Halloweent mindenkinek

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 31, 23:44-kor a(z) A hét képe témába.

No, ki van a képen?

tumblr_ksep9pous51qzv1jqo1_500[1]

1 Hozzászólás

Plakátba zárva: Smallville – 9. évad (2)

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 31, 20:06-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A héten már volt Smallville-plakát bejegyzés, viszont most lesz egy újabb. Első ránézésre a marketingesek cseppet sem erőltették meg magukat. Vessétek csak össze az előzővel (…) Clark ugyanúgy áll rajta, csak itt mellette állnak a barátai. Nagyon ötlettelen megoldás? Természetesen mi tudjuk, hogy ez volt előbb, a másik pedig később, de nehogy már annyi promo képből ne tudjanak egy újat összedobni.

new s9 cast promo poster

Kommentáld!

Délutáni előzetes: 24 – 8. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 31, 16:23-kor a(z) videó témába.

Jack Bauer három hónap múlva visszatér a 24 nyolcadik évadjával. Nekem édes mindegy. Minden esztendőben óriási harcot vívok vele. Nézem, ne nézzem. Már fogalmam sincs mióta és miért unszimpatikus annyira Kiefer, de majdcsak akkor fogok megnyugodni, hogyha leteszi a CTU-s kártyáját örökre. (Vagy már letette?) Arra akarok kilyukadni: nincs kizárva, hogy ez lesz neki az utolsó évadja, de persze ellenkezője se. Most lássuk belőle egy újabb előzetest, a harmadikat immáron.


Kommentáld!

Secret Girlfriend – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 31, 13:34-kor a(z) 2009/10 sorozatai,kábelsorozat,Pilot témába.

Leborulok az kábelcsatornák előtt. Ha látványra vágytok, akkor ajánlom figyelmetekbe az országosok kínálatát; ha viszont jó ötletekre, kreativitásra, akkor irány feléjük. Már megint belenyúlt az egyik a tutiba. Most a Comedy Central-t kell dicsérgetnem, mert a Secret Girlfriend kapcsán olyant csináltak, amit eddig még szitkomba sohasem láttam. Figyelve, sasolva csekoltam a pilot epizódot, ami első ránézésre egyből megvett magának. Jó sztori, jó nők és ez a furcsa nézet. Három ötvözete teszi olyanná a SG-t, amilyen. Nehéz szavakba önteni, de ez a sorozat akár egy forradalmat is elindíthat, mert a felépítése – ami nekem nagyon bejön –kihasználatlan jelenpillanatban.

vlcsnap-1891826

Mielőtt rátérnék a történetre, folytatnám az előbbi gondolatmenetet, hiszen ez adja az extrémséget. A Secret Girlfriend egy szitkom volna, még pedig egy POV-szitkom FPS-szitkom. Most persze mindenkinek a hasonló kategóriába található játékok jutnak az eszébe, mert az FPS az ugyebár belsőnézetest jelent. Főszereplőnkből egy fikarcnyit se látunk. A szemén keresztül mutatják be a történéseket. Ha éppen fut, akkor a kamera rázkódik, ha lehajtja a fejét egy csaj seggére, akkor azt mi is észrevesszük. (Bár hogyan lehet a szemünkkel zoomolni, arra még nem jöttem rá, de annyi baj legyen. Maximum, ha hunyorít az ember…)

A történet középpontjában egy – hát nem mondták, de azért lehet sejteni – egyetemista/főiskolás fiú áll, aki éppen hadilábon áll a barátnőjével. Felkel az egyik reggel. Barátnője azzal fogadja, hogy vegye az esti hancúrozást búcsúszexnek. Kidobta! Erre két – hasonlókorú – haverja szárnyai aláveszik, hogy aztán keressenek neki egy újat. Félig sikerrel is járnak. Csak félig, merthogy az ex-barátnő közben meggondolta magát és vissza akarja szerezni, ami kicsit bekavarja a történetet. A lényeg, hogy az éjjel-nappaliban megismert lány lesz a secret girlfriend, akiről nem tudhat az ex.

Had fényezzem egy kicsikét. Elsőnek a szókimondó stílusa fogott meg. Kábelcsatorna révén a trágár kifejezéseket mehetnek agyba-főbe, anyuka-apuka nagy örömére. Se a főhősök, se a vendégszereplők nem fogják vissza magukat. Egy példa rá:

– Ha kurvát hoz be a boltba, kérjük, tartsa pórázon.

vlcsnap-1892089

Másodszor… A főszereplő nem én vagyok? Basszus kulcs. Ezt az érzést sugallják az egésszel. Elérték azt, amit akartak! Megy az utcán a csávó, nézi a csajok seggét. (Ehh! Lebutam?) Beszélnek hozzá, mintha hozzám beszélnénk. Én már-már válaszolnék, aztán rájövők, hogy ez csak sorozat. Kussba maradok, mint ő. Zavar a némaság. Válaszolnék, de megelőznek, mert a beszélgetőpartner ismeri minden gondolatomat. Felesleges megszólalnom. Tudja mi a szitu részemről. Egyszerűségében hatalmas bonyolultság lakozik. Ez a varázsa a SG-nek.

Folytassam? Skins! Megvan? A Comedy Central csinált egy amerikai Skins-et belőle. Noha drogozás, füvezés nincs benne, de csak mérhetetlen mennyiségben. Láthatunk: melleket, feszes popsikat, medence harcot, ribanc harcot, rúdtáncot, stb.

Főhősünk haverjai testesítik meg az örült vadállatokat. Egy véletlen alkalmával villa áll az egyik fejébe, melyet felhasználták. A videót feldobták a Youtube-ra és várták a végkifejletre. Több mint 2 millióan nézik meg. Ekkor jön az örült ötlet, hogy folytatni kellene. Villa után jön a kenyérpirító, ami már nem megy ekkora sikerrel. Kedvenc sztriptíz helyüknek akarnak reklámot csinálni, mert az ott lévő csajokat a „kaja menü” überli csak. Míg az átlagos ember rúdon táncoló nőket megy nézni, addig ők a kaja miatt, ami szerintük tökéletes. (Nem örültek?)

Ezek után mindenki eldöntheti, hogy maradok-e vagy sem? Eléggé egyértelmű a válasz. A Comedy Central csak 6 epizódot rendelt be belőle, de a helyükbe az epizód szót lecserélném évadra. Ezt mindenkinek látni kell, fiúk-lányok.

Premier: 2009/10/07
Írta: Jay Rondot
Rendezte: Ross Novie
Nézettség: 1.553 millió (A18-49: 0.8/3)
This entry has a rating of 4

1 Hozzászólás

Nézettség 10/28 – Szerda

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 31, 10:55-kor a(z) Nézettség témába.

A CBS végig fogja ismételni az egész hetet. Felesleges is rá szánnom az időt, mert még így sincs esélye a konkurenciának. A Criminal Minds büntet. Csak ismétléssel hozott 10 millió nézőt. A szitkomjaira se lehet panaszkodni. Erősen a középmezőnyben.

A Modern Family kevéssel, de jobban zárt. Célközönség kedvenc szitkomja. Tényleg muszáj lesz leülni elé. A Cougar Town-ra sincs panasz, noha maradt a seggén. A The Middle csökkent. És a Hank? Hát az nem volt, mivel a helyére hozták a Charlie Brown-különkiadást, annak is a félórás változatát. Az NBC a Mosters vs. Aliens-szel válaszolt rá a Mercy nézők nagy bánatára, mert így elmaradt. A The CW eltakarította a Melrose Place-ismétlést 21 óráról és a helyére hozta a Vampire Diaries-ismétlést.

A Top Chef és a Secret Girlfriend erősödött. A South Park minimálisat csökkent. MythBusters maradt a seggén, ahogy a Nip/Tuck. A SyFy nyomatja a Ghost HuntersDestination Truth duót, amik hozzák a remek számokat. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 10/27 – Kedd

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 31, 10:14-kor a(z) Nézettség témába.

A CBS már második napja ismétli a műsorrendjét, de mintha ez meg se látszódna az eredményeken. Nagyon erős. Még így is, hogy csak ismétlésekkel jelentkezik. Az NCIS ellen nem tudnak semmit se tenni a vetélytársak. Az NCIS: Los Angeles célközönség részéről csak a 6. helyen zárt, de a fentieknek tudhatjuk be.

Az ABC hozta az évenkénti Charlie Brown különkiadását, abból is a hosszú verziót, azaz az 1 órásat. A The Forgotten kihasználta a CBS pihenőjét, ugyanis 12%-ot magára szedett. Csak tudja megtartani. Hasonló a felállás a The Jay Leno Show-val, ami 5%-ot hozott a múlt hétre. A The Biggest Loser maradt ott, ahol előző héten. Érdekes. Az The CW se hozott új epizódot, ami meglátszik a rating/share értéken. Mindössze 850ezeren nézték a Melrose Place-ismétlést.

Kábel részlegen leadásra került a BET műsorán a BET Hip Hop Awards, ami majdnem hozott a csatornának 4 millió nézőt. Mondanom se kelljen a The CW-t verte. A Sons of Anarchy lecsúszott a hegytetőről. Remélem jövő héten megmássza újra. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 30, 21:12-kor a(z) Hírek témába.

 • December 19-én adja le a Doctor Who: The Waters of Mars-ot a BBC America.
 • A SyFy berendelte a Being Human-remakejét, ami lényegében az amerikai feldolgozást takarná. 13 epizódot első ízben.
 • Ha már ma ennyit foglalkozom a The Forgotten-nel, akkor azt se feledjük el, hogy november 10-én nem lesz új epizód belőle, ugyanis az ABC ekkor különkiadással jelentkezik. Mivel? Jó hosszú címe van: In the Spotlight with Robin Robers: Bright Lights, Big Stars, All Access Nashville-lel. (Itt tessék olvasni róla, hogy ez mi valójában.)
 • Rena Sofer benne lesz az NCIS-ben.
 • Peter McCauley is benne lesz a Legend of the Seeker 2. évadában. Továbbá egyre nagyobb kampányt folytat a Disney a sorozatával, ugyanis az iTunes-on is nézhetővé teszi (persze pénzért).
 • Miután a The Beutiful Life: TBL-t törölte a The CW, Nico Tortorella visszatér a Make It or Break It című ABC Family-s újoncba.
 • A The CW megunta, hogy a Melrose Place-ismétlés nem hoz kellő nézőszámot szerdánként, ezért lecseréli a Vampire Diares-re. Most szerdától lépett életbe mindez.
 • Ha már Melrose Place, akkor Nick Zano nagyon úgy fest, hogy kap egy állandó szereplő rangot a sorozatban.
 • Az ABC ki akarja szélesíteni a crossover részlegét. Lehet, hogy egy Brothers & Sister-ből ismert Dave Annable tűnik fel a Private Practice-ben.
 • Richard Hatch kétszeres Survivor-nek nevezheti magát, ugyanis szabadlábon van végre. (Kétszer, mert amúgy a Survivor-ben volt jelen.)
 • Ally Sheedy vissza fog térni a Psych-be.
 • Sharon Osbourne, Daryl Strawberry, Sinbad, Bret Michaels és Cyndi Lauper biztosan ott lesz már a Celebrity Apprentice következő évadjában.

Kommentáld!

A folytatásban: The Forgotten – 1.07

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 30, 20:23-kor a(z) videó témába.

Ajjaj. Mizus veled The Forgotten? Már a hetedik epizódját várják az amerikai nézők, én meg csak most néztem meg a pilotot. Le vagyok maradva. Ez van! Próbáljatok szinten tartani ennyi sorozatot. Kegyetlen a tempó, főleg 5-6 héttel a Kánaánt követően. Szelektálnom kell. Az ABC újdonsült krimisorozatával már meg is tettem. Elküldtem egy hosszabb pihenőre, mert a pilot epizód valahogy nem hozta azt, amit én vártam tőle májusban. GuruTube-on a nézők persze folyamatosan lecsekkolhatják az előzetesét. Most megmutatnák a legfrissebbet.


Kommentáld!

Hung 1. évad – Fő a Hungulat

 
Beküldte: szigony 2009 October 30, 17:24-kor a(z) kritika témába.

Először is kezdeném azzal, hogy elnézést Kanyecctól, aki több, mint egy hónapja kért fel erre a nemes feladatra, hogy írjak kritikát a Hungról, mert mégis csak én fordítom, talán más szemszögből látom. De nincs tovább, az írás megszületett, íme hát…

kep1

Népszerű, karizmatikus, minden általa űzött sportban kiemelkedő. Ez Ray Drecker. Vagyis ez volt. Mára egy középosztálybeli gimnáziumi tanár, a kosár csapat edzője, a felesége elhagyta, és két túlsúlyos gyerek várja otthon. Az amerikai álom, mi?

Pénzszűkében van, a háza leég, az élet már nem is lehetne szebb. Mint minden épeszű ember tanácsért fordul, de nem tanácsadóhoz, pszichiáterhez vagy valami hasonló, hanem egy kuruzslóhoz, illetve a “Hogyan legyünk milliomosok?” tanfolyamához. Itt kerül a képbe Floyd, és Tanya Skagle, akire kicsit “Kaliforgiásan” nem emlékszik. Magyarul meghúzta, aztán otthagyta, miután a munkát befejezettnek érezte. Aztán megint meghúzza, mert ez már csak így megy Hank… akarom mondani Ray-falván, és ekkor kell szembenéznie a valósággal, a népszerű diákból mára csak egy nagy farok maradt. Semmi több.

Néha úgy érzem, hogy Ray nincsen éppen egy tanár szintjén, agyilag biztosan nem. Mert bármennyire is nincsen pénzem, hamarabb rabolok bankot, kezdek el lopni, mint hogy fontolóra vegyem ezt. De Ray nem, ő elkezdett azon gondolkozni, hogyan csináljon pénzt a farkával. He, ezt most mégis hogy? De Tanya egyből kapcsol, és bár elég gyermeteg módon – már amennyire a 18+ gyermeteg -, de kitalálja, hogy majd ő lesz Drecker edző stricije.

És a legtöbb ember ebben a pillanatban kimondta a személyes kaszát, no way alapon. Ilyen egyszerűen nem lehet. Bevallom, én se igazán tudtam elképzelni, hogy mit lehet kezdeni ezzel a történettel.

De az HBO ismét megmutatta, miért van kevés sorozata, de mind kiváló minőségben. Sorra jöttek az új szereplők. A feleség, és Ray-pótlója, Ronnie, a két gyerek, Darby és Damon, a “kislány” barátja, Kalapács, a szomszédok, vagyis Koontzék. Lenore és Jemma. Szépen fokozatosan beépítették őket a történetben, és talán, ha a sorozat véget ér, még hiányoztak is volna, de mint tudjuk, 2010 nyarán jön a második évad.

Ray egyre elismertebb lesz, már neve is van a vállalkozásnak: Boldogsági tanácsadás. Nyilván szövegbarátabb, mint a “Pénzért dugok”, meg jobban mutat egy újságban is, de ismerjük el, kicsit béna. Az ügyfelek viszont csak úgy jönnek, bár a válogatási módszer elég érdekes. Munkahelyről, barátnő barátnője, egy ismerősömtől hallottam, hogy ráférne egy jó numera. És még ilyen átlátszó és béna szövegekkel is Ray házról-házra jár, vaginából-vaginába, ha úgy tetszik.

És mindemellett nem kevés pénzt rak zsebre. Elkezdheti újjáépíteni a tűzben leégett házát, a gyerekei lassan visszaköltözhetnek, és ha már itt tartunk, ő is, mivel az elmúlt heteket, hónapokat egy sátorban töltötte a tóba vizelve (amiért a kedves szomszéd feljelentette többször is, amire Ray csak egy “titokban kefélem a feleséged” mosollyal tud válaszolni). A kosárcsapat ember emlékezet óta először nyerni tud, Ray újra él.

kep2

És bár akadnak komplikációk, s viszályoktól sem mentes az élet (melyik az?), valahogy mindig kilábalnak belőle, összetartanak, és segítik egymást. Lehet Damon meleg, lehet Floyd egy csaló, aki az öltönyét és az autóját is csak kölcsönzi, hogy villogjon a “virágai” előtt, bármi történhet. Valahogyan kilábalnak belőle, talán mert hisznek. Elcsépelt, tudom, de az egész sorozat fő témája az, hogy sose adja fel az ember, bármilyen nehézséggel is állítja szembe az élet.

Persze, Ray beleszeret egy kuncsaftba, Tanyát elönti a féltékenység, de végül ő is talál magának valakit, aki egyszerűen otthagyja. Drecker edző csalódik, nem tetszik neki az adott “feladat”…

De végül…

Újra kezd az a minden általa űzött “sportban” kiemelkedő személyiség lenni, aki korábban volt. Magabiztos, gazdag és szabadidejében azt csinálja, amihez a legjobban ért. Használja a farkát.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

The Forgotten – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 30, 15:26-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot témába.

Az ABC próbálkozik magának csinálni egy nyomozós sorozatot. Drámában viszonylag jól megy a soruk, hiszen a Született feleségek és a Lost megalapozta a hírnevüket évekkel ezelőtt, mely mellé idővel csatlakozott a Grey’s Anatomy, – szintén eléggé – ismert kórházas koncepció. Ha krimisorozat, akkor mindenkinek elsőre a CBS jut eszébe a CSI-franchise-nal. Ezen akar változtatni a csatorna. Nem csodálkozunk rajta. Az NBC a Law & Order-rel és egyik kistestvérével – a Law & Order: SVU-val – képviseli a krimi részleget, a FOX a Bones-szel (valamint Fringe-et is mondhattam volna, de maradjunk a földön), míg az ABC…? Hát ők a Castle-lel és a The Forgotten-nel. (Előbbi már megszerezte magának a hírnevet, de utóbbinak nem sok esélyt adok.)

vlcsnap-1093048

Az alaptörténetben olyan bűnügyi eseteket kell megoldaniuk főhőseinknek, melynek áldozatai ismeretlenek, illetve a rendőrség nem tudta időben felgöngyölíteni, ezért le kellett zárniuk. Lényegében, vannak országszerte olyan önkéntes csoportok, akik állandó kapcsolatban állnak a rendőrséggel. Ha van éppen egy olyan ügy, melynek a végére időhiánya miatt nem jutottak, akkor „kiadják” nekik, hátha több sikerrel járnak, mielőtt jelöletlen sírba temetnék a kormány, s a gyilkos ezáltal megúszná. Minderre cirka 5 napjuk van.

Valakinek bejönnek az ilyen történetek, valakinek nem. Utóbbiak közé tartozom. A Cold Case-zel se voltam hajdanán kibékülve (most se vagyok!). Mégis jobb ötletnek tartom, minthogy elővegyünk egy olyan ügyet, amit 20-30 évvel ezelőtt lezártak. Átlagos krimisorozat, felspécizve némi „semmivel”. Ízé, semmit írtam volna? Jól írtam! A pilot legnagyobb hibája, hogy nem sikerült elhitetni vele ezt az egészet. Felőlem lehet civilcsoport, akik erre szánják unalmas óráikat, azaz szabadidejüket, de mint kiderült: dolgozó emberekről van szó. Egyszer se jött le a sorozatban, hogy ezek ténylegesen is dolgoznának, csak az elején, amikor megismerjük a karaktereket. Egyszer se volt: „Bocsi, nem érek rá, mert 10 helyre be kell kötnöm a kábeltévét. Ma ne számítsatok rám!” Elszántak. Oké. Ennyire? Nem hinném. Se egy álmatlan éjszaka, ahol megy az agyalás az ügyön, se egy bevillanó ötlet a mindennapi életből.

Valljuk be a készítők között vannak szép számmal neves emberkék. (Mark Friedman és Danny Cannon mellett) ott van Jerry Bruckheimer, aki szép munkássággal büszkélkedhet: Cold Case, Dark Blue, The Amazing Race, Eleventh Hour, Without a Trace. Mindegyikbe benn volt a keze. Ne feledjük a nagy projekteket se, mint CSI-franchise. Innen már alapból siker felé vezethetne az út, de nem! A szereplőkbe se látom azt a lángot, amivel az elszántságukat akarná kifejezni a készítő. Cirka 5 napjuk van a történtek felderítésére, az ügy megoldására, ellenben ez a teher senki lelkét nem nyomja. Mintha tudnák, hogy igenis meglesz oldva, no para.

(Mellékesként fűzném hozzá: Szerintetek lesz rá példa (=rész), hogy a mi kis civilcsoportunk ne fejtsen meg az aktuális ügyét? Elgondolkoztató, mert hiába a sok ismeretlen hulla, azért valljuk be, ezt a lehetőséget se kéne kihagyni. Ezáltal legalább adnának egy drámai löketet az egésznek. Kíváncsi leszek, hogy mernek-e majd ide nyúlni.)

Első ránézésre hanyagolható a The Forgotten. Mindesetre megadom neki a második esélyt, de majd a távolabbi jövőben. Most a pilot epizód bőven elég volt belőle. Gyerekek, ezzel a krimivel sokra nem lehet menni. Még az Eleventh Hour U.S.-t is többre tartom és jobbnak, pedig csak idén találkoztam vele. Tekinthetjük Cold Case-Without a Trace ötvözetnek. A lényegen sokat nem változtat. (Egy picit mint ha dárkos lenne, nem de?)

Premier: 2009/09/22
Írta: Mark Friedman
Rendezte: Danny Cannon
Nézettség: 9.54 millió (2.6, #8)
This entry has a rating of 2

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats