OFF: Leállás

 
Beküldte: tess 2008 March 31, 9:22-kor a(z) Hírek témába.

Nyugi semmi komoly, szóval nem kell aggódni! KAnyecc jelenleg vakációzik, én meg negyedszerre gépelem ezt a szöveget. A kurva net állandóan megszakad, szóval ameddig nem javul meg, addig meghaltunk. Tényleg bocsi, és kitartás!

Kommentáld!

Nézettség 03/28 – Péntek

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 31, 8:35-kor a(z) Nézettség témába.

Péntek, péntek, nem lopta be ezen a héten magát a szívünkbe. Az NBC-s Dateline-en érdekes téma mehetett, mivel a kétórás műsor harmadik-, illetve első helyen végzett maga közé szorítván a kosárlabdázókat. A Jetebel James helyére megérkezett a Canterbury’s Law, ami nem sok újat tudott mutatni elődje pozícióján. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Napi vizuális egyveleg: X-Files 2

 
Beküldte: tess 2008 March 31, 8:17-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Gondolom, sokakat nem lep meg a hír, hogy az X-akták nyáron egy újabb mozis adaptációval jelentkezik. Magyarán a nagy csapat ismét együtt, aminek szerintem nem egy rajongó örül. Persze köztük vagyunk mi is! Az író, rendezőiszékben ezúttal is az isteni Chris Carter lesz, aki ugye a sorozat creatora volt hajdanán. Mulder és Scully ügynök szerepében ismét visszatér David Duchovny (Californication) és Gilian Anderson. De ha ez nem lenne elég, akkor itt van még a mindig szexi Amanda Peet (Studio 60) vagy éppenséggel XZibit.

Amint látható a stábbal ismételten nincs gond, nem úgy mint a történettel. A mozi alapkoncepciója ugyanis még mindig ismeretlen. Annyi szent, hogy ezúttal nem lesznek ufók és 51-es körzet. De akkor mi lesz? Carter mesterben azért még lehet bízni, szóval csak összerittyent valami nézhetőt Július 25-re, merthogy akkor lesz a premier.

Ez meg itt lentebb az első hivatalos X-Files 2 plakát akarna lenni. Gondolom idővel lesz szebb is, de hát ez van most. Amúgy Carter olyan titokban filmezget, hogy még a hivatalos cím sincs meg, sőt még egy épkézláb előzetes sem hagyta el a stúdiót. Reméljük a nagy titkolózás tényleg egy nagy durranást rejt!
x-files2_plakat_01.jpg

Kommentáld!

Sorozatmentes-hétvége, de meddig…

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 31, 8:14-kor a(z) Elvagyunk témába.

Aholy, Gurusok. Nagy változások jöttek, amitől az elővetkezendő időkben jóval inaktívabb leszek, mint az elmúlt időszakban. Néha muszály félre tennem a függőségem és átcsöppeni egy másikba. Ha én valamit nagyon megunok, akkor arra nehezen tudok visszaszokni. Most a posztolgatást, inkább kényszernek tekintem, mint sem hobbinak. Sajnos. Remélem, mi hamarabb visszajön a kedvem, de ez még a jövő titka. Azért fogok írogatni, de nem nagy mennyiségben. Fenn említettem egy „másik” függőséget, az most jelenesetben a WoW (World of Warcraft) volna. Bedobtak egy képet, legjobb pillanatunkról.

WoWScrnShot_033008_202702.jpg

Kommentáld!

OFF: Gyilkos az az 1 óra plusz

 
Beküldte: tess 2008 March 30, 21:31-kor a(z) Elvagyunk témába.

Nem tudja valaki véletlenül, hogy kji volt az a beteg ember, aki kitalálta az óra átállítást? Egész nap csak szenved tőle az ember. Reggel volt egy kis meló, de közben a kriptaszökevények szebb látványt nyújtottak mint én. A délutánt meg végig aludtam egy az egyben. Fasza egy nap volt mit ne mondjak. De az egészben a legszebb, hogy most is hulla vagyok, szóval a mai GURU adag kimarad. Sorry emberek, szívás tudom, de ez van. Remélem holnapra átállok én is és mindent a megszokottak szerint vihetek tovább. Merthogy Kanyecc elvonult némi pihenőre, hiába a legnagyobb sorozatguruknak is kell némi pihenő. See ya and good nite!

2 Hozzászólás

Emlékeztető: A kiválasztott ma a TV2-n

 
Beküldte: tess 2008 March 29, 18:06-kor a(z) magyar ajánló témába.

Miközben odakint stagnál a szombat este, addig idehaza a Tv2 próbálja meg gatyába rázni a lelkes magyar társadalmat. Bizony, a nagy linceszeket bezsebelő és folyton elhasaló TV2 ismét ránk szabadítja a poklot. Legalábbis igan nagy rá az esély. Persze ebben azért van némi személyes odabaszás is, mivel az eddig produkcióik zöme a nevetséges kategóriával versenyzik. De ez tényleg személyes volt!

Este 19.00 órás kezdéssel startol a csatorna új műsora a Kiválasztott címen. A produkció az eddigi hagyományokhoz híven ismét egy licenszelt vetélkedő lesz, de ez esetben egy bűvész show. Az alapok Uri Geller papához köthetők, akit gondolom így vagy úgy, de mindenki ismer. Napjaink nagy szemfényvesztőjével 2007. novemberében találkozhattunk az NBC műsorán, ahol is a Phenomenon című produkcióval akart nagyot durrantani. Hát nem jött be, a széria ordas nagy zakó volt. Ellenben a más országokban, pl. Izrael meg hihetetlen siker, így a TV2 is beválalta.

Az alapkoncepció nem fog senkit tökön csapni, mivel tipikus kieséses vetélkedő lesz, ahol a trükkök is szerepet kapnak. A lényeg ezúttal is a körítésben lesz, ami a TV2-nek ugye nem az erőssége. De legalább Geller itt lesz a zsűriben… :D Első körben 5 bűvész tesz próbát a néző kegyeiért, akik közül Danny Blue-val személyesen is volt szerencsém találkozni. A pasas kész erőgépet csinált belőlem, nagyon vad volt. Szóval, ha másért nem, hát miatta tuti csekkolni fogom.
kivalasztott.png

Kommentáld!

A szezon végi újoncok beköszönnek

 
Beküldte: tess 2008 March 29, 17:46-kor a(z) Heti adag témába.

Lassan a tavaszi menetelés közepénél járunk, ami már tényleg előre vetíti a nyers tényeket, vagyis a szezon végét. Március végén és februárban a csatornák többsége tehát belead apai anyait és megmutatja a nagyérdeműnek, hogy még milye van. Sajnos ilyenkor leginkább a reality műsorok vannak terítéken, de azért pár sorozattal is lehet találkozni (Miss/Guided, The return of Jezebel James). Lényeg a lényegben a csatornák többsége ilyenkor előáll a vésztartalékokkal és felvezetik a májusi Sweepst. Na de erről majd később csak később.

Mivel ma úgy is olyan elmélkedős kedvemben vagyok utána jártam melyik csatorna mit kínál a hátralévő időre. Hát az eredmény cseppet sem rózsás, vagyis tényleg közel van a szezon finálé. Szám szerint kemény 4 sorozatot találtam, ami felkeltette a figyelmem.

Mindjárt az első egy reality lenne a CW műsorán. A Farmer Wants A Wife-ról még anno írtam a CW Upfrontján, szóval tessék csekkolni. A lényeg továbbra sem változott gondolom, magyarán tajparaszt farmereknek akarnak gondolom én durva jó nőket szerezni. Tipikus Beauty and the Geek alapkoncepció egy furcsa csavarral. De mint tudjuk, addig kell ütni a vasat, amíg meleg.

Start: Április 30.

farmerwants.png

Nem különben okozott nagy meglepetést számomra a The Sara Jane Adventures sem, ami ugye a Doctor Who spin-off sorozata akarna lenni. A széria természetesen a doki első és egyben legnépszerűbb útitársáról Sara Jane-ről fog szólni szigorúan angol köntösben, mivel ez nem original Sci-Fi. Az angoloknál igazság szerint már lement, sőt már dvd is van. Hiába, nem minden a USA körül forog!

Start: Április 11.
sarajane.png

Ismételten egy reality, de most már a CBS műsoráról Secret Talents of the Stars címen. A 7 részes reality már most halálra van ítélve, de egy „majd meglátjuk” titulust azért megér. Az alapkoncepció szerint 16 jól ismert híresség csinál magából hülyét ismételten, amit a mi pici pocinknak meg b kellene vennie. Az egészben a vicc, hogy a nagy hírességek közül egyet sem ismerek. Hooops, szerintem befordulok a sarokba a premierig.

Start: Április 8.

Végezetül pedig egy kis kábeles csemege a Showtime jóvoltából State of the Union címen. A sorozatról nem valami sokat tudok, de most nem is ezen van a hangsúly, hanem a mérlegen. A Showtime az utóbbi időben ugyanis hibátlanul teljesített és futó szalagon szállította a jobbnál-jobb sorozatokat. Elég csak a már országos tv-n is futó Dexterre vagy a Rome örökébe lépő The Tudorsra gondolni.

Start: holnap este, vagyis Március 30.

stateoftheunion.png

Kommentáld!

A nagy “post” fogalom armada

 
Beküldte: tess 2008 March 29, 17:00-kor a(z) Elvagyunk témába.

A 2007-es év vége ugye az írósztrájktól volt hangos, ami a maga kemény 100 napjával igen jelentős károkat is okozott. Gondolok itt a mérhetetlen anyagi veszteségekre, az ebből adódó elbocsátásokra és persze a sorozatokra is. Igen csak ritka ugyanis az olyan sorozat, ami teljes évaddal fejezte/fejezi be a szezont. Arról meg aztán végképp ne is beszéljünk, hogy melyik sorozat bukta a legnagyobbat. A vélemények a mai napig megoszlanak, de kétség kívül ez az év nem kedvezett a szerializált drámáknak. Gondolok itt a Heroes vagy a Prison Break korai befejezésére. A legnagyobb vesztes viszont minden kétséget kizárólag a 24, ami a teljes 7. évadját bebukta.

A részletekről persze még bővebben is lehetne értekezni, de ezt a postot most másnak szántam. Foglalkozzunk inkább a sztrájk következményeivel. Mármint a fogalmi következményekkel, hisz a sztrájk egy rakás új sorozatos szakszót vezetett be. Vicces, de sajnos igaz. Ezt a szezont már tényleg csak a sztrájkról fogjuk emlékezetünkben tartani.

Január- február hónapban a sorozatok jelentős része letudta a sztrájk előtti utolsó részét, amit legtöbbjüknél finale vagy fall finale titulussal szoktak illetni. Most viszont ez mind „due to the wga strike” titulust kapott. Fergeteges mi! A sztrájk vége után aztán a stúdiók és az írók gyorsan asztalhoz is ültek és mérlegeltek. A végeredmény alapján pár sorozat visszatért/visszatér. Ezek többsége epizód centrikus sorozat, de azért vannak kivételek is. Az új részek adásba kerülését tehát mindenképpen hivatalosan is be kellett jelenteni, na ez volt a post line-up. Komolyan, ha ez mondjuk novemberben történik, akkor simán elmehetett volna egy laza post Upfront-nak is!De az igaz durvulás még csak most jön. Az újonnan leforgatott részeket adásba is kell pakolni és hát némi marketing sem árt nekik. Ez normális körülmények közt a premier titulusba tartozó eljárásokat tartalmazza. Most viszont szigorúan post premierekről beszélünk. Kezd túl sok lenni ez a „post”. Hehe ez még szóviccnek is jó lenne.

Hát itt tartunk jelenleg a nagy post fogalom armadával. Májusban lehet, még visszatérünk a témához, mivel jönnek a finálék is. Bocsánat, a post finálék. Csak nehogy a végén legyen pár post cancel vagy post hiatus is. 2007/08-as szezon tuti a post sorozatok éve lesz! Ez van, de legalább köszönjük meg a sztrájkolóknak ez a sok szép új fogalmat.

Kommentáld!

2008/09-es szezon Upfront időpontok

 
Beküldte: tess 2008 March 29, 16:27-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Hírek témába.

Kanyecc-cal mostanság elég sokat beszéltünk a májusról és ezzel együtt persze az Upfront-ról is. Akinek netán még mindig nem lenne tiszta a kép definiálom a fogalmat.
Maga az Upfront egy bazi nagy sajtótájékoztató akarna lenni, ahol a szakma színe java jelen tében bemutatják a következő szezonra (jelen esetben 2008/08) berendelt sorozataikat. A hangsúly természetesen itt az újoncokon van, szóval a főszereplők és a készítők pózolna, nyilatkozna valamint néha kérdésekre is válaszolnak. Ez ugye a nagyobb show, de nem szabad megfeledkezni a többi sorozatról sem. Ugye évközben pár sorozatot berendelnek hivatalosan is, de minden szezonban van jó pár sorozat, aminek a sorsa csak az Upfront-on dől el.

Magyarán a májusi Upfront egyfajta beharangozója az ősszel kezdődő új szezonnak. A közhiedelemmel ellentétben a kis kábeles adók is tartanak hasonló mókát, de minket ugye az 5 nagy, vagyis országos adó érdekel inkább. A napokban szerencsére a lista elnyerte végleges formáját, így a teljeség kedvéért, most megosztjuk ezt veletek.

2008/09 Upfront időpontok:

Március 13 – Nickelodeon
Március 18 – Sci Fi Channel
Március 25 – Hallmark Channel
Április 8 – DIY Network, Fine Living, Food Network, GAC, HGTV
Április 17 – BET, BET Gospel, BET J
Április 23 – Discover Network napja, vagyis full ismeretterjesztő csatorna arzenál
Április 27 – Ugye az mint ez előzőnél, de most a National Geographic-nál
Május 1 – ION Networks
Május 8 – A teljes MTV Network paletta

És akkor jöjjenek a piros betűs ünnepek:

Május 12 – NBC
Május 13 – ABC, ESPN
Május 14 – CBS, Turner Networks
Május 15 – FOX, The CW

És akik eddig még nem tették meg a bejelentést, bár az is igaz, hogy ezen csatornák közül tényleg minimálisat nézünk.

A&E Networks, Bravo, Disney-ABC Cable Networks Group, E! Networks, Fox Cable Networks, Lifetime Networks, MTV Networks, Oxygen & Rainbow Media Networks

2 Hozzászólás

Nézettség 03/27 – Csütörtök

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 29, 8:28-kor a(z) Nézettség témába.

Az NBC dupla résszel búcsúztatta a The Celebrity Apprentice-t, aminek hatalmas sikere volt. A CBS kosárlabdásai semmit nem tudtak hozzászólni, de még az Áll az alku sem. Az Eli Stone szépen tartja magát a középmezőnyben, míg a Miss/Guided-eknek csak a The CW sorozatai elé sikerül belopnia magát. A Reaper-t búcsúztattuk, viszont ilyen nézettség mellett esélyes lehet a második évadra, a Smallville-ból levetítésre került a sztrájk előtti utolsó epizód. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats