Desperate Housewives – 4.02 – Smiles of a Summer Night

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 19:49-kor a(z) Desperate Housewives témába.


Premier: 2007/10/07
Írta: Bob Daily, Matt Berry
Rendezte: David Grossman

Lynette-t megviseli a kemoterápia. A csajok meglepetéspartit csinálnak neki, hogy ezzel is elfeledtessék vele a rossz dolgokat. Bree kiadja mindenkinek az ukázt, azonban Katherine ezzel nem törődik, sőt még pofátlanul a saját készítésű pitéjét – ami sokkal ízletesebb – tálalja fel az összejövetelen, melyből nem kis bonyodalmak adódnak. Edie elkezdi zsarolni Carlos-t, mivel nem akarja elveszíteni. A férfinek nehéz döntést kell meghoznia…

Megjegyzés: Lilaakác-köz ide vagy oda, nekem nagyon megtetszett a sorozat. Kissé érdekesen haladgatok a nézésével, mivel folyamatosan pótlom az előző évad történéseit, miközben nézem az éppen aktuális heti részeket a TV2 jóvoltából, de persze nem élőben, hanem archívumról. A rész főtémája a mosoly, mely mögé az itteni lakók olyan önfeledten elbújtatják titkos érzelmeiket, véleményeiket. Nem egyszer lesz rá példa. Az előző rész színvonalát nem ütötte meg, viszont közelében járt. Nézzük meg, miképpen alakultak az egyes szálak.

Edie-Carlos-Gabriel hármas számomra a legkapósabb. Eszméleten mire nem képes ez a nő. Tudomást szerez Carlos offshort pénzéről. Érzi vesztét, ezért elkezdi zsarolni. Elsőnek vesz egy stílus, drága kocsit, amit vissza kell szállítania, mert túl feltűnő lenne. Másodjára bepróbálkozik a legmerészebb húzásával, a házassággal, azaz az eljegyzéssel. Sakk! Még nem tekinthető sakk-matt helyzetnek. Azért érzitek, az előző részben azért nem akarta elhagyni, mert félő hogy kárt tesz önmagában, most meg pont ő bérel fel meggyilkolására embert. Kétségtelenül túllőtt a célon. Cselekednie kell, de ne higgyük a gyors munkában. Itt lesznek még pofára esések.

A másik kedvenc szálam Bree és Katherine által alakított duó. Minden egy piteharccal kezdődött, azonban a végére már átértékelődtek a dolgok. A nő körül valami nem stimmel és ez nem csak nekik annyira szembetűnő már. Elkezdődik a gyanakvás nem csak a szomszédok, hanem a Mayfair lány szemében is.

A többiek szála lényegében elhanyagolható. Lynette szenved a kemoterápiától. Gabrielle-nek kiderül az egyik titka, miszerint apja rákban halt meg és az anyja nem engedte, hogy sírni lássa az apja, így az egész haláltusát magába fojtott érzelmekkel kellett megélnie. Susan élvezi a terhességet. Az önálló döntéseket még nem képes hozni, mivel nem szeretné sem lányát, sem Tom-ot megbántani. Ennek ellenére sikerül, még ha pár röpke pillanatról van szó ezalatt.

Tehát célpontban a Mayfair család, akinek szívét nagy titok nyomja, már csak az a kérdés, mikor szabadul fel valamelyik szomszéd pletykája által.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Monk – 6.04 – Mr. Monk and the Bad Girlfriend

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 17:51-kor a(z) Monk témába.


Premier: 2007/08/03
Írta: Joe Toplyn
Rendezte: Wendey Stanzler

Linda Fusco, Leland Stottlemeyer kapitány barátnője, munkatársát házmutogatás közben megölik. Monk-ék egyből felkeresik a helyszínt a parancsnok kérésére. A nyomok nem éppen biztatóak, mivel flúgos nyomozónk pont Lindát gyanúsítja az ügyben, akinek lett is volna indítéka a tettre, mert éppen kiválni készült az áldozat. Mikor elméletét közli felettesével, teljesen elszabadulnak az indulatok…

Megjegyzés: Ilyen részek sem maradhatnak ki egy szezonból sem. Az évad nagy durranásának mondhatnám, ha Monk-rajongó lennék. Nem vagyok az! …pusztán adok magamnak alapozást a nyári hetedik évadpremierjéhez. Másrészről, mindössze azért nézem, mert egyik sorozatblogger kolléga annyira ajánlgatja, hogy még a Fotelpatkányokban sem merte ezt elhallgatni.

Véleményem nem sokban változott. Lehetne sok pozitívummal és negatívummal illetni a részt. Kezdeném előbbivel. Monk stílusa lenyűgözött. Kísértetiesen Columbo-t juttatta az eszembe. (Vagy tényleg az volt az elmúlt részekben is, csak nekem nem tűnt fel?) Továbbá a kapitány barátnőjét gyanúsítja meg. Elsőre a nudistás – előző – epizód jutott eszembe, amikor akarva akaratlanul kitartott tévhite mellet. Most szó sincs erről. Negatívumok közé sorolnám Randy-t, aki nagyon laposat alakítot. Jut eszembe pozitívum Monk és Natali a motoron. Áhh, nagyon faja.

Miért annyira Columbo-s ez az epizód. A környezet amolyan ’80-as éveket juttatta az eszembe. A gyilkosság elkövetése, szintén. Nem sok embernek jutna az eszébe ez a megoldás. Nyíltan kijelenti ki a tettes, még ha megsérti azzal barátját. (Mint a Columbo-ba.) Első nekifutásra ennyit jut az eszembe. Egyébként, hozta az előző rész színvonalát. Még mind a rapperes sztori a legjobb.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Monk – 6.03 – Mr. Monk and the Naked Man

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 16:44-kor a(z) Monk témába.


Premier: 2007/07/27
Írta: Max Pross, Tom Gammill
Rendezte: Randall Zisk

Gyilkosság történik az egyik helyi nudista standon, ahol egy fiatal nőt öltek meg késsel. A szálak egyből a helyi közösség vezetőjénél futnak össze, aki le akarják védetni a partot, hogy az elkövetkezendő évtizedekbe mindenki szabadon mutogathassa magát. Van azonban egy kontra ember is, aki ellenezi az egészet, és aki történetesen személyesen a MagnaPOD kitalálója…

Megjegyzés: Megmondtam vagy megmondtam? Az előző rapperes részt nem tudta überelni, pedig itt is volt néhány híresebb vendégszereplő. A készítők most másformában közelítették meg a gyilkosságot. Kicsit nekem amolyan Criminal Minds-os NCIS ötvözésre sikeredett a parton történő helyszínelés. A hangulat fokozása érdekében minden ez egy nudista standon történt. Kár, hogy csak férfiakat lehetett látni, idébb-odább felbukkanó cickókat nem.

Monktól majdnem levette Stottlemeyer az ügyet. Értitek Monktól, akinek problémái adódtak a mezítelenséggel. Állandóan a nap felé nézett, hátha megvakul és legalább nem látja azt a sok rettenetes dolgot. Ez még semmi Randy-hez képest, aki egész rész alatt a MagnaPod-jával volt elfoglalva. Mennyire mondta, hogy ez már az újabb verzió, ami 60-, majd 90 gb-nyi zenét tud lekezelni, csak éppen a probléma a használatnál mutatkozott. Sodródjunk a történetre. Már az elején tudtam, hogy nem lehet férfi a tettes, mert ha sötét is volt, de a gatyából hamar ki lehetett venni, itt bizony nőről van szó. Remekül elterelték a gyanút róla, szó se róla.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

The Nine – 1.06 – Take Me Instead

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 15:27-kor a(z) The Nine témába.


Premier: 2006/11/08
Írta: Joy Gregory
Rendezte: Alex Graves

Lizzie felfedi egy olyan kapcsolatot, amit a bankrablás során alakított ki Lucas-szal. Egan nem igazán tud magával mit kezdeni, ezért összehívja a csapatot egy közös pókerpartyra, ahol Kathryn megismeri Nick egyik káros szenvedélyét, amiből még máig nem tudott kigyógyulni a jelek szerint. Jeremy és Fanny kapcsolatukban újabb döntést hoznak…

Megjegyzés: Kisebb nagyon szünetekre tagolva, de folytatom az unalmas bankrablós sorozatot. Megint kaptunk egy harmatgyenge részt, amiből sok mindent nem tudtunk meg. Már kezd az idegeimre menni, már kezdem érteni, hogyan alakult ki a végső felállás, azaz a kasza. A készítők most a drámát próbálták megcélozni, mint oly sok alkalommal, de nem sikerült. Az állandó rinyálások nem éppen tekinthetőek annak.

Egan-t még mindig utáljuk. A legfeleslegesebb karakter mindenki között. Kathryn van, de minek. Jah igen, mert minden lében kotnyeles. Nick nyomozó kollégánk sem ragadtatott el bennünket. Lökte a süket dumát rablás alatt. Azon csodálkozom, hogy túlélte! Én már rihtig egy golyóval megajándékoztam volna, vagy éppen kiutasítottam volna, mint engedmény alanyt. Lizzie tetszik egyedül. Összeszedett, ért a dolgához. Ő lehetne a mintakép, mindenki szemében. A néger kiscsaj sem kapta meg a jussát.

Áhh, nem tudom minek nézek ilyen hót gyagyi sorozatot. Van olyan Gurus egyáltalán, aki velem együtt követi az eseményeket?

This entry has a rating of 0.5

Kommentáld!

Évadnézettség: Lost – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 13:48-kor a(z) Évadnézettség témába.

Ha már letudtuk tegnap a Lost negyedik évadját, akkor nézzük át, hogyan alakult az előző évadjának nézettsége. Sokan állítják, hogy a harmadik évad legerősebb összefogói az OTHERS-ök. Erre én sem fogok rácáfolni. A második évadot követően a történet nagyon jó irányvonalat vett. Olyan szereplők csatlakoztak, akiknek a folytatásban jelentős szerepük lesz. Másrészről, ez az a sorozat, amiről az elsők között készítettem rajongói oldalt, azonban végül abba maradt. Nézzük meg miként alakult az évadnézettsége.

Első menetben a Dancing with the Stars vezette fel, viszont nem kapott könnyű ellenfeleket. A Criminal Minds önmagában is már egy erős sorozat, nem beszélvén a House-ról. Ennek ellenére a premierrel megteremtette az évadrekordot, a maga 18.82 milliós össznézőszámával. Ahogy az szokott lenni, bekövetkezett a csökkenés időszaka. Az első mélypontot a harmadik résznél érte el, amikoris a premierhez képest -10%-os csökkenést produkált, persze a folytatásban talpra állt, melyet újabb csökkenés követett. A hatodik rész után jött a téli szünet, folytatás majd februárban. 17.10 millióval búcsúzott.

A visszatérését nem éppen tekinthetjük fényesnek. A csatorna önmagával – azaz a Lost előző részéivel – vezette fel mindenhéten. Elsőként kapott egy összefoglaló részt. A pilot részhez képest -23%-os, míg az őszi búcsúztató epizódhoz képest -18%-os esés produkált. (Itt jegyezném meg, hogy ennél magasabb nézettséget már csak a fináléval tudott hozni.) Folyamatos csökkenések elébe nézhettünk. Már-már csak a 12 milliós össznézőszám volt kitűzve. A finálé előtti rész sem hozta meg az emberek kedvét hozzá, azonban csodák csodájára a finálé második fel összehozott több mint 15 milliós nézettsét.

Legnézettebb rész: 3.01 – A Tale of Two Cities.
Legtrébb rész: 3.14 – Ecposé.
Célközönség kedvence: 3.01 – A Tale of Two Cities.
A premier és a finálé közötti különbség: -22%-ot esett vissza.
Nap/Timeslot: Szerda, 21:00; majd januártól 22:00.
Felvezetője: Dancing with the Stars, majd Lost-ism.
Ellenfelei: Criminal Minds (CBS), Biggest Loser (NBC), One Tree Hill (The CW), House-ism. (FOX); majd CSI: New York (CBS), Medium (NBC), .

(A tovább mögött a rating-mutató, valamint a nézőszámok millióban kifejezve.)

Tovább…

Kommentáld!

Nyári programajánló: Július (2)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 11:42-kor a(z) Heti adag témába.

Júniust írásban már kivégeztük, egyébként meg nem, viszont annyi szó esett már a júliusi adagokról, hogy most róluk írnék egy összefoglaló cikket: Ki-mikor érkezik meg, hányadik évadjával. Valljuk be, hiába a nyár a punnyadás időszaka kábelszinten zajlik az élet, de nem akárhogyan. Ekkor már nincs annyi premier, azonban ne gondoljátok azt, hogy nem jön semmi jó sorozat.

Ekkor fog debütálni a Burn Notice, amiről már megannyi szó esett blogunkon. Visszatér még a Stargate Atlantis ötödik évadjával, itt lesz köreinkben a LifeTime gagyi krimisorozata, amit annyira szeretnek az amerikaiak, hogy az már fáj, azaz a Saving Gace, aztán még jön a The Closer, nem beszélvén az újabb Big Brothers-ről, amitől már herótunk lehet. Visszatér a Mad Men, az Eureka, a USA Network-re a Monk, amivel kezdek megbarátkozni, no meg a Psych is. Itt lesz a Jinles és még sorolhatnám, de nem teszem. Lássuk a szép hosszú listát.

(Időközben a lista tartalma bővülhet, hiszen nem minden sorozatnak tudjuk még a premier időpontját.)

Tovább…

Kommentáld!

Reggeli előzetes: Army Wives – Season 2.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 10:12-kor a(z) videó témába.

Adjunk helyet a kábelcsatornáknak is. A LilfeTime-ra június 8-án fog megérkezni az Army Wives második évadja. A Pilot rész részemről megvolt. Nem tudott annyira lekötni, mint reméltem, így a folytatás elmaradt, viszont a csatorna berendelte. (Azon se csodálkoznék, ha lenne neki harmadik évadja. Ezek a kábelesek minden szír-szarra rábólintanak.) Róla készült három előzetest helyeztem el a tovább mögé, fogyasszátok egészséggel.

Tovább…

Kommentáld!

Reggeli videó: Lost – Secret Ending

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 9:56-kor a(z) videó témába.

Véget ér a negyedik évad. Jövő februárra várható a folytatás, addig még nagyon sok időnk van. Ha van olyan, aki még nem látta a finálét, az ne nézze meg ezt a videót, ha jót akar magának. So-so, véget ért és már készültnek is a YouTube Channel csalogatós 5. évados fan-előzetesek. Vannak köztük jók, de a jó munkához idő kell – aradjunk annyiban. No, de nem erre akartam kitérni. Van itt más, úgy sem erről szól az egyperces mai videónk. (Tehát figyelem! SPOILER.)

Emlékeztek a finálé utolsó jelenetére? …mikor egy férfi fekszik a koporsóban?! (Direkt nem mondom ki most a nevét.) Egy-két perces gondolkodást követően azért megmutatták a készítők, mégis kit rejt a fakalicka. Viszont találtam egy olyan videót, aminek felvázolja az összes lehetséges finálét. Teszem hozzá a videó nem fake, mielőtt még arra gondolnátok, mert az egyik kábelcsatorna adta le, viszont remekül el tudja az ember gondolkodtatni, hogy mi lett volna ha: Pont az a személy kerül az eredeti helyére. (Klikk a tovább mögé.)

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 9:19-kor a(z) casting,Hírek témába.

  • A BBC One berendelte a Mistresses címre hallgató sorozat második évadját, ami plusz hat részt jelent. A sorozat alapkoncepciója, olyan harmincas férfiakról és nőkről szól, akik ismételten akarnak egy jót romantikázni.
  • Még nem írtam meg a júliusi menetrendet, de a mai nap folyamán időt szánok rá, hiszen abból megtudhatjátok, hogy július 28-án fog visszatérni a Mad Men második évadjával. Ismételten újabb 13 rész, én már nagyon várom, bár előtte be kellene fejeznem az első évadját, amiből cirka 5-7 részt még nem néztem meg.
  • Nem hallottam még egy ilyen lelkes rajongótáborról, mint amilyen a Jericho kapott. Eszméletlen mennyire küzdenek a rajongók, hogy kedvencüket csak rendelje már be valaki. Most már neki láttak az óriás plakátok szétterítésének is, melynek szlogenje: Jericho, need a New Home! Tehát nem azon van a lényeg, hogy kikarolja fel, csak legyen már folytatva. (Két plakát itt és itt.)
  • Tony Hale viszont fogjuk látni a Samantha Who? második évadjában.
  • Joan Jett-et a Law & Order: CI-ben láthatjuk viszont néhány epizód erejéig.
  • Kis kábelnézettség: A Top Chef és a Work Out piszkosul jól teljesít ebben a szezonban is. Lehet belőlük várni a folytatás vagy már megkapták?

Kommentáld!

Nézettség 05/29 – Csütörtök

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 4:22-kor a(z) Nézettség témába.

Kétségtelenül a Lost-é volt a csütörtök. Az ABC nem hacacárézott. 20.00-ára berakta az előző heti felvezető epizódot, hátha lemaradt valaki alapon, aztán 21 órától belekezdett a dupla fináléba. A felvezető rész 6.83 milliót hozott, míg a dupla finálé összességében 12.20 milliót. Ezáltal nem is volt kétséges, hogy a csatorna nyeri a napot, a maga 10.41 milliós össznézőszámával. A tavalyi 15.45 milliós harmadik évadfinálét egyébként nem sikerült megütnie. No, de lássuk hogy alakult félórás felosztásban a nézetsége:

21:00 – Össznézettség: 11.73 millió (#1), A18-49: 4.5/13 (#1).
21:30 – Össznézettség: 12.04 millió (#1), A18-49: 4.7/12 (#1).
22:00 – Össznézettség: 12.32 millió (#1), A18-49: 5.0/13 (#1).
22:30 – Össznézettség: 12.69 millió (#1), A18-49: 5.3/15 (#1).

Persze a többieket se feledjük ki a sorból, mivel voltak a FOX részéről táncosaink, dupla epizóddal, valamint a lista hátsó felén feltűnik még az NBC standup comedy showja, aminek mindössze csak 4.37 milliós nézettséget sikerült elérnie, így az összes CBS-es szitom előtt, míg a dupla The Office ismétlés mögötte végzett. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats