Hazai DVD-morzsák: Április

 
Beküldte: Kanyecc 2009 March 31, 22:36-kor a(z) DVD témába.

Mokép:

  • Kezdjük elsőként egy magyar üdvöskével a sort. Április 2-án érkezik a Tűzvonalban első évadja. Bizony, nem elírás. A kiadó elcsúsztatta a megjelenést március 30-ról, mivel rádöbbentek, hogy Kéri Kitty inkább a második évados borítóra lesz aktuális, mint sem az elsőre. Így inkább Balikó Tamást dobták a helyére. Ez a változás nekünk 4 napunkba került.

Budapest Film:

  • Április 9-én érkezik a Fekete Vipera (The Black Adder) első évadja. 1990 forintért lehet venni és vinni. Betegsorozat, mondanom se kelljen, hiszen a főszereplők között ott van Mr. Bean. Ezzel mindent elárultam róla. Érdemes rákölteni.
  • Szintén április 9-én jön a Waczak szálló (Faulty Towers) első évadja, 1.990 forintért. Hasonlóan az elődhöz, nem mai darab. Speciel egyetlen részt se láttam belőle, de valahogy nincs is késztetés. Baj?

Fórum Home Entertainmet:

  • Április 7-én érkezik a Vészhelyzet tizenharmadik etapja DVD-n. Yeah. Szépen haladunk előre a korral. (Egyébként Amerikában július 14-én érkezik a tizenegyedik a Warner Home Video jóvoltából.) Hazai viszonylatban remekül tartjuk magukat, mivel amúgy az RTL Klub-on a 14-diket követhetjük nyomon, míg Amerikában a 15-diket.
  • Április 28-án jelenik meg hazánkban a Terminator: Sarah Connor krónikái című sorozat első évadja, azaz, ha az RTL Klub nem adja le, az se zavarjon senkit se, mert bizony a FHE nem fogja megvárni a tévés finálét. Legalább többet tud eladni belőle. 3 lemezen érkezik a 9 epizód. Sőt a csomagot még bővíthetitek, mert persze akcióval kedveskednek majd. Részleteket itt tessék olvasni.

Intercom:

  • Április 8-án érkezik az Ally McBeal harmadik szezonja. Végre. Sokat kellett várnunk rá, de csak kiadásra kerül. Majdnem egy esztendőt, hogy pontos legyek és elméletileg márciusban jött volna a 6 lemezes évad 7.990 ft-ért.

Kommentáld!

Rob Thomas ma este beköszön ismét

 
Beküldte: tess 2009 March 31, 21:59-kor a(z) Heti adag témába.

A mai nap ismételten tartogat néznivalót azoknak, akik nem éppen alvásra használják az éjszakát. Egyébként már jó lenne végre egy olyan szavazás vagy felmérés akár nálunk, akár a konkurenseknél, hogy vajon milyen arányban nézik a hazai sorozat bolondok „real time” a sorozatokat. Itt a gurunál azt tudom, hogy Kanyecc abszolút nem, Fercsa meg csak a nagy „kedvenceket”, de azokat is csak rilíz verzióban közvetlenül az adás után. Jómagam meg néha, néha bepróbálok egyet-egyet unalom ellen, hol streamelve, hol letöltve.

Na szóval, este jön a 90210, amit a CW most szépen egy új time slot-ba pakolt el, hátha lesz valami előrelépés. De mikor döntöttek erről és miért? Hihetetlenül nem vagyok képben mostanság! Amúgy a 2. évad meg már borítékolva is van, ha jól emlékszem. Ha nem, akkor is, mivel amennyi pénzt beleöltek a marketingbe igen randa bukás lenne.

Az este legnagyobb durranása ellenben tuti az ABC-n debütáló Cupid lesz. A sorozatot ugye Rob Thomas jegyzi, akit remélem nem kell bemutatni. A sorozat másik érdekessége, hogy egy ’98-as remake lenne, ami tán képes lesz valamilyen hullámot elindítani. Merthogy mostanság a remake láz, nem valami eredeti és persze sikeres. Gondoljunk csak a Bionic Woman és a Life on Mars bukására, vagy az Eleventh Hour és a 90210 közepes kritkai szereplésére. Ezekután Rob Thomas-nak tényleg mutatnia kell valamit.

Végül pedig jöjjön egy kábeles premier, amit el sem akartam hinni. A TBS-en ugyanis ma debütál a My Boys 3. évadja. Ezt meg mégis hogy csinálta? Mondjuk a kábeles adóknál nincs olyan sok cancel, de ez akkor is szíven ütött. Egyébként meg idehaza nemrég volt premieren a cucc, szóval lassan jöhet a Pilot is.

1 Hozzászólás

Shutdown -s -m GuruTube -c “Because…”

 
Beküldte: Kanyecc 2009 March 31, 21:04-kor a(z) Gépház témába.

(Windows-os nyelven valahogy így nézne ki a Gurutube leállítása. Persze van benne szintaktikai hiba, de ebbe most ne menjünk bele.) Az a harci helyzet, hogy holnap délutánig biztosan nem lesz videómegosztó-portálunk, de ne ijedjetek meg. Nincs semmi probléma, csak éppen a probléma orvoslása napolódik el. Megértéseteket köszönjük. Úgy tűnik a fél milliós nézőszám meghozta a „bajt”.

Kommentáld!

Már a 100. számnál járnak

 
Beküldte: Kanyecc 2009 March 31, 20:24-kor a(z) videó témába.

Sok-sok sorozat ünnepelte az idei idényben a 100. epizódját. Rengetegről számoltunk be – Lost, House, CSI: New York, stb. – és a sort koránt se tekinthetjük végesnek. Most a Gyilkos számok következne, hiszen 5×21-es epizódja, ami majd április közepén kerül műsorba, lesz az a bizonyos mérföldkő, amire mutatja, mekkora jövővel rendelkezik.

Három évvel ezelőtt azt se tudtam, mi ez a sorozat. A címe megtetszett, aztán, amikor a Tv2 elhozta nekünk belekóstoltam. Azon nyomban megtetszett, mivel a matematika egyik kedvencem volt, bár amikor ostromoltak a tanárok vele kapcsolatban, akkor ki nem állhattam. FBI + zseni egy családban. És már az ötödik idényénél tart. Péntek egyik krimisorozat. Hosszú életet neki, 150 epizódig meg se álljon, mert megérdemli. Most mutatnánk egy interjút a főszereplőkkel, amit a TvGuide egyik emberkéje készített.

Kommentáld!

Supernatural: Origins – Bukta vagy sem?

 
Beküldte: tess 2009 March 31, 18:11-kor a(z) Hírek,képregény témába.

A napokban megint rám jött a nagy Supernatural függőség, de ez nem is csoda, hisz az évad kezd megint magára találni. A múltkori angyal-démon móka meg egyenesen a szezon egyik legjobb húzása volt. Mindegy, gondoltam megyek egy tiszteletkört és ekkor bukkantam rá az Origins-re. Na, kiemlékszik még rá? Pedig anno mi is írtunk róla, de most az istenért sem találom.

A Supernatural: Origins egy 6 részes mini-sorozat lenne képregény formában, amit a DC Comics-hoz tartozó Wildstorm kiadó jelentetett meg még 2007-ben. A sztorit a sorozat egyik producere Peter Johnson írta, a rajzolás pedig Matthew Dow Smith érdeme volt. Érdekesség továbbá, hogy a borítókat az a Tim Sale illusztrálta, aki a Heroes festményeiért is felelős volt.

A történet, mint a címe is mutatja egy eredettörténet lenne, ami a Pilot rész előtt játszódik 22 évvel. Vagyis közvetlenül a fiúk édesanyjának a halála után. Így aztán mindenkinek világos lehet, hogy a főszereplő itt nem Sam és Dean, hanem John Winchester. Sokak szerint pont ebben leledzik a képregény legnagyobb hibája, mivel az igazat megvallva nem kapkodtak érte. Az egyes számok még a 10.000-res eladási számot sem érték el és ez azért igen csak nagy bukta. Összehasonlításképpen a múlthéten az Ultimate Spiderman 50.000 körüli számokat produkált, míg az Ultimate széria egyik legygengébb próbálkozása az Ultimate Fantastic Four kb. 37.000-t, ami ha jól emlékszem még ráadásul utolsó szám is volt. De még a Marvel minik is odavernek neki a maguk 14.000-es példányszámukkal. Jó persze, most jöhetne mindenki azzal, hogy ezek Marvel történetek, amik ugye a legsikeresebbek. Igaz, de a sorozat próbálkozások közt is bukta a harcot. Gondoljunk csak a Heroes relatíve sikeres képregény verziójára, ami azért 10.000 példány felett hoz, plusz a neten is terjed, mint a nátha.

Ez persze szemlátomást nem hatotta meg a WildStorm-ot, ugyanis ők sikeresnek könyvelték el a próbálkozást, így 2008-ban jött az újabb 6 részes mini a Supernatural: Rising Son. Ez az Origins után játszódik már pár évvel, amikor is Dean már 11 éves és állítólag ezért nagyobb szerepet is kap. De ez egy más téma, előbb végigküzdöm magam az Origins-en.

Egyébként az Origins 1. számának pár oldala még mindig fent van a CW oldalán, ellenben a Rising Son szinte teljesen eltűnt az érdektelenségben. Éppen ezért én erre az évre nem is számítok semminemű folytatásra, bár anno a kritikusok sem számítottak aztán mégis csak jött fű alatt.

A tovább mögött meg az Orgins 6 részének borítói, hátha valakinek meghozza a kedvét.

Tovább…

Kommentáld!

Meghalt Andy Hallett

 
Beküldte: tess 2009 March 31, 16:55-kor a(z) Hírek témába.

Miért van az, hogy általában minden jó rész mellé társul egy rossz is? A minap ugyanis meghalt egy újabb szereplője a kultikus Angel-nek. A sort ugye Glenn Quinn alias Doyle nyitotta meg az 1. évadban, ami már akkor érdekes pofont adott az egész sorozatnak. Persze az Angel azóta már leköszönt a WB műsoráról, de hát a szereplőiről akkor sem lehet megfeledkezni.  Így aztán engem is sokkolt a hír, miszerint meghalt Andy Hallett azaz Lorne. Tudjátok, a színes fejű éneklő démon.

Andy Hallett egy kis Massachusetts-i kisvárosból jutott el egészen a csúcsra, de ehhez kellett Joss Whedon is, akinek annyira megtetszett az előadása a Universal City Blues revüben, hogy egyből megkreált Lorne karakterét, aki a Buffy-ban mutatkozott be először. Ezt követte az Angel 2. évados premierje a Judgement, amelytől kezdve állandó szereplője a sorozatnak. Összesen 76 részen keresztül élvezhettük szórakoztató játékát és persze remek hangját.  A színész már egy ideje súlyos szívbetegségben szenvedett, így az Angel-ön kívül sajnos másban nem is szerepelt. Nyugodjék békében.

2 Hozzászólás

Még két évad Friday Night Lights!

 
Beküldte: tess 2009 March 31, 16:34-kor a(z) Hírek témába.

A mindent tudó Ausiello pár hete megszellőztette a hírt, miszerint újabb két évad várható a Friday Night Lights-ból. Az NBC ugye a 2. évad után lepattintotta a sorozatot, de hogy ne menjen kárba Jason Katims újabb nagy dobása inkább osztozott a Direct Tv-vel. Ez annyit tesz, hogy a gyártási költségek felét (kb. 1,5-2 millió lehet egy rész) a Direct Tv állja, cserébe pedig ősszel műsorára tűzheti az évadot. Az NBC-nek meg maradt a mid-season és a költségek fel. Úgy fest a kollaboráció sikeres volt, ugyanis hivatalosan bejelentették, hogy jöhet a 4. és az 5. évad is.

A struktúra maradt a régi, tehát fele-fele pénzből készül a sorozat, ősszel a Direct Tv-n, tavasszal az NBC-n. És maradt a 13 részes évad is sajnos. Vagy nem sajnos? Mindegy, a közelgő két évadnak ez legyen a legkisebb baja, hisz komoly változások várhatók. Itt gondolok arra, hogy Minka Kelly és a Adrianne Palicki kiszáll a sorozatból, vagyis két eyecandyvel kevesebb. Emellett Katims is más projekten dolgozik, épp egy Pilot-ot készít elő. Ennek fényében tehát komoly változások vannak kilátásban. Ja és ne feledjük a folyton emlegetett focit sem, amit néha teljesen hanyagolnak, néha meg csak azt nyomatják. Egy biztos, két évad berendelve, de koránt sem lesz rózsás menet.

Kommentáld!

Supernatural – 4.15 – Death Takes a Holiday

 
Beküldte: tess 2009 March 30, 23:32-kor a(z) Supernatural témába.

Premier: 2009/3/12
Írta: Jeremy Carver
Rendezte: Steve Boyum

Sam és Dean kapnak egy fülest, hogy Wyoming-ban az emberek nem tudnak meghalni. Mint kiderül a helyi kaszás eltűnt és vele együtt a nyomok is. A fiúk hamar rájönnek, hogy a háttérben megint a démonok munkálkodnak, akiket Alastair vezet egy újabb pecsét feltörése felé. Nincs más esély, mint Pamela segítségét kérni, hogy elhagyhassák a testüket és szellemként mentsék meg a kaszást…

Megjegyzés: Végre, végre és végre! Van isten, de komolyan mondom, hogy van. Ezek után én már csak tuti a spoilereket és a synopsist figyelem és a random részeknek meg a fináléját nézem meg. Merthogy ez megint egy teljesen új történet volt, melyhez az előző részek szenvedése semmilyen formában nem kapcsolódik. Na jó, talán csak annyi, hogy Sam és Dean kapcsolata kezd megromlani, de ez meg tényleg csak minimális kapocs.

Ellenben a mostani rész sem váltotta meg a világot, holott az elvárások azért igen csak magasak voltak, lévén már egy ideje nem volt értelmes sztori. Ez némiképp tudatosult a készítőkben is és visszahozták nekünk Alastairt, aki egy remek karakter. Az új bőrében meg főleg. Egyszerre stílusos és hátborzongató is. Ritka az olyan karakter, akit több színész is fergeteges tud játszani, de ez most olyan volt. Pofás volt továbbá visszahozni Tessát is, akire nekem is igen csak agyalnom kellett, hogy hova tegyem. Viszont ez a halvány szerelmi szál Dean-nel… hát több volt, mint szánalmas.

Persze nem ez rontotta el a történetet, hanem a szokásos betegség. Vagyis megint csak ígérgettek fűt-fát, utaltak sok ronda dologra, de valójában megint semmit sem mutattak. Pamela suttogása várható volt, akárcsak az angyalok röhejes belépője. De legalább már jó úton vagyunk, ez is valami.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Nem semmi marketing

 
Beküldte: tess 2009 March 30, 21:26-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Hogy mire nem jó a Flickr emberek! A szokásos böngészés közben bukkantam erre a durva True Blood marketing izére, ami egyszerűen üt. Akárki is találta ki most hatalmasat nőt a szememben. Amúgy meg elég rendesen pofán is vágott, hisz a Pilot résztől totál el voltam ájulva, de a mai napig nem jutottam tovább egyetlen résszel sem. Tarthatatlan ez az állapot, de már így is vagy 20 új sorozatba kezdtem bele. Lassan tényleg felmondok, otthagyom a sulit és főállású sorozatguru leszek. Meg persze vámpír gyilkos :)

Kommentáld!

Visszatér a Showder Klub

 
Beküldte: tess 2009 March 30, 20:58-kor a(z) magyar ajánló témába.

Már csak percek kérdése és visszatér a 3. évaddal, vagy ha jobban tetszik a „tavaszi szezonnal” a Showder Klub. A hazai stand-up comedy egyetlen normális műsoráról van ugye szó, ami egyelőre rivális nélkül nyomul előre. Ez mondjuk nem is annyira meglepő, mivel a hazai műfaj még igen csak gyermekcipőben jár, így szinte az összes ismert név ott csücsül a nevettetők közt. A minőséggel szerintem nem lesz probléma, lévén téma van dögivel ebben az országban, főleg most.

A nagy kérdés inkább az, hogy miként szerepel majd a TV2 krimi hétfője ellen, merthogy a szerencsétlen kezdésnek hála az NCIS és a Gyilkos számok is ellene mennek. Feltörekvő magyar fiatalok, vagy bevett régi rókák a krimi világából? Meglátjuk!

2 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats