Weeds – 1. évad kritika

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 28, 17:05-kor a(z) kritika,Weeds témába.

Ma hírmentes napot tartok. Rájöttem, hogyha szinten akarjuk tartani magunkat, változtatni kell a struktúrán. Átalakuláson fogunk átesni a következő hetekben, azaz nem minden sorozatból fogtok kapni epizódos kitárgyalót. Természetesen, amikbe belekezdtük, azokból érkezni fog, ha úgy látjuk jónak, de a napra készség megköveteli. Sorry skacok, nekem se tetszik, de a szabadidőm egyre kevesebb, amint azt észrevehettétek az elmúlt napokban. (Értsd: Kora este kezdünk el blogolni.)

Ennek fényében ültem neki a Weeds első évadjának, amelyből azért még kaphattatok epizódos kitárgyalást tess-től. Nem is húznám az időtöket. Vágjunk hát bele, mégis nekem hogy tetszett a sorozat első etapja. (Kép után már spoileresen folytatom, szóval csak óvatosan.)

Isteni sorozat. A Showtime belenyúlt a tutiba. Engem azonnal megnyert. Ilyenkor örülök, hogy le vagyok maradva még három évaddal, hiszen nincs várakozás, egyből jöhet a következő epizód. A sztorit ne részletezzük, mert többször emlegettük, főként mikor egy-egy szezonja megérkezett a hazai HBO műsorára. Kultsorozat, oh yeh. Bizony, a csatorna megalkotta a legtutibb sztorival ellátott drámáját. A Weeds-et csak szeretni lehet. A tabu téma egyaránt megtalálható benne, ahogy egy családos anya gátlástalan életet.

Nekem először kicsit merésznek tűnt a felállás. Egy anya, aki elvesztette férjét belevág a dílerkedésbe. Az elején, kezdőként elköveti a legalapvetőbb hibákat, azonban talpra esett asszonyról van szó. Koránt se írjuk. Nem is tettem. Még ha összecsaptak feje felett a hullámok, s kockáztatnia kellett férjétől kapott eljegyzési gyűrűjét. Végülis az első évad – magáról – a fű által kapott pénznek a legalizálásáról és a terjeszkedésről szólt. Ajánlom figyelmetekbe a Nancy nézőpontjának a változását. A legdrámaibb, amit ki lehet emelni az egész idényből. Ugyebár az elején csak felnőtteknek szállított jómaga, aztán mikor észhez tért és tudatosult benne, hogy nélküle is füveznek a tinédzserek, akkor elkezdett terjeszkedni. Jobb fűvel rendelkezik, sőt sulin belüli dílerrel rendelkezik, aki mellesleg odavan érte.

A sok fű, az új területek persze a család rovására megy. Silas összejön egy süket csajjal, aki szerintem nagyon aranyos. Legalábbis ameddig nem jöttek össze, nekem az egyik kedvenc karakterem volt. Aztán eltűnt a láthatárról. Remélem a folytatásban vissza fog térni, mert kár lenne érte. Most lehetne vitatkozni: ki a betegebb, Shane vagy Andy, de inkább hagyjuk. Andy-t látom fiatalabb kiszerelésben. (Az a „cicavadászatos” rész volt a legbetegebb, az Alkaidás „fizessetek váltságdíjat, vagy különben lefejezem” rész után.)

Celia remek barátnő. Bassza meg, de néha megsajnáltam. Kemoterápia az egy nagy szopás, de amikor újra visszatér a régi énje, akkor mosolyra mozdult a szám. Ez az. Hiába nem tetszik lányának a fogyási mániája, a végén mégis mintha észhez térne. („Szép vagy, de nagyon izzadsz.” – nesze neked lezbi barátnő.)

Órákat lehetne elemezgetni az egyes eseményeket, de én most összegeznék. Az utolsó rész utolsó 10 perce kárpótolt minden hullámvölgyért. Bitang jó lett. Nancy kiáll magáért, ezért teszik mindenkinek. A végére át kell alakítania az üzleti struktúráját, hogy a konkurenciával fel tudja venni a harcot, és kis idő alatt Kalifornia legnagyobb dílere lehessen. Azaz a piramisrendszer legtetejére akar kerülni, amihez társulnia kell, terjeszkednie, valamint védelmet szerezni. Bizony. A második évad remekül elő lett készítve. Minden adott a remek évadpremierhez. Szerintem annak kritikájával legkésőbb vasárnap érkezek, mert egyszerűen nem lehet húzni-halasztani a folytatást. A Showtime belenyúlt a tutiba. Kultsorozat adott dolog, aki eddig nem nézett bele, az vessen magára, mert bitang jó sorozatot hagyott ki.

3 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 23:35-kor a(z) Hírek témába.

 • Hehe, mégis van kedvem hírmorzsázni.
 • Már megint valakinek élénk volt a gondolta, mert szárnyra kapott egy olyan pletyka, miszerint Evangeline Lilly elhagyja a Lost-ot, de nyugalom. Nem mostanság lesz, sőt még a színésznő is megerősítette, másrészről, ha mégis igaza lenne annak az pihent gondolkodású illetőnek, akkor az 2010 májusa előtt nem nagyon fordulna elő.
 • Jewel térde súlyosan megsérült a Dancing with the Stars próbái alatt, ezért ki kell szállnia a reality-ből. A ciki már csak az, hogy majdnem itt a premier. Még hogy a tánc nem jár balesettel…
 • Brittany Snow csatlakozott a Gossip Girlspinoff sorozatába, ahol a fiatal Lily-t fogja alakítani.
 • Dev Patel csatlakozott a Who Wants to be a Millionaire című reality-hez, ami ugyebár a Gettó milliomosok című mozifilm sorozat lenne.
 • Írtuk már egypárszor, de újra. Március 12-én tér vissza George Clooney az ER-be.
 • Juj, kiborult a bili. Eve Longoria akkor most jó volt vagy csak tagadod.
 • Rob Lowe elmeséli milyen volt az 1989-es fehér Oscar-gála.
 • LoL. Kína kivágta Steven Spielberg-et az Oscar sugárzásából. (Részletek.)
 • Sharon Lawrence ott lesz a Curb Your Enthusiasm folytatásában.
 • Amy Acker csatlakozott a Happy Hour-be.
 • Jeny Shimizu ott lesz a Make Me a Supermodel második évadjában, mint zsűri.
 • Fred Savage rendezni fog My Boys-ban.
 • Újra összeáll a Star Trek: The Next Generation szereplőgárdája. No nem kell semmi extrára vagy éppen mozifilmre gondolni, csak egy Family Guy epizódra, amelyben Griffin family egy Star Trek-találkozón fog részt venni.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Csütörtök (02.26)

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 23:10-kor a(z) videó témába.

Kicsit megcsúszva, de nézzük a mai nap előzeteseit, melyek között helyet kap: az Ugly Betty (3×16), az ER (15×17), a CSI: Crime Scene Investigation (9×15), az Eleventh Hour (1×15), a The Beast (1×07), a Burn Notice (2×15) és a Skins (3×06). Lessétek meg mindet, főleg a The Beast-et. Klikk a tovább mögé.

Tovább…

Kommentáld!

Dupla öröm

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 22:51-kor a(z) Hírek témába.

Mai hírmorzsák holnapra elmarad. (Bocsi skacok. Lusta vagyok, meg k*rva fáradt.) Viszont azért, hogy ne teljen el külföldi hírek nélkül a nap, hozok egy röptét. A Fox berendelte a The Simpsons 21. és 22. évadját, míg a CBS a Survivor 19. és 20. etapját. (Csakhogy játszunk a szavakkal.) Most az a kérdés, hogy ezen meg kellene-e lepődnünk vagy sem, hiszen a Survivor a legjobb game reality – a The Amazing Race mellett –, míg a Simpsons most lett HD-minőségben is fogható. Tehát hülyeség lett volna elkalapálni. Amúgy Jeff Probst elmondása szerint, legalább a 22. évadig maradni fog!

Kommentáld!

Ilyen lesz a Caprica-borítása

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 21:43-kor a(z) DVD témába.

Hm. Hol kezdjem. Amikor először ránéztem a képre, egyből arra gondoltam, milyen jól néz má ki. Aztán, amikor neki kezdtem megírni a cikket valami megváltozott. Bazz. Ilyent én is össze tudok dobni. Mintha az Universalosok paint-be dolgoztak volna. Komolyan, ez nagyon ósdi lett. Fogtak hat darab “promo képet”, (és akkor nagyot mondtam) majd egymás mellé tettek, szegélyekkel elválasztva. Még az oldalára is egy olyan került, ami az elején felfedezhető, csak nagyobba. Most azonnal követeljük az új borítómintát, mert ha ez lesz a végleges, akkor már most elcseszték a promozást.

Kommentáld!

Nézettség 02/24 – Kedd

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 21:26-kor a(z) Nézettség témába.

Vasárnap után megint egy olyan nap, amikor nincs miről beszélni, hiszen befolyásolva voltak a tévénézők. Barack Obama ismételten az amerikai néphez szólt, és mint láthatjátok az CBS-en nézték a legnagyobb számmal, amit a csatorna az NCIS felvezetésének köszönhetett. Búcsúzott a Privileged. Nem szerepelt a hat túlélő között, de az esély még mindig megvan a folytatásra. (Szerintünk nem lesz kasza.) (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 02/23 – Hétfő

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 20:57-kor a(z) Nézettség témába.

Mozgalmas hétfő elé nézhettünk. Mióta a House átkerült a hétfőre, a 24 szárnyra kapott. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy célközönségben a The Bachelor-rel fej-fej mellett a második helyen zárt. A Heroes mindig a célközönséggel verte meg, azonban most fordult a kocka, hiszen utóbbi mindössze csak az ötödik pozíciót kaparintotta meg. Hiába tért vissza az egyik ex-készítő, eddig semmi pozitívum, sőt majdnem a True Beauty-nak is sikerült beérni. (Ha megfogta volna, akkor én kapásból rendeltem volna a második évadot belőle.) Amúgy a The CW és a CBS ismétlésekkel jelentkezett, az NBC részéről pedig a Medium a legerősebb. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Emlékeztető: A pokol hete

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 20:32-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 22:10-től a Cool műsorán: A pokol hete.

Most se írnánk róla hosszú elmélkedést, ahogy múlt alkalommal se tettük. Ugyebár a Cool mellényúlt és hibás anyag vagy mi miatt, nem kerül leadásra, s ezáltal késett egy hetet a premier. ELMÉLETILEG ma már a rendes kerekvágásban jelentkeznek.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Gossip Girl-midseason

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 18:26-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A jó hírt tegnap olvashattátok, miszerint berendelték a harmadik évadját. Ennek örömére mutatnánk egy visszatéréses plakátot róla. Március 23-án jön az új epizód, az utolsó blokk, melyben láthatjuk azt a backdoor pilotot, melynek sikere egyelő lesz a Gossip Girl-spinoffjának berendelésével. (Szerintünk lehet rá jövőre számítani, mert a The CW erősen a tinikre építkezik az idei évben, a jövő éviről nem beszélve.)

Kommentáld!

Délutáni előzetes: Kings + Southland

 
Beküldte: Kanyecc 2009 February 26, 17:46-kor a(z) videó témába.

Szép április köszönt ránk. Mind a hazai kínálattal, mind a külföldivel egyaránt elégedettek lehetünk. Az NBC részéről érkezik két ígéretes pilot. Az egyik a Kings, míg a másik a Southland. Első előzetesünk kettőjükről szólna. A csatorna belefogott a promozásába.

Eredetileg Police címen futott volna a Southland, azonban módosítás történt. A szereplőgárdájában több remek színész tűnik fel, mint például: Arija Bareikis, Benjamin McKenzie vagy éppen Michael Cudlitz. Az meg már csak plusz, hogy a készítők között ott van két Vészhelyzetes, Christopher Chulack és John Wells. Hivatalos promo képeit és Upfront beharangozóját itt nézhetitek és olvashatják vissza. Három előzetes, a tovább mögötti kettő csak a Southland-é. Az egyik a Super Bowl alatt ment le, míg a másik a kanadai CTV-n.


Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats