A folytatásban: Criminal Minds – 5.02

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 23:19-kor a(z) videó témába.

Kritikám olvasható, lássuk a folytatást.


Tovább…

Kommentáld!

Spinoff-ot kaphat a Criminal Minds

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 23:17-kor a(z) Hírek témába.

Nem akartam megírni a hír, ameddig az ötödik évadnyitó epizódját nem néztem meg. Már többször felmerült nyár folyamán, hogy a CBS fontolóra vette a Criminal Minds spinoffjának megalkotását, de eddig csak pletyka és hiedelem kapcsán került szóba: Igen, nem rossz ötlet, mert a szerda estéket a CSI: New York-kal osztozva egyfolytában nyerte az előző években.

A várakozásnak ezennel vége? Nagyon úgy tűnik, mert a CBS állítólag utasította a sorozat készítőit, köztük Ed Bernero-t és Chris Mundy-t, hogy álljanak neki egy projektnek. Első ízben készítsenek egy backdoor pilotot, amit majd a Criminal Minds egyik epizódja takar. Ha hozza a megfelelő nézettséget, akkor jó eséllyel láthatjuk viszont a következő idényben, mint az NCIS: Los Angeles-nél történt.

Kommentáld!

Criminal Minds – 5. évad kezdés

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 22:33-kor a(z) Criminal Minds témába.

Valamelyik kritikámba megemlítettem nektek, hogy melyek azok a krimisorozatok, amelyek elé bármikor le tudok ülni. Bizonyítottak, így a lelkembe mindig lesz nekik hely. Idetartozik a CSI: New York, a The Mentalist és a Criminal Minds. Három olyan koncepció, ami eltér egymástól, mégis együtt nálam megalkotják a tökélesfegyvert, ami a fellegekbe emeli a ’krimi’ szót. (Most lehet sokan néztek, hogy a sima CSI nincs közte vagy a Law & Order egyik franchise se. NCIS sincs, bár az elé is szívesen le szoktam ülni.)

vlcsnap-220502

Noha Criminal Minds negyedik évadjáról alig érkezett írás, tess-sel együtt lecsekkoltuk mind a 24 26 epizódját, amivel jól meg is lepett. (Valahogy a +2-ről megfeledkeztem.) A negyedik évadfináléja betegre sikerült. Nincs rá jobb szó. Ilyen ötlettel előállni. Simán rányomnék országos csatornánk egy 18-as karikát, mert annyira elmebeteg, hogy az már a nézők lelkivilágába hagy egy jókora „ízét”. A lényeg, hogy akár mennyire szerettük volna, nem olyan történetet kaptunk akkor, ami félbe maradt. Ha jól számoltam három ilyenről van szó, de mindközül a legmerészebb és legjobb a bostoni kaszás volt.

Nehéz lenne elfelejtetni az a bostoni kaszás sztoriját. Még mindig szemem előtt lebeg az alkus epizód, amikor Hotch visszautasítja a sorozatgyilkos felajánlását, miszerint ha behódol, akkor a halála napjáig nyugodt életük lesz az embereknek, de őszintén: Hotchner nem ilyen! Lesz is következménye szavainak, hiszen ekkor fog lemészárolni egyszerre több embert egy helyi járaton. Azt se feledjük el, hogy ennél az ügynél elkapják, viszont gyilkosunk sokkal ravaszabb annál, hogy csak úgy odaadja magát. Megnézte belül a börtönt aztán pár óra múlva kivitelezte azt, amire talán már 10 esztendeje készül… azaz jól beinteni a rendőröknek és megszökni egy olyan helyről, amit ők őriznek.

Van olyan, aki ritkán vagy egyáltalán nem néz előzeteseket? Csak azért kérdem, mert a CM egyik évadnyitó ajánlója eléggé spoileresre sikerült, így talán a legjobb lapjukat játszották ki idő előtt. Sajnálom, hogy erről a készítői megfeledkeztek. Ezáltal az a szál, amit mindenki várva várt egy kicsit laposabbra sikerült. Legalábbis a meglepetés erejét ezáltal elvesztette.

vlcsnap-221517

Az évadnyitó epizódban két történeti szál kapott helyet. Az első egy doktorhoz kapcsolódik és egy csalódott édesapához, akinek a gyermeke egy autóbaleset által már nincs közöttünk. Az apa elégtételt akar fia elvesztéséért, mert szerinte a kórházban nem foglalkoztak annyit vele, hogy esélye legyen a túlélésre. Mindezt a doktor fiának megölésével szeretné „honorálni”, viszont míg ez nem történik meg, minden nap megöl egy embert.

A második a bostoni kaszásról szólt. Kimásról? Hotchnert senki se éri el a bázisról, ezért Emily fogja magát és ellátogat az otthonába. Mikor oda belép, egyből leesik neki, hogy valami probléma van, mert a falon pisztolygolyó által ütötte nyomot talál, míg a padlón Főnöke vérét. Egyből Gracia-nak leadja a drótot, hogy nézzen körbe, hátha valamelyik kórházba bevitték. Közbe az infót még Reid-del is megosztják, viszont a csapat többi tagját kihagyják, hogy ők minden erejükkel a jelenlegi ügyükre tudjanak rákoncentrálni.

vlcsnap-222126

Olyan kibontakozást kaptunk, ami eléggé cliffhangeres. Én amondó vagyok, hogy csak a kaszás sztorijára kellett volna ráorientálódniuk. A másik szál miatt fog részemről alacsonyabb pontszámot kapni, mint amit kapna.

Mondjuk 2/5 az előre, 4.5/5 a másodikra.

Talán a legszebb és legszívmelengetőbb – ne tartsatok most pszichopatának – az volt, amikor gyilkosunk beavatta Hotchner-t a hasba szúrás művészetébe. Az a szöveg, amit ott levág… Istenem. Ezért szeretem ezt a sorozatot. Ki olyan beteg, hogy magán letesztelje azt, hogy melyik szúrás, milyen módon jelentkezik az emberen. Van, amelyik elhomályosítja a látását; van, amelyik még nem halálos, de arra éppen alkalmas, hogy padlóra küldjön. BETEG! Tényleg teljes epizódos sztorit kellett volna adni neki.

vlcsnap-221834

Megvan az ötödik évad egyik háttérben elhúzódó sorozat gyilkosos történet. Remek! Csak egy a problémám mindezzel, hogy a következő epizódokba biztosra vehetjük a leültetését. Lesz pár szóbeli utálás rá, de többre ne igazán számítsunk. Talán majd 5-6 hét múlva – jobbik esetben – előkapják, hogy mindenkinek meglegyen az öröme, eloszoljon a hiányérzet belőlünk.

Premier: 2009/09/23
Írta: Chris Mundy
Rendezte: Charles S. Carroll
Nézettség: 15.84 millió (4.4, #T1)
This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

A folytatásban: Modern Family – 1.02

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 21:28-kor a(z) videó témába.

Nem most láttam a Modern Family-t, ne is csodálkozzatok, ha a pilot kritikámat idő előtt olvastátok, ugyanis az ABC volt olyan jó fej és közzétette. (Már nem rémlik milyen formában, de GuruTube-on is fellelhető a nyitórész.) Íme a mai epizód előzetese. Meg kell adnom neki a lehetőséget, tehát meg se nézem az előzetesét, nehogy befolyásoljon.


Kommentáld!

Emlékeztető: Az utolsó órában

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 20:00-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 21:00-kor a Viasat 3 műsorán: Eleventh Hour U.S. – 1×01.

Minden évben van valami trendi, amit aztán pár sorozat próbál is szépen meglovagolni. A2008/09-esben a jelek szerint a „high-concept” hatás, amire eddig csak a Fringe volt ugye, meg a hamarosan következő Dollhouse. A fene se gondolta, hogy a CBS remake újonca az Eleventh Hour is ebbe a kategóriába tartozik. Ha ezt előbb tudom, akkor talán jobban odafigyeltem volna.

És ha már remake, akkor érdemes pár szót ejteni a kanadai verzióról is. A széria eredetileg 2006-ban indult az ITV1 műsorán, ahol is 4 részt élt meg. Magyarán egy mini-sorozattal volt dolgunk, aminek a főszerepében olyan nagy név villogott, mint Patrick Stewart (X-Men széria, Star Trek DSN) vagy Ashley Jensen (Extras, Ugly Betty).

(Folytatása tess kritikájának itt.)

Eleventh-Hour-Wallpaper-eleventh-hour-2654176-1280-1024[1]

Kommentáld!

Accidentally on Purpose – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 16:15-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Accidentally on Purpose,Pilot témába.

Ízé. A CBS hétfői szitkomblokkjában egy eddig nem látott sorozat tűnik fel. (aka. újonc.) Az Accidentally on Purpose kicsit nehezen emészthető volt számomra. Valahogy a Cougar Town jobban meggyőzött a felől, hogy ez a „szedjek fel egy fiatalabb pasit” koncepció egy ismertebb színésszel, nevesebb készítőgárdával sokkal könnyebben eladható a nézőknek. (Az egész szépség hibája, hogy Courteney Cox öregebben is szexibb, mint Jenna Elfman, akire még tetejében 7 életévet is ráver. Hol itt az igazság?)

accidentally_on_purpose_cast

Tipikus többkamerás szitkom. Sajnos egy átlagos újoncot sikerült összerakni. Garantált az állandó alákevert nevetés, csakhogy az egyszeri néző se feledje el, hogy most egy poént löktek el és nem egy párbeszédet. Tipikusnak tekinthetők a helyek is. Egy kezemen megtudom számolni, hány helyen jártak főhőseink.

A középpontban egy Bille nevű 37 éves asszony áll (akit simán öregebbnek néztem volna, mint Courteney-t…), aki éppen szingli, mert barátja nem akarta pár hónapja elkötelezni magát, amikor adott volt a pillanat. Egyik partin megismerkedik egy fiatal sráccal, Zack-kel, akivel egy egyéjszakás kalandot követően várandós lesz, mert „elfelejtette kivenni” a táskából az óvszert. (Bár önmagában még ez se óvná meg őket a bajtól.) A cselekmény akkor kap egy oltári csavart, amikor az elfelejtett barát, James elszánja magát és összeköltözne régen látott barátnőjével, csak éppen a fejleményekre nem készült fel (=baba + új pasi).

Ne értsetek félre. Poénokban gazdag, csak éppen nekem ezek mondanivalója a nemokés. Többsége mindig a korra épül és a velejáró dolgokra. Nem látom benne a jövőt, még ha egy szitkomblokkban is kapott helyet. Egy valamivel viszont egyetértek: A legjobb rész az Eiffel-tornyos, amikor több mint romantikus a jelenet, mert éppen leánykérés van a baloldalukon, erre Bille gyűrű helyett kap egy csokoládét mandulával a közepén. Uhh. Teljes idillrombolás.

Sok dolgot erőltetnek benne. Pl: ez az alánevetés. Nem vicces, mégis odarakják, de akkor se fogok kényszerből röhögni. Menjenek ma’. Remélem megbukik. Gonosz vagyok, de jobb szitkomot is el tudok képzelni a helyén. Sokkal jobbat. Egyszerűen nincs jövője. 5 rész után rá fog mindenki unni a koros humorra, aztán mivel fogják feldobni? Na azért adok neki még egy esélyt. (Már csak azért, mert egy 20 perces szitkomra mindig volt/van/lesz időm.)

Premier: 2009/09/21
Írta: Claudia Lonow, Mary F. Pols
Rendezte: Pamela Fryman
Nézettség: 8.91 millió (3.2, #8)
This entry has a rating of 1.5

1 Hozzászólás

A folytatásban: Cougar Town – 1.02

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 15:02-kor a(z) videó témába.

Bejött ez a Cougar Town veszettül. Courteney Cox a lehető legjobb választás volt erre a szerepre. Várom a holnapot, hogy folytassam. Régen láttam hasonlót. A The Ex List-re emlékeztet kicsit, bár a koncepció se és a műfaj se passzol, de akkoris. Most megmutatnám a folytatás előzetesét.


Kommentáld!

Cougar Town – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 14:14-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot témába.

Talán a legnagyobb hype-pal rendelkező szitkom az újoncok körében. Ne csodálkozzunk rajta, hiszen olyan szereplők vannak jelen – Courteney Cox és Christa Miller –, akik már letettek valamit az asztalra és hiába rugdalják a negyvenet, még mindig simán kifognak olyan koncepciót, amit fel tudnak dobni jelenlétükkel. Ezt vártam tőle! 95%-os túlélési esélyt szavaztam neki májusban. Az ösztönöm nem hagyott cserben.

vlcsnap-198866

Fussunk át gyorsan az alapkoncepcióján. Jules, egy negyvenes éveiben járó anyuka álla középpontban, aki középiskolás fiával él együtt, mivel elvárt a férjétől. Az utcájukban van egy számára idegesítő – szintén 40-es – pasi, aki felesége távollétében házhoz hozza a huszonéves picsákat egy-egy kiadós szexre. Ez kiborítja, mivel régen volt férfivel, no meg állandó cukkolása, ezért úgy dönt, hogy felszed magának egyet, mert a szükségleteket ki kell elégíteni.

Vannak olyan szitkomok, amik az emberek lefárasztására játszanak rá, vannak olyanok, amik inkább a poénok élvezésére. A Cougar Town remek humorral van megáldva. Többször röhögtem hangosan, dőltem a vihogástól. Végülis Courteney-ra épül az összes ilyen momentum. Meglátszik, hogy a készítők között helyet foglal Bill Lawrence, aki amúgy a Scrubs egyik atyaúristene. Csak jót tudok rá mondani. Teljesen korrekt nyitást kaptunk. Cox éppen a tükör előtt méricskéli magát. Noha neki a látvány nem tetszik, még mindig piszok dögösnek találom. Több fehérnemű jelenetben mutatkozik, nincs mit szégyellni magán.

vlcsnap-199213

A szereplőket nagyon eltalálták. Courtney Cox mellett feltűnik a Scrubs-os Jordan, azaz Christa Miller, aki szintén rengeteg vicces helyzetet teremt. Ott van az, amikor a férjével szexelni-e kell büntetésből. (Lenti idézete.) Az Aliens in America-s kiscsóka alakítja a gyerekét Cox-nak. Jobban fekszik neki ez a szerep, mint a lúzerság. Hogyan elverte már azzal a táblával a keményfiút, pedig aztán azt hittem visszafelé sül el a piszoly. Francokat.

– I promised my husband we’d start having sex once a month without it having to be a quickie, and the bastard actually called me on it.
– Why so pissy?
– I’m fat.

Oké. Az ABC veszettül megvett vele. Levett a lábamról. Jut eszembe, nem is mondtam róla semmi rosszat, mert hirtelen csak a jó dolgok idéződnek fel bennem. Miképpen fogják megoldani ezt a randizgatást, arra kíváncsi leszek. Mindig mással lesz-e vagy marad ezzel a pasival, aki hármadszorra se dőlt ki az a jövő zenéje. Remek nyitás. Tényleg! Bár hosszútávra sok jövőt nem látok benne.

Premier: 2009/09/23
Írta: Bill Lawrence
Rendezte: Bill Lawrence
Nézettség: 11.28 millió (4.4, #T1)
This entry has a rating of 4

1 Hozzászólás

Plakátba zárva: FlashForward

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 12:31-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Erre a plakátra miért csak most találtam? Odaveri az előzőeket. Noha csak egy promo képbe dolgoztak bele egy kicsit, de az összhatás ott van rajta. Ez a FlashForward, ahol 2 perc 17 sec kiesése után globális káosz szemtanúja lett mindenki.

poster

Kommentáld!

90210 – 2.02-03 – To Sext or Not to Sext / Sit Down, You’re Rocking the Boat

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 10:26-kor a(z) 90210 témába.

2.02 – To Sext or Not to Sext

a6af51c17bc6a812a042b769b7ac41d7[1]

Valahol jobbnak éreztem, valahol pedig kevésbe a folytatást. Tény, a 90210 nem talált magára a második résznél sem. Próbálkozik, de sajnos a klisés sztorivezetés kinyírja az egésznek a hangulatát. Én lennék a legboldogabb, hogyha a papírformától eltérnének a készítők, mert legalább nemcsak a 13 éveseknek lenne fullosan izgis a történet.

Beigazolódott az, amit előző kritikámba elújságoltam. Csupán csak egy meztelen fotóról van szó. Miről másról?! Kételkedett efelől valaki? Én már akkor sejtettem. Sex? Hova gondoltok. Az is érdekes, hogy Naomi ennyire hiszékeny és befolyásolható. Játszva könnyedessel fordítják szembe Annie-vel. De legalább még nem untam rá erre a szálra, ellenben Dixon makacskodása k*rvára felb*szta bennem az ideget. Erre jók ezek a tinisoap-ok.

Perverz leszek és megnézem a harmadik részt is. Csak azért! Komolyan: Nem bánom, hogy lemaradtam az első évadról, mert a sztori teljesen érthető és megkíméltem magam a mérgelődéstől. Lássuk a folytatást.

Részemről: 1.0/5
2.03 – Sit Down, You’re Rocking the Boat

e84f461a5cb213d2ee2082d1bbabedde[1]

Igen. Most már érzem egy kicsit azt, hogy kezd talpra állni. A harmadik rész belopta magát a szívembe. Noha jelentős javulásnak jele nincs, mégis úgy alakulnak a szálak, ahogy az a nagy könyvben megvan írva. Mire célzók?

Mindenki elővette a képmutatóságát. Annie megunja, hogy hazugságba kell élnie. Naomi kitolt vele, szóval itt a bosszú ideje. Hiába nem bűnös, mivel a „büntetését letöltötte” (=azaz az egész iskola róla és a meztelen képéről beszél), ezért szabadon csinálhat olyan dolgokat, amik távol állnak tőle. Újabb dolgok derülnek ki Teddy-ről. Dixon felcsíp egy mosolygós lányt, Sasha-t, akinél már az elején elássa magát, ugyanis milliomos producernek adja ki magát.

Sokkal jobbnak éreztem, mint az előző kettőt. Végre látok valamicske javulást és nem csak a tipikus klisék hatják át az egészet. Maradok a folytatásra. Csakazértis. Ellenben darálásra fogom vele a hangvételt venni, mert ez így heti rendszerességgel nézhetetlen szerintem.

Részemről: 2/5

2 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats