Zseniális Lost fan-poszterek

 
Beküldte: Kanyecc 2010 January 31, 23:17-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Vegyék fel ezeket az embereket – mármint, akik ilyeneket csinálnak – a csatornák! Hagyják az egyhangú, sablonos casting fotókra épülő plakátokat és menjenek át kreatívba. Nem egyszer mutattunk rajongói dolgokat, amelyek simán kenterbe verik az ABC által készített dolgokat. Most sincs ez másképpen. MattsonCreative.com oldaláról csentük el a következő képeket. Nagyon jók! Lehidalok tőlük. Ilyenből jöhet száz, sőt ezer, mert, mint láthatjátok, csak a fantázia húzhat határt. A premierig még kettőt biztosan kell aludnunk. Én most pótlom az ötödik évadot. Holnap lesz bőven szó a Lost-ról. Van sok cikk, kép, stb. vele kapcsolatban. (Link tippet köszönöm teddike-nek.)

Lost-Poster-01Lost-Poster-05

Tovább…

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Vasárnap (01.31)

 
Beküldte: FERCSA 2010 January 31, 22:06-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Vasárnap. Idehaza filmekkel, odakinn sorozatokkal mérgezik a nézőket. A tovább mögött: a Desperate Housewives (6×14) és a Brothers and Sisters (4×14) ajánlója. Ne hagyd ki egyiket se.

Tovább…

Kommentáld!

Jöhet egy kis Terminator?

 
Beküldte: Kanyecc 2010 January 31, 21:08-kor a(z) Magyar DVD témába.

Bevallom nektek őszintén, hogy a Terminator Salvation: The Machinima Series című hat epizódos, animált Terminátor-sorozatról még nem hallottam ez idáig. Jöhet a pótlás, az utána nézés, mert a tudatlanság az rossz. A ProVideo-nak köszönhetően már márciusban vehetjük is. A koncepció a Terminator: Megváltás előzményeit dolgozza fel, azaz a 4. mozifilmnek lesz a felvezetője. Egyelőre csak annyi információnk van róla. Később jövünk a részletekkel, de előtte megmutatnánk a hivatalos magyar külsőjét.

dvd_t4machinima

Kommentáld!

Díszlettervezők jelöltjei 2010-ben

 
Beküldte: Kanyecc 2010 January 31, 18:37-kor a(z) díjátadók témába.

Elkezdődött a 2010-es év. Az év eleje általában hemzsegni szokott a különböző díjátadóktól. Már tudjuk az Emmy-nek és a SAG-nak a győzteseit. Ma kerül megrendezésre a Grammy Awards, ami bennünket nem érint. Ellenben a napokban elég sokféle díjátadó jelöltjeit fogjuk megmutatni.

Kezdeném a sort a díszletesekkel, avagy az Art Directors Guild Awards-szel. Rövidebben: ADG-vel. Tavalyi esztendő jelöltjeit és győzteseit vissza lehet olvasni az archívumból. Két győztes feltűnik a 2010-es palettán is, hiszen a Mad Men és a Weeds 2009-ben nyert díjat kategóriájában. Kérdés, hogy idén tudja-e folytatni a „sorozatot”, merthogy előbbi ellen labdába rúgott a Glee, míg utóbbi ellen a Modern Family; melyek az idei idény két legkedveltebb üdvöskéi. Nincs kizárva a trónfosztás. A jelöltek listáját keresd a tovább mögött. Eredményhirdetés február 13-án lesz. Beírtuk a naptárba, hogy el ne feledjük.

Tovább…

Kommentáld!

A folytatásban: Life Unexpected – 1.03

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 31, 17:29-kor a(z) videó témába.

A második epizód kritikája tehát olvasható, itt az ideje, hogy megnézzük, mit is várhatunk a későbbiekben, azaz a soron következő részben, melyben minden valószínűség szerint Cate még elutasítóbb lesz, Nathaniel halálra issza magát, Lux pedig elszökik a fiújával. Vagy mégsem? Az alábbi videóban a kíváncsiak kiélhetik magukat, azonban meg akar lepődni, inkább várja meg, hogy adásba kerüljön a folytatás, ugyanis jövő héten is igencsak izgalmas és mosolyogtató kalandokban lehet részünk ebben a remek sorozatban.


Tovább…

Kommentáld!

Life Unexpected – 1.02 – Home Inspected

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 31, 16:08-kor a(z) kritika,Life Unexpected témába.

Nagy hatással volt ránk annak idején ennek a családi drámának a pilotja, hiszen az AXN jóvoltából premier előtt tekinthettük meg a széria első részét, és úgy tűnt, hogy jó lóra tett ezzel a magyar csatorna. A véleményünk továbbra sem változott, ám azt be kell vallanunk, hogy a felvezetéshez képest rengeteget változott a sorozat hangvétele, ugyanis a kezdetben tapasztalható életvidám, sok helyen humoros stílust felváltotta egy depresszívebb, sokkal több gondterhelt mondanivalót magában hordozó gondolatvilág és problémákkal telitűzdelt életszemlélet, ami bebizonyítja, hogy nem fog ez a beilleszkedős “na én akkor most függetlenítem magam” ötlet olyan könnyedén megvalósulni.

LUX102A

Mígnem – ha szerencsénk van – néhány évadnyi megpróbáltatás után elérik vagy a megváltást, vagy kapunk egy erősen életszagú, realista befejezést. Ugyanis be kell vallanunk, hogy az első 40 perc után senki se gondolta volna, hogy mami levágatja a haját, a szende Lux pedig végigcsászkálja a fél várost, eközben pedig még olyan dolgokra is fény derül, mint hogy korántsem egyedül tervezte a függetlenedést, ugyanis a hozzá hasonló személyiségek mögött mindig áll néhány hangadó, akik próbálnak mindenkit magukkal rántani. No persze az éremnek mindig két oldala van, így lehet őket sajnálni is, ha akarjuk – sőt kell is – hiszen a Life Unexpected elég komolyan rátévedt a drámai vonalra.

Amint a cím is mutathatja, a lakáskeresés áll az epizód középpontjában, így főhősnőnknek választania kell, hogy hol akarja tovább tengetni az életét. Egyrészt ugye ott van anyja, aki még mindig képtelen bárkit is két méternél közelebb engedni magához, apja továbbra is leginkább vedeléssel tölti el az idejét, amely hétszer 24 órát jelent általában. Nehéz helyzetben van tehát Lux, a problémát pedig, mint az életben általában, nem fogja más megoldani helyette, így mi sem tehetünk mást, minthogy kezünket morzsolgatva, egy-két poénon derülve várjuk a cselekmény folyását, de természetesen mivel családi drámáról beszélünk, mindannyian tudjuk, hogy a végső megoldás igen messze van még.

LUX102B

Nehéz lenne megmondani, hogy a történések milyen irányvonalat vesznek fel a későbbiekben, hiszen az eddig látott két epizód egészen eltérő stílust képviselve lophatta be magát a szívünkbe, így csupán csak reménykedhetünk, hogy a készítők képesek lesznek eltalálni azt a bizonyos arany középutat, ami szükséges ahhoz, hogy egy ilyen stílussal operáló szériát sikeresen folytassanak, akár több éven keresztül. Hangsúlyoznunk kell persze, hogy a CW nagyon jó lóra tett a LUX ötletének kidolgozásakor, ugyanis a kihalófélben lévő stílus komoly veszélyben van, mivel a sci-fi és kalandsorozatoknak se szeri, se száma, míg az igazán jó és ütős drámákat hanyagolják sajnos az amerikai csatornák és aki igazán színvonalas nyavajgást szeretne nézni, inkább a filmes világ háza táján kell keresgélnie. Talán a CW újonca lehet a megoldás erre.

Le kell szögeznünk persze mindezek tükrében, hogy a Life Unexpected nem valamiféle megváltó, azonban fogyasztható szinte minden ember számára, akiben lakozik némi empátia, és ha esetleg volt is már ilyen helyzetben, az még inkább segítheti a történésekkel való azonosulást. Így a fent említettek és látottak tükrében a második epizódra egy 8/10-et osztok ki, mert sajnos kissé eltértek a pilotban látott irányvonaltól, azonban korántsem szükséges leírni a szériát, mert több mint tíz rész van még hátra plusz az esetleges ráadás, és mivel – mint többször is említettem már – haldokló stílusról beszélünk, nagy szükség van az e féle szószólókra, mint a CW sorozata.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Cylon-crossover

 
Beküldte: Kanyecc 2010 January 31, 14:26-kor a(z) crossover témába.

Szintén tegnap volt meg a The Big Bang Theory felzárkóztató, melynek 3×12-es részében egy Cylon tűnt fel. (Ha netán valaki nem tudná a Cylonok a Battlestar Galactica-ban voltak jelen, de a spinoffjában – a Caprica-ban – is ott vannak.) Tovább mögött pedig egy sokkoló képsorozat, hogy mi lesz a sorsa.

vlcsnap-2010-01-31-14h19m25s244

Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes: Survivor – 20. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2010 January 31, 13:02-kor a(z) videó témába.

Február 11-én startol a Survivor: Heroes vs. Villains, azaz a Surivor 20. évadja. Ez lesz az az etap, melybe a régi játékosok javát castingolták össze egy-egy csapatba. Kemény mag itt lesz. Ha van olyan merész ember, aki tippelne a győztes kilétére, az kommentbe megteheti, még a premier előtt. Ha eltalálja, kap egy még nem tudom mit, de biztosan honorálni fogjuk valamilyen promos cuccal. Most jöjjön 5 friss előzetes.


Tovább…

Kommentáld!

11th Hour-ben is emlegettek

 
Beküldte: Kanyecc 2010 January 31, 11:55-kor a(z) Magyar jelenlét témába.

Nem titok: Felzárkóztatót tartok az Eleventh Hour-ből, azaz a 2008/09-es CBS-es üdvöskéből és nem az eredetiből. Tegnap éjjel néztem meg az 1×12-es részt, melyben emlegették a magyarokat. Fura volt megint hallani a „Hungary” szócskát. Egy ügy kapcsán jutottak el az amerikaiak hozzánk. (Ha valakinek van kedve, kivághatja a részletet, ami a 25:06-tól kezdődik.)

„The Mangalitsa pig. Originating from Hungary they are often called „four footed olive trees”, because they are fed a strict diet of mostly acoms.

vlcsnap-2010-01-30-23h35m52s24

Kommentáld!

Nézd premier előtt a Lost 6×01-et

 
Beküldte: Kanyecc 2010 January 31, 10:31-kor a(z) videó témába.

Darkufo-ék nagyon benne vannak a Lost-os témában. Amerikában megvolt a premier előtti vetítése a Lost hatodik évadjának, amelyen valaki volt annyira leleményes, hogy vitt egy felvevőt is (nem azt mondom, hogy kamerát, mert mi van, ha telefont használt?). A lényeg, hogy streamelve nézhetitek, míg le nem tiltják a keddi évadnyitó epizódot. Aki nem bír várni, az most se habozzon! Klikk a tovább mögé.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats