Emlékeztető: 5 nap az élet (újra)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 31, 18:44-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 20:10-től az M1 műsorán: 5 nap az élet (5ive Days to Midnight) – 1×01. (újra)

Ha nem csal az emlékezetem, akkor néhányszor pótolhattuk volna már az 5 nap az élet című minisorozatot, hiszen januárban volt premieren – talán egy kicsit korábban/később – aztán volt belőle ismétlés nyáron és most ősz végére az M1 újra műsorára tűzte. Aki nem pótolt még mindig – magunkra gondolok –, annak itt a remek alakalom. (Úgy sem fogom megnézni a finálét! Egyszerűen nem izgat.)

Kommentáld!

A Fox-nak nem kell a King of the Hill

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 31, 14:26-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09 témába.

Hoppácska, erre nem számítottam volna. A FOX tegnap közzétette, hogy a továbbiakban nem tart igényt a King of the Hill című rajzfilmsorozatára. Nem kaszáról beszélnünk, hanem inkább befejezésről, hiszen a 13. évad idén rendesen ott lesz a vasárnapi timeslotban, azonban jövőre – 2009/10-es idényben – már nem fog visszatérni.

Ha jobban belegondolunk, akkor a leépítés teljesen rendjén van, hiszen érkezik midseasonban a The Cleveland Show, ami a Family Guy spinoffja, valamint a Shit Up, Shit Down. Ennek fényében megvan a hely számukra, ha felváltva kerülnek premierre. A sorozat 1997-ben startolt el, nézettsége nem a leggyengébb a csoportjában, mivel az American Dad rosszabbat hoz, ellenben a csatorna úgy vélte, lejárt az ideje. És ha már vége, akkor illő ellátogatni a Save King of the Hill petíciós oldalára. Mint halottnak a csók! – kb. ennyi értelme van kitölteni, mert a szabad timeslot elengedhetetlen és a rajzfilmeknek mindenképpen vasárnap kell menniük. Együtt többre viszik, mintha kiragadnak egyet-egyet másik napokra!

Kommentáld!

The CW. Melrose Place. Reboot!

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 31, 13:16-kor a(z) Hírek témába.

Egy álom valóra vált. Gondoltátok volna annak idején, hogy mindkét kedvenc a ’90-es években született? és hogy új köntösben látjuk majd viszont valamelyik külföldi országos-, esetleg kábeles csatornán? A THE CW valóra váltja vágyainkat, álmainkat!

Minden tavaly kezdődött, amikor a Beverly Hills 90210-re újra feldolgozták. Sokan már az elején rosszmérvűen leszóltuk, hol ott, semmit se tudtunk. Mi – gurusok – teljesen kellemeset csalódtunk benne, sőt három részt követően is mérhetetlenül elégedettek voltunk, ami nem sokszor mondható. (De hát ezt TI is tudjátok, már ha rendszeres olvasóink vagytok.) Tehát nálunk befutott a 90210. Az idei évet tekinthetnénk a remake-kek évének, hiszen nem csak a 90210 érkezett meg, de az ABC-re a Life on Mars, amit valójában az angolok fejéből pattant ki. A sor koránt sem ért véget, hiszen az NBC-re megérkezett Kath and Kim, eredetileg ausztrál szitkom feldolgozása. Ez így előjáróban három, de midseason-ben jön az In The Motherhood, amiről hamarosan több infót fogunk közölni.

Jelen pillanatban, szerintünk a legjobb tinisorozatok a The CW gyártja. Ott van a Gossip Girl – kulisszatitok következik –, a blogunk legnagyobb forgalmát hozza. Ne feledkezzünk meg a One Tree Hill-ről, ami szintén nagy kedvencük, de régebbenyről a Gilmore Girls-t is hozhattam volna példa gyanánt, ahogyan a kevésbé népszerű Hidden Palms-t.

Szeptemberben közepén jelenthette be igényét a THE CW a Melrose Place-ramake által, ami már be lett rendelve. Ha minden jól megy, akkor bizony ott lesz a következő idényben, a 90210 társaságában. Én lennék a legboldogabb, ha ez így történne. Utóbbinak megvan a teljes évad berendelése, már csak a másodikra kell megpuhítania a fejeseket.

6 Hozzászólás

Hazai előzetesek: CSI: Miami helyszínelők (3×24) + Gyilkos elmék (3×04)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 31, 12:28-kor a(z) videó témába.

A jól megszokott módon hazai előzetesekkel nyitnánk a napot, mert kit ne érdekelne, hogy mi lesz ma este a tévében. Nos, a CSI: Miami helyszínelők harmadik évadjának záró részéhez érkezett. (Jövő héttől New York-i helyszínelők jönnek a helyükre.) Aztán lesz még Gyilkos elmék 3×04. Fogyasszátok őket egészséggel.

CSI: Miami – 3×24 – 10-7


Criminal Minds – 3×04 – Children of the Dark


Kommentáld!

Esti előzetes: Scrubs – 8. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 30, 22:56-kor a(z) videó témába.

Megérkezett a Scrubs újdonsült évadjának újabb előzetese, amely már nem az NBC színeiben tündöklik, hanem az ABC-ében. Nem feledni, midseasonben érkezik, szóval lehet pótolni, mert tényleg nagyon nagy szitkom. Hazánkban negyedik évadjáig ment le. (Klikk a tovább mögé.) (Előző kettőt itt és itt nézzéhetitek újra.)

Tovább…

Kommentáld!

Bones – 4.05 – The Perfect Pieces in the Purple Pond

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 30, 13:47-kor a(z) Bones témába.


Premier: 2008/09/24
Írta: Josh Berman
Rendezte: Jeannot Szwarc

Egy fiatal Ehler-Danlos fiút holtan és egyben fejetlenül találnak egy tározónál. A csontokból hamar összeáll egy kép, viszont a fejhiánya miatt nem tudnak elindulni, ezért a jellegzetes cipőt választják. Így jutnak el a családjához, valamint múltjához. Jack még mindig maga alatt van Angelaval való szakításuk után. Sweets meglátogatja Zack-et a diliházban, míg Booth hátfájással küszködik…

Megjegyzés: Megérkeztünk az eddigi epizódok mélypontjához. A mostani részt nem éreztem annyira lendületesnek, annyira erősnek, amint az előzőeket. Kevesebb volt a humoros momentum benne, sőt Booth se hozta megszokott formáját. Az a fránya hátfájás ennyire elbánt vele? Nagyon úgy tűnik. Az eset sem kötött le annyira, viszont a mellékszál hozta a meglepetéseket. Gondolok itt Zack feltűnésére, valamint egy újabb gyakornokra, aki megint csak becsötölt. Sosem lesz Brennan-nak.

Kezdjünk mindent az elején. Booth hátfájában szenved, ami kihat az egész részre. Egyáltalán nem hozta a viccesebbik felét. Elsütött párat, de inkább voltak erőltetetek, mint poénosak. Kaptunk egy fiatal holtestet, akinek Ehler-Danlos-a volt. Nem éppen a legjobb betegség. (Lehet rákeresni wikipédián.) Önmagában már ez is lehúzta a színvonalat. A sor koránt sem ért véget, tehát folytatom.

Jack maga alatt van, még mindig. Angela ennyire megérintette. Gondolom én, az események a harmadik évadban történhettek, mert itt a folytatásban nem emlékszem ilyenre. Meglepetés – legalábbis nekem az volt – feltűnt Zack, a dilis-zseni. Igazából nem tudom, milyen kötödés kapcsolja kettőjükhöz. (Valaki helyre tenne?) Brennnan sorba kiüti a gyakornokokat. Megint kifogott egy olyant, akinek nincs ki a négykereke. Az már csak egy másik dolog, hogy az első alkalomtól provokálta.

Mélypont? Igen, ennyire alá nem kellett volna adni. Hogyan dobhatnák fel? Hozzák az évadpremier hangulatát. Akkor éreztem a legerősebbnek. Jót tett a sorozatnak a költözetést. Nem tudom, miképp vélekedik minderről lelkes Bones látogatónk, rocker8ivi. Várjuk kommentjeit.

Track list:
“Set Free” by Katie Gray
“Something Old, Something New” by Caroline Westfall, Patty Smith, Paul Kean, Peter Lewey, and Stuart Kabak
“Push the Feeling On” by The Nightcrawlers

1 Hozzászólás

Plakátba zárva: Gossip Girl – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 29, 22:24-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Igazából sok újdonságot nem láthattok, mert annak idején kiposztoltuk a hivatalos második évados plakátokat, de ha már az egyik forrás oldalunk összegyűjtötte szöveggel és szöveg nélkül, akkor szerintem áldozzunk rá egy bejegyzést. Egy részig jutottam vele, a pilotig, tetszett is mint állat, viszont a pótláááááásss… Fogalmam sincs mikor lesz!

Tovább…

1 Hozzászólás

Fringe – 1.06 – The Cure

 
Beküldte: tess 2008 October 29, 20:13-kor a(z) Fringe témába.

Premier: 2008/10/21
Írta: Brad Caleb Kane, Felicia D. Henderson
Rendezte: Bill Eagles

Egy gyógyíthatatlan betegség női áldozatai sorra tűnnek el, mígnem egyikük hirtelen felbukkan. A zaklatott nő aztán hirtelen meggyilkol, egy étteremnyi embert az ügy pedig az ügynökséghez kerül. Walter tézise alapján valamiféle biológiafegyverrel lehet dolguk, amit éppen élesben tesztelnek a készítők. Peter és Olivia a nyomozás során eljut egy befolyásos gyógyszercéghez, ami látszólag teljesen megközelíthetetlen. Az egyetlen esélyük a Massive Dynamics lenne, de ez törvénybeütköző segítség, aminek súlyos ára van…

Megjegyzés: Végre elérkezett az idő, amikor azt mondhatom, hogy a tökéletesre sikerült nyitójelenetet tökéletes zárás követte. Eddig az ügyek felvezetése ugyanis igen csak jóra sikeredett, de a lendület a végére folyamatosan alábbhagyott. Ez volt az első rész, aminél érezhetően volt potenciál és ezt ki is használták a készítők. Volt itt ugyanis minden, amit már jó ideje nem láthattunk ennyire nyíltan és fedetlenül országos adón. Gondolok itt a durván véres nyitójelenetre, a fejnélküli nő boncolására vagy a morális kérdésekre. A nyers társadalomkritikára, miszerint a multik irányítják még Amerikát is. Súlyos képi világ súlyos mondanivalóval és mégis egy remek rész lett!

Ez részben köszönhető annak is, hogy tényleg érezhető a high-concept hatás. Eddig ugye az aktuális ügy állt az előtérben és a „részekből egészet” felfogás meg a fináléban kapott némi szerepet. Most szinte teljesen megfordult a sorrend. Az ügy megoldása még mindig központi szerepet tölt be, de végre foglalkoznak a kirakóssal is. Méghozzá nem gyengén. Durva kapcsolati háló alakul/alakult ki, ami érzésem szerint még sok lehetőséget tartogat. Gondolok itt Nina Sharp és Peter egyezségére vagy éppen Walter és Sharp egykori kapcsolatára. Sok-sok lehetőség, melyben tényleg van ötlet.

Emellett ott van még Olivia karaktere is, akit érdekes módon formálnak. Kaptunk némi eredettörténetet itt is, de a lényeg most sokkal inkább Esterbrook fenyegetésén és persze Broyles kijelentésén van. Az meg már csak tényleg külön öröm, hogy a Figyelő ismét cameozott egy lazát. Igaz a mostani szerepe nincs rajta egyetlen stáblistán sem, de azért a hotel bárjában ott volt.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Fringe – 1.05 – Power Hungry

 
Beküldte: tess 2008 October 29, 18:54-kor a(z) Fringe témába.

Premier:  2008/10/14
Írta: Julia Cho, Jason Cahill
Rendezte: Christopher Misiano

A csapat egy furcsa liftbaleset után nyomoz, amikor is Walter érdekes felfedezést tesz. A liftben utazók már halottak voltak a becsapódáskor, méghozzá áramütés következtében. Sőt kiderül, hogy a liftben utazók közül egy ember nem halt meg. A nyomok ismét Walter egykori kísérleteihez vezetnek, valamint egy körözött doktorhoz, aki illegális emberkísérleteket végez és ezzel megváltoztatja az alanyait. Eközben Olivia folyamatosan hallucinál John visszatéréséről…

Megjegyzés: A mostani rész némileg eltér az előző részben felvázolt sémától, de még nincs okunk panaszra. Igaz majdnem egy tipikus random részt kaptunk, egy random esettel, de még bőven nem „monster of the week” effektusról van szó. Itt leginkább arra gondolok, hogy van valamilyen szintű kapcsolat az előző résszel. Először is John Scott szerepeltetése nem kis bátorságra vall. Egész eddig megpróbált a sorozat a földön maradni, ami többé-kevésbé sikerült is.  Most viszont egész fura érzés volt látni John-t. Nem tudtam eldönteni, hogy most szellemet lát Olivia, vagy egy élő embert? Vagy csak a stressztől hallucinál? 

Talán ennek is köszönhető, hogy a részben szereplő ügy most kissé a háttérbe húzódott. Nem is baj, mivel a Fringe alapból szerializált sorozatnak készült Lost mintára, így nem szabadna benne ennyi epizódszerepnek lennie. Walter mondjuk a végén frankón rendbe is tette a dolgokat és hirtelen visszatértünk a földre, hogy aztán kapjunk egy újabb pofont.  Bizony, megint ott vagyunk ahol elkezdtük, vagyis John léte még mindig kérdéses. Az előző részekből pont ezt hiányoltam, pont azt, ami anno nem tetszett a Lost-ban.

Az meg végképp külön öröm volt, hogy Peter sérülései többnyire megmaradtak és hogy a „Figyelő” ismét szerepelt a részben. Érzésem szerint lesz neki még szerepe a jövőben. Igaz eddig 3 rész van betervezve, de a sorozat a következő rész után pihenőre megy, ami pedig a pihenő után történik még ismeretlen.

Track list:

Can’t Fight This Feeling Anymore (REO Speedwagon)

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Fringe – 1.04 – The Arrival

 
Beküldte: tess 2008 October 29, 17:29-kor a(z) Fringe témába.

Premier: 2008/9/30
Írta: Jeff Pinkner, J.J. Abrams
Rendezte: Paul A. Edwards

Az ügynökség egy furcsa kapszulára bukkan, ami egészen biztosan a kirakós egy újabb eleme lehet. Broyles bevonja a csapatot is a nyomozásba, mely gyorsan eredményeket is hoz. Olivia kiszúr a háttérben egy kopasz, szemöldöknélküli férfit, aki a ’80-as években talált tárgynál is ott volt. Sőt, most is ugyanúgy néz ki mint anno. Közben Walter látszólag teljesen bekattan és ellopja a kapszulát, amire egy másik férfi is vadászik…

Megjegyzés: Illő volt végre felmutatniuk a készítőknek, mert két rész alatt igen csak elment az a lendület, amit a Pilot részben láthattunk. Végre megint érződik a high-concept hatás és végre nem csak egy randomnak tűnő részt kaptunk. Ebben nagy szerepe volt a kopasz férfinek, vagyis a „Figyelőnek”, aki engem leginkább az X-aktás Cigarettázó férfira emlékeztetett. Sőt ha jobban megfigyeljük, akkor dettó ugyanaz a karakter. Egy titokzatos férfi, aki mindent tud, aki mindenhol ott van és akiről semmit sem lehet  tudni.

A nagy kérdés meddig viszik tovább ezt a karaktert a készítők. Az eddigi infók szerint Michael Cerveris karaktere 3 részt kapott, bár ez még közel sem biztos. A másik érdekes kérdés a finálé utolsó perceiben merül fel, bár erre titkon szerintem mindenki számított is. Nem akarok spoilerezni, legyen meglepetés, de úgy sem lesz. Nekem nem volt az, de tény, hogy elég rendesen felpörgette a várómétert. 

A sok pozitívum mellett azért ott volt Peter hirtelen megtérése is, ami nekem kissé gyorsnak és persze túl egyszerűnek tűnik. Az meg már végképp idegesít, hogy Walter még mindig nem mondott semmi kézzelfoghatót. Ez az eredettörténet a „Megfigyelőről” mondjuk elment, de érdemben még mindig nulla.

Track list:

Crazy – (Willie Nelson
King of the Road – (Roger Miller

This entry has a rating of 4

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats