Hazai helyzetjelentés

 
Beküldte: tess 2008 January 31, 20:13-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma megint annyira bambultunk, hogy megfeledkeztünk pár hazai eseményről. No persze Stohl Buci vendégszereplése a Fotelpatkányokban nem maradt ki. Na de viccet félretéve ma délután volt a Hetedik mennyország 11. évadjának a premierje a Tv2-n. A sorozat minden szempontból történelmet írt saját kategóriájában, de valahogy minket mégsem kötött le igazán. Gondolom, vagyunk ezzel még így egypáran, főleg azok után, hogy a szinte zéró promot kapott. Most komolyan, ilyen hozzáállással mire számít a Tv2? Egyébként a széria záró évadjával van dolgunk, ami igen csak nagy meglepetéseket okozott anno. Úgy volt, hogy a 10. évaddal búcsúzik napjaink leghosszabb családi dráma sorozata, de az újonnan induló CW még visszakönyörögte a szériát egy záró akkordra.
csimaimi_s5hun.jpg
A másik premier ellenben alig egy óra múlva lesz, szóval piszkosul időben vagyunk. A Viasat3 elkezd vetíteni a CSI Miami 5. évadját. Nyami, gondolom a rajongók majd ezerrel sasolják. Bár az igazat megvallva nem értem a sorozat körüli mizériát, mivel nem valami nagy eresztés. Nekem szimpla darálásnál nem jelent többet, de azt is egy fél évad után megunom. Ez van, ízlések és pofonok ugyebár.

Kommentáld!

És elszabadul a pokol… Végre!

 
Beküldte: tess 2008 January 31, 19:50-kor a(z) Heti adag,premier témába.

Január 31.-e van, a dátum, amire oly sokan vártak már hónapok óta. Gondolom a többség emlékeztető nélkül is, tudja, hogy ma este tér vissza a Lost a 4. évaddal. Az évad, egyelőre csonka és hát ez nem is tetszik a készítőknek. Az ABC persze ezt kilóra leszarja és bedobja az „aduászt” a mélyvízbe. Ellenfelek ugye nincsenek, meg a hype is durva volt szóval a nézettség egész biztosan fergeteges számokat ereményez majd. A sztoriban annyira nem vagyok otthon, de ha minden igaz, akkor a 3. évad egy bődült nagy cliffhangerrel búcsúzott, szóval a garantált lesz a premier sikere is. Kanyecc gondlom majd értekezik róla a napokban, én meg talán elkezdem bepótolni a lemaradásom. TALÁN.
lost_s4premier.jpg
A mai nap nem csak a Lost szempontjából az ABC-é, hanem az újoncok miatt is. A fanfavorit sori vezeti fel a csatorna új jogi sorozatát az Eli Stone-t. A sorozat Pilot része anno kiszivárgott, de valahogy nekünk kimaradt, de nem is baj. Mindenképpen kötelező program lesz a számomra az első pár rész, mivel Victor Garber az egyik főszereplő benne. Tudjátok a pali az Alias-ból és a múlt évi FOX buktából, a Justice-ból. Anno a Justice nagy kedvencem volt és ebben nagy szerepe volt Victor Garber-nek is. Az akkori szerepe piszok testhezálló volt, így biztosra vehetjük, hogy most is magasra teszi a mércét.
elistone_premier.jpg
A nagy premierek mellett lesz visszatérés is. A CW hadrendbe állítja a csütörtöki armadát, ami annyit tesz, hogy visszatér a Smallville és a Supernatural is a maradék részekkel. Ha jól nézegettem Kanyecc listáját, akkor a Smallville jól áll, ellenben a Supernatural hamarosan távozik.
supernatural_s3return.jpg
Néznivaló tehát ismét van éjszakára, mindent bele Guruk! Kíváncsi vagyok hány fanatikus nézi élőben majd a Lost-ot. Biztos lesz pár elmebeteg:D

Kommentáld!

Tűzvonalban a Fotelpatkányok

 
Beküldte: Kanyecc 2008 January 31, 17:42-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma ismételten megint Sixx-re és Bruti-ra figyelhet az egész sorozattársadalom, hiszen a vendégük lesz Stolh András, a Tűzvonalban egyik főszereplője. És a legjobb az egészben, hogy ti is feltehetitek neki kérdéseiteket, ezen posztba, valamint ezen posztba fogalmazva! Mi ismételten velük tartunk, talán meg kérdezzük, talán nem. Ez titok, de kommentekben kommentáljuk az eseményt. Ha netán nincs rádiótok, vagy nem tudnátok fogni őket akkor klikk ide!

Kommentáld!

Itt a Dirt 2. évad poszterje

 
Beküldte: Kanyecc 2008 January 31, 15:23-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

dirt.jpg

Kommentáld!

Mobizódok: Lost 1×12-13 – avagy fullos az évad?

 
Beküldte: Kanyecc 2008 January 30, 14:01-kor a(z) videó témába.

Bemelegítő gyanánt jöjjön a 12-13. Lost: Missing Pieces rész, a többit majd egy külön posztban! Az előző részek linkje: 1-4, 5-7, 8-9 és 10-11. Klikk a tovább mögé.

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 01/25 – Péntek

 
Beküldte: Kanyecc 2008 January 30, 13:52-kor a(z) Nézettség témába.

Ez aztán a dög unalmas péntek este. Csorbul a kínálat, sőt már alig van, és ha ez így marad, akkor sokáig így is lesz. Mondanom se kelljen, hogy ismételten egy vetélkedőre épült az egész nap, mely hazánkban csúnyán megbukott. A hangulat fokozására szokás szerint jött: a House, a Született feleségek és a Grey’s Anatomy, utóbbiak alacsony nézettséggel. Tehát NBC és CW még kitart, a többieknek nincs újdonság a zsákjukban. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

2 Hozzászólás

2008. első komolyabb befektetései

 
Beküldte: tess 2008 January 30, 11:55-kor a(z) DVD témába.

Már elég rég volt szó a magyar sorozat dvd piacról és annak kiadványairól. Olyan hét meg pláne rég volt, amikor egymás után jelentek meg a jobbnál jobb kiadványok. Persze ez most szigorúan idézőjelben tessék érteni ugyanis, ami idehaza megy az inkább fapados rablás, mint sem minőségi vásárlás. Magyarul lássuk mire érdemes ezen a héten elbaszni a hetek óta félretett pénzünket.

dvd_studio60.jpgdvd_buffy.jpgdvd_bsg.jpgdvd_agatha.jpgdvd_24s6.jpg


24 – 6. évad 7DVD

Aki eddig megvette a megjelent évadokat gondolom ezt sem fogja kihagyni. Mindezek mellett a sorozat igen csak népszerű idehaza, szóval tuti bent lesz a Top10-ben. A sorozat minősége ugye garancia tárgyát képezi, pont úgy mint a brutál 7 lemezes kiadvány. Értelemszerűen a sorozat 24 rész, ami több mint 1000 perc az első 6 lemezen foglal helyet, pár audiókommentárral egyetemben. A 7. lemez meg persze maga a csoda a sok extrájával együtt. Lesz egy valag kisfilm, számos kimaradt jelenet és egy Szökés 2.01-es rész. Hogy ez mi a szart keres rajta nem tudjuk, de biztos hasznos.
Mindezen szépségért 7990 pénzt kell fizetnünk, ami a nagy magyar átlag a sorozatok terén. Nekem drága, de 7 lemez esetében már érdemes elgondolkodni rajta, főleg ennyi extra láttán.

Agatha Christie:Marple – 2. évad 4DVD

4 lemezes angol krimi az igényesebb fajtából 2006-ból. Van pár haver, akinek tuti bejön majd, de valahogy nem látok benne nagy fantáziát. Meg egyébként is az idősebb korosztály lesz majd a célközönség.
A 4 lemez majdnem 400 perc szórakozást tartalmaz fapados verzióban 3990 pénzért. Csak fanatikusoknak és lottó nyerteseknek ajánlom. Ezt a pénzt másra is el lehetne költeni.

Studio 60 – 1. évad 6DVD
Idehaza is ismert Sorkin papa 2006-os dráma sorozata az HBO-nak köszönhetően. A sorozat nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, holott a kritikai siker borítékolva volt. Ettől függetlenül a Színfalak mögött még egy brutál jó sori, amit minden Sorkin rajongónak a magáénak kell tudnia.
Igen ám, de nem mindegy milyen áron lesz kedvenc sorozatunk a polcon. A 6 lemez már eleve kizárja az extrák lehetőségét, mivel 22 részes az első és egyetlen évad. Bár azt sem mondhatjuk rá, hogy fapados, mivel azért van rajta egy werkfilm, valamint a Pilot részt Sorkin papa és Thomas Schlamme narrálásában nézhetjük végig. Mindezért 7990 pénzt kell adnunk, ami azért sok. Sorkin neve garancia, de ahhoz hogy ötcsillagos dvd legyen a sorozat még kéne hozzá pár extra. Legalább egy lemezre való!

Buffy a vámpírok réme – 1. évad 3DVD
Joss Whedon kultikus sorozata szerintem sokak előtt ismert, így fölösleges is lenne bármit szólni róla. Csak idő kérdése volt, mikor jelenik meg idehaza is a dvd verzió, ami a tengerentúlon már nem egyszer bankot robbantott. Persze nem ebben a verzióban! A 12 részes csonka első évad ugyanis a maga 540 percén kívül semmit sem tartalmaz. Értitek az egyik legjobban várt kultikus sorozat extra nélkül jött ki, full fapadosan 5990 pénzért. Ez barátok közt is közönséges rablás!
Ettől függetlenül tuti megveszik páran, hisz 2008 dvd szériája tuti a Buffy lesz. A Jóbarátok ugye kifutott, a Vészhelyzet és a Dallas is az utolsókat tapossa, szóval év végére biztos szép gyűjtemény lesz. Az persze más kérdés, hogy a gatyánk is rámegy. Ettől függetlenül a sorozat annyira kultikus kedvencem, hogy még én is elgondolkodtam a vásárlásán.

Battlestar Galactica – A mini sorozat 1DVD
Maga a BSG komplett 1. évadja már múltévben megjelent, szóval aki azt begyűjtötte ezt is befogja. A történet így alkot egy kerek egészet és pont. Bár azt nem értem, hogy a minit miért ennyivel később tolták a polcokra. A majdnem 3 órányi alapozás fapados verzióban jön ki idehaza 2990 pénzért. Ha úgy vesszük ez filmért és sorozatért is kevés, de azért érdemes elgondolkodni rajta még így is, mivel a komplett 1. évaddal ér csak valamit. Úgy viszont bőven 10000 pénzt kóstál.

Összességében tehát megint kaptunk egy valag színvonalas sorozatot kevésbé színvonalas tálalásban. A magyar helyzet már csak ilyen. Azonban ha tényleg szeretnénk eredményeket látni a jövőben, akkor érdemes lecsapni a kedvenceinkre, hisz az eladások nagymértékben befolyásolják a további évadok és sorozatok megjelenését. A CSI példának okáért lehet idehaza teljesen befuccsolt a bevételeket figyelembe véve. Nem megerősített forrásból úgy tudjuk, hogy a forgalmazó átmenetileg leállt a tovább évadok kiadásával. Szóval tessék merengeni a döntésen keményen.

Ja és íme a dvd test áldozatai:
Ha mindenképpen gyűjtők vagyunk, és a minőségre utazunk akkor 24 és a brutál 6. évad. Ha marad pénzünk akkor érdemes bevallani még a Studio 60-t, ami tényleg nagy minőségi cucc, ha már ez a dvd-ről nem mondható el. De ha hosszútávra tervezünk, akkor mindenképpen a Buffy a befutó, még akkor is ha kissé túlértékelt az a 3 lemez. A BSG minit gondolom a sorozat 1. évadjának tulajdonosai megveszik, szóval nincs miért kampányolni mellette. Az angol krimi vonal meg tutira halálra van ítélve, ilyen erős mezőnyben.

A piac tehát ismét alkotott és számos nagy nevet tett le az asztalra. A nagy kérdés ezek közül melyik kerül, majd a polcunk és főleg mikor. A hazai helyzet nézve ezek a kiadványok még mindig drágák a külföldiekhez képest. És hát a minőség is hagy kivetnivalót. De ha úgy nézzük, akkor meg örüljünk annak, hogy van legalább. Annyi viszont szent, hogy bezsákolni őket szép mutatvány lesz és többségünk nagy lemondásokba és megszorításokba is kerül. Remélem jól választatok!

Kommentáld!

Ingerszegény környezeteben esetleg

 
Beküldte: tess 2008 January 30, 10:40-kor a(z) Heti adag témába.

Ahogy mondani szokás nem lehet elég korán tervezni az esti programot. Egy jó buli reggelén már az ember totál be van zsongva, nem különben egy jó sorozat fináléjánál. Na már most a Crowned se nem egy jó buli, se nem egy jó sorozat. Egyszerűen csak a CW egyik reality próbálkozása, ami reményeink szerint piszok gyorsan megdöglik majd. Hivatalosan ma este lesz az 1. évad fináléja, de szerintem ez simán elmegy majd Series Finale-nak is. Persze mondjuk ezt úgy, hogy egy deka részt nem láttunk eddig belőle. A netről kissé macerás a beszerzése, online meg a kutya sem nézi meg hajnalban. Eddig egy részt láttam belőle félig, de az is inkább idegesítő volt, mint motiváló. Erről ennyit! Ingerszegény környezetben esti szarakodás gyanánt majd egyszer bevállaljuk. A magyar rajongóknak kőkemény respect, hogy kitartottak mellette feltéve, ha van olyan bolond, aki kitartott mellette.
crowned_finale.jpg

Kommentáld!

Smallville – 7.08 – Blue

 
Beküldte: tess 2008 January 30, 10:27-kor a(z) Smallville témába.

smallville_708a.jpg
Premier:
2007/11/15
Írta: Todd Slavkin, Darren Swimmer
Rendezte: Glen Winter

Clark nem képes ellenállni anyja, Kara hívásának és kiszabadítja a nőt a kristályból. Ennek viszont súlyos következményei lesznek, mivel Kara-val együtt Zor-El is életre kelt, akinek legfőbb vágya, hogy az El család uralkodjon a világon. Clark persze szembeszáll apja egykori ellenfelével. Eközben Grant és Loise közt egyre jobban elszabadulnak az indulatok, ami mindkét oldal életét megnehezíti. Főleg Grant van bajban, mivel titkon Lex-szel is üzletel…

Megjegyzés: Hát a nagy „reunion” rész ezzel szépen meg is volt. Már egy ideje húzogatták előttünk a mézesmadzagot a készítők Jor-El eljövetelét illetően, ami talán a második legnagyobb eljövetelnek számít a sorozat történetében. Zod azért anno egy kicsivel jobban ütött szerintem. Bár lehet, hogy ez is csak a jókora hype-nak tudható be, ami ismét túlértékelte a látottakat. Valami olyan érzés kerített hatalmába alatta, mint a jubileumi 100. résznél. Jó volt meg minden, de én azért többet reméltem. Valahogy kimaradt a pofám leszakad rész. Ez van, ettől függetlenül viszont kaptunk egy penge kis alapozást és egy merőben odabaszó finálét. Spoilerek jönnek keményen!
smallville_708b.jpg
Krypton ide, Kryptone oda, de ez a rész most nem az idegeneké, holott a játékidő jelentős részét ők töltötték ki. Jor-El és Kara karaktere hirtelen jött és hirtelen is ment. Ez bizonyos szinten pazarlás számba is mehetne, mivel Jor-El tényleg félelmetesen jó volt. Christopher Heyerdahl alakítása ott volt a toppon és merőben más volt, mint amit a Sanctuary-ben vagy a Stargate Atlantis-ban megszokhattunk. Ezért is nem értem miért kellett olyan gyorsan jegelni a karakterét. Főleg ilyen béna mód. Kara ellenben full jellegtelen volt és csak budge pocsékolás. Egyébként ez a tendencia igen csak jellemző a sorozatra. A Kryptoni szálon ugyanis mindig van egy értelmes, jól összerakott karakter (Brainiac) és egy kutyafuttában összetákolt (Zod). Az egyensúly ez idáig mindig megvolt, bár én inkább változtatnék rajta.

Nagy kérdésekben sem volt hiány, ami több mint jó. Öröm látni, hogy még így a 7 évad közepe felé is van még mit mutatni. Sőt, van még a tarsolyban elég sufla az újításokhoz. Kara és Lana beszélgetése például ilyen volt. Kara látja Lana-ban a sötétséget ergo a készítőpáros még nem jegelte a hölgyeményt. Aztán ott van a fináléban Lara eltűnése és hát fejvesztése is. Ebből még penge történeti egység kerekedhet. Csak úgy, mint Clark újdonsült büntetéséből, amit az isteni Jor-El rendelt el. Utoljára, amikor ilyen történt volt egy halálozás is. Hehe reméljük most is lesz!

A fő szál viszont jelen esetben a mellék vonalon trónolt. Lex és Grant üzletelése több mint durva. A fináléban lelepleződő ok-okozati kapcsolat, pedig egyenesen letaglózó. Komolyan az egész Kryptoni mizéria nem volt ennyire meredek, mint a két faszi szimpla párbeszéde.
smallville_708c.jpg
A jövő mindenképpen Lex és Grant biznisziére megy majd rá, aminek csak örülni tudunk. Főleg ha bejön a sejtésem és Lionelt is beveszik a buliba. Persze a Kryptoni egység sem maradhat sokáig a levegőben, mivel Lara előbb vagy utóbb vissza fog térni.
Verdictnek legyen annyi elég, hogy ismét egy jól összetákolt részt kaptunk egy igen csak jól megalapozott sztorival. A lufi közben egyre csak dagad és ha hinni lehet a pletykáknak akkor az évad végén bika nagyot fog durranni. Akkor meg főleg, ha Series Finale is lesz egyben!

This entry has a rating of 4

2 Hozzászólás

Promo: One Tree Hill 5.05 – szalad az idő bazz

 
Beküldte: tess 2008 January 29, 10:49-kor a(z) videó témába.

Hogy rohan az idő emberek! A One Tree Hill premierje mintha tegnap lett volna, erre most hogy nézem az esti kínálatot, hát mivel találkozom, naná hogy az 5. résszel. Ez azért kissé meredek szerintem! Egyébként nézi valaki a sorozatot? Kíváncsi lennék, hogy miként is szuperál az a bizonyos négy év ugrás. Sorozatok terén ez kissé meredek megoldás, tini drámák esetén meg egyenesen öngyilkosság tud lenni. Bár azt le kell szögezni, hogy a szériára igen csak ráfért már némi vérfrissítés. Én valahol jelenleg a 2. évadban veszteglek vele, de ahogy nézem Kanyecc felhozta magát talán a magyar szintre. Mindegy, majd egyszer ezzel is beérjük magunk, addig viszont a tovább után némi kedvcsináló.
oth_4evvelkesobb.jpg

Tovább…

4 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats