megjegyzés: Anno még a PreAired részt láttam a sorozatból és hát nem igazán fogott meg. Bár ezt leginkább annak tudom be, hogy én amolyan Heroes szintű erezd el a hajam történetre számítottam. Hát a keserű valóság egészen más képet festett a sorozatról, hisz ez minden csak nem Heroes!

A kezdeti döcögést a széria meglepően jól túllépte és ez azért nem is rossz egyetlen rész alatt. Amit a Pilotban nem értettem az szép lassan most értelmet nyert. Persze lehet csak én voltam felületes, de nekem most esett le, hogy itt bizony keresztbe szex volt a családon belül. Dan nője Livia volt, míg a testvére Jack Katie-t kezelgette. Vicces mi? Itt tényleg maximálisan érvényesült az a klisé, ami a tini drámáknál több évadon keresztül bonyolódik. Vagyis a végén mindenki volt mindenkivel. Egyébként ez nem is rossz ötlet, mivel a jövőben még lehet rá alapozni. Bár ahogy figyeltem ezt némiképp már meg is tették, hisz Katie egyből Jack-hez ment segítségért. A fogadtatást meg mindenki maga ítélje meg.

A sztori tutira a drámára ment rá és ennek csak örülni tudunk, mivel mostanság úgy is pang a piac. A nagy ötlet viszont ott van, hogy a családi kálvária mellé betolták ezt az időutazós szálat, ahol hősünk folyamatosan találkozik az exével. Ami a poén a csaj egy évet nem öregedett, magyarul dettora van esélye Dan-nek. Na és persze nem lenne egy igazi misztikus női alak sem Livia, ha nem vetne fel egy halom kérdést. Ezeket mondjuk a készítők már fel is tették a részben, de választ nem igazán kaptunk rá. Az évad mindenképpen fontos történeti egységét fogja ez képezni, de a jövőt egyenlőre még nem látjuk.

Most egy laza nyomozós sorival van dolgunk, ami képes újat mutatni az amúgy piszkosul telített piacon. A nagy kérdés meddig tudják ezt szinten tartani, hisz a random esetek és némi családi bonyodalom nem éppen ütőképes egy koncepció.

This entry has a rating of 4

2 Hozzászólás

Viccelődik a YouTube

 
Beküldte: tess 2007 October 31, 11:55-kor a(z) Elvagyunk témába.

Odakint a médiának van egy meglepően érdekes szokása, ami idehaza még nem annyira elterjedt. Ha valami jeles ünnep vagy évforduló van, akkor hűen maszkírozzák a céglógókat. Idehaza a kereskedelmi tv-k szokták ezt csinálni karácsonykor meg húsvétkor és kész. Odakint más a helyzet és mivel most Halloween van ugye mindent szabad. A YouTube példának okáért egy frappáns kis tökkel állt elő az ünnepekre. Viccesen egyszerű tudom, de azért jó látni, hogy van pár kreatív ember. Nekem mondjuk a Buffy óta a Mutant Enemy a kedvencem. A céglógón mászkáló zombi mindig más maskarában tündökölt az adott időszaknak megfelelően. Volt például télapó, meg ha jól emlékszem még le is érettségizett. Nagyon vad! Kérdem én mikor lesz ilyen idehaza?
youtube_logo.jpg

Kommentáld!

Smallville – 7.05 – Action

 
Beküldte: tess 2007 October 31, 11:27-kor a(z) Smallville témába.

smallville_705a.jpg
Premier:
2007/10/25
Írta: Caroline Dries
Rendezte: Mairzee Almas

A Kent birtokon egy képregény adaptációt forgatnak. A forgatásnak viszont egy baleset vet véget, ahol a főszereplő Rachel Davenport majdnem meghal. Clark közbenjárásának köszönhetően a lány túléli a merényletet, de nyilvánvalóan nem ez volt az utolsó próbálkozás. Lois mindenáron felakarja fedni Lex sötét titkát, így folyamatosan a Luthor-ok után kémkedik. Közben Lionel is magához tér valahol az erdőben, ahol is egy idegen nő Marilyn tartja fogva…

Megjegyzés: Nagyon úgy fest a készítők végre magukra találtak és a sorozat kezd kilábalni a pár részen át tartó kreatív űrből. Mostanra sikerült minden főbb történeti szálon felvezetni az évadot és még csak az 5. résznél tartunk. Ez azért nem rossz! Bár azt is figyelembe kell venni, hogy nagy valószínűséggel a két főbb szál nem fog egyszerre mozogni. Magyarán egy darabig a kryptoni szál lesz előtérbe, amit gondolom majd a Luthor-ok váltanak le. Mekkora lenne már ha a két történetet ötvöznék a végére! Bele se merek gondolni mekkora durvulás lenne belőle.

Persze a mostani sztori sem volt semmi, főleg ha belemegyünk a részletekbe. Lionel visszatérése már időszerű volt, szóval ennek igazán örülünk. Azt viszont nagyon nem értettem, hogy ez a nő mégis mi a fenének van itt. Mármint Marilyn. Aztán szép lassan értelmet nyert a történet egyik része. Kiderült hogy a háttérben a hunyó nem más mint Lana. Utoljára hasonló próbálkozást a Buffy 6. évadjában láttam, ahol is az egyik főszereplő Willow lett a főgonosz. Ha ezt a sémát itt sikerül sikerre vinni az maga lenne a gyönyör. A szál még egyenlőre nyitott és hát a bosszú sem rossz motiváló erő. Csak azt tudnánk Lananak mi volt a célja Lionellel.
smallville_705b.jpg
Lionel vissztérése is számos kérdésre ad okot ismételten. Azt már tudjuk nem akarja bántani Lana-t, vagyis akkor megint a kryptoni szálat fogja erősíteni? De mondjuk Luthor is, szóval Lex-szel lesz még pár menete az évad folyamán. Ha már Luthorokról van szó akkor említsük meg Lex-et is. A pali tényleg jó útra tért, hisz nem is tudott semmit Lionel hollétéről. Meg úgy egyébként is segítőkész volt. A készítők igen csak rámentek erre a jófiús pofira, de biztosra veszem tizenegynehány rész múlva mocskosul nagyot fog koppanni az álunk.

Persze a komplexebb történet mellett a burkolásos rész, vagyis a fedő sztori is jól sikerült. Behozták ezt a képregényes témát, aminek hála kaptunk egy valag easter-eggs-et. Itt főleg a fináléra és a köntösre gondolok. Na meg az örök monológra, hogy találjuk már meg a végzetünket. Apró kis szösszenetek tudom, de nagyban hozzájárulnak majd az egységes egészhez. Christina Milian meg szexibb mint valaha és hát ha nincs Vandervoort kisasszony akkor mással kell pótolni az eyecandy vonalat, mivel Erica Durance-nak ez már büdös.

Értékelés gyanánt legyen annyi elég, hogy a sorozat visszatért végre, de igazán nagy nézések még kb. megint 5 rész múlva lesznek. De várjuk a folytatást mindenképpen.

This entry has a rating of 4

7 Hozzászólás

Promo: Phenomenon

 
Beküldte: tess 2007 October 31, 10:13-kor a(z) videó témába.

Mostanság igen csak szűk látókörünk lettünk, hisz nem egy jó kis sorozatról lemaradtunk. A következő példa mondjuk a reality műfajába tartozik, de akkor is említésre méltó. Az NBC-n futó Phenomenon ma tér vissza a 2. résszel, amit már mi sem hagyhatunk ki. A széria olyan neveket vonultat fel, mint Uri Geller vagy Criss Angel. Mellesleg ha jól látom ők a zsűri. A lényeg, hogy van 10 szerencsés beteg ember, akik megmutathatják a nagyvilágnak mit is tudnak. A többi meg gondolom mindenki előtt tiszta. Ahogy a Hegylakóban is szokták mondani, a végén csak egy maradhat, aki következő Phenomenon lesz.
phenomenon_promo.jpg
Tovább…

1 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: tess 2007 October 31, 9:39-kor a(z) Hírek témába.

Istenem mennyire is szép az élet, ha az embernek nem hajnalban kell kelnie és kapkodnia a ropogós hírek után. Van isten, komolyan mondom tényleg létezik a nagyfiú. Na jó ez azért túlzás, de tény ha nem lenne ez a Halloweennek nevezett valami, akkor sokkal szarabb lenne az életünk. Na de ne szarozzunk ennyit, jöjjenek inkább a hírek!

A nap híre lesz minden bizonnyal, hogy az NBC igen csak gondolkodik egy esetleges The Office spin-off sorozaton. A hírt a piszkosul felső körökben járó Ausiello szellőztette meg, aki általában nem szokott tévedni. Az NBC fejesei hasonlóan gondolkodnak, mint az ABC-s kollegák. Vagyis egy szereplő köré építenék a folytatást pont, mint a Private Practice esetében. Érdekes lesz, mit ne mondjak!

Mostanság volt egy bika nagy tippelős hullám, ami arra ment ki, hogy vajon a Samantha Who? megkapja e a teljes évados berendelést. Jelentem a Christina Applegate nevével jegyzett agymenés tuti 22 részes lesz. Eddig valahogy kimaradt az életünkből, de ezután talán adunk neki egy esélyt.

James Caan volt olyan nagy arc, hogy képes volt otthagyni a Las Vegast a filmezés miatt. Amikor ezt hallottam bőven valami mozis szereplésre gondoltam. Ehelyett a pali neve egy szaros kis kábeltévés film cast listáján tűnt fel. A szerencsés csatorna a Lifetime, a produkció pedig a Wisegals címet kapta a keresztségben. Caan becsületére azért említsük meg, hogy partner a még mindig durván szexi Alyssa Milano lesz.

bones_halloween.jpg

Mint ahogy a mellékelt kép is mutatja a Bones készítői kissé túlzottan is Halloween búzik. Az aktuális részben a szereplők szuperhős jelmezben parádéznak. David Boreanaz fejére piszok kíváncsi leszek. Azt a halál nyugodt fejet és hozzá a maskarát, hát…

A CW két sorozatát a Reapert és a Supernaturalt is elkapta a halloweeni agymenés. Kíváncsian várjuk, mit tolnak az arcunkban.

Nagyon úgy tűnik, hogy Jason Katims bábáskodás a Bionic Women fölött a végéhez ért. Ennek mi csak örülni tudunk, hisz végre visszamehet a Friday Night Lights-hoz. Az új showrunner Jason Cahill lesz. A pali eddig olyan sorozatban dolgozott, mint a Sopranos, a Meadowlands vagy az E.R. Remélhetőleg képes lesz valamit dobni az amúgy piszok gyengén muzsikáló remaken.

A SciFi Channel fejesei örülhetnek, hisz az októberi hónapban a 4. legnézettebb csatorna lett a kábeltévék közt. Ezt most jó vagy rossz ti döntsétek el.

73 éves korában elhunyt Robert Goulet. A pali bika nagy névnek számított a szakmában, de mi mégsem ismertük. Az viszont tuti, hogy az ő nevéhez fűződött a Jimmy Kimmel Live Theme songja.

Hehe olvastam egy nagyon találó cikket, ami szerint nem a Halloweentől kell tartanunk, hanem az írók sztrájkjától. Vicces mi? Bevallom nem igazán vagyok otthon a témában, így nem is mennék bele igazán a részletekbe. Annyi viszont már most biztos, hogy jó pár a mid-seasonben debütáló sorozat problémákba ütközhet emiatt. Itt főleg az általunk már igen csak várt Sarah Connor Chroniclesre gondolok.

Kommentáld!

És visszatértek… Végre!!!

 
Beküldte: tess 2007 October 30, 17:02-kor a(z) Heti adag témába.

A közvélemény már egy ideje hangos a hírtől, de valljuk be csodálkozik ezen valaki? Az FX méltán híres sorozata a Nip/Tuck vagy ahogy idehaza ismeretes a Viasat3-nak köszönhetően a Kés/Alatt ma tér vissza az 5. évaddal. A sorozat az utóbbi hónapokban olyan bődületesen durva és jól megszervezett reklám kampányt kapott, amire még hónapok múlva is emlékezni fogunk. Egyszerűen zseniálisra sikeredett! Remélhetőleg a történet is hasonlóan alakul, bár nem hinném hogy problémák lesznek vele. Ha másért nem hát csak az 5. évad miatt is bele fogunk végre kezdeni a sorozatba, ami az egyik méltatlanul elhanyagolt sorozatunk itt a Gurun. Pedig még topicja is van bazz!
niptuck_s5premier.jpg

Kommentáld!

Nehéz visszazökkenni

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 30, 16:30-kor a(z) Elvagyunk témába.

Az elmúlt pár napokban, igen csak kerültem a Guru-t! Ennek elsősorban a “tanulás” volt az oka, valójában meg a WoW! (De nézőpont kérdése, hiszen tanultam horgászni, meg bányászni, meg hasonlókat :D) Ilyenkor szoktam azt mondani: Egyik függőségből a másikba estünk! A visszazökkenés nálam mindig egy érdekes szitu, mert ha valamit igen csak hanyagolok, akkor csak mértékkel tudok ismételten rákoncentrálódni! Ezt a tényt még az is tovább nehezíti, hogy adós vagyok magamnak, meg másoknak is, pár pilot-kritikával, amit a fene sem tudja, mikor fogok megnézni, mert most se kedvem, se időm nincs rájuk! Hagyom inkább őket tessnek! Hadd élvezze a bőség zavarát!

Természetesen, jövők ma Heroes-zal, vagy holnap! Kérdés: mikor vetem rá magam! Hozom a lemaradt nézettséget is! Meg még a fene se tudja mit! A lényeg, hogy itt vagyok ismételten! Lehet fikázni, lehet szeretni! Én imádlak benneteket, és a kiemelt szöveget tartsátok szeme lőtt, azaz, ne essetek ti is ilyen helyzetbe! Nem azt mondom, hogy nem jó dolog, de nem egészséges hosszabb távon! (Boldog szülinapot Dani!)

Kommentáld!

Dvd Nyúzz, mert már rég volt

 
Beküldte: tess 2007 October 30, 12:43-kor a(z) DVD témába.

Igen rég volt már, hogy foglalkoztunk volna DVD hírekkel, hát tessék itt van egy kis gyors egyveleg még meló előtt.

  • A Family Guy Star Wars-os paródia része kap egy külön dvd-t. Értitek potom 48 perc egy egész lemezen fog kijönni, majd Január 15-én. Na az is biztos, hogy ezt sem veszem meg. Bár a nézettségi mutatók szerint a rész kegyetlen jól teljesített és az alkotók már a folytatáson törik a fejüket. Akkor inkább Robot Chicken!
  • Nesze neked dvd gyűjtés, nesze neked pénz kibaszás, nesze neked minőség buzulás! Nagyon úgy látszik megindult a következő generáció lavinája, vagyis jönnek a Blue-Ray sorozatok. A Weeds meg még pár sori már a piacon van, de karácsonyra tuti dömping várható. Ennek egyik feltételes előfutára lehet a Prison Break 1. évadja, ami November 11-től lesz elérhető nagyon durva minőségben. Még szerencse hogy nem vagyok milcsós és csak Xbox 360-am van. PS3 tulajok viszont megvehetik!
  • December 11-én érkezik a Mastrs of Horror – The V Word dvd és a Masters of Horror Season 1 Vol 4 Blue-Ray. Na ettől aztán megint piszok romantikus lesz a karácsony!
  • A Superman: Doomsday dvd sikere után a DC comics munkához látott és bejelentette a Justice League – The New Frontiert. Sajnos a megjelenés késni fog, így csak majd jövőre lesz elérhető a cucc állítólag mindhárom korongon. Most akkor ezt szeressük vagy sem? Jé a végén kiderül, hogy a HD-DVD is életképes.
  • Most vagy én vagyok vak és persze hülye vagy nem találom a Crossing Jordan dvd-ket a neten? Mert ha mégsem jelentek meg eddig, akkor úgy fest az NBC meglépte a dolgot és 2008. első negyedévében szállítja nekünk a sorozatot.
  • Késni fog a Battlestar Galactica 3. évadja is dvd-n. Ennek most vagy az a sima prózai oka van, hogy kitolták a 4. évad premierjét 2008. áprilisára vagy nem tudom. A lényeg, hogy a dvd premier várhatóan egybe fog esni az évad premierrel. Akárhogy is nézem ez egy mocskos kis üzleti húzás volt.
  • Idén nyáron az ABC Family bedobta a Greek-et és hát be is jött neki. Nincs ezen mit szépíteni kérem ez van és kész! Olyannyira bejött a széria, hogy már a dvd is biztos belőle. Várható megjelenés 2008. tavaszán.
  • Ha már ABC Family és dvd, akkor Kyle XY. A sorozat 2. évadja várhatóan szintén kora tavasszal fog debütálni dvd-n.
  • Nem tudom miért, de ez a nyár valahogy a kábel csatornáké volt. Rengeteg jó kis sorit toltak az arcunkba, de kétség kívül a nagy meglepetést a Lifetime szállította Catherine Bell másodvirágzásával. Igen az Army Wives-ról van szó, ami várhatóan februárban érkezik majd dvd-re.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats