Private Practice – 1.06 – In Which Charlotte Goes Down the Rabbit Hole

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 21:33-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/31
Írta: Jenna Bans
Rendezte: David Solomon

Charlotte, mint páciens keresi fel a magánpraxist, azonbelül Pete-t, mivel alvászavarban szenved, és ez gátolja a munkájában. Coopernek szembe kell szállnia kollégája, Sam nézeteivel, mivel a jelek szerint egyik szkerózis multiplex-ben szenvedő betege bántalmazza tinédzser lányát. Naomi újra elkezd randizgatni. Közben Addison-nal vizsgált egy házaspárt, akiknek a jelek szerint: nem lehet gyermekük. Nem meddőség áll a háttérben, hanem egy örökletes betegség, ami által már csak évei vannak…

Megjegyzés: A család! – Mi a frászra utalok ezzel? Az előző epizódban feltűnt, hogy minden egyes résznek van valami mondani valója. Ennek ez volna. Önmagában nem tudnám eldönteni, mire gondolja. Mindjárt elmesélem. Egyébként látszólag kezd magára találni a sorozat. Végre a szerelmi szálak sem merülnek el a gondok közepette. Ezzel szemben, lenne mit javítani, de a mozgolódást értékeljük. Lássuk, melyek voltak ezek.

Tehát családcentrikus epizód. Ne tessék minden esettben ugyan arra gondolni! Charlotte felkeresi Pete-et, mivel alvászavarban szenved. Ennek hatására elfelejt szavakat, már pedig így nem dolgozhat, mert különben megkérdőjeleznék józan ítélőképességét. Cselekednie kell, de nem könnyű esett. Kiderül róla, hogy olyan családban nőtt fel, melyben a szeretet, az érzéseket, nem igazán mutatták. Erre Violet segítségével jönnek rá. Persze sejthettük volna, mivel minden megmozdulása, beszólása egy újabb gúnyolódásnak adott utat. Tipikusan az a karakter, aki kőkeményen nő képében él bennünk, közben egy érző lélek.

Addison-ék kifognak egy érdekes esetett, páciens. Angie és párja, lehetséges meddőség miatt keresi fel őket. A vizsgálatok negatívak mindkettőjüknél. Ez még semmi. Közben kiderül, hogy nem szeretne gyereket a nő, mivel gyógyítatlan betegségben szenvedhet. A vizsgálatok eredményei alátámasztják elméletét, de mit sem ér az élet egy gondos odafigyelő nélkül.

Pozitívumként emelném ki Naomit. Újra elkezdett randizgatni. A felállás roppant érdekes. Voltak utalgatások az előző rész/részekben, de nekem nem esett le a tantusz. Dell állhat a képben. Ez minden megmagyarázna. Már ami Sam felháborodását eredményezte, egyik beszólását követően. Most vagy elaludtam a lényeges részt, vagy konkrétan nem mondták ki, hogy kettőjük között lenne valami. Meg nem mondom. Addison és Pete kapcsolata is, mintha újabb szintre lépett volna, de csak mintha. Elcsattant egy csók, de Addison néni csak játszadozik. Nem akarja elkötelezni – egyelőre – magát, de biztosra akar menni. Cooper és Violet kapcsolata, amolyan semmilyen. Jöhetne az a várva várt csók, mert kikészülők.

Pluszba egy fél értékkel megelőlegezném neki a mozgolódását, de tartom magam az előzőekhez. Ha nem volna a GA-spinoffja tutira cancel-t kapott volna az első pár részt követően. Mindenképpen végig fogom nézni, ha már belekezdtem. Nem akarom elpocsékolni rá az időm, de nagyon úgy tűnik, hogy azt csinálom.

Track list:
Turn My TV On by Van Hunt
Lord, How Long? by Tom McRae
All We Are by Matt Nathanson

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Kora esti videóanyag: Survivor és TAR

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 19:27-kor a(z) videó témába.

Miután szépen megvitattuk a felállást a Survivor: Gabon (17. évad) és a The Amazing Race 13. évadjával kapcsolatban, adjuk át magunkat a mozgóképeknek. Természetesen a promozás nem csak képügyileg folyik, hanem mozgóképügyileg is. A tovább mögött rátaláltok a utóbbi casting előzetesére, valamint előbbi négyféle ajánlójára. (Ne habozz, klikk mögé.)

Tovább…

Kommentáld!

Összeálltak a nagycsapatok: Survivor: Gabon és The Amazing Race S13-casting

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 18:19-kor a(z) casting,Promo témába.

A CBS-nek van két nagyszerű versenyzős reality-je, melyet jobban szeretünk, mint a FOX és az ABC táncikálos vagy éppen éneklős reality-jét. Fogalmazhatnánk, úgy is, hogy más életkort céloznak meg, de nem Európáról beszélünk, hanem egy felemás Amerikáról.

Délutáni hírmorzsáink között említést tettünk a közelgő Gabon-ról, ahol több kisebb híresség helyet kapott. Mielőtt rátérnénk a szereplőkre, fixáljunk le egy-két dolgot. A duplarészes premierje szeptember 25-én lesz. Előzetesen, nem így tervezte a csatorna, csak változott a felállás és halasztania kellett egy héttel. Továbbá azt se tessék elfelejteni, hogy ez lesz az első olyan évadja, melyet akár HD-minőségben élvezhetünk végig, hiszen abba került felvételre. Hát nem csodás.

A készítők egyébként nem tértek el a megszokott felállástól, azaz jön a nép, akit először két csapatra oszt szét. Amikor már kritikusan alacsony lesz a csapat létszám, értsd: amikor már csak 10-en vannak játékban, összevonásra kerül és harc a végsőkig.

Ha már szóba esett híreink között a casting, akkor térjünk ki egy pár érdekességre. A szereplőválogatásnak megint nem húztak életkor határt. Ugyan úgy megtalálható fiataloktól elkezdve öregig mindenki, valamint színesbőrűtől a fehérig. Ki kell emelnem közülük Crystal Cox, aki hajdanán az Athéni olimpián 4×400-asban aranyérmes lett. Emellett még helyet kapott egy videójáték világbajnok, egy színésznő is a sok ismeretlen között.

Három napra rá, szeptember 28-án startol el a The Amazing Race 13. évadja. Szintén egy olyan game reality, amit várunk, de még mennyire. Az AXN az elmúlt évben három évadját tűzte premierre, ami nem kis teljesítmény. Sajnos a 11. után már nem jön a folytatás, hiszen a Survivort helyezik műsorukra. Ennek ellenére nem kell csalódnunk. Most sem lesz hiányunk versengésből. Igaz nem vagyok fanatista rajongója, de azért nyomon követem az aktuális történéseket.

Ellentétben a Survivor-rel, még nem HD-minőségben élvezhetjük. Kicsit szomorú hír, hiszen mi ez a diszkrimináció, de majd a következőt. Azt kell mondanom a szereplőválogatás szintén remekül sikerült. Egyaránt vannak benne plázacicáktól elkezdve házaspárokon keresztül jóhaverok.

A tovább mögött találjátok meg mindkét sorozat casting képeit.

Tovább…

Kommentáld!

Emlékeztető: Majomszeretet

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 14:15-kor a(z) magyar ajánló,Promo,videó témába.

Ma. 14:40-től az RTL Klub műsorán: Majomszeretet (Love Monkey) – 1×01.

Ha netán valaki hamar felkapná a fejét, akkor azt megértjük. Kicsit elpuserált cím, de szerencsére nem mi adtuk neki, hanem a csatornán belüli marketingesek. – gondolom én. Másrészről a sorozat a Nagymenők, azaz Beautiful People helyére érkezett, ami nagy nehezen csak véget ért. (Sajnos részemről kaszát kapott, mert a végére túlzottan csöpögősre sikerült.

A Love Monkey sem érte meg az évadfináléját. A CBS műsorán ment le a 2005/06-os idényben, ahol sajnos alacsony nézettsége miatt – ha jól tudom – megkapta a harmadik részt követően a cancel-t. Összesen nyolc részről van szó, amik később a VH-1 műsorán kerültek leadásra.

A koncepciója Tom-ról szól, aki tengeti életét egy New Yorki lemezkiadónál. Barátai szerint „aranyfüle” van, kiszúrja mérföldekről a tehetségeket, azonban ezt a égnél koránt sem látják így, ami miatt menni kell. Elhatározza, hogy újonnan felfedezett előadójával megalapítja a saját kiadóját, de csak első hallásra tűnik ez olyan könnyűnek. Szerencséjére barátai ott vannak mellette és ott segítenek ki, ahol csak tudnak. (Jah, és azt se feledjük ki a sorból, hogy barátnője is kirúgja.)

Szereplők között ott van Thomas Cavanagh, akit elsőként az ED által ismertem meg. Ott ügyvédi pályája fuccsolt be, némi deja vu érzés legyen benne. Szerepelt emellett a Scrubs-ban, valamint az Eli Stone-ban. Ezenkívül még kiemelném a Tru Calling-os Jason Priestley-t, a Jericho-os Christopher Wiehl-t, a Miss/Guided tanító nénijét Judy Greer-t, valamint a Justice-os Katherine LaNasa-t.

Még nekem se volt szerencsém hozzá, ezért rávetem magam a hazai premierjére, és ha mindenki úgy akarja, estére érkezik róla a véleményem. Addig maradnak a promoképek, valamint egy előzetes, melyeket a tovább mögött találtok meg.

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 14:03-kor a(z) Hírek témába.

  • A holland Dutch TV egy érdekes reality készítésébe kezdett bele. A projekt a Prisoner of Love címet viseli, melyben ex-sittesek vakrandijaival fog foglalkozni. Természetesen a sztori koránt sem ért véget, hiszen a végén az lesz a feladatuk, hogy kiderítsék: milyen bűnt követett el a másikjuk. (További részletek a NyPost-on)
  • Hamarosan jönni fogunk a Survivor: Gabon castingjával, de előjáróban annyit tessék megjegyezni, hogy a csapatban helyet kapott Crystal Cox, aki az athéni olimpia 4×400-as győztese lett. Most megméretheti magát a természettel.
  • WTF? A TMZ hírei szerint, ott lesz Michael Jackson – a nózís bácsi – az MTV Movie Awards 2008-on, ahol Janet testvérével díjat fog ajándékozni az egyik szerencsés győztesnek. Huh. Ennek van bulvár képviselete.
  • Az ABC szeptember 30-ára egy érkezes produkciót hoz el a képernyőre Half Their Size címen, melyben nyolc Mississippi lakos lesz célkereszen kilenc hónapon át.
  • A Spike TV megint örült koncepciót tervez műsorára bocsájtani, melynek a Jesse James is a Dead Moon címet kölcsönözték. A produkcióban J.J. fog örült elképesztő kísérleteket kipróbálni, mint például egy feltunningolt nitro-mentángázzal töltött motorral meglépni a 200 mérföld/órát. Premierje februárra várható.
  • Kiefer Sutherland egy interjú kapcsán megmondta a frankót, miszerint nevetséges, hogy a színészek milyen magas fizetést kapnak, míg azok az emberek, akik rendesen teszik a dolgukat, akikre szükségünk van nap, mint nap – célozva a mentősökre, tűzoltókra, tanárokra, rendőrökre – alig kapnak valami fizetést. Ha valakit érdekel, itt folytathatja.
  • J.J. Abrams megint beleültette a bogarat a fülünkbe, mivel kijelentette hogy a Fringe-et bármikor be tudják fejezni, mivel a finálé jelenetei már ott van a fejében. Tehát a FOX-on múlik minden, mennyit akar belőle majd a közel jövőből, de annyi fix, hogy a befejezés képei öt-hat évad múlva is szintén belepasszolnak a összképbe.
  • Hogyan függ össze a Project Runway-es Tim Gunn és a Tide mosópor? Ez az oldalon mindenen ki fog tisztulni! xD
  • Az HBO-t érdekelné Edward Norton által készített Obama-dokumentumfilm. Az különcsége abban rejlik, hogy az elmúlt két évben Norton és csapata ott volt az első amerikai színesbőrű elnökjelölt minden napjában, melynek anyaga nagyon durva koncepciók kivitelezéséhez adna akár alapokat.

Kommentáld!

Déli előzetes: Hole in the Wall U.S.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 12:47-kor a(z) Hírek,videó témába.

Hírmorzsák írása közben találtam néhány infót a közelgő Hole in the Wall. Esett már szó pár nappal ezelőtt róla, hiszen az angolokhoz már megérkezett a japán produkció. Amerika sem mondhatott rá nemet, ezért a FOX úgy döntött, hogy leg olyan jó fej és honosítja hazájukban. Terveik szerint, az első héten egyből három darab epizódot láthatunk belőle! Yeah. Az elsőt szeptember 7-én (vasárnap) 20:00-tól, a másodikat 9-én (kedd) 21:35-től melyet a Fringe fog felvezetni, míg a harmadikat (csütörtök) 11-én 20:00-tól. Első évadja 13-epizódos lesz, mely végül a csütörtöki napon fog elhelyezkedni, magyarán be kell bizonyítania, hogy remek felvezetője lesz az utána következő Kitchen Nightmares második évadjának.

Részemről már bizonyított. Igaz a japán verzióra nem merészkedtem rá, de talán nem is tudtam volna. Az angolból kiindulva ott leszek a nézői között, persze csak archívum kapcsán, mert élőben ugyan nem fogom, pedig tudnánk. (Fercsa, megoldotta már egyszer-kétszer!) Ajánló-kritikámat tessék elolvasni, mert kicsit a körmére jártam a dolgoknak. A koncepciója egyébként pofon egyszerű: Embertetrisz.

Mivel a csatorna örült nagy promozásba kezdett, ezért figyelem felkeltés gyanánt már meglepett bennünket egy háromperces összeállítással, ami a közel jövőben fog műsorra kerülni. Rohadjak meg, ha nem néztem meg kétszer egymást követően. Nagyon poénos, már ebben kimutatódik, akkor mi várható?! Gondolok itt arra a jelenetre, mikor az duci csajnak kell átférnie egy balett felállású résen. Eszméletlen. Nem kell a tovább mögé kattintani, mivel nem dugom el. Tessék egyszer minimum meglesni és jöhetnek a vélemények. Egyszer nézhető, de nem elhanyagolható.


Kommentáld!

Évadnézettség: One Tree Hill – 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 12:05-kor a(z) Évadnézettség témába.

One Tree Hill, avagy hazai címen Tuti gimi. Már a premier alkalmával belopta magát a szívembe. Két-három megszakításban ledarált a harmadik évad közepéig a sztorit, aztán valahogy félbe maradt a folytatás. Remek sorozat, remek tini, csak éppen alacsony nézettsége mindig a frászt hozza ránk, amikor szóba került az esélylatolgatása a következő évadra, mármint az évadberendelési esélyei. Holnap érkezik a hatodik évad, ennek örömére nézzük meg, miképpen teljesített az elmúlt két idényben.

Felvezetője az America’s Next Top Model hetedik évadja volt. Ellenfelei között helyet kapott a CBS részéről a Criminal Minds (S2), a FOX részéről a Justice (újonc), az ABC részéről a Lost (S3), míg az NBC részéről a The Biggest Loser (S3).Nyitása nem sikerült annyira rémesre, mint hittük, hiszen 3.64 milliójával az elkövetkezendő nyolc részig csúcsot állított fel. Szereplése az első menetben nagyon ingadozó volt. 4×05-öt nél sikerült magára szedni az előző epizódhoz képest 12%-os, azonban három hétre rá ebből 8%-ot fokozatosan lefaragott, majd jött a mélypont 21%-os további csökkenésével.

A téli szünet előtt, viszont megtáltosodott és beállította az évad legnézettebb részét. Az se feledjük ki a sorból, hogy a valós ellenfele már csak a The Biggest Lose és a közben megérkező Day Break volt. Január-februárra visszatért öt epizóddal, melyek már a 2.5 milliót se érintették átlagosan. Ekkor ellenfelei már a FOX-tól az American Idol (S6), az NBC-től a Deal or No Deal (S2) volt. A többiek maradtak.

Az utolsó hat rész májustól került műsorra. Az NBC Crossing Jordan-jével is összemérhette erejét. Ez első héten még sikerült, azonban a folytatásban állandó esést produkált egészen a szezonfináléig. Időközben újra változások történetek, hiszen megérkezett az ABC-re az American Invetor (S2), míg a FOX-ra a So You Think You Can Dance (S3). Az évadnyitó- és a évadzáró epizód között 30%-os csökkentés rajzolódott ki, ami nem éppen kedvező, de a CW-s adott neki egy újabb esélyt.

Legnézettebb rész: 4×09 – Some You Give Away.
Mélypont: 4×20 – The Birth and Death of the Day.
Célközönség kedvence: 4×09 – Some You Give Away
A premier és a finálé közötti különbség: -30%-ot csökkent.
Nap/Timeslot: szerda, 21:00.
Felvezető: America’s Next Top Model (S7).
Ellenfelei: Criminal Minds (CBS), Justice (FOX), Lost (ABC), The Biggest Loser (NBC).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték. Újdonságként feltüntettük %-ban, hogy az előző részhez képest, milyen teljesítményt hozott.)

Tovább…

Kommentáld!

Évadnézettség: America’s Next Top Model – S10

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 31, 0:39-kor a(z) Évadnézettség témába.

Tegnap elmulasztottuk a beígért napi évadnézettséget. Aggodalomra semmi ok, mivel ma reggel duplázni fogunk, mivel pénteki és vasárnapi nézettséggel lekésőbb kedden (, hétfőn kábelnézettséggel) fogunk jelentkezni. Abban reménykedünk, hogy végre visszaáll forrásoldalunk a rating közlésre. Majd meglátjuk, tehát vasárnap három évadnézettséggel – kettő reggel, egy este – tessék számolni.Most folytassuk az America’s Next Top Model 10. évadjával a sort.

Ennél a szezonnál sem történt a premier alkalmával duplázás. Ellenfelei között a Big Brother (CBS), Moment of Truth/American Idol (FOX), Wife Swap (ABC), Deal or No Deal (NBC) „húzta meg” magát. Muha-ha, inkább az Az ANTM-re kellene ezt elmondani. Midseason-os szereplése nagyon alacsony nézettséget produkált. Elsőként arra hívnám fel a figyelmeteket, hogy az előző premierhez képest -26%-os csökkenést produkált, azaz 5.15 millió helyett mindössze 3.80 millióval indult el. A papírforma adta magát! Jöttek a hullámhegyek, majd a hullámvölgyek.

Utóbbi megint a különkiadás epizódnál érte utol őket, azaz a klipsó-nál, amit nem is értek minek raknak bele. Mindenesettre innentől csak fel felé vezethetett az útja, kisebb csökkenésekkel fűszerezve. A fináléval megint jobban zárt, mint ahogyan megszokhattuk. 19%-ot hozott pluszba össze a nyitáshoz képest.

Legnézettebb rész: 10×13 – And the Winner Is…
Mélypont: 10×08 – Top Model 10 Confidential.
Célközönség kedvence: 10×13 – And the Winner Is…
A premier és a finálé közötti különbség: +19%-ot növekedett.
Nap/Timeslot: szerda, 20:00.
Felvezető: nincs.
Ellenfelei: Big Brother (CBS), Moment of Truth/American Idol (FOX), Wife Swap (ABC), Deal or No Deal (NBC).

(A tovább mögött a rating-mutatók, valamint az hozzájuk kapcsolódó milliós nézettség érték. Újdonságként feltüntettük %-ban, hogy az előző részhez képest, milyen teljesítményt hozott.)

Tovább…

Kommentáld!

Private Practice – 1.05 – In Which Addison Finds a Showerhead

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 30, 23:49-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/24
Írta: Marti Noxon, Shonda Rhimes
Rendezte: Julie Anne Robinson

Addison nem bírja kiverni a fejéből Pete-et. Állandóan vele álmodik, melyet pletykás barátnőinek is kikotyog. Maya azzal keresi fel, hogy feltehetően nemi betegséget kapott el. Nem tudja mitévő legyen, hiszen az orvosi titoktartás köti, de még is csak Naomi lányáról van szó. Cooper már-már lendületbe volna Violet-nél, azonban felbukkan Alan, aki teljesen elcsavarja fejét. Dell belevág a nőgyógyászatba, azonban koránt sem úgy működik minden, ahogyan azt a próbák során véghezvitte…

Megjegyzés: Eljutottam az évad feléig. Példát statuálok. Amolyan „kényszerdarálásnak” vetettem alá magam. Most hallasz először róla? Nálam megszokott dolog. Akkor szoktam beiktatni, amikor kíváncsi vagyok egy adott sorozatra, viszont az elején a színvonal az elvárásaink/elvárasaim alatt teljesít. Szerencsére félúton, mintha kezdene magára találni, ami jócskán ráfér. Mindegyik főszereplő nagyon bejön, inkább a történettel volnának gondjaim és azzal a bizonyos: „már megint kaptunk egy-két különleges esetet” felállással, ami teljesmértékben áthatja az egész történetét.

Most vettem észre, hogy minden epizódnak van valami mondani valója. (Tapsot nekem!:) Noha megszokott sémáról lenne szó, tehát gondolnom kellett volna rá már a kezdetekben. Aki látta, annak hamar leeshet az egész, hiszen a szex került középpontban. Elsőként Addison álmaival kezdődött minden, amelyben ott volt álmai pasija, azaz Pete, akivel csak nem akarja olyan könnyedén újra összeszűrni a levet. Kár, pedig nagyon élvezném a felállást.

Másodjára Maya barátnőjének a lehetséges nemi betegsége, amit magára kellett vállalnia. Ismételten a szex, hiszen ilyen betegség csak védekezés hiánya mellett léphet fel. (Itt ragadjunk le egy pár mondat erejére.) „XY- kromoszóma volnék”, ezért a nőgyógyászatot csak távolból ismerem, azonban annyit sejthettek volna a leánykák, hogy egy ilyen komolynak hangzó – tehát hétköznapi nyelvben nem hallott – betegségnél: előzetes vizsgálatokat hajtanak végre és nem csak úgy felírnak gyógyszereket, a két szép szemünkért. Tudom, ez csak egy sorozat, ahol a tudatlanság uralkodik 13 éves korában, de ne süllyesszük a színvonalat le.

Harmadszorra Alan felbukkanása jelentette a szex-et szemünkben. Tudom, nem történt semmi, de Violet és közte annál több. Leányzónk még mindig fülig szerelmes bele. Tipikus felállás következhet, azaz legyünk csak barátok, aztán később visszahódítalak. Csak akkor lép fel a probléma, ha az újjal a közös nagycsaládos életet tervezik. Újra pofára esik szegényke. Itt kell egyetértenem Cooper-rel, miszerint mindig hozzá megy elpanaszolni bánatát. Utóbbi részéről kaptunk egy átlagos mellékvágányt, ahol egy futó kapott helyet. Szintén badarságnak találom, hogy egy Olimpiai selejtezőt az este/éjszaka alatt rendeznének meg. Másfelől ne feledjük ki Dell nőgyógyász-pályafutását se. Chris Lowell karaktere mindig színt tud vinni a sorozatba, szerepeljen bármilyen jelentben. Végezetül Violet páciense, akit majdnem bántalmaztak.

Értékbeli változás nem történt az előző epizódhoz képest. Tartja a szintjét. Talán, mintha magára talált volna, de nem akarom elkiabálni, mert csak sírás lenne, az öröm vége. Most viszont tovább kellene építeni a különböző szerelmi kapcsolatokat, mert a végtelenségig nem húzhatják el. Egyszer úgy is szóba kell hozniuk az újabb szinteket.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Private Practice – 1.04 – In Which Addison Has a Very Casual Get Together

 
Beküldte: Kanyecc 2008 August 30, 22:22-kor a(z) Private Practice témába.


Premier: 2007/10/17
Írta: Andrea Newman
Rendezte: Arvin Brown

Addison party-t csinálna a kollégákkal otthonában, azonban valamiért mindenki elfelejt visszajelezni neki, amitől kiakad. Ezt az állapotát tovább tetőzi egy titok, melynek gondolatára Dell vezeti rá. Violet jól megvan mindaddig, míg fel nem bukkan Naomi-nál Cammi-t, ex-pasijának jelenlegi nője. Cooper egy tinédzsert kezel, akinek látszólag semmi baja, viszont elcsavarta a fejét az a bizonyos „vakszerelem”…

Megjegyzés: Esélylatolgatásokkal hagyjunk fel. Megkapta a második évadjára szóló berendelését, ami napról napra egyre közelebb. Ezzel a tudattal próbálom magammal megértetni a felállást. Oké a PP-ben van valami, ami mindenképpen odaültet a képernyő elé. Mivel nem vagyok Grey’s Anatomy-rajongó, sőt az első évad harmadik részét sem tudtam végig nézni, így nehezen keresném – találomra – a titoknyitját benne. Magamra vagyok utalva. Szerencsére nem adtam neki kaszát, inkább folytattam, mint az oly sokszor szoktam. Meglepetésemre, nem vettek vissza a szerelmi mércéből, de a viccesebb megmozdulásokat jelenesettben: tudtam értékelni.

Ilyen volt Addison bulija, amire senki nem jelezte az ottlétét. Kicsit kínos lehet. Vannak a munkatársak, akik a téma hallatán mindig más irányba terelik a szót, ezzel kibújva az egyenes válaszadás alól. Az elején roppantul mókása sikerültek, ezek a jelenetek, de amikor változott a felállás, azaz vérre ment az egész, akkor szalad el a szekér alóluk. Turner mellékszála, valamelyest helyre rakta a dolgokat, mert tényleg sikerült egy egyedi esetet kifognia. – erre a megjegyzésre később – azaz lejjebb – visszatérek.

Számomra az epizód legnagyobb jelenete az volt, amikor Violet és Copper meglátta Cammi-t feltűnni Naomi irodájában. Utóbbi, úgy a mendő anyukáknak nyújt vigaszt, valamint több száz dollár ellenében esélyt egy olyan terhességre, melynek kihordása minimális %-k mellett sikerül. Reális viszonyítási alapot nem tudok mondani, viszont Violet-nek beleültetik a bogarat a fülébe és kíváncsisága határtalan lesz, de emellé társul a megtartoztatása, ami a „jobb tudatlanság” összképében nyilvánul ki. Persze mi sejtjük, hogy ez csak egy állapot.

Szerelmi szálak ide vagy oda. Most a készítők megleptek bennünket egy igen egyedik esettel. (Fenti gondolatmenetet folytatnám.) Nem furcsa nektek valami? Ebbe a magánklinikába csak olyan betegek járnak, akik nem éppen hétköznapi problémák megoldását „keresik”! …de nem? Komolyan, egy influenzás beteget nem kezeltek vagy szénanáthában szenvedőt. Mindig valami extrém jön a képbe, melynek megoldásaira az orvosi lexikonok apróbetűs bekezdéseinél lehet jobbik esettben megtalálni. Vannak ennél egyedibb esetek, mint a most következő! Pete-nek egy ájulásos öregembert kell megmentenie, míg Coopernek a vakszerelem ellen kell hadjáratot indítania. Reménytelen felállások, de egyszer a megoldás orvosolva lesz. Ahogyan Dell nőgyógyászati tehetsége.

Az előző epizódnál fényévekkel jobb. Volt benne buzgóság, szerelem és nem utolsó sorban humor, ami nagyon feldobta nálam az összképet. Innentől a sorozat már csak padlót foghat. Folytatni folytatom, már csak a csajok miatt, hiszen ez valójában egy Született feleségek magánpraxisa. Örült hasonlat, de a Született nyomozók után nem annyira.

This entry has a rating of 2

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats