2009 Producers Guild Awards – Jelöltek és a győztesek

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 23:36-kor a(z) díjátadók témába.

Hupsz. Kicsit kifutottunk az időből. Na mindegy. Január 5-én hirdették ki a producerek díjátadóját, amelynek kiosztója január 24-én volt aktuális. Ma ugyebár 31-dike van, de ez senkit se zavarjon. Jobb később, mint soha alapon a tovább mögött megtalálhatjátok a jelöltek listáját és persze a győzteseket (>>-lel jelölve). (Klikk a tovább mögé.)

Tovább…

Kommentáld!

Az ABC Family döntött?

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 22:15-kor a(z) Hírek témába.

Kezdeném a jó hírekkel, mert mindkét táborba érkezett, legalábbis Ausiello hozott. A Greek rajongói örülhetnek, mivel a második évadjuk után érkezhet a folytatás. Berendelték a harmadik szezonját, abból is 20 epizódot, tehát az egész 2009/10-es idényben lehet vele számolni, kisebb-nagyobb kimaradásokkal, mint azt ahogyan megszokhattuk az elmúltakban.

A jó hírek közé kell besorolni Lincoln Heights, ami pedig a negyedik évadjára szóló berendelést kapta meg a csatornától. Egy különkiadással is kellene számolnunk, de erről egyelőre nem esett szó. Se baj, legalább még egy túlélőt beírhatunk a többi mellé.

Rossz hírekkel kell azonban szolgálnom a Kyle XY rajongónak, mivel kedvencüknek az utolsó évadja van jelenleg premieren. Cancelt kapott, hogy magyarosabban fejezzem ki magam. Ezáltal mindössze 10 – azaz már csak hat – epizódot kapunk. Az ok: „megint” a nézőszám csökkenés volt, hiszen tíz esetből kilencszer mindig az. Mi persze láttuk a jövőt januári visszatérésekor, amikor 33%-kal alacsonyabban nyitott, mint az előző évben. A készítők korrekt befejezéssel fogják lezárni Kyle sztoriját, a TV2-nak pedig üzenjük: Tűzze műsorra a folytatást és ne húzza el nyárra.

A hivatalos megerősítés még nem történt meg. (Amúgy is, hétvégén ki a fene írna erre sajtóközleményeket?) A remény még megvan, viszont mivel Ausiello az első számú exluzív hírforrása a jónépnek, így vélhetjük megtörténtnek.

Kommentáld!

Stylista – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 21:12-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot,reality témába.

Ma mutatkozott be a hazai – értsd: magyar ­– közönség előtt a Stylista. Engem nagyon meglepett érkezésének a híre, hiszen idei reality-ről van szó. (És akkor mi van? …Az AXN-re is jön a 13: Fear is Real! ­­– Na jó, de az majdcsak márciusban.) A THE CW összes 2008/09-es újonc realityje felvásárlásra került annak ellenére, hogy egyik se kápráztatott el bennünket kiemelkedő nézettségével. Mi bizony örülünk, mivel manapság inkább csak a jogdíjakat veszik meg és honosítják zsűrikkel, versenyzőkkel vagy éppen azzal, ami kell bele. (A Viasat 3-on egyébként még megy az America’s Next Top Model és a Nanny 911 (február 9-én érkezik, lesz róla külön bejegyzés), mint külföldi produkció eredeti kiszerelésben. Tessék csekkolni őket, mert főleg előbbit.)

Pár szó az alapkoncepciójáról. 11 játékos indul harcba az Elle nevű magazin szerkesztői állasáért. (Hogyan került ki a sűrűjéből ez a tizenegy versenyző az számunkra homály, mert egyből belecseppenünk a lényegben.) Két megpróbáltatás várt rájuk a bevezető részben. Elsőként össze kellett dobniuk egy reggelit Anne Slowey-nek, azaz a górénak. Majd 3 csapatra szétosztva 45 perc alatt 1.500 dollár keretében fel kellett öltöztetni magukat, hogy aztán közösen – egy fotózás során készült képekből, plusz 30 szóban jellemezve stílusukat – összehozzanak egy-egy oldalt, amit el tudnak adni.

Így nézne ki a pilot rész. Meglepetésemre, nekem tetszett. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fogós reality-t hozott össze a The CW. Egyáltalán nem kellett volna alábecsülnöm, hiszen a készítők között egyből kettő America’s Next Top Model-es – Tyra Banks és Ken Mok – ötletgazda is helyet kapott, no meg Anne Slowey, aki számomra egy ördögi boss-ként könyvelődött el. (Szívós, szókimondó főnök. Megköveteli a munkát és a kreativitást, mert akinek nincs, annak nincs helye náluk.)

A casting jóra sikerült, bár viszonyítási alapunk megközelíti a nullát. Mégis mire alapszik a kijelentésem? Hát az első napon kialakultak a konfliktusok, sőt már a kapcsolatfelvételnél. Juj, a „hisztis ribanc” jelző hamar elkelt, azaz kibújt a szög a zsákból. A nyers, szókimondás jön be a legjobban. Először Anne osztja ki őket a reggelivel, majd Jow Zee, az Elle kreatív szerkesztőjétől, akivel megvitatják: ki-milyen ruhát hord és megy-e hozzá, valamint passzolnak-e egymáshoz. Természetesen a fődíj nemcsak az Elle magazin főszerkesztői állása, hanem egy saját lakát, egy egyéves „ruhavásárlási kupon” náluk, azaz ingyen veheti a márkásabbnál márkásabb ruhadarabokat. Kecsegtetőbb. Amúgy a megszokott elszállásolásdi most se maradhatott el. Kaptak egy szép kecót, emeletes ágyakkal. Irónia vazze, az megvan, de örülök neki, mert rávall. Érezhető a Tyra Banks jelenléte, legalábbis sok volt számomra a deja vu érzés.

Bizony hogy folytatni fogom. A Viasat 3-at fogom csekkolni szombatonként, mert a szinkronnal sincs sok gondom. (Elsütötték a „shoppingolni megyünk” kifejezést! – Komoly fordítás, bár a divatszakmában megszokott, ahogy a szőke nőknél is.) Próbáljátok be. Mindössze 9 részről van szó, azaz a fináléban hárman maradnak, ha heti egy-egy kiesővel számolunk. Íme egy plakát róla, valamint itt nézhetők meg előzetesei. Az NBC-s hatásvadász America’s Toughtes Jobs-nál mindenképpen jobb lett.

2 Hozzászólás

Esti webizód: Scrubs – Interns 4.

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 20:34-kor a(z) videó témába.

Megérkezett a napokban a negyedik webizódja a Scrubs-nak. (Előző hármat itt, itt és itt lehet csekkolni.) 8. évad évadpremier kritikájával még mindig adós vagyok. Jövő héten megpróbálom belesuvasztani a menetrendbe. Most csak nézzük a folytatást…


Kommentáld!

HBO újoncok (1) – Eastbound and Down

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 19:36-kor a(z) Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.

Műfaj: Egykamerás szitkom.

Készítők: Adam McKay (Saturday Night Live), Ben Best, Chris Henchy (Entourage), Danny McBride, Jody Hill, Will Ferrell (Saturday Night Live).

Szereplők: Andrew Daly (The Life & Times of Tim), Danny McBride, John Hawkes (Taken), Katy Mixon.

Stúdiók: Gary Sanchez Productions.

Sztori: Főhősünkre rászolgálna egy alapos fejmosás, mert nagyon el van szállva magától. Főleg miután egyik baseball-meccsén olyant dob, hogy egy állam megjegyzi a nevét, belőle meg sztár lesz. Ekkor „szalad el” még jobban a ló alóla. De mint szokott lenni, az ilyen semmistelen, „egyszer volt szerencséje, többször se lesz” emberként hírneve sárba tipródik neki, meg vissza kell ereszkedni az élők sorába, ahol a legtöbben nagypofája miatt utálják.

Premierje: 2009. február 15-án 22:30-tól. (Első ízben 6 epizódot rendeltek be belőle.)

Véleményünk: Próbáltam eléggé nyersen fogalmazni az alapkoncepcióját illetően, mert ezek az apró részletek még durvábban, szókimondóbban jelennek meg benne. Honnan tudom? Unaired pilotja még nyáron került ki, amit a napokban néztem meg. (Jön a kritika róla.) TCA-sajtóturnékor semmi információnk se volt róla, azonban mára meglett a premier időpontja, amit lássatok a róla szóló bekezdésben.

Nekem bejött. Hozta a megszokott kábeles stílusát. Főleg amikor megláttam, hogy egyből két Saturday Night Live-os emberke is feltűnik a készítők sorában… na akkor hogy hol van az a kiszivárgott rész. A szereplőgárdával már koránt sem vagyok annyira megelégedve. Annyi baj legyen. Érdekes-érdekes, taplóság forever! Csekkoljátok meg Ti is!

Tovább…

Kommentáld!

Kari Byron, a Mythbusters-ös leányzó

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 17:23-kor a(z) cukorfalat,reality témába.

De régen láttam Mythbusters-ből új epizód. Ma, miután vége lett a Stylista-nak a Viasat 3-on, neki álltam végig pásztázni a különböző csatornák kínálatait, hátha akad valami jó még a délutánra. Akadt is, hiszen a Discovery Channel-en pont ment.

Annyit kell rólam tudni, hogy imádom az ilyen témájú műsorokat, sőt csak Adam Savage és Jamie Hyneman a legjobb ebben a szakmában. Az elmúlt évadokban több állandó arccal bővült ki a szerep- és egyben mítoszirtó gárda. Kari Byron közéjük soroljuk, mégis Adam-ék voltak az alapító tagok. Kari egy olyan csaj, akit nem lehet utálni. Aranyos, van humor és él-hal a robbangatásért. Az FHM-magazin egyik számában is szerepelt, mert valójában többen ezt gondolják róla. Most csokorba szedtem nektek néhány képet róla, mivel elbűvölő teremtmény. (A tovább mögött találják a folytatást.)

Tovább…

Kommentáld!

Hazai előzetes: Túsztárgyalók

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 15:47-kor a(z) videó témába.

Itt a Túsztárgyalók hazai előzetese. Február 3-án érkezik a Standoff 22:05-re az RTL Klub műsorára.

Pár szót róla, ahogy a többiekről is szoktunk. 2006/07-es idény egyik FOX újoncáról van szó, ami 13 epizódot élt meg. Tess életéből kimaradt, de nem sokat vesztett vele, mivel gyalázatosan gyenge az egész. Koncepciója lényegében a címben már meg lett határozva, hiszen egy túsztárgyaló csapatról szól, melynek két fő specialistája egymást kedveli, ám a külvilág elől ezt jól eltitkolják. Pilot-kritika részemről nem érkezett, de a folytatásról már annál inkább. Szerintem a Damages helyén jobb helye lett volna, míg Damagesnek az kedd időpontjában.

Dupla előzetest találhattok róla. Egy hosszabbat és egy rövidebbet. Fogyasszátok egészséggel. Hátha valakinek megtetszik ezek alapján.


Tovább…

Kommentáld!

Emlékeztető: Stylista

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 13:05-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 14:05-től a Viasat 3 műsorán: Stylista – 1×01.
Ma. 15:05-től a Viasat 3 műsorán: Csajos melók?
(Dangerous Jobs For Girls) – 1×01.

Szeretjük, ha a csatornák komolyan veszik a berendeléseket. Az HBO és a Comedy Central teljesítményére vagyunk eddig a legbüszkébbek, hiszek olyan külföldi koncepciókat honosítottak meg, melyek megnézésére talán még most sem vetettem volna rá magam. Köszönjük nekik. Ahogy a Viasat 3-nak is a Stylistát. Kíváncsi vagyok rá a premierje óta, de estéimet inkább más sorozatokra pazarlom el, mint sem rá.

Biztos mondtam már előzőleg, de akkor újra. 2008/09-es idénybeli sorozatról beszélünk, azaz ideiről, méghozzá ősziről, ami a The CW műsorán ment le. Mindössze 9 epizódos, de az America’s Top Model készítőit jegyzi. Nézettsége nem volt a legjobb, de azért lement az össze része a megszokott hétköznap estéken. Mint minden reality, ennek is lenne főnyeremény, ami magában egy állást takar az Elle nevű divatmagazinnál.

Mi megnézzük biztosan! Aztán a napokban írunk róla, hogy legyen róla valami a jövő nemzedékének. Előzetesét tegnapelőtt posztoltuk ki, de ha valaki elsiklott volna felette, akkor csak klikkeljen a tovább mögé, mert újra bedobtuk. Legyen minden egy helyen. Nincs igazam?

Tovább…

Kommentáld!

Pilotinvázió

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 12:48-kor a(z) Hírek témába.

Kíváncsian várom kommentekbe a véleményeket, kinek melyik csatorna kínálata tetszett meg és azon belül melyik. (Két hétnyi draft üzemmód után került kiposztolásra ez a bejegyzés. Azóta gyűjtögettük össze. Az elején hülyeségnek véltem ötletemet, de most ránézve, szép így egybe látni a közel jövő lehetséges berendeltjeinek listáját, ami koránt sem végleges!!!)

ABC:

 • Happy Town címmel fog érkezni egy kétórás pilot. A koncepció az October Road és a Life on Mars készítőitől, Josh Appelbaum-tól, Andre Nemec-től és Scott Rosenberg-től fog származni. Alapkoncepciója egy kisvárosról szólna, melynek nyugalmát hét éve egy emberrablás-sorozat „rázta fel”. Miután azonban újra térhetett volna, az emberek elfejtettek volna mindent, ehelyett újra kezdődik a rémálom.
 • The Witches of Eastwick címen érkezik az Eastwicki boszorkányok feldolgozása, ami három boszorkányról szól, plusz a városukba tévedő idegenről. Készítők között Maggie Friedman nevét kell kiemelnünk.
 • Inside the Boksz címen érkezik egy pilot. Alapkoncepciója egy washingtoni híradó-szerkesztőségről fog szólni, melynek középpontjában egy producernő és annak munkatársai állnak. Készítők között: Richard E. Robbins.
 • I, Claudia címen érkezik egy drámapilot. A középpontjában Claudia McIntire áll, aki egy fiatal ügyésznőt alakít, aki egy napon majd az USA elnöki posztjáért fog indulni. Készítők között: John Scott Shepherd.
 • Érkezik egy Címnélküli pilot Brothers & Detectives feldolgozásából, mely egy nyomozóról szólna, aki apja halála után fedezi fel, hogy 11 éves öccse briliáns elmével rendelkezik, amit később a munkája során is fel fog használni. Készítők között: Daniel Cerone.
 • Rene Echevarria-től és Greg Berlanti-től érkezik a The Return.
 • …míg Richard Hatem a The Gates című pilotján dolgozgat.
 • …ahogy Jeff Greenstein és Drew Pearce a No Heroics-on munkálkodik. (Ezekről csak annyit tudunk, konkrétumok egyelőre nem érkeztek.)
 • Threesome címen érkezik egy pilot, melynek középpontjában egy harmincas éveiben járó pasi lenni. Készítők között: Ricky Blitt.

FOX:

 • Masterwork címen érkezik egy Da Vinci-kódbeli kincsvadászos sorozat. A produkciót több országban fogják forgatni, hogy ezzel is rejtélyesebbé tegyék az egyes momentumokat. (Tuti benne lesz a Vatikán. Már most várom.) A készítők között Paul Scheuring-et.
 • Human Target címen érkezik egy McG produkció, Johathan Steinberg társításával. Alapjául a DC képregény szolgált. (It centers on Christopher Chance, a mysterious security-for-hire who assumes the identities of people in life-threatening danger, becoming the “human target” on behalf of his clients.)
 • The States címmel érkezik egy egykamerás szitkom. Alapkoncepciója arról szólna, hogy egy diktátort kellene hatalomra juttatnia egy Dél-Amerikában szállásoló CIA-ügynökségnek. Készítők között: Ben Stiller.
 • Walorsky címen érkezik egy egykamerás szitkom. Egy ex-zsaruról fog szólni a sztorija, aki hivatását biztonsági őrként folytatja, csak éppen hogy ne legyen könnyed élete, kap maga mellé egy újonctársat. Készítők között: Brian Gatewood, Alessandro Tanaka, Ravi Nandan és Scot Armstrong.
 • Two Dollar Beer címen jön egy többkamerás szitkom pilot, egy detroit-i családról, akik éppen pénzszűkében vannak. Készítők között: Mike Binder, Michael Rotenberg és Jonathan Levin.
 • Sons of Tucson címen jön egy egykamerás szitkom a 20th és a J2TV stúdiójának közreműködésével. Alapkoncepciója egy csókáról szól, akit három testvér azért bérel fel, hogy alakítsa az „apjukat.” Készítők között: Tommy Dewey, Greg Bratman, Harvey Myman, Jason Felts és Justin Berfield.
 • Maggie Hill címen érkezik egy orvosi dráma egy szívsebészről. Készítők között: Ian Biederman.
 • Címnélküli projektként kell szem előtt tartanunk David Hudgins-féle reinkarnációs támújú koncepcióját, melyben a főszereplő ezzel szeretné megoldani betegei problémáit. Készítők között még: Lou Pitt és MJ Rose.
 • Absonlutely Fabulous címen érkezik az angol sorozat remake-jéből is egy pilot. Készítők között: Christine Zander.
 • Érkezik még Carlos Coto-féle Wild Boys
 • … a Jason Richman-féle Forge
 • …a Dave Hemingson és Nahnatchka Khan-féle Don’t Trust the Bitch at Apt. #23.

NBC:

 • Day One címen érkezik egy futurisztikus ráma, amely a Heroes egyik készítőjét jegyzi, Jesse Alexander-t. Alapkoncepciója arról szólna, hogy a Földön katasztrófa történik, melynek túlélői újra kezdik modernkori éltetüket.
 • Keery Ehrintől érkezik a Girls Chasing Men című pilot
 • …ahogy Ben Eltontól a Garrick című.
 • …valamint Hank Steinberg-től egy címnélküli pilot.
 • Érkezik még a Trauma című, melyben Peter Berg, Sarah Aubrey and Dario Scardapane neve rebbent fel. Orvosi dráma lesz.
 • Lesz egyébként egy másik is, Mercy címmel, amely három ápolónőről fog szólni, akik magánpraxisban űzik az iparágat. Készítők között: Liz Heldens.

CBS:

 • NCIS-spinoffjának érkezése szerintem senkinek se jelent újdonságot. (Ha igen, akkor meg hasznos volt feltűntetni.)
 • Szintén érkezik spinoff formájában a Hawaii 5.0 és a The Streets of San Francisco (hazai címen: San Francisco utcáin). (Minek ennyi remake, ez még mi se tudtuk megfejteni.)
 • Még nem kell eltemetnünk a The Office-spinoff ötletét, mivel az NBC megnyugtatott mindenkit, hogy a közel jövőben érkezhet, csak türelmesnek kell lennünk. (Na az most az egyszer megvan, mert dúl nálam a bőség zavara.)
 • Érkezik egy pilot a Confessions of a Contractor címmel, amelyet Richard Murphy ír saját könyve alapján. Alapkoncepciója arról szólna, hogy van egy jólétben élő építész, aki abból keresi mindennapi betevőjét, hogy a hírességek házait újítja fel, s eközben olyan információkat fedez fel, amiket nem kellett volna. Elméletileg Shawn Ryan lesz a showrunner.
 • Jön egy orvosi drámapilot – eddig címnélküli – Curtis Hanson és Carol Barbee részéről.
 • Tick Tock címen érkezik egy egykamerás szitkom, amelyben egy 30-as éveiben járó anya keresi a szerelmét. Készítők között: Bill Kunstler.

THE CW:

 • A csatorna részéről érkezni fog egy pilot a Melrose Place-spinoffjáról. A tervek szerint Kevin Williamson ott lesz benne.
 • Vampire Diaries címen fog érkezni egy pilot. (Nocsak, a The CW is beadja a derekát az ilyen koncepciónak? Tőle ezt nem vártuk volna, de kellemeset csalódnánk, ha jövőre érkezne belőle egy sorozat.)

Kommentáld!

Nézettség 01/29 – Csütörtök

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 11:02-kor a(z) Nézettség témába.

Beütött az ismétlések rengetegje. A Fox különkiadással jelentkezett csütörtök este az American Idol-ból. Ez abból volt jó, hogy megkapta a frankó – 27 milliós – felvezetést a Hell’s Kitchen ötödik évadjának premierje. Hozta is a nagyszerű számokat, ahogy azt eltervezték. (Fele nézőjét egyébként elvesztette, s így néhány CBS-es krimi befurakodott elé.)

A Private Practice kipróbálhatta, egyedül mire képes, ugyanis nem volt se Ugly Betty, se Grey’s Anatomy, csak ezek ismétlése. Megállta a helyét, de azért meglátszott rajta a érdemleges felvezetés hiánya. A Kath & Kim bebizonyította, mennyire padlót tud fogni, ezen státuszában, mivel a Smallville játszva könnyedséggel megelőzte ismétlését. A The Office-ismétlés volt a legnépszerűbb, melyet a 30 Rock követett. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats