Nézettség 11/28 – Péntek

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 30, 23:43-kor a(z) Nézettség témába.

Már-már elengedhetetlen a műsorlistáról a Polar Express, melyet szinte minden évben lead az ABC karácsony előtti ünnepekben. Az NBC megint megismételte a The Incredibles című filmet, ahogy a The Office-ból is kaptak a nézők egyet. Egyedül a The CW műsorán ment minden a rendes kerékvágásba. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

DVD-morzsák: Meglepetés Blu-ray berendelések

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 30, 21:19-kor a(z) DVD témába.

  • Az Afro Samurai jól eltűnt a színről. Ezzel szerintem mindannyian egyetértünk, hiszen még mindig nem jött ki a második évadja. A Spike TV nem feledkezett meg róla, hiszen januárban érkezik a folytatás Afro Samurai – Resurrection címen. Egy hónappal később, azaz februárban – pontosabban február 3-án – kapható lesz DVD-n, Blu-ray formában, valamint rendezői változatban. Borító egyelőre nincs, paraméterekkel kicsit később jövünk.
  • Just Shoot Me, nem mai sorozat, viszont nekünk, magyaroknak igen, hiszen az AXN műsorán jelenpillanatban tart a harmadik évadjának premierje, ami amúgy február 24-én érkezik meg három lemezen (rohadtul keveselljük a helyet) a 25 epizód(nak). Lentebb lásd a korai, ám annál biztosabb végleges borítómintáját.
  • Szintén február 24-én érkezik meg a Breaking Bad című AMC sorozat DVD-n. A hét epizódos első évad két lemezen érkezik. Részemről megvolt az évad feléig, aztán, mint ahogy a többi abbamaradt. Az előzetes becslések alapján 27 dollárért fogják vesztegetni.
  • Meglepetés, mint említettem, hiszen a Canterbury’s Law megjelenésére kiszámított volna? Hát nem sokan, hol ott nem törölve lett, hanem inkább csak befejezve, azaz nem kapott se plusz epizódos -, se teljes évad berendelést. 30 dollárért lesz kapható, szintén korai borítását lásd lejjebb.
  • Tess kedvenc kábeles realityje, a The Girls Next Door negyedik évadjának kiadását március 10-ére tűzték ki. Az ötödik évad nem régen fejeződött be. Egyébként január 27-ére tervezték volna megjelenését, ami múlt péntekig így is volt, aztán végül kijjebb tolták a dátumát.
  • A végére két hatalmas hír következzen. Tervben van a Hegylakó (Highlander), a Xena (Xena: Warrior Princess) és a Herkules (Hercules: The Legendary Journey) évadjainak Blu-ray megjelenése. Az első évadokat 2009 tavaszára tervezik és ha remek vételi számokat hoz, akkor jön a folytatás, de úgy is jönni fog.

Kommentáld!

Promo képek: The Victoria’s Secret Fashion Show 2008

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 30, 20:24-kor a(z) A hét képe,Promo témába.

Egy hetet sem kell aludnunk az idei The Victoria’s Secret Fashion Show-hoz. A CBS december 3-án, szerdán mutatja meg az 2008-as év legmerészebb ötleteit. Jönnek az örülten szexi modellek, és mint láthatjátok majd a képeken, megint lesz miről beszélni. Tess tutira nem fogja kihagyni, ti se tegyétek ezt, hiszen ezeknek a csajoknak mondanátok nemet. Remélem, senki sem annyira beteg?

Emlékeztetőt nem fogunk írni róla, ezért az se tessék feledni, hogy nem lesz ezen a napon semmi sorozat a CBS részéről. Tehát szünetelnek a szitkomok, valamint a két krimi állat. Ha valaki élőben szeretné nézni, az 22:00-tól – amerikai idő szerint – lesheti meg, melyet a Grammy díjátadó visszaszámlálós koncertje fejezi. Nem is húznám az időtöket, lássuk a képeket. Szerintetek ígéretesebb lesz, mint a tavalyi?Kommentáld!

Reklámzabálók legjobbjai

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 30, 18:25-kor a(z) videó témába.

Beszámolómat már olvashattátok, most következzenek ott létem alatt feljegyzetelt és megtalált legjobb reklámokból egy csoport. Ha lesz kedvem, időm és annál több türelmem, lehet folytatás fog érkezni belőle, de nem garantálom. Túl vagyok 100 reklámon biztosan, hiszen nagyjából két és fél órát tölthettem az előadóban, ahol voltak rövidebbek, hosszabbak, magyarok, külföldiek.

Én csak ötöt választottam ki, mert ezek akkor nagyon megmaradtak bennem. Elsőként a Mercedes Benz egyik reklámját mutatnánk meg, ahol a csóka a sivatagban hajt, mint a veszett róka. Mint észrevehetitek, a talajra verődő felhő árnyékokat kerüli ki. Vele nyitnánk, a többiek a tovább mögött.


Tovább…

Kommentáld!

Reklámmajszolók éjszakája 2008

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 30, 18:01-kor a(z) Elvagyunk témába.

Tegnap este a – huh, lesnem kell hol – Budapest Congress and World Trade Center-ben
(a volt Budapesti Kongresszusi Központban) lezajlott az idei Reklámzabálók éjszakája, amelyen a SorozatGURU Team-je is ott volt, nem beszélve arról a több száz éhes vendégről, sajtósról. A pár héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján kapott tiszteletjeggyel vágtam bele a majszolásba. Megosztanám veletek az este javát, már amin ott voltam, mert abban szerintem egyetérthetünk, hogy egy vidékinek meg van kötve a keze, főleg ha ilyen retek hideg délutánok vannak, az estékről nem beszélve.

Minden úgy kezdődött, hogy elaludtam a 16:40-es buszomat, amivel terveztem a felutazást. Nincs szomorkodásnak helye, mert egy óra múlva jött a következő, legalább meg tudtam kajálni rendesen. A felállás kísértetiesen hasonlított a Sci-Fi találkozóra, amire végül nem sikerült feljutnom. (Tess ott volt, de b*szott írni róla Elvagyunk részlegünkbe, ami havonta egyszer – jobbik esetben – bővül.) Dobtam egy telefont FERCSÁnak, tali helye végül nem a Blaha, hanem a Ferenciek tere volt. Mondanom se kelljen, most jártam ott először, pedig pár alkalommal megjártam Pestet.

Azok a fránya buszok jól kijátszottak bennünket megint, mivel ahol mi álltunk a 112-es k*rvára nem állt meg. Láttuk elmenni – azaz sejtettük és – mellettünk egyszer, kétszer, aztán inkább úgy döntöttünk, felülünk rá a túloldalt és megyünk egy potya félkört, azaz elmentünk a kiindulópontjára – Kálvin térre – és onnan az a célállomásra, az Alkotmány útra. 19:15-re érhettünk oda, a nép java már benn volt, sorba se kellett állnunk.

Tovább…

Kommentáld!

Karácsony House-éknál

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 30, 15:43-kor a(z) Promo témába.


Kommentáld!

Elkezdődött a szünetelgetés

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 30, 12:42-kor a(z) Elvagyunk,Hírek témába.

A THE CW kezdte el az idei idényt a leghamarabb, ezért érthető, hogy ők vonulnak elsőként téli szünetelni. A Supernatural, illetve a Smallville majdcsak január 15-én tér vissza, így aki nem akar lemarad, az a felzárkózást kezdje el velük. Hamarosan elkészítek egy összegző visszatérési bejegyzést, melyben nyomon követhetitek mi, hány méter a sorozatok világában.

A midseason-t mi nagyon várjuk, hiszen mint feltűnhetett: Rengeteg sorozattal maradtuk el, vagy éppen vesztettük el a fonalat. Sajnos ez vissza-visszatérő probléma. Nyáron sem sikerül mindet pótolnunk, de azért megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a cél szentesítse az eszközt. Fel is tennénk a kérdés: Ti hogy álltok az idei évadokkal? Megyeget vagy hasonló cipőben jártok, mint mi? Az se rossz dolog egyébként, mert nekem a darálás az egyik kedvencem. Csak elülők és nem kell heteket várni a folytatásra. Több sorozat csak két hét múlva búcsúzik, azonban lesz olyan is – biztosan lesz, látatlanba megmondom –, ami már jövő héten elvonul téli szünetre.

Hamarosan érkezünk élménybeszámolóval, mert ez az elmaradás nem a lustaságnak köszönhető, hanem inkább a temérdek munkának. Tess az elmúlt napokba túltett önmagán, hiszen két-három hetente egy nap teljes körű lefoglalása szinte rekordnak számít az életében. Köszönjük megértéseteket és ha netán jönne egy-két nap, amikor alig, vagy szinte semmit nem posztolnánk, az pusztán a vizsgáknak, a zh-knak és a melónak tudható be.

6 Hozzászólás

Supernatural – 4.10 – Heaven and Hell

 
Beküldte: tess 2008 November 30, 0:18-kor a(z) Supernatural témába.

Premier: 2008/11/20
Írta: Eric Kripke, Trevor Sands
Rendezte: J. Miller Tobin

Castiel és Uriel már majdnem elkapták Annát, amikor hirtelen a lány eltűnteti őket. Kis nyomozás és persze egy médium segítségének hála kiderül, hogy Anna nem más mint egy bukott angyal. Vagyis a mennybe nem mehet vissza, hisz az angyalok a fejére pályáznak, a pokolba pedig megint csak nem mehet, mert az maga lenne a vég. A kis csapatnak sikerül egy rövid ideig elrejtőznie, de ekkor Dean-t egy durva döntés elé kerül…

Megjegyzés: Egyszerűen nem értem, hogy mi az istenért szenvednek a készítők a random részekkel, amikor olyan szinten a toppon vannak, hogy 2*40 perc alatt egy olyan történetet tálalnak, ami képes visszaadni a sorozatba vetett hitemet. Most megint ott vagyok, hogy kilóra anyázok és nézném a folytatást, de ez még bőven odébb van. Merthogy ez lett volna a „fall season finale”, ami annyit tesz, hogy a folytatás majd csak 2009-ben lesz esedékes.

Addig pedig maradnak a kínzó kérdések, merthogy van belőlük elég. Először is ott van Anna, aki valami hihetetlenül jól eltalált karakter. Egy bukott angyal a csapatba már tényleg csak hab a tortán Ruby mellett. Aztán ott van a kis affair is Dean-nel, ami még inkább megcifrázza a dolgokat. És a személyes kedvencemről még nem is beszéltem. Anna ugyanis hajdanán góré volt és persze hogy a két angyalé. Mekkora húzás már! Dean kezében tehát egy újabb aduász van.

És ha már angyalok akkor érdemes megemlíteni Castielt is, aki igen csak érdekesen viselkedett Anna társaságában. Meg persze ott volt az a bizonyos „van közös múltunk” szöveg is. Olyan mintha együtt lettek volna anno, de hát Anna beszámolója alapján az angyaloknak nincsenek érzéseik. Most akkor mi van?

Aztán ott van még a másik kedvencem Alastair, aki megint csak egy jól sikerült karakter lett. Ez persze részben köszönhető Mark Rolston remek alakításának is, ami cseppet sem meglepő. Az úriember ugyanis szinte minden jelentősebb sorozatban feltűnt már. Ahogy érezhető volt az előző részben Dean végre kitálalt a pokolbéli élményiből, melyek szervesen Alastair-hoz köthetők. Kitudja, lehet a démonban megvan az ez évi Lilith? Mondjuk, nem lenne rossz, hisz a negatív oldalon nincs állandó fő gonosz, akit láthatunk is. 

Az egyedüli negatívum talán Ruby volt, aki már végérvényesen is a jó oldalra állt. Pedig én titokban bíztam benne, hogy lesz még itt némi kavarás. Ezzel mondjuk nincs is olyan sok probléma, de ez a kapcsolat Sam-mel kissé bárgyú a számomra. Ha ezek most együtt vannak, akkor nem kéne valami jelét is mutatni felénk? Mert nélküle az egész olyan hiteltelen és mesterkélt. Vagy csak én érzem így?

A legfőbb kérdés viszont az, hogy mit hoz a folytatás januárban. A sztorit ugye többé-kevésbé lezárták, jöhet az újabb alapozás és a random részek hada. Sajnos utóbbiból a maradék 12 részbe elég sok elfér. Részemről nem bocsátkozom találgatásokba, mert nagyon nem is érdemes. Annyit viszont mindenképpen remélek, hogy visszahozzák Anna és Alastiar karakterét. Bűn lenne két ilyen jó karaktert csak úgy lehúzni a retyón.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Nézettség 11/27 – Csütörtök

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 29, 23:26-kor a(z) Nézettség témába.

Hálaadás volt Amerikában. Nincs mit ragozni rajta. Tele a műsorrend ismétlésekkel, ünnepi különkiadásokkal, valamint filmekkel. Egyedül a CBS adott új epizódot, akarom mondani clipshow-t a Survivor: Gabon-ból. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Supernatural – 4.09 – I Know What You Did Last Summer

 
Beküldte: tess 2008 November 29, 22:28-kor a(z) Supernatural témába.

Premier: 2007/11/13
Írta: Sera Gamble
Rendezte: Charles Beeson

Ruby ad egy tippet a testvéreknek egy lányról, akit a démonok mindenáron élve akarnak elfogni. A fiúk gyorsan Anna nyomára is bukkannak, de amit találnak az még őket is sokkolja. A lány ugyanis képes belehallgatni az angyalok és a démonok beszélgetésébe, ezáltal mindent tud is róluk. Ez pedig kétségkívül nagy előny lenne bármelyik fél részére is…

Megjegyzés: Adok kapok móka van keményen a készítőknél, hisz egyik héten adnak, majd a következő héten el is vesznek egy keveset a lelkesedésünkből. Most adtak, de nem is akármilyet! Végre visszahozták az évadot átívelő szállat és még egy kicsit meg is bolondították. Végre!

Egyelőre semmi konkrétum nem hangzott, jobbára csak utalgatások voltak, de azok minden igényt kielégítettek. Ott van pl. Sam és Ruby viszonya, amire valamilyen szinten számítani lehett, de a fene se gondolta, hogy most sütik el. Főleg hogy a lányt már pár rész óta nem is lehetett látni. A viszony tálalása meg tényleg pazar volt ezzel a flashbackkel. Most úgy fest Sam 6 hónapjába pillanthattunk be, ami egész biztosan tartogat még pár meglepetést.

És ha a múltról és a meglepetésekről van szó, akkor ne feledjük Dean-t sem. Igaz az ő pokolbeli 6 hónapjáról nem derült ki semmi, de azért célzások voltak szép számmal. Ott volt egyből Alastair, aki láthatóan közelről ismerte Deant. Remélhetőleg ezt a szálat nem jegelik a készítők, mert tényleg van benne potencia mind a két oldalon.

Ami viszont igazán ütött az a finálé volt. Újabb sokkoló pillanatok, újabb moráliskérdés és újra a fekete lelkű angyalok.  Ja és nagyon úgy fest Castiel társra lelt Uriel személyében…

This entry has a rating of 4

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats