Benkő és a Himnusz

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 31, 21:32-kor a(z) Magyar hírek témába.

Majdnem megfeledkeztem arról, hogy a Cool merényletre készülődik. Twitterre kiposztoltam tegnap, hogy az újévi Himnuszt a műsorukon Benkő fogja elszavalni. Fel tenném a (költői) kérdést: Ki lesz olyan merész/bátor/elmebeteg, aki minderre benevez? (Mármint, hogy őt nézve fogja szavalni.)

Kommentáld!

Fél évtízed legfájóbb kaszái, szerintem

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 31, 19:26-kor a(z) Listamánia témába.

Mindenki az évtized listáiról beszél. Én csak félévtizedről. 2006/07-es idényben kapcsolódtam be tartósan a sorozatok világába. Az előtt is néztem, de nem olyan szinten és mértékben. Máshogy nézünk egy kritikus szemmel (egy kicsit annak érzem magam, mivel néha direkt keresem a bakikat, a rosszat), mint egyszeri néző szemével.

Természetesen a lista hosszú volt. Segítségül kellett vennem a futoncritice oldalát, mivel ilyen mértékű kaszamennyiségre én se készültem. Nehéz több száz sorozatból kiszűrni azt a 10-et vagy éppen 15-öt, amire azt mondja az ember, hogy igen, ezt tényleg visszasírom, de megpróbálkozom a lehetetlennel. Muszáj lesz, bár a sorrendiséggel valahogy nem értek egyet, viszont igyekszem tényleg úgy kihozni, hogy a legfájóbb maradjon a végére. (Szerencsére ez sose volt kérdéses. Mármint, hogy ki lesz az az egyke.)

Nem is húzom a szót, kezdem a TOP-listát. Lássuk miket sirattam legjobban az elmúlt 5 esztendő alatt.

10. Reunion

2005 szeptemberében mutatkozott be a Fox. Tess hívta fel rá a figyelmem. Ez egy olyan sorozat, amit visszasírnék. Igazából megkaptuk a teljes sorozatot, mert a 13 epizód leadásra került később, de 9 körül elkaszálta a csatorna. A sztori középpontjában 3 lány és 3 fiú áll. Egyikőjük 2006-ben meg fog hanil. Hogy megértsük a miérteket és hogy fény derüljön a gyilkos kilétére vissza kell utazni a múltba 20 esztendőt. Lényegében minden epizód egy újabb év történése. Engem ezzel vett meg veszettül. Tinidráma, jó színészekkel. Sajnálom.


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes: Chuck – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 31, 17:34-kor a(z) videó témába.

Az elmúlt napokban sokszor emlegettük a Chuck-ot. Kezdtük mindezt vasárnap, amikor a Cool műsorán elstartolt az első évadja. Feltűnt az egyik színésze 2009 leggeekebb karakterei között, valamint az L.A. Times szerint is jó beszólásai voltak a második évadja során. (RaulReal listáján szintén ott van.) Ennek örömére ma folytatnánk a sort egy újabb harmadik évados előzetessel. Jelenpillanatban ez volna a legfrissebb. Mindössze félperces, de várós. Ne feledjük, január 10-én érkezik dupla résszel, majd 11-étől elfoglalja az állandó timeslotját.


Kommentáld!

Negyedik újévünk lesz veletek

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 31, 16:21-kor a(z) Elvagyunk témába.

Kocka vagyok, de az ünnep, az ünnep. Az elkövetkező napokban ­– némileg – csökkentett üzemmódban fog araszolni a blog. Ma szilveszter napja van, holnap újév. Mit ragozzam ezt? Ezúton kívánnánk minden kedves olvasónknak: Sikerekben gazdag újesztendőt!

Nekünk a 2009-es idényben megvolt. A látogatottságunk a duplájára szökött. A kommentek is szép számmal érkeznek. A hazai médiába egyre többet emlegetnek. Noha Tess ritkábban jelentkezik, de itt van nekünk RaulReal, aki őszfolyamán csatlakozott. Egyre közelebb kerültünk a 10.000. bejegyzésünkhöz is. Szerettem volna, ha még idén sikerül teljesítenünk, de jövőre mindenképpen meglesz. Ennek örömére egy kis poszt statisztika, mégis mit produkáltunk az idei évben és milyenek voltunk az előzőekben.

(2006-ot ne vegyük figyelembe, mert csonkaév volt számunkra. 2007-ben 2432, 2008-ben 2813, míg 2009-ben 3072 bejegyzés született. Legaktívabbak 2007. augusztusban voltunk, amikor 324 poszt íródott.)

ez

5 Hozzászólás

TOP 10: A 2009-es év legjobb sorozatai

 
Beküldte: RaulReal 2009 December 31, 13:36-kor a(z) Listamánia témába.

Elérkezett hát az év utolsó napja, itt az ideje a visszaszámlálásnak. Ilyenkor elmélkedünk azon, milyen is volt a 2009-es esztendő, fogadalmakat teszünk, hogy többet tanulunk, kevesebb sorozatot nézünk. Általában persze ezeknek a fele se valósul meg, de sebaj míg számoljuk vissza az órákat, aztán a perceket az új évtized kezdetéig, nézzük végig az esztendő legjobb szériáit. Szigorúan szubjektív felsorolásról van szó, így a kődobálástól tartózkodjunk, ha lehetőség van rá. Számos újonc debütált idén, sok közülük el is bukott, de persze néhánynak sikerült a toplistára furakodnia. Ezzel szemben olyan klasszikusok maradtak le hajszál híján, mint a Heroes, vagy a True Blood. Lássuk tehát a győztes darabokat, amelyek sajnos semmiféle tárgyi jutalomban nem részesülnek majd, de körképet kaphatnak az olvasók torz ízlésvilágomról.

10. Vampire Diaries (CW)

A True Blood mellett talán az egyik legütősebb vámpírsorozat a piacon, mely tinivonalával és nagyszerű karaktereivel – példának okáért felhozhatjuk mindenek előtt a totálisan gonosz Damont – és független, de gyönyörű főszereplőnőjével, az ifjú Nina Dobrevvel nagy nehezen, de legyűrte a képzeletbeli lista 11. helyén trónoló Hősöket, mely annak ellenére, hogy gyengélkedik, számomra még mindig nagy kedvenc.


Folytatás a tovább mögött!

Tovább…

2 Hozzászólás

Délelőtti előzetes: White Collar + Burn Notice

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 31, 10:27-kor a(z) videó témába.

Beszéltünk már róla, hogy az USA Network neki áll a kísérletezésnek. Ugyebár a White Collar átkerül kedd estére, mert szerintük nyitottnak kell lenni és ha pénteken sikerült produkálnia a remek számokat, akkor kedden se lesznek vele gázban. Hát majd kiderül! Mikor? Január 10-én tér vissza új epizóddal. Ha már nála járunk, akkor megmutatnám a Burn Notice legfrissebb ajánlóját is, ami szintén ropog. De ez már csak a tovább mögött.


Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 31, 9:56-kor a(z) Hírek témába.

 • Jane Lynch, mint szinkronszereplő lesz jelen a The Cleveland Show egyes részeiben.
 • Sok-sok promo kép csekkolható a Life Unexpected-ről.
 • Az évtized legjobb dráma pillanatai.
 • Az évtized legjobb minisorozatai/tévéfilmjei. (Első a Generation Kill, nem volt számomra kérdéses!)
 • A SciFiWire.com oldal összeszedte a Fringe 15 legütősebb halálát.
 • Helyesbítenék! A tegnapi Skins cikk kapcsán írtam, hogy lesznek a negyedik évadban még ismerős arcok. Ez így is van, mivel az ötödik évadra újulnak meg teljesen, persze ahhoz még be kell rendelniük azt, de csak előre szólók.
 • Nagyon úgy fest, hogy csak 5 epizódot kaptak a The Beautiful Life: TBL rajongói, ugyanis még mindig nem került fel a YouTube channelére a folytatás, bár csak 5-ről esett szó, de akkor is, a maradék három epizódot is feldobhatnák.
 • Nem tudom, hogy feltűnt-e, de megállás nélkül startol a Real World következő évadja. Immáron a 23-dikat tapossa az MTV Network realty-je. Washington után a következő állomás Baltimore lett. Nézi egyáltalán valaki?
 • Merrin Bungey visszatér/visszatért (?) a Better off Ted második évadjába.
 • 2012-re lehet számítani a Nickelodeon jóvoltából egy újabb Tini Nindzsa Harci Teknőc feldolgozásra, mivel a Viacom megvásárolta a jogait.
 • Rapture címen érkezik a Showtime-hoz egy sorozat Lisa Kudrow és Dan Bucatinsky által, ami egy 2003-as emlékiratra fog épülni. A lényege, hogy egy keresztény család gyermekének nézőpontjából láthatóak majd a történések, aki rádöbben, hogy meleg.
 • Az ABC létre hozta a http://lostthefinalseasonsweepstakes.com-ot, hogy játszanak az amerikaiak, ha már a Lost az utolsó etapnál járkál.
 • Változások az NBC műsorrendjében. Január 8-án mégsem lesz Law & Order epizód. Január 14-én a 30 Rock pedig dupla epizóddal fog visszatérni, így a The Office egy hetet csúszni fog.
 • Live with Regis and Kelly január 4-én tér vissza új epizóddal.
 • Március 9-én érkezik a Breaking Bad második évadja DVD-n.
 • Az EOnline.com szerint a következő 10 premiere kell mindenképpen odafigyelnünk 2010-ben.

2 Hozzászólás

Külföldi előzetesek: Csütörtök (12.31)

 
Beküldte: FERCSA 2009 December 31, 9:02-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Újabb nap, újabb előzetescsokor. Felkészültetek rá, mert mondom. A tovább mögött találjátok: a Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve with Ryan Seacrest (37×01) és az All Wives Cheat (1×01) ajánlóját. Ne hagyj ki egyet se. Klikk!

Tovább…

Kommentáld!

Miért nem lennék zsűritag?

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 30, 20:36-kor a(z) 18+,videó témába.

Ezt a videót ma találtam a neten. Eddig fel se tűnt a léte, amin azért csodálkozom, mert ilyentől zengenie kellett volna a médiának. (UPDATE: Én szórásomból esett ki. ) No, arról lenne szó, hogy az egyik orosz Talent Show-ban, azaz tehetségkutatóban feltűnt két idióta csávó. A zsűritagok csak nézték, mit esztelenkednek, aztán elő került egy íj, egy nyíl és hát a végeredménytől még a nekik is leesett az áljuk, ahogy nekem is, mert ez nem kicsit ütött oda. Egy 18-as karikát azért adok neki.

Tovább…

1 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 30, 20:10-kor a(z) Hírek témába.

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats